Vitesse geeft voorsprong in slotseconde weg; Traoré opnieuw trefzeker

Vitesse heeft twee kostbare punten verspeeld in de Eredivisie. Het team van Peter Bosz leek zaterdagavond tegen Heracles Almelo zijn zevende zege op rij te boeken, maar in de vierde minuut van de blessuretijd maakte Denni Avdic er nog 1-1 van. Feyenoord kan daardoor zondag tegen NAC Breda een voorsprong van zeven punten nemen op Vitesse. Bertrand Traoré maakte overigens zijn achtste competitietreffer van het seizoen.

/

Traoré was bij vier van de laatste vijf openingsdoelpunten van Vitesse direct betrokken en hielp zijn elftal ook in het Polman Stadion weer goed op weg. De Burkinese huurling van Chelsea gaf de bal na een gekraakte voorzet het laatste zetje en zette Vitesse daarmee na 22 minuten spelen op voorsprong. Die 0-1 was zonder meer verdiend, want de bezoekers waren de bovenliggende partij en de thuisploeg werd teruggedrongen op de eigen helft. De eerste mogelijkheden waren voor Valeri Qazaishvili, maar zijn schot bleek een gemakkelijke prooi voor doelman Bram Castro en even later voorkwam een verdediger dat hij kon uithalen.

Heracles zette na de beginfase fel aan, maar het offensiefje hield niet meer in dan een paar losse flodders op het doel van Eloy Room. Traoré was vervolgens verantwoordelijk voor de 0-1 en de supporters uit het uitvak dachten niet veel later voor een tweede keer te juichten, maar het doelpunt van Davy Pröpper werd afgekeurd. Heracles kreeg in de eerste helft eigenlijk maar één serieuze kans: Wout Weghorst mikte voorlangs. Traoré was ook nog dicht bij zijn tweede van de avond, maar hij tikte de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. John Stegeman greep in de rust in en slachtofferde Fahd Aktaou ten faveure van Simon Cziommer.

/

De eerste kans na rust was ook voor Heracles: Brahim Darri schoot over. De zwart-witten begonnen uiterst fel en aanvallend aan de tweede helft en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Vitesse bleef echter op de been en via Jan-Arie van der Heijden, Traoré en Renato Ibarra kreeg men nog kansen om uit te lopen naar een 0-2 voorsprong, maar eerstgenoemde en Ibarra stuitten op Castro en de doelpuntenmaker besloot naast. In de slotfase werd het nog even heel spannend, maar er leek geen verandering meer in de stand te komen. Leek, want Avdic sloeg na miscommunicatie in de vijandelijke defensie toe: 1-1.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de competitie, denk je?

1
2

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??

Bedankt Bosz... Even 10sec voor het einde wisselen, spelers uit de focus en hoppa goaltje tegen. Wat een idioot zeg. Gefeli Heracles fans.

7 maart 2015 om 23:39

Uit de focus.. slaat nergens op. Is gewoon een goede tactiek om tijd te rekken. Spelers hun eigen domme schuld om dan focus te verliezen. Blame die Israelische man achterin bij jullie, Mori? Wat stond die te doen zeg.

8 maart 2015 om 02:36

Wat een triest punt verlies tegen een zo n matig team. Dit had Vitesse wel met 4-0 of 5-0 mogen winnen. Maar ja als ze de 2-0 niet scoren dan weet je dat het 1-1 gaat worden dat doen ze dan toch wel. Jammerlijk en onnodig.

9 maart 2015 om 15:44

Ja hoor 4/5-0... eerste helft was heracles waardeloos maar 2e helft was vittese nergens te bekennen en had heracles wel 4/5 doelpunten kunnen maken ( waarvan 2op de paal) .
Dat heracles nu meer bezig is met hun stadion als met het spel en spelermateriaal dat is duidelijk maar zelfse van dit verwaarloosde Heracles kan vitesse niet eens winnen ..
Ik denk dat vitesse niet eens in de top 5 en mischien 8 ,hoort

Ongelooflijk werkelijk waar! Voor de rust had je al de 0-2/0-3 moeten maken. Typisch Vitesse daar niet van... Ik zou al let maar op Heracles gaat scoren.. Is weer het oude liedje...

Terecht, Vitesse veel te nonchalant in de afronding. Had bij rust al beslist moeten zijn. Zuur, maar volledig aan je zelf te danken

Slecht voetbal, slechte verdeverdeding, maar puntje gesprokkelt tegen Vitesse is een topprestatie.

Het zal me de komende wedstrijden een worst wezen hoe het gaat. Zorgen dat we de degradatiezone uitkomen en volgend jaar met een nieuw budget een fatsoenlijke selectie bij elkaar halen. En dan met name keepers en verdedigers.

7 maart 2015 om 22:22

Castro keept inderdaad prima sinds hij er in staat! Maar Castro is wel een echte lijnkeeper, schopt alle vol naar voren en is geen leidende speler. Zoals Piecke en Pasveer de verdediging aanstuurden, dat ontbreek bij zowel Telgenkamp als Castro.

