Recordbreker Totti: ‘Dat voelde echt als een stoot van Mike Tyson’

Francesco Totti vestigde dinsdagavond een record in de Champions League, maar ervan genieten zal hij nauwelijks doen. Met zijn doelpunt tegen CSKA Moskou, vlak voor rust, werd hij de oudste speler ooit die in de Champions League scoorde vanuit een vrije trap. Omdat in de laatste minuut van de wedstrijd de 1-1 nog viel, stapte Totti echter met een rotgevoel van het veld in Rusland.

/

Na afloop zei Il Capitano dat hij zich beroerd voelde, na de late gelijkmaker van Vasili Berezutskiy. “Dat doelpunt voelde echt als een stoot van Mike Tyson, ik had ‘m niet meer zien aankomen”, sipte de Italiaan. “We speelden een goede eerste helft, maar als je een grote club bent kom je hier om het initiatief te nemen. We controleerden het spel niet voldoende in de slotfase en daarvoor werden we bestraft”, aldus de aanvoerder.

Totti wees naar de ijzige kou in Moskou. “Die maakte het moeilijk om de bal veelvuldig over de grond te spelen. Maar goed, we willen geen smoesjes bedenken. Helaas voltrok zich aan het einde deze situatie en er was niemand, die daar nog rekening mee hield.” Totti weet dat het nu aankomt op de allerlaatste wedstrijd, als Manchester City op bezoek komt in Rome. “We hebben het in eigen hand. Iedereen waande ons al dood aan het begin van de groep, maar we leven nog.”

Bereikt AS Roma de knock-outfase, denk je?