Messi benut én mist penalty bij simpele zege Barcelona

Barcelona heeft de koppositie in de Primera División weer ingenomen. Luis Enrique gaf voor het thuisduel met Levante onder meer Jordi Alba, Andrés Iniesta en Luis Suárez rust en zal zich misschien nog wat zorgen hebben gemaakt toen het na een teleurstellende eerste helft nog 0-0 stond. In de tweede helft kwam echter alles goed voor Barcelona, dat uiteindelijk met 4-1 won. Lionel Messi benutte én miste een strafschop en doelman Marc-André ter Stegen, die de laatste tijd te maken krijgt met de nodige kritiek, ging bij de tegengoal weer in de fout.

/

Normaal gesproken keept Claudio Bravo de competitiewedstrijden van Barcelona, maar de Chileen zit in de ziekenboeg, waardoor Ter Stegen nu de kans krijgt. Hij zag er vorige week tegen Atlético Madrid echter al niet goed uit, kreeg midweeks een wereldgoal van Alessandro Florenzi om de oren tegen AS Roma en zondag blunderde hij bij de 3-1 van Levante. Dit doelpunt maakte de wedstrijd zeker niet meer spannend, maar Ter Stegen zit even niet lekker in zijn vel.

Barcelona was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de eerste helft werd er dus nog niet gescoord. Mogelijkheden waren er wel: zo greep Rubén Iván in bij een poging van Messi, schoot Neymar over en naast en hadden Munir El Haddadi en Sandro Ramirez absoluut moeten scoren. Dat deden zij echter niet en nadat Messi een vrije trap net over had geschoten, klonk het rustsignaal. In de tweede helft zette Barcelona orde op zaken, met drie doelpunten in elf minuten tijd.

/

De score werd geopend door Bartra, die een kleine tien minuten na rust mee naar voren kwam en bij de tweede paal werd gevonden door Messi. Bartra controleerde de bal op zijn borst, of meer op zijn keel, en schoot vervolgens binnen. Neymar verdubbelde de marge en verdiende even later de strafschop die werd benut door Messi. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, maar Levante deed dus nog wel wat terug, toen Ter Stegen onder een voorzet vanaf links door ging. Invaller Victor Casadesus kon daardoor in een leeg doel binnenwerken.

Levante geloofde niet in een comeback en Barcelona hoefde zich dan ook geen moment zorgen te maken. De thuisploeg bleef dominant en een kwartier voor tijd mocht Messi opnieuw aanleggen voor een strafschop, nadat hij zelf was neergeduwd. De aanvaller was nu minder scherp: Messi schoot deze penalty hoog over en dus bleef het 3-1. Het zat de Argentijn niet lekker en kort voor het einde maakte Messi alsnog zijn tweede van de avond, na een fraaie dribbel en een prima schuiver.

Marc-André ter Stegen is niet goed genoeg voor Barcelona

1
2

20 september 2015 om 22:30

Niet echt hele speciale wedstrijd van Barca waar individuele klasse de doorslag heeft gegeven. Ik blijf het jammer vinden dat Rafinha geblesseerd is geraakt. Was echt bezig met een geweldige ontwikkeling. Suarez vind ik nog niet zo goed als vorig seizoen maarja, dat komt sws nog wel, het is pas de 4e speelronde en hij is echt geweldig. Ter Stegen is echt een minpunt. Ontzettend jammer na vorig seizoen, hij is dit seizoen echt matig begonnen met veel fouten. Bravo is echt een wereldkeeper. Heeft alle prijzen gepakt vorig jaar, is beste keeper geworden van de la liga, heeft zeer belangrijke penalties en kansen gestoot vorig seizoen en de copa america gewonnen. Ook daar werd hij beste keeper van het toernooi. In mijn ogen top 3 beste keepers van de wereld samen met Neuer en Courtois.

20 september 2015 om 23:18

Haha bravo? Hou op hoor dan kan je navas ook in dat rijtje noemen

20 september 2015 om 23:47

Lilreese

Navas mag het eerst laten zien, dan pas mag je hem vergelijken met bravo.

Bravo behoort zeker tot top 3 beste keepers momenteel!!!!!

20 september 2015 om 23:59

Hoezo courtois? Vind hem mwa doe mij maar De Gea en over neuer heb ik zo mijn twijfels..

Buffon en De Gea, vertrouw die twee blindelings

21 september 2015 om 00:28

Bravo behoort inderdaad tot de top. Is ook een penaltykiller.
Heeft het ook fantastich gedaan tijdens de Copa America.

21 september 2015 om 02:00

Jaa ik zou Bravo ook boven De Gea, Cech, Buffon zetten.

Hahaha

21 september 2015 om 08:00

Hoezo heeft Bravo alles gewonnen? Ter Stegen heeft toch de CL met barca gewonnen?

Ik vond het niet goed wat Barca liet zien, ondanks dat ze veel basisspelers missen. Ik hoop wel dat ze het niveau van vorig seizoen halen want aanvallend missen ze toch veel kansen..

21 september 2015 om 02:43

Maar aanvallend is er weinig veranderd bij Barca. Nog steeds dezelfde voorhoede.

Messi heeft geen penaltys nodig om te laten zien dat hij de beste is...toch mis ik zijn techniek van vroeger eerst de keeper op de verkeerde been zetten dan pas schieten.

20 september 2015 om 22:28

Je mist zijn techniek van vroeger?
Waar heb je het over...-.-

Je verwacht van hem dat hij eerst de keeper op de verkeerde been gaat zetten en dan pas schieten bij een schot van randje 16 met vijf man om hem heen...

Hij heeft het over de penalty's.

20 september 2015 om 22:32

Dan heb ik het verkeerd begrepen..
Excuses.

20 september 2015 om 22:34

IK weet niet hoelang je Barca volgt...
maar Messi penaltys van vroeger op zn 22ste waren totaal anders...

wil je zien ga naar Youtube en toets Messi penaltys 2008-09 of zo dan zie je hoe hij ze nam.

20 september 2015 om 22:46

@ABB-10 helemaal gelijk. De pingels van Messi tegenwoordig zijn ideaal voor een keeper. Hij schiet ze vaker op een keeper hoogte, en ook niet altijd hard.

Tijd om Suarez/neymar de pingels te laten nemen.

20 september 2015 om 23:49

Neymar is ook niet zo betrouwbaar, maar Suarez was redelijk constant bij Liverpool!

21 september 2015 om 02:02

Suarez heeft nooit een penal genomen bij Liverpool.

Niet meer dan 3 tenminste

Een vrij makkelijke overwining voor Barca.
De score had wel wat hoger mogen zijn, maja uiteindelijk gaat het op de 3 punten.
Woensdag uit tegen Celta wordt wel moeilijker, mja dan doen Iniesta, Alba, en Suarez weer mee.

Deze wedstrijd heeft wel aangetoond dat barca niet heel sterk in de breedte is.
Sando, munir, Adriano, batra het is allemaal niet top. Tegen een Levante is het geen probleem, maar bij een serieuze blessure in maart ga je tegen de lamp lopen...

In maart hebben we Arda en Vidal en met een beetje mazzel Rafinha weer.

Adriano mag verkocht worden en Bartra verhuurd.

20 september 2015 om 23:23

Barcelona is van plan om in januari 1 of 2 spelers aan te trekken. Daarnaast zoals origami al aangaf mogen Arda en Aleix Vidal vanaf januari weer meedoen. Barcelona moet juist voor de winterstop geen geblesseerde spelers hebben want dat zou ze kunnen opbreken.

20 september 2015 om 23:53

Bartra speelde een prima wedstrijd!

Adriano was heel slecht in de passing!

Munir mag je in de uitverkoop doen. Die jongen komt gewoon tekort, daar ik Sandro wel stukken beter vind. Als hij het vertrouwen krijgt en hij speelt op zijn positie met een bijna volledige barc, dan zie ik hem wel wat toevoegen.

eigenlijk zou t niet raar zijn om messi de strafschoppen niet meer te laten nemen. Mist echt relatief vaak z'n strafschoppen vandaag ook weer 1. Neymar heeft laten zien een goede penaltynemer te zijn.

20 september 2015 om 22:35

Blijkbaar is Barca er ook mee bezig om Messi zoveel mogelijk in scoringspositie laten komen aangezien zijn recente penalty's er niet allemaal in gingen.

Bovendien staan er nou niet bepaalde koekenbakkers in zijn team om de penalties van hem over te nemen, blijkbaar is de druk om Messi topscorer te maken daadwerkelijk aanwezig bij Barcelona.

Messi mist de penalty maar hij laat het team beter spelen.

20 september 2015 om 23:40

Beknopte samenvatting.

Messi speelde weer een geweldige wedstrijd op de gemiste penalty na.

Eerste helft vaak verpest door Munir en Sandro en de rest had ook geen scherpte. Gelukkig kregen een paar basisspelers als nog rust, want ze kunnen geen blessures meer krijgen in deze fase. Suarez en Iniesta rust was slimme zet tegen Levante.

Af en toe mag Neymar wel voor eigen succes gaan, hij gunt Messi echt te veel en dat moet hij juist minder doen. Als je al overtuigend 3-0 voor staat dan oke, maar bij openingsgoal mag die wel wat vaker zelf schieten. Geldt voor Messi ook, zoekt Neymar soms te vaak op.

Munir man man wat was die jongen een drama eerste helft. Tweede helft ook ontzichtbaar, Sandro even erg.

De tegengoal was ook zo onnodig, Ter Stegen is echt ongelukkig laatste paar wedstrijden. Dat is een slecht teken en ik kan dus niet wachten totdat Bravo weer terug is!

Messi of meer penalties oefenen of voortaan belangrijke penalties aan Suarez over laten. Hij lijkt wel vervloekt. Vroeger scoorde hij ze net als Balotelli, maar tegenwoordig mist hij gewoon 50 van zijn penalties!! Dat is super slecht gewoon. Eerste penalty was geweldig, probeerde de tweede ook sterk en hoog te schieten, maar wat ongelukkig hoog over..zuur anders weer een hattrickje mee gepakt.

Anyhow.. Op naar de Celta uit!!

Fijne avond allemaal!

Goede wedstrijd van Messi maar ergerde me beetje aan z'n verdedigende houding. Hij kan veel beter.

Uiteraard weer niet van de bal te krijgen maar slordig paar keer in de passing.

Ik denk dat de spelers gewoon motivatie missen tegen een Levante.

Toch knap dat hij weer aan scoren toekomt in de middenvelder rol die hij vandaag vervulde.

Nou, als je keek wat hij tweede helft deed op het middenveld vond ik het wel smullen. De assists had overigens hoger moeten zijn als voorin meer scherpte aanwezig was. Eerste helft speelde hij minder, maar de manier hoe hij tweede helft telkens zijn speler voorbij draaide waren geniaal. En dat laatste goal viel als of het niks was, maar dat zijn pure Messi goals wat tegenwoordig een gewoonte is, maar dat zie je niet veel anderen hem na doen!

20 september 2015 om 22:38

Ja sorry, was iets te streng in verwoording. Heb het aangepast.

20 september 2015 om 23:06

Haha, geen probleem. Iedereen heeft eigen mening =).

21 september 2015 om 02:05

Was het 0-0 gebleven was het Luis Enrique idioot laat iniesta en suarez spelen bla bla bla.

Hahaha

21 september 2015 om 12:48

Tja, dat is media he, ik zou het hem alleen kwalijk genomen hebben als het na 70 minuten nog 0-0 stond en dat Munir en Sandro op veld bleven staan, maar gelukkig heeft hij wat in de kop van de spellers weten te proppen tijdens de pauze waardoor de omschakeling tweede helft gelijk beter was.

Laten we nou eens ophouden over die stomme penalty's en gaan kijken naar het voetbal. Penalty's zijn een ideale kans om je gemiddelde omhoog te gooien, maar indrukwekkend is het niet. Besteed er niet te veel aandacht aan, dat is het niet waard

21 september 2015 om 07:34

Minstens 95% van de penaltys moet er gewoon in. Zeker Messi zijnde.
Vroeger schoot hij ze zonder problemen er met gemak in, en nu mist hij toch echt wel heel veel.
Hij moet er snel iets aan doen, want dit wordt te erg !

Matige wedstrijd van dit halve B elftal maar simpel gewonnen! Messi speelde heerlijk waarbij hij een mooie assist gaf, de eerste penal snoeihard erin schoot en nog een dribble goal op t laatst. Jammer van de gemiste penal, daar moet hij echt op gaan oefenen. Voor de rest mist Barca tot nu toe dit seizoen veel kansen, hoop dat ze daar ook op oefenen. De talenten vielen tegen en t zelfde geldt ook weer voor Ter Stegen maarja de punten zijn binnen.

Op naar Celta, dat wordt een lastigere wedstrijd maar dan speelt Barca met de basis lijkt mij!

Messi, de enige waarvoor drie mensen passeren en scoren makkelijker is dan een elfmeter binnentrappen.

Misschien toch maar de volgende door een ander laten trappen ?

En Ter Stegen : hij maakt het Enrique wel heel erg makkelijk. Bij iedere wedstrijd is er wel een fase waarbij men zich de vraag kan stellen of hij het niet beter had kunnen oplossen.

21 september 2015 om 02:07

Ter Stegen is jong fouten maken is normaal dan.

Het is geen Bravo van 32 jaar met 2x zoveel ervaring.

Wanneer komt Messi zelf tot het besef dat het beter is om geen penalty's meer te nemen? Sorry Messi, je kunt niet in alles de beste zijn. De grootsten der aarden kennen hun zwakheden en spelen daar op in.

Messi lijkt me niet een persoon die tegen het besluit ingaat dat iemand anders de penalty's neemt. Ik krijg ook de indruk dat iedereen wilt dat hij hem neemt. Vorig seizoen stond hij er ook op dat Neymar een penalty nam i.p.v. hem.

20 september 2015 om 23:08

@origami: Ik heb juist het idee dat niemand tegen hem in durft te gaan. Hij maakt de grootste kans om topscorer te worden door de penalty's ook te nemen. Eigenlijk moet Luis Enrique ingrijpen, maar die wil Messi ook niet tegen de haren instrijken. Je hebt best wel wat mensen rondlopen die een penalty kunnen nemen. Je gaat met het moyenne van Messi anders nog eens dure punten verliezen. Dat verdient Barcelona en Messi niet.

Helaas gemiste penalty van Messi maar geen gemiste hattrick.

Je zag dat Messi die tweede goal adwong na de gemiste penalty alsof hij het goed wilde maken.
Dat was mooi om te zien. Oogde die laatste 10 minuten gemotiveerder dan de rest van de wedstrijd.

Maarja, toch weer een assist en twee goals op z'n naam.

Niet de leukste of beste wedstrijd van Barcelona. Het rouleren heeft goed uitgepakt. Iedereen vroeg zich af waarom zo'n rare opstelling? Maar velen weten niet dat er midweeks ook gespeeld wordt, komende woensdag namelijk tegen Celta. Irriteerde me vooral in de eerste helft aan Munir, deed toen alles fout. Tweede helft Munir en Sandro weinig gezien. Alles kwam van Messi of Neymar. Bartra speelde een prima wedstrijd, Adriano viel tegen zoals verwacht. Ik vind dat Messi Neymar vaker een vrije trap mag laten nemen, vooral als die beter ligt voor iemand die rechts is. Al met al drie punten binnen en geen nieuwe blessures, dat is fijn.

Nog één eervolle vermelding van Neymar.
Hij is veel volwassener geworden na de Copa America. Zeurt niet meer en staat gelijk op.

Het is beter dat ze bij Barcelona een andere penaltynemer aanstellen dan Messi. Ik weet dat Messi dan minder goals maakt en dat hij dan persoonlijk het duel met Ronaldo eerder zou verliezen. Voor het team en de prijzen is het echter beter om een koelere penalty nemer aan te stellen, daar profiteert Messi dan direct ook van want voetbal blijft een teamsport. Messi mist meer dan 20% van de penalty's, dat is simpelweg niet goed genoeg voor een eerste penaltynemer.

20 september 2015 om 23:10

Ik las zelfs in één van de reacties dat hij 6 van de laatste 12 penalty's heeft gemist. Ken je zwakheden en laat iemand anders de penalty's nemen.

messi blijft penalties nemen voor de doelpunten, zo als CR7 vrijetrapen blijft nemen... messi is er ook mee bezig om in de voetsporen te blijven van CR7 wat doelpunten betreft.

20 september 2015 om 23:42

Ja tuurlijk. Daarom speelt Messi steeds dieper.

Enrique nam een klein risico vandaag om Iniesta en Suarez op de bank te houden en ook met 3 jeugdige spelers te spelen. Aan de rust dacht ik dat het een spannende 2de helft zou worden maar gelukkig maakte Bartra de 1-0 en daarna stond het al snel 3-0.
Een goede 2de helft gezien, de eerste helft was matig (zelfs slecht) van Barça en goed van Levante, maar na de 1-0 kort na rust had ik het gevoel dat ze dan wel al alles gegeven hadden..
Dit Barça moet natuurlijk om voor de grote prijzen nog een niveau hoger halen maar het seizoen is pas begonnen en jammer dat er al een aantal geblesseerden zijn, positief nieuws is dat de jeugd nu meer kansen krijgt en voorlopig foutloos begonnen is. Enkel moet Barça nu in de volgende CL wedstrijd de 3 punten pakken en dan kunnen we toch wel spreken van een goede start en normaal gezien kan het enkel maar verbeteren wanneer de geblesseerden en geschorsten er straks nog bij komen.

Het trio MSN is nog altijd niet in topvorm maar dat hopen we terug op gang te zien komen naar aanloop van de Classico binnen 9 weken.

Bartra speelde verdedigend ook vrij goed en mooi dat hij nu op dit moment ook een doelpunt maakt met zijn vaderschap. Hopelijk kunnen Munir en/of Sandro het verlies van Pedro opvangen dit seizoen.

Matig Barca 1e helft, 2e helft was al stukken beter. Jammer van Messi's gemiste penalty. Nu de focus op Celta en punten pakken daar! Gelukkig speelt maestro Iniesta dan en ook Alba en Suarez kunnen we goed gebruiken. Adriano was niet al te best vandaag en ook over Munir en Sandro was ik niet geheel tevreden, maar ik schrijf deze jongens nog niet af.

Visca Barca !

21 september 2015 om 00:18

Ze misten inderdaad wel enkele vaste waarden. Maar ik vind het niet gek dat Enrique wat rouleert binnen het elftal. Ik ben het wel met jou eens wat betreft Munir en Sandro. Ik vind deze jongens gewoon Barcelona onwaardig. Sorry hoor, maar moest het een keertje niet lukken met de basiself, zou ik als tegenstander niet echt panikeren wanneer ze een Munir in de strijd gooien in het slot. De bank van Barcelona is eigenlijk ontzettend zwak, zeker nu Rafinha zo lang out is.
Ik spreek dan vooral over het aanvallende compartiment, maar ook op het middenveld is het niet om over naar huis te schrijven. Een Sergi Roberto is een drama als middenvelder, al doet hij het als rechtsachter tegen een mindere tegenstander niet slecht. Had daarom liever gehad dat Alexis of Pedro gebleven waren en nog het meest van al mis ik Thiago.

21 september 2015 om 00:31

Komt goed. Gewoon tot aan Januari de basis elf bewaren voor de belangrijkste wedstrijden. Daarna kunnen we nieuwe spelers inzetten.

Ik roep het al meer dan een jaar, hoe kan je Sandro en al zeker Munir verkiezen boven Adama Traore. Werkelijk waar geen idee..

Daarnaast goed dat spelers rust kregen, tegen Levante is dit de ideale mogelijkheid. Ter Stegen keept laatste wedstrijden ook steeds minder.. spijtig. Hopen dat hij zich terug herpakt!

Kom op zeg... Sandro en Munir al tijden geen wedstrijd gespeeld en ze dan zo afbranden?

Ik weet niet of jullie gekeken hebben maar ik vond Neymar nog slechter spelen dan hen.

Oke hier de statistieken van Messi's penalties:
65 genomen 15 gemist. Dat is 23% gemist. Lager dan de gemiddelde in de Spaanse Liga.
Maar het wordt ook steeds slechter. Van de laatste 13 miste hij er 6.
Waarom hij ze blijft nemen? dat moge duidelijk zijn: proberen Ronaldo zoveel mogelijk af te troeven.
Zo nam Messi tot 5-6 jaar geleden ook nooit de directe vrijetrappen.

21 september 2015 om 10:21

Hij mist er juist meer dan de gemiddelde in de Liga. Waarom? Omdat Barca veruit de meeste penalties krijgt en daarvan neemt Messi ze vrijwel allemaal.

21 september 2015 om 17:53

Barca veruit meeste penalties? Waar denk je dat Ronaldo zijn bijnaam vandaan heeft? Real heeft vanaf 2009 56 penalties gekregen en Barcelona 42. Niet liegen volgende keer he.

21 september 2015 om 22:32

Bron? Ronaldinho had er in de loop der jaren ook 10 per seizoen gekregen.

21 september 2015 om 22:33

Messi heeft er al 80 genomen dat je het maar even weet.

Messi mist erg veel penalties en hij mag ze toch steeds blijven nemen.

Die pass op Bartra was geweldig. Blijft opmerkelijk dat hij veel penalty's mist.