Maandag, 6 Mei 2013

Real biedt 100 miljoen om Barça af te troeven

Anco Jansen scoorde dit seizoen liefst twintig keer in de Jupiler League en waarschijnlijk speelt hij volgend seizoen niet meer bij De Graafschap. “Tegen Telstar (2-0 winst) werd hij bekeken door twee Duitse clubs; een uit de Bundesliga en een uit de Tweede. En er hebben nog meer clubs naar hem geïnformeerd, ik ga er dan ook vanuit dat het in de zomer tot een transfer komt”, zegt zaakwaarnemer Robert Postma. (De Gelderlander)
Sven Kums weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De 25-jarige middenvelder heeft nog een doorlopend contract bij sc Heerenveen, maar hij overweegt om de Friese club na dit seizoen vaarwel te zeggen. “De kans dat ik wegga, is vijftig procent. Een nieuwe club moet een sportieve stap vooruit betekenen. Financiën zijn niet het belangrijkste. Ik ben niet van plan om na mijn veertigste niet meer te werken, dan zou ik gek worden”, zegt de Belg. (Leeuwarder Courant)
/
Real Madrid gaat er komende zomer alles aan doen om Neymar ervan te weerhouden dat hij voor Barcelona kiest. Niet alleen zal de speler een uitstekend contractvoorstel onder zijn neus geschoven krijgen, ook Santos zal zich na een verkoop een aantal jaar niet meer hoeven te bekommeren om de financiën. Los Merengues zijn namelijk bereid honderd miljoen (!) euro te betalen voor het Braziliaanse toptalent. (AS)
PSV neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Anton Scheutjens. De keeperstrainer staar sinds 2008 onder contract in Eindhoven, maar de waarschijnlijke nieuwe hoofdtrainer Phillip Cocu ziet het niet zitten in de oud-doelman. Cocu heeft er bij de clubleiding van PSV op aangedrongen om Scheutjens na de zomer te laten vertrekken en Ruud Hesp is een kandidaat om hem op te volgen. (Voetbal International)
Roberto Mancini doet weinig zijn best om de interesse in Fernandinho te ontkennen. Manchester City zou zelfs 27 miljoen euro overhebben voor de Braziliaanse middenvelder van Shakhtar Donetsk. “Fernandinho is een goede speler, maar hij speelt voor Shakhtar. Ik denk ook niet dat er thans veel goede spelers beschikbaar zijn”, zegt de coach. Collega Mircea Lucescu zei onlangs dat de controleur over een transferclausule van vijftig miljoen beschikt. (BBC)
/
Yossi Benayoun is na dit seizoen transfervrij, daar zijn contract bij Chelsea afloopt. De 32-jarige middenvelder annex aanvaller heeft de clubs in de zomer voor het uitkiezen. “Ik kan misschien blijven, maar ik zoek een club waar ik vaker aan spelen toekom. Mijn zaakwaarnemers beraden zich over aanbiedingen uit Amerika, Spanje, Rusland en Engeland, maar er is op het moment nog niets concreet”, zegt Benayoun. (London Evening Standard)
Hamburger SV mengt zich in de strijd om de handtekening van Amido Baldé. Die Rothosen willen eigenlijk Andreas Cornelius vastleggen, maar sportief directeur Frank Arnesen erkent dat de vraagprijs van FC Kopenhagen van zeven tot negen miljoen euro voor de Duitsers te hoog ligt. De 1 meter 93 lange Baldé van Vitória Guimarães is wel in beeld. “Ja, dat klopt”, zegt Arnesen over de felbegeerde Portugees. (Hamburger Morgenpost)
Luciano Spalletti herhaalt dat hij niet van plan is om Zenit Sint-Petersburg te verlaten. De 54-jarige kale trainer zou in beeld zijn om de nieuwe coach te worden bij zowel Internazionale als AC Milan. “Ik ben gelukkig in Rusland en denk niet aan een vertrek. Er zijn al goede jonge trainers in Italië en ik wil mijn contract hier ook respecteren”, zegt Spalletti, die eerder Sampdoria, Udinese en AS Roma trainde. (Mattina Sport)Poll

Voor welke club zou jij kiezen als je Neymar was?


51 reacties (laatste reactie door bertos)

Nou van mij mag hij naar Madrid want ik ben niet zo weg van Neymar en zie liever Kun Komen als Neymar!

6 mei 2013 om 00:40

Het lijkt mij realistischer dat Kun naar Real gaat en Neymar naar Barca gaat. Maar aan zulke flut geruchten moeten we geen eens aandacht aan besteden, Kun gaf aan dat hij graag naar Real zou willen gaan maar dat niet kon in zijn Atletico tijd, en Neymar loopt te genieten door de interesse's meer niet.

6 mei 2013 om 00:43

Helemaal gelijk als je 100 miljoen gaat betalen voor een speler die zich alleen in Brazilië heeft bewezen kan je hem beter naar de rivaal laten gaan. Maar ik denk dat Kun ook een miljoen of 60 zal zijn, denk niet dat City hem zomaar laat gaan.

Haha 100 miljoen.
Sure.

6 mei 2013 om 02:51

Wat is er mis mee? Florentino Perez is een uitstekende zakenman mits het verhaal waar is dan weet hj vast wel dat hij zijn winst eruit haalt. Qua marketing waarde is Neymar vast meer dan 50 miljoen waard. Zijn populairiteit is immens in Zuid - Amerika. En in Europa heeft hij ook voldoende naam en faam.

Het talent is er zeker. Als hij met Ronaldo mag of kan samenspelen. Ozil, Modric en Alonso erachter of Khedira dan kan hij vrij zijn spel spelen.

6 mei 2013 om 03:44

De laatste keer dat we keken was Z-amerika inderdaad de ideale afzetmarkt voor shirtverkoop. Ik zie die koters daar al 90 euro(dezelfde waarde in hun geld) neerleggen voor een shirt.

6 mei 2013 om 10:52

Het is niet alleen shirtverkoop. Als je 50 van de afbeeldingsrechten op Neymar in handen kunt krijgen (iets dat Perez bij Ronaldo ook kon) dan heb je het 3de grootste marketingsproduct van de voetbalwereld in handen. Na Messi en Ronaldo. Geloof je het niet? Er staat nog een mooi artikel over op theswissramble. En dat artikel dateert nog van voor Neymar zo immens populair was daar. Er is veel meer dan alleen shirts. Dat vergeten sommige mensen blijkbaar heel gemakkelijk.

7 mei 2013 om 23:27

Nu heb ik het idee da je sarcastisch ben en vraag je er dus vriendelijk naar of dat het geval is. Want ik bedoel natuurlijk niet dat ze die orginele shirtjes daar als warme broodjes kunnen verkopen. Het blijft echter een merk, zijn naam, net als de genoemde namen door realsocio.

Ik vind dit wel grappig aangezien ik weet dat Real Madrid helemaal geen 100 miljoen voor Neymar gaat neerleggen, dus is dit wel leuk verzonnen door de Wandelgangen. Neymar is naar mijn mening niet eens 40 miljoen waard, kan dan wel een groot talent zijn maar ik wil meer zien.

6 mei 2013 om 02:38

Daar hebben we onze nieuwe technisch directeur van Real, want jij weet dat natuurlijk weer. Genoeg mensen verklaarden je voor gek als je zou zeggen dat Ronaldo bijna 100 miljoen verkocht zou worden en dat gebeurde ook. In de huidige voetbal wereld kan inmiddels alles.

6 mei 2013 om 11:23

Ronaldo vergelijken met Neymar? Ronaldo had al bewezen in een topcompetie mee te kunnen gaan. Won de CL, kampioen, mvp en ga zo door.. Dus Lavin heeft gelijk dat 100 miljoen absolute onzin is voor Neymar die alleen in Brazilië iets heeft laten zien en YouTube

100 miljoen voor een speler die zich nog niet eens heeft bewezen in een top 5 competitie...
Ik vind het niet gek dat Spanje in de financiële crisis zit, met zulk soort figuren aan de top.

Voor 100mln zou ik hem als Barca zijnde gewoon naar Real laten gaan en dan hopen dat hij het niet waar maakt.

Haha wat een onzin. Real gaat Neymar niet eens halen en helemaal niet voor 100 miljoen. De competitie in Brazilie is niet eens serieus te nemen. Spelers van 30/35 zijn daar een van de besten : Seedorf , Deco , Forlan , Abreu , Ronaldinho etc .

100 miljoen is wel een beetje magertjes natuurlijk. Misschien nog Ronaldo en Ozil erbij doen?

Zoals je ziet wat Vilanova zegt in het filmpje rechtsboven: "Ik denk het niet". 100 miljoen is toch wel erg veel voor dat spelertje die toevallig een keer 4 mensen voorbij loopt en hem er dan inkrult. Neymar heeft zich bij mij nog niet bewezen. Ik ben veel wedstrijden van hem gaan kijken bij Santos en van het Nationaal elftal en hij doet het gewoon goed. Heeft een mooie techniek aan de bal en een mooie traptechniek, maar om daar dan 100 miljoen voor neer te tellen.. Nee.

Ik snap Real niet, haal voor 100 miljoen even 3-4 goede spelers van 20-30 miljoen per stuk of zo? Wat gaan ze met Kaka, Modric,... doen? Gelukkig blijven het de wandelgangen.

Real staat trouwens al gigantisch vaak in de top 20 van meest dure spelers ooit, ze mogen er echt mee stoppen.

En dan gaat het nog eens om Neymar, het is erop of eronder met hem en als je dan 100 miljoen investeert en de investering betaalt zich niet terug (zoals Ronaldo dat wel heeft gedaan) dan sta je daar mooi.

6 mei 2013 om 01:05

Waarom zouden ze ermee stoppen? Real verdient zoveel geld dat een transfer van 100 miljoen meer dan mogelijk is. Alhoewel het me wel heel onwaarschijnlijk lijkt dat zoveel geld in Neymar gestopt gaat worden.

6 mei 2013 om 01:14

Omdat Neymar het niet waard is.

Stel je voor dat de ploegen die interesse in hem hebben (bv. Psg, Barça, Real, Bayern, Chelsea, City) met elkaar overleggen en besluiten dat ze ploeg A het gunnen en dat zij Neymar mogen kopen. Dan is die prijs opeens wat, 40 miljoen? Dan heb je het voor het zeggen.

De enige die rijk gaat worden wanneer Neymar gehaald wordt voor dat belachelijk hoge bedrag is hij en zijn vader en zijn ex club.

Trouwens hoe lang loopt zijn contract nog, waarom zou men zoveel geld al uberhaupt betalen voor een 1 of 2 jarig contract?

6 mei 2013 om 02:06

Ik bedoelde dit:
Real staat trouwens al gigantisch vaak in de top 20 van meest dure spelers ooit, ze mogen er echt mee stoppen.

Het geld komt van Real zelf, ze mogen toch wel zelf weten wat ze ermee doen? Ze draaien toch elk jaar winst en de schuld krimpt met de dag.

Je hebt best kans dat real een groot bedrag zal betalen. Zij zien hem liever bij zichzelf falen dan dat hij bij Barcelona tot een toptalent uitgroeit. Ik denk zelf wel dat hij aan de top zal komen. Met zo'n techniek en snelheid zet je echt niet alleen Braziliaanse verdedigers voor het blok, aan hem om dit nu in Europa te bewijzen.

Ha, 100 miljoen. Neymar heeft zich amper bewezen. Misschien dat ze Bale kunnen aantrekken van de Spurs.
Zou wel een geweldig aanval zijn Ronaldo - Ozil - Bale.

Is Neymar echt 100miljoen waard ? Trouwens misschien speelt hij helemaal niet goed in Europa. Maar ja het is een jong speler, dus hij kan nog veel leren en ontwikkelen. Maar 100 miljoen is wel erg overdreven vind ik.

Mocht dit waar zijn - wat ik zeer betwijfel - dan is de obsessie voor Barcelona uit de Madrid kamp alleen maar groter geworden, spijtig dit. Bon, als Neymar naar Real Madrid gaat, dan wordt hij de volgende Robinho en als hij naar Barcelona gaat, dan wordt hij de volgende (mini) Ronaldinho.

6 mei 2013 om 01:15

Met Ronaldinho is het jammer genoeg iets te snel afgelopen, ook leefde hij niet als een prof. Hopen dat hij het beter doet.

6 mei 2013 om 01:21

Het is betreurenswaardig hoe het allemaal gelopen is met Ronaldinho, het heeft allemaal inderdaad niet zo lang geduurd, hopelijk heeft Neymar een andere mentaliteit.

6 mei 2013 om 04:33

Ronaldinho heeft 8 jaar op Europees topniveau gepresteerd, 10 jaar als je de jaren bij PSG meetelt. Dat is toch al behoorlijk lang?

6 mei 2013 om 07:11

Jajaj daar hebben we de mensen weer die er niet zoveel van snappen.. jajajajaja!

Robinho is mislukt, Ronaldinho leefde er niet voor ondanks een prachtige carriere gehad maar alle Brazilianen worden dan ook zo voorspelt. Wat dan van Ronaldo? Hij heeft toch jaren top gepresteerd bij Inter, Milan, Barca en later ook bij Real? Neymar wordt gezien zoals Ronaldo, de man die het verschil maakt voor vaderland. Omdat er nu 2 talenten uit Brazilie zijn mislukt worden nu alle Brazilianen met hun vergeleken met dat is een misvatting. Je kan 10 Brazilianen opnoemen die het wel hebben gemaakt met oa Romaria, Rivaldo, Juninho en Ronaldo als de absolute sterren die ook grote prijzen hebben gewonnen.

6 mei 2013 om 11:07

Jouw reactie sluit totaal niet aan op mijn reactie, waar heb ik die dingen gezegd?

6 mei 2013 om 14:59

het slaat gewoon nergens op wat jij zegt, want je kan Neymar niet met die spelers vergelijken en Barca en Real niet met de barca en real van toen. niet dat de reactie van umad ergens op slaat op jouw reactie, maar die van mij sluit wel aan op die van jou.

barca speelt nu tiqua taka en toen verre van dat. toen hadden alle spelers een vrije rol met oa ronaldinho op links. nu zal Neymar zich aan moeten passen aan het spel van barca en in messi's dienst moeten spelen. daarom zal het niet de nieuwe ronaldinho worden.

bij real zal hij in niemands dienst spelen, aangezien real met Ronaldo en özil 2 spelers heeft van het Messi status. met Neymar erbij hebben ze nog een speler van hun kaliber en zal hij niet in dienst van ze spelen, maar net als hun overspelen naar hun maar net als zij op hun momenten je ding doen.
Robinho had zich veel minder bewezen en Neymar zal gelijk de status hebben van Ronaldo en özil.

hiermee wil ik zeggen, dat Neymar, wil hij zijn spel blijven spelen, beter naar Real kan vertrekken, aangezien hij dan zijn spel kan blijven spelen.

50 miljoen lijkt me wat teveel van het goede voor Fernandinho. Hij heeft jaren bij Shakthar gespeeld en mag die stap naar City nu best maken, ik schat zijn marktwaarde op 20 miljoen euro. Sowieso zou hij een grote versterking zijn.

Iedereen doet wel raar, maar als je het grootste talent daar ophaalt en wat aanbeden word!!! Dan kun je denk ik toch wel even het bedrag x 2,5 maken, dus 150 miljoen winst in het gunstigste geval. Denk alleen dat het aantrekken van die speler al 100 miljoen oplevert aan inkomsten van shirt verkoop en etc... Deze speler is nu al wereld beroemd en heeft nog geen bal geraakt in Europa. Dus zo slecht zou dat niet zijn. Tevens even de vergelijking, die 4 a 5 maand dat Beckham nu in Parijs zit, leverd nu al een slordige 15 miljoen op voor Psg, maar daar word dan wel weer deel afgedragen aan een goed doel.

6 mei 2013 om 04:22

Voor 100 miljoen aan inkomsten door shirtverkoop moet je wel gewoon slagen als speler. Natuurlijk zullen er een hoop shirts verkocht worden zodra een club hem contracteert. Maar mocht hij in de eerste 6 maanden geen pepernoot raken dan is er niemand die nog een shirt hoeft. Je kunt dus niet alvast een voorschot nemen op de shirtverkoop. C.ronaldo is zijn transfersom inderdaad dubbel en dwars waard gebleken door shirtverkoop en merchandising, maar die presteert ook gewoon bovennatuurlijk.

Bovendien krijgt een club ook maar een deel van de shirtverkoop. Er gaat ook een groot deel naar de retailers en de producenten. Adidas en Nike betalen elk jaar al tientallen miljoenen om de shirts van Barcelona en Real Madrid te produceren, dan gaan ze ook niet nog eens 50 euro per shirt afdragen aan de beide teams.

En bovendien als iemand al van plan was om een shirt te kopen van die ploeg en er komt nu Neymar op te staan, dan heeft hij nog steeds geen toegevoegde waarde. Die shirts waren anders ook wel verkocht, alleen dan met een andere naam er op. Alleen de mensen die puur en alleen een officieel clubshirt kopen omdat Neymar er speelt, mag je op zijn conto schrijven. Real verkoopt 1.5 miljoen shirts per jaar, dus dan zou alleen al Neymar dat aantal moeten verdubbelen (3 miljoen x 30 euro voor de club) om dat, zoals jij stelt, direct terug te verdienen door shirtverkoop. Dat zie ik niet zo snel gebeuren. Hoe groot fenomeen hij ook mag zijn.

6 mei 2013 om 07:07

Al die Brazilianen en Real fans rondom de wereld wel. Puur val alle Braziliaantjes met een Neymar shirt maak je die geld. Neymar is dé man van Brazilie, wellicht niet de grootste talent maar wel dé man sinds Ronaldo.

6 mei 2013 om 18:28

Dus ze gaan door Neymar ineens 3x zoveel shirts verkopen als normaal? 3 miljoen extra shirts. Dat is zelfs Ronaldo, Ronaldinho en Messie niet gelukt. Waarom zou het Neymar dan wel lukken?

6 mei 2013 om 18:40

Messi heeft Barca zeker 300 miljoen opgeleverd en C. Ronaldo al 400 miljoen. Alleen zie je dat niet direkt terug. Alleen is het wel rendabel. Volgens mij 250 miljoen inwoners, laten er 6 miljoen een shirt kopen, a laten we zeggen 20 euro. Heb je toch snel 120 miljoen- kosten a 10 euro heb je alleen al in Brazilie 60 miljoen te pakken.

Hij past meer bij Tottenham

6 mei 2013 om 07:05

Tottenham is een club van niks. Spelen de laatste jaar weliswaar aardig maar zij kunnen hem never nooit betalen, ook al gaat Bale voor de hoofdprijs weg, de Spurs zullen nooit zoveel geld voor zo'n speler betalen.

Neymar past beter bij real als barca

is onzin dit. Neymar heeft nog recent aangegeven dat die Santos niet hoeft te verlaten. Zeker niet nu hij met Bruna Marquezine heeft. Je bent 21 jaar oud en verdient jaarlijks 7 mil euro, Leeft met jouw familie en vrienden om je heen. Hebt de lkkrste meisje van Brazilie. Waarom zou je weggaan? Daarnaast heeft hij meerdere malen aangegeven dat zijn familie en vrienden belangrijk voor hem is. Daarom vind ik Lucas en betere speler en betere prof dan Neymar. Een stap naar Europa maken, zonder je familie om je heen in een onbekende stad etc. Mja als je jouw ouders op een 13 jarige leeftijd verlaat om de top te bereiken zegt genoeg. Wat een discipline!

6 mei 2013 om 07:04

Neymar verdient meer hoor ; hij is 1 van de meest betaalde speler ter wereld als je alle sponsor inkomsten ook ziet. In Brazilie wordt nu bakken vol met geld verdient allemaal door die WK van 2014. Hoezo denk je dat al die Brazilianen terug willen? Die maken daar bakken vol met geld en Neymar is de top verdiener daar. Deze man verdient net zoveel als Messi & Ronaldo

6 mei 2013 om 08:08

Zou heel goed kunnen dat die meer verdient dan het bedrag wat ik opnoemde maar ja. Geld speelt ook een rol. Hij hoeft simpelweg niet te vertrekken om miljoenen te verdienen.

Het punt van die 100 mil is dat het veel lijkt maar voor een grote top club als Real is dat niks. Puur van de shirt's verkoop van Neymar zullen zij die 100mil wel terug krijgen en laat staan alle publiciteit en aandacht van die jongen... geld is voor zulke clubs he-le-maal niks. Tevens zou Perez grote aankopen moeten doen om nog aan te blijven.

Om eerlijk te zijn zie ik Neymar ook meer passen bij Real dan bij Barca ; vind hem totaal geen Barca type speler.

6 mei 2013 om 08:18

In zijn laatste interview zei die wel dat "iedereen droomt ervan om met spelers als Xavi, Iniesta en Messi te spelen. Ik denk dat als hij naar Real wilde en Real wilt hem dat die nu al in Madrid was. Dit lijkt op de Villa soap van paar jaar terug.

wauw 1 speler die real wil kost meer als heel Ajax!!!

Neymar 100 miljoen??? Hahaha dat word 100 miljoen weggegooid geld.

Word de flop van de eeuw

Beter dan dat neymar naar rm gaat want bij barca zal hij niet meer zo veel gaan shine met al die trucedoos van hem. Misschien later op zijn oudere leeftijden kan hij nog wel is erover na denken. Nu is het nog niet zo een serieus voetbal bij hem netals ronaldinho toen der tijden

Waarom zou City Fernandinho kopen.
Als verdedigende middenvelder hebben ze al Javi Garcia,yaya Toure en Gareth Barry die daar onder meer kunnen spelen.
Het is echt tijd dat ze die joker van een Mancini eruit knikkeren, want die geeft echt alleen maar geld uit aan spelers die ze niet nodig hebben.
Misschien dat daar ook als een lijstje van is met aangetrokken en verkochte spelers van City onder Mancini.
Denk wel dat je schrikt.

Net lees ik op VZ dat Real 100mil gaat verzamelen door verkoop van spelers voor Bale en nu ineens voor Neymar??? Wat een onzin allemaal Lekker Cavani/Falcao of Aguero halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren