Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In één week heb ik intensiever gewerkt dan in zes weken bij Feyenoord’

Laatste update:

Anass Achahbar heeft Feyenoord verruild voor Arminia Bielefeld en heeft even de tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe club. De negentienjarige aanvaller, die dit seizoen op huurbasis uitkomt in de 2. Bundesliga, heeft onder leiding van coach Stefan Krämer al de nodige trainingsarbeid verricht.

/

De jeugdinternational heeft zich verbaasd over het werk dat zijn nieuwe ploeggenoten en hij moeten verrichten bij Arminia. “In de eerste week heb ik hier intensiever gewerkt dan in zes weken bij Feyenoord”, tekent Neue Westfälische op uit de mond van Achahbar, die tijdens de voorbereiding op de huidige jaargang nog bij de Rotterdammers trainde onder Ronald Koeman.

Krämer is te spreken over de indruk die de jeugdige Nederlander tot op heden heeft achtergelaten in Bielefeld en onderkent ook zelf dat hij zijn selectie flink aan het werk heeft gezet; de Arminia-coach kregen het afgelopen weekend dan ook vrij. “De jongens hebben deze twee vrije dagen echt verdiend. De trainingsintensiteit is erg hoog geweest.”

Denk je dat Anass Achahbar veel zal gaan spelen bij Arminia Bielefeld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De trainingsintensiteit + mentaliteit is ook gelijk het verschil tussen Nederland en Duitsland. Waar de Nederlandse spelers met 1 wedstrijd en 5 trainingen in de week al klagen over de hoge intensiteit trainen ze in Duitsland 2 x per dag en spelen ze wekelijks 1 a 2 wedstrijden. In Engeland is dat net zo erg met nog meer wedsrijden.

Ook de mentaliteit bij Nederland ontbreekt. Leuk meedoen telt niet. Met hand en tand een 1-0 voorsprong verdedigen tot na het laatste fluitsignaal. Een tegenstander genadeloos neerleggen en een kaart pakken als het moet. Als verdediger net zo lang irriteren, vervelen, duwen, trekken, pesten tot je een spits compleet in je broekzak hebt. Dat telt mee.

In Nederland moeten we gewoon naar het niveau van 2x trainen per dag en 3 wedstrijden in de week spelen. Daar word je een fittere, betere en meer genadeloze speler van. En in wedstrijden waar het moeilijk gaat zet je het fysiek + loopvermogen in de strijd om op zijn Duits de wedstrijd te winnen. Puur omdat je meer conditie hebt dan de tegenstander. Dat telt mee.

9 september 2013 om 12:50

Helemaal mee eens, daarom mijn compliment. Nederland loopt echt paar stappen achter op het gebied van fysiek. Misschien hebben we het daarom ook wel zo lastig Europees. Steaua was vorig jaar fitter tegen Ajax, Kuban dit jaar tegen Feijenoord.

Volgens mij gaat Verbeek regelmatig naar Australië om te kijken hoe het daar gaat, ik vind dat alleen maar goed en ik zou het toejuichen als meer clubs zich gaan richten op het fysieke gedeelte.

Creativiteit hebben we namelijk wel maar fysiek en topsport mentaliteit niet.

9 september 2013 om 13:49

Maar dat ligt dat ik ook aan de competitie. In Engeland en heb je 2 bekertoernooien en zit je met 20 teams in 1 competitie. De competitie daar begint later als hier en eindigt tegelijkertijd meestal als ik het goed heb. Ze gaan weliswaar door met de winter maar dat zou in Nederland ook moeten vind ik.

In Nederland heb je 1 bekertoernooi waar clubs als Ajax Feyenoord etc maar 4 wedstrijden max. voor spelen. Eigenlijk zou je dus naar een grotere competitie moeten qua aantal teams, zodat je net zoals in Engeland eens in de zoveel tijd een doordeweeks programma hebt. Dan zul je dus je spelers fitter moeten krijgen.

Maar om het probleem echt aan te pakken moeten alle Eredivisietrainers gewoon beginnen met 2x per dag trainen, meer krachthonk verplichten etc etc. Ze moeten meer kijken naar de trainingsmethode van Verbeek bijvoorbeeld, want die doet wel meer aan fysieke trainingen zoals je al aangaf. Jammer dat hij niet veel succes met AZ heeft behaald de afgelopen jaren, want met 2 titels zou hij bijvoorbeeld wel meer trainers/clubs kunnen overhalen om meer op kracht te gaan trainen.

9 september 2013 om 14:29

De competities eindigen nagenoeg gelijk inderdaad. Dit is ook de reden waarom er geen winterstop is en dat het programma rond december/januari altijd zo vol is (2 wedstrijden in de week).

9 september 2013 om 14:50

Topsport mentaliteit moet ook in de maatschappij zitten. Zolang Nederlanders voor een duppie op de eerste rij willen zitten ga je het er niet in krijgen. Ouders van kinderen willen vaak met sporten 'dat het wel leuk blijft'. Een kindje dat 10 keer leuk over kan passen is direct een supertalent. Iemand die alles geeft voor zijn sport wordt meestal maar raar aangekeken, 'want die heeft toch helemaal geen sociaal leven meer over'. De overheid faciliteert sporten op topniveau amper. NOC NSF krijgt zulke magere budgetten, pas als je gepresteerd hebt krijg je geld maar om te kunnen presteren moet je wel een budget hebben om goed te kunnen trainen. Zie daar de Nederlandse mentaliteit. Wij geven te weinig om sport om structurele top af te leveren. In Engeland, Duitsland en Spanje zit sporten veel dieper in de maatschappij. Daar ben je een held voor je leven als je presteert. In Nederland moet je toch vooral ook normaal blijven doen als je een bijzondere prestatie hebt geleverd. Je word ook direct afgemaakt na wat mindere prestaties, hoe goed je CV ook is. Wij koesteren onze helden niet. Die hele sportcultuur creëer je niet zomaar.

9 september 2013 om 15:44

@ Livinglegend

Grotendeels waar maar hier en daar wil ik toch wel een kleine kant tekening plaatsen. Met een paar voorbeelden.

Bij Voetbal International word bijvoorbeeld een Demichelis afgeschreven met de woorden dat hij er helemaal niets van kan. Maar Demichelis stopt wel een spits volledig in zijn broekzak en zorgt dat je de spits niet ziet. Overal in het nieuws word geroepen dat PSV voetballend mee kon met AC Milan. Wel leuk natuurlijk dat PSV 70 minuten probeert aan te vallen en niets kan creeeren. Ondertussen zorgen Mexes en Zapata dat Matavz geen bal aan raakt en neutraliseren ze hem helemaal.

De winnaarsmentaliteit is weg. Tegenwoordig moet in Nederland een verdediger vooruit kunnen verdedigen. Terwijl een verdediger als Jaap stam zijn tegenstander afbrak. Een verdedigende middenvelder moet kunnen opbouwen. Terwijl een Nigel de Jong de nummer 10 van de tegenstander compleet de wedstrijd uit voetbalde of schopte.

De hele verdedigingscultuur in Nederland is niet goed, of niet goed genoeg.
-Een centrale verdediger die "goed opbouwd" word pas interessant als hij eerst zijn tegenstander opvreet.
- Een back die opkomt en een voorzet geeft word pas interessant als de buitenspeler geen bal raakt of geblesseerd gewisseld is.
- Een verdedigende middenvelder die schakelt tussen verdediging en aanval word pas interessant wanneer de nummer 10 gras aan het eten is.

Het kan de Italiaanse, Engelse en Duitse clubs geen zak schelen hoe er gewonnen word. Of het met 10-0 is met aanvallend voetbal, of verdedigend met 11 man als een bus voor het doel en met 1-0 op de counter winnen. Als er maar gewonnen word, de manier waar op maakt niet uit.

United speelt jarenlang dramatisch voetbal maar winnen wel, hoor je de supporters over het slechte spel? Chelsea won met geconcentreerd verdedigen de Champions league + Europa league, denk je dat je iemand hoort over het spel?

In Nederland lopen we weg met Strootman vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Maar ondertussen laat hij zijn man lopen op beslissende momenten. In Nederland roemen we de Vrij + Martins Indi vanwege hun voetballende kwaliteiten, ondertussen worden ze door elke spits zoek gelopen. In Nederland zijn Blind en Janmaat de backs vanwege hun opkomende kwaliteiten. Dat ze ondertussen hun tegenstander laten lopen is niet belangrijk.

De prioriteiten liggen verkeerd in Nederland. Leuk mee doen, leuk voetballen, leuk talent is allemaal leuk en aardig. Maar er is maar één ding belangrijk: Winnen.

9 september 2013 om 12:52

Er zijn ook heel wat spelers geweest die aangaven dat de trainingen in Engeland juist helemaal niet intensief zijn. Juist omdat er zoveel wedstrijden gespeeld worden, ligt het tempo en de belasting in de trainingen vaak vrij laag.

9 september 2013 om 12:53

Helemaal gelijk in Engeland is het algemeen bekend dat de spelers er met de training de kantjes er vanaf lopen zolang ze maar gedurende wedstrijden met het mes tussen de tanden spelen zelfde geldt voor Italie.

9 september 2013 om 12:56

In Engeland trainen ze niet zo zwaar maar dat komt omdat ze 3 wedstrijden in 8 dagen spelen. Veel Nederlandse clubs doen dat niet dus in plaats van een wedstrijd te spelen moeten ze juist zwaarder trainen om gewend te raken om eigenlijk een wedstrijd te spelen.

Van Persie gaf dat ook aan een paar dagen geleden.

Van Persie: Volgens Van Persie is het nu zaak om midweeks zo hard mogelijk te trainen, om op die manier een wedstrijd na te bootsen. “spelers die wel veel grote wedstrijden spelen, gaan wennen aan een druk programma. In dat ritme moeten zij ook komen”, laat Van Persie optekenen.

9 september 2013 om 13:46

@ Frisianreds

Het seizoen in Engeland spelen ze 3 wedstrijden per week en hebben ze vrijwel geen winterstop. Dit geld niet alleen voor de clubs die europees spelen, maar voor vrijwel elke club. Een middenmotor is gewend om 3x per week te spelen. Terwijl veel spelers bij die middenmotors ook vaak nog international zijn en daardoor dus nog meer spelen. Terwijl een middenmotor in Nederland sporadisch zovaak speelt. En vrijwel geen interlands spelen.

Er is ook een reden waarom Duitsers en Italianen altijd in de laatste 15 minuten winnen. Omdat ze de tegenstander kapot lopen in die minuten terwijl ze zelf lucht en conditie over hebben. Terwijl Engelsen altijd al gewend zijn om zoveel te spelen.

9 september 2013 om 14:27

@ De-lano

Ik weet hoeveel er in Engeland gevoetbald wordt, zoals de meesten hier, volg ik die competitie ook. Het ging mij er om dat er net werd gedaan alsof zowel de Engelsen als de Duitsers naast de vele wedstrijden ook nog eens keihard trainen. Dat vond ik onzin, daarom reageerde ik.

Overigens werkt dat overdreven veel en zwaar trainen natuurlijk ook niet altijd. Magath wordt gevreesd om zijn zware trainingen, maar had bijvoorbeeld met Wolfsburg weinig succes. Zoals eerder al werd aangegeven, zien trainers inmiddels ook steeds meer het belang van een goede verhouding tussen inspanning en rust.

9 september 2013 om 15:33

@ Frisianreds

Als je 3 wedstrijden in de week kan voetballen en daar in telkens 90 minuten lang geconcentreerd en gefocussed kan spelen zoals Chelsea, United enzovoorts dan is trainen van iets minder belang. Omdat de intensiteit dan bij de wedstrijden ligt.

Maar in Nederland spelen we die wedstrijden niet en moet er dus veel meer intensiteit in de trainingen gestopt worden. Als je maar 1x per week speelt moet je zorgen dat in de trainingen minimaal de intensiteit word behaald qua 2 wedstrijden extra per week. Desnoods laat je de spelers 2x per week 90 minuten lang 11 tegen 11 spelen op de training.

Waar in Engeland de middenmoters en de laagvliegers 60 wedstrijden per jaar spelen, spelen de middenmoters en de laagvliegers in Nederland 40 wedstrijden per jaar. Waardoor wij in Nederland altijd het onderspit zullen delven tegen de fanatieke ploegen.

Er zijn genoeg mooie voorbeelden te noemen waaruit blijkt dat conditie en fysieke kracht ongelofelijk helpt bij het winnen van wedstrijden. Met als toppunt Robben en Ribery bij Bayern Munchen - Barcelona. Deze waren overal op het veld te vinden 90 minuten lang. Andere voorbeelden zijn de echte Box to Box spelers in Engeland die genoemd worden.

Magath is iemand die werd gevreesd, dat is absoluut waar. En had weinig succes? Won met de A selectie van Bayern 2x landskampioen en de DFB- Pokal, Met Wolfsburg eindige hij als kampioen terwijl ze halverwege 9e stonden. En met Schalke eindigde hij op de 2e plaats. Niets gepresteerd als trainer is te makkelijk gezegd.

Je kan het ook van de andere kant zien. Gert-Jan Verbeek laat met AZ, maar ook met Heereveen en Heracles zien dat je met een fitte selectie het iedere ploeg lastig kan maken.

9 september 2013 om 15:51

@ Frisianreds

Magath gaf inderdaad harde trainingen en had zeker wel succes met Wolfsburg. Hij is er namelijk kampioen mee geworden. Ook bij Schalke deed hij het in eerste instantie prima met deze aanpak.
Waar Magath echter op faalde was zijn transferpolitiek en zijn autoritaire stijl van leidinggeven. Hij had nog net geen eigen führerbunker.

9 september 2013 om 16:09

Op het EK onder 21 wonnen wij toch echt van de Duitsers in de slotfase. Het nationale team van Spanje domineert het voetbal en ook zij trainen heel relax jammer dat je het van 1 kant belicht. En Magath is een goed voorbeeld van hoe het tegenwoordig niet moet vroeger wisten ze niet beter ondertussen is bewezen dat meer niet altijd beter is.

9 september 2013 om 20:28

@ De-lano

Wat de successen van Magath betreft zat ik mis. Maar ik heb het idee dat de trainingsmethodes van die man niet meer van deze tijd zijn.

Maar voor de rest zijn wij het volgens mij eens. Je probeert mij ervan te overtuigen dat we in Nederland, aangezien we minder wedstrijden spelen, intensiever moeten trainen om 90 minuten te kunnen knallen zoals Duitse en Engelse clubs dat kunnen. Dat vind ik ook. Ik ben ook mijn hele leven al voetballiefhebber, dus dat ze in Duitsland en Engeland meer wedstrijden spelen is mij dan ook echt wel bekend. Maar zoals ik al eerder zei, kreeg ik bij je eerste post het idee dat je vond dat ook de Engelsen veel intensiever trainen. Dat is gewoon niet waar. Maar ik heb het idee dat dat meer een andere interpretatie van je tekst is geweest.

9 september 2013 om 12:52

Haha wat een gelul, misschien moeten ze niet 2 keer per dag trainen maar 4 keer per dag dan hebben ze een nog grotere voorsprong op de concurrentie. Tegenwoordig draait het om op tijd rusten en de juiste voeding. De manier waar jij op doelt is old school en je bent totaal opgebrand halverwege het seizoen.

9 september 2013 om 12:54

Van Persie tipt Feyenoorders: 'keihard trainen doordeweeks'

9 september 2013 om 12:55

Dat gaat beetje moeilijk als clubs als Feyenoord, Utrecht en Vitesse tegen de amateurs eruit liggen en bijna ook Az.. Nederlandse jongens zijn gewoon nuchter, maar de trainers hebben nauwelijks ervaring buiten Nederland, dat is wel jammer..

9 september 2013 om 12:57

Volgens Van Persie is het nu zaak om midweeks zo hard mogelijk te trainen, om op die manier een wedstrijd na te bootsen. “spelers die wel veel grote wedstrijden spelen, gaan wennen aan een druk programma. In dat ritme moeten zij ook komen”, laat Van Persie optekenen.

En hij heeft gelijk. Als je geen wedstrijd speelt dan moet je juist zwaarder trainen om daaraan gewend te raken.

9 september 2013 om 13:05

Snap je punt, maar denk niet dat je Kuban kan wegschrijven als amateurs? Denk dat elke Nl'se ploeg het hier erg lastig mee zou hebben

9 september 2013 om 13:08

AZ kwam in de problemen doordat ze 90 minuten met 10 man moesten spelen.

9 september 2013 om 13:39

Feyenoord tegen de amateurs???.Je bent bij deze genomineerd voor de domste post van de maand september..Hulde!

9 september 2013 om 15:54

Daarom zijn de trainers van Feyenoord en Utrecht Europees kampioen geworden met Oranje en hebben ze Europese prijzen gepakt als speler. De trainers hebben zeker voldoende ervaring.

9 september 2013 om 18:10

Ja, Europees beker gepakt als voetballer, niet als trainer. Volgens jou redenering is Maradona een topcoach?

9 september 2013 om 12:55

En nu de vraag, waarom verhogen ze de intensiteit en aantal keer van de trainingen niet?

Wat me bijvoorbeeld bij Ajax opvalt is dat ze vaak na 60 minuten op beginnen te raken en in de CL is dit al helemaal het geval. Dan moet je 30 minuten lang nog een wedstrijd uit spelen tegen een topploeg die daar geen moeite mee heeft.

9 september 2013 om 13:14

Zag je bij Feyenoord net zo tegen die Russen. Begin was Feyenoord beter en feler en zaten ze er boven op.

Het probleem was alleen dat de Russen dit in de 80ste minuut nog seeds konden en bij Feyenoord niet meer vooruit kwamen.

Maar dit zie je al veel langer en is er al veel langer. Verbeek heef het ooit eens geprobeerd bij Feyenoord, maar kreeg toen heel de selectie over zich heen.

9 september 2013 om 13:51

@ Medellin

En dat is juist het verschil tussen Nederland en de middenmoot in Duitsland/italie/engeland. Zeker in Engeland is men gewend om lange seizoenen te hebben en 75 wedstrijden per jaargang te spelen. In Duitsland ligt dit iets lager maar is de trainingsintensiteit heel erg hoog.

Het verschil zit hem in het trainen op jongere leeftijd. Natuurlijk moeten kinderen lol hebben maar vanaf een bepaalde leeftijd moet er serieuzer getraind en harder getraind gaan worden. Zo trainen ze in Duitsland op 14 jarige leeftijd al snel gemiddeld 2,5 tot 3 uur per training. Waarvan de helft fysiek en de helft voetbaltechnisch. Dit doen ze al vanaf jonge leeftijd waardoor ze op latere leeftijd als 18 jarige fysiek en conditioneel beresterk zijn.

Wanneer het voetballend een keer niet lukt hebben de Duitsers, Italianen en Engelsen altijd nog hun fysiek en conditie achter de hand. Terwijl wij Nederlanders op zo een manier altijd ten onder gaan.

9 september 2013 om 15:32

@De-lano
Grotendeels vind ik dat je gelijk hebt. Buitenlandse teams zijn fysiek bijna altijd beter dan Nederlandse teams en lijken meer de 'over-mijn-lijk' mentaliteit te hebben dan wij.

Toch wil ik een aantal kanttekeningen plaatsen: de gemiddelde leeftijd ligt bij Nederlandse clubs vaak (veel) lager dan in het buitenland. Jonge spelers moet je niet te veel fysieke arbeid laten verrichten, want ze hebben sneller blessures e.d. dan meer ervaren spelers. De kans op overbelasting is veel groter. Daarnaast heeft het te maken met Europese ervaring. Doordat Nederlandse clubs zelden meer grote Europese wedstrijden spelen, doen ze niet de ervaring op van het moeten presteren op zo'n niveau, met de fysieke en mentale hardheid die dat vereist. De wetten die in de top van Europa gelden, gelden niet in de Eredivisie.

Ondanks deze tegenwerpingen vind ik dat je wel gelijk hebt. Voor mij is het ook onbegrijpelijk dat de trainingsintensiteit hier zo laag ligt; er wordt bij veel clubs niet eens iedere dag getraind. Ik denk dat dit niet zo snel zal veranderen; het is met name een mentaliteitskwestie: Nederland wil altijd voetballend goed zijn en niet op een andere manier. Dat deze benadering hopeloos uit de tijd en erg naïef is, lijkt maar niet door te dringen...

9 september 2013 om 15:46

Moet je ook wel zeggen dat de meeste teams dan ook 2 verschillende elftallen kunnen opstellen.

En dan blijft de kwaliteit nog enigszins hetzelfde, in Nederland een 2de ploeg opstellen lever je alles meteen in

9 september 2013 om 19:16

Absoluut niet mee eens, wij trainen in Nederland juist wel goed.

Deze jongen is over een paar week opgebrand en is niet meer vooruit te slepen als hij zo hard traint.

Verder zie het als fitness je moet je rust pakken je kan niet zovaak trainen als je progressie wilt maken je moet gedoseerd trainen om progressie te maken met goede voeding en rust.

Je neem Engeland als voorbeeld maar die trainen juist heel slap in de competitie omdat ze zoveel wedstrijden spelen daarbij,..mals Engeland zo goed traint ,, hoeveel Engelse talenten ze je nu ? steeds minder.

Ben er wel mee eens dat er meer kracht in de training mag zitten kijk bijvoorbeeld lens die is in zijn eerste jaar bij psv flink wat sterker geworden waardoor hij beter en feller aan de bal werd.

En dat vind ik juist belangrijk voor elke verdediger in Nederland.

Maar te vaak trainen is absoluut niet goed

Tja, die Duitse boslopen zijn beroemd. Hoop dat hij er aan spelen toekomt en volgend jaar onder de opvolger van Koeman een kans krijgt. Lijkt mij toch dat hij ook achter de spits uit de voeten moet kunnen: techniek genoeg om een bal vast te houden.

Het is eenmaal bekend dat er in Duitsland harder wordt getraind dan in Nederland.
Het is geen sneer naar Feyenoord, het is gewoon zo.

Mooi, volgend jaar weer terug, Koeman bondscoach, en pak je kans maar als schaduwspits.

Waarom zeggen spelers dit altijd tegen de media? Voelen ze zich aangevallen of zo?

Mooi, daarom wou ik graag dat ie naar Duitsland zou gaan. Ik hoop echt dat ie fysieke paar stappen gaat maken. Ik denk dat ie volgend seizoen wel eens de positie van Armenteros over kan nemen want hij lijkt er erg veel op. Klein maar dan hopelijk sterk, creatief en scorend vermogen.

Ik vind eigenlijk dat Feijenoord sowieso meer aan fysiek moet doen want dat is misschien wel het grootste verschil Europees. Kuban was namelijk veel fitter.

Ik hoop dat hij genoeg speel minuten krijgt en dat hij nog terug wil komen naar feyenoord.
De kans is groot dat hij daar een contract aangeboden krijgt omdat hij bij feyenoord geen kans heeft gekregen daarom misschien wel weg wilt.

Vertrouwen is het belangrijkste voor een speler en dat heeft hij nooit gehad bij feyenoord, erg jammer maar ze verpesten het zelf daar.

Hopelijk krijgt deze jongen volgend jaar wel de kansen onder Koeman of waarschijnlijk een andere trainer. Hij heeft ontzettend veel techniek en inzicht en hij is redelijk snel. Alleen is hij vrij klein en moet hij fysiek niet de allersterkste. Volgend seizoen moet Achabar zich gaan richten als rechtervleugelspits. Met Achabar en Armenteros als (vleugelspitsen) en Manu en Boetius als (vleugelspelers) heb je een leuke aanval.

9 september 2013 om 13:10

Gekke vraag misschien. Maar wat is het verschil tussen vleugelspits en vleugelspeler?

9 september 2013 om 13:27

Vleugelspitsen gaan vaak naar binnen en blijven niet bij de zijlijn hangen. Vleugelspelers hangen juist wel bij de zijlijn en zorgen voor voorzetten en het spel breed houden.

Robben is bijvoorbeeld een vleugelspits
Narsingh is bijvoorbeeld een vleugelspeler.

9 september 2013 om 15:53

Is geen gekke vraag en vrijwel niemand die het erover had totdat het gister bij Studio Voetbal ter sprake kwam

9 september 2013 om 16:09

Oke. Maar is gewoon dezelfde positie dus. Ik snap em.

Fysieke aspecten zijn in de jaren steeds belangrijker geworden. De laatste jaren zie je gewoon dat fit zijn je titels kan opleveren. Voorbeelden te over, Ronaldo, Bale, Dortmund, Bayern Munchen, Chelsea en ga maar door. Dat wil echter niet zeggen dat deze spelers en teams niet goed kunnen voetballen in tegendeel zelfs maar deze waren wel zo ongelovelijk fit dat ze in de laatste minuten alsnog het verschil kunnen maken omdat ze meer over hebben dan hun directe tegenstander.

9 september 2013 om 13:16

Inderdaad, ik snap daarom niet waarom er zo weinig aandacht wordt besteed in Nederland. Creatief zijn we namelijk wel maar onze zwakke punt is fysiek. Stel je voor als dat veel beter zou zijn, dan zouden we veel meer wedstrijden winnen.

Nederlandse voetballers trainen nooit serieus. Het niveau van de trainingen is heel matig. En dat zie je terug in de Eredivisie, waar het allemaal in een laag tempo gaat, met veel op goed geluk acties. Ook aan de individu wordt weinig aandacht besteed, zeker onze verdedigers. Waarom hebben veel clubs een spitsen trainer, maar geen verdedigers trainer? Is mij een raadsel.

Goed dat hij eindelijk het licht heeft gezien. Zijn arbeidsethos heeft Koeman altijd gestoord.

Daar wordt hij er alleen maar kerel van, volgend seizoen weer terug bij Feyenoord en dan laten zien wat hij kan, is geen wonderkind maar heeft wel veel talent.

Altijd zeure als je weg bent

9 september 2013 om 13:42

Hoezo zeuren? Geeft alleen t verschil in training aan. Niks mis mee

Fysiek is denk ik de reden dat we niet meer zo actief zijn in de Europese competities. Creatief zijn we wel, talent hebben we wel maar fysiek lopen we paar stappen achter op de rest van de wereld.

Kijk eens naar: Kuban - Feijenoord, Steaua - Ajax. Kuban en Steaua bleven gaan terwijl Feijenoord en Ajax dat misschien een uur vol konden houden. Daarna is het gewoon over. Je ziet ook dat box to box spelers tegenwoordig veel belangrijker zijn. Je kan teams zo kapot spelen.

Als Nederland dit niet gaat verbeteren dan zie ik het somber in. Fysiek wordt namelijk steeds belangrijker. Dat zag je bijvoorbeeld ook bij Bayern - Barca. Bayern was een stuk fitter en sterker en dat merkte je in alles.

Niet zo vervelend Achahbar......dat je daar conditioneel veel harder moet werken is algemeen bekend, maar ga nou niet doen alsof 1 week Duitsland 6 weken in Holland overtreft. Misschien omdat je in Nederland de kantjes er vanaf liep.....zou ook vanuit jezelf wat meer arbeidsethiek mogen komen vriend. EN sja, tijdens conditietrianing kan je je snor niet drukken, want dan loop je hopeloos achteraan...

Dit zie je ook duidelijk terug bij de warming-ups voor wedstrijden. Bij Nederlandse clubs altijd beetje een zooitje. Bij andere landen, veel heel actief en georganiseerd, ook bij de keeper.

Dit is helaas geen nieuws.

We zijn met ons allen een beetje doorgeslagen met het "trainingen alleen met de bal, conditie en mentale fitness niet zo belangrijk".

In de top competities wordt harder getraind. Als je naar de training van BVB kijkt dan denk je echt dat ze een CL finale spelen. Klopp zegt dan ook terecht, "op deze manier kan ik best zien hoe ze zich gedragen tijdens het serieuze werk."

Ik kan mij nog enige Herr Neumann (talentvolle Duitse middenvelder) herinneren, die zei: "ok, ik verdien minder als prof in NL, maar ik hoef ook niet zoveel te lopen.

Het resultaat van deze instelling is wel bekend.

9 september 2013 om 16:21

Lol Herbert Neumann heeft nooit in Nederland gevoetbald.

9 september 2013 om 16:43

Klopt, gewoon een misinterpretatie van zijn verslag destijds. Hij was alleen als trainer bezig in NL.

Het is wel zo dat die op basis van de genoemde redenen een voorkeur had voor de Nederlandse manier van trainen en voetballen.

In Duitsland trainen ze niet alleen harder, ook word er langer getraind. Hier trainen we 90 minuten, terwijl ze in Duitsland 120 minuten trainen. Vandaar dat Duitsers zo goed zijn in het scoren in de laatste minuten. Waar wij al moe zijn, kunnen de Duitsers nog door! Daarom ben ik ook van mening om langer als 90 minuten te trainen.

Dan is mijn vraag , aan wie ligt het dan ? Je hebt toch ook Nederlandse trainers die successen hebben behaald in het buitenland en later weer terug keren naar Nederland. Dan geloof ik niet dat ze in Duitsland 120 minuten trainen en terug in Nederland het maar 90 minuten te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren