Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een unieke kans, binnen twee jaar willen we naar de Premier League’

Laatste update:

Na slechts anderhalf jaar als hoofdtrainer houdt Marinus Dijkhuizen het voor gezien bij Excelsior. De oud-aanvaller heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Brentford, de nummer vijf van de Championship. Op de website van Excelsior spreekt Dijkhuizen van een ‘unieke kans’.

/

“Brentford heeft mij begin april rechtstreeks benaderd. Ik heb Excelsior toen meteen ingelicht dat ik zou meegaan in de sollicitatieprocedure. Dat leek mij goed voor mijn ervaring. Toen kon ik nog niet bedenken dat ze voor mij, als relatief onervaren trainer, zouden kiezen”, gaat de 43-jarige ‘s Gravenzander verder. “Het is een echte volksclub. De visie van de club spreekt mij enorm aan en het is natuurlijk een droom om in Engeland en Londen te werken. De club is ambitieus en wil binnen twee jaar promoveren naar de Premier League.”

“Bij Excelsior gunde uiteindelijk iedereen mij deze overstap. De club krijgt bovendien een afkoopsom en dat is terecht. Excelsior heeft mij toch de kans gegeven als hoofdtrainer”, aldus Dijkhuizen. Brentford is een club waarbij statistieken een belangrijke rol spelen, maar dat is niet de reden dat men voor Dijkhuizen heeft gekozen. “Zo zijn ze wel bij mij terechtgekomen, maar daarna volgde een intensieve sollicitatieprocedure. Zo hebben we elkaar goed leren kennen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja slim van Dijkhuizen om een stap hogerop te gaan.

1 juni 2015 om 12:22

Slim inderdaad, met Excelsior zou de Premier League nooit bereikt kunnen worden. Maar voor Dijkhuizen is het een leuke overstap en ik hoop voor hem dat hij de Premier League gaat halen. Ik ken de club niet, maar hoop voor hem dat hij zijn werk rustig kan doen en niet binnen 2 maand weer op straat staat als het even wat minder loopt.

Speelde hij bij Excelsior dan ook volgens het Moneyball principe? Je hoort wel veel positieve verhalen hierover de laatste tijd in het voetbal (az, Midtjylland ofzo in Denemarken)

1 juni 2015 om 11:25

Nee bij Excelsior hebben ze dat geloof ik niet. Maar jaa Dijkhuizen zal als trainer hoog uit die tests komen met een lage begroting en dan toch boven de streep eindigen

1 juni 2015 om 11:26

Ja het kan best werken, ook bij bijvoorbeeld FC Eindhoven maken ze heel veel gebruik van statistieken. Het is alleen wel belangrijk dat je in coach en spelersgroep hebt die er ook ij geloven en blijkbaar is dat dus bij Dijkhuizen het geval.

1 juni 2015 om 11:33

Erin geloven is ook een gevaar. Het is denk belangrijker om als staf en spelersgroep door te hebben wat die statistieken eigenlijk zeggen. Het geeft natuurlijk een kwantitatief (oppervlakkig) beeld, terwijl het kwalitatieve gedeelte echt zelf bijgedragen moet worden door staf en spelers om het maximale eruit te kunnen halen.

1 juni 2015 om 11:54

Statistieken kunnnen ook helpen bij het doorlichten van spelers. Bij een Balotelli hebben veel mensen ook het beeld van een goede voetballer maar als je de statistieken zou bekijken zou je er toch een heel andere transferwaarde aanhangen.

1 juni 2015 om 12:35

@xfactor

Juist niet. Volgens de statistieken is die Balotelli een spits van topniveau.
Het beeld is echter een beeld van een aandachttrekkende onruststoker.

1 juni 2015 om 13:08

Neem aan dat je voor het gemak het afgelopen jaar bij Liverpool niet meeneemt dan? Maar hij had inderdaad volgens mij bij AC Milan wel erg goede statistieken ja

1 juni 2015 om 15:27

Je kun een heleboel met statistieken hoor. Midtjylland bijvoorbeeld trekt spelers aan op basis van statistieken. En dan bedoel ik niet niet goals of assists. Catenaccio heeft een tijdje terug een goed artikel hierover geschreven.

Zij werken via het systeem welke ze bij AZ nu ook gaan invoeren toch? Op basis van Statistieken. Ik ben benieuwd of dit goed gaat. Wel leuk om te volgen in ieder geval. Het ga je goed.

1 juni 2015 om 15:39

Ze hebben wel Billy Bean, de man achter het hele principe, aangetrokken.

Werken op basis van statistieken is bij geen enkele voetbalclub een succes gebleken. Het klinkt allemaal leuk en in sommige gevallen zal het ook echt meerwaarde hebben, maar het werkt ook verlammend.

Als uit statistieken blijkt dat een linksback zijn directe tegenstander op kort moet dekken, omdat zijn balaanname te wensen over laat is het handig. Maar wanneer die rechtsbuiten de bal net één keer wel goed aanneemt en een actie maakt, kan diezelfde linksback zomaar voor lul staan omdat hij het op snelheid aflegt... Het kan alle kanten op en statistieken zijn leuk, maar je kan je er ook dood op staren..

1 juni 2015 om 11:35

Mydtylland is al kampioen in Denemarken en Brentford presteerd ook dit jaar weer zwaar boven verwachting, evenals de afgelopen jaren, ze hebben geloof ik het kleinde stadion in hun league op dit moment, dus er moet daar toch wel iets erg goed gaan.

1 juni 2015 om 11:45

Dan zit ik ernaast

Maar zelfs in die gevallen vind ik de mensen die met de statistieken werken (de statistieken interpreteren) essentieel. Enkel op basis van statistieken werken gaat nooit een succes worden, omdat statistieken een oppervlakkig beeld geven. Er zijn nog altijd mensen voor nodig om die statistieken te verklaren en de juiste conclusies eruit te trekken.

1 juni 2015 om 12:24

Klopt helemaal De Toekomst. Statistieken zijn zeer nuttig, maar het juist interpreteren is ook zeer belangrijk. Voetbal is te gecompliceerd om volledig naar de statistieken te kijken. De film Money-ball gaat ook over honkbal/softbal of weet ik veel hoe ze dat daar noemen, maar dat is een stuk minder dynamisch waardoor statistieken je enorm kunnen helpen.

1 juni 2015 om 11:37

Er staan een paar leuke artikelen op internet over FC Midtjylland. Zij werken sinds een paar jaar met een grote statistische onderbouwing en zijn daar best succesvol mee. Dit jaar zijn ze ook kampioen geworden van Denemarken, terwijl het normaal gesproken een subtopper is.

Statistiek is niet heiligmakend, maar FC Midtjylland en Brentford doen het vooralsnog erg goed. Beiden werken min of meer volgens hetzelfde principe (ze hebben ook dezelfde investeerder/groot aandeelhouder).

1 juni 2015 om 11:48

Mijn beeldvorming hierover is vooral gebaseerd op de reeks afleveringen van Sparta, waar met een vergelijkbaar of hetzelfde systeem gewerkt werd. Daar vond ik het nogal plat overkomen. Het lijkt mij persoonlijk ook erg moeilijk om hier in de voetballerij mee te werken, omdat er zoveel variabelen zijn.

Dat het bij die clubs wel werkt betekent dat ik ernaast zit. Clubs kunnen er succesvol mee zijn. Ik ben wel heel benieuwd naar de manier waarop zij het in de praktijk brengen.

1 juni 2015 om 12:03

Het is inderdaad ook een beetje vaag. Elke club gebruikt statistiek. De ene wat meer dan de ander, en de ene ook wat beter dan de ander. Liverpool heeft het ook gedaan, en dat resulteerde in Andy Caroll

Hoe Brentford en FC Midtjylland het precies doen zullen niet veel mensen weten, maar ze lijken in ieder geval iets goed te doen. Even afwachten of ze inderdaad succesvol blijven (en het financieel geen puinhoop blijkt te zijn).

1 juni 2015 om 13:20

Zie verderop de link die ik hier plaatste, ze bekijken echt het complete plaatje, zo zijn ze volgens hun schema het beste van Denemarken, maar met slechts 3 punten ondanks dat ze met een straatlengte afstand kampioen zijn geworden door geluk.

Bij Brentford hadden ze volgens hun statistieken 10% kans om bij de playoffs voor de Premier League te komen, dit is ze dus tegen de verwachting in gelukt.

Lees de link maar in mijn latere bericht, ze benaderen hun statistieken heel doordacht, maar voetbal blijft een onvoorspelbaar spel.
Chelsea won enkele jaren geleden de CL terwijl ze bij lange na niet de beste waren, Barcelona won enkele jaren daarvoor de CL terwijl Chelsea toen de beste was (naar mijn mening althans, met Guus Hiddink toen).

Leuk detail is dat ze de Eredivisie één van de moeilijkst te voorspellen divisies vinden, mogelijk ook omdat er veel jonge jongens in zitten waar weinig statistieken van bekend zijn bedenk ik me nu, maar dat weet ik niet zeker.

1 juni 2015 om 11:38

Vandaar dat Midtjylland kampioen van Denemarken is? Werken met statistieken, zoals het 'moneyball-principe', is vele malen beter dan de waan van de dag en alle onderbuikgevoelens die vandaag de dag nog regeren in voetballand. De clubs die nu overstappen en eindelijk verstandig doen, zullen de komende jaren de vruchten plukken door de conservatieve houding van veel clubs.

1 juni 2015 om 11:40

Je zegt dat het nog geen enkele club hiermee succesvol is. Dit klopt niet. De huidige koploper in Denemarken werkt volgens dit principe. Met een veel lagere begroting dan bijvoorbeeld Kopenhagen staan ze nu ruim bovenaan. Er zijn al een paar documentaires geweest over de de club. Interessant om eens te bekijken.

1 juni 2015 om 11:48

DeToekomst. Zoals bovenstaanden al zeggen is dat niet waar. De enige clubs die echt vol ervoor zijn gegaan tot nu toe zijn volgens mij Brentford en Midtjylland, en beiden hebben er heel veel profijt van. Middjyland kampioen, Brentford is vanuit league 2 gekomen onder het moneyball principe (ben ik vanochtend te weten gekomen) en had afgelopen seizoen al kans om naar de Pl te promoveren. Er zijn inderdaad clubs die het half/half toepassen en er dus niet vol in geloven, dat zijn de clubs die bedrogen uitkomen. Want die hebben dan voor de helft een systeem wat precies op elkaar moet aansluiten, en ja als het dan maar voor de helft aansluit dan werkt het niet. Het is interessante materie, omdat voetbal een stuk opener is dan honkbal, maar de clubs die het volledig toepassen bewijzen juist wel dat het werkt

1 juni 2015 om 11:56

Die clubs passen het ook niet volledig toe, want anders hadden zij geen hoofdtrainer nodig maar puur een IT-afdeling die de opstelling maakt, trainingsschema's maakt, wissels toepast etc.. Ze zullen het wel heel ver doorvoeren, maar alles op basis van statistieken is vooralsnog onmogelijk. Er zit ook gewoon een menselijke factor bij.

Hoe dan ook werkt het dus wel. Ik ben zeer benieuwd naar de manier waarop het toegepast wordt in de praktijk. Bij Sparta deden ze ook zoiets, maar dat maakte zeer weinig indruk op mij..

1 juni 2015 om 12:36

Detoekomst

Misschien moet je even de film 'moneyball' gaan kijken Waar gebeurd verhaal waarbij de manager van het kleine Oakland Athletics het spel op statistieken gaat baseren, en dat heel succesvol blijkt te zijn. Dat is het principe wat ik bedoelde wat wel volledig toegepast wordt bij de clubs Midtjylland en Brentford, en waar het hier om gaat. Weliswaar in de film op gebied van honkbal, maar ik denk dat dan je veel duidelijk wordt. Ook qua verschil tussen een club als Sparta en waar Brentford mee bezig is.

En daarbij zijn er nog wel trainers. Een topsporter kan natuurlijk niet op statistieken trainen, er is inderdaad iemand die die statistieken moet vertalen naar trainingen en wedstrijden. Daar is Dijkhuizen nu voor gehaald. Daarbij gebeurd het scoutingsgebied wel puur op statistieken en zijn daarvoor vooral statistici ingehuurd, en wordt de scouting eruit gegooid. Spelers worden uitgezocht op wat precies bij elkaar past en welke elkaar aanvullen op basis van de statistieken.

Ik heb dat van Sparta niet gezien, maar ik weet wel dat zij niet bekend staan als team dat volledig het Moneyball principe heeft ingepast. Als ze dan wel met statistieken werken, zullen ze het waarschijnlijk maar half doorvoeren (niet het lef om het helemaal door te voeren), en dan werkt zoiets inderdaad niet. Is ook moeilijk om er volledig geloof in te hebben, want veel clubs zullen bijv. niet durven om een scouting eruit te gooien en aankopen alleen te baseren op statistieken.

De man achter het moneyball succes bij het honkbal is overigens nu dus in gesprek met Az en voorziet hun van adviezen, dus het is ook zeer interessant om te zien wat voor koers die de aankomende jaren gaan varen.

Nogmaals:

"as Trencin, Mydtylland en Brentford doen het momenteel het best als je de verhoudingen in het oog houdt.

Mydtlylland en Brentford hebben dezelfde eigenaar, een man die enorm veel met statistieken bezig is en ook eigenaar is van een gokbedrijf waarmee hij wedstrijden probeert te voorspellen en daar opvallend goed in slaagt.

Je zou dit artikel https://decorrespondent.nl/2566/Voor-de-scouts-van... eens moeten lezen, Brentford kan volgend jaar zomaar doorstromen naar de premier league.

https://decorrespondent. nl/2566/ Voor-de-scouts-van- deze-club-is-het-kijken- van-wedstrijden- verboden/ 2265987513 90-0fa5648d (zonder spaties)"

Leuke club voor Marinus. Heeft het toch prima gedaan met deze selectie. Grappig dat Brentford uitkomt bij Dijkhuizen, had hij zelf natuurlijk ook niet verwacht.

Verstandige keus?
https://hanswarnaar.wordpress.com/2015/05/31/keize...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren