Higuaín in bloedvorm velt Inter met twee treffers

Napoli heeft de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. I Partenopei hielden de drie punten maandagavond dankzij een dubbelslag van Gonzalo Higuaín in eigen stadion (2-1) en hebben nu na veertien speelronden één punt meer dan Inter.

/

Napoli maakte het op één na snelste Serie A-doelpunt van het seizoen, want na 64 seconden lag de bal er al in. Higuaín pikte een bal van José Callejón op en vond met een hard schot de korte hoek van doelman Samir Handanovic: 1-0. De Argentijn kwam daarmee voor de achtste thuiswedstrijd voor Napoli in competitieverband tot scoren en in de huidige eeuw deed alleen Alberto Gilardino het met negen achtereenvolgende treffers voor Parma in 2005 beter. De bezoekers konden in de beginfase alleen maar toekijken en werden na een klein half uur voor het eerst gevaarlijk toen Fredy Guarín net over de kooi van José Manuel Reina mikte.

In de slotfase van de eerste helft kregen Higuaín en Ivan Perisic een mogelijkheid en Inter zocht uiteindelijk met tien man de kleedkamer op, want Yuto Nagatomo gleed door op Allan en incasseerde zijn tweede gele kaart. Roberto Mancini greep in de rust in en slachtofferde Mauro Icardi ten faveure van Alex Telles en zijn ploeg kwam heel aardig uit de catacomben. Zo kon Marcelo Brozovic uithalen, maar zijn schot werd geblokt. De thuisploeg werd meer onder druk gezet, maar naarmate de minuten verstreken, nam de frustratie bij i Nerazzurri ook toe. Napoli werd na een uur gevaarlijk via Allan en Marek Hamsik.

/

Twee minuten later, in minuut 62, werd het 2-0: Higuaín liet zijn bewakers zijn hielen zien en lepelde de bal in de verre hoek. Adem Ljajic deed met een schot in de korte hoek daarna wat terug, maar verder dan een poging van Brozovic, een mislukte voorzet van Ljajic en een kopbal tegen de paal van Stevan Jovetic kwam Inter niet meer in het Stadio San Paolo. De blauw-zwarten blijven daardoor wachten op hun eerste zege in Napels sinds oktober 1997. Higuaín was in de slotfase overigens nog dicht bij zijn hattrick, maar vuurde met zijn linker centimeters voorlangs.

Bekijk alle doelpunten hier!

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Serie A, denk je?

1
2

Eat een wedstrijd zeg Inter was twee maal dichtbij de gelijkmaker in de blessuretijd maar hadden het geluk niet mee.

Hopen dat Higuain napoli de scedetto kan bezorgen, zou wel mooi zijn.

30 november 2015 om 23:43

Ik heb echt de indruk dat Italiaanse ploegen met een man minder beter zijn dan 11 tegen 11. Ook heb ik se indruk dat ze in uitwedstrijden beter zijn dan thuis. Inter vond ik voetballend beter in de tweede helft, Napoli was vaak slordig en had de wedstrijd al lang moeten beslissen

30 november 2015 om 23:57

Tactisch spelen ze slecht, waardoor er vaak mannetjes op t veld worden overgeslagen.
Dus als je met een mannetje minder speelt voel je dat niet zo snel omdat je vaak niet over veel schijven speelt.

Onn: Het was een mooie wedstrijd maar tactisch is zwak, zo een napoli die veel beter is met een man meer en 2-0 voor komt nog in de problemen omdat ze niet professioneel de wedstrijd uit kunnen spelen, je ziet dat met paar min te gaan nog zoveel spelers op avontuur gaan, terwijl je gewoon moet uitspelen.

Wtf inter 2 keer op de paal laatste minuut ze spelen met 10 man en dan zo spelen dat best knap tegen een goede Napoli alleen moesten ze dit doen vanaf minuut 1

Na werk ben ik naar huis gesprint om de wedstrijd te kunnen zien. Onder het genot van een kop thee beloofd het een heerlijke voetbal avond te worden met de nummer twee thuis tegen de nummer één. Vanaf het begin is het al een boeiende wedstrijd met in de 2e minuut een geweldig doelpunt van Higuain. De eerste helft speelde Napoli ook erg sterk ondanks aardig wat slordigheden aan beide kanten.

De tweede helft begon goed omdat Inter natuurlijk met tien man de tweede helft inging en dat was het moeilijk voor hun. En in de 62e minuut scoort Higuain wederom een prachtig doelpunt.

Daarna begint Napoli zo laks te spelen alsof ze het allemaal wel even doen. In de eerste helft vond ik Inter dramatisch maar de tweede helft speelde ze sterk (in ieder geval na de 2-0). Napoli speelde zo laks dat kan gewoon niet. Tegen Juve bijvoorbeeld zou je afgeslacht worden ook tegen dit inter met elf man. Gelukkig is het niet gebeurd en zijn we koploper van de Serie A.

Er moet in ieder geval nog wel het een en ander gebeuren en veranderen wil je kampioen worden want op deze manier gaat het geheid een keer fout.
Ik ben natuurlijk tevreden met de drie punten en heb een leuke, boeiende en spannende wedstrijd gezien. Higuain is een geweldenaar, en ik heb geen slok van me kop thee gedronken dat inmiddels Ice-Thea is geworden maar we hebben gewonnen.

Forza Napoli!

30 november 2015 om 23:30

Gewonnen van Milan, Fiorentina, Juventus en Inter. Niet slecht hoor!

1 december 2015 om 00:08

En Lazio alhoewel die dit jaar wel makkelijk te verslaan zijn. Nu hopen dat er ook van Roma gewonnen gaat worden.

1 december 2015 om 07:20

@Sjoerd. Waar is Mertens gebleven? Is hij geblesseerd? En zo ja, wat heeft hij?

1 december 2015 om 11:44

@Willum Mertens is al ongeveer een maand geblesseerd. Hij heeft een spierscheur in zijn bil opgelopen. Hij is als het goed is al bijna weer inzetbaar.

1 december 2015 om 12:51

Oke, bedankt voor de info. Zou mooi voor hem zijn als Napoli kampioen wordt.

Heerlijke spits is het ook. Denk wel dat Napoli boven Inter eindigt. Maar goed, de bal is rond.

Zo zonde dit. Twee keer op de paal in de allerlaatste minuut.. Echt om te janken. Totaal geen verdiende overwinning. Eerste helft speelde Napoli fantastisch voetbal, maar de tweede helft was het tegen 10 man drie keer niks.

30 november 2015 om 23:06

Inter mag anders ook niet klagen, al veel vaker dit seizoen amdersom geweest. Je kan niet altojd geluk hebben.

30 november 2015 om 23:16

Mensen die de 1-0 overwinningen als 'geluk' bestempelen kennen helemaal niets van voetbal.

30 november 2015 om 23:18

Klopt. En ik vind het ook niet erg dat we verliezen van Napoli. Alleen de manier waarop het gebeurt is gewoon frustrerend. Maar op dit moment is geluk sowieso een te belangrijke factor bij Inter, dat komt vooral door het spel van Mancini. Totaal geen creativiteit. Met een mindere elftal had ik er genoegen mee genomen, maar in het huidige elftal is er veel meer potentie. Snel van trainer wisselen in de zomer.

30 november 2015 om 23:26

Nerazzuri1908,

Er zaten echt wel een paar gelukkige wedstrijden tussen, waaronder de 0-0 tegen Juventus waar Khedira de paal raakte vanaf plusminus elf meter afstand. Zo zijn er nog één a twee wedstrijden waar ze een portie geluk hadden. Geluk dwing je echter af en is niet oneindig. We zullen in de loop van het seizoen zien of het daadwerkelijk geluk is. Vandaag viel het geluk inderdaad aan de kant van de thuisploeg, met de slotfase als grootste voorbeeld.

30 november 2015 om 23:36

Bianconeri_

Absoluut akkoord hoor, ik wil zeker niet beweren dat we "geen geluk" zouden hebben of iets dergelijks. Zo heeft elke ploeg wel eens geluk, zoals inderdaad Napoli in deze wedstrijd. Wat ik bedoel is dat ik erg vaak mensen kritiek zie geven op de 1-0 overwinningen van Inter en dit met niets anders dan "geluk" bestempelen. Dit is wel erg kort door de bocht en getuigt van weinig voetbalintelligentie. En zoals je inderdaad zelf aangeeft, geluk dwing je af.

30 november 2015 om 23:49

natuurlijk hebben wel geluk gehad weleens. ook tegen onder andere roma. maar vergeet niet dat inter ook een goede verdediging heeft met miranda en murillo. daardoor krijgen ze weinig tegengoals en is 1 doelpunt maken vaak voldoende geweest.

Ik heb een erg volwassen en stabiel Napoli gezien. Tegen de kleinere tegenstanders gaan ze gewoon volop door, maar hier gaf Sarri zekerheid de voorkeur. Napoli is echt in bloedvorm en Higuain is niet te stoppen, dat is echt een spits van wereldklasse. De slotfase was echt een spektakel met zeer hoog tempo en een Inter wat nog twee maal de paal raakte.

Ideale speelronde voor Juventus waar Roma verliest, Sassuolo en Fiorentina gelijkspelen en Napoli wint. Als was een gelijkspel tussen Napoli en Inter nog net wat gunstiger geweest.

Wat een einde zeg! Als ik een inter supporter was, denk ik dat ik helemaal zou doordraaien.. Spijtig dat ze die goal niet maken, maar het spel zat zeker in de tweede helft wel goed. Te denken dat je met 10 man speelt al zeker.

Inter raakte twee keer de paal in de blessuretijd Voetbalzone. Higuain is echt geweldig de laatste tijd, in de grote wedstrijden maakt hij ook altijd het verschil. Als er een kans is voor Napoli om kampioen te worden, dan is het dit jaar wel. Wat een gekkenhuis zou het dan worden in Napels, mocht het daadwerkelijk gebeuren.

30 november 2015 om 23:13

Ik denk dat VZ vla voor het einde het verslag al schreef. Want Napoli is zo goed weggekomen. Mazzelt Napoli zeg...

Higuain, wat een beest.
2de helft was het nog best spannend na de goal van Ljajic. Speelde overigens een goede wedstrijd. Reina nog met een fabelachtige save, waardoor de bal op de paal beland.

Wel een mooie wedstrijd.

Zeer jammer. Had het wel met elf tegen elf willen zien of Napoli alsnog gewonnen had. Inter heeft mij voetballend zeer positief verrast. Met man minder in tweede helft was inter gewoon voetballend beter. Op het had het gewoon 2-2 kunnen en moeten zijn. 2 keer paal hoe verzin je het. Beetje geluk miste inter op het eind.

Zou de Titel niet moeten zijn Napoli ruit door de oog van het naald. Inter speelde ondanks 1 man bete wel goed. Zelfs met 1man sneed Inter er gevaarlijk doorheen.

30 november 2015 om 23:11

Dat bedoel ik dus, nergens in het artikel staat dat inter goed speelde de tweede helft

30 november 2015 om 23:15

Ik vond Inter echt goed spelen tweede helft Gelijkspel zou eigenlijk een terechte uitslag zijn geweest. Je zag hoe los Reina ging van vreugde en opluchting, dat zegt toch alles.

Jullie schrijven een artikel zonder de wedstrijd daadwerkelijk te kijken. Jullie analyse over de wedstrijd is gewoon poep. Het feit dat jullie vergeten dat inter 2 keer de paal heeft geraakt in de laatste minuut zegt al genoeg.

Irriteer me elke keer weer als ik een artikel van jullie Lees over een wedstrijd. De helft wordt vermeld en ik geloof niet dat de auteur daadwerkelijk de wedstrijd heeft gevolgd.

Moet dit even gezegd hebben ook al wordt het straks weer verwijderd.

En napoli heeft geluk gehad, domme rooie kaart en geluk dat de scheids zo makkelijk kaarten uitdeeld, die eerste gele kaart voor nagatomo was em aangesmeerd door callejon. En wat is allan een huilebalk, lastige vent.

Inter verdiende meer. Punt.

30 november 2015 om 23:14

Ben met je eens dat VZ wel een beter en representatieve wedstrijd verslag moet doen.
Ze hebben naar mijn idee vooraf geschreven zodat ze snel kunnen posten.

30 november 2015 om 23:17

Het zijn gwn amateurs

Ik durf zelfs te wedden dat VZ de wedstrijd niet eens gezien heeft.

1 december 2015 om 00:12

Ik zeg het niet graag maar jullie hadden op basis van de tweede helft zeker een punt verdient. respect hoe jullie speelde met tien man. Neemt niet weg dat ik het niet erg vind dat jullie niet de gelijkmaker wisten te scoren.

Ik kan gewoon niet balen om dit verlies omdat ik o zo trots ben op mijn ploeg. We hebben gelopen en gestreden als leeuwen. Een wedstrijd op Napoli tegen een Napoli in bloedvorm, we wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden. Wanneer je dan ook nog eens na amper 1 minuutje op achterstand komt... Napoli speelde de eerste 30 minuten echt sterk maar het vroege doelpunt zette hen natuurlijk snel op rozen. Hierdoor konden ze in eigen huis heel erg hoog druk blijven zetten. Ik dacht meteen "dit houden ze niet vol in de tweede helft", maar dan heeft Napoli het geluk dat ze geholpen worden door de scheids die een onterechte tweede gele kaart geeft aan Nagatomo (waarvan ik me toch echt blijf afvragen wat Mancini in hem ziet). Maar goed, zelf na de rode kaart bleven we mentaal sterk en bleef iedereen de ziel uit zijn lijf lopen. Ljajic en Miranda vond ik geweldig vandaag. Het middenveld met Medel, Brozovic en Guarin werkt echter niet voor mij. Medel is een pitbull, maar is toch ook wel beperkt. Hij speelt amper ballen naar voor, en diegene die hij dan vooruit speelt resulteren in balverlies. Volgende match zou ik graag eens Melo - Kondogbia - Brozovic zien, volgens mij op dit moment ons sterkst mogelijke middenveld. De twee tegendoelpunten zijn te vermijden. De eerste komt er na een uitzonderlijk foutje van Murillo, die ik echter verder niets kan en wil verwijten want hij speelt een fantastisch seizoen. Het tweede doelpunt valt ook te makkelijk... Uittrap van Handanovic en Higuain zou nooit zo makkelijk tussen twee verdedigers door mogen geraken. Ljajic scoorde met zijn verdiende goal de aansluitingstreffer, heel erg spijtig natuurlijk dat we op het einde dan nog twee maal tegen de paal besluiten, maar nogmaals, ik kan niet balen om dit verlies. Daarvoor ben ik veel te trots op F. C. Internazionale Milano! Solo Inter!

Wat moet Mancini idd met Nagatomo. In belangrijke wedstrijden laat ie het altijd afweten.

30 november 2015 om 23:31

nagatomo is gewoon waardeloos. ik begrijp net als de meeste interisti niet wat mancini in hem ziet. echt een waardeloze speler. team spirit is de kracht van inter dit seizoen zoals guarin zei. de sfeer lijkt er goed in te zitten de resultaten zijn dit seizoen vrij goed tot nu toe. met hoogtepunten de overwinningen op milan en roma. ook zie je gewoon dat inter voor de overwinning wil vechten. vooral melo, medel, guarin, miranda, murillo zijn hier goede voorbeelden van. toevallig ook 5 zuid-amerikanen die vaak meer vechtvoetbal spelen en met hun hart. en net als jou ben ik ook trots op ons prachtige blauw-zwart

30 november 2015 om 23:41

Erg mooi om te zien inderdaad hoe hard er voor elkaar gestreden wordt, er staat elke week een team op het veld dat bereid is voor elkaar te vechten en dit is echt iets dat ik de voorbije seizoenen gemist heb bij Inter. Net zoals jij ben ook ik absoluut blij met het seizoen tot nu toe! Met inderdaad de overwinningen tegen Milan en Roma op kop (waarbij ik tevens in het stadion zat, helemaal geweldig dus! ;-))

ondanks de matige 1e helft aan onze kans vond ik dat we meer verdienen. vooral na de 2-0 van higuain speelde inter erg goed. gelukkig maakt ljajic dan nog 2-1 waardoor de hoop terugkomt. jovetic en miranda in de blessuretijd tegen de paal. baal er nog steeds heel erg van . de minpunten van vandaag waren nagatomo en perisic. ik vind beide zo waardeloos spelen. perisic heeft nog zelden goed gespeeld en nagatomo komt zwaar te kort. gewoon telles op de LB laten spelen. beste optie die we hebben. voor de volgende match zou een voorhoede van ljajic-jovetic-biabiany wel goed zijn. icardi kan amper mee voetballen en weigert zich in de opbouw van inter te betrekken. verder tevreden over de 2e helft ondanks de uitslag. opzich is napoli uit verliezen geen schande alleen wel balen dat het tegen een concurrent zelf is. ook is napoli uit voor inter niet echt de leukste match om te spelen. al 18 jaar niet meer gewonnen in san paolo als een van de weinige teams denk ik. milan, roma, juventus bijvoorbeeld lukte het de afgelopen 5 jaar bijvoorbeeld wel. nu op naar genoa.

forza inter!

O,o, wat is de serie A spannend dit seizoen. Mooi dat een sterk napoli wint van inter die het meestal won op 1-0 wedstrijden

30 november 2015 om 23:48

Niet dat inter die wedstrijden onverdient wonnen maar 1-0 is zo oud italiaans en zou klote zijn Ls dat onze koploper is

30 november 2015 om 23:54

1. hoeveel doelpunten de koploper maakt vrij weinig uit.
2. *onverdiend en inter is enkelvoud dus won.
3. je vindt het denk ik ook ergens leuk dat we verliezen omdat je milan fan ben.
4. de serie a is inderdaad spannend dit seizoen. met onder andere fiorentina, napoli, inter, roma, juventus en milan die voor de bovenste plekken kunnen meestrijden.

1 december 2015 om 00:40

hoeveel doelpunten de koper maakt, maakt wel uit, net het ene verschil.
liever dat Inter het wint met veel doelpunten en goed voetbal dan dit. bedoel als inter echt boven de rest uitsteekt dan weet je dat ze op de weg terug zijn en bijv ook wat te zoeken hebben in de CL straks, nu wek je dat gevoel niett met telkens 1-0 winsten.