wk2018

Blessure Casillas en rode kaarten smet op bekersucces Real Madrid

Woensdag, 23 januari 2013 om 23:27

Real Madrid staat in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. Het team van José Mourinho leunde woensdag in Mestalla op de 2-0 winst in het heenduel met Valencia en bleef overeind in het stadion waar men zondag nog met een 0-5 zege in competitieverband vertrok: 1-1. Domper op het bereiken van de laatste vier waren de rode kaarten en de handblessure van Iker Casillas, die zich na een kwartier al moest laten vervangen. In de halve finale is Málaga of Barcelona de tegenstander.

/

Het eerste bedrijf leek doelpuntloos te eindigen, maar op slag van rust sloeg Karim Benzema toe. Na een goede pass van Xabi Alonso timede Ricardo Costa verkeerd en werkte de Fransman de bal achter Vicente Guaita: 0-1. De eerste helft was veelbelovend van start gegaan, maar werd onderbroken door het uitvallen van Casillas. De doelman kreeg een schop van Álvaro Arbeloa en kon het duel niet meer hervatten. Vervanger Antonio Adán verrichtte twee belangrijke reddingen voor en na de voltreffer van Benzema; pogingen van Nelson Valdez en Jonás werden onschadelijk gemaakt en zodoende ging Valencia met een achterstand de rust in.

Luttele minutan na rust moest Adán alsnog het leer uit zijn doel halen. De keeper werd verrast door een inzet van afstand van Tino Costa: 1-1. Op dat moment stond Real net met tien man, na een tweede gele kaart voor Fábio Coentrao. Hij raakte de bal met zijn hand aan. Het team van trainer Ernesto Valverde zocht nadrukkelijk naar een tweede doelpunt, maar ook de rentree na negen maanden van Sergio Canales kon los Che daar niet aan helpen. Ángel Di Maria maakte zich evenmin geliefd bij Mourinho. Onder de neus van de dienstdoende scheidsrechter maakte hij een grove charge op Joao Pereira en mocht hij onmiddellijk inrukken. In de eerste halve finale ontbreken zodoende Di Maria en Coentrao.


Poll

Wint Real Madrid de Copa del Rey?


Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door gochme)

Zonde van Casillas, hopelijk komt ie snel weer terug. Mourinho zal het niet zo erg vinden, hij vindt immers Adan de betere van de twee.

23 januari 2013 om 23:33

Heeft z'n hand gekneusd. Ligt er 1-2 weken uit. Niets ernstigs dus.

Ben maar verstandig geweest en voor Spaans gaan leren in de 75ste minuut. Maar goed ook. Het leek helemaal nergens meer op. Die rode kaart voor Coentrao vond ik niet zo heel erg. Eerste was een twijfelgeval maar je kon hem geven.

Maar goed, op naar de halve finale. Hopelijk kan Malaga stunten. Anders krijgen we waarschijnlijk in een maand 2x united en 3x Barca.

23 januari 2013 om 23:39

nou???
Mourinho zette Iker alleen op de bank om zelf ontslagen te worden(hij heeft iker altijd beter gevonden),nu hij heeft ingezien dat Perez dat niet gaat doen en dat hij Manu-barca-manu-barca(als hij die allemaal wint zal dat de geschiedenisoeken in gaan) gaat krijgen heeft hij besloten om Iker maar te laten spelen.

23 januari 2013 om 23:58

Kaka-madrid
Waar is je bron dat Mourino wilt ontslaan worden?
Nergens, enkel uit de wandelgangen van voetbalzone.

Casilas speelde niet in de Spaanse competitie maar wel bij de beker en Cl
We weten al lang dat de Spaanse titel Mourinho dit jaar niet intereseert en hij enkel de CL en de cup wil winnen.

En de reden dat caslilas op de bank zat is dezelfde als Ramos en Ozil voordien.
Door gebrek aan motivatie of uit vorm.

Real Madrid speelde eerste helft best goed maar ze zakte steeds in. In de 2de helft kon je zien dat Real het wat moeilijker had en minder kansen kreeg. Het was wel een rare scheids vond ik vandaag , want hij strooide met veel kaarten. Al met al moeten we blij zijn dat we in de halve finale staan ! #halamadrid

23 januari 2013 om 23:36

Volgens mij is dit al de vierde rode kaart in 5 wedstrijden als ik me niet vergis. Real Madrid kan dus zeker wat aan hun houding veranderen waardoor dat niet meer gebeurd. Het is op dit moment in ieder geval geen toevalstreffer meer, telkens maar weer zo'n rode kaart.

24 januari 2013 om 00:00

Di maria was rood echt overdreven als je weet dat Valencie hem de hele tijd heeft geschopt geslaan getackelt en hard aangepakt maar daarvoor amper wed bestraft.
Het is niet goed wat hij deed maar het was onschuldig en ging zijn tegenstander zeker nooit kwetsen daarmee.

24 januari 2013 om 01:32

Ook al schopt de tegenstander je de heletijd je hebt geen recht om na te schoppen, hij heeft het nu gedaan en wie is in het nadeel? Juist madrid en di maria zelf, gewoon erg dom hoe hij heeft gereageerd madrid zou al doorgaan waarom moet je jezelf laten verleiden on toch een schop na te geven?

2 rode kaarten en een blessure in een overbodige wedstrijd, dat is niet zo prettig! Madrid verdiend door naar de halve finale, ik ben benieuwd wie de tegenstander gaat worden. Ik denk dat Malaga een zeer grote kans maakt om door te bekeren aangezien het toch even niet geweldig draait bij Barcelona.

23 januari 2013 om 23:33

Hoezo draait het net geweldig?! Ze hebben maar 5 punten laten liggen in competitieverband, zijn door in de CL en staan in de kwartfinale van de copa? Ze doen voor alles nog mee en bij alles zijn ze favoriet, dat ze nou 1 misstap maken tegen Depor kan gebeuren.
Niks aan de hand hoor in Catalonië.

23 januari 2013 om 23:48

Op 1 week tijd gelijkspelen en verliezen terwijl je daarvoor praktisch alles wint, dan kan je wel van een mindere periode spreken. Vooral omdat ze echt slecht speelden in de laatste 3 helften ( tweede helft Malaga en de wedstrijd tegen Osasuna ).

24 januari 2013 om 00:05

Sociedad zul je bedoelen. Ze moeten dit weekend tegen Osasuna.
En anderhalve wedstrijd matig spelen kunnen we toch niet bepaald spreken over een mindere periode, wel?
Dalijk ga je me nog vertellen dat een club in de crisis zit als het drie wedstrijden achter elkaar niet weet te winnen.

24 januari 2013 om 00:27

Dat is wat mensen zeiden over real in het begin van het seizoen toch toen er 3 wedstrijden niet gewonnen werden. Zolang Pinto op doel staat tegen Málaga hebben zei gewoon een kans . (niet dag Valdes geweldig is hoor, maar wel 2punten beter).. ik ben banger voor Málaga dan voor Barca Real zal Málaga onderschatten en barca juist niet.

23 januari 2013 om 23:34

Het was geen overbodige wedstrijd, dit is het bekertoernooi.

23 januari 2013 om 23:48

Ja maar als je 0-1 voorstaat, en weet dat Valencia 4 keer moet scoren, dan kun je toch wat rustiger aandoen, en wachten op je kansen.

23 januari 2013 om 23:50

Ze konden na de rust toch gemakkelijk uittikken zonder van die dwaze kaarten te pakken? Valencia moest al 4 keer scoren in een helft, terwijl dat al 180 minuten niet gelukt was in de vorige confrontaties.
Je kan gerust stellen dat die kaarten niet zouden moeten gevallen zijn. Die blessure van Casillas is gewoon pech.

23 januari 2013 om 23:54

Die kaarten waren idd overbodig maar ik heb het over dat de wedstrijd niet overbodig was.

iig door, heel dom van Di Maria.

Real madrid heeft redelijk gespeeld! Balen van die domme rode kaarten maarja het hoort erbij.

Real speelde eerste helft wel goed maar na de rode kaart was het een saaie wedstrijd. En wel een domme actie van DI Maria, wedstrijd was al bijna afgelopen voor niks een rode kaart.

Wat is dit jammer zeg! Madrid speelde goed maar kon niet scoren, na een klinkende mooi zegen van 5-0 eindigt het vandaag in een 1-1 eindstand, valencia had zich natuurlijk voorbereid en hebben goede weerstand gegeven, en Di Maria waar ben jij mee bezig, ik vind hem al dramatisch en nu dit er bij dommer kan je niet zijn, hoop dat hij wekenlang buiten de selectie gelaten word want hij is nu echt dom bezig.

Sommige jongens lijken niet te beseffen dat ze voor Real Madrid spelen. Di Maria heeft echt al zijn krediet verspeeld. Natrappen? Denk toch eens na man.
Dan die Coentrao nog, bij het minste gerinste gaat meneertje helemaal door het lint en begint om zich heen te slaan. Zulke spelers moet Real Madrid niet hebben. Ik schaam me er gewoon voor.

Hopelijk valt de blessure van Casillas mee. Adan liet weer even zien hoe goed hij was bij de tegengoal. Wedstrijd om snel te vergeten, wat een klere zooi zeg.

23 januari 2013 om 23:36

Die tegengoal kun je hem ook niet helemaal aanrekenen, verdediging was weer aan het klungelen. Hij maakte wel reddingen waardoor Valencia niet scoorde. Mag die ook wel de credits voor krijgen ipv dat die elke keer afgezeken wordt.

23 januari 2013 om 23:39

Die blunder kan je echt niet goedpraten hoor. Daarnaast, al die reddingen werden recht op hem af gekopt of geschoten, de rest ging over. Wat een enorme onzekerheid straalt die man uit zeg.

23 januari 2013 om 23:47

Isco heeft een punt. Een stabiele verdediging begint met een keeper die iedereen neerzet en rust uitstraalt. Beide aspecten beheerst Adán niet. Bij elke spelhervatting zag je de onrust en paniek terugkomen. Al zou ik me als keeper ook niet veilig voelen met Arbeloa, Albiol en Coentrao voor me.

23 januari 2013 om 23:48

Heb je die vrije trap wel gezien, volgend mij werd die aangeraakt en veranderde die van richting. Ik kan hem dat echt niet kwalijk niet nemen, dat die onzeker is weet ik wel. Maar zelfs San Iker werd onzeker door Mourinho dus ja. Toen die jonger was was die echt talentvol.

23 januari 2013 om 23:51

Die onrust bij de spelhervattingen komen niet door Adan, daar hebben we al namelijk last van sinds vorige seizoen. Elke keer is het weer billenknijpen bij dode spelmomenten, maakt niet of het Barca of een club uit de 3e divisie is. Ze krijgen het toch voor elkaar om te scoren, dit seizoen zijn er ook veel goals uit dode spelmomenten voortgekomen, heel vaak ook beslissende waardoor we punten hebben laten liggen.

24 januari 2013 om 00:04

Dat is ook zo. Maar het begint ergens, zodra je meer en meer tegengoals krijgt uit dode spelmomenten ga je uiteraard nerveuzer worden naarmate de hoekschoppen en vrijetrappen die je te verwerken krijgt. Het is dan wel fijn om iemand te hebben die leiderschap heeft, de boel kan neerzetten en de rust bewaard, dat maakt je als speler en keeper toch wat zekerder.

Zowel Albiol als Coentrao, Arbeloa en Adán bezitten dat niet. Alleen Varané behoudt de rust op zulke momenten maar hij is nog geen leider al komt dat met de tijd. Ik vond Real vandaag bij tijd en wijle een zeer onzekere indruk maken en ik hoop dat ze niet met deze verdediging aantreden tegen Barca, dat zou een fiasco worden..

23 januari 2013 om 23:37

Die rode kaart van Coentrao kan nog wel eens een vervelend staartje krijgen, hij wierp de vierde official nog wat aardige woorden toe. Zou me niet verbazen wanneer die geschorst wordt voor meerdere wedstrijden.

Di María is altijd een opgefokt mannetje geweest. Al dan niet in de vorm van schwalbes maken en irritant gedrag vertonen.

23 januari 2013 om 23:44

Inderdaad. Zelfs nog na die keer dat hij de scheids hijo de puta noemde om een beetje te scoren bij Mou.. hij leert er echt niets van.

Begin echt een hekel aan hem te krijgen, gefrustreerd, smerig ventje die zijn prijskaartje niet waarmaakt.

23 januari 2013 om 23:38

Casillas ligt er 1-2 weken uit, valt mee dus. En die tegengoal, bekijk die nog maar eens. Werd nog aangeraakt en dat gaf een duidelijk effect aan de bal, een lastige bal hoor, voor Adán.

24 januari 2013 om 00:48

heb je juist gelezen dat de arts denkt dat het een lichte blessure is, maar dat ze pas morgen met zekerheid kunnen zeggen wat er juist scheelt.
Casillas heeft wel aangegeven, dat hij denkt dat het een breuk is.

Maar okeejj reaall zal de halve finale sws wel winnen komt goed!!

Een slecht duel van beide kanten. Wat ging er veel mis in de 1e helft en door slordigheden kregen beide kansjes. Er valt eigenlijk weinig goeds te zeggen over dit duel en eigenlijk moet je je afvragen wie slechter was.

Wat voorop staat is dat de arbiter het slechtste was van allemaal. Hij laat na Ruiz van het veld te sturen na eerst express op het been van Di Maria te staan om erna express Ronaldo van achteren neer te schoppen met 0,0 intentie op de bal. Vervolgens geeft hij snel in de 2e helft de 2e kaart aan Coentrao terwijl de 1e zeer onterecht was. De rode kaart van Di Maria was 100% terecht, na trappen is na trappen, maar waarom mag Banega het een seconde ervoor wel zonder een kaart?

Weer genoeg reden tot klagen, maar waar we het meest blij mee moeten zijn is dat Ronaldo niet geblesseerd is geraakt, wat heeft hij voor trappen gehad.

Duel om snel te vergeten en afwachten wie we gaan krijgen in de halve finale.

23 januari 2013 om 23:37

Ik snap dat je Banega erbij haalt met die overtreding op Ronaldo vlak voor Di Maria zijn kaart, maar dan moet je niet vergeten dat Xabi Alonso in de 1e helft niets kreeg voor een gelijke overtreding op Viera(en Ruiz voor die tackle op Ronaldo).

Uiteindelijk ben ik het natuurlijk wel met je eens, Banega had daar geel moeten krijgen maar Perez Lasa is niet voor niets de slechtste scheids in heel La Liga.

23 januari 2013 om 23:38

Eigenlijk vond ik Madrid helemaal niet zo slecht, Valencia is gewoon lastig na een 5-0 nederlaag moesten ze gewoon hun plannetje wijzigen, Scheidsrechter had echt invloed op de wedstrijd waar was hij in godsnaam mee bezig, Coentrao inderdaad onterecht er af, Di Maria is gewoon erg dom.

Ik feliciteer alle madrid fans met deze overwinning, zwaar bevochten en kritiek op de scheids is meer dan logisch hij verpeste het spel echt erg, was gewoon niet leuk meer.

Fabio Coentrao en Di Maria terecht afgestuurd. Wat ben je dan dom bezig.
Valencia had ook wel met 9 man mogen staan na die smerige tackle van Victor Ruiz op Ronaldo en op het been staan van diezelfde Victor Ruiz? op Di Maria. Valencia schopte alles wat los en vast zat en Ronaldo moest dat heel vaak ongelden ook weer vies van Banega en kon me de frustratie voorstellen. Moet wel zeggen je bent dan de aanvoerder doe kalm en jaag je teamgenoten niet op.

Wel heel goed verdedigd die Ronaldo haalde veel ballen weg alleen aanvallend bracht hij niet zoveel.
Die Varane wow wat is dat een sterke gozer zeg daar heb ik ook echt van genoten.
Jammer van de wedstrijd dat het zo moest lopen, maar er hing een grimmige sfeer.
Zonde dat Valencia niet goed bestraft werd.

die rode kaarten zijn zeer dom van die 2 spelers, zeker als ze tegen Barca zouden uitkomen, dan mis je die 2 spelers.
Casillas zijn blessure is natuurlijk het ergste, want als die ook moet missen, indien Barca doorgaat dan heb je wel problemen, al zal Barca ook wel met Pinto spelen moesten ze doorgaan.

Zonde van Casillas, je kon aan z'n gezicht zien hoe erg hij baalde dat hij niet verder kon.

Alonso Motm, over het algemeen geen hele goede wedstrijd. Varane laat zien een uitstekende CV te zijn die opbouwend sterk is en aan de bal erg rustig. Speelt al erg volwassen, met zijn negentien jaar.

Di Maria gewoon oliedom, echt geen woorden voor. Modric trouwens ook niet slim, en dan over Coentrao nog maar niet te spreken. Er mist discipline in de groep, drillmeester Mourinho doet toch iets fout?

Alle middenvelders en verdedigers van Real Madrid hebben vandaag niet gevoetbald maar wel gewerkt. Alle ballen gewoon de stadion uit.... Ongelooflijk en dat bij de grootste club? Dramatisch gewoon!

Verkoop alsjeblieft die Di Maria. Ik ben echt klaar met die jongen. Enorm getalenteerd maar zijn gedrag is echt walgelijk. Die schwalbes en dat aannaaien, echt om te kotsen. Ben eigenlijk ook wel klaar met Coentrão. Hele selectie moet in mijn ogen opgeschoond worden.

23 januari 2013 om 23:39

Coentrao vind ik echt een smerige speler, hij is goed maar oo zo smerig. Kan daar echt niet tegen. Van mij mag die gewoon vertrekken, Di Maris zou ik gewoon nog kans geven onder de nieuwe trainer (als we die ooit gaan krijgen), hij is echt getalanteerd maar sommige dingen moeten er echt uit. Hopelijk komt er een grote schoonmaak, er kunnen wel meerdere spelers weg.

23 januari 2013 om 23:40

Kaká en Di Maria
Marcelo en Coentrao

Als je deze spelers met elkaar vergelijkt, zie je het verschil in karakter? Ik ben het volkomen met je eens.. Sommige spelers beseffen niet bij welke club ze spelen geloof ik, ongelooflijk.

23 januari 2013 om 23:49

Marcelo is ook geen lieverdje.

23 januari 2013 om 23:50

Kaka en Di Maria verschillen indd veel van karakter, maar Marcelo en Coentrao verschillen toch niet zoveel van elkaar wat karakter betreft.

24 januari 2013 om 00:00

Het kan aan mij liggen hoor, maar ik denk dat Mourinho de gene is die ervoor zorgt dat Marcelo geen lieverdje is. Wanneer ik wedstrijden van Brazilië kijk, gedraagt hij zich keurig!

24 januari 2013 om 01:02

Marcelo laat zich ook gaan hoor als hij voor Brazilie speelt.. laatst tegen Argentinie (vs Lavezzi). Mourinho heeft hem opgefokt want toen hij kort haar had was hij niet zooo!

24 januari 2013 om 01:35

Misschien bedoel je dat marcelo en coentrao verschillen in timing, marcelo doet het onwijs slim komt er vaak goed van af coentrao doet het gewoon te opzichtig, ze zijn allebei vervelend maar de een is slimmer als de ander, ik kan niet ontkennen dat marcelo het gewoon slim aanpakt.

23 januari 2013 om 23:45

Eens. Voor mijn part mogen Di Maria en Coentrao vertrekken. Marcelo is haast nooit geblesseerd dus heb je als back-up al Nacho klaar staan.

Voor Di Maria Isco binnenhalen en Jese naar het eerste halen indien Kaka ook vertrekt. Maakt de selectie ook weer wat Spaanser.

Coentrao moet beter opletten, de vorige wedstrijd kon die ook al een rode kaart krijgen maar had de scheids het niet gezien in een vergelijkbare situatie. Di Maria een hele domme actie maar ik moet zeggen dat ze bij Valencia ook niet rooms waren met op zijn been gaan staan en een slaande beweging maken. Ben benieuwd tegen wie ze in de halve finale moeten.

Valencia verdiend in de eerste helft een rode kaart voor de 1-1 krijgen wij er gewoon 2 waarvan 1 onterecht. Ik wil nooit meer horen dat real de scheids mee heeft. Spaanse bond bullsh!t.

Was geen leuke wedstrijd om te kijken. Snel vergeten dus. Enige lichtpuntjes waren Varane en Alonso.

23 januari 2013 om 23:44

Klopt, al vond ik Raúl Albiol ook verassend goed spelen, geen gekke acties en gewoon solide verdedigd.

23 januari 2013 om 23:46

Haha, Albiol kon ook weinig fout doen, schoot letterlijk elke bal de tribune in. Kreeg waarschijnlijk gewoon de opdracht om geen leuke dingen te proberen. Werkt wel dus.

wanneer is de halve finale

23 januari 2013 om 23:51

1ste wedstrijd is volgende week

Oh dat is niet erg, Casillas is toch geen 1ste doelman.
En wat een idioot die Di Maria. Heeft die dit seizoen al eigenlijk iets gedaan waarvan men denkt : Mwah dat is niet slecht?
Sowieso sterke pot van Real, althans wat ik gezien heb. Real Madrid onwaardig man. wat een onzin was dit weer. Lijkt niet eens op voetbal. Een Di Maria die bij een aai over zn hoofd gaat huilen en zelf wel dit soort dingen flikt, een Coentrao die bij alles boos wordt. Moet echt iets gebeuren bij Real voordat ze hun krediet verliezen (voor zover het nog niet al vergaan was)

23 januari 2013 om 23:56

Hij is wel eerste doelman.

Mourinho zag dit natuurlijk allang aankomen en wilde Casillas de rust geven. Jammer dat de druk van de fans deze geniale coach heeft overgehaald om hem toch op te stellen.

Rare wedstrijd. Valencia begon voortvarend, maar die laatste beslissende bal ontbrak telkens. Maarja, ik heb liever Real dan Valencia tegen Barca (ja, ik ga er al van uit.)

Wat mij ook opvalt he.. Die Xabi Alonso ontsnapt aan zoooooveeeeel gele kaarten.. Die man ontsnapt (bijna) elke wedstrijd aan een meer dan terechte gele kaart :s

24 januari 2013 om 00:31

Alonso maakt indd elke misschien wel de meeste overtredingen bij Real, maar toch hij er telkens mee weg zonder kaart.
Als Real tegen Barca speelt ook, Alonso maakt altijd overtredingen, maar komt er altijd mee weg zonder kaart

Wat een drama die Coentrao. Stuur hem maar terug naar Benfica. Geweldig bij Portugal, maar o zo slecht bij Madrid.

De portugese stijl gaat gepaard met rode kaarten. Ik kan het nog steeds niet verklaren.

Coentrao en Di Maria geschorst + bekeroverwinning? Dat is toch tot drie maal toe goed nieuws? Coentrao doet weinig tot niets goed en Di Maria is een perfect voorbeeld van een sporter zonder verstand. Daar komt soms wel wat goeds uit maar nog vaker onverstandige beslissingen.

Enkel de blessure van Casillas is een tegenvaller, al heb je met Adnan wel meteen een uitstekende vervanger voor de volgende wedstrijden.

29/30 januari is de eerste halve finale-wedstrijd.. Weet iemand of Real Madrid eerst thuis moet volgende week? Of is dat Malaga/barcelona als een van hen wint vanavond?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

841 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Reserverol doet Pogba niet veel: ‘Er waren wat issues met Mourinho’

Paul Pogba stond dit seizoen niet altijd in de basis bij Manchester United. De middenvelder werd bijvoorbeeld op de bank gezet in wedstrijden tegen Huddersfield Town in de Premier League en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren