Atlético Madrid stuit opmars van Sevilla bij terugkeer van Simeone

/

Sevilla won zijn laatste vijf wedstrijden, het Europa League-duel met Feyenoord incluis, maar is zaterdag weer tegen een nederlaag aangelopen. Regerend landskampioen Atlético Madrid had niets te duchten van de Andalusiërs en won met 4-0. Los Colchoneros zullen zich nu richten op volgende week woensdag, want dan treden zij in de Champions League aan tegen Juventus.

Diego Simeone gaf in de Super Cup-wedstrijd de vierde official een tikje tegen het achterhoofd en werd als gevolg daarvan voor acht wedstrijden geschorst. De trainer keerde zaterdag eindelijk weer terug op de reservebank van Atlético en zag zijn elftal met gemak overwinnen tegen Sevilla. Het was veelzeggend dat de tegenstander in de eerste helft niet één keer op het doel van keeper Miguel Ángel Moyà wist te schieten. De thuisploeg kwam na een kleine twintig minuten op voorsprong: Koke schoot de bal via het been van Nicolás Pareja over Beto heen en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.

/

Gabi had er na een halfuur al 2-0 van kunnen maken, maar zijn kopbal werd gekeerd door de doelman van Sevilla. Hierna daalde het tempo en leunde Atlético wat meer op zijn verdediging, om voor rust nog één keer toe te slaan. João Miranda legde de bal na een vrije trap van Koke breed voor het doel en Saúl Niguez bepaalde met een kopbal de ruststand op 2-0. Sevilla kwam in de tweede helft met een stuk meer zelfvertrouwen voor de dag, maar aanvalsleider Carlos Bacca kon niet worden bereikt.

Halverwege de tweede helft kreeg Atlético de gelegenheid om het duel definitief op slot te gooien, maar Mario Mandzukic had geen geluk bij een kopbal en een volley van Raul García was een prooi voor Beto. De middenvelder gaf de doelman na 83 minuten wel het nakijken, door een strafschop te benutten: 3-0. Daarmee was het nog niet gedaan, want invaller en de Mexicaanse miljoenenaankoop Raúl Jiménez bepaalde de eindstand op 4-0 door met een snoekduik te scoren.