wk2018
 

Gekke Gerrit

Zondag, 1 februari 2015 om 18:14 door Migi

Hard werken en veel passie. Zaken die mij te binnenschieten als ik denk aan grote Feyenoorders uit het verleden. Imposante brekers als John de Wolf en Henk Fräser. Hard werkende spitsen als Joseph ‘de tovenaar van Tatabanya’ Kiprich of recenter Dirk Kuyt. Culthelden als Mike Obiku en Christian Gyan. Om geliefd te zijn in Rotterdam-Zuid heb je niet de elegantie van Dennis Bergkamp nodig of een perfecte lange pass als Frank de Boer. Tot de laatste minuut het snot voor je ogen werken en koste wat kost het resultaat binnen halen, dat willen we zien. Colin Kazim-Richards heeft deze boodschap tot op zekere hoogte begrepen. Hij mist echter één punt; geen woorden maar daden.

Voor dit seizoen wist ik vrij weinig van Kazim. Een Turkse voetballer met een Engelse naam en een waslijst aan clubs op zijn CV. Van de lagere regionen in Engeland naar Turkije, een korte tussenstop in Frankrijk en weer Turkije. Een lijf vol met tatoeages (wie heeft dat tegenwoordig niet) en een aandoenlijk Londens accent. Niet iemand die je graag ’s nachts in een donker steegje tegen komt in ieder geval. Scoorde eigenlijk nooit veel en is niet eens echt een spits. Na het daverende succes van de ook nooit scorende Pellè was ik er eigenlijk al van overtuigd dat hij ook een sensatie zou worden.

/

Tot nu toe profileert Kazim zich vooral als enthousiast betrokkene bij elk opstootje. Het maakt niet uit of het een hard duel is, of dat de koffiejuffrouw te weinig wisselgeld geeft. Kazim staat er bij om verhaal te halen en zijn brede bovenlijf gevaarlijk dichtbij zijn slachtoffer te posteren. Belangrijk hierbij is dat hij na de wedstrijd met de uitstraling van een Zuid-Londense gangster uit de jaren zestig staat te vertellen dat hij niet met zich laat sollen. Waar hij vandaan komt, sta je je mannetje en zeg je dingen in elkaars gezicht. Het zal wel.

De laatste wedstrijden prikt Kazim er, tot groot genoegen van hem zelf, af en toe een doelpuntje in. Bij elke goal wordt zijn drang om strijd te leveren groter. Minimaal twee opstootjes per goal, lijkt hij besloten te hebben. Na een succesvolle wedstrijd prijst hij vooral het legioen, de strijdlust, werken voor het team en precies de termen die we normaal gesproken graag horen als Feyenoord-aanhangers. Het komt echter allemaal zo geforceerd over. Hij doet te veel zijn best. Vreemd eigenlijk, want qua uiterlijk past hij perfect bij het beeld dat hij van zichzelf wil creëren. Bad boy, stoere kerel, cultheld. Ik denk vooral aan Gekke Gerrit van Opgezwolle.

Het laatste en tevens beste voorbeeld van zijn falen was de Klassieker. Het podium voor zowel Ajax als Feyenoord-spelers om zich onsterfelijk te maken bij de achterban. Kansen kreeg hij genoeg. Één op één met Jasper Cillessen of zelf fungerend als Ajax-keeper, hij stond een doelpunt de hele middag in de weg. Dan maar wat opstootjes, moet hij gedacht hebben. Het zegt voor mij genoeg dat het gedrag van Cillessen, iemand met een uitstraling zo angstaanjagend als mijn buurmeisje van vier, natuurlijker overkwam dan dat van Kazim. We houden in Rotterdam-Zuid van strijd, maar nog veel meer van Feyenoord-goals in de Amsterdam Arena, lieve Colin.

Natuurlijk is het seizoen pas op de helft en begint Kazim steeds beter in zijn spel te komen, maar voor mij is het al een mislukking. De strijd die we graag zien moet een doel hebben en dat doel is winnen. Niet ruziemaken om het ruziemaken of om te laten zien hoe ontzettend stoer en gevaarlijk je bent. Natuurlijk kunnen we er stiekem van genieten als Cillessen ondersteboven wordt gelopen en naar de grond gaat alsof hij wordt overreden door een vrachtwagen, maar zolang er geen goals bij komen, heb je er niets aan. Het blijft vooralsnog bij praatjes en zeggen dat je alles doet om de overwinning binnen te halen. Tijd om daad bij woord te voegen. Strijd zien we graag, maar wel gekoppeld aan daden binnen de lijnen. En die daden, die zie ik tot nu toe nauwelijks.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 13 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door voetbal4days)

Met alle respect maar dit gaat nergens over.

2 februari 2015 om 00:51

Bedankt voor de kritiek, maar zou je misschien iets verder uit kunnen weiden over wat er niet klopt. Of in welke zin je niet snapt waar het over gaat? Dan kan ik daar wellicht volgende keer aan werken

2 februari 2015 om 02:59

Je schrijfstijl is prima. Alleen vind ik het inhoudelijk echt niks. De hele essentie van je CV is gebaseerd op een paar gebeurtenissen omtrent Kazim die je vervolgens keihard aandikt op een negatieve manier.

Zinnen zoals deze doen het hem:

"minimaal twee opstootjes per goal, lijkt hij besloten te hebben. "

"belangrijk hierbij is dat hij na de wedstrijd met de uitstraling van een Zuid-Londense gangster uit de jaren zestig staat te vertellen dat hij niet met zich laat sollen."

"niet iemand die je graag ’s nachts in een donker steegje tegen komt in ieder geval. "

"of dat de koffiejuffrouw te weinig wisselgeld geeft."

"want qua uiterlijk past hij perfect bij het beeld dat hij van zichzelf wil creëren. Bad boy, stoere kerel, cultheld"

En zo kan ik doorgaan...

Als een persoon die nooit van Kazim gehoord zou hebben, dit zou lezen, zou diegene onrealistische negatieve ideeën van hem krijgen door jouw opgeblazen zinnen.

Vervolgens zullen mensen de indruk krijgen dat dit een vreselijk persoon is, waar we eigenlijk niks over kunnen zeggen omdat we hem slechts kennen als 'de voetballer Kazim'.

Dit is meer een zwartmaakcampagne vol met drogredenen dan een serieuze CE.

Ik krijg dan ook eerder het idee dat je dit uit frustraties hebt geschreven in een ietwat passief jasje dan dat je serieus onderzoek ernaar gedaan hebt.

Enfin, mijn feedback voor jou: doe wat meer onderzoek en let goed op je woordkeuzes.

Probeer tijdens het schrijven ook je emoties onder controle te houden en je mening te verwikkelen door de feiten heen.

Niet compleet met je emoties aan de haal gaan anders rollen er dit soort Ce's uit; Ce's vol met drogredenen.

Probeer dus een balans te vinden tussen wetenschappelijke feiten en je mening. Dát maakt een CE zo mooi en zo vermijd je ook drogredenen.

Ik heb onlangs nog een CE gelezen over de revolutie en vermagering van Ajax. Diegene deed dus precies het tegengestelde van jou: teveel feiten.

Het gaat om de balans.

Ik hoop dat ik je kon helpen.

2 februari 2015 om 11:10

ach, een beetje overdrijven mag wel toch, dat wordt toch vaak gedaan in een column. Er zit niet echt een verrassende clue in of zo, maar de schrijfstijl vind ik wel leuk.

2 februari 2015 om 11:28

Ik respecteer je kritiek, maar ik denk dat je niet helemaal snapt wat de essentie van een column is. Ik probeer hier niet een objectief essay te schrijven over de voetballer Kazim-Richards. Zoals een paar andere mensen al zeggen, hij is gewoon nogal een Karikatuur. Enkele korrels zout kun je bij dit stukje daarom best nemen.

8 februari 2015 om 15:59

Wat een onzin Cr7, een beetje overdrijven mag je best in een CE. Het is een prima stuk, waarin inderdaad wat negatieve punten worden aangeduid mbt Kazim. Echter profileert deze man zich dit seizoen ook zo. En dan dat gezeur van je over als iemand die hem niet kent dit stuk leest blabla. Kom op man, totale onzin die je verkondigt.

Migi, prima stuk. Goede schrijfstijl en zeer vermakelijk. Azijnzeikers heb je er nou eenmaal altijd bij.

Meerdere keren gelachen : 10

Met een karikatuur als Kazim Kazim is enige overdrijving altijd toegestaan.

Ach dit moet toch gewoon een keer kunnen. Beetje onzin of ongein. Hij probeert wat anders en dat geeft al aan dat er over nagedacht is. Dat kan over sommige Ce's niet gezegd worden.

3 februari 2015 om 12:01

Toen ik het na las na publicatie dacht ik ook al, oh jee, da's een domme fout

Schreeuwerd en drukdoenert, zou W. v H zeggen! Kwaliteit 0,0!

8 februari 2015 om 16:01

Hij zegt zoveel. Maar boeit het ons nou nog steeds wat die oude man heeft te zeggen??

Eens met je inhoud inderdaad, al vind ik dat je wat gemakkelijk voorbijgaat aan de rol die hij speelt in het aanvalsspel van Feyenoord waar hij de lopende middenvelders in staat stelt om daadwerkelijk de tijd te hebben om die loopacties te maken. Verder vind ik het inderdaad een overschat drukmakertje dat meer bezig is met randzaken dan met wat hij moet doen op het veld. Hij past in het team zoals Pelle in het team paste, alleen levert hij niet de goals van Pelle en dat kost Feyenoord punten.

Verder heb je een aardige schrijfstijl. Je dikt zaken redelijk aan en dat maakt je column leuk om te lezen. Aardig stukje, geschreven vanuit een Feyenoord bril op zo'n manier dat het niet storend is. Dat is best knap.

Goede column, precies wat ik ook van hem vindt. Leuke jongen, goede houding maar een matige spits. Goed onderbouwd, leuke schrijfstijl

Leuk stukje. Je brengt het zeer aardig en luchtig zonder dat dat al teveel afleidt van het punt dat je wil maken. Vind het verder niet heel bijzonder of baanbrekend, maar je geeft op een grappige manier aan wat je van meneer Kazim en zijn spel vindt. Prima wat mij betreft.

Ik zie hier kritiek dat je gefrustreerd zou zijn en te emotioneel zou schrijven, maar daar merk ik helemaal niets van. Integendeel, volgens mij neem je het zelf ook niet al te serieus en dat zorgt voor een fris en vlot uitgangspunt. Heb ook geen behoefte aan een obligaat tactisch uiteenzettinkje over zijn spel en rol binnen het team van Feyenoord om de clubexpert zogenaamd nog meer inhoud te geven.

Blijven schrijven: ik vind het plezierig om te lezen in ieder geval.

Harstikke leuk stukje. Fijn om te lezen. Het laat prima zien wat jij van Kazim vind. Ik vind het persoonlijk een held, omdat hij ons zowel in Rotterdam als in onze eigen Arena redde door kansen te missen en ik ging stuk toen hij een kopbal van Boëtius van de lijn af haalde. Vier sterren!

Haha verkeerd geklikt alleen maar beter voor jou en hiermee compenseer ik jou één ster die ik geheel onterecht vind.

5 februari 2015 om 16:51

Bedankt voor de feedback

Van mij mag hij overigens best 1 ster geven hoor. Hij heeft geen waardering voor zo'n soort stukje. Vind ik prima. Nogmaals dank.

