Sevilla bekert verder na hete avond in Sint-Petersburg

Sevilla ligt op koers voor prolongatie van de Europa League. De club uit Andalusië schaarde zich donderdagavond bij de laatste vier van het clubtoernooi, door Zenit Sint-Petersburg in Rusland op een 2-2 gelijkspel te houden. In Spanje was het al 2-1 geworden voor de formatie van Unai Emery.

/

Carlos Bacca maakte al na vijf minuten zijn 22e officiële doelpunt van het seizoen: alleen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar en Antoine Griezmann scoorden dit seizoen vaker voor een Spaanse ploeg. Coke versierde een strafschop na licht contact met Luis Neto en Bacca mikte de bal vanaf elf meter naar de linkerkruising: 0-1. Sevilla zat daardoor op rozen, maar de thuisploeg gaf de moed niet op. De blauwhemden gingen met de minuut beter spelen en kregen na achttien minuten een eerste kans op de gelijkmaker: Danny’s schot werd echter gestopt door Beto. Aan de overkant was het even later alweer prijs.

Aleix Vidal rondde een knappe aanval af, maar scheidsrechter Nicola Rizzoli had hands geconstateert en keurde het doelpunt derhalve af. Sevilla leunde vooral op de tegenaanval en kreeg in het restant van de eerste helft nog twee uitstekende kansen om te scoren: Nicolas Lombaerts hield Vitolo net op tijd van scoren af en Igor Smolnikov haalde een schot van Bacca van de lijn. Aan de andere kant mikte de bijzonder slordig spelende aanvoerder Danny de bal tegen de buitenkant van de paal en daardoor bleef het na 45 minuten voetballen 0-1 in het voordeel van Sevilla. Zenit moest ten minste twee keer scoren.

De koploper van Rusland begon goed, want binnen twee minuten stond het 1-1: Beto verkeek zich op een voorzet en daardoor kon Salomón Rondón de gelijkmaker binnen prikken. De druk van Zenit hield aan: Beto hield Danny van scoren af, Smolnikov vuurde een halve meter voorlangs, Hulk trapte in het zijnet en een knal van Danny werd geblokt. Sevilla ontsnapte aan een tweede tegengoal en had na een uur zelf toe kunnen slaan. Coke kon in het strafschopgebied twee keer zijn kans wagen, maar Yuri Lodygin bleef alert en voorkwam de 1-2. Het publiek in het Petrovsky Stadion bleef hoop houden op een goal en die viel na 72 minuten.

Een verre pass van Hulk verraste Beto en viel via de lat in het doel; Rondón gaf het laatste zetje aan het speeltuig. Sevilla leek rijp voor de slacht en Rondón had na 82 minuten de 3-1 op de schoen, maar stuitte op Beto. Axel Witsel kwam ook dicht bij het bevrijdende doelpunt, maar kon een voorzet vanaf de linkerflank net niet binnenglijden. Het duel stevende daardoor af op een verlenging, maar vijf minuten voor tijd viel dan toch nog de beslissing. Kévin Gameiro streepte de bal na een snelle counter diagonaal voorbij Lodygin: 2-2. Zenit moest er daardoor nog twee maken, maar dat zat er niet meer in.

Denk jij dat Sevilla de Europa League wint?

1
2

Echt zuur voor Zenith want Sevilla werd gewoon weggespeeld. Ik vond de 0-1 ook onterecht. Was geen penalty imo. Maar goed, Verder een heerlijke goal van Hulk (of Rondon?). Echt jammer dat hij alleen goed kan schieten anders was hij een wereldspeler geweest.

23 april 2015 om 23:04

Was Zenit veel beter? Jammer door late gelijkmaker toto weg.

23 april 2015 om 23:11

In de eerste helft was het verschil niet al te groot. Maar in de tweede helft had Sevilla niks te zeggen in de wedstrijd!

23 april 2015 om 23:15

In de eerste helft was alles meer in evenwicht. In de tweede helft was Zenith de enige ploeg die wilde voetballen (begrijpelijk). Zij creëerden veel meer 100 procent kansen. Rondon was ongelukkig voor het doel. Kon makkelijk een hattrick hebben gescoord.

Al met al vind ik dat Zenith meer verdiende.

23 april 2015 om 23:17

Mooi tegen PSV had Zenit ook zwaar geluk door onterecht een afgekeurde goal.

23 april 2015 om 23:20

Sevilla komt hier zeker met de schrik vrij. In de eerste helft hielden ze stand ondanks dat ze matig speelden. Ze hadden de strijd in de eerste helft al kunnen beslissen met de kansen van Vidal en Bacca.

De tweede helft werd kreeg Zenit een doelpunt cadeau en daardoor werd het nog spannend. De 2-1 kan de doelman ook worden aangerekend, net als bij de 1-1. Maar de tweede helft was Zenit uitstekend, hoog tempo en Sevilla was zwak. De 2-2 viel uit het niets maar dat is te verwachten van Sevilla, hele knappe omschakeling. Daar zijn ze heel goed in.

Over 2 wedstrijden is het toch niet onverdiend dat Sevilla doorgaat. De heenwedstrijd had Zenit in de 2e helft ook niets te vertellen.

23 april 2015 om 23:07

Klopt helemaal wat je zegt. Zenit was eigenlijk de veel beter voetballende ploeg. Het eerste doelpunt van Sevilla kwam voort uit een schwalbe en dat tweede doelpunt kwam echt uit het niets. Tussendoor waren er wel kansen over en weer. Het was een zeer vermakelijke wedstrijd. Maar Zenit was echt de bovenliggende ploeg en de ploeg die echt wilde voetballen en scoren.

Witsel vind ik echt een geweldige middenvelder. Ik snap werkelijk niet waarom deze man nooit door een Europees topclub wordt geplukt. Zeer goed aan de bal, fysiek sterk, werkt hard en heeft een goed overzicht. Ook Danny speelde een redelijk goede wedstrijd.

23 april 2015 om 23:13

k ben het met jou eens over Witsel. Hij is echt goed. Rustig in balbezit, Dat pauze in zijn spel is gewoon heerlijk om te zien.
Alleen jammer dat hij zo duur is, anders was hij allang weg.

Danny is gewoon een klasse apart. Speelt zelden een slechte pot ja.

Verder een vermakelijke wedstrijd idd.

23 april 2015 om 23:16

Danny vind ik een typische momenten voetballer. Vaak onzichtbaar, maar toch geeft die net die ene belangrijke pass. Volgens mij zal die na dit seizoen naar Besiktas vertrekken wat ik zelf eigenlijk wel toe juich, want hij heeft zijn hoogtepunt inmiddels wel bereikt.

23 april 2015 om 23:23

Danny speelt zelden een slechte pot? Opmerkelijk hoe die voetballer wordt opgehemeld. Lijdt ongelooflijk vaak balverlies en is al een jaar of twee over zijn top heen. Als Zenit zijn contract verlengt, is dat de eerste grote fout van Henk van Stee.

23 april 2015 om 23:26

@blink
Inderdaad, de rust aan de bal bij Witsel is echt een genot.
Volgens mij speelt Witsel nog steeds te bescheiden. Ik hoop hem echt bij een topploeg in Europa te zien voetballen. Als ik Utd of City was had ik het geweten. Ze missen beide zo een speler op het middenveld. Ook Arsenal zou zo een speler meteen moeten inlijven. Over Arsenal roep ik het al jaren. Maar nu zouden de andere 2 ploegen echt een flinke kwaliteitsinjectie krijgen als Witsel daar op het middenveld rondloopt.

Banega is wel echt afgezakt.. ik had vroeger grote verwachtingen van deze jongen. Maar hij heeft echt een slechte mentaliteit. Heeft de verwachtingen totaal niet ingelost. Jammer. Erg jammer.

@koni
Danny is ook de speler die het spel moet verdelen. Hij moet veel risico in zijn spel nemen. Lukt het, is het geniaal. Gaat het mis, is het 'balverlies'. Ik kijk te weinig naar Zenit om te kunnen beoordelen of hij vaak een hoog niveau haalt. Hij speelde vandaag een aardige wedstrijd.

23 april 2015 om 23:39

@ Berdyev en Koni

Tsja, mssn niet geheel objectief natuurlijk ,wat Danny betreft; ik heb altijd een zwak voor hem gehad.
Hij is over zijn top heen, maar iik vind hem nog steeds een van de betere voetballers bij Zenith.

Ik kijk naar 10 a 15 wedstrijden van Zenith per seizoen, niet heel veel, maar ik heb Danny in die wedstrijden niet slecht zien spelen. Mssn ben ik zijn luckycharm wel

Maar wie zal de vervanger worden?

@ Diego.

Je hebt gelijk over Banega. Tegen Barcelona hebben we kunnen zien wat hij allemaal in petto heeft. Jammer dat hij dit sporadisch laat zien.

24 april 2015 om 09:38

@blink182,

Zijn vervanger staat met Oleg Shatov al min of meer klaar, maar een extra aanvallende middenvelder is nooit verkeerd natuurlijk.

24 april 2015 om 00:23

Kijk je over de twee wedstrijden, zie je hetzelfde spelbeeld, alleen dan bij de andere ploeg. Dat in acht nemende heeft Sevilla gewoon veel meer gecreëerd, en zijn ze verdiend door.

Mocht Zenit de 3-1 gemaakt hebben, valt daar ook niet echt over te klagen. Ik vind het echter vreemd dat bij een tweeluik vaak alleen naar het tweede duel gekeken wordt.

Dat Zenit bij een 1-3 achterstand de bovenliggende partij is, is ook niet zo vreemd, die hebben immers niets te verliezen, Sevilla neemt dan automatisch gas terug.

Nee, het is niet zuur, het is uiteindelijk gewoon terecht.

gelukkig, nu heb je ook niet meer dat stomme gelul van dat russische clubs geen oekrainse clubs mogen loten

23 april 2015 om 23:14

Sevilla gaat m pakken hoor die beker! Net als vorig jaar. Ik zie helden Gzegorz Krychowiak en Timothée Kolodziejczak al met de beker springen.

24 april 2015 om 00:10

@ivanoviccfc,
Op papier zal het gaan tussen Sevilla en Napoli, maar in de praktijk kan elke van deze vier ploegen de beker pakken.

Wat ik mij afvraag is, mocht Sevilla de beker winnen, wat er gebeurd met de Spaanse plekken voor de Champions League voor volgend jaar aangezien dat de winnaar van de Euroleague automatisch mee doet aan de Champions League?

Op dit moment staan Barça, Real, Atleti en Valencia op CL deelname maar ik vraag me af of de nr 4 (op dit moment Valencia) dan afvalt? Zou wel een aderlating zijn voor het Spaanse voetbal omdat Valencia mijn inziens volgend jaar hoge ogen kan gooien in de Champions League.

24 april 2015 om 00:36

Nee die regel geldt niet meer denk ik, anders had Sevilla in de CL gespeeld vorig jaar.

24 april 2015 om 00:51

@ardaatletico10,
De regel dat de winnaar van de EL direct geplaatst is voor de CL is pas vanaf dit seizoen van kracht, maar ik vraag me dus af wat zou het betekenen voor de nummer 4 van Spanje.
Vind zelf dat Naast Barça en Real, Atleti en Valencia dit het meest verdienen en ook betere resultaten zullen behalen.

24 april 2015 om 10:43

Is in de Regelementen gewoon te lezen. Het maximale aantal ploegen uit 1 land in de CL is opgerekt tot 5. De UEFA had voorzien dat de winnaar EL wel eens een club uit Duitsland, Engeland of Spanje kon zijn van buiten de top 4. De enige manier waarop een nummer 4 in Spanje z'n plek in de CL kan verliezen is als zowel de CL winnaar als EL winnaar uit Spanje komen en die beide buiten de top 4 eindigen.

24 april 2015 om 12:32

Dat klopt, en de vijfde deelnemer uit een grote competitie plaats zich niet direct voor de groepsfase. Eerst nog door de play-off ronde.

God wat is dit toch jammer. Eerste helft kon het zeker beter maar daar tegenover was de tweede helft een geschenk om naar te kijken. Aanval na aanval, ik kon er van genieten! En zeker daardoor doet die 2-2 zo veel pijn. Jammer... Goed gespeeld maar helaas. Nu maar volledig richten om die titel te pakken
(moet daarbij wel zeggen dat Hulk zo ongelofelijk slecht speelde vandaag. De goal was natuurlijk wel mooi maar verder echt heel teleurstellend spel)

Zo onterecht dit. Sevilla werd volledig weggespeeld door Zenit maar door een schwalbe(wat trouwens ook dom inkomen was van Neto) en een lucky goal toch uit het toernooi. Heel zuur, want ik heb Zenit zelden zo goed gezien als vanavond.

23 april 2015 om 23:24

Zenit weigerde vorige week te voetballen. Nu overkomt ze hetzelfde.

Sevilla terecht door.

23 april 2015 om 23:34

Moeilijk te zeggen of ze terecht door zijn als ze de hulp van de scheidsrechter nodig hadden. De penalty was naar mijn mening namelijk onterecht.

23 april 2015 om 23:43

Penalty vond ik ook onterecht.

Qua spel en kansen(vooral omdat Sevilla het onnodig spannend heeft gemaakt) vind ik iets meer dat Sevilla verdiende om door te gaan.

24 april 2015 om 10:37

Zenit was in de vorige wedstrijd in de eerste helft ook veel sterker en toen misten ze nog Hulk, Danny, Criscito en Smolnikov.

24 april 2015 om 00:16

Het gaat om twee wedstrijden. Daain was Sevilla gewoon de betere ploeg, hoewel winst voor Zenit ook had gekunt.

Onverdiend is het zeker niet als je over twee wedstrijden kijkt dan is sevilla gewoon terecht door .
En zeg nou is eerlijk die tweede goal was echt fenomenaal. zenit uit laten razen en dan toeslaan.
lekker hoor.
Dit was muhammed ali tegen fordham (rumble in the jungle)

Prachtig team voor Depay in een prachtige competitie

Hoop dat Sevilla opnieuw de EL wint. Dan kunnen wij toch mooi zeggen dat we van de winnaar hebben gewonnen

24 april 2015 om 07:35

Sevilla nam de groeps fase niet serieus net als Tottenham etc

24 april 2015 om 10:38

Makkelijk achteraf praten. Ze speelde gewoon met hun A-team en moesten gewoon winnen in de Kuip. Dat deden ze niet waardoor ze pas in de laatste wedstrijd het konden afmaken.

25 april 2015 om 11:40

Sevilla - feyenoord gezien? 13 100% kansen voor sevilla kon 13-0 worden