Die Aktaou is echt belabberd, ik hoop dat Stegemen nu toch wel begrijpt dat Fledderus de back moet opvullen en Cziommer op het middenveld erbij moet. Ik word doodmoe van dir Aktou.

Veldmate is ook te dramatisch voor woorden, wat een vrschtwagen. Schenkeveld is een prima verdediger, maar kun je totaal niet op bouwen omdat hij altijd geblesseerd is.

8 maart 2015 om 04:14

Ik ben alles met je eens. Tot je schenkeveld noemt. Die is de slechtste van heracles man. Kan echt helemaal niks. Samen met Wout. Schenkeveld komt op elk front tekort. Maar dan ook op elk front..

8 maart 2015 om 11:30

Mm vreemd, ik heb met Schenkeveld toch echt het tegenovergestelde.

Ik vond Bartje vorig seizoen de beste van de vier verdedigers die we achterin hebben. En ook dit seizoen vind ik hem de beste, of meer het minst slechte. Ik denk dat als je Schenkeveld naast een goede ervaren linker centrale verdediger zet, hij een goed duo kan vormen. Snel, explosief op het veld, kan koppen, durft het niddenveld in te komen, maar mist soms een stukje passing.

De extra tijd was al een minuut over, de bal was bij de keeper en nog fluit hij niet af. Komt alleen omdat die trainer dat 400x liep te schreeuwen. Achja, gwn stom om de wedstrijd weg te geven met 1 lange bal.
En maak die kansen g*d een keer af, dan heb je nergens last van.
Opzich prima pot verder en hopen dat we ons weer herstellen tegen az.

7 maart 2015 om 21:50

Die goal mag je geheel op conto van Bosz zetten hoor. Als je 10seconden voor het einde nog wisselt, geef je de scheids (die met zn assistenten dramatisch waren) de mogelijkheid om er een minuut bij te trekken.

7 maart 2015 om 22:04

Mee eens, ik snapte de wissel ook niet, maar daar moet kuipers eigenlijk niet in meegaan. Maar idd, de wedstrijd was al gelopen..

7 maart 2015 om 21:51

Eigen schuld, moet Bosz maar niet zo dom gaan wisselen in laatste minuten, zelfs dat nemen we van Chelsea over... was nergens voor nodig want die 25 seconden had je nog wel uitgespeeld en nu haal je de spelers uit hun focus en geef je Kuipers een excuus om door te laten spelen na dat tijdrekken van Room

8 maart 2015 om 02:39

De wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter heeft afgefloten. Heel dom dus om met een laatste bal allemaal op een lijn naar achter te rennen en dan tegen een goal aan te lopen.
Onbenullig.

Ik heb het vorige al gezegd, vitesse verpest het altijd weer al het ergens voor strijd. Het is toch veel te nonchalant hoe er on de 2e helft met de kansen word omgegaan. Neem propper in de laatste minuten, die doet maar wat!

Zo onnodig dit, hele goede eerste helft dan moet je er meer maken en dan zo'n zwakke tweede, geef je het veel te makkelijk weg en ipv gewoon onder de druk uit voetballen zoals dit team zo goed kan ga je mee in hotseknotsopportunismevoetbal wat je verliest. Tegengoal is goed voorbeeld, zo zwak verdedigd en verdedigers lopen gewoon tegen elkaar aan... Echt iets voor Vitesse om het weer weg te geven na een goede serie als er kan worden geoogst op de ranglijst en er serieus voor de derde plek kan worden gespeeld. Duidelijk dat we Kashia gelijk missen om de spirit erin te houden als het daarop aankomt tegen een mindere club. Kan wel gaan zeuren om die onbegrijpelijk afgekeurde goal van Pröpper, maar door het niet af te maken eerste helft en slechte spel in de tweede helft roep je dit over jezelf af. Gefeliciteerd Heraclieden, op basis van vechtlust tweede helft verdiend punt

gefeliciteerd en verdiend een punt heracles. Beetje domme wissel aan het eind bosz, djurjevic had de laatste 20 min erin gemoeten.

3 minuten blessuretijd + 30 seconden voor een wissel = 93 minuten en 30 seconden voetbal. Die goal valt na 93 minuten en 50 seconden.

Bijzonder domme wissel van Bosz, maar ook een raadsel waarom die scheidsrechter zoveel extra tijd bij trekt.

7 maart 2015 om 21:55

Eigenlijk had Kuipers af moeten fluiten toen de bal bij de keeper was. Echter, Kuipers heeft deze wedstrijd al vaker onterecht gefloten, dus dit kon er nog wel bij. Dat hij zo lang laat doorspelen is natuurlijk gewoon 110% de fout van Bosz. Onkunde als trainer dit soort dingen.

7 maart 2015 om 21:59

Ik ben geen fan van Vitesse noch Heracles, maar als je als arbitrage aan geeft hoe veel er bijgeteld wordt en je weet dat voor een wissel 30 seconden extra staat, dan moet je na 93,5 minuut gewoon affluiten. Inconsequent is dat.

Zo zie je ook vaak dat een corner nog even genomen mag worden terwijl de blessuretijd er al op zit. Ook zo'n flauwekul, tijd is tijd.

