Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

X gaat los na commentaar van oud-prof op Mats Wieffer: ‘Toetsenbordhelden’

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor voormalig profvoetballer Willie Overtoom, die via X een discussie aanwakkert over de plek van Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer in Oranje.

Overtoom, voormalig middenvelder van AZ en Heracles Almelo, plaatste al in de twintigste minuut een bericht over Wieffer op X. “Wieffer, prima speler voor en bij Feyenoord maar ik zie (nog) niet wat iedereen in hem ziet. Moet de juiste keuze gaan maken want bij een grote club gaat hij denk ik niet veel spelen.”

De tweet, die al 75.000 keer bekeken is, zorgt voor behoorlijk wat (haat)reacties op X. Overtoom krijgt veel reacties over zijn loopbaan, daar hij het als speler minder ver schopte dan Wieffer. De 37-jarige oud-prof speelde ooit twee jeugdinterlands namens Nederland. Omdat een debuut in Oranje uitbleef, koos Overtoom ervoor om voor Kameroen te gaan spelen. Namens de Ontembare Leeuwen kwam hij tussen 2012 en 2013 tot drie interlands.

Na veel interactie over en weer voelt Overtoom zich zelfs genoodzaakt om nog een bericht te plaatsen. “Toch mooi dat het delen van een mening tot zoveel frustratie kan leiden, om helemaal niks. Het mooie van voetbal is dat je het niet eens hoeft te zijn en ieder een eigen mening kan en moet hebben. Zoveel gefrustreerde toetsenbordhelden, genieten. Fijn weekend!”

Zit Mats Wieffer terecht bij de selectie van Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op social media komt het afvoerputje van de samenleving bijeen, dan krijg je dit inderdaad. Overtoom zegt overigens niks verkeerds, want Wieffer zakte (net als Xavi) door de ondergrens heen, en in de Europese subtop wordt dat meteen afgestraft.

23 maart 2024 om 12:02

Maar laat beide nou in de champions league makkelijk overeind blijven, net als Ake en Gakpo. Of Frimpong in de Bundesliga. Wat de vraag opwerpt, ligt het aan de spelers of aan het systeem cq de onderlinge afstemming?

23 maart 2024 om 12:11

Gakpo profiteert denk ik meer van de geoliede machine die Liverpool is dan dat Liverpool nu bijzonder veel baat heeft bij het meespelen van Gakpo. Het tempo in de Premier League gaat te snel voor hem en hij heeft dit seizoen duidelijk moeite om aan te haken.

Ben het overigens met je eens dat het systeem en de onderlinge afstemming niet goed is. Ik zou zo graag zien dat Koeman gewoon 4-3-3 speelt. In 2019 speelden we ook onze beste wedstrijden in die formatie en we hebben genoeg kwaliteit in het team om dat te doen. Zeker als je met Frenkie en Reijnders als blok speelt, dan kom je veel meer aan voetballen toe denk ik.

23 maart 2024 om 12:24

Makkelijk overeind? Feyenoord heeft 4 van de 6 wedstrijden verloren en dat is pas in de poulefase. Als je het echt over de CL wil hebben dan heb je nog niet eens tegen de echte topploegen gespeeld.. en Gakpo? Speelt niet eens CL bij Liverpool en wordt daar nu zwaar bekritiseerd door de fans..

23 maart 2024 om 12:40

Nederland won gisteren 4-0, goed van Wieffer he?

(Om even dezelfde eenvoudige redenatie als jij de hanteren)

23 maart 2024 om 12:42

Gakpo mag niet op zijn natuurlijke positie linksbuiten spelen. Hij heeft leuke momenten gekend als spits en 10 maar het is overduidelijk niet zijn natuurlijke positie dus het is niet heel raar dat hij niet rendeert.

Klopp geeft de voorkeur aan DIaz die een geweldig jaar heeft en Nunez mag het nu weer laten zien in de punt maar ook hij komt te kort terwijl die dan wel op zijn natuurlijke plek staat.

