Leicester City wint eerste wedstrijd, Koeman rukt op naar de tweede plaats

Landskampioen Leicester City heeft zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het eigen King Power Station werd, ondanks een goal van Leroy Fer, dankzij doelpunten van Jamie Vardy en Wes Morgan afgerekend met Swansea City. Voor Ronald Koeman begint het nieuwe seizoen geweldig: zijn Everton staat nu op de tweede plaats, op twee punten achter koploper Chelsea.

/

Leicester City – Swansea City 2-1
Regerend kampioen Leicester City wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen, maar zaterdag was het na drie speelronden weer eens raak tegen Swansea City. Vardy zette the Foxes na een half uur spelen op aangeven van Danny Drinkwater op voorsprong en via Shinji Okazaki werd het op slag van rust zelfs bijna 2-0. Een dikke vijf minuten na de onderbreking zorgde Morgan alsnog voor een verdubbeling van de voorsprong, terwijl Riyad Mahrez het naliet van elf meter de 3-0 op het scorebord te zetten. Fer bracht tien minuten voor tijd met een rake kopbal de spanning terug in de wedstrijd, maar the Swans slaagden er niet meer in langszij te komen.

/

Everton – Stoke City 1-0
Maarten Stekelenburg bewees na een half uur spelen opnieuw zijn waarde voor Ronald Koeman en Everton door geweldig te redden op een kopbal van Ryan Shawcross. Kevin Mirallas had daarvoor al een geweldige kans laten liggen en tien minuten voor rust miste de Belg opnieuw. In de tweede helft hadden the Toffees meer geluk: Leighton Baines mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Phillip Bardsley en ondanks dat zijn strafschop kracht miste, belandde de bal toch via Shay Given in het net. Stoke moest daarop in de achtervolging en kreeg een flinke kans via Glenn Whelan. Arouna Koné had een kwartier voor tijd de beslissende 2-0 op zijn voet, maar slaagde er één-op-één met Given niet in het net te vinden.

/

Crystal Palace – AFC Bournemouth 1-1
De wedstrijd tussen Crysal Palace en AFC Bournemouth had niet lang nodig om te ontbranden. Joshua King zette de bezoekers na tien minuten al op voorsprong met een knappe goal, maar het leek er vijf minuten later alweer op dat het gelijk zou worden. Een penalty was echter niet aan Yohan Cabaye besteed, waardoor Bournemouth met een voorsprong de rust in ging. Die voorsprong leek vijf minuten na de thee voorbij, toen nieuwkomer Andros Townsend hard op doel kopte. Artur Boruc had echter een geweldige redding in huis en hield de voorsprong intact. De Poolse keeper moest op de valreep echter alsnog een doelpunt incasseren: een inzet van Scott Dann was hem in blessuretijd te machtig.

Vind jij dat Everton het verdiende te winnen?