Wijnaldum debuteert voor Liverpool in overwinning op AC Milan

Liverpool heeft AC Milan zaterdag een oefennederlaag toegebracht. Het team van Jürgen Klopp was in het kader van de International Champions Cup met 2-0 te sterk voor de Noord-Italianen. Het duel in het Levi's Stadium in Californië betekende het officieuze debuut voor Georginio Wijnaldum, die aan het startsignaal verscheen.

/

Klopp maakte ten opzichte van de 1-0 nederlaag tegen Chelsea zeven wijzigingen. Naast Wijnaldum mochten ook aanwinsten Ragnar Klavan en Sadio Mané vanaf de eerste minuut meedoen. Ofschoon Liverpool in de eerste helft domineerde, zag Klopp lijdzaam toe hoe zijn team niet voor gevaar wist te zorgen. Pas vier minuten voor tijd kregen the Reds een kans: Mané schoot recht op doelman Gabriel af.

Wijnaldum was een van de zes spelers die Klopp in de rust in de kleedkamer achterliet. Liverpool trok het duel in de tweede helft naar zich toe. Na een lange ball van Alberto Moreno trok Divock Origi naar binnen, ontdeed zich van Gabriel Paletta en schoot het leer heerlijk achter Gabriel: 1-0. Na een van richting veranderde voorzet van Oluwaseyi Ojo gleed Roberto Firmino de 2-0 binnen.

Denk jij dat Liverpool bij de eerste zes gaat eindigen?