Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het niveau in de Russische competitie ligt hoger dan in Nederland’

Laatste update:

Dynamo Moskou is komend seizoen een club met een Nederlands tintje. De Russische formatie had al ex-FC Twente-verdediger Douglas en ex-PSV’er Balázs Dzsudzsák op de loonlijst staan en versterkte zich met Alexander Büttner en ex-PSV’er Stanislav Manolev. Daarnaast keerde ex-Feyenoorder Fedor Smolov terug van een verhuurperiode. Douglas is blij met de nieuwelingen.

/

“Op basis van de oefenwedstrijden mogen de fans veel verwachtingen van Dynamo hebben dit seizoen”, laat Douglas weten aan Voetbal International. Douglas, die geen speelminuten kreeg toen hij door Louis van Gaal werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, kwam het voorbije seizoen tot twintig competitiewedstrijden in de Premjer Liga.

“Ik heb me goed aangepast aan het niveau van de competitie; dat ligt hoger dan in Nederland. Doel dit seizoen is om het beter te doen dan de vierde plaats. Gezien de kracht van ons team moet dat lukken”, klinkt het.

De Premjer Liga is sterker dan de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar van Gaal zei dat de Eredivisie bij de beste vier competities ter wereld behoorde?

25 juli 2014 om 17:46

Dan vergeet die er toch echter een paar..

25 juli 2014 om 18:27

Tjah wat is hoger niveau? Douglas speelde namelijk ook een dramatisch jaar als afscheidsjaar dus dat maakt al niet uit.

25 juli 2014 om 20:46

Douglas speelde in zijn laatste seizoen bij Twente juist uitstekend. Wekelijks een van de beste spelers.
Denk dat hij door Hiddink zeker uitgenodigd zal worden voor het Ned.11tal.

25 juli 2014 om 17:49

klopt. van Gaal heeft altijd gelijk

25 juli 2014 om 17:59

Hij had het over hoe er taktisch gespeeld werd. Niet over het niveau vd spelers

25 juli 2014 om 18:01

Ik denk dat van Gaal weinig naar Rusland kijkt. De top en subtop daar is erg breed en zeker van een aardig niveau. Toch een ploeg of 7 die met spelers rondlopen die wij simpelweg niet kunnen aantrekken.

Daarnaast denk ik dat van Gaal kijkt naar andere aspecten dan de gemiddelde voetbalfan bij het klassificeren van topcompetities: hij heeft tactiek en de jeugdopleiding zeer hoog in hey vaandel staan.

25 juli 2014 om 18:40

rusland staat alleen hoog vanwege hub budget meer niet hoor noem een team in rusland alleen zenit draait redelijk maar de rest valt mee dat zijn die gewoon verslagen kunnen worden door een ajax of psv als gewoon op niveau draaien. alleen financieel staan tien keer hoger als de eredivisie net als in Ukraine. maar rest zijn niet eens goed

25 juli 2014 om 18:56

Ik zie geen NL club winnen van een Russische club. Sowieso liegen de feiten ook al jaren niet, komt misschien ook wel door het budget wat ze daar hebben. Helaas... is NL een opleidingscompetitie, talenten lopen hier vroeg weg...

25 juli 2014 om 21:52

@angelojoseph,

Ooit van Cska Moskou gehoord?

25 juli 2014 om 23:07

Zenit, Lokomotiv Moskou, CSKA Moskou, Dynamo Moskou, Spartak Moskou, Rubin Kazan, Kuban....

25 juli 2014 om 23:19

Haal Kuban maar van dat lijstje en vervang die maar voor FC Krasnodar. Kuban is sinds het vertrek van hun beste spelers(ionov, Özbiliz) geen geweldig team meer terwijl FC Krasnodar op weg is om een vaste subtopper te worden. Daar zit meer geld in, een goed beleid, een goede jeugdopleiding en ook kunnen ze, in tegenstelling tot Kuban, hun beste spelers(oa Joaozinho, Ari en Wanderson) behouden.

Russische comp. is idd beter dan de Eredivisie.. Elke goeie speler gaat gewoon weg, wat heb je daaraan. Als fan wil je succes zien en niet meer geld.. Als de clubs in Eredivisie, de komende 10 jaar niemand verkopen (goeie spelers) dan zie ik ze succes behalen.

25 juli 2014 om 17:51

Dus dan kan je 2 dingen doen:

a) Je moet de goede spelers even veel betalen als in Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Rusland en Portugal. Wat niet kan, wegens minder inkomsten. Na verloop van tijd zou de ene club na de andere failliet draaien.

b) Je houdt spelers aan hun (relatief laag) contract. Waardoor je snel met een misnoegde kern zit en verlengen ze hun contract niet meer, waardoor de transferinkomsten wegvallen. Lijkt me ook niet gezond.

Sterk plan dus.

25 juli 2014 om 17:58

Dat is het lot van een competitie in een land als Nederland. Bekijk de begrotingen hier dan naar de toplanden, daar hebben ze aanzienlijk meer te besteden. Als je hier het maximale salaris pakt bij de topclubs dan zit je rond de miljoen bruto. In de kelder van bijvoorbeeld de Bpl word al makkelijk het dubbele betaalt, bij topclubs als United, City en bijvoorbeeld Chelsea betalen zonder moeite 5+ miljoen per jaar. Hoe wou je daar tegen concurreren ? Ook in Rusland hebben een aantal clubs oneindig veel geld, door een of andere rijke eigenaar en word er minder naar regeltjes enz gekeken.

Dat komt omdat Nederland meer een beginstation is waar talenten naartoe gaan en Rusland meer een eindstation is waar de wat meer gevestigde namen naartoe gaan.

25 juli 2014 om 18:42

Ja inderdaad, toch zijn er mensen die vinden dat de Eredivisie een hoger niveau is, pff laat me niet lachen.

25 juli 2014 om 22:33

Zijn jongens zoals Hulk, Witsel, Garay, Doumbia en Musa zijn op hun retour dan?

26 juli 2014 om 12:17

Nee, maar het zijn wel gevestigde namen. In Nederland halen we kusk/tadic/muric/johanssen en in Rusland de namen die jij noemt. Talenten vs top/subtop.

Ja daarom komen ze ook zo ver in de CL , ze gaan er alleen maar heen om het geld maar de echte toppers gaan er echt niet heen hoor , ik geloof niet zo dat die competitie sterker is want er zijn 3/4 ploegen en de rest zou zeker niet in de top meedraaien bij ons .

25 juli 2014 om 17:57

En de Nederlandse clubs komen wel ver in de CL zeker?

Zenit kwam tenminste verder als de groepsfase. En kom niet aan met Dinamo Zagreb en dat soort onzin. Het is hun eigen schuld.

25 juli 2014 om 18:31

Als je bekijkt hoeveel geld vooral Zenit uitgeeft, zijn hun prestaties in Europa nagenoeg beschamend.

25 juli 2014 om 18:54

Dat neemt totaal niet weg dat ze verder komen in de CL als de Nederlandse clubs.

25 juli 2014 om 18:06

Zenit, spartak moskou, dinamo moskou, rubin kazan, cska moskou, lokomotiv moskou zijn stuk voor stuk geen misselijke ploegen. Dat zijn er al 7. Kijk maar eens wat daar allemaal rondloopt. Onderschatting. Ik geloof wel dat wij op tactisch gebied een streepje voor hebben.

25 juli 2014 om 18:07

6. Maar dan nog: de ploegen die daaronder meedraaien zoals kuban k die draaiden ook vrolijk in europa mee.

25 juli 2014 om 19:45

Kom op man, lokomotief is noet beter , spartak niet, alleen zenith en cska zijn echte topploegen. Dinamo moskou met een manolev, douglas, buttner en dudszak die de Nederlandse com echt niet ontgroeid waren. Pfff

25 juli 2014 om 22:35

Manolev is enkel voor de breedte gehaald terwijl Dzsudzsak en Douglas zich allang hadden bewezen in de Eredivisie. Buttner is overigens ook niet zomaar door Manchester United gehaald.

Geld Douglas, geld.

Vind dat men de Eredivisie onderschat en Van Gaal heeft dat laten zien op het WK waarin jonge, onervaren Eredivisie spelers goed hebben gepresteerd.

25 juli 2014 om 18:03

Dan heb je natuurlijk ook wel als land de mogelijkheid tot de beste spelers van de competitie, is ook een verschil. En het ligt natuurlijk ook aan de coach hoe die zijn speler gebruikt. Bedoel op de verdediging na en Depay was de rest nou niet zo denderend op het WK (van de Eredivisie)

jammer voor Dougles dat hij niet in één van de betere competities speelt, kan wel roepen dat het niveau hoger is maar feit is wel dat Nederland derde van de wereld is geworden en Rusland op een 23ste plaats.

25 juli 2014 om 17:59

Landen voetbal en Clubvoetbal is heel wat anders he knul...
Engeland kwam niet eens voorbij de groepsfase. Maar hun competitie is vele malen sterker dan de onze.

26 juli 2014 om 17:42

Diemenaar,

Iedere Russische ploeg wordt opgegeten door Ajax, denk dat Feijenoord, PSV en Twente daar ook geen moeite mee zullen hebben.

Maar inderdaad landen voetbal is wat anders dan club voetbal.

26 juli 2014 om 18:06

Je bedoelt datzelfde Feyenoord dat niet kon winnen van een middenmoter als Kuban Krasnodar? Ik zou het eerder omdraaien: Iedere Nederlandse ploeg wordt opgegeten door Zenit en ik denk dat Cska, Dinamo, Spartak en Lokomotiv daar ook geen moeite mee zullen hebben.

27 juli 2014 om 17:46

Doe je roze bril ff af jongen..

Ajax eet alle Russische ploegen op? Hetzelfde Ajax dat tweemaal een pak slaag van Red Bull Salzburg kreeg bedoel je?

Sorry maar ik zie Ajax echt niet gemakkelijk van een Zenit. Cska of een Dynamo Moskou winnen hoor. Eerder andersom dan.

Nederland is eigenlijk niets meer dan een opleidingsland voor de grotere competities. Als de Nederlandse clubs zijn talenten langer zou kunnen behouden kan de Eredivisie nog uitgroeien tot een wat grotere competitie, maar helaas is die mogelijkheod er niet voor veel clubs. Maar de komende jaren zie ik hier helaas geen verandering in komen.

Als dat zo was had douglas wel bij het Nederlands elftal gezeten.

25 juli 2014 om 20:53

Als Douglas bij het Ned11tal had gezeten was Nederland misschien wel wereldkampioen geworden. Helaas totaal genegeerd door pipo van Gaal.

Zal door Hiddink zeker geselecteerd worden.

25 juli 2014 om 21:33

Ik had ook mijn vraagtekens bij de 23-koppige selectie die van Gaal opstelde, want ik was ervan overtuigd dat van Dijk erbij had moeten zijn, maar Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind en Dirk Kuyt/daryl Janmaat presteerden boven verwachtingen. Nederland is uitgeschakeld door Argentinië na een 0-0 stand en penalty's. De defensie hield gewoon de 0, dus hen kan je in ieder geval niets verwijten. Met Douglas (of in mijn geval van Dijk) was er niets, maar dan ook niets veranderd. Misschien had je een tegengoal minder gekregen in de poulefase, maar had dat iets veranderd?

Het salaris niveau zal ie bedoelen!

25 juli 2014 om 18:11

Volgens de oh zo slimme beredenering van jou zijn de Spaanse, Italiaanse en de Engelse competitie dus ook zwakker dan de eredivisie. Gezien het feit dat alle 3 in de groepsfase al eruit lagen.

25 juli 2014 om 18:34

Maar we spreken niet alleen over het tactisch gebied of wel soms?
Er wordt gesproken over het niveau in het geheel. En dan is de Eredivisie niet zo bijzonder sterk. We zijn tactisch zo geweldig dat we (groningen) van een Aberdeen verliezen... wauw zeg

Van Gaal was tactisch superieur. Niet zozeer de eredivisie

25 juli 2014 om 18:34

In de buitenlandse competities zijn de buitenlanders juist de toppers, in Nederland lopen er relatief gezien veel minder buitenlanders rond. De competitie is niet sterker, maar de spelers uit eigen land in die competitie zijn in Nederland dus sterker dan in veel andere landen.

25 juli 2014 om 18:54

Maar spreken we daarover dan? We hebben het over de competitie in het geheel niet een of enkele aspecten die sterker zijn...

25 juli 2014 om 21:04

Van Gaal speelde antivoetbal. 9 man voor de goal en alle ballen op Robben.

Zonder Robben was het een groot fiasco geworden.

25 juli 2014 om 21:04

Zelfs al zou de strafschop niet gegeven zijn dan was Groningen uitgeschakeld bij een 1-1. Dus je opmerking heeft niet echt waarde.

Feit blijft dat Groningen is uitgeschakeld door Aberdeen een team dat niet zo bijzonder geweldig is. Hoe het is gebeurd maakt niet uit. Als Ajax door een ''onterechte'' strafschop zou winnen in Europees verband dan zou bijna niemand hier klagen.

Van Gaal is tactisch zo superieur dat zijn spelers doen wat hij zegt. HIj leest het spelletje perfect. Kijk maar nar de wissels Fer en Depay. Beide kwamen erin en beide scoorden tegen Chille. Of Krul tegen Costa Rica.. Kortom Van Gaal is tactisch superieur. De eredivisie niet zozeer.

25 juli 2014 om 22:04

@winterburn,

Dat zegt al heel veel over de Eredivisie als competitie. Of het nou pech was of niet, de Schotse competitie is vele malen zwakker dan de Eredivisie en als je daar niet van kan winnen, dan ben je simpelweg niet sterker als de Russische competitie.

25 juli 2014 om 18:24

Dus de Eredivisie is nu ook sterker dan de Franse, Spaanse, Italiaanse en Engelse competitie? Het niveau op voetbalzone begint te dalen. Tuurlijk is de Russische competitie sterker. Russische clubs halen de toppers uit de Eredivisie (douglas, Dzudszak, Honda, Musa in mindere mate).

25 juli 2014 om 19:45

gelukkig alleen maar op tactisch gebied........ moet er niet aan denken dat men hier doorslaat

25 juli 2014 om 22:03

Van Gaal zei tijdens de play-offs ook dat Sparta van FC Dordrecht zou winnen...

25 juli 2014 om 21:54

Nee, vandaar dat een gerespecteerde Eredivisieclub zoals Groningen niet eens kunnen winnen van een matig ploegje als Aberdeen...

Als Rusland een Sneijder, Robben en van Persie voorin had, zouden wij ook heel ver kunnen komen, maar daar ontbrak het helaas aan...

Het niveau ligt zelfs behoorlijk hoger. Denk dat de mensen die hier nee stemmen nog nooit een wedstrijd hebben gekeken van de Russische compeitie. De top6 teams van Rusland zouden allemaal vrij gemakkelijk kampioen worden in de Eredivisie.

25 juli 2014 om 19:12

Het merendeel van de Russische clubs was hun licentie kwijt geraakt in de Eredivisie, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarde van de Knvb.

Het draait allemaal om geld.

25 juli 2014 om 21:56

Wat een onzin. De meeste Russische clubs worden door de bond zelf ook keihard aangepakt. Als zij hun financiën niet op orde hebben, mogen ze niet eens transfervrije spelers gaan halen.

Is ook niet zo raar met al dat oliegeld.
Benieuwd of Douglas van Hiddink wel een kans gaat krijgen. Ik zou hem n.l. zeker de kans geven.

25 juli 2014 om 21:35

Maar in plaats van wie? Ik zie persoonlijk liever Virgil van Dijk, Stefan de Vrij of Ron Vlaar. Ook talenten als Joel Veltman en Terence Kongolo kunnen zich sterk gaan ontwikkelen waardoor ze in aanmerking komen. Ik vind Douglas niet beter dan het eerste trio dat ik noemde.

Zakkenvullers op leeftijd kiezen voor dat foute Rusland, geen toppers met ambitie. Dat nationale elftal was ook een lachertje op het WK. Gelukkig selecteerde Van Gaal daar niemand en wel spelers uit de Eredivisie. Douglas zien we nooit meer terug, die Braziliaan.

25 juli 2014 om 20:58

Douglas is Nederlander en onze beste verdediger.

Gelukkig heeft Hiddink al laten doorschemeren Douglas te selecteren.

Veel boze mensen hier op vz. Waarom ben je een zakkenvuller als je voor bijvoorbeeld dinamo moskou speelt, die voor de titel/europese plekken meedoen maar als je naar Norwich gaat ben je verstandig bezig.... De league van rusland is gewoon veel beter. Klaar

Wie zegt dat die Russische competitie zo goed is ? Akkoord ze hebben daar door hun geld veel bekende spelers naar toe gehaald maar wat hebben ze gepresenteerd? Ja de lonen zijn daar goed en meer moeten ze niet hebben.

25 juli 2014 om 21:00

Wat hebben de Nl'se clubs de afgelopen 5 jaar gepresteerd dan?

Er gaan alleen uitgerangeerde topspelers en net- niet topvoetballers naar toe. Lekker zakken vullen. En natuurlijk krijg je dan best een goed elftal bij elkaar dat hoge ogen kan gooien. Het Russische voetbal loopt echter wel mijlen ver achter op nl waar een echte voetbalcultuur heerst met een gedegen beleid. Dat hebben de vriendjes van Poetin die de eigenaren van de clubs zijn niet. Maar het is een feit dat de Russische competitie sterker is dan de Russische.

Volgende vraag: wie schoot meer passagiersvliegtuigen neer: Nederland of Rusland.

25 juli 2014 om 21:57

Antwoord: allebei niet, want dat was Oekraïne met de hulp van de VS.

De Nederlandse en Russische competitie zijn moeilijk te vergelijken. De Eredivisie staat vooral bekend als opleidingscompetitie terwijl de Russische clubs juist veel spelers uit de andere competities aantrekken. Toch heb ik de moeite genomen om beide competities op een aantal vlakken te vergelijken.

Nederlandse ploegen hebben over het algemeen met meer succes de jeugd laten doorstromen dan de Russische ploegen. Veel talenten wisten de stap naar een topcompetitie te maken. Dit werd (helaas) niet altijd een succes, maar voor velen is er nog een kans. Er zijn in de 4 topcompetities (engeland, Duitsland, Spanje en Italie) meer Nederlanders actief dan Russen. De laatste succesvolle Rus in een topcompetitie was Andrey Arshavin (arsenal). Hierna is er geen Rus meer actief geweest bij een topclub. De Nederlandse talenten, afkomstig van de Nederlandse ploegen, zijn nog altijd actief bij topploegen zoals van Persie (man Utd) en Robben (bayern) en in mindere mate de Jong (milan), Strootman (roma), Huntelaar (schalke), Sneijder (galatasaray), Kuyt (fenerbahce), etc. Vervolgens zijn er ook nog subtopploegen waar veel Nederlanders actief zijn.

Nog steeds staan er veel Nederlandse talenten op het punt om de volgende stap te maken. Ook in Rusland zijn er een aantal goede jonge spelers, alleen op 1 of andere manier vallen Russen minder snel op bij westerse ploegen. Dit kun je als voordeel, en als nadeel zien. De Nederlandse competitie staat er hoog op bij veel landen (mede door het succes afgelopen Wk), dus veel spelers kunnen de volgende stap maken naar een topcompetitie. Dit betekent wel dat de goede spelers al snel de Eredivisie verlaten, wat weer ten koste van kwaliteit gaat. Op dit vlak scoort de Russische competitie dan beter, want daar blijven spelers (veel) langer.

Of dit ook betekent dat de Russische competitie aantrekkelijker is valt te betwijfelen. Dit ligt namelijk aan de kijker. Er zijn tal voetbalfans die het leuk vinden om de jonkies aan het werk te zien en om steeds weer nieuw talent te ontdekken. Hiervoor kun je beter naar de Eredivisie kijken. Kwalitatief is de Russische competitie iets verder. Ga je puur voor kwaliteit, dan heeft de Russische competitie dus een streepje voor.

In Nederland zijn Psv, Ajax en FC Twente momenteel kwalitatief de beste ploegen. In Rusland geldt dit voor Cska en Zenit. Ik denk dat vooral Ajax (momenteel!) qua niveau gelijk is aan Zenit en Cska en dat PSV en FC Twente hier onder zitten. De bovenste 9 ploegen (cska, Zenit, Lokomotiv, Dinamo, Krasnodar, Spartak, Rostov, Kuban en Rubin) in Rusland zijn qua niveau clubs om rekening mee te houden, maar de clubs die daaronder komen stellen kwalitatief weinig voor. In Nederland heb je veel minder verschil tussen alle ploegen.

Dan een vergelijking op prestaties buiten de competitie. Hieronder een schema van de prestaties in de afgelopen 5 jaar:

2013/2014:
- CL: Ajax eindigt 3e in de poule, Zenit bekert verder en voor Cska eindigt het Europese avontuur. Wel een belangrijk aspect is dat de tegenstand van Ajax behoorlijk zwaarder was dan die van Zenit. Ajax nam het op tegen Barcelona, AC Milan en Celtic, terwijl Zenit het opnam tegen Atletico, FC Porto (dat zeer matig presteerde) en Austria Wien. Hoewel Ajax meer punten behaalde dan Zenit (8 om 6) wist Zenit door te bekeren en Ajax niet. Zenit vliegt er echter de volgende ronde alweer uit. Cska Moskou presteerde al helemaal teleurstellend door zelfs onder Viktoria Plzen te eindigen.
- EL: Psv, AZ en (later) Ajax vertegenwoordigden Nederland, terwijl Rubin Kazan, Anzhi en Kuban Krasnodar (dat Feyenoord van Europees voetbal weerhield) de Russische clubs waren. Voor PSV en Kuban Krasnodar eindigde het in de groepsfase. AZ, Rubin en Anzhi bekerden door. Ajax en Rubin Kazan verloren in de 2e ronde van Red Bull Salzburg en Real Betis terwijl AZ Anzhi later versloeg. AZ kwam hierna tot de kwartfinale.
= Gelijkspel

2012/2013:
- CL: Ajax en Zenit eindigden beide 3e in de poule en stroomden door naar de Europa League. Spartak Moskou eindigde laatste in haar poule.
- EL: PSV en FC Twente wisten beide geen ronde verder te komen. Rubin Kazan en Anzhi bereikten de volgonde ronde. Ajax verloor in de 2e ronde, Zenit en Anzhi kwamen tot de 8e finales en Rubin tot de kwartfinales.
= Rusland was dit jaar sterker op Europees gebied.

2011/2012
- CL: Ajax eindigt 3e in haar poule, Zenit en Cska bereiken de achtste finales, maar gaan hier beide onderuit.
- EL: Psv, Twente en AZ gaan door in hun poule, Rubin Kazan en Lokomotiv Moskou doen hetzelfde. Voor PSV en Twente eindigt het toernooi in de achtste finales en AZ bereikt zelfs de kwartfinale. Ajax, Rubin en Lokomotiv vliegen er in de 2e ronde al uit.
= Gelijkspel

2010/2011
- CL: FC Twente en Ajax eindigen 3e in hun poule en stromen door naar de EL, Spartak en Rubin doen hetzelfde.
- EL: AZ strandt in de groepsfase, net als FC Utrecht. Psv, Cska en Zenit bereiken de volgende ronde. Twente wint van Rubin in de 2e ronde, en ook Ajax en PSV gaan een ronde verder. Voor Spartak, Zenit en Cska geldt hetzelfde. Twente wint hierna van Zenit, maar Ajax verliest van Spartak. Ook PSV gaat door, maar Cska verliest. In de kwartfinale verliezen Twente, PSV en Spartak allemaal.
= Gelijkspel, maar Nederland schakelt wel 2 Russische clubs uit. Andersom gebeurt dit eenmaal.

2009/2010
- CL: Cska gaat een ronde verder, Rubin eindigt 3e en gaat naar de EL en AZ moet het toernooi verlaten met een 4e plek in de groepsfase. Voor Cska eindigt het toernooi hierna in de kwartfinale.
- EL: Psv, FC Twente en Ajax eindigen bij de bovenste 2 in de groepsfase en gaan door. Heerenveen moet het toernooi verlaten doordat het 3e eindigt. Er waren geen Russische clubs actief in de groepsfase. Alle 3 de Nederlandse ploegen verloren in de volgende ronde, terwijl Rubin wel een ronde verder wist te komen. Hierin was Wolfsburg te sterk.
= Rusland was dit jaar sterker op Europees gebied.

Concluderend kun je zien dat beide competities niet veel voor elkaar onderdoen, maar dat de Russische competitie en de Russische clubs kwalitatief iets beter zijn/presteren dan de Nederlandse. De Eredivisie is echter weer aantrekkelijker voor talenten, om de volgende stap te maken. Hiervoor is meer kans in de Eredivisie dan in de Russische competitie.

Excuses voor het lange bericht, maar ik probeerde het zo goed mogelijk te formuleren en samen te vatten voor iedereen.

25 juli 2014 om 23:14

Ik wil wel even een kanttekening plaatsen over Twente-Zenit, want tijdens die wedstrijd kreeg Twente alle hoeken van het Grolsch Veste te zien en was het eigenlijk vooral met heel veel geluk te danken dat Twente met 3-0 won. Natuurlijk, Spartak had in de Arena ook geluk, maar wonnen in de return wel zeer verdiend met 3-0 en Zenit was in twee partijen beter dan Twente, maar verloor dus omdat de kansen er niet in wilden.

Verder een duidelijke analyse, waarbij ik moet zeggen dat ook Russen hartstikke talentvolle spelers hebben, wat ook mede te danken als aan de Russische bond door de 7-4 regel(waar men een 15-10 regel wil, wat dus inhoudt dat je niet meer dan 10 buitenlandse spelers in je selectie mag hebben, maar je wel de kans krijgt om de beste opstellingen neer te zetten en je als trainer niet tegengehouden wordt omdat er iemand moet spelen die een Russisch paspoort heeft).

25 juli 2014 om 23:30

Wat je zegt over FC Twente - Zenit is inderdaad waar, maar je moet het geluk ook aan je zijde hebben. Zie bijvoorbeeld de Champions League finale. Hoeveel pech had Atletico dat Real nog in de laatste minuut de gelijkmaker maakte?

Ik denk persoonlijk dat het het beste is voor Rusland om zo min mogelijk 'buitenlanders' toe te staan. Natuurlijk is het voor clubs lastig en zal het niveau iets achteruit gaan, maar dit opent wel de deuren voor Russische talenten om echt door te breken. Natuurlijk, zoals ik net al vermeldde, heeft Rusland een aantal aardige talenten, maar vallen deze op een of andere manier niet op bij de westerse clubs.

25 juli 2014 om 23:45

Dat doet Rusland nu al een paar jaar en eigenlijk zijn we er niet echt beter op geworden. Daarom denk ik juist dat de talenten behoefte hebben aan meer concurrentie waardoor de echte talenten op gaan staan. De vier overgebleven landen op het WK kennen geen limieten op buitenlanders, dus waarom moet Rusland dat dan wel?

De top 4 is rusland is zeker sterker dan de top 4 in nederland! Het overige gedeelte van de competitie zal gelijkwaardig aan elkaar zijn

Momenteel is de Russische competitie net wat beter, die staan hoger op de uefa-coefficient. Maar veel scheelt het niet. In Rusland spelen voornamelijk de B-sterren, spelers die in West-Europa afvallen en nog wel hun salaris willen gelijk houden maar in West-Europa daarvoor in aanmerking komen aangevuld met de beste spelers uit Rusland en de voormalige Sovjet.

In Nederland moeten we het vooral van eigen talent aangevuld met Scandinavisch talent hebben. Spelers beter maken en dan verkopen en nieuwe talenten halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren