wk2018

'Op de training bij Heracles deed Willie het zelfs als keeper heel aardig'

Donderdag, 24 januari 2013 om 12:25

AZ wil deze transferperiode nog drie nieuwe spelers halen, voor iedere linie een. De Alkmaarders zijn het dichtst bij de komst van een nieuwe middenvelder: Willie Overtoom kan ieder moment worden overgenomen van Heracles Almelo. "Wij willen hem halen voor de vier posities voorin: op de vleugels, als spits of als diepgaande middenvelder", zei Gertjan Verbeek.

/

De oefenmeester werkte bij Heracles al een jaar samen met Overtoom. "Willie kan op zeven of acht posities uit de voeten", vertelde Verbeek op de website van AZ. "Op de training bij Heracles deed hij het zelfs als keeper soms heel aardig. Net als Adam Maher heeft hij een ontzettend goed spelinzicht, waardoor hij op veel posities een hoog niveau kan halen. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen, een goed schot en is creatief. Hij zou een welkome aanvulling zijn voor onze selectie. Ik vind dat de concurrentie moet toenemen om zo collectief een hoger niveau te halen."

"Het kan heel goed zijn dat er nog meer spelers bijkomen", vervolgde Verbeek. "Jeffrey Gouweleeuw? Daarvoor moet je bij Earnest Stewart zijn, maar dat lijkt een gepasseerd station. We zijn verder aan het kijken. Graag willen we in iedere linie een versterking. We zijn druk bezig. Wie op de nominatie staan om te vertrekken? Niemand van de basis." Daarmee benadrukte Verbeek nogmaals dat hij niet van plan is om Maher naar PSV te laten gaan.


Poll

Willie Overtoom maakt AZ sterker


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door emiel fct)

leuk voor hem dat hij een transfer heeft, maar ik vraag me af of hij nu bij een beter team komt of niet. Ik had altijd het idee dat hij voor de echte top in Nederland wilde gaan, of een goede subtopper in het buitenland. Tussen AZ en Heracles zie ik weinig verschil.

Heracles is een stabiele subtopper, AZ ook.

24 januari 2013 om 12:35

Onzin. AZ is een stabiele subtopper die heel vaak omhoog schiet. Heracles is een middenmoter met zeer beperkte middelen. Ze spelen goed voetbal, maar ik vraag me af hoe Heracles zonder Willie, Armenteros, Everton en Marko speelt. Dan is zowat je halve team weg. AZ is dus zeker een stap omhoog.

24 januari 2013 om 12:36

//heracles is een stabiele subtopper, AZ ook\\

Hoe groot is dan bij jouw de subtop?

24 januari 2013 om 12:36

Ik denk niet dat je Heracles kunt vergelijken met AZ. AZ heeft een betere selectie, een groter stadion, en een begroting van 28 miljoen euro, tegenover een Heracles dat een begroting heeft van 8,5 miljoen euro. Ik wil helemaal niets af doen aan de prestaties van Heracles op dit moment, maar AZ is in potentie natuurlijk wel een paar maten groter dan Heracles. Heracles heeft een uitschieter naar boven, AZ naar onderen.

Verder: goede aankoop van AZ. Concurrentie op het middenveld en je hebt aan Overtoom een hele goede technische speler die een groot spelinzicht heeft. Ben wel benieuwd wie AZ nog meer op het oog heeft. Gouweleeuw lijkt niet meer door te gaan, wat ik erg betreur. Welke andere centrale verdediger richten ze zich dan op? En welke aanvaller? Persoonlijk hoop ik op Nicklas Helenius, maar die wordt door half Europa begeerd. Heeft echter wel aangegeven het liefst naar de Eredivisie te vertrekken.

24 januari 2013 om 12:37

AZ is wel wat hoger dan Heracles hoor. Heracles is niet echt een stabiele subtopper vind ik, meer een middenmoter met uitschieters. AZ haalt normaal gesproken altijd Europees voetbal

24 januari 2013 om 12:38

Dan is Heracles wel een stabiele subtopper die nooit Europa ingaat?

Ik zeg je nogmaals, als AZ het weet te presteren om de rest te houden en nog een Gouweleeuw en een rechtsback toe te voegen spelen ze zo voor de top 3 plaatsen. Weinig clubs hebben betere basiselftal. Het probleem van AZ is het Excelsior-gehalte dat er nu rondloopt. Ik noem een Gorter,gudmunsson,reijnen en Elm

Esteban
Marcellis
Gouweleeuw
Viergever
Wijnaldum
Maher
Overtoom
Henriksen
Beerens
Altidore
Martens
24 januari 2013 om 12:42

Doe niet zo achterlijk, AZ is gewoon een stap voor uit. Of heeft Heracles vorig jaar ook de kwartfinale EL gehaald?

24 januari 2013 om 15:23

Grapje zeker? Met alle respect maar jou club Feyenoord moet zich eerst maar ook eens gaan bewijzen, Competitie, Beker en Europees, Az doet het al jaren achter elkaar.

Overtoom zou een goede versterking zijn ja. Sowieso goed genoeg voor de basis.
Verder nu Gouweleeuw niet kan misschien Mike vd. Hoorn proberen van Utrecht?

Voorin moet echt die Gudmundsson vervangen worden.

24 januari 2013 om 12:42

Mike vd Hoorn zou ik bij Twente graag zien. Volgens mij heeft die verdediger nog veel meer in zijn mars, kan best een goeie worden.

24 januari 2013 om 14:02

Ik dacht juist dat iedereen bij Twente wel content was met hun verdedigers. Ze hebben er in ieder geval heel veel.
Maar goed, vd hoorn heeft inderdaad zeker potentie.

25 januari 2013 om 17:29

Zijn we ook, het is alleen jammer dat Wisgerhof waarschijnlijk gaat stoppen en Douglas in de zomervakantie ook vertrekt.

Dan moet je toch weer naar nieuwe verdedigers gaan zoeken, niet?

Baal nog steeds dat Feyenoord zulke buitenkansjes laat liggen. Immers voor een miljoen halen is natuurlijk een veel betere deal...

24 januari 2013 om 12:40

Feyenoord moet Falkenburg halen, als die in de positie van Immers kan komen ramt hij er zo 25 in. Udinese-uit was een goed voorbeeld

24 januari 2013 om 12:57

@kharika

Falkenburg heeft een paar goeden wedstrijden gehad, onder andere die tegen Udinese die je opnoemt. Maar daarnaast heeft hij, naar mijn inziens, het meerendeel van de wedstrijden te weinig laten zien.

24 januari 2013 om 15:17

@kharika: Mee eens! Hoewel ik niet zo negatief ben over Immers.
Begrijp trouwens niet zo goed waarom AZ Falkenburg wil laten gaan.

24 januari 2013 om 13:02

Even niet zo zeuren hoor. Van de hele basiselft van Feyenoord is er maar voor eentje een transfersom betaald en dat is voor Immers. Nu inmiddels dan ook voor Pelle maar die was in principe gehuurd, de rest is allemaal eigen jeugd of transfervrij gekomen. Op de bank was ook iedereen "gratis", of er moet nog zijn bijbetaald voor Verhoek.

24 januari 2013 om 13:14

Valt niet onder zeuren, lijkt net of we iets te vaak de "foute" transfervrije figuren pakken. Janmaat is een verademing tov vorig jaar en in Vormer hou ik mijn vertrouwen. Echter snapte ik de komst van Goossens niet als je ook Schone in december al kon benaderen. Ajax kwam later pas.

Nu ook weer met Overtoom. Die konden we vorig jaar ook wel oppikken voor rond de 1,5 miljoen (aangezien de vraagprijs voor Armenteros ook 1,5 was).
Maar Lex Immers een miljoen?! Vanaf het begin waren er al meer mensen tegen dan voor zijn komst. Hij is gewoon geen nummer 10.

psv had veel beter overtoom kunnen halen voor 1 miljoen dan maher voor zoveel geld. dat is simpelweg onverantwoord. stel dat hij tegenvalt (wijnaldum, sulejmani: het is echt niet onvoorstelbaar wat ik zeg), dan zit je diep in de problemen. az heeft prima gehandeld.

24 januari 2013 om 12:42

Ik denk dat er weinig risico aan Maher zit, PSV zal hem ten alle tijden voor meer dan 10 miljoen verkopen, als hij daar nog beter wordt in 2 jaar kan je zelfs aan 20-25 denken

24 januari 2013 om 12:48

dat zeiden we ook van heel veel andere spelers. wat als hij in zijn laatste jaar geblesseerd raakt? wat als hij net als wijnaldum geen pepernoot meer raakt? dan gaat het hard omlaag met de marktwaarde. tuurlijk, het is een geweldig talent, maar je moet niet zoveel risico's nemen als club. dat was juist het probleem jarenlang geweest bij psv, ajax en feyenoord. je kan nog steeds spelers kopen, maar dan wel de goedkopere talenten uit het buitenland als hiljemark, toivonen, dzsudzsak, farfan. of spelers uit de eredivisie waar je niet de hoofdprijs voor moet betalen als toornstra, overtoom, van dijk, gouweleeuw, de rechtsback van feyenoord, enz.

dan wordt je misschien niet elk jaar kampioen, maar 1) dat worden we nu al niet, en 2) je raakt niet meer zo snel in de financiële problemen.

wat brands doet kan ik nu ook wel. gewoon de topspelers van de subtop kopen voor het volle pond en dan hopen dat ze ooit meer opbrengen. az accepteert een tussenjaar gewoon.

Willie overtoom is een leuke voetballer, echt leuk om hem tezien, hij is opzich wel compleet, maar ik zie hem liever bij heracles dan bij AZ

24 januari 2013 om 12:50

Is daar behalve clubvoorkeur nog een goede reden voor of....????

ON: Willie is meer dan welkom en als Maher blijft dan hoop ik dat Willie doorschuift richting de plek van Gudmundsson, die is gewogen en te licht bevonden. Voldoet totaal niet aan wat er nodig is om bij AZ te spelen, en kom nu niet met afgelopen weekend aanzetten, ik ga niet over 1 nacht ijs!

24 januari 2013 om 12:57

Ik vind willie een leuke voetballer voor een Sub, ook denk ik wel dat hij met AZ goed mee kan draaien, Maar dit is mijn voorkeur.

24 januari 2013 om 13:16

Wat bedoel je met Sub, volgens mij is AZ een subtopper en Heracles over het algemeen een middenmotor? Maar dan nog, ik begrijp niet zo goed wat je met deze opmerking bedoeld. Leg het eens uit, nu is het een vrij vaag gegeven dat jij Willie liever bij Heracles ziet dan bij AZ. Bedoel je dat hij daar beter tot z'n recht komt of dat hij niet mee kan bij AZ of ... Naja noem eens wat zou ik zeggen. Vind het persoonlijk nogal een aparte opmerking zonder uitleg.

24 januari 2013 om 13:34

Is geen aparte opmerking...hij spreekt gwn zijn voorkeur uit,logisch toch,bij az zien ze maher ook liever bij hun ipv bij psv en bij twente zien ze chadli ook liever bij hunzelf ipv een andere club,ik vind dat eerder logisch dan een aparte opmerking

24 januari 2013 om 13:41

Hij is echter voor Ajax, niet Heracles en anders moet hij dat als reden opgeven. Nu heeft hij geen reden en vraag ik er dus naar, en vind ik Ajax dus geen gegronde reden!

Prima. Niemand van de basis. Dat betekent dus waarschijnlijk wel Falkenburg. Simpele puzzel: PSV kan Maher niet betalen en gaat dus naar Heerenveen. Heerenveen moet een vervanger en komt uit bij Falkenburg. Zou zomaar kunnen gebeuren.

24 januari 2013 om 13:04

Gaat dan allemaal aan het eind van het seizoen gebeuren. Djuricic gaat nu echt niet meer weg.

Eerst zeggen dat Overtoom NET ALS Maher op vele posities uit te voeten kan, waarmee hij bijna zou suggereren dat het een vervanger is en daarna zeggen dat niemand van de basis verkocht gaat worden.
De integriteit van verbeek is toch wel enigszins in twijfel te trekken door deze uitspraak. Verwacht dat Maher of deze winter of van de zomer toch echt naar PSV komt.

24 januari 2013 om 13:08

Nooit gehoord van dubbele bezetting of aanvulling op de selectie. Als je ook even goed leest dan zie je dat Overtoom is gehaald voor de 4 posities voorin. Kortom, op de vleugels, diepe spits of achter de spits. Maher kan ook op vele posities uit de voeten maar dat zijn dan wel weer hele andere posities dan waar Overtoom voor is gehaald volgens Verbeek. Enige positie die overeenkomt is de positie achter de spits.

24 januari 2013 om 13:28

Natuurlijk wel. Maar het is maar net hoe je het interpreteert. Mijn interpretatie is dat hij gewoon andere argumenten verzint om niet duidelijk te maken dat Maher waarschijnlijk weggaat.

24 januari 2013 om 13:46

Ben benieuwd waar hij gaat spelen, is toch het best op tien door zijn geweldige inzicht en passing, zijn schoten uit de tweede lijn zijn ook top.

Deze man is sowieso te goed voor de bank van AZ, zal ook niet gebeuren denk ik

24 januari 2013 om 14:23

Je hoeft helemaal niks te interpreteren als je gewoon normaal de tekst leest. Overtoom kan op vele posities spelen, net als Maher. Dat wil dus zeggen dat ze ook met elkaar kunnen spelen.

25 januari 2013 om 14:37

Veel dommer zul je ze niet krijgen.. Begrijpend lezen is ook een vak. AZ haalt gewoon een vervanger in huis en of je het nu wel of niet wil toegeven, dat is voor Maher. Dom blijven ontkennen dat het niet zo is, schiet je zelf weinig mee op. Maarja, blijf maar in je wereldje zitten waar AZ misschien nog een topclub wordt (lol).

24 januari 2013 om 13:22

Het is maar net wat je wilt lezen natuurlijk. Als je deze quote er nu eens bij pakt, misschien vallen dan de puzzelstukjes voor je op z'n plek:

"ik vind dat de concurrentie moet toenemen om zo collectief een hoger niveau te halen."

Concurrentie kan natuurlijk niet toenemen als je spelers alleen maar vervangt, dan moeten er ook versterkingen bijkomen en eventueel als je afvloeit doe je dit aan de onderkant. Dus niet de basis! Verbeek heeft dus ook aangegeven dat spelers zonder perspectief mogen vertrekken maar de rest niet, dat prefereert hij pas aan het einde van het seizoen.

Vind z'n uitspraak over nog meer versterkingen wel een aparte. Verbeek gaf altijd aan dat hij er geen voorstander van is om in de winter veel te doen maar als je voor elke linie een 'directe' versterking wilt halen lijkt het toch een beetje op paniekvoetbal wat men nu aan het spelen is. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht en hoop dat ze alleen maar 'zekerheidjes' halen, voor zover die bestaan natuurlijk.

Dus Overtoom wordt gehaald om Esteban te prikkelen! Volgens mij was Verbeek wel in een goede bui om deze teksten op hun site te plaatsen.

Waarschijnlijk zal hij als aanvallende middenvelder of buitenspeler gaan spelen, niet als (valse) spits.

24 januari 2013 om 16:11

@geert
Briljante tekst

Ach ja je weet maar nooit wanneer het gebeurt dat je al je wissels gebruikt hebt en de keeper geblesseerd uitvalt of met een rode kaart van het veld wordt gestuurd. Dan kan Willie de ballen uit het doel gaan houden.

24 januari 2013 om 21:46

doet me denken aan een wedstrijd van bayern münchen tegen borussia dortmund waar jan koller moest gaan keepen en die kerol pakte alle ballen klem waar lehmann nog moeite mee zou hebben

ON: dit is natuurlijk grootspraak van verbeek hij heeft hem absoluut voor het middenveld gehaald

Overtoom zal een goede aanwinst zijn voor AZ want we kunnen wel wat goede spelers gebruiken. Niet alleen omdat AZ niet al te hoog staat maar omdat Falkenburg en natuurlijk Maher waarschijnlijk weggaan. Hopelijk kan Overtoom het middenveld dus wat versterken.

Mooie aanwinst voor AZ. Meer inzicht op op het middenveld. Ook heb ik even een opstelling gemaakt, kijk hieronder. Ik ben zelf niet zo'n grote fan van Gorter & Reijnen vanwege de fouten in de verdediging. (voorbeeld = Tegen Dordrecht liet Gorter zijn man lopen waardoor goal uitkwam, 2-4 winst voor Az).

Esteban
Johansson
Viergever
Marcellis
Wijnaldum
Henriksen
Maher
Overtoom
Beerens
Altidore
Berghuis

Dat is toch mooi meegenomen, AZ heeft dus een Middenvelder en een Keeper binnen, Overtoom gaat het geweldig doen in Alkmaar dat gevoel heb ik gewoon, terug naar zijn oude club dat is altijd mooi, hij zal ook wel zin hebben in europese voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

31 jaar
34 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren