Cocu ziet wedstrijd met twee gezichten: ‘Op alle fronten gefaald’

/

PSV verloor woensdag op bezoek bij CSKA Moskou in zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League. Door toedoen van Ahmed Musa en Seydou Doumbia liepen de Russen vlot uit naar een 3-0 voorsprong en uiteindelijk werd het nog 3-2. Phillip Cocu vond zijn team voor rust hopeloos acteren, maar zag dat het er in de tweede helft een heel stuk beter aan toeging.

“Bij balbezit van CSKA Moskou ging bij ons alles mis, je kunt dan zelfs 4-0 achterstaan”, aldus Cocu na afloop bij SBS6. De trainer vond PSV aan de bal lang niet slecht, maar zodra de bal werd ingeleverd wist de ploeg het niet meer. “Op dat vlak hebben we op alle fronten gefaald. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen”, sprak Cocu na afloop eerlijk.

“Als zij de bal hadden was het bij ons ondermaats. Zo waren die twee penalty’s totaal onnodig, die hadden we moeten voorkomen”, mopperde de coach. In de tweede helft zag het er allemaal beter uit en maakte Maxime Lestienne de 3-1 en de 3-2, beide keren op aangeven van Adam Maher. “Het spreekt voor het team dat we in de tweede helft wel ons ware gezicht hebben getoond. Ik vind dat het team daarvoor complimenten verdient”, sloot Cocu af.

Is PSV klaar voor de topper van zondag tegen Ajax?

1
2

30 september 2015 om 23:46

Lijkt me niet dat een trainer van PSV zich druk gaat maken om de fouten van de tegenstander. Neemt niet weg dat wat hij over de eerste helft zei natuurlijk lulkoek was, want in de eerste helft speelde Cska gretig en heeft het die 3-0 voorsprong zelf afgedwongen. Maar in de tweede helft leek het aan onze kant alsof de ploeg nu al op was en de wissels van Slutsky vond ik ook twijfelachtig. Je weet dat Eremenko totaal niet fit was, maar toch breng je hem erin. Als je nou Panchenko eerder erin had gezet dan had je een speler gebracht die tenminste fel door kan blijven jagen. Eremenko had hij beter voor de laatste slotseconde erin kunnen brengen.

1 oktober 2015 om 08:36

Koni ten eerste gefeliciteerd.
Doet mij goed om het Russische voetbal punten te zien pakken. Dit seizoen kan Spartak weer Europa in denk. De nieuwe trainer doet het goed en Luis is een schot in de roos. Ook dat is vortbal, die jongen komt uit het niets en presteert meteen. Popov is ook een goede aankoop gebleken en ik heb er het volste vertrouwen in dat Spartak minimaal zich zal plaatsen voor de Europa League. Jij?

1 oktober 2015 om 12:01

Ik verwacht dat Spartak sowieso wel europees zal halen ja, maar het wordt erg lastig met geduchte concurrenten zoals Lokomotiv, Zenit dat minder goed draait, Rostov en Ural dat boven zichzelf uitstijgen en Krasnodar dat ook wel de nodige punten zal pakken.

Leuk dat al die Psv'ers roepen dat ze zich de tweede helft hebben hersteld. Cska gaf gewoon gas terug in de tweede helft en dat leidde ertoe dat PSV weer terug in de wedstrijd kwam.

Fijn dat je aan de bal goed speelt, maar daar heb je geen zak aan als je binnen 20 minuten 3 van die kutgoals om je oren krijgt..

30 september 2015 om 23:43

Ja en PSV gaf geen gas in de eerste helft, CSKA faalde in de tweede helft ook in balbezit dus vind het echt een onzinargument

30 september 2015 om 23:44

Je doet net alsof cska het helemaal onder controle had en rustig aan deed. Nee, met een beetje geluk had psv er gewoon nog eentje bijgeprikt.

1 oktober 2015 om 05:45

Psv heeft gewoon dik verdiend verloren van een betere ploeg. Geen schande

1 oktober 2015 om 00:13

Aks Cska echt bewust gas terug nam dan hadden ze na de 3-1 of 3-2 wel ff weer op het gaspedaal gedrukt, maar psv was gewoon de hele 2de helft aan het domineren. Cska wist het niet meer en is uiteindelijk gewoon goed weggekomen.

1 oktober 2015 om 01:49

Goed weg gekomen? Leg me dat maar is uit dan...

1 oktober 2015 om 04:41

Het had in de eerste helft 5-0 moeten zijn als doumbia een seconde later na de 2de goal over zoet zou stiften. Hij mist ook nog een penalty. PSV mag blij zijn dat het niet 8-0 werd.

1 oktober 2015 om 09:00

Als als als..
Als locadia die bal van maher onder controle had en beheerst inschoot en pereiro na die andere pass van maher niet over schoot. Dan stond het 3-4 en was het einde oefening CSKA..

2 oktober 2015 om 14:02

Ga eens leren rekenen dan had het alsnog 5-4 gestaan. Er word een penalty gemist en jij gaat dat met een verkeerde aanname vergelijken alsjeblieft rotop kom nooit meer terug

Goede analyse van Cocu, hoopt dat PSV hier nog in gaat groeien.

1 oktober 2015 om 08:20

Het zal allicht beter zijn met de jong guardado en Willems er weer bij.

Eerste helft was dramatisch. Je wordt niet weggespeeld maar staat toch 'maar' met 3-0 achter bij rust, dat geeft stof tot nadenken. De fouten die werden gemaakt waren gigantisch in de eerste helft, de beide goals waren grove veredigingsfouten, de penalties waren onnodig.

In de tweede helft was het veldspel een stuk beter. In het begin nam Cska misschien wat gas terug, maar naar verloop van tijd kreeg Cska de grip op de wedstrijd niet meer. Als PSV het kon opbrengen om zo te starten had je hier niet hoeven te verliezen. Ik was niet onder de indruk van Cska, helaas stelde PSV er nog minder tegenover.