Gündogan zorgt voor opluchting bij kwakkelend Dortmund

Het kwakkelende Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga goede zaken gedaan. Het elftal van de geplaagde trainer Jürgen Klopp won in eigen huis met 1-0 van TSG Hoffenheim. Door de overwinning stijgt Dortmund in ieder geval voor even van de laatste naar de veertiende plek en moet Hamburger SV minimaal gelijkspelen om de laatste stek te verlaten. Klopp koos voor een opvallende wijziging in de basiself: niet Roman Weidenfeller maar Mitchell Langerak stond onder de lat.

/

Dortmund startte goed aan de eerste helft, maar al snel beten de bezoekers van zich af en was de beginfase meer in evenwicht. Grote kansen waren er in het eerste kwartier zeker niet. De 1-0 van die Borussen kwam in de zeventiende minuut dan ook uit de lucht vallen. Na goed voorbereidend werk van Lucasz Piszczek en Pierre-Emerick Aubameyang zag Oliver Baumann er niet goed uit bij de voorzet en kon Ilkay Gündogan ongehinderd raak koppen: 1-0.

Het volgepakte Signal-Iduna-Park genoot met volle teugen van de inzet van Borussia Dortmund, dat weer een beetje deed denken aan het team van BVB in betere tijden. Van oogstrelend voetbal was echter geen sprake; de strijd vond vooral plaats op het middenveld. In de tweede helft zocht Hoffenheim vergeefs naar de gelijkmaker. Dortmund had tien minuten na rust pech dat een rake kopbal van Aubameyang ten onrechte wegens buitenspel werd afgekeurd.

De druk van het team van Klopp op Hoffenheim nam toe, maar Baumann hield de bezoekers op de been. De doelman keerde een inzet van Aubameyang met zijn voet en een poging van Mats Hummels werkte hij over de lat. Twintig minuten voor tijd werd opnieuw een doelpunt van Aubameyang wegens buitenspel afgekeurd, maar dit keer maakte de scheidsrechterlijke leiding geen fout.

Hoe Dortmund het ook probeerde, het scorebord kwam niet meer in beweging. Zo werkte Baumann een inzet van Aubameyang met zijn vingertoppen tegen de paal. Hoffenheim liet in offensief opzicht weinig zien. Vijf minuten voor tijd vroeg Tarik Elyounoussi om een strafschop na contact met Neven Subotic, maar de scheidsrechter weigerde naar de stip te wijzen.

Denk jij dat Borussia Dortmund onder de rode streep eindigt?