Natuurlijk zit Wieffer terecht bij de selectie, maar waarom hij in de basis staat... Heeft veel met de blessure van Frenkie de Jong te maken natuurlijk, maar dan nog. Speelt net zo dramatisch als De Roon in Oranje.

23 maart 2024 om 11:57

Voor mij staat het middenveld Schouten, de Jong, Reijnders nu op pole position.

23 maart 2024 om 12:06

Waarom wordt Koopmeiners zo weinig genoemd? Hij speelt echt goed bij Atalanta en viel ook nog eens goed in.

23 maart 2024 om 12:12

Denk dat Koeman het niet zo ziet zitten in Schouten. Gister gaf hij aan dat hij Reijnders naast Frenkie goed voor zich ziet. Ik denk dat dat het zal worden, met Wijnaldum of Koopmeiners ervoor. Simons wissel en Gakpo/Malen naast Depay.

23 maart 2024 om 12:15

Redondo Koopmeiners is ook zeker kandidaat. Maar die heeft in het verleden ook belabberde interlands afgewerkt, lukt het tot dusver ook niet om clubvorm te vertalen naar interlandvorm.

Zo'n Reijnders heeft er echt lak aan wat voor shirt die draagt. Dat zoek je in oranje.

23 maart 2024 om 12:20

De Jong en Reijnders als de versnellende lopende middenvelder. Met Reijnders voor de wat meer aanvallende impulsen en De Jong wat meer vanuit de defensie. Veerman dan als passer daartussen, daar zou ik dan weer voor opteren.

23 maart 2024 om 12:26

Dat kan ook Inke. Maar heb zelf twijfels bij Veerman als het tempo hoger wordt. Heeft natuurlijk een excellente lange bal maar Schouten kan het tempo op zeker aan en heeft ook een prima bal vanuit het diepe middenveld.

Dan heb ik liever schouten als restverdediging dan Veerman als je Reijnders bij de 16 tegenstander aan het werk zet.

23 maart 2024 om 12:37

Mentalist. Ik zie Veerman wel in, de passende, soort Schone rol bij Ajax in seizoen 18/19. Met dan dus Frenkie en Reijnders naast hem die veel van het lopende werk kunnen opknappend, maar ook het spel zelf kunnen versnellen met de bal aan de voet. Dan Reijnders zelfs nog in een verbeterde uitvoering van v.d. Beek, zeg maar. Ik vond gisteren ook wel erg opvallend om te zien dat er ineens een stuk meer ballen (goed) de diepte in werden gestuurd toen Veerman het veld in kwam, was gelijk heel dwingend met zijn passing. Overigens is dat wel vanuit een opvatting dat je echt zelf het spel wil maken, dus verwacht sowieso niet dat Koeman dat aan durft.

23 maart 2024 om 14:59

Wie voert dan het vuile werk uit in dat middenveld? Je hebt een type Wieffer / Schouten gewoon nodig. De Jong kan ook uitstekend passen en kan het tempo bepalen. Reijnders heeft een uitstekend loopvermogen. En Wieffer / Schouten kunnen dan het vuile werk uitvoeren.

Als je Veerman daartussen doet heb je niemand die dat oppakt. Bij een omschakeling ben je zwak want alle 3 denken teveel aan aanvallen. Er moet een goede balans zijn op het middenveld.

23 maart 2024 om 18:04

@mentalist: gezien de nog slechtere eerste helft van Schouten tegen Ierland zal dat middenveld niet op pole position liggen

Natuurlijk is Wieffer terecht geselecteerd maar hij speelt vooralsnog niet goed genoeg voor een basisplek. Maakt ook niet uit, mag die jongen ook even wennen aan het niveau? Prima in de CL gespeeld.

Ieder mag zijn mening hebben, of je het er mee eens bent of niet, zou Overtoom wel aanraden eens wat meer naar Feyenoord te gaan kijken.

23 maart 2024 om 12:07

Bij Feyenoord vind ik hem regelmatig ook niet best. Zijn prestaties worden echt overdreven. Natuurlijk speelt hij 90% van de wedstrijden prima en heeft hij het goed gedaan in de CL, maar het is echt geen internationale topper.

23 maart 2024 om 12:10

Wieffer is dit seizoen bij Feyenoord geen enkele keer door de ondergrens gezakt en behoort steevast tot de beste 3 spelers. Zijn prestaties worden niet overdreven, zijn statistieken bewijzen zijn sterke seizoen

23 maart 2024 om 12:23

Zijn statistieken, gaan we weer. Prima dat je alle Feyenoorders met hand en tand wil verdedigen. Maar de statistieken geven een incompleet beeld. Als je naar zijn statistieken van gisteren kijkt, zou je zeggen dat hij een prima pot heeft gespeeld. Feitelijk gezien was het echter ondermaats, zeker voor hem. Zijn statistieken hoeven dus niet heel veel te zeggen.

23 maart 2024 om 12:28

@oenieboy, Ik heb het niet over de stats van gisteren. Redondo zegt dat hij bij Feyenoord regelmatig niet best is en dat zijn prestaties overdreven worden. Dat is totale onzin. Speelt een top seizoen en zijn stats onderstrepen dat...en als je Feyenoord kijkt zie je dat ook zelf En ik verdedig zijn prestaties van gisteren niet, ik verdedig het gelul dat hij niet mee kan op dit niveau

23 maart 2024 om 12:33

Wij zijn het er beiden wel over eens dat Wieffer een prima speler is. Echter bedoel ik dat zijn statistieken altijd wel prima zijn, ongeacht of hij goed of slecht speelt. Gisteren had hij wederom prima statistieken, maar was het niet best.

En of hij op dit niveau kan meekomen moet nog gezien worden. Bij Feyenoord laat hij een prima niveau zijn. Feyenoord is natuurlijk wel een niveautje lager dan Oranje, gezien de overige spelers.

23 maart 2024 om 12:52

@oenieboy, heb alleen nog geen site kunnen ontdekken met statistieken per helft. Zie ze wel ooit op X voorbij komen. Denk dat die van Wieffer gisteren wel echt slecht waren en dat hij later wat heeft herstelt, waardoor het er nog een beetje schappelijk uit zag

23 maart 2024 om 13:37

Waarom zou je statistieken per helft willen kijken? Zijn statistieken gisteren waren globaal genomen exact de statistieken die hij bijna elke pot aflevert. Het zegt dus niet veel over hoe hij speelt. Voetbal is veel meer dan statistieken.

23 maart 2024 om 21:54

Dat onderstreept dus ook hoe overdreven de geluiden hier zijn. Wat deed hij nou concreet heel erg fout behalve die bal die hij verliest in zijn laatste minuut?... Niemand noemt iets. Het is namelijk allemaal onderbuik gevoel. Hij stond kort gedekt, niemand voor hem beweeg (gakpo en Xavi bakte er niks van, liepen amper vrij, en Reijnders verstopte zich grotendeels tot zijn goal net als Wijnaldum zoals gewoonlijk). Wieffer kreeg 4 slechte ballen, en won alsnog een stuk of 5 keer de bal, blokte meerdere ballen uit het strafschop gebied en nam een aantal keer goed deel aan de aanval.

24 maart 2024 om 11:16

Welke wedstrijd heb jij gezien dan? Hij speelde mega slecht man. En dan ook nog roepen dat Reijnders zich verstopte. Je reactie is echt lachwekkend.

Ik ben het ergens wel eens met de kritiek want hij speelde niet geweldig. Maar in het eerste uur verstopte iedereen zich en moest Wieffer die hele opbouw maar opknappen.de hele linkerkant was onzichtbaar van Ake tot Reijnders tot Gakpo en aan de rechterkant stond niemand want volgens mij de Frimpong niet eens mee. Wieffer zou veel meer tot zijn recht komen in het laatste half uur, toen er ruimtes kwamen omdat Schotland er doorheen zat.

Echt bizar hoeveel Feyenoorders op hun teentjes zijn getrapt als je (terecht) kritiek op Wieffer levert. Natuurlijk zit hij terecht bij de selectie, maar dat neemt niet weg dat hij gisteren een onwijs slechte wedstrijd speelde

23 maart 2024 om 12:31

De kritiek op de wedstrijd van gisteren is meer dan terecht, maar men doet nu alsof die jongen er niks van kan. Daar ga ik tegenin. Heeft in de CL en tegen psv laten zien een veel hoger niveau te kunnen halen.
Maar als hij voorlopig gepasseerd wordt door Koeman zou ik dat begrijpen.

23 maart 2024 om 12:51

Speelde Wieffer echt zo goed in de wedstrijden tegen PSV? Wat me is bijgebleven is dat hij een reuzekans miste in blessuretijd waardoor het gat nu 10 punten is

23 maart 2024 om 12:54

Als je een 6 gaat afrekenen op het missen van een kans snap je er weinig van en ben je de discussie niet waard

23 maart 2024 om 13:59

Mooi dat je dit als Feyenoorder gewoon kunt toegeven. Wieffer is al het gehele seizoen één van de sterkhouders bij Feyenoord, dus natuurlijk kan hij wel degelijk goed voetballen. De mensen die zeggen dat hij er niets van kan na gisteren moet je dan ook niet serieus nemen

23 maart 2024 om 14:28

Ik herinner me vooral de welbekende Jules de Corte tackle. Met een ziende scheids / VAR had die overtreding ten zeerste tegen hem gesproken. Die gemiste kans vind ik eerder voor hem spreken, beetje pech tegen PSV , maar zo heeft hij Feyenoord al veel punten opgeleverd. Hij dwingt ze wel af.

Wat een logica van die rabiate Feyenoorders.. Clubliefde maakt stekeblind.. Overtoom heeft een mindere carrière gehad dan Wieffer (stellen ze) en dus mag hij geen (negatieve) mening hebben over hem. Maar deze toetsenbordhelden (ook weer zo ironisch hypocriet van hen) hebben al helemaal geen voetbalcarrière (gehad) die bij Overtoom en Wieffer in de buurt komt. Dus waarop baseren zij dan hun (positieve) mening? Olie-, oliedom..

Ben het met hem eens, ik heb tot nu toe ook niet kunnen ontdenken dat hij een topper is. Denk ook echt niet dat hij het in het buitenland gaat reden. Leuk voor de eredivisie. Daarbuiten komt hij gewoon kwaliteit te kort

Je mag niets over Feyenoorders zeggen dan wordt je gelijk aangevallen, Wieffer en ook Geertruida waren gewoon matig en niet voor het eerst. Geen slechte spelers maar denk dat een Slot deze jongens ook gewoon gigantisch boven zichzelf laat uitstijgen.

geef zelf de voorkeur aan veerman over wieffer (duh) maar dit is wel een beetje overdreven natuurlijk. wieffer is gewoon een hele goede speler en die gaat gewoon mee naar het EK met veerman en schouten. alle drie zijn hele mooie spelers.

23 maart 2024 om 16:24

Allemaal pure armoede. Veerman ook. Als je op je 25e nog in de Eredivisie speelt dan ben je gewoon niet goed genoeg. Schouten ook 3x niks. Dan nog liever de Roon of Koopmeijners die op een hoger niveau dan Mickey Mouse competitie spelen

Wieffer had gewoon de pech dat hij tegen de opgevoerde versie van hemzelf stond, Mctominay. Man, die blies hem helemaal weg. Was wel even schrikken, zeg. Ik was eigenlijk ook wel om wat betreft Wieffer, maar dan zie je ineens het pijnlijke verschil tussen de Premier League en m.n. de Eredivisie. Harder, better, faster, stronger.

Naja het is ook wat onzinnig om zoiets te zeggen na (of eigenlijk nog niet eens halverwege) een oefenwedstrijd. Hij was niet best,maar de vorige interland speelde Schouten zowaar nog slechter en viel Wieffer geweldig in. Volgende wedstrijd speelt Veerman kut,terwijl Simons dat ook al 10 wedstrijden doet. Daarna speelt Depay als een krant en maakt Van Dijk een fout

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren