'Ik ben in de rust redelijk tekeer gegaan, gelukkig waren we na rust wakker'

De ongeslagen reeks van Ajax in de Eredivisie is in stand gebleven. De ploeg van Frank de Boer werd zondag in de eerste helft overlopen door Vitesse, dat echter niet verder kwam dan een doelpunt. Na de thee kwam Ajax beter voor de dag en wist het nog een punt te pakken (1-1). Volgens De Boer was dit gelijkspel wel een terechte uitslag voor de topper in Arnhem.

/

Voor de camera van FOX Sports zei de coach van Ajax dat hij baalde van de eerste helft. "Ik ben in de rust redelijk tekeer gegaan. We lieten het gewoon gebeuren", mopperde De Boer, die zag dat drie spelers van Ajax bij het openingsdoelpunt 'lagen te slapen'. Jasper Cillessen hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been.

"Gelukkig waren we wakker na rust", zei De Boer. "We hebben in de tweede helft gedomineerd en kansen gecreëerd. We hadden er met een beetje geluk drie kunnen maken, net als Vitesse voor rust. Beide teams hebben een helft gewonnen en 1-1 is een terechte uitslag. Bij Vitesse-uit is dat niet heel erg goed, maar wel redelijk gedaan."

1
2

Met 1-1 mag De Boer uiteindelijk heel blij zijn. Alle credits naar Vitesse, die met deze wedstrijd toch wat sympathie heeft verdiend ;-)

6 april 2014 om 17:55

Zoals frank al zei: allebei een helft gewonnen! Dus jouw reactie kan weg pik!

6 april 2014 om 17:59

Zijn reactie hoeft helemaal niet weg. Evenmin als die van jou. Ieder heeft hier recht op zijn of haar mening. Als je alleen voor ajax positieve berichten wilt zien moet je naar een ajax forum gaan.

6 april 2014 om 18:00

Beetje respect graag. En inhoudelijk snijdt je opmerking ook geen hout. Een helft de tegenstander verpletteren is heel wat anders dan een helft licht de bovenhand hebben...

6 april 2014 om 18:05

Verpletteren? Qua veldspel misschien maar die rollertjes van Atsu de hele tijd waren natuurlijk amper gevaarlijk. Kijkend naar de echte kansen is een gelijkspel een juiste afspiegeling...

6 april 2014 om 18:12

Mwah je kon het al zien aankomen. Vitesse heeft de eerste helft alles gegeven en dan speelt toch wat vermoeidheid op, waarvan Ajax kon profiteren. Terechte uitslag al had ik natuurlijk gehoopt dat de punten mee gingen naar Amsterdam.

6 april 2014 om 18:15

Precies. Vitesse verdiende zeker alle krediet de eerste helft en had zeker ook meer kunnen scoren. Maar dan moet je ze wel maken. En hoe heerlijk Atsu ook over Boilesen heen ging, zijn schoten waren van zo'n belabberd niveau, dat het logisch was dat er niet uit gescoord werd. Zeker niet met Cilessen (of Vermeer) als je doelman.
Het was dus puur optisch.
Die kopbal op de paal was bv veel gevaarlijker dan alle schoten van Atsu bij elkaar.
Toch zal ik ook toegeven dat ik kon genieten van het spel van Vitesse hoor. Maar de afronding was net zo frusterend als bij sommige wedstrijden van Ajax en dat is toch wat moet gebeuren om een wedstrijd te winnen.
van Gaal zal de eerste helft wel van Propper hebben genoten. Die speelde toen echt goed.

Tweede helft maakte Ajax, waarschijnlijk na een donderspeech van Frank de Boer, het veld breed nadat Vitesse alle energie had verslonden in de eerste helft, en was het gedaan met Vitesse. Het was toen meer wachten op de winnende treffer van Ajax dan dat Vitesse met de winst weg zou gaan lopen.

6 april 2014 om 18:08

Eerlijk gezegd echt genoten van ajax 2e helft als vitessesupporter. Ik zei al tegen de mensen om me heen: nu moeten we het afmaken want frankie maakt ze altijd wakker. Helaas maakte we het niet af en speelde ajax een prima 2e helft.

Offtopic: afschuwelijk gedrag van die 'supporters' die gaan rellen in een familievak

6 april 2014 om 18:11

Vind het alleen wel heel vervelend dat de boer doet alsof een gelijkspel niet goed is bij vitesse, ik snap t wel, maar komt toch provocerend over ook aangezien we geen credits krijgen voor onze eerste helft waarin we de wedstrijd hadden kunnen beslissen. En dan achteraf zeggendat het niet zo goed is vind ik vreemd

6 april 2014 om 18:20

Ik betwijfel of Frank ook maar een beetje provocerend over wilde komen. Dat is niet een eigenschap van Frank.
Ik geloof dat Frank gewoon meer van zijn elftal eist dan dat ze hebben laten zien. En ook al weet hij dondersgoed dat Vitesse de eerste helft vaker had kunnen scoren dan nog, met de wetenschap dat het bij rust alsnog maar 1 - 0 stond en met het spel dat Ajax de tweede helft vertoonde had hij met de volle winst uit Arnhem willen vertrekken.

6 april 2014 om 18:24

Tuurlijk, en ik snap het ook wel. Maar ik vind het zo laagdunkend overkomen richting een ploeg die uitstekend gevoetbald heeft (vooral eerste helft). Is misch iets van ajaxarrogantie, waar ik verder niet veel op tegen heb hoor, ik zeg het alleen maar ;$.

6 april 2014 om 19:19

Wat hij zegt is dat een gelijkspel niet heel erg goed gedaan is. Daar is niks op af te dingen - een 0-3 had heel erg goed gedaan geweest, omdat Vitesse een goede ploeg is. Ik vind zijn reactie daarom juist van respect blijken jegens Vitesse.

De 1-1 is wat mij betreft een terechte uitslag. De eerste helft was echt voor Vitesse, in de rust had ik weinig hoop voor Ajax. Als je dan ziet hoe ze uit de rust toch weer goed voetballend tevoorschijn komen en Vitesse de wil opleggen, dan vind ik dat knap van de trainer en het elftal.

6 april 2014 om 18:34

Kan er goed mee leven met de 1. 1 was ook terecht verder op naar volgende week ado thuis worden we kampioen.

Zo is het..voor rust een veel sterker Vitesse en na rust was Ajax aan het woord..al met al dus een verdiende uitslag

Helemaal mee eens. Al had vitesse ook wel kunnen winnen

6 april 2014 om 18:03

Vitesse had bij rust op pakweg 3-0 móeten staan, Ajax had na rust kúnnen winnen.
Dat is het verschil.

6 april 2014 om 18:04

Gelijkspel gaf wel de verhoudingen vandaag goed weer.

Heerlijk toch, zie in gedachte hoe de Boer tekeerging in de kleedkamer.

Van schrik waren ze gelukkig gelijk weer wakker.

Daaraan kan je zien dat de chemie tussen spelers en trainer nog niet is uitgewerkt.

Gelukkig een doelpunt van Siggi, voor de rest vond ik hem wat lusteloos.

Buiten de 1-1 heeft Ajax de 2e helft ook niet veel gecreëerd. Wel meer balbezit, maar die 3 kansen heeft de Boer toch echt uit z'n duim gezogen. Gelukkig was z'n broer een stuk realistischer.

6 april 2014 om 18:01

Tja als we de penalty kregen.

Inderdaad die had Vitesse verdiend.

Kom op zeg, eerst buitenspel en dan nog om penalty zeuren, terwijl juist Vitesse er 1 had moeten krijgen..

Je koopt er niets voor, maar door zulke reacties als die van jou krijgt Ajax heel weinig sympathie.

6 april 2014 om 18:32

Alsof Ajax sympathie nodig heeft van niet-Ajax supporters? Dikke schijt hebben daaraan.

6 april 2014 om 19:22

Neutraal

6 april 2014 om 20:23

Maar wel lopen zeuren als in Europa niet elke Nederlander hoopt op winst van ajax(ik wel hoor niet daarvan).

6 april 2014 om 21:22

Ik snap werkelijk niet dat het bij velen niet land dat het Ajacieden echt geen moer interessert of anderen Ajax iets gunnen of niet.

6 april 2014 om 18:26

Goedopdehoogte.
Ik denk eerder dat jij onderdelen van de wedstrijd niet hebt gezien. Oost-Indisch blind noemen ze dat geloof ik.
Die kans van Sigi na die Iniesta achtige pass op Sigi bv. Die had hij nooit mogen missen. En een paar ballen die Bojan doorspeelde op een inkomende Schone en Duarte hadden net zo makkelijk tot doelpunten worden verheven als die kansen die Vitesse kreeg. Want laten we eerlijk wezen. Het zag er optisch allemaal leuk uit bij Vitesse, maar echt groot waren die kansen toch ook niet, behalve die kopbal op de paal? Atsu zag er leuk uit, maar was absoluut waardeloos met de laatste zet: namelijk het balletje in het net te krijgen.

Hallo Frank,
Ik vind dat je het echt goed doet bij ajax.
maar als ik jou was zou ik een stap omhoog doen naar helmond sport of fortuna sittard.
ik hoop dat je mijn berichtje leest.

6 april 2014 om 18:42

Ha-ha... stap hogerop en dan naar de JL? Slaap lekker kerel!

Jammer zeg, Vitesse was zoveel beter dan Ajax, tweede helft was de pap op.

Totaal niet mee eens en zeggen dat dit voor Vitesse uit geen goed resultaat is , misschien gelijk maar kom op man dit Vitesse is echt niks minder dan Feyenoord , PSv of Twente ofzo , je kan dr gwn punten tegen verspelen

Tja van Ajax kant was het weer bijzonder matig. Blij zijn met een punt en verder vergeten maar

Het is elke week hetzelfde verhaal.
Ajax wordt af en toe overlopen.
Begint nooit scherp aan de wedsrtijd, tegenstander domineert.
Na de rust heeft ajax dan vaak wel de spirit.
De teksten van de boer zijn ook al het gehele jaar hetzelfde: eerst wat druk, daarna niks meer weggegeven en hadden moeten winnen.

Vroeger speelde ajax vanaf minuut 1 dwingend op de helft van de tegenstander, zet tegenstander vast. Eerste 20 minuten tegenstander doodspelen.
Dat zit er met dit team en deze trainer niet in.
En we zijn met z'n allen heel blij want ajax wordt 4 keer achter elkaar kampioen.
Vraag na hoe maar het resultaat telt.
Todat we mee gaan doen in europa, dan wordt de werkelijke kwaliteit van ajax en zijn trainer duidelijk.
En die is niet erg groot.....

Het was diep triest.

Maar heeft uiteindelijk ook met gebrek aan kwaliteit te maken. Is niet voor het eerst dat Ajax overlopen wordt en zwijnt met het kansen missen van de tegenstander.