Prachtgoal Bacuna bezorgt Sherwood prima start bij Aston Villa

De eerste wedstrijd van Tim Sherwood als manager van Aston Villa is een succes geworden. De manager had in het FA Cup-duel met Leicester City een basisplaats in huis voor de Nederlanders Ron Vlaar en Leandro Bacuna en laatstgenoemde opende op heerlijke wijze de score. Het zou uiteindelijk 2-1 worden; Aston Villa is daardoor door naar de zesde ronde van de FA Cup.

/

Een fraaie wedstrijd maakten beide partijen er in ieder geval niet van. Zeker in de eerste helft viel er weinig te genieten: de ploegen kregen maar weinig kansen. Sherwood kon in zijn eerste rust als manager van Aston Villa dus direct aan de bak met een peptalk. Veel veranderde het aanvankelijk niet, tot Bacuna na circa zeventig minuten spelen op fantastische wijze de score opende.

De Nederlander trok van links naar binnen en hamerde de bal op prachtige wijze tegen de touwen. Aston Villa zag vervolgens nog een doelpunt afgekeurd worden, iets wat in de eerste helft ook al was gebeurd. Vlak voor het eindsignaal leek Scott Sinclair aan alle onzekerheid een einde te maken; keeper Mark Schwarzer zag er niet goed uit. Andrej Kramaric bracht de spanning nog terug, maar daar zou het bij blijven.

Krijgt Tim Sherwood het op de rit bij Aston Villa?