Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Feyenoord-toptalent Achahbar (29) aan de slag bij opvallende club

Laatste update:

Anass Achahbar is niet langer actief als profvoetballer. De 29-jarige aanvaller uit Den Haag gaat spelen voor RKVV Westlandia, dat uitkomt in de Vierde Divisie. Achahbar, die ooit te boek stond als een van de grootste talenten van Feyenoord, krijgt bij Westlandia tevens de kans zich te ontwikkelen als trainer.

Achahbar, die als aanvallende middenvelder en spits uit de voeten kan, heeft tot de zomer van 2024 getekend bij Westlandia. “Westlandia en Anass Achahbar hebben de intentie om na dit seizoen nog meerdere seizoenen met elkaar verder te gaan. Achahbar wil graag zijn ervaringen overbrengen op onze jeugdspelers”, schrijft de club op de website.

Verder blijkt Achahbar de ambitie te hebben om trainer te worden. “Wij zijn nog in gesprek om dat een passend gevolg te geven. Wellicht in de vorm van individuele trainingen of het helpen opzetten van een voetbalschool binnen Westlandia.” De technische linkspoot speelde in zijn jeugd voor FC Kranenburg en VCS, waarna hij werd opgepikt door Feyenoord, waar hij doorbrak als profvoetballer.

De meest memorabele wedstrijd in de carrière van Achahbar was het thuisduel van Feyenoord met PSV in 2015 (2-1). Twee schitterende treffers van Achahbar zorgden ervoor dat de Eindhovenaren, met Memphis Depay als doelpuntenmaker, zonder punten huiswaarts keerden. Bij Feyenoord wist Achahbar in 2016 de TOTO KNVB Beker aan zijn palmares toe te voegen.

In Rotterdam-Zuid speelde Achahbar uiteindelijk veertig officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor acht doelpunten. Tussentijds verhuurden de Rotterdammers de jeugdinternational nog aan Arminia Bielefeld, waarna hij werd verkocht aan PEC Zwolle.

Bij PEC slaagde Achahbar er niet in te imponeren, waarna hij zijn carrière bij NEC Nijmegen weer leek op te pakken. In 50 wedstrijden was de spits goed voor 25 doelpunten en 8 assists. Toch daalde hij vervolgens af naar FC Dordrecht, om even later in het buitenland aan de slag te gaan.

Achahbar speelde de afgelopen jaren voor het Roemeense Sepsi OSK, met wie hij tweemaal de beker won. De laatste club waar hij onder contract stond was Eolikos, spelend in de Super League 2, het tweede niveau van Griekenland. Hoewel Achahbar volgens Transfermarkt nog altijd 175.000 euro waard is, lijkt hij met zijn transfer naar Westlandia definitief te stoppen met profvoetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij was deze man in de jeugd echt ongelofelijk. Jammer dat het er nooit van is gekomen bij het eerste.

29 december 2023 om 09:01

Helaas zien we dat vaker bij talenten. De stap naar de senioren is voor sommige te groot.

29 december 2023 om 09:16

Het was zeker een goed "groot" talent. Zijn unieke goals zullen bij blijven, maar voor de rest zag je het was niet wat we nodig hadden net als Vente.

29 december 2023 om 09:19

Het is er toch 1 of 2 keer uitgekomen. Die wedstrijd tegen PSV was echt waanzinnig. Zijn goals waren allebei juweeltjes.1 was een lange trap van de keeper die hij uit de draai volleerde in het hoekje. 2 was een prachtige combinatie met Boetius op de rand 16 met een halve volley.

29 december 2023 om 14:52

Was n lange trap van v beek of karsdorp... niet van de keeper maat

Echt een typisch voorbeeld dat excelleren bij de jeugd niet automatisch betekent dat je het ook kan bij de profs. Die stap is gigantisch. Zeker voor fysiek minder sterke jongens. Begon nog wel goed, maar uiteindelijk letterlijk en figuurlijk te licht.

29 december 2023 om 10:56

Deed het bij Feyenoord erg goed, niet alleen tegen Psv.
Maar hij kon het geduld niet opbrengen om basis speler te worden. Want hij klopte al een tijdje aan de deur maar kreeg geen kansen, en toen die eenmaal kansen kreeg gingg het hem denknik niet snel genoeg.
Wat ik overigens wel kan begrijpen, want kan me herinneren dat alle Feyenoorders een tijd lang riepen om die jonge op te stellen.
Vervolgens heeft ie alsmaar verkeerde keuzes gemaakt door te kiezen voor teams waar hij niet bij past qua speelstijl.

Ik denk oprecht dat ie het bij Feyenoord had kunnen maken als ie wél het geduld had kunnen opbrengen om basis speler te worden.
Ondanks zn kleine statuur gebruikte hij zn lichaam erg slim, was relatief stevig aan de bal, had een goede dribbel, een goed schot, goede overzicht, goede pass. Hij mistte alleen wat snelheid.
Naar mijn mening het grootste aanvallende talent wat we in de afgelopen 15 jaar hebben gehad. Ik was ontzettend gecharmeerd van hem.

29 december 2023 om 11:59

Helemaal mee eens. Hij leek vooral geen geduld te hebben en dat was op zich ook begrijpelijk. Ik vond dat Koeman hem al meer minuten moest laten maken en dat geldt zeker ook voor Van Bronckhorst.

Ik ging in de jeugd vaker speciaal voor hem kijken op Varkenoord. Wat een geweldige speler was hij in een ook zeker geweldige lichting, met oa Boetius, Manu en Vilhena.

29 december 2023 om 12:03

Nadeel was dat Van Bronkhorst ook weinig perspectief gaf aan spelers. Vielen ze goed in dan kon het zo maar zijn dat ze pas 6 wedstrijden later weer minuten kregen

30 december 2023 om 13:08

Bij Zwolle dacht hij het op 80% te kunnen (volgens mij zijn eigen woorden) en echt heel vaak was hij niet fit. Dat was toch wel een leidraad in zijn carriere helaas.

Had bij Feyenoord wel liever gezien dat hij eerder een kans had gekregen i.p.v. dat ze bijvoorbeeld een Armenteros hadden gehuurd.

29 december 2023 om 21:44

Hij was in de jeugd echt geweldig maar bij de overstap richting de A selectie bleek dat toch minder eenvoudig dan gedacht. Inmiddels is hij volgens mij niet meer te licht.

Ik wist helemaal niet dat hij zulke goeie statistieken bij NEC heeft gehad. Weet iemand waarom hij daar precies vertrok? Met zulke stats zou je eerder een stap omhoog dan een stap omlaag verwachten

29 december 2023 om 13:17

Nou, volgens mij werd hij twee seizoenen gehuurd van PEC. NEC speelde destijds nog in de KKD en het eerste seizoen deed hij het erg goed. Het tweede seizoen begon hij ook fenomenaal, maar hij heeft eigenlijk de hele tweede seizoenshelft met een disciplinaire schorsing op de tribune gezeten geloof ik. Waarom precies weet ik niet, maar dan is die transfer daarna naar Dordrecht ook niet zo gek meer. Het was sowieso ook wel een jongen die dan in periodes gewoon niet fit leek te kunnen blijven. Jammer, want voetballen kon hij natuurlijk wel.

29 december 2023 om 15:08

Darri en hij hebben toen Jack de Gier uitgescholden in volgens mij het Arabisch. Toen zijn ze uit de selectie gezet. Dat was volgens mij nadat ze gewisseld werden of juist niet in mochten vallen. De stap omlaag was dan ook meer een mentaliteitsding gecombineerd met daardoor een hele lange tijd niet hebben gespeeld.

Wie denkt er bij Anass nog meer gelijk aan de twee prachtige doelpunten tegen PSV?

29 december 2023 om 11:47

Echt meteen!! Als PSV supporter was het zo frustrerend dat een speler die helemaal niet zo bijzonder was op dat moment, 2 bizarre goals maakte.

Ik denk bij hem ook aan die bijzondere lichting van oranje onder 16? Met depay en vilhena enzo.

29 december 2023 om 12:02

Hij was juist wel bijzonder, alleen is het ergens mis gegaan. Misschien zijn fysiek, misschien zijn keuzes of misschien begeleiding van Feyenoord (best veel voorbeelden van mega talenten die het niet redden bij Feyenoord)

Ik vergeet het nooit meer. Eerste competitiewedstrijd van deze jongen bij PEC. Diepe bal, hij zet aan, en het leek wel of we naar een slow Motion op tv aan het kijken waren. Iedereen in het stadion was echt geschokt en je hoorde geroezemoes om je heen van dat meen je niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren