Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe beraamt ‘transfer van de eeuw’ met 48-voudig international

Laatste update:

Voetbalminnend Turkije is dit weekeinde in de ban van de interesse van Fenerbahçe in Givanildo Vieira de Souza, beter bekend onder de voetbalnaam Hulk. President Ali Koç van de grootmacht uit Istanbul heeft naar verluidt onlangs gesproken met de Braziliaanse aanvaller van Shanghai SIPG en beraamt volgens diverse Turkse media ‘de transfer van de eeuw’.

Hulk maakte vier jaar geleden voor een bedrag van ongeveer 55 miljoen euro de overstap van Zenit Sint-Petersburg naar Shanghai SIPG en heeft nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar bij de Chinese club. De 34-jarige Braziliaan heeft echter al te kennen gegeven zijn dienstverband in Shanghai niet te willen verlengen en open te staan voor een terugkeer naar Europa.

"Vanuit verschillende landen is al een bod neergelegd bij mijn zaakwaarnemer, inclusief een aantal Europese topclubs die in de Champions League uitkomen", vertelde Hulk vorige maand tegenover diverse Braziliaanse media. De bonkige spits stond de afgelopen jaren voor liefst twintig miljoen euro per seizoen op de loonlijst bij Shanghai SIPG, maar benadrukte zich bij zijn volgende carrièremove niet te laten leiden door geld.

Die boodschap van Hulk is niet aan dovemansoren gericht, want TRT Spor, de sporttak van de Turkse publieke omroep, kan dit weekend bevestigen dat Fenerbahçe serieus werk maakt van de komst van de 48-voudig Braziliaans international. President Koç heeft zelfs al met Hulk gesproken en is vastberaden om toe te slaan indien de Gele Kanaries deze zomer afscheid nemen van Vedat Muriqi. De Turkse krant Sabah stelt zelfs dat Fenerbahçe voornemens is met Hulk 'de transfer van de eeuw' te voltooien.

Muriqi kroonde zich afgelopen seizoen met 15 doelpunten in 32 competitiewedstrijden tot clubtopscorer van Fenerbahçe en staat er goed op in de Europese (sub)top. De 26-jarige spits uit Kosovo is al meermaals aan onder meer Tottenham Hotspur gelinkt en geldt met een geschatte transferwaarde van ongeveer twintig miljoen euro als de waardevolste speler van de huidige selectie van Fenerbahçe. Mocht Muriqi de werkgever van onder anderen Ferdi Kadioglu deze zomer de rug toekeren, dan moet Hulk de nieuwe vedette van de ploeg worden, zo klinkt het.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Transfer van de eeuw😂, ja die heeft Fener in 2004 gedaan door Alex aan te trekken op 26 jarige leeftijd, en als we over namen spreken heeft Fener in 2005 Anelka op 25 jarige leeftijd en in 2007 een nog grotere naam Roberto Carlos aangetrokken.. Hulk transfer van de eeuw? Laat me niet lachen. Uiteraard wel een welkome versterking

2 augustus 2020 om 17:39

Helemaal mee eens als Galatasarayli zijnde. Die Ali Koc is echt een shower en heeft 0 verstand van voetbalzaken blijkt wel.

2 augustus 2020 om 17:46

Daar ben ik het (nog) niet mee eens.. ik vind dat hij nog niet alle krediet heeft verspeeld.. wel moet er binnen nu en een jaar op sportief vlak gepresteerd worden zodat supporters niet om Aziz gaan vragen..

We moeten ons realiseren dat door de komst van de FFP clubs niet meer de Anelka’s, Alex etc meer kunnen halen op een leeftijd van onder de 30.. we moeten als land zijnde herrijzen en proberen vanuit de opleidingen weer de groei te maken. We moeten voetballanden als NL en Frankrijk als vb nemen en inzetten op jeugd met een mix van enkele goede vedetten (luiz gustavo, muslera, atiba als vb). A long way to go bro

2 augustus 2020 om 19:15

Aziz yildirim heeft in zijn 20 jarige dictatuur ook maar 5 titels gehaald. Voor de rest heeft hij de clubfaciliteiten gemoderniseerd en wat sterren aangetrokken met als hoogtepunt een kwartfinale CL. Vervolgens koppig zijn om aykut kocaman, alex laten wegsturen etc etc. De club zit in diepe schulden door hem en ali koc wilt als eerste dit oplossen voordat hij de club naar successen kan trekken. Momenteel kunnen 18 clubs in super lig meer geld uitgeven dan ons door Aziz dus vergeet Aziz Yildirim maar voorlopig. Ali Koc moet zijn tijd krijgen.

2 augustus 2020 om 17:48

Pff, de Turkse league heeft meer transfers als Alex en Anelka nodig. Spelers die er meteen staan, nog verder kunnen ontwikkelen en ze kunnen nog heel wat opleveren! Dat beleid moeten ze voeren en stimuleren in de top van Turkije.

2 augustus 2020 om 17:59

Dat beleid kan helaas niet meer gevoerd worden.. clubs als Fener hebben steenrijke supporters als De Ulker groep en Koc-holding.. door de ffp moet het geld wat wordt uitgegeven ondergrond hebben (inkomsten van de club). Hiervoor pompte er een rijke holdingeigenaar even enkele miljoenen in een transfer wat dus niet meer mogelijk is. Kijk nu heeft trabzonspor een verbod gekregen omdat ze de transfers (waarmee ze dit jaar succesvol waren) met geld hebben gedaan wat er eigenlijk niet is (geen voldoende inkomen)

2 augustus 2020 om 18:32

Zou eigenlijk heel makkelijk moeten kunnen als de clubs geen financiële wanbeleid zou voeren! De clubs hebben 20+ miljoen aan supporters. Verder zouden ze lucratieve sponsordeals kunnen regelen. In een land als Turkije met zoveel grote bedrijven zou het toch intressant zijn om met ze in zee te gaan. Verder investeren in een goede jeugd systeem met alles erop en eraan! Waarom gaat geen van de topclubs een samenwerking aan met ik zeg maar wat Willem II of bijv een AZ hoe zij hun jeugdsysteem hebben opgezet.. vervolgens kan je er de fruiten van plukken. Zijn maar een paar ideeën.

2 augustus 2020 om 19:01

@ByRm4 Trabzonspor heeft een verbod gekregen omdat de transfers met geld is gedaan wat er niet is?!?! HAHAHA get outta here!! Je kraamt zoals gewoonlijk weer onzin uit boy. De straf waarom wij een jaar uitgesloten zijn komt door onze oude bestuur die belachelijk slecht opteerde. De transfers van dit jaar hebben niks te maken met de straf die Trabzonspor opgelegd heeft gekregen. De reden dat wij dit jaar zo succesvol zijn, is te danken aan het huidige bestuur die alles veranderd heeft, waarbij alle turkse clubs nu ons proberen te volgen door onder andere salarissen omlaag te halen en te dure spelers te lozen. Zo kan ik nog meer dingen opnoemen. Maar jij zal wel weer een paard met oogkleppen zijn en zeggen dat Fener niemand volgt en haar eigen weg inslaat.

2 augustus 2020 om 17:54

Van Persie die van Man Utd kwam was ook wel een aardige.

2 augustus 2020 om 18:02

Pierre van Hooijdonk vergeten in je rijtje, verder wel met je eens!

2 augustus 2020 om 18:22

Van Hooijdonk is en blijft een Fener-legend, maar ook hij kwam in zijn najaren naar Fener

2 augustus 2020 om 18:41

ByRm4 Er zijn natuurlijk nog andere grote spelers aangetrokken die niet in jou rijtje staan. Van persie en Nani vind ik grotere namen dan Anelka.

Transfer van de eeuw is het niet, maar ik denk dat de titel het volgende wil aangeven. In deze corona tijd met vele financiele schade en de huidige sitautie van Fener tellen mee. We doen het slecht in de competitie en tellen europees niet meer mee. Daarbij krijgt Hulk aanbiedingen van clubs die uit gaan komen in CL. Onder deze omstandigheden een speler als hulk aantrekken....dat is waarschijnlijk wat er bedoeld met transfer van de eeuw.

2 augustus 2020 om 18:56

Dan nog is een Hulk geen ‘transfer van de eeuw’.. het is een naam.. laat hem maar mooi stand-in zijn van een CL spelende club. Mijn club moet opnieuw bouwen en daarin is Hulk geen stevige steen. Gewoon lekker de jonkies kans geven en combineren met vedetten a la Gustavo

2 augustus 2020 om 19:32

Precies klopt helemaal. Alleen als je de jeugd wil combineren met vedettes. Heb je meer vedettes nodig dan alleen Gustavo. En daarom is hulk een goede vedette voor in de punt. Op iedere linie heb je een ervaren speler nodig als je wilt combineren met jeugd.

Wel een heel overdreven statement voor een 34-jarige speler die z'n beste tijd allang achter zich heeft gelaten. Dit zou juist een typische aankoop zijn, want ik zie wel vaker dat spelers over hun top richting Fenerbahce verkassen.

Hahahaha...haha...ha...ha..., wacht dit is geen grap? Gekkenwerk man. 34 jaar oud. 34! Als dit doorgaat doe ik 2 dingen: mijn excuses aanbieden aan GS-fans voor mijn kritiek op de Falcao-aankoop en Fenerbahce boycotten tot er eindelijk een goed bestuur komt met een duidelijke richting. Ik heb meneer Koc altijd gesteund maar als hij spelers zoals Hulk en Gokhan Gonul koopt, zijn al zijn beloften helemaal niet gekoppeld aan zijn acties, dus heeft het ook geen nut meer om hem te steunen. Ik hou van Fenerbahce maar ik ga niet de blinde supporter uithangen. Ik ga mijn club niet blind verdedigen tegen kritiek als ze met domme acties zoals deze komen. Juist door zulke supporters is mijn club gezakt naar midtable-niveau. Liefde voor een club betekent niet dat je de club moet supporten en dat is echt wat ik zal doen als ze deze weg blijven volgen.

Lijkt net alsof Ali Koc totaal geen verstand van voetbal heeft. Door dit soort voorzitters, gaat de Turkse competitie net zoals de MLS, China en Saudi Arabië worden. Gelukkig is de voorzitter van besiktas hier vanaf gestapt, met een salarisplafond. Hopelijk volgen Gala en Fener snel, want anders gaat de Turkse competitie echt zoals de VS, China of Saudi Arabië worden. Transfer van de eeuw is echter wel erg overdreven, Hulk over de top vind ik echt wel minder dan RVP (32), Nani (28), v Hooijdonk (33), Anelka (25) en natuurlijk Alex (26) Ik vind het overigens nog steeds bizar dat Fener in het seizoen 2015/16 met oa Nani en RVP geen kampioen is geworden.

2 augustus 2020 om 18:24

Gek hé. Niet zo lang geleden speelde Galatasaray nog kwartfinale CL, zat Fenerbahce bijna in de EL-finale met een beetje geluk en ging Besiktas uit de CL-groep op hun gemak. Elk jaar wordt de competitie minder en ik denk dat we echt niet ver verwijderd zijn van afgang. Zelfs de fans en de commentators voelen veel minder energiek aan. Je moet is voor de lol een wedstrijd bekijken van 6-7 jaar terug. Wat een sfeer was er toen. Onze topwedstrijden werden letterlijk dagen besproken in andere landen. Nu vergeet ik soms zelfs dat mijn club een wedstrijd heeft. Echt jammer om de ploegen zo ver te zien zakken door mensen aan de macht die er niets van begrijpen.

2 augustus 2020 om 18:25

Dat seizoen was Fener ijzersterk, als ik me niet vergis werd Besiktas goed in de zadel geholpen in de ataturk olimpiyat stadion (3-2 waar ersan gulum bij 2-2 allang rood moest krijgen en Gomez bij de 3-2 keihard aan de shirt trok) ahjah.. tis niets vergeleken met de dubieuze kampioenschappen die Gs heeft behaald de afgelopen 10 jaar

2 augustus 2020 om 20:15

Zit het zo diep bij jou? Het gaat hier om Fener ,niet Gala. Welke dubieuze titels eigenlijk? Ieder kanpioen is gewoon terecht kampioen,niet huilen dat Fener al jaren geen titel meer heeft binnen gesleept.

2 augustus 2020 om 20:32

Oke oke, Ersan had toen rood moeten krijgen, maar er zijn ook een paar dubieuze beslissingen in het voordeel van Fenerbahçe gevallen tijdens BJK-FB derby’s. 2 keer door Ali Palabiyik, dit seizoen door Cüneyt Cakir en die bekerwedstrijd dat fener-fans trainer Senol Gunes bekogelen en reserve-keeper Tolga Zengin zijn overleden moeder uitschelden en om 1 of andere rede mocht fener toch naar de finale.

2 augustus 2020 om 20:32

Oke oke, Ersan had toen rood moeten krijgen, maar er zijn ook een paar dubieuze beslissingen in het voordeel van Fenerbahçe gevallen tijdens BJK-FB derby’s. 2 keer door Ali Palabiyik, dit seizoen door Cüneyt Cakir en die bekerwedstrijd dat fener-fans trainer Senol Gunes bekogelen en reserve-keeper Tolga Zengin zijn overleden moeder uitschelden en om 1 of andere rede mocht fener toch naar de finale.

Man man man na jarenlang gestrooid te hebben met geld en vooral salarisgeld hebben ze nog altijd niet geleerd.

Ben benieuwd hoe Fener dit voor elkaar zou kunnen krijgen. Bijna elke voetbalclub staat onder controle van de UEFA in het kader van FFP. Zo moeten ze bijvoorbeeld het salarishuis omlaag schroeven. Zo een speler als Hulk zal ook wel een behoorlijk salaris eisen. Snap niet dat de achterlijke voetbalbond in Turkije niet met een masterplan komt om het voetbal in Turkije met eigen jeugdspelers te redden. Kijk naar een Belgie, het voorbeeld is er al.

als fener zoveel kan betalen voor Hulk (hoog salaris) dan zouden ze toch net zo goed iemand kunnen halen die 10 jaar jonger is met meer potentieel? Kunnen ze beter de kans geven aan sayaddmanesh die echt een topper KAN WORDEN.

Hoppa als dit waar is, is het echt lachwekkend. De Turkse clubs leren het niet af. Telkens weer uitgerangeerde spelers boven de 30 kopen. Korte termijn visie en het moment proberen te redden terwijl je al jaren faalt.

Buiten het feit dat ik geen oude spelers aangetrokken zie worden is Hulk wel een klasse speler. Ik denk een Hulk die wekelijks speelt wel goed is voor minimaal 20 doelpunten. Een speler die ijzersterk is en moeilijk van de bal af te zetten is. En met zo een kanon in huis verschalkt hij de matige Turkse keepers gemakkelijk. Want eerlijk is eerlijk zo goed zijn de keepers niet in Turkije buiten de keepers van de grote ploegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren