‘België heeft Nederland ingehaald, ik denk dat het structureel is’

Woensdag, 9 oktober 2013 om 21:45
/

Het Belgisch elftal kent misschien wel zijn beste generatie ooit. De Rode Duivels kwalificeren zich vrijdag waarschijnlijk voor het eerst sinds 2002 weer voor een eindtoernooi en zijn er in dat geval in Brazilië bij. De Belgen staan ook boven Nederland op de wereldranglijst en dat is volgens Aad de Mos meer dan terecht.

De Hagenaar was in België werkzaam bij onder meer KV Mechelen en Anderlecht en in Nederland bij onder andere Ajax, PSV en Vitesse. Hij volgt het voetbal op de voet en constateert dat het Belgische voetbal een inhaalslag heeft gemaakt. “Ik denk dat we al ingehaald zijn. Op tactisch vlak doet het Belgische voetbal niet onder voor het Nederlandse, maar het fysieke gedeelte is sowieso sterker”, zegt De Mos in Het Nieuwsblad.

Hij wijst op onder anderen Björn Vleminckx en Sanharib Malki. “Zij werden topschutter in Nederland, maar in België merken ze dat het er wel wat anders is.” De Mos verwacht niet dat België een eendagsvlieg is. “Ik denk dat het structureel is, uit alle hoeken en gaten komen nu goede jeugdspelers uit de opleidingen. De Belgen hebben goed gekeken bij de buurlanden: de infrastructuur is verbeterd, er zijn andere trainingsmethodes en andere selectieregels ingevoerd. Het gaat voortvarend”, besluit De Mos.


Poll

'België heeft Nederland ingehaald'


Gerelateerd

228 reacties (laatste reactie door rbn_)

ugh weer een belgië vs nederland topic...

9 oktober 2013 om 21:48

Ja, daar doe jij graag aan mee he.

9 oktober 2013 om 21:50

Ach laat hem. Doen wij toch ook met z'n alle als Nederlanders. Een beetje plagen kan niet kwaad want waren wij het niet die België altijd als lelijk eendje zagen?

9 oktober 2013 om 21:53

Hoezo 'zagen'?

9 oktober 2013 om 21:55

Buiten die lelijke shirts is het toch een team dat potentieel een aardige pot op de mat kunnen leggen neem ik aan. Of bedoel je wat anders?

9 oktober 2013 om 22:06

Het is de Mos die het zegt. Die neemt toch niemand serieus in Nederland

9 oktober 2013 om 22:14

Aad de Mos is inderdaad erg opportunistisch ingesteld. Een land dat zich al 12 jaar niet meer heeft gekwalificeert voor een eindrond wint een paar potjes en het voetbal is gelijk structureel verder ontwikkeld dan een land dat afgelopen WK nog de finale haalde...

9 oktober 2013 om 22:21

In België ook niet. Vrij nutteloos topic dus.

9 oktober 2013 om 23:13

Inderdaad, meneer ''belgie'' loopt elke keer weer te fappen als hij een topic over Belgie ziet staan. Scroll maar even naar beneden, dan zie je hoe zat hij dit soort topics is.

9 oktober 2013 om 23:42

het heden speelt in jullie voordeel... het zou best kunnen dat het de toekomst ons
toelacht..

of we beter gaan presteren dan nederland betwijfel ik.. maar het potentieel is aanwezig...

9 oktober 2013 om 22:24

Belgie vs Nederland? Zo zie ik het niet. Ik vind het geweldig dat Belgie zo goed bezig is. Veel spelers hebben in Nederlamd gespeeld, en veel Nederlanders vinden Belgie een sympathiek land. Ik juich voor Belgie hoor, zolang ze niet tegen Nederland spelen (;

10 oktober 2013 om 05:46

Ik heb precies hetzelfde. Als NL er niet veel van bakt op het aankomende WK (waar ik stiekem bang voor ben) dan juich ik daarna zeker voor Belgie, en vrij fanatiek ook. Ik snap dat er wat rivaliteit is maar volgens mij is dat vooral gezonde rivaliteit als in dat je het andere land steunt als je eigen land geen kanshebber is.

10 oktober 2013 om 06:27

laten we eerst maar de loting afwachten, van alle ploegen die zich tot nu toe kunnen kwalificeren is belgie (samen met Iran) de enige die zich in de afgelopen jaren niet heeft gekwalificeerd, (voor mensen die Costa Rica hier gaan noemen, die waren er ook bij in 2002 en 2006)

Maar het is leuk voor de Belgen, misschien ooit samen een nationaal team beginnen haha. wellicht dat we dan iets winnen :D

9 oktober 2013 om 22:48

hoe vaak hebben die 2 tegen onze topploegen gescoord dat vraag ik me af

10 oktober 2013 om 00:10

Andersom zijn er weer spelers die het daar beter deden dan hier: Thomas Buffel, Glynor Plet, Ryan Donk.

Aadje lult weer eens dom!

10 oktober 2013 om 08:44

Euuhh Thomas Buffel is een Belg!

10 oktober 2013 om 14:26

Thomas Buffel deed het anders behoorlijk goed bij Feyenoord.

Dat was trouwens een behoorlijke tijd terug en niet meer te vergelijken met de huidige situatie.

Structureel? Voor het eerst in pakweg 40 jaar is Belgie beter en ineens is het structureel?

9 oktober 2013 om 21:48

Precies!

9 oktober 2013 om 21:50

Aad logica he, ik gun het onze zuiderburen van harte, het barst van talent in Belgie.
Maar structureel is het nog niet te noemen... daarvoor moeten ze het 5 jaar beter doen dan Nl.
Wij zitten in een overgangsfase.

9 oktober 2013 om 21:54

Inderdaad! Ik kan me nog goed herinneren dat de generatie Kluivert, de Boer en co stopte en Robben, Sneijder, Persie en Vaartje kwamen kijken. Toen waren we als Nederlanders ook sceptisch en 10 jaar later hebben die jongens ons een finale geschonken

9 oktober 2013 om 21:59

Wat een gezever weer van de Mos.. Structureel is het pas als je het over een periode laat zien wat nog maar de vraag is. Het is in ieder geval gemakkelijk punten scoren aangezien het barst van het talent in België op dit moment, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er in Nederland ook weer een goede lichting aankomt. Nederland is en blijft een voetballand. Ik meen me een onderzoek te herinneren waarin de intensiteit van het voetbal werd gemeten en Nederland de hoogste of een van de hoogste notering had.

9 oktober 2013 om 23:25

het barst ook van talent in nederland,england,kroatie en nog veel meer!

9 oktober 2013 om 23:51

5 jaar gaat ze wellicht lukken met deze generatie..
Ik vind het pas echt structureel als ze 3 generaties achtereen beter zijn..

10 oktober 2013 om 01:49

Natuurlijk, maar niet van de klasse van de Belgen.

9 oktober 2013 om 21:53

Hij bedoelt dat de structuren in België sterk verbeterd zijn, wat ook zo is. Daarom België structureel beter noemen dan Nederland, dat is uiteraard onzin (zeg ik als Belg!)

9 oktober 2013 om 21:58

Helemaal mee eens, als je bijvoorbeeld naar infrastuctuur en stadions kijkt, ligt Belgie bijvoorbeeld nog mijlenver achter met kleinere, slechte onderhouden en vaak te oude stadions en accommodaties op vrijwel ieder niveau. Voetbaltechnisch is het nu van een vergelijkbaar niveau, ook als je naar de lichtingen kijkt die nu door gaan breken.

9 oktober 2013 om 22:01

Ze zijn nu toch veel aan het uitbreiden of renoveren bij de grotere clubs in Belgie??

9 oktober 2013 om 22:09

@alavez: ze zijn al jaren aan het plannen en proberen, maar er komt amper wat van de grond... Politiek is het moeilijk blijkbaar.

10 oktober 2013 om 00:24

Enkel AA Gent heeft voorlopig een nieuw stadion. De Cristal Arena in Genk is ook vrij recent en Anderlecht plant een extra ring in het huidige stadion. In Antwerpen waren er plannen voor een stadion aan de Schelde mits een fusie van enkele aartsrivalen dus dat zit er niet echt aan te komen. Brugge heeft een project en de middelen om het te bouwen, maar krijgt veel tegenwind van lokale actiegroepen & middenstand. Tel daar de politieke inmenging & strenge bouwvoorschriften bij en het kan nog een eindje duren voor ze uit hun betonbak verhuizen.

9 oktober 2013 om 22:14

Aad he.. hij praat altijd onzin.

9 oktober 2013 om 23:12

Wie zegt, dat België beter is? Vorig jaar hebbenm ze van NL gewonnen, maar dat was de eerste wedstrijd met nieuwe spelers, die nu ook meer ervaring hebben.
Ik wil het nog wel eens zien, wie beter is, en dat kan je nog steeds niet zeggen, als de een beter dan ander presteert op een WK, hangt ook van de lotingen af.
Leuk voor België, dat ze een goede lichting hebben, maar NL is ook redelijk bezig met de jeugd.

10 oktober 2013 om 01:10

Ja. Structureel betekent niet lang, toch? Of snap je niet wat structureel betekent? Het is echt geen toeval dat België nu beter is, maar er is een diepere oorzaak, dat is wat structureel betekent, en De Mos, ook al is hij een raar ventje, legt het wel goed uit. België is nu gewoon beter, en vanwege die redenen zal dat ook nog wel even zo blijven.

We zullen het wel zien over een aantal jaar.. Dit kan natuurlijk ook een goude generatie zijn die België voortbrengt terwijl Nederland dit al 40 jaar doet..

9 oktober 2013 om 21:50

@ Dutchplaymaker,

Ja, we zullen het over 'n aantal jaar zien, maar eerlijk is eerlijk: voor België ziet het er tien keer zo rooskleuriger uit dan Nederland.

Verder is het ook wel waar dat Nederland dit al 40 jaar doet, maar nu lijkt dat even niet meer aan de orde door alle Belgische talenten.

Ik zelf zie in België echt een top elftal voor de toekomst, met spelers als (er staan ook spelers bij die nog 'n tijd mee kunnen):

- Maxime Lestienne.
- Thorgan Hazard.
- Radja Nainggolan.
- Jelle Vossen.
- Laurens De Bock.
- Thomas Kaminski.
- Dries Mertens.
- Kevin Mirallas.
- Romelu Lukaku.
- Christian Benteke.
- Zakaria Bakkali.
- Adnan Januzaj (als hij voor België kiest).
- Axel Witsel.
- Eden Hazard.
- Marouane Fellaini.
- Moussa Dembélé.
- Steven Defour.
- Kevin De Bruyne.
- Nacer Chadli.
- Jan Vertonghen.
- Thomas Vermaelen.
- Vincent Kompany.
- Toby Alderweireld.
- Thibaut Courtois.
- Simon Mignolet.
- Massimo Bruno.
- Michy Batshuayi.
- Youri Tielemans.
- Dennis Praet.
- Yannick Ferreira Carrasco.
- Bernard Malanda Adje.
- Paul Jose M'poku.
- Jordan Lukaku.
- Siebe Schrijvers.
- Jordy Croux.

Waarschijnlijk vergeet nog wel 'n paar spelers, dus corrigeer me maar. Maar vergelijk dit maar is met het Nederlands elftal en je zal waarschijnlijk tot de conclusie komen dat het er voor België toch wel erg rooskleurig eruit ziet voor de toekomst.

9 oktober 2013 om 21:51

Laat ze eerst maar eens fatsoenlijk op een eindronde presteren want een paar leuke namen doen mij niet veel..

9 oktober 2013 om 21:58

@ Rochester

Zoals je zelf al zegt, gaan we het zien. Voor België ziet het er inderdaad rooskleuriger, maar dit is wel op korte termijn. In Nederland is het een trend aan het worden om je op de jeugd te richten. Zo goed als alle clubs in Nederland hebben een goede jeugdopleiding en gebruiken die ook. Door de zwakte van de Eredivisie krijgen deze jongelingen ook nog kansen. Dit is in België natuurlijk ook zo, maar ik heb het idee dat ze in België minder waarde hechten aan de jeugdopleiding (correct me if I'm wrong).

Nu zijn in Nederland Ajax en Feyenoord natuurlijk leidende voorbeelden, maar ook clubs als Psv, Vitesse en Groningen krijgen een steeds betere jeugdopleiding en betere voorzieiningen. Ik volg in Nederland qua jeugdelftallen alleen de elftallen van Ajax intensief, en de hand van Cruijff is inmiddels duidelijk zichtbaar. De B1 is een van de beste lichtingen die ik in jaren heb gezien (met veel nederlanders) en alle elftallen daaronder lijken ook veel taltent te hebben (al is dat moeilijker te zeggen omdat velen nog niet volwassen zijn, en het nog niet heel erg op echt voetbal lijkt).

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat België niet meer toplichtingen kan produceren, maar deze lichting lijkt vooralsnog incidenteel (al kan deze lichting nog jaren mee). Ook denk ik niet per sé dat België in de komende decenia slechter gaat worden, maar vooral dat Nederland veel beter gaat worden.

Maar goed, eigenlijk is dit hele stuk voor niks geweest aangezien het allemaal gissen is en je nooit weet hoe talenten zich gaan ontwikkelen. Ik ga in ieder geval met grote intresse toekijken

9 oktober 2013 om 22:09

En vergeet natuurlijk de RJO Willem Ii/rkc niet! Is toch ook een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Spelers als Virgil Misidjan, Jeroen Lumu en Justin Mathieu die de laatste jaren natuurlijk doorgebroken zijn!

9 oktober 2013 om 22:20

Hoeveel echte toppers zitten er tussen ?? Alleen Kompany .

9 oktober 2013 om 22:20

Het belgische elftal word erg overschat ten eerste ze hebben geen backs en een klasse spelmaker . Felliani maakt geen verschil bij united en word daarbij ook niet gemist bij everton . Witsel is naar zenit maar geen verschil en zenit is zelfs slechter geworden afgelopen jaren . Benteke en lukaku zijn geen spelers die gaan uitblinken op een eintoernooi vooral zonder fatsoenlijke spelmakers . Hazard is een leuke voetballer maar kan je niet vergelijken met robben en rvp . Seriseus willen jullie witsel lukaku feliani hazard vergelijken met de jong strootman rvp robben sneijder en vd vaart haha laat me niet lachen . Eerst is wat klaarspelen behalve van een veredeld jong oranje winnen ...

9 oktober 2013 om 22:21

Leuk lijstje, maar dat kun je ook met de Nederlandse talenten doen. Nederland investeert daarnaast nog altijd meer dan de Belgische teams dat doen en ook zijn de accommodaties in Nederland beter.

De Belgen hebben nu een geweldige lichting, maar dat heeft Nederland even niet. Dat is ook niet erg, want die hebben wij tientallen jaren gehad en die komen er ook weer aan.

Daarnaast kun je tig grote talenten hebben, maar je kunt er maar 11 opstelling, ze moeten met elkaar kunnen spelen, de juiste keuzes maken en ook nog maar doorbreken.

Keepers:
Zoet
Van der Hart
Cillessen
Krul

Verdedigers:
Van der Hoorn
Ake
Rekik
Nuytinck
Blind
Dijks
Ligeon
Tete
Denswil
Kongolo
Janmaat
de Vrij
Martins Indi
Willems
Bruma
Veltman
Ligeon
Van Dijk
Van Aanholt
Buttner

Middenvelders
Strootman
Ebecilio
Vilhena
Maher
Clasie
Bazoer
Fer
Wijnaldum
Van Ginkel
Bacuna
Ayoub
Klaassen
Duarte

Aanvallers:
Narsingh
John
Depay
Boetius
de Jong
Zivkovic
Locadia
Castaignos

9 oktober 2013 om 22:26

Hoe durf je Maarten Martens te vergetrn haha? Grapje natuurlijk. Maar wat een indrukwekkende lijst zeg, veel topspelers ertussen. Maar vergeet niet dat veel van die jongens nog veel bergen moeten verzetten!

9 oktober 2013 om 22:27

Ik vind de lichting van 94 van Feyenoord een stuk beter daar zaten alleen maar geweldenaren in maar in de Ajax B1 zitten er ook een aantal goede

9 oktober 2013 om 22:40

haha ja die van 94 van feyenoord die wonnen ook alles wat een topteam was dat

9 oktober 2013 om 22:45

Ugh als ik dit lijstje zie dan maak ik me wel zorgen... Ik zie hier geen toekomstige Robben of van Persie tussen zitten..

9 oktober 2013 om 23:15

En a.u.b. ook een selectie van iemand die het niet door een Ajax bril bekijkt.

On: Aadje, vroeger nam ik je nog ooit sereieus, maar zoals ik al in het eerste woordje zei vroeger.

9 oktober 2013 om 23:16

Hoe kom je erbij dat Ayoub voor de A-selectie van Nederland gaat spelen?

9 oktober 2013 om 23:17

Hou toch eens op met dat 'de toekomstige'.. alsof Sneijder de nieuwe Cruijff was.. Alsof Iniesta de nieuwe weet ik veel was. Het zijn spelers op zich en ik moet het allemaal nog maar zien bij België, zitten ook heel veel ego's tussen een er zullen ook grote talenten stagneren of goeie spelers afvallen. Wrijvingen zullen er ongetwijfeld komen met types als Fellaini en op iedere positie en overschot aan internationaal goede spelers. Gevalletjes Huntelaar-Persie en Sneijder-VdV..

10 oktober 2013 om 00:10

Cillissen, strootman, Maher, wijnaldum, denswil, van dijk, rekik, boetius, narsingh, ola john, depay, vilhena, zivkovic, Fer, duarte, de vrij, Hendrix, Martins indi. Allemaal 23 jaar of jonger

10 oktober 2013 om 00:28

GROOT GELIJK!! Er komt nog heel wat aan, Nederland zal altijd voldoende talent hebben. Dat is in het verleden enorm vaak bewezen en dat zal in de toekomst niet anders zijn. De nieuwe bondscoach (na het WK) is spekkoper

10 oktober 2013 om 01:37

..

10 oktober 2013 om 01:53

Ja en hoeveel toppers hebben wij?
Robben en Rvp.
Zij hebben: Hazard, Kompany, Lukaku. gewoon om even een mid,cv en aanvaller op te noemen.
dat zijn beesten.
En dan heb je ook nog Vermealen, Vertonghen, Fellaini,witsel en ga zo maar door
Ziet er beter uit als dat van ons.

10 oktober 2013 om 02:55

Het spijt me. Heel vervelend, maar jouw Nederlandse lijstje is toch vrij nietszeggend. Voor ons als Nederlanders zitten er aardige namen bij, maar denk je dat ze in Spanje ook maar van de helft gehoord hebben? Nee. De huidige Belgische talenten zijn (helaas) verder. ON: je kunt nooit van te voren zeggen of iets structureel is natuurlijk. Altijd afwachten.

10 oktober 2013 om 07:11

engeland heeft ook wel goeie spelers gehad qua naam maar die maken ook nooit indruk op me. voetbal is 11 tegen 11 en heb je meer nodig dan individiueel goeie spelers. Als ze zo goed zijn, waarom zijn ze dan nog niet geplaatst

10 oktober 2013 om 07:31

@ Ndisdenaam

Je hebt het over toppers, hoezo noem je dan Lukaku? Die heeft het werkelijk nog nooit op topniveau laten zien en is dit jaar wederom te licht bevonden door Chelsea? Dan kunnen we net zo goed jongens als Strootman en Huntelaar bij Nederland gaan noemen.

@ marios

En dat lijstje met Belgen is wel geweldig? Iemand als Thorgan Hazard, die heeft werkelijk helemaal niets laten zien en werd tegen PSV compleet uit de wedstrijd gespeeld door jongens als Willems.

10 oktober 2013 om 10:04

Laat ze zich sowieso eerst maar eens een keer plaatsen, dat is deze eeuw ook nog niet voorgekomen. Van al die spelers hierboven zijn er overigens ook maar een paar echt (potentieel) top. Hazard, Kompany, Fellaini. De rest zijn gewoon simpele huis tuin en keukenspelers, niveautje Ricky Hoogendorp, Harry Decheiver.

10 oktober 2013 om 10:07

Hazard is een topper maar speelt zelden als een topper
Lukaku schijnt een topper te zijn, maar blinkt nooit uit.
Vertonghen heb ik afgelopen weekend nog een sprintsduel kansloos zien verliezen waaruit de 0-3 van de tegenstander viel (hoe vaak verliezen ploegen van de Nederlandse verdedigers met 0-3?)
Kompany is vaker geblesseerd dan fit
Witsel moet nog steeds zijn training bij mr. miyagi afmaken.

etc etc.

10 oktober 2013 om 14:12

Maar die Belgen spelen bij top of grote clubs en de nederlandse talenten bij nederlandse clubs die internarionaal uitgeschakeld worden door ploegjes die bestaan uit schilders en groenteboeren.

België heeft inderdaad een gouden lichting eraan komen. En achter de toppers die nu al in het nationaal elftal spelen heb je nog supertalenten als Tielemans, Praet, Thorgan Hazard, Bakkali en eventueel Januzaj. België zit wat dat betreft wel goed voor de komende 5 á 10 jaar.

Ach hou toch op man, totaal geen team!

9 oktober 2013 om 21:53

Ach hou toch op man, je hebt ze waarschijnlijk in geen jaren zien spelen!

9 oktober 2013 om 21:57

dat argument is echt lachwekkend want onder Wilmots hebben zo een hecht team dat we nog nooit eerder hadden.

9 oktober 2013 om 22:04

Niet lullig bedoeld maar hoe gaat het onderling dan tussen de spelers uit Wallonië en de Vlaamse spelers? Spreken ze allemaal een taal en hebben ze een hechte band onderling? Wedstrijden bekijk ik wel regelmatig maar over hoe het met het team gaat weet ik niet.

9 oktober 2013 om 22:06

ze zijn allemaal 2 talig al is de voertaal frans neem ik aan. der is echt geen communicatieprobleem hoor.

9 oktober 2013 om 23:16

Ja want niemand kan daar Engels... Is ook een taal die veel wordt gebruik als je bv geen Frans of Nederlands kan.

Ene keer heeft het ene land een geweldige lichting en andere keer een ander land. Kan over paar jaar wel weer zijn dat Nederland weer hele goede spelers afleveren,

Die eerste zin zegt genoeg, dit is de beste lichting ooit. Nederland heeft bij elke selectie wel enkele wereldtoppers, zoals dat nu van Persie, van der Vaart en Sneijder zijn (mits in vorm de laatste 2) terwijl Belgie nu even alle goede voetballers op een moment heeft.

Het klopt dat Belgie op dit moment gewoon een betere selectie heeft dan Nederland. Maar goed je kunt nooit zeggen dat dat structureel is. Dit heeft met talent en lichtingen te maken.

9 oktober 2013 om 23:21

Waaruit trek jij je conclusie?
Spelers als vd Vaart, Van Persie, Strootman, Robben, De Jong, en dan de komende lichting met Bmi, Blind, de Guzman, de Vrij, Janmaat, vd Wiel, die nog redelijk jong is, Bruma, die aan spelen komt bij PSV en misschien het WK kan halen, zo zijn er nog wel een aantal te noemen, van Ginkel, Maher misschien, Boetius, etc die redelijk zijn, om de laatste 8 van een WK te kunnen halen..

Ziet er in ieder geval goed uit voor ze, hoop dat het inderdaad structureel goed gaat. Hoewel ik natuurlijk wel hoop dat ze onder Nederland blijven. Van mij mogen ze altijd 2e worden op een EK of WK.

10 oktober 2013 om 00:04

Leuke lichting inderdaad. Maar snap totaal niet wat ze boven nederland doen op de fifa ranglijst. Alsof zij meer gewonnen hebben de laatste tijd? Gaat nergens over, ze horen gewoon onder nederland te staan. Als ze het goed doen dit wk en nederland niet, dan mogen ze pas een paar plaatsen stijgen. Lijkt wel alsof de fifa het vorige wk is vergeten.

10 oktober 2013 om 01:57

Omdat Nederland eerst hoog stond, kreeg het minder punten, ook omdat Nederland als hoog geplaatst land tegen veel mindere tegenstanders voetbalt.
Belgie stond een stuk lager op de lijst, had moeilijkere tegenstanders en kreeg dankzij hun overwinningen dus veel punten.
Ik snap je reactie wel want ik vind het ook dubbel.
Het is een cyclus, je doet het goed, komt boven aan... je krijgt dus minder punten, zakt weer af, en verzameld weer meer punten omdat je lager staat.

10 oktober 2013 om 06:32

Sowieso klopt die lijst al niet door bijvoorbeeld de confederations cup, de landen die daar aan mee doen komen meestal de top 10 binnen omdat ze punten halen waar andere landen niet eens mee doen.

10 oktober 2013 om 09:18

Confederations cup snap ik nog wel, zij doen toch ook niet mee aan het EK? Maar alsnog het niveau van de landen bij de kwalificatie van dat toernooi is behalve Brazilie, Argentinie, Uruguay en Colombia ook veelste laag.

Maar dan snap ik die hoge plek van Belgie alsnog niet, ze hebben het WK van 2010 niet mee gedaan, het EK van 2012 ook niet, en zo'n moeilijkere poule dan Nederland hebben ze nu ook niet. Snap echt niet waar ze ineens die punten vandaan halen, die hele Fifa is zo niet meer serieus te nemen.

Niet in alle vlakken, de nationale ploeg misschien maar qua competitie niet

Belgie heeft een sterkere lichting. Leuk voor ze. Nu een keer ver komen.

ik denk dat het wel meevalt. De belgen hebben dan misschien wel veel spelers bij topclubs, maar de absolute top loopt nog steeds rond in het Oranje. Wie was vorig seizoen de absolute ster in de Premier league? juist ja, Van Persie. Wie besliste de CL finale? O, ja Robben. Daarom heen lopen spelers rond die absoluut mee kunnen met de absolute top. Denk aan Strootman, Vdvaart, Sneijer (in vorm), Vdwiel, N De Jong. vul dat aan met nog een paar spelers die daar een beetje onder zitten en je brengt een elftal op de been dat die belgen echt niet hebben.

Bij Sonck was het net andersom, zo kan je altijd voor iedere land verzinnen.

België heeft Nederland zeker ingehaald, maar of dit structureel is? Nee. Feyenoord is pas een paar jaar bezig met het laten instromen van eigen jeugd. PSV is dit jaar begonnen en ook de Cruijff revolutie is pas ingezet waarbij ik echt zeer grote Nederlandse talenten de komende jaren van verwacht. Daarbij zijn ook clubs als Utrecht, AZ, FC Twente en Heerenveen bezig meer jeugd in hun elftallen te laten doorstromen. Nee Nederland gaat België wel weer inhalen als ik dat zo tegemoet zie.

Qua natinoale team denk ik dat ze nu en wss voor de komende jaren miss ons wel voorbij zijn. maar qau competitie denk ik nog niet. anderlecht werd de laatste jaren steeds verslagen door nederlandse teams. zulte werd dit seizoen nog weggespeeld door psv, toen werd er gezegd dat zulte het 1 jaartje goed deed en nu toch weer afzakte, maar dat team staat nu gewoon weer bovenin. standard heeft volgens mij nu wel een leuke team als ik al die verhalen hoor en de resultaten zie.

Word een beetje moe van alle zogenaamde kenners die overal en altijd hun mening moeten geven. Het wordt tijd dat meneer De Mos, Beenhakker, Muller enz. eens een keer met pensioen gaan en gewoon voetbal gaan kijken in plaats van zo dom te lullen in de media.

10 oktober 2013 om 06:36

Inderdaad. En voeg daar Cruyff , Rene en Willy en van Hanegem dan nog even bij. Het lijkt hier wel ouwe lullen zone.

On: ik moet het allemaal nog maar zien met die Belgen. Ze hebben met al dat talent de grootste moeite om zich te kwalificeren in een groep die nog zwakker is dan de Nederlandse groep.. Echte wereldtoppers zoals Robben en van Persie zitten er niet tussen. Op 1 punt hebben ze Nederland echter wel ingehaald en dat is op het gebied van arrogantie.

Blah blah blah . Voorloopig is Nederland geplaats en Belgie nog niet . Wat heeft Belgie gepresteert de laatste 10 jaar ?? Is gewoon belachelijk dat Belgie hoger op de wereld ranglijst staat dan Nederland . Wanneer heeft Belgie de laatste keer een tegenstander uit de top 20 verslagen ??

9 oktober 2013 om 21:55

de vicewereldkampioen met 4-2 om eerlijk op je vraag te moeten antwoorden.

9 oktober 2013 om 21:56

Vergeet niet dat er een totaal ander elftal op het veld stond dus niet echt te vergelijken..

9 oktober 2013 om 21:57

Auch, deze zal pijn doen

9 oktober 2013 om 21:59

das bijzaak hij vroeg wanneer we voor het laatst nog een top 20 team hebben verslagen. dus antwoord ik.

9 oktober 2013 om 22:00

Och gut jaaaaa , een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen tegen een veredeld B elftal !!! De enige ploeg van betekenis is Kroatie , en die eindigde in een gelijk spel .

9 oktober 2013 om 22:01

ja wij spelen gelijk tegen Kroatië jullie op je beurt tegen het grote estland. zegt veel he

9 oktober 2013 om 22:05

Dat antwoord deed pijn, maar toen stond er wel een elftal wat totaal niet op elkaar was ingespeeld. Belgie is naar mijn mening inderdaad verder dan Nederland op dit moment, maar hebben geen spelers in het team die ervaring hebben met het spelen van een eindronde, dat kan een nadeel gaan worden.

Als het zover komt dat Nederland eerder is uitgeschakeld, ga ik in ieder geval fijn voor Belgie juichen, want ik gun het ze wel.

9 oktober 2013 om 22:09

Hoe lang is het geleden dat Belgie niet kon winnen van het mighty Kazachstan ?? Belgie heeft een talentvolle lichting . Maar op het moment is alleen vincent kompany van het niveau Van Persie/robben ...

9 oktober 2013 om 22:11

hoelang is het geleden dat nederland gelijk speelde tegen estland? minder lang iig

9 oktober 2013 om 22:12

En waarom spelen jullie tegen Kroatië en wij tegen Estland? Juist, vanwege de prestaties.

9 oktober 2013 om 22:16

en dan nog niet kunnen winnen van estland..

9 oktober 2013 om 22:19

Haha dat klopt, eerste wedstrijd van van gaal. Moet er wel bij zeggen dat het niet helemaal verdient was en dat nederland met een jalf elftal aan debutanten speelde. Belgie scoorde het laatste kwartier geloof ik 3x. Maak ook niet uit, want ze hebben een geweldig team. Voor Beide zie ik de toekomst rooskleurig in, jong talentvol. Iedereen ziet het als een strijd, hoef helemaal niet, toch moet je nog wel ff afwachtem hoe ze t op een toernooi doen. Toch andere druk wat er bij komt kijken.

9 oktober 2013 om 22:21

Och och och, Nederland verliest één keer van Estland en jij zit er meteen bovenop. Moeten we alle slechte resultaten van België erbij gaan halen? Iedereen verliest wel eens een wedstrijd, zo ook Nederland. Dat jij het zo wonderbaarlijk vindt, geeft alleen maar aan hoe fantastisch Oranje is.

9 oktober 2013 om 22:28

verliest van Estland ??

9 oktober 2013 om 23:12

Als een oefenwedstrijd winnen jullie grootste prestatie is haha!

9 oktober 2013 om 21:56

Helemaal gelijk! Een keer hebben ze een goede lichting en ze denken allemaal gelijk dat ze het WK gaan winnen.

9 oktober 2013 om 22:02

Aad de mos is een nederlander er is geen enkele belg die denkt of zegt dat we Wereldkampioen gaan worden.

9 oktober 2013 om 22:10

Ik zeg toch ook niet dat Aad de Mos een Belg is? Het gaat erom dat er nu opeens Belgen rondlopen die een grote mond hebben met ja Belgie geweldig dit, Belgie geweldig dat. Het is de eerste keer dat Belgie een keer een goed elftal heeft met redelijke spelers want in het verleden is er niks behaalt, toen hoorde je niks van al die Belgen niet, en nu opeens moeten alle Belgen gaan reageren op Nederlandse voetbalsites want ''wij'' zijn nu beter dan de Nederlanders. Voor mij persoonlijk is het sowieso al heel veelzeggend dat al die Belgen een vergelijking willen trekken met Nederland, volgens mij kijken jullie stiekempjes allemaal toch nog wel een beetje op naar ons.

9 oktober 2013 om 22:46

Aad De Mos is een debiel, geen Nederlander. Die man wordt door niemand in NL serieus genomen.

9 oktober 2013 om 23:17

@ Oerhollander

Geen enkele belg hoor ik roepen dat ze het Wk gaan winnen of dat ze ver zullen komen.als ik het 1 land gun die succes heeft is het Belgie wel!
Ze zijn er al trots op dat ze er eindelijk weer eens bij zijn.

9 oktober 2013 om 21:58

Wanneer heeft Nederland de laatste keer een tegenstander uit de top 20 verslagen ??

9 oktober 2013 om 22:03

Engeland! Ook in 2012 om precies te zijn.

9 oktober 2013 om 22:07

Dat hoef je toch niet hier te vragen? Even Googlen en je vindt het.

9 oktober 2013 om 22:21

Maar ook niet verloren tegen onder andere italie, portugal en duitsland. Ook Nederland is moeilijk te verslaan.

10 oktober 2013 om 01:10

engeland op wembley (2-3), een halfjaar later verloor een veredeld jong Oranje met 2-4 van 11 enthousiaste belgen die na afloop op genante wijze de winst vierde. Wilmots had z'n spelers in bescherming moeten nemen na afloop, net als na de winst van belgie op het beter voetballende servie (2-1). Het leek wel alsof ze de wereldcup hadden gewonnen, kompany die na afloop ook nog ff middels de media aangaf dat de belgische supporters nog fanatieker zijn dan de oranje-fans... hoe klein kan je zijn?

10 oktober 2013 om 11:16

Tja heel België is opeens in de ban van het nationale elftal, na 2002 tot aan eind begin 2013 hoorde je bijna niemand over de ploeg en omdat ze nu bijna naar het WK gaan staat iedereen vooraan te juichen.
Die mensen hebben het 'jaloers zijn op Nederland' ingeruild voor pure arrogantie en negativiteit (dat was eigenlijk al langer) tegenover Nederland.
Het sportland België presteerde dus 11 jaar niks, zowel op voetbalgebied als in andere sporten (zie resultaten Olympische Spelen).
Nederland heeft al 40 jaar goede lichtingen, België heeft een keer een succesje en meteen hosanna.
Net als de 4-2 tegen Nederland, vriendschappelijk potje, nietszeggend.

Schijthekel aan dat België, heb nog nooit ergens gelezen/gehoord dat een Belg positief over Nederland is, terwijl dat juist andersom wel is, o.a. Boskamp en de Mos.

Als België verliest van Kroatië en wij winnen onze wedstrijden dan staan we boven België. Wat gaat De Mos dan zeggen?

Wij zitten in een overgangsperiode en dat kan een keer gebeuren. We hebben namelijk een paar topspelers rond de 30 en veel talentvolle spelers maar weinig spelers van de leeftijd 24-28. Spelers zoals Drenthe, Elia, Babel, Maduro etc. hadden nu gewoon in Oranje moeten staan.

Over een paar jaar verwacht ik gewoon weer een sterk Nederland, kijk bijvoorbeeld maar naar Jong Oranje. Ik maak me daarom nog niet zoveel zorgen. Hetzelfde geldt trouwens voor de Eredivisie. We hadden een aantal moeilijk jaren gehad en hebben het nu nog steeds moeilijk maar het beleid van de topclubs is wel flink verbeterd. Ik verwacht dus uiteindelijk weer meer en betere resultaten.

Dit was nog maar de kwalificatie he! Ik wil ze nog wel eens zien hoe ze het doen op het WK straks. Totaal nieuwe ervaring voor deze generatie dus dat brengt nogal wat "andere" druk met zich mee.

9 oktober 2013 om 22:03

Helemaal mee eens. Ze hebben grotere talenten dan wij, maar ik wil nog wel eens zien hoe de grote hazard het gaat doen als er zo'n druk op komt te staan straks op het wk. Dit moet het worden voor België, waar bij Nederland de druk er weer vanaf is. Het probleem van België is dat Kompany geen 10 of 9 is. Hij is de speler waar de rest zich aan op kan trekken, net zoals 2010 met Sneijder en nu met RVP. Dat kan ze nog wel eens opbreken.

Het voorbeeld dat hij noemt vind ik dan toch weer zo afgezaagd hoor. Malki scoorde in België niet en in Nederland wel en hieruit concludeert hij dat de Belgische competitie opeens een flinke inhaalslag heeft gemaakt. Onzin natuurlijk. Ik zal niet ontkennen dat de Belgen een fantastisch team hebben, maar De Mos probeert met deze voorbeelden makkelijk te scoren.

Tja misschien ben ik het wel maar what the F hebben wij met die belgen te maken??? en andersom.
Ik begrijp het wel hoor een deel van belgie spreekt de zelfde taal als wij Nederlanders, maar ik snap niet waarom we constant met elkaar vergeleken worden. Dus dat belgie ons ''ingehaald'' heeft So What moeten we daar verdrietig om worden??? of boos??? Nogmaals ik snap niet waarom we steeds met elkaar worden vergeleken. we worden toch ook niet steeds met Frankrijk of Duitsland vergeleken.
Aad de mos neem ik sowieso niet serieus die denkt dat hij de godfather van belgie is ofso, omdat hij in het verleden daar wat gewonnen heeft denkt hij nu dat hij het heeft uitgevonden daar.

9 oktober 2013 om 21:58

Heeft er denk ik mee te maken dat zij altijd tegen ons hebben moeten opkijken, net als wij vaker tegen de Duitsers hebben moeten opkijken. Als Duitsland van Nederland verliest, dan vinden die Duitsers dat ook minder speciaal dan wij, zo gaat dat denk ik ook voor België met betrekking tot Nederland.

9 oktober 2013 om 22:12

Tja, als De Mos in een Nederlands programma naar zijn mening gevraagd wordt over België is een vergelijking niet onlogisch hè.

9 oktober 2013 om 22:32

Sinds wanneer is het nieuwsblad een programma???
En hoezo is het logisch dat als zijn mening over Belgie wordt gevraagd een vergelijking met Nederland logisch is??? Tja... misschien ben ik de enige die zo denkt maar ik als Rotterdammer heb 0,0 met Belgie dus de vergelijkingen steeds snap ik niet.

9 oktober 2013 om 23:54

Het Nieuwsblad heeft geen interview met De Mos gedaan, maar zijn uitspraken uit Voetbal International gehaald, beweren ze althans.

10 oktober 2013 om 07:43

En sinds wanneer is het nieuwsblad Nederlands.

10 oktober 2013 om 10:07

Opnieuw: het Nieuwsblad zegt letterlijk dat deze quotes van Voetbal International komen, niet van hen. Dus van de Nederlandse media.

Als ik eerlijk ben zie ik belgie op alle grote toernooien falen, als ze door de voorrondes komen.

9 oktober 2013 om 21:59

Want?

9 oktober 2013 om 22:00

mag ik die glazen bol van je lenen? hoe kan jij dat nu al in godsnaam zien?

9 oktober 2013 om 22:02

Kijkend naar het verleden kom je al snel tot deze conclusie alleen is er nu een potentieel sterk team, maar zoals vele al zeggen laat het eerst maar eens bewijzen!

9 oktober 2013 om 22:03

Gewoon een voorgevoel. De laatste jaren hadden ze al betere spelers, maar konden ze zich nooit kwalificeren. Ze hebben wel degelijk betere spelers dan andere landen die zich kwalificeren. Helaas is denk ik de de wallonie/vlaanderen barriere een groot probleem.

9 oktober 2013 om 22:05

wat heeft het verleden te maken met de recente prestaties? dat snap ik nooit dat argument helpen de spelers van 10 jaar geleden oranje nu wel ofwat?

9 oktober 2013 om 22:26

Zeg België,

Je eerste bericht hier is dat je zo moe wordt van die topics tussen Nederland en België. Waarom blijf je dan continu op iedereen reageren. Ik wordt ondertussen een beetje moe van jou, advocaat van de duivel.

9 oktober 2013 om 22:27

Aangezien Robben, Van der Vaart en Sneijder 10 jaar geleden al in Oranje speelden kunnen ze ons wel degelijk helpen.

Als jij bijdehand doet, kunnen wij dat ook

10 oktober 2013 om 00:54

Beste zuidelijke buurman , als NL en Duitsland zich kwalificeren voor een eindtornooi is dat heel gewoon, maar als België dat doet dan wekt dat ongelofelijke verbazing, dat zegt genoeg.
Het is mooi dat Belgie het goed doet in de kwalificatie, maar het gaat er om wat de gehele nieuwe generatie op een groot eindtoernooi zal presteren, daar ben ik benieuwd naar want ze hebben geen ek- of wk- ervaarders

Kraamt weer eens onzin uit die de Mos, ik bedoel de Fauw was ook een ''nobody'' met alle respect bij Roda, maar bij zulte is ie de captain, dus je hebt spelers die falen en het in een andere competitie uitstekend doen

Niemand neemt Aad de Mos toch serieus

Henry en Bergkamp waren toch ook niet werelds in italië? gaat ie nu ook zeggen dat de italiaanse competitie sterker is dan de engelse? niet serieus te nemen die vent

Onzin uiteindelijk komt alles gewoon neer op een goede generatie en daar hebben de Belgen nu profijt van. De mos lult zoals gewoonlijk uit z'n nek want ik vind Anderlecht als Belgisch kampioen toch aanmerkelijk zwakker dan de Nederlandse top. Daarnaast veegde een jeugdig PSV de vloer aan met de nummer 2 Zulte Waregem.

Wat hebben Nederland en Belgie nou gemeen? Het zijn beide verschillende landen, dus ik snap niet waarom die Belgen zich altijd met ons moeten vergelijken. Die 50 jaar dat wij zo goed waren heeft Nederland nooit ook maar enige aandacht geschonken aan Belgie. Zij hebben een talentvolle team hoor, maar bijna alle spelers zijn voornamelijk in het buitenland opgeleid, dus je kunt niet zeggen dat Belgie structureel talenten gaan opleiden. Het zal allemaal wel, genieten doe ik toch niet van die stomme interlandperiode's.

9 oktober 2013 om 22:12

Aad De Mos is een Nederlander. dus ik zou zeggen waarom moeten die Nederlanders zich altijd met Belgen vergelijken?

9 oktober 2013 om 23:50

Omdat een Belgisch dagblad hem daarnaar vraagt?

9 oktober 2013 om 22:15

Wat Duitsland is voor jullie, dat is Nederland voor ons. Intrensiek beter maar als het wat mee zit, dan kunnen we er wel van winnen.

Belgie heeft gewoon een gouden lichting, dit is niet normaal, we are just lucky bastards at the moment.

Een beetje zoals Merckx 40 jaar geleden of Henin en Clijsters.

De Mos is een beetje simpel als hij meent hier iets structureels in te zien.

Denk dat België en Nederland toch wel redelijk gelijkwaardig zijn. Achterin is België duidelijk sterker met spelers als Kompany en Vertonghen, waar Nederland de Vrij en BMI heeft. Het middenveld is redelijk gelijkwaardig alhoewel het middenveld van België misschien net iets beter is met Fellaini, Witsel en natuurlijk Moussa Dembele! Voorin vind ik Nederland toch wel sterker met een van de beste spitsen ter wereld van Persie, Robben en de 3e aanvaller verschilt nog wel eens... Lens, Schaken, Elia.

Het is nog driekwart jaar tot het WK en wie weet staat het er dan wel weer allemaal heel anders voor!

9 oktober 2013 om 22:10

Ik denk dat Strootman, De Jong en van der Vaart op het middenveld op zn minst evengoed zijn als dembele, fallaini en witsel.

9 oktober 2013 om 22:38

Ik betwijfel het, Dembele, Fellaini en Witsel hebben allen creativiteit, loopvermogen en fysieke kracht. Maar ook Nederland heeft een ijzersterk middenveld, maar daar moet de creativiteit van van der Vaart komen, heeft Strootman het loopvermogen en de Jong de fysieke kracht. Denk toch dat dat het grote verschil is!

9 oktober 2013 om 23:35

Mensen vergeten heb belangrijkst op een EK of WK, dat is de ervaring op zulke toernooien. Dat geeft vaak de doorslag.

9 oktober 2013 om 23:46

Dus als senegal een ervaren ploeg heeft maken ze een goeie kans?

10 oktober 2013 om 07:45

Als Senegal een ploeg heeft met veel ervaring op een WK eindronde hebben ze een veel grotere kans dan wanneer die ploeg geen ervaring op een WK eindronde had ja.

In de beginjaren '80 waren de Belgen en stuk beter, de laatste jaren de Nederlanders en zo zal het altijd blijven gaan. De gouden generatie van de Fransen was eveneens te danken aan hun opleidingsinstituut, de Spanjaarden danken nu de jeugdopleiding van Barça, maar ook dat houdt allemaal een keer op. Het valt en staat met het aanwezige talent in een generatie, dus structureel: nee!

Belgische competitie is zoiezo slechter dan dat van Nederland. Met die rare regeling op t einde van die Belgen. Nederlandse clubs zullen altijd veel bekender zijn omdat die niet te vergelijken meer hebben gepresteerd. Belgische Clubs zullen nooit beter worden dan die van Nederland. Leuk voor die belgen dat ze een keer een goeie lichting hebben en wat voor 1!

Structureel, ik zou niet weten waarom.

Belgie heeft gewoon een gouden lichting op dit moment en de volgende generatie belooft ook veel goeds maar is dit nu echt structureel ?

De toevalsfactor heeft er ook veel mee te maken, an sich blijft het zo dat er 10 mio Belgen zijn en 15 mio Nederlanders dus puur statistisch heeft Nederland 1/3e meer kans om toptalenten voort te brengen.

Wat jullie Nederlanders (ben zelf Belg) ook wel eens vergeten, dat is dat Oranje eigenlijk al 40 jaar bovengemiddeld presteert.

Statistisch is het gewoon niet logisch dat Nederland met zijn kleine populatie er iedere keer weer bij is op een EK of WK, gewoonweg hulde !!

10 oktober 2013 om 01:09

Nette reactie!
En over Nederland, voetbal is wel de grootste sport hier, waardoor er meer mensen op voetbal gaan (procentueel) dan in bijvoorbeeld de VS. Daardoor heb je dus meer kans op talenten, die dan ook beter begeleid worden.

Wat doet iedereen toch alsof België een super elftal heeft dat niet te verslaan is. Volgens mij komt dit omdat het jarenlang bagger was bij België. Dat iedereen er zo hoog van opgeeft. Ze zijn Nederland op de ranglijst voorbijgegaan omdat Nederland in de kwalificatie tegen mindere landen heeft gespeeld en zo dus niet veel punten kon pakken. Natuurlijk heeft België een aardig elftal. Maar dit is toch geen wereld elftal. Vermalen speelt niet altijd meer bij Arsenal, Aldewereld speelt helemaal niet. De geweldige nieuwe middenvelder van Manchester bakt er helemaal niets van en wordt nu al gezien als een enorme miskoop. Dries Mertens' speelt nooit bij Napoli. Chadli blijft blessure gevoelig en staat er ook niet altijd in. Hazard is goed maar niet vaak beslissend. Ik zeg niet dat Nederland beter is. Maar ik denk ook niet dat België echt zoveel beter is. Nederland heeft wel spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Dat heeft België minder. Fysiek wel sterker. Ik schat ze beide even hoog in. Maar België moet eerst nog maar eens twee keer winnen.

België mag eerst eens proberen om drie keer een WK finale te halen eer ze mogen kiepen dat ze ons hebben ingehaald.

Dat gebeurd ongeveer elke dertig jaar. Dat duurt dan 5 jaar en dan herstelt de oude pikorde zich weer. net zoals Nederland elke 10 jaar diep in Europa wegvalt en elke 25 jaar een paar jaar eerste viool speelt.

Ik moet wel zeggen momenteel gaan Nederlandse clubs meer jonge spelers opstellen maar er zit nog geen supertalenten bij. Wel talentvolle spelers maar of die werkelijk de absolute top gaan halen is nog maar de vraag. Ik denk dat Belgie momenteel meer talenten heeft die dat wel hebben. Maar dat wil nog niet zeggen dat je als nationale elftal dan altijd succes zult behalen. Laat ze dat eerst maar eens bewijzen de komende jaren want die ervaring hebben ze gewoon nog niet. Maar het is wel te hopen dat komende jaren in Nederland ook weer hele grote talenten op gaan staan. Als straks Van Persie, Robben, Huntelaar en Sneijder ermee ophouden dan moeten er wel anderen op gaan staan en of die er nu al zijn betwijfel ik. Dan kan het Nederlands elftal het ook wel eens moeilijk gaan krijgen de komende jaren.

9 oktober 2013 om 22:34

Tja, wat is een super talent. Talenten zoals Maher, Vilhena, Rekik hebben voor hun leeftijd al veel ervaring en ik denk dat ze de top kunnen halen. Alleen dat ligt niet alleen aan talent. Gaat er ook om welke keuzes ze maken.

Strootman was bijvoorbeeld ook geen super talent maar hij heeft telkens (de juiste) stappen gemaakt en is gewoon van Sparta, Utrecht, PSV naar AS Roma gegaan en als ie zo doorgaat dan zit ie over 2-3 jaar bij de absolute top.

9 oktober 2013 om 22:48

nee klopt maar ik weet niet of zij het niveau hebben om de wereldtop te halen. Dat soort talenten zie ik momenteel nog niet lopen maar wie weet staan ze wel op de drempel om door te breken de komende jaren. Ik zie straks vooral in de voorhoede problemen komen als de spelers die ik noemde gaan stoppen. Maar wie weet lopen in de a en b jeugd momenteel wel hele grote talenten rond die we nog niet kennen. Toch blijft het ook raar dat Nederland zo weinig goede verdedigers kan opleiden.

9 oktober 2013 om 23:46

Geen supertalenten? Rekik, Bazoer, Willems, Aké staan gegarandeerd op hun 27e in de basis bij een Man City of Chelsea. Jongens als Maher en Strootman enzo ken je vast wel, maar spelers als Vloet, Hendrix, Tete, Brenet enz. zullen het ook ver schoppen wanneer ze echt alles op alles zetten in hun carrière.

België heeft niet meer talent dan Nederland, alleen is het uniek dat er bij ons plots zoveel toptalenten doorbreken terwijl we 10 jaar lang met een nationaal elftal zaten waarvan het niveau zo laag was dat we ons nooit kwalificeerden voor een eindtoernooi. Dat zorgt voor veel euforie, niet in eerste instantie bij het volk maar wel bij de media, die er maar al te graag opspringen en het ene toptalent na de andere voorstellen...

Ze hebben eens een goeie generatie en ze hebben gelijk Nederland ingehaald. Hebben die voetbalkenners nog wel wat zinnigs te zeggen? Ze zijn dagelijks met voetbal bezig en toch kramen ze de ene onzin uit na de andere. België dat Nederland heeft ingehaald, aub zeg...

10 oktober 2013 om 09:38

Haha echt he. Dan is voetbal je vak, en dan verkoop je deze onzin. Iedereen ziet dat Belgie een goed team heeft, op het moment beter dan Nederland, maar nu is Nederland zelfs meteen structureel voorbij gestreefd... zucht.

Neemt niet weg dat ik ga juichen voor de Belgen op het WK. Leuk team!

10 oktober 2013 om 11:21

Waarom juichen voor andere landen en dan vooral België?
Juich voor Nederland joh.

10 oktober 2013 om 13:49

Ik juich ook voor Belgie. Ik verwacht snel klaar te zijn met juichen voor nederland

10 oktober 2013 om 14:31

Welke Nederlander juicht nou voor België?
Net zoals dat een Feyenoorder juicht voor Ajax, dat soort dingen kunnen gewoon niet.

10 oktober 2013 om 16:33

Oh dat heb ik helemaal niet. Als ajacied juich ik niet snel voor Feyenoord nee, maar toen ze de Uefa cup wonnen vond ik dat wel mooi. En tegen Belgie heb ik helemaal niks. Ik zou alleen nooit voor Portugal en Spanje juichen

Dan zijn ze met hun elftal even wat verder, so what? In de jaren tachtig van de vorige eeuw was dat ook even het geval. De Mos doet net als of de wereld is vergaan. De Belgische clubs en competitie zijn niet beter dan die van Nederland dus over een tijdje halen we hun weer in.

België zal wel in Brazilië te zien zijn dus dan kunnen we verder zien. Voor nu moeten we niet zo dramatisch doen, maar ja het is Aad de Mos heh.

Waarom wint PSV dan zo simpel van Zulte? De Belgische competitie loopt nog steeds (een stuk) achter op de Eredivisie, het gaat vooral om de vroeg geemigreerde belgische spelers, die hun opleiding in het buitenland genoten; die zijn erg goed en op dit moment beter dan het NL elftal.

Tuurlijk heeft Belgie goede spelers maar zij hebben geen absolute toppers zoals NL. Denk daarbij aan Robben en Rvp. Dat zijn spelers die het verschil moeten maken en ik zie Belgie daar net nog niet genoeg kwaliteit hebben.

Eerst zien dan geloven, ik zie belgie niet zo snel ver komen op het wk. Op het ek van 2016 kunnen ze wel iets moois van maken wanneer ze doorontwikkelen.

"maar het fysieke gedeelte is sowieso sterker”, zegt De Mos in Het Nieuwsblad."

Ja... Belgen zijn een volk dat fysiek juist minder is dan de Nederlanders.
Door dat wij de langste mensen vd wereld zijn steken wij uit in vechtsporten zoals K-1.
Dit is dus puur gezien op de generatie die er nu staat omdat de fysiek betere Nederlanders logischer wijze een fysiek sterkere selectie zullen krijgen. Het fenomeen dat België nu fysiek sterke selectie heeft en Nederland een zwakkere hangt puur af van de generatie.

Ik denk dat we met Depay en Boëtius twee goede buitenspelers in aantocht hebben en met Denswil, Rekik, van Dijk, Veltman, Vrhijn, Indi en Bruma goede verdedigers.
Daarnaast hebben we nu in de Nederlandse top veel Nederlandse talenten lopen die zich kunnen ontwikkelen tot toppers. Daarnaast heeft België nog niet veel echte toppers. Hazard komt in de buurt en Kompany is eigenlijk de enige. Van Persie en Robben zijn absolute top en maken daar het verschil.
Ze missen een goede spits, creativiteit vanaf het middenveld en absolute toppers op de vleugel. Niet voor niets loopt het ook vaak niet bij de belgen en hebben zij alle moeite om zich te kwalificeren.

Waarom zijn de belgische teams dan allemaal kut? de competitite daar stelt niets voor dus dat ze nu een aardige lichting hebben komt door chelsea en andere

9 oktober 2013 om 22:42

Op Ajax en PSV na is het in Nederland ook gewoon huilen met de pet op hoor

10 oktober 2013 om 00:01

Jij bent duidelijk een belg die niet buiten zijn grenzen kijkt

10 oktober 2013 om 00:14

Hoezo?

9 oktober 2013 om 23:29

Door Chelsea en andere? Chelsea komt juist alle spelers weg kopen uit België ze leiden die spelers niet op!

10 oktober 2013 om 07:48

Dat gebeurt in Nederland toch ook al 10 jaar ofniet?

Ons nationale team is licht beter vind ik, maar Aad De Mos heeft het over de competitie.. daar is de eredivisie natuurlijk sterker

België heeft nieuwe stadions nodig in Brugge, Kortrijk, Antwerpen, Mechelen, Brussel, Charleroi...

Enkel Genk en Gent hebben een modern stadion

Ik denk dat we dit pas op het WK van 2014 kunnen beoordelen.. Dan pas kunnen we zien wie er verder is en wie er het meeste potentie heeft, hoewel dat nu eigenlijk al wel duidelijk is, wie het meeste potentie heeft ....

Als je de nationale teams met elkaar vergelijkt steekt België er toch bovenuit, maar op club niveau zie ik België Nederland nooit inhalen.

Als Aad iets zegt, komt het nooit uit. Dus..... waarom krijgt deze man nog zoveel aandacht?

Belgie is beter als nederland is toch bekend ik denk dat de Nederlanders jaloers zijn op de belgen. Want die hebben toch allemaal spelers die in topcompetities spelen en de belgen mogen zich heel gelukkig prijzen. Deze lichting komt eens in de 50 jaar voor ze hebben een mooie toekomst en ek 2018 zie ik ze wel winnen. Wk is denk ik nog te vroeg al vind ik dat ze met deze selectie minimaal de halve finales moeten halen.

9 oktober 2013 om 23:01

Ik denk niet dat Nederlanders jaloers zijn, ik ben dat in ieder geval niet. Ik ben wel teleurgesteld. Ik ben teleurgesteld in de spelers van de categorie 24-28 jaar. Spelers zoals Drenthe (26 jaar), Maduro (28 jaar), Babel (26 jaar), Afellay (27 jaar), Donk (27 jaar), Emanuelson (27 jaar), Quincy Owusu-Abeyie (27 jaar) hadden nu gewoon met onze top spelers in Oranje moeten staan. Deze spelers hadden gewoon minimaal 50 interlands achter hun naam moeten hebben. Ik heb trouwens niet naar de posities gekeken maar noemde gewoon wat namen op.

Quincy Owusu-Abeyie speelde bijvoorbeeld een geweldig jeugd EK, echt geweldig en hij zat nog in de jeugd van Ajax en Arsenal maar daarna heeft ie bizar weinig meer gepresteerd. Zonde, want het was gewoon een groot talent.

10 oktober 2013 om 09:50

Inderdaad, Nederland heeft een gat in het team qua generatie. Na de top generatie van Robben, Sneijder, van der Vaart, Van Persie komt een hele tijd niets. Ironisch is dat dat juist de generatie was die 2x het jeugd EK won er uiteindelijk niets van gebakken heeft... eotman op te staan.
Het is echt noodzaak dat de huidige 20-23 jarigen gaan opstaan, zoals Strootman al aan het doen is, maar verder nog weinig opkomende toppers tot dusver.

9 oktober 2013 om 23:18

Ik wil je graag aan dromen helpen, Nederlanders zijn nog nooit jaloers op de Belgen geweest. Zoals altijd kijken Belgen tegen Nederlanders op in bijna elke sport die er is.
De Belgen hebben idd veel spelers in topcompetities maar dat zijn toch allemaal spelers die bij geen enkele topteam een dragende speler is zoals van Persie of Robben.
Belgie heeft zeker talent maar om hun nu te bestempelen tot een halve finale finalist gaat wel erg, geen enkele speler heeft ervaring op een EK of WK. Belgie mag blij zijn als ze door poulefase komen, als ze verder komen is dat een topprestatie.

10 oktober 2013 om 09:22

Ik wil graag even een misverstand uit de wereld helpen, Belgen (zeker Vlamingen) kijken allesbehalve op naar Hollanders. Hollanders zijn bij wijze van spreken de 'laughing joke' van de Vlamingen.

OT: Kompany is een dragende speler bij Man City. Check de statistieken van die ploeg met en zonder Kompany. Dat is een hemelsbreed verschil. Robben is een leuke speler, maar enkel in flitsen, dus dat kan je moeilijk een dragende speler noemen. De dragende spelers bij Bayern zijn Neuer, Ribery en Schweinsteiger. Van Persie heeft 1 jaar gevlamd bij Man United, maar als ik de reacties hier op het forum lees, mag je een speler niet op 1 seizoen beoordelen. Dit jaar heeft nog maar weinig uitgespookt bij Man U. Sneijder was een fantastische speler. Nigel De Jong is gewoon een beperkte technische voetballer die graag spelers in 2 trapt.

Geef mij dan maar 1 supertopper en 10 toppers dan 3 (zelfverklaarde) supertoppers en 8 middelmatige spelers. De verwachtingen in België zijn dat de Rode Duivels zich plaatsen voor het WK en daar de poulefase overleven. That's it.

Oh gelukkig, de Mos zegt het

Er zijn wel aardig wat nep belgen zoals die januzaj en bakkali. Geweldig team heeft belgie nu vooral de verdediging is de doorslag waarom belgie beter is als nederland. Met de aanval zit het in nederland wel goed en middenveld met strootman nigel de jong en sneijder (in vorm) is ook niet mis. Maar in nederland komen ook goede verdedigers zoals ake rekik bruma denswil. Met vd wiel als rb als hij zich zo blijft ontwikkelen en lb blind heb je nog een aardig team

9 oktober 2013 om 22:58

Waarom is bakkali een nep belg? Hij is dacht ik geboren in Luik...

9 oktober 2013 om 23:30

Nepbelgen?

Wat is De Jong dan?

10 oktober 2013 om 13:52

de Jong is gewoon geboren in Amsterdam, dus geen nep-Nederlander.
En Bakkali en Januzaj zijn beide geboren in België, dus ook geen nep-Belgen.

Ach begin jaren 80 had belgie ook zo'n lichting. Toen werden ze dacht ik derde op het wk. Dat hebben landen soms. Wij hadden generatie 74 en 78 en belgie had begin jaren 80 en lijken nu weer een gouden generatie te hebben. Dat is voor zoveel landen zo. De komende jaren gaan de belgen het ver schoppen en dat is ze gegund. Ze hebben een goed elftal en als ze zich kunnen mengen in de internationale top is dat prachtig. Ergens nog een compliment aan nederland ook met al die Belgische talenten die via de eredivisie tot de Internationale top behoren.

Ik wil Belgie wel een zien over 8 maanden op het WK. Ik zou haast zeggen: Hoogmoed komt voor de val.
Vorig jaar dacht iedereen, die Oranje een warm hart toe draagt ik incluis, dat we ff europees kampioen zouden worden omdat we twee jaar daarvoor op het WK de finale haalden.
Uiteindelijk werden we met drie nederlagen en nul!! punten naar huis gestuurd.
Dus mijn advies aan voetbalminnend Belgie is : juich niet te vroeg en wacht af of de Rode Duivels daadwerkelijk gaan presteren op het WK.
Ik moet toegeven dat Belgie een talentvolle lichting heeft, en kwalificatie is een feit maar uiteindelijk moet het op het WK Gebeuren dan pas kan je zien hoe goed ze daadwerklijk zijn.

9 oktober 2013 om 23:26

Je hebt gelijk, alleen zijn dit geen woorden van een overenthousiaste Belg maar van een rancuneuze, dementerende Nederlander. Ik denk dat ze in België heel goed weten dat een plaats in pot 1 bij de loting geen garantie voor succes is.

10 oktober 2013 om 00:27

Ik bedoel de Mos niet, maar aan allen die de Rode Duivels steunen hier op VZ

Structureel loopt België nog steeds mijlenver achter, nieuwe stadions zijn nodig, een goede jeugdwerking is er al, en dat hebben we te danken aan Nederland en Duitsland, zij geven het goede voorbeeld.
qua nationale ploeg zit het goed met België, maar Nederland is zoals vaker vermeld in een overgangsfase, niets mis, zolang ze een degelijke prestatie leveren op het WK is het goed, dan hebben ze die ervaring ook al voor het EK.
Qua competitie is België fysiek veel sterker, dat verschil is vooral te zien in de defensies. vergelijk een De Vrij maar eens met Kara Mbodj of Koulibaly (beide KRC Genk) de een is een voetballende verdediger en de andere 2 zijn fysieke monsters.technisch gezien loopt belgië achter op Nederland. elegante spelers als een Eriksen kom je in België amper tegen, of je moet het al over Kevin de Bruyne hebben.

Belgie mag met recht trots zijn op de huidige voetbalgeneratie. Het is hun van harte gegund. Maar niet omdat Aad de Mos dat zegt. Die man kun je echt niet meer serieus nemen. Volgens mij is hij aan het solliciteren voor een baan in Belgie. Anderlecht lijkt hem wel wat volgens mij. Hij is in elk geval behoorlijk aan de poten van van der Brom aan het zagen. Wat een zielige man deze de Mos. Kijk eens naar zijn cv van pakweg de afgelopen 15 jaren. Wat een puinhopen heeft hij achtergelaten...! Deze man verdient geen podium voor het uitkramen van al zijn onzin. Laat hem lekker (met zijn vrienden) gaan schaatsen.

Aad de Mos is dement en moet met pensioen.

9 oktober 2013 om 23:29

Aad de Mos is al met pensioen, alleen geeft zo nu en dan nog onnodig commentaar dat mensen net zoveel intresseerd als het ochtendprogramma van omroep Max.

Laat België eerst maar eens bewijzen dat ze top zijn.
In Nederland wordt er trouwens wel erg negatief gepraat over het Nederlands elftal. We hebben gewoon een uitstekend elftal, met sterren als Robben, RVP en Sneijder in goede doen. Daar kijken ze in andere landen toch wel tegenop.

Aad moet niet zo dom zwetsen. België heeft al decennia lang niets gepresteerd op internationaal niveau, zowel clubteams als Rode Duivels. Ze hebben een sterke lichting maar ook geluk gehad met de loting. Laat ze eerst maar eens tegen Spanje, Italië of Duitsland spelen. Dat ze boven Nederland staan is puur te wijten aan een onlogisch systeem en dat ze nu opeens structureel beter zijn slaat natuurlijk nergens op. Ga lekker met pensioen van je afkoopsommen Aad.

Vleminckx, Malki, Armenteros, Finnbogason. Allen hadden ze het in de Eredivisie zo makkelijk met de slechte verdedigingen terwijl ze in België het enorm moeilijk hadden. Maar dat ligt niet aan de kwaliteit van de competities, maar wel aan de stijl. In België wordt er vooral vanuit de organisatie gevoetbald terwijl in Nederland heel open wordt gespeeld.

Aad lult uit z'n nek. België staat 30 jaar achter op Nederland. Iets structureels? Kijk naar de stadions en je weet genoeg.

9 oktober 2013 om 23:47

Ze zijn alle vier geflopt bij een ploeg, en dan weet jij al het verschil? Kan ook aan de manier van voetballen liggen bij een ploeg.

Ach in 85 dacht ik was Belgie ook beter dan wij, Gerrets was het toch die ons niet naar een wk of Ek liet gaan, het wisselt gewoon, en nu zijn de belgen beter ja, hebben een betere lichting dan wij, maar over een aantal jaar, die gasten zijn nu nog B of net A dan komen wij weer bovendrijven.. En dat heeft ook te maken met doordat wij een opleidingsland zijn geworden, dat heeft ffies tijd nodig, maar voor de komende drie of vier jaar zal Belgie beter zijn, en dan komt onze periode weer

Ik denk dat heel Nederland ook loopt te wachten op dat ene toptalent wat het helemaal gaat maken. Dan heb ik het niet over Maher, Van Ginkel etc, maar eentje die zo goed kan worden als Cruijff. Die spelers kun je niet opleiden, maar alleen met een speler van die klasse gaan we ooit nog een wk winnen.

Individueel betere spelers? Ja.

Beter als geheel team? Kan je over twijfelen. Met Nederland doen we het zeker niet slecht, overtuigend de poule gewonnen en in pittige oefenwedstrijden tegen Duitsland, Portugal en Italie uitstekend stand gehouden. Nee, dit Nederland zou nog best eens kunnen veranderen.

Beter als het gaat om meer ervaring op eindtoernooien? Absoluut niet, gelijk ook een groot nadeel voor de Belgen. Heel weinig spelers hebben ervaring op eindtoernooien, laat staan als team gezamenlijk. Wat dat betreft heeft Nederland wel een voordeel.

Onze tijd komt nog wel, talenten als Rekik en Aké staan al klaar. In 2016 hebben we weer een topselectie en doen we 'gewoon' mee om de Europese titel, daar ben ik van overtuigend. Het Nederlands voetbal is op dit moment gewoon besmet.

Waarom geven jullie die achterlijke gladiool toch steeds podium!!! Wat heeft de man toch gepresteerd in zijn leven? Weet alles beter. Vindt het heerlijk oud-collega's af te vallen. Geen karakter, passé.

Redelijk met je eens, maar ik denk dat Nederland een beter

Na de jarenlange malaise bij de Rode Duivels doet het inderdaad deugd dat ze eindelijk terug op niveau presteren en zich kunnen plaatsen voor de eindronde van een toernooi. De hervorming van de jeugdopleidingen beginnen eindelijk hun vruchten af te werpen. Maar laten we niet vergeten dat deze heropstanding er mede kwam onder impuls van in Nederland gevormde jongens (vertonghen, Chadli, Dembele, Alderweireld).
Bij afwezigheid van onze nationale ploeg supperterde ik steeds voor Oranje, net zoals ik met enkele Nederlandse vrienden naar België-Brazilië ging kijken in 2002. Een gezonde rivaliteit moet er zijn in de Lage Landen als we tegenover elkaar staan, maar ik gun jullie nog steeds het beste tegen andere tegenstanders. Deze België-Nederland discussies ontaarden maar al te vaak in scheldpartijen.

Ik behoor tot de groep die al heel lang denkt dat de Belgische competitie en de Rode Duivels een inhaalslag hebben gemaakt die ze gelijk stelt met de Nederlandse.
Daarnaast zag ik het niveau bij onszelf gewoon op allerlei terreinen, zoals ook de scheidsrechters, afnemen. Aadje afkoopsom komt nu op het juiste moment om mijn mening te onderschrijven en daarmee aan het twijfelen te brengen, want hoeveel goede vooranalysen heeft deze man achteraf gezien gegeven?

Belgie heeft een momenteel als team & individueel een sterker team dan Nederland. Dat hebben ze al bewezen om met 4-2 te winnen van ze, en spelen in een veel sterkere WK Kwalificatie groep dan Nederland.

10 oktober 2013 om 01:43

''dat hebben ze al bewezen om met 4-2 te winnen van ze''

Oefenwedstrijden zeggen niet zoveel.

10 oktober 2013 om 01:55

Nederland - Belgie zijn nooit oefenwedstrijden. Het is de derby der lage landen

10 oktober 2013 om 02:09

Wij speelde gelijk tegen Portugal, Duitsland en Italië. Wat zegt dat dan?

10 oktober 2013 om 02:55

En Brazilië en Estland

10 oktober 2013 om 20:10

En gelijk tegen Estland. wat zegt dat dan.

10 oktober 2013 om 20:20

Kan een keer gebeuren, zelfs de beste speelt wel eens gelijk of verliest wel eens.

10 oktober 2013 om 10:08

België won die wedstrijd niet met 4-2 van Nederland. Nederland verloor die wedstrijd met 4-2 van zichzelf.

10 oktober 2013 om 20:12

Dat is makkelijk gezegd, als ze weer tegenover elkaar staan zou Belgie gewoon wee winnen net zoals de vorige 2x.

nederland heeft altijd nog een eigen speelstijl waar het op terug kan vallen. 11 goeie individuen in een team zegt mij niet zoveel. engeland heeft op papier ook een topselectie maar presteert ook niet. hetzelfde geldt voor frankrijk op dit moment

Het probleem zit hem in het feit dat nederland een zwakke EK achter de rug heeft en dat Belgie spelers op de loonlijst heeft staan van verscheidene Engelse clubs, waardoor men puur op basis sentimenten er klakkeloos van uitgaat dat de rode duivels beter zijn dan het nederlands elftal. Neem daar nog eens bij dat belgie een verdedeld jong oranje (maher, martins indi, narsingh, de vrij, van rhijn, jetro willems konden/deden allemaal mee met het laatste jeugd EK afgelopen zomer)versloeg dat nog niet eerder had samengespeeld en dus is de algemene perceptie: dan zal belgie wel beter zijn dan oranje. Waanzin natuurlijk, nederland is puur voetballend van een hoger niveau, Belgie is qua wilskracht/power beter (maar dat is altijd al zo geweest). We moeten/mogen van de belgen niet 1,2,3 verwachten dat ze het positiespel spelen zoals nederland dat bijvoorbeeld deed in duitsland tegen mexico een maand voor het EK in polen/oekraine. Het is toch voornamelijk het reactievoetbal wat je als kijker voorgeschoteld krijgt met een dosis enthousiasme. Wat bij de belgen in het voordeel spreekt, is dat het leuke/vrolijke jongens zijn, daarmee genereren ze de nodige sympathie. Ben benieuwd welke belgische Spelers een Louis van Gaal zou willen gebruiken in oranje in zijn basisformatie. vergeet niet: van gaal is puur pro-voetbal, dus geen fysiek geweld ( rennen vliegen springen als speler om zieltjes te winnen bij het publiek) : waarschijnlijk slechts een vertonghen en een kompany

Lekkere suggestieve titel weer hoor voetbalzone. Je kan niet 2 compleet verschillende zinnen uit een stukje pakken en die achter elkaar plakken alsof het 1 zin is.

De Mos bedoelde alleen maar dat het nu structureel veel beter gaat bij Belgie dan voorheen. Niet vergeleken met ons.

Daarnaast mag van mij Belgie zoveel talent hebben als ze willen. Geeft alleen maar weer de drive aan Nederland om het beter te doen.

Waarom moet zo vaak de vergelijking tussen Nederland en België worden gemaakt de laatste tijd? Tijdens de periode dat Nederland overduidelijk een sterker team had - zo'n beetje t/m 2010 - werd hier toch ook niks over gezegd. België heet nu gewoon een goede lichting en daar mogen ze trots op zijn. Maar laat de Belgen zelf maar lekker focussen op hun WK kwalificatie en het (waarschijnlijke) eerste kampioenschap in tijden waarin ze een 'goede outsider' zijn. Echt waar, ze hebben een heel sympathiek team en ik gun het ze graag om eens hoge ogen te gooien in een eindronde, maar die constante vergelijking met het Nederlandse team is overbodig!

Goh goh,belgië heeft ook een keert een leuk elftal enmeteen moet mijnheer België, de mos, weer even proberen nederland een veeg om de oren te geven. Als je niets met nnederland hebt, ga dan lekker in België wonen.
Ik denkdat belgie een gouden lichting te pakken heeft, maar geloof nooit dat dit structureel is, lijkkt mij sterk dat een voetbalgebied mmet nog minder inkomsten dan nederland structureel bij de top gaat horen.
Wel hebben ze natuurlijk het feit mee dat ze nu veel gescout wordendoor debuitenlandse clubs. Heb nu niet echt het idee dat spelers binnen de belgische competitie veelbeter worden.

Met alle respect, maar ik ben ook Nederlander en het team van Belgie op dit moment is wel een sterk team. En op het moment zie ik belgie verder komen dan Nederland op het WK.

10 oktober 2013 om 10:17

mag ik aan jou vragen tegen wie de belgen een goede wedstrijd hebben gespeeld( dominant spelen, en dus geen reactievoetbal, want stunten is nog altijd makkelijker dan gewoon altijd leuk/aantrekkelijk voetbal spelen)? En hoe ziet hun positiespel eruit? Het gaat er niet altijd om bij welke clubs de spelers spelen, maar wat ze op het veld qua kwaliteit brengen. Nederland zoekt het in het pure voetbal, vandaar dat een Leroy Fer minder kans maakt op een WK-selectie dan een voetballende middenvelder als een stijn schaars bijvoorbeeld. Pas over een halfjaar zien we het werkelijke nederlands elftal, ben er zeker van er een dominant en een beter voetballend team zal worden gepresenteerd. Laat Belgie maar vragen/hunkeren naar erkenning door het steeds over hun nieuwe lichting te hebben (iets dat nederland al bijna 30 jaar doet, zonder er reclame voor te maken...), ik denk dat de algemene opinie omtrent oranje over een halfjaar drastisch zal veranderen in positieve zin

Wat is dit nou weer voor een onzin? Natuurlijk is Belgie op het moment sterker, maar structureel beter, nu ze voor het eerst sinds decennia boven ons staan? Eh, nee.

Dat spelers als Björn Vleminckx en Sanharib Malki het in Nederland beter doen dan in Belgie, komt door het feit dat in Belgie veelal grote beren uit het buitenland spelen die daar staan om een man uit te schakelen en in Nederland verdedigers een stuk kleiner/minder sterk zijn en beter moeten kunne voetballen.

Het is natuurlijk voor een spits een ander verhaal wanneer je tegen een Congolees van 2 meter staat, dan wanneer een blond kaaskopje van 1,70 meter je moet afstoppen.

Maar dat heeft vervolgens helemaal niets te maken met het nationale team! Laat staan of je structureel beter bent.

Nu de stadions nog!!

Even een vraagje tussendoor, is t als het zo blijft ook mogelijk dat je bij België in de poule beland? :D

Hahaha die man is werkelijk van het padje! Belgie heeft een leuke lichting, maar behalve Kompany heeft geen enkele speler nog echt iets gepresteerd in de top? Hazard niet, Lukaku niet, Fela niet, niemand niet. Bij NL heb je jongens rondlopen die zowel in club als nationaal verband al gepresteerd hebben: Robben, Rvp, Sneijder, Vdv, Ndj, Vdw. Daarnaast heb je ook nog jongens zoals Strootman, Huntelaar, de Guzman, Fer, Anita, Emanuelson, Van Wolfswinkel, Ldj, Krul, Vorm, Buttner en van Ginkel, die allemaal bij topclubs of of in topcompetities spelen. Daarachter komt alweer een hele groep die in NL bij de top speelt: Maher, Rekik, Bruma, Depay, Narsingh, Willems, Brenet, Blind, Wijnaldum, Sdj, Denswil, vrhijn, Janmaat, Bmi, de Vrij, Clasie en daarachter nog een hele stoet talenten waaronder Bazoer, Klaassen, Boetius etc.

Nee meneer de Mos het is pure stemmingmakerij dat Belgie structureel verder is! Eerst maar eens over een langere tijd presteren of uberhaupt meedoen aan een WK of EK! Verder brengen de topclubs in Belgie nauwelijks talenten via de eigen competitie naar het buitenland. Wie brachten Jantje, Toby, Eriksen, Ola John, Bony, Van Ginkel en Strootman richting veelal goed voetballende ploegen in grote competities? Juist, wij Nederlanders.

10 oktober 2013 om 13:09

Robben Sneijder en RVP mee eens.
Maar die andere die je noemt hebben die meer bewezen dan Dembele, Courtois, Vertonghen, Witsel, de Bruyne, Felaini, Hazard, Van Buyten, Benteke of Lukaku?

Het is maar wat je top noemt. Maar Vd Vaart heeft alleen bij HSV goed gedaan dat is geen top vind ik net als Nigel de Jong bij het zwakste milan in jaren doet hij het goed. Vd Wiel doet het nu aardig bij Psg, maar ook PSG is geen top.
Dat rijtje daaronder spelen alleen Huntelaar en Strootman bij suptoppers en de rest speelt of niet ( Anita Emanuelson L de Jong buttner )of bij degradatiekandidaten ( Fer, Wolfswinkel Krul )

Rijtje daaronder zijn veelal grote talenten maar die lopen er in belgie ook, er loopt in Nederland geen 16 jr bij een topclub Belgie wel (tielemans) dus die kun je wel wegstrepen tegen elkaar.

Belgie heeft een geweldige ploeg en daar komt voorlopig geen eind aan met al die nieuwe talenten.
Op dit moment zijn ze verder dan Nederland, en dat is heel simpel te verklaren.

Het besef dat we op financieel gebied niet meer meekunnen is in Belgie 10-15jr geleden al doorgedrongen.
Die zijn toen alles al gaan omgooien en met veel meer jeugd gaan werken.

Wij deden dat al wel, maar wij wilden begin deze eeuw ineens gaan meedoen met het geld wat feyenoord bijna de strop koste Ajax niet veel later ook rand afgrond en nu moest psv vorig jaar zelfs de grond verkopen.
Twente zoek inversteerders en ga zo maar door.

Nu is er gelukkig een ommekeer gekomen doordat feyenoord (weliswaar zonder keus) met jeugd aan de slag is waar al de eerste talenten zich aandienen, en ook Ajax (dank Cruijff) is weer als vanouds bezig wat dan ook PSV heeft aangestoken.
Geweldig nieuws want zowel Belgie als Nederland is veel te klein omzich financieel te meten met de rest.

Ik juich in ieder geval voor Belgie, en onthou ALS belgie meedoet komen ze altijd ver!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 3
110 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

42 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren