Dikke zege Heracles blijft uit na twee gemiste penalty's in één minuut

Heracles Almelo heeft zondag een einde gemaakt aan een reeks van vijf Eredivisie-duels, exclusief play-offs, zonder overwinning. Het team van John Stegeman zegevierde met 3-1 over Willem II, dat sinds 2012 nooit een wedstrijd tijdens de eerste twee speeldagen van een nieuw competitieseizoen wist te winnen. De eretreffer van de Tilburgers kwam op naam van Erik Falkenburg, die in dertien duels met Heracles inmiddels vijf keer heeft gescoord.

/

Heracles speelde geen grootse eerste helft, maar na het rustsignaal stond er wel een 1-0 voorsprong op het scorebord. In de eerste 25 minuten hielden de ploegen elkaar in evenwicht: de ploeg van Stegeman probeerde de aanval te zoeken, maar het ontbrak de Almeloërs aan nauwkeurigheid in de passing. Willem II toonde goede intenties, maar de ploeg van Erwin van de Looi kon weinig creëren in de eerste 45 minuten.

Na 26 minuten spelen verzorgde Bel Hassani de openingstreffer in Almelo. Hij verraste Kostas Lamprou met een vrije trap in de korte hoek. De redding van de doelman, die op de eerste speeldag tegen Vitesse ook al lelijk in de fout ging, kwam pas nadat het leer de doellijn had gepasseerd. Het was wel aan Lamprou te danken dat de 2-0 niet snel volgde; met een katachtige reflex voorkwam hij een treffer van Brahim Darri.

In de tweede helft trok Heracles het duel simpel naar zich toe, ondanks een beter begin van Willem II, en werd het duidelijk dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor Van de Looi. In de 59e minuut zette Heracles even aan en moest Lamprou zich gewonnen geven op een schot van Paul Gladon: 2-0. Vier minuten later vond de aanvaller opnieuw het net, na uitstekend voorbereidend werk van Robin Gosens.

Acht minuten voor tijd kreeg Willem II zijn eretreffer. Falkenburg profiteerde van het wegglijden van Tim Breukers en schoot op mooie wijze de 3-1 achter Bram Castro. Heracles had in de slotfase zelfs aan twee strafschoppen van Gladon niet genoeg om de 4-1 te maken. Een overtreding van Funso Ojo was goed voor de eerste strafschop; Lamprou keerde echter de inzet van de aanvaller. Daarna ging ook Dico Koppers in de fout, maar Gladon schoot het leer vanaf elf meter tegen de onderkant van de lat.

BIZAR! Twee strafschoppen in een minuut... Paul Gladon mist ze allebei!