FC Porto schiet met hattrickheld Brahimi uit zijn slof tegen BATE

Yacine Brahimi is een schot in de roos gebleken voor FC Porto. De middenvelder werd deze zomer overgenomen van Granada, imponeert in de Portugese competitie en nam zijn elftal woensdagavond bij de hand in de Champions League. De Algerijn was tegen BATE Borisov goed voor een hattrick: 6-0. Athletic Club, dat na zestien jaar terug is op het miljoenenbal, speelde in Groep H doelpuntloos gelijk tegen Shakhtar Donetsk.

/

FC Porto - BATE Borisov 6-0
Met Bruno Martins Indi in de basiself beleefde Porto een droomstart in het eigen Drakenstadion. Yacine Brahimi schoot na vijf minuten de openingstreffer in het dak van het doel en hij verdubbelde na een halfuur de score door na een geweldige solo via de paal af te ronden. Jackson Martínez bepaalde de ruststand, kort nadat hij de paal had geraakt. De Colombiaan kopte zeven minuten voor rust bij de eerste paal op aangeven van Danilo raak. Jackson was in de tweede helft al snel dicht bij zijn tweede, maar hij raakte voor de tweede keer op de avond het houtwerk.

Na 57 minuten completeerde Brahimi zijn hattrick door een vrije trap prachtig in de hoek te plaatsen. Adrián en Vincent Aboubakar verergerden het leed van BATE Borisov en zorgden onder toeziend oog van scheidsrechter Bas Nijhuis voor een 6-0 eindstand. Porto, de winnaar van 2003/04, maakte overigens voor het eerst in zijn Champions League-historie vijf doelpunten in een thuiswedstrijd.

/

Athletic Club - Shakhtar Donetsk 0-0
In de eerste helft viel er niet bijzonder veel te beleven in het nieuwe San Mamés. Athletic kreeg de eerste twee mogelijkheden, maar Mikel Rico kwam niet tot een serieuze schotpoging en een vrije trap van Iker Muniain werd gekeerd door Andrey Pyatov. Shakhtar maakte het de tegenstander bij wijlen ook lastig, zonder echt gevaarlijk te worden. Ook in de tweede helft kwam de wedstrijd niet echt los en daardoor eindigde het treffen doelpuntloos.