Higuaín blijft maar scoren en zet unieke reeks neer bij Napoli

Gonzalo Higuaín wist in de eerste weken van dit seizoen maar niet te scoren, maar inmiddels is hij helemaal los. De aanvaller scoorde in de laatste drie competitiewedstrijden vijf keer en was zondagavond opnieuw trefzeker, tegen Fiorentina. Met zijn doelpunt werd Higuaín de matchwinner: 1-0. Het is voor de eerste keer dat el Pipita in vier competitieduels op rij scoort voor Napoli.

/

Rafael Benítez lijkt inmiddels niet meer te hoeven vrezen voor zijn baan. De coach van Napoli stond door tegenvallende resultaten hevig onder druk, maar na de zege van zondag in Florence is zijn ploeg opgeklommen naar de derde plaats in de Serie A. Benítez liet Jonathan de Guzman ondanks zijn drie doelpunten tegen Young Boys van afgelopen donderdag op de bank beginnen en vanaf die positie zag de Oranje-international een eerste helft zonder doelpunten.

Kansen waren er voor rust wel: zo schoot Higuaín net naast en stuitte hij op doelman Neto, terwijl Fiorentina via Khouma Babacar de bovenkant van de lat raakte. Napoli was de betere ploeg in de eerste helft en bleef dat na rust, al was de eerste goede kans voor de thuisploeg, via Juan Cuadrado. Zijn schot ging rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal en vervolgens had Marek Hamsik Napoli op voorsprong moeten zetten, maar Neto keerde zijn inzet geweldig.

Het bleek uitstel van executie te zijn voor Fiorentina, want even later viel de 0-1 alsnog. Een voorzet van Christian Maggio werd zeer slecht weggewerkt, waardoor de bal voor de voeten van Higuaín kwam en de Argentijn de score opende. Fiorentina ging hierna op jacht naar de gelijkmaker en kwam daar tien minuten voor tijd nog erg dicht bij, maar Mario Gómez kopte de bal op de lat. Napoli trok de voorsprong over de streep en nam zodoende de drie punten mee naar huis.

Denk je dat Napoli bij de bovenste drie gaat eindigen?