7 maart 2015 om 22:33

Dus als een trainer 10 seconden voor het eindsignaal wisselt en deze wissel duurt bijv 40 seconden, dan mag volgens jou de scheidsrechter maar 30 seconden bijtellen. In dat geval is het hek van dam en wordt er steevast vlak voor tijd gewisseld . Terecht dat Kuipers langer door liet spelen.

8 maart 2015 om 09:17

Je hebt gelijk, je moet daarna die 10 seconde gewoon uitspelen. Dat deed de scheidsrechter echter ook niet, want er werd veel langer doorgespeeld. De goal viel bijna een hele minuut na de wissel, dus ruim buiten de speeltijd. Dat is dus wel erg dubieus.

7 maart 2015 om 21:57

Die wissel was een goed excuus voor Kuipers om het tijdrekken van Room erbij te betrekken, ben het er niet helemaal mee eens maar snap het wel, gewoon stom van Bosz inderdaad, als die vrije trap was weggewerkt hadden we echt nog wel een half minuutje stand gehouden zonder Kuipers uit de tent te lokken. Een andere scheids had misschien afgefloten, maar Kuipers is veel meer een autoriteit op het veld en straft zulk gedrag het liefst meteen af

Omdat traore zo traag eruit ging, daarom trok kuipers er wat extra bij! Geen handige wissel achteraf.

7 maart 2015 om 22:03

Ach niet zeuren over de scheids of over de tijd. Dit heb je aan jezelf te danken. Veel te gemakzuchtig als je in de tweede helft ziet hoe Traore en Propper die 100% kansen missen. Achenteh ligt weer half te janken na de pot, maar meneertje loopt 1 minuut voor tijd een bal onnodig over de zijlijn en verliest het duel waar die goal uit komt. Hopelijk een wijze les voor ze. Derde plaats kan je na vanavond vergeten. Het worden weer die kut playoffs voor een derde ronde EL ticket

7 maart 2015 om 22:56

3 minuten blessure tijd is minimaal 3 minuten. Die kan dus ook al 3 minuut 20 zijn. +30 sec.

8 maart 2015 om 06:07

De blessure tijd is maar een richtlijn, een scheidsrechter mag daar altijd zelf nog minuten in de blessure tijd bij op tellen bij een wissel, tijd rekken of wat dan ook. Dat heeft Kuipers in dit geval gedaan. Kan je hem niets om verwijten, daarom word ook altijd omgeroepen, minimale extra speeltijd .. minuten. kan je weinig over klagen

Haha die poll klopt vgm ook niet helemaal maar heracles heeft terecht een punt gepakt !

Gewoond verdiend gelijk gespeeld op basis van de tweede helft. Castro heeft er weer een paar moeilijke ballen weg gehaald!

Hoe doet die Diks het eigenlijk?

Kan iemand zeggen waarom de goal van Propper werd afgekeurd???

7 maart 2015 om 22:14

Was idd gwn de 0-2 volgens mij, volgens mij werd er gefloten voor buitenspel, maar dat was het totaal niet, dus ik ben benieuwd...
Ik vindt trouwens dat wij ook wel eens aandacht mogen krijgen als we benadeeld worden de de scheidsrechter, valt me op dat Kuipers steeds vaker het probleem is.

7 maart 2015 om 23:12

Ach ik gun het jullie ook wel hoor, ik gun jullie het punt ook wel. Beide clubs hebben het een beetje tegen zitten dit seizoen. Maar bij ons ligt het echt aan onszelf, we moeten gwn die kansen eens leren afmaken, dat zou al een heleboel schelen.

8 maart 2015 om 02:43

Nee leek me een zuivere goal. Zal wel voor buitenspel zijn maar dat was het niet op het moment van spelen.

8 maart 2015 om 09:09

Duwfout,als je goed kijkt geeft hij een duw voordat die kopt

Als Bosz niet wisselt wint Vitesse gewoon. Door die wissel spelen ze een minuut extra door waardoor Heracles nog de gelijkmaker maakt. Erg ondoordacht.

8 maart 2015 om 02:44

Een minuutje extra moet je natuurlijk ook kunnen verdedigen. Waarom zou er in de laatste minuut er perse eentje in moeten gaan? Dat is ook onkunde.

8 maart 2015 om 13:58

Als hij niet wisselt, is er nog 20 seconden of zo te spelen en dan is het voorbij. Doordat hij wisselt, moet de scheidsrechter minimaal 30 seconden erbij optellen. Al met al is er dus 1 minuut doorgespeeld en in de laatste seconde werd er gescoord. Zonder wissel, was de wedstrijd gewoon 20 seconden doorgerolt en einde. Vind het verder wel best hoor, heb niks met vistesse en ook niks met willem II dus mij om het even.

8 maart 2015 om 11:41

Makkelijk om dit op bosz af the schuiven , vitesse had gewoon 2-3 goals moeten maken in de eerste helft en dan was er neits aan de hand geweest.

30 euries in de laatste seconde door de neus geboord, altijd fijn....