Jong PSV lijdt eerste nederlaag van seizoen

Jong PSV is vrijdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De koploper van de Jupiler League werd op bezoek in de polder met 1-0 geklopt door Almere City. VVV-Venlo liet echter na van dit slippertje te profiteren, aangezien de nummer twee zelf ook verloor van Fortuna Sittard. RKC Waalwijk knokte zich van een 2-0 achterstand knap naar een ruime overwinning op bezoek bij FC Oss.

/

Almere City - Jong PSV 1-0
Jong PSV pakte onlangs de eerste periodetitel en was er op uit om die goede vorm door te zetten in Flevoland. De eerste kans was echter voor de thuisploeg toen Sherjill MacDonald op de paal kopte. De bezoekers lieten zich ook zien via een kopbal van Sam Lammers, die net naast ging. Een dikke tien minuten na rust was het toch raak voor de thuisploeg: Yener Arica schoot een vrije trap via de onderkant van de lat fraai binnen. De net ingevallen Albert Gudmundsson kreeg vlak daarna een flinke kans om meteen de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar hij schoot over.

Helmond Sport - FC Volendam 2-0
Furghill Zeldenrust opende na een kwartier spelen namens Helmond Sport de score nadat hij helemaal vrijstaand in de zestien uit mocht halen. FC Volendam moest daarna in de achtervolging, al lukte het de bezoekers op een actie van Gyliano van Velzen na niet echt gevaar te stichten voor de rust. De bezoekers drongen ook na rust aan en Helmond kon niet veel meer doen dan tegenhouden. Dat veranderde zo’n 25 minuten voor tijd, toen Teije ten Den vanaf de rand van het strafschopgebied knap de 2-0 binnen schoot.

/

Fortuna Sittard - VVV-Venlo 2-0
De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo leverde in de eerste helft een boeiend schouwspel op, al waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. Aziz Khalouta was vlak voor rust dichtbij toen hij zijn schot via de lat over zag gaan. Na rust ging het snel mis voor de bezoekers: Roel Janssen kon na een overtreding in het strafschopgebied inrukken, waarna Khalouta Fortuna vanaf de stip op voorsprong zette. Voor VVV was er daarna geen houden meer aan en even later werd het dankzij Roald van Hout ook 2-0.

Telstar - NAC Breda 2-0
NAC Breda maakte in voor de rust het spel, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Stefano Lilipaly werd een kleine tien minuten voor tijd door Oussama Zamouri in staat gesteld om de 1-0 binnen te tikken. Orhan Dzepar leek vlak daarna de voorsprong zelfs te verdubbelen. Hij mikte echter net te hoog. Na de thee ging de wedstrijd lange tijd gelijk op en waren er nauwelijks grote kansen te noteren. Lilan Abdulahi kreeg nog een flinke mogelijkheid namens de thuisploeg, maar zijn schot werd ternauwernood uit het doel gehouden. Vlak voor tijd was het toch nog raak toen Joel Donald zijn schot via de keeper over de lijn zag rollen.

/

FC Den Bosch - SC Cambuur 3-1
SC Cambuur was op bezoek bij FC Den Bosch in het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggende partij, al lieten de bezoekers wel na zich te belonen. Dit brak de Friezen na de thee op, al hadden zij in eerste instantie wel meer geluk. Met een half uur te gaan was het toch raak: Xander Houtkoop schoot de 0-1 binnen. Lang kon Cambuur hier echter niet van genieten want tien minuten later was het weer gelijk toen Arda Havar uit de rebound de 1-1 voor zijn rekening nam. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 2-1 dankzij de koud in het veld staande Ben Santermans en Stefano Beltrame nam uit de counter de 3-1 nog voor zijn rekening.

FC Eindhoven - FC Emmen 0-1
Ondanks dat de twee ploegen met 0-0 de rust in gingen, gebeurde er in de eerste helft toch van alles. Henk Bos zorgde voor het eerste gevaar, terwijl Cas Peters een kopbal in de handen van de doelman zag eindigen. De grootste kans voor de thuisploeg kwam vlak voor rust, toen Dennis Telgenkamp tot het uiterste getest werd door Jinty Caenepeel. Na rust waren het de bezoekers die het voortouw namen en een aantal flinke kansen kregen. De enige treffer van de wedstrijd viel twintig minuten voor tijd, toen Tim Siekman na een knappe aanname de bal tegendraads raak schoot.

/

FC Oss - RKC Waalwijk 2-5
Na drie minuten verscheen al de 1-0 op het scorebord: Istvan Bakx profiteerde van geklungel in de defensie van RKC. FC Oss had volop kansen op de 2-0 en na 31 minuten was het raak via Justin Mathieu. Aan de 2-1 van Pieter Langedijk, vlak voor rust, ging een slippertje van Dominique Kivuvu vooraf. Na de onderbreking trok RKC het duel verrassend naar zich toe. Serginho Greene luidde al na enkele minuten in de tweede helft het doemscenario voor de Ossenaren in: 2-2. Johan Voskamp, Langedijk en weer Voskamp zorgden ervoor dat fans van FC Oss eerder naar huis gingen.

Achilles'29 - Jong FC Utrecht 1-1
In de eerste helft was Achilles de betere ploeg, maar het team van Eric Meijers liet na om te scoren. Tien minuten voor rust keerde Thijmen Nijhuis een inzet van Niek Versteegen, waarna Jelle de Lange het leer van de lijn haalde. In de 59e minuut was het Jong Utrecht dat de leiding nam: op aangeven van Rubio Rubin kopte Sylla Sow de 0-1 binnen. Eén minuut later was het echter al gelijk, via Thijs Hendriks uit een scrimmage. Het duel ging op en neer, met een inzet van Kristoffer Peterson op de paal en een redding van Nijhuis oog in oog met Versteegen. Tien minuten voor het einde kreeg Jop van Steen rood voor een zware overtreding op Tafari Moore, maar Jong FC Utrecht profiteerde niet van de overtalsituatie.

Yener Arica! Wat een heerlijke goal bij Almere City FC - Jong PSV!