5 februari 2015 om 18:52

Ik vind één ster wel onterecht. Het hoeft niet altijd voetbalinhoudelijk. Mijn beginstukken waren verschrikkelijk en daarna ging het beter en schreef ik alleen nog voetbalinhoudelijk, maar soms wil je ook wel eens iets anders dan het eeuwige tactische gezeur. Dit is een column, dat het ''nergens over gaat' slaat nergens op. Als ik er zo over na denk dan zijn die vijf sterren nog terecht ook

Die hele Kazim is vooral een grote acteur. Hij acteert een grote voetballer, de vedette, de man die alles heeft meegemaakt. In werkelijkheid kan hij er niet zo veel van en moet hij met hard werken, zijn fysiek en vooral inderdaad dat hele drukke gedrag van hem zich overeind zien te houden. Maar goed, ondanks dat die jongen het gezien zijn cv zelden langer dan een jaar uithoudt komen dit soort spelers toch steeds weer aan een club. Zelfs een club als Feyenoord waar men graag jeugdspelers de kans geeft opteert men voor een druktemaker die er eigenlijk niet zo veel van kan.

Aangezien Cr7. bovenaan een ultieme Kazim fan is zal ik je 5 sterren geven ter compensatie.

Ik zeg het ook al tijden, Kazim brengt dit Feyenoord niks verder. Beetje ruzie maken en af en toen een bal met geluk goed raken.

Edit : Per ongeluk op 4 geklikt, excuses.

7 februari 2015 om 00:26

Alhoewel ik het kan begrijpen, is het beter om een ce het cijfer te geven dat je het waard vindt in plaats van het cijfer te verhogen per compensatie van een andere stem

7 februari 2015 om 01:00

Was er zelf volledig mee eens, dus dat rechtvaardigd genoeg.

7 februari 2015 om 01:22

Ah, oké. Ik dacht dat je het een hoger cijfer had gegeven nadat je had getypt dat je 5 sterren ging geven ter compensatie.

Haha lekker stukje. Ik weet het niet zo goed met onze Colin. Soms zegt hij dingen en dan denk ik zowaar: hij is nog best intelligent. Vervolgens zie ik hem met de keeper van Ajax bakkelijen en trek ik t toch weer in twijfel.

Ergens vind ik m ook wel een toffe gast, omdat hij zichzelf enorme bergen druk op durft te leggen. Iets wat Jean-Paul 'het komt wel goed' Boetius niet echt durft. Jezelf in vorm l*llen noem ik het maar. Toch ben ik het met je eens. Hij kan eigenlijk niet zo goed voetballen. Sommige dingen zijn werkelijk hilarisch.

Als hij tegen de zijlijn staat passeert hij nooit een man. Hij laat de bal een aantal keer onder zn voet doorgaan en past m dan naar Clasie/wilkshere etc.

Als hij de bal ontvangt op 20 meter van de goal, moet hij helemaal uitwijken naar de zijlijn voor hij controle heeft. Dit zorgt ervoor dat alle snelheid weg is uit de aanval.

De een op een situaties met keepers zijn natuurlijk om je rot te schamen, maar van een afstand kan hij wel weer heerlijk utihalen. Echt een vat vol tegenstrijdigheden.

Vooral dat stuk "want qua uiterlijk past hij perfect bij het beeld dat hij van zichzelf wil creëren. Bad boy, stoere kerel, cultheld. Ik denk vooral aan Gekke Gerrit van Opgezwolle." vind ik echt goed. Dit is gewoon wie Kazim is, ik vind dat hij niet laat zien wie de echte Kazim is, maar beetje zichzelf opblaast eigenlijk. Maar netjes geschreven trouwens. Wellicht had je misschien meer over de verleden van Kazim mogen vertellen, maar mooi gedaan. van mij krijg je 4 sterren!

Inderdaad een CE die niet echt ergens over gaat, maar het leest wel lekker weg. Ik hoop dat je in de toekomst wat serieuzere onderwerpen aanstipt, ben benieuwd naar je volgende stuk!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 juni
Internazionale is akkoord met Malcom over een vijfjarig contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren