Liverpool rekent af met Newcastle en passeert Koeman op ranglijst

Liverpool heeft Southampton afgelost op de vijfde plaats in de Premier League. The Reds versloegen Newcastle United maandagavond met 2-0 en hebben daardoor één punt meer dan Ronald Koeman en vier punten minder dan Manchester City. Het team van Brendan Rodgers boekte zijn eerste overwinning in drie wedstrijden.

/

Newcastle trad aan met Daryl Janmaat, Tim Krul en Vurnon Anita, maar zij waren met hun ploeg nergens te bekennen in de eerste veertig minuten. Liverpool zette de tegenstander vanaf de eerste seconde vast op eigen helft, stapelde kans op kans en scoorde één keer. Na negen minuten ontving de veelbesproken Raheem Sterling de bal van Jordan Henderson, kapte hij naar binnen en plaatste hij de bal keurig in de verre hoek: 1-0. Henderson gaf daarmee zijn achtste assist van het seizoen af, een persoonlijk record. Liverpool nam geen gas terug en het wachten was op een tweede doelpunt.

Krul bokste een schot van Alberto Moreno weg, een harde voorzet van Philippe Coutinho kwam bij geen medespeler terecht, Sterling krulde de bal in de handen van Krul en de doelman had na 37 minuten een geweldige redding in huis op een kopbal van Lucas Leiva. Newcastle bleef daardoor in leven en kroop in de slotfase van de eerste helft uit zijn schulp. The Magpies zochten de aanval om de rust met een aangenamer resultaat in te gaan en hadden eigenlijk een strafschop moeten krijgen, nadat Dejan Lovren Ayoze Pérez voor de schenen had geschopt. Scheidsrechter Lee Mason liet echter doorspelen.

/

Simon Mignolet voorkwam in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker, door een kopbal van Pérez met zijn vingertoppen uit de hoek te duiken. Het Newcastle van John Carver zette die goede vorm in de tweede helft door en maakte het Liverpool bijzonder lastig. Tot grote kansen kwam men echter niet en na een klein uur had Sterling er absoluut 2-0 van moeten maken: Ryan Taylor wilde een voorzet van Henderson wegwerken, maar peerde langs de bal en daardoor kon Sterling scoren. De Engels international presteerde het echter om de bal naast te prikken. Het bleef door de minimale marge bijzonder spannend op Anfield.

Twintig minuten voor tijd gooide Liverpool het duel echter dan toch in het slot: Mike Williamson kreeg een voorzet van Emre Can tegen zich aangeschoten en de bal viel vervolgens voor de voeten van Joe Allen, die niet nadacht en doeltreffend uithaalde: 2-0. Sterling kreeg in de slotfase nog een goede kans op de 3-0, maar hij volleerde de bal na een vrije trap van Henderson over. Newcastle eindigde het duel nog met tien man doordat Moussa Sissoko zijn tweede gele kaart kreeg voor een walgelijke overtreding op Lucas. Hij ging hard door op het scheenbeen van zijn opponent en had nog ‘geluk’ dat hij geen directe rode prent ontving.

1
2

Tja, degelijk, geen tegengoal, aardig wat gecreerd en City op 4 punten benaderd. Het kon minder. Alleen het afwerken mag wel wat beter.

Coutinho stak er wat bovenuit en Johnson viel in negatieve zin nogal op.

Lekker doorgaan zo, zondag op Wembley tegen Villa!

Netjes van Liverpool. Heb ik altijd een leuke club gevonden en volg ze zo nu en dan wel eens. Hopelijk kunnen ze Europees voetbal spelen volgend seizoen, iets waarbij deze winstpartij goed van pas komt.

Wat een matige ploeg is dat newcastle united toch. Zit totaal geen creativiteit in het elftal. Daarnaast vond ik het over het algemeen niet echt een wedstrijd van hoogstaand niveau. Heb wel zitten genieten van Coutinho. Wat een fantastische voetballer is dat zeg!

13 april 2015 om 23:27

Newcastle heeft helaas maar 1 creatieve speler en zijn naam is Cabella/Cabellos. Die heeft Johnson toch weggespeeld vandaag, wat niet moeilijk was. Hij bakt er echt niks van. Snel op zoek naar back die er gelijk staat en geen Alves. Normaal gezien moet Flangan dat opvangen, maar hij lijkt me nog te jong. Toch mooi die 3 punten behaald. Sterling moet toch wel iets doen aan zijn afwerking of anders moest Balo erin komen.

13 april 2015 om 23:46

Flanagan heeft door blessures al heel lang niet meer gespeeld.

14 april 2015 om 00:00

Liverpool speelt zonder echte back. Verder is Flanagan geblesseerd. Verder zou Manquillo het moeten kunnen opvangen, maar hij zat op de bank.

Makkelijke overwinning van LFC, maar als ze zo gemakzuchtig spelen wordt dat echt nog wel is afgestrafd tegen een iets betere tegenstander. Toch jammer eigenlijk van zon club als Newcastle vind ik.

Eerste helft een geweldig Liverpool gezien. Newcastle werd helemaal weg gespeeld. Begint gelijk met een top doelpunt van Sterling in de negende minuut. Enige minpunt voor hem was dat hij een hattrick kon maken. Maar dat gold overigens voor het hele team. Er waren veel te veel grote kansen en maar 1 doelpunt. Dat hadden er veel meer moeten zijn.

Lovren… Liverpool komt heel goed weg met zijn actie. Hij had een top eerste helft verpest als de scheidsrechter niet de andere kant op keek. Ongelofelijk dat de scheidsrechter dat niet zag. Lovren maait vol over de bal zo tegen het scheen been aan van Perez.

Tweede helft ging gelijk op. Mooi dat Allen zijn doelpunt pakt. Zal wel weer een tijdje duren voor dat hij scoort. Volgende keer wat harder rennen Sissoko. Misschien geeft de scheids je dan geen gele kaart. Overigens was de tweede gele kaart van Sissoko een directe rode kaart. Komt smerig in bij Lucas.

Die coutinho wordt echt een goede.
Over 2-3 jaar zie ik em wel naar een real fzo gaan

13 april 2015 om 23:04

Gekocht voor 10 miljoen. Mocht hij ooit weggaan dan vangt LFC zeker 60 miljoen voor hem

13 april 2015 om 23:34

Hoe langer hij er speelt hoe minder resterende contractjaren hij heeft. Denk dat je met een miljoen of 40 blij moet zijn, maar ook dat is zeker een geweldig bedrag.

13 april 2015 om 23:38

Hij heeft juist verlengd in februari.

13 april 2015 om 23:40

Tot 2020, dan is hij 28 jaar.

14 april 2015 om 08:49

40 miljoen met een contract wat nog dik 4.5 jaar doorloopt? Ook al gaat hij na volgend seizoen weg of zelfs het seizoen erop zal hij voor 50+ miljoen verkocht worden.

Terechte overwinning, buiten de 5 minuten voor de rust en 10 minuten erna had Newcastle niks in te brengen. Liverpool had de wedstrijd al veel eerder in het slot moeten gooien, maar met name Sterling liet dit na ondanks zijn mooie 1-0.

Overigens was Mason echt dramatisch, floot enorm wazig. De ene keer voor een licht duel wel affluiten en de andere keer voor een duidelijke overtreding niet (aan beide kanten, Newcastle meeste pech met penalty moment), maar het meest schandalige was nog wel die aanslag op Lucas die van geluk mag spreken dat hij niks brak. Dat je daar geel voor geeft, terwijl je er bovenop staat, is een schande. De FA zou er verstandig aan doen hem sowieso dit seizoen niet meer te laten fluiten op het hoogste niveau. Wat een dramatische vertoning van hem.

En Liverpool kan voorzichtig omhoog kijken naar City, dat moet te doen zijn. City is niet in vorm, alles behalve zelfs, dan is 4 punten inlopen in 6 wedstrijden te doen.

13 april 2015 om 23:19

Het is mogelijk, maar Liverpool moet ook nog tegen Chelsea. We moeten toch wel onze oude vorm terug vinden als toen in de LC. Om überhaupt kans te maken op een overwinning of gelijkspel. Voor de rest hebben ze op papier wel makkelijk tegenstanders.
City moet nog tegen Spurs en Southampton. Die laatste wedstrijd tegen Southampton kan nog wel eens de belangrijkste wedstrijd worden voor zowel City als Koeman en Liverpool.

13 april 2015 om 23:48

Ik denk wel dat Liverpool het kan halen. City is in 2015 zo ontzettend zwak, pas 5 keer gewonnen in 13 wedstrijden.

Voor City word iedere wedstrijd moeilijk, voor Liverpool is het hopen dat Palace straks iets minder goed in vorm is als nu.

14 april 2015 om 09:57

Tegen de tijd dat wij tegen Chelsea spelen zijn zij misschien wel al kampioen. Dat zou gunstig voor ons zijn. Toch hoop ik stiekem dat Arsenal de titel pakt.

14 april 2015 om 10:56

Nouja, Chelsea speelt nog 3 toppers. Als ze de 1e verliezen kont er enorm veel druk op te staan, en dan ben ik benieuwd of ze t volhouden! United is dit weekend enorm belangrijk!

Coutinho wat speelde die weer goed zeg! Ook Mignolet had weer een fantastische redding in huis op de 1-1. Sissoko moeten ze een paar wedstrijden schorsen met deze absurde overtreding.

Zou wat zijn, de Echte top 4 weer eens in de Champions League. United, Chelsea, Arsenal en Liverpool. Ik zou dit echt geweldig vinden.

Wat is Coutinho toch goed zeg.. /dit roep ik al 3 jaar (!), maar ja toen was het omdat hij een Braziliaans is. Gelukkig wten de L'pool fans nu wat ze in huis hebben. De meeste dan. Maar goed, dat is te danken aan de prestaties van Coutinho zelf. Hij zal nog veel beter worden.

13 april 2015 om 23:22

Coutinho is een geweldige speler. Het enige wat hij nog als verbeterpunt heeft is dat hij niet constant is. Als hij dat wel wordt is hij inderdaad goud waard. Al is hij dat nu ook al voor Liverpool.

Coutinho is goed ja, maar je kunt moeilijk beweren dat hij ook al daadwerkelijk jaren goed speelt. Pas dit seizoen is hij écht goed (of eigenlijk vooral consistent).

14 april 2015 om 00:25

Tristan

En toch heeft hij sinds zijn Inter periode laten zien dat hij een grote jongen word. Speelt natuurlijk pas zijn eerste echte goede seizoen maar ervoor liet hij ook mooie dinges zien.

14 april 2015 om 08:58

Rodgers is prima om gegaan met Coutinho, speelde hij weken goed dan bleef hij staan was het 3/4 wedstrijden bagger, dan stond hij er langs. Zo moet het bij iedereen gaan.. spelers willen zich dan terug knokken en doen er alles aan om beter te worden.

Als Liverpool zo blijft spelen gaan ze niet veel punten pakken de komende wedstrijden. Newcastle was dramatisch, maar Liverpool heeft dit niet of nauwelijks afgestraft. Met een beetje pech was dit 1-1 geworden en hadden ze op domme wijze twee punten verspeeld.

Als Chelsea zo speelt al tegen QPR gaan ze ook niet veel punten pakken zeker. Met een beetje pech had QPR gewoon twee punten van ze gepakt. Maarja het liep anders net zoals het vanavond anders liep.

14 april 2015 om 00:39

Inderdaad. Maar bij QPR - Chelsea waren het twee goed georganiseerde ploegen die het elkaar heel moeilijk maakten. Dit had gewoon een walkover voor Liverpool moeten zijn, maar door geknoei achterin krijgen ze bijna een penalty om de oren! Totaal andere situaties dus, maar het spel van Chelsea moet inderdaad een stuk beter willen ze de supporters geen hartklachten bezorgen.

14 april 2015 om 11:04

Wat een goede reactie cfc, laat je niet provoceren door dat zielige stukje tekst van The Mariner, het gaat namelijk niet over Chelsea maar over Liverpool in dit stuk.

Goede overwinning en een sterke 1ste helft met een uitblinkende coutinho.. wat is die jongen goed geworden zeg!