Endt wijst Ajacied van het Jaar aan: ‘Staat te voetballen als een kerel’

Dinsdag, 25 december 2012 om 12:47

David Endt gaat al de nodige jaren mee bij Ajax. Hij fungeert als teammanager van de recordkampioen en ontfermt zich in die hoedanigheid over de spelers. Endt ziet als geen ander hoe de spelers zich voelen en twijfelt dan ook niet als hem in NRC Handelsblad wordt gevraagd naar de Ajacied van het Jaar in 2012. “Daley Blind.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Daley Blind inderdaad de Ajacied van het Jaar 2012?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door jolano)

Prachtig hoe Blind zich ontwikkeld heeft! Wat een karakter, want hij werd echt uitgekotst!

25 december 2012 om 16:25

Hij speelt eindelijk best goed maar Ajax is te hoog gegrepen. Ja hij was dreigend tegen real madrid in de arena maar dat gebeurt ook niet elke wedstrijd. Geef mij maar een lb zoals Boilesen.

25 december 2012 om 16:53

Ja jammer dat hij al 1,5 jaar geblesseerd is...
Voor Ajax is Blind op dit moment gewoon een hele goed linksback. Als hij iets aan snelheid kan winnen helemaal.

ik ben nooit zo enorm weggeweest van Boilesen, met name omdat hij amper kans heeft gehad om zich te bewijzen. Die paar wedstrijden stond hij goed, maar was hij ook continu weg van de LB. Heb je dan een rechtsbuiten die wel een paar keer over je heen gaat, verdwijnt de liefde van de supporters even snel.

Ik kan het er eigenlijk alleen maar mee eens zijn. Hij werd verguist, uitgefloten, gefilleert, noem het maar op. Maar hij heeft altijd het vertrouwen van Frank de Boer gehad, en laat dat nu wekelijks zien. Elke keer 1 van de betere bij Ajax. Respect voor het doorzettingsvermogen en karakter van Daley!

25 december 2012 om 13:40

En respect voor het vertrouwen en het geloof van de Boer!

25 december 2012 om 18:11

@lucasandersen:

Ja, zeker! Moet ook gezegd worden dat de Boer dit goed heeft gezien.

25 december 2012 om 16:54

Vergeet niet dat het ook niet makkelijk geweest zal zijn om zijn vader zo publiekelijk af te zien gaan. Ik zou me voor kunnen stellen dat hij zich rancuneus op had gesteld, en ook dat heeft hij nooit gedaan.

Terecht! Hij doet het echt heel goed op dit moment en is eigenlijk een van de weinige die van mij wekelijks een ruime voldoende krijgt. Hij doet verdedigend geen gekke dingen en gaat ook niet als kip zonder kop mee naar voren!

Nog 1 of 2 jaar bij Ajax en dan voor een subtopper in het buitenland bijvoorbeeld: Valencia, Arsenal, Schalke

Kan een grotere speler worden dan zijn vader, hij is iig al verder denk ik,op zijn leeftijd.

Blind komt nog steeds tekort voor Ajax of een andere topclub. Dat hij zijn rol goed invult is omdat hij speelt op een positie waar je heel wat tekortkomingen kan verbloemen.
Als je als back verdedigend goed speelt, is men al snel tevreden. Daar s Blind zeker in geslaagd. Echter op zijn aanvallende kwaliteiten, is hij behoorlijk beperkt. Hij zal nooit de opkomende back worden die tegenwoordig bij topclubs in Europa spelen. Daarvoor is het teveel een verdediger.

25 december 2012 om 12:59

dan heb jij zeker nooit als back gespeed....je moet niet zo minder waardig doen. als back sta je altijd tegen de meest snelle en vaak ook de meest technische speler van de tegenstander.....dus dat doe je niet zo maar ff. en in deze tijd als je als verdediger geen fatsoenlijke voorzet kan geven ben je ook nergens

25 december 2012 om 13:03

Ik speel al jaren op de linksback positie. Dus je weet niet waar je over praat. Ik vind Blind een gemaakte linksback, die eigenlijk niet op die positie hoort te spelen. Blind is een CV die tekort komt om het hoogste niveau, maar op de back positie is het voetballen een stuk makkelijker omdat er weinig teams zijn die met vleugelspelers spelen.
Aanvallend komt Blind tekort. Het is geen aanvaller en dat zie je aan alles.

25 december 2012 om 13:41

Dus jij zet jezelf weg als de kneus van het team?

Prima hoor, maar hiermee doe je Blind tekort. Ten eerste is hij prof, daarnaast heeft hij bewezen mentaal heel sterk te zijn. Als je je zo weet op te richten terwijl niemand het in je zag zitten, is heel knap.

Voor de top komt hij idd te kort, maar hij kan de komende jaren de linksachter van Ajax zijn. Daarnaast wordt hij ook nog eens alleen maar beter.

25 december 2012 om 13:43

Ik geloof niet dat jij veel wedstrijden van Blind heb gezien. Hij is een hardere werker geworden en blijft maar gaan aan die zijlijn. Hij houd met van Rhijn dat veld zo breed waardoor onze vleugelaanvallers meer ruimte en keuzes krijgen. Ook technisch komt Blind niks te kort. Ik zie hem regelmatig zich heel goed redden uit situaties waar hij word opgejaagd op eigen helft, een klein lobje over de voet van z'n directe tegenstander gevolgd door een 1-2tje met Eriksen en weg is Blind..
Als Frank de Boer een linksback van Blind gemaakt heeft, zoals jij vermeld, dan wederom petje af voor de Boer!

edit: lees foutje

25 december 2012 om 19:32

@ sab 80: 'het is geen aanvaller en dat zie je aan alles'. Nee gek he, als hij verdediger is....

26 december 2012 om 08:02

Daar aan zie je dat sab80 zelf een hele goeie lb is, god wat een malloot.
Blind is dit seizoen eigenlijk de verrassing van ajax, zo goed heeft hij zich ontwikkeld. Ik vind dat sinds zijn vader weg is bij ajax, dat hij zo wie zo beter is gaan spelen en dit heeft ook natuurlijk te maken met de boer, die hem vertrouwen geeft.

25 december 2012 om 13:01

Ajax is geen top meer, in NL nog wel, maar internationaal is geen enkele NL club meer top.

25 december 2012 om 13:06

Das waar maar het is wel mooi dat de van oudsher Nederlandse top ploegen nog steeds potentiele top spelers opleiden. Denk dat we met v Rhijn, Martins indi, de Frei en Blind/v Aanholt over een paar jaar een sterke verdediging hebben staan, beter dan nu!

25 december 2012 om 14:13

Ik naam aan dat je de Vrij bedoelt, maar inderdaad. Nederland heeft in potentie weer een aantal goede verdedigers! Ik wil daar Nuytinck en van Dijk ook aan toevoegen, die jongens ontwikkelen zich prima!

25 december 2012 om 13:01

Geef het nog wat tijd hij is nog jong, het enige wat er nog aan mankeert is zijn voorzet de drang naar voren heeft hij wel. Kijk hoeveel beter hij nu is ten opzichte van het vorige seizoen.

25 december 2012 om 13:03

Ik denk zelfs dat Blind meer potentie heeft dan v Rhijn om verder te slagen.

25 december 2012 om 13:03

Ik weet niet of jij Daley Blind wel eens hebt zien spelen, maar die loopt meer links buiten dan dat hhij in de verdediging loopt. Wel degelijk een opkomende back, die met wat meer geluk als zijn mede spelers er eens een bal intrappen of afleggen op hem, al wat asists en/of doelpunten had ggehad..

25 december 2012 om 13:05

Kijk je wel wedstrijden van Ajax? Hij haalt denk ik zo n 5x per wedstrijd de achterlijn. Zelfs tegen City en de eerste wedstrijd tegen Dortmund was dat zo. Juist verdedigend vind ik hem af en toe niet goed staan. Positioneel mag het nog wat beter. Ik zou ook het liefst een andere linksback zien maar dan omdat Blind voor de verdediging echt geweldig kan zijn. Hij kan goed naar voren verdedigen, hij heeft loopvermogen en qua passing en techniek ook potentie zat.

25 december 2012 om 14:06

Je bent niet verplicht om iets te zeggen. Ten eerste verwacht niemand dat hij bij een Europese topclub zal komen. Dat hoeft ook niet. Bij Ajax doet hij het gewoon erg goed. Heeft zich enorm goed terug geknokt en ondanks al het kritiek heeft hij nooit opgegeven. Ook jijzelf weet dus niet waar je over praat. Van origine is Blind een verdedigende middenvelder die regelmatig centraal in de verdediging werd gezet. Door blessures werd hij uiteindelijk linksback.

Blind komt de gehele wedstrijd mee op naar voren als het kan, nog vaker dan Van Rhijn. Ook zoekt Blind altijd de voetballende oplossing en gaat hij voorop in de strijd. In de verdediging mag hij vaak de dekkingsfouten van Alderweireld en Moisander opknappen. Let maar eens op hoe vaak die twee hun mannetje laten lopen.

25 december 2012 om 14:14

@sab80

Het Nederlands elftal is in 88 Europees kampioen geworden met als backs van Tiggelen en van Aerle, deze voetballers schakelden hun man uit in leverden de bal in. Hierdoor kon Koeman als centrale verdediger doorschuiven. Als Blind dit net zo gaat invullen is hij zeker goed genoeg voor Ajax.

Ajax en Heerenveen hebben afgelopen seizoen met de inschuivende centrale verdedigers (vertonghen en Gouweleeuw) laten zien dat weinig tegenstanders hiermee om kunnen gaan. Dit is ook beter voor de veldbezetting wanneer je met buitenspelers speelt.

Hoop en denk dat veel topclubs dit ook in gaan zien en de blinde paarden zoals Willems e.d. links laten liggen en meer voor het verdedigende type Martins Indi zullen kiezen.

Erg knap van hem, na alles shit die hij over zich heen heeft gekregen heeft hij nooit zijn kop in de wind gegooid!

ik snap totaal niet waarom mensen het hier mee eens zijn. Ik vind dat Blind het nu zeker goed doet, maar dat is pas sinds 3-4 maanden waar een jaar 12 maanden kent. Voor de rest heeft Ajax helemaal niks aan Blind gehad. Hij heeft een enorm knappe ontwikkeling gemaakt, maar dan mag ie komend Jaar gaan bewijzen dat hij ajacied van het jaar 2013 moet zijn.

25 december 2012 om 14:07

Over het gehele jaar 2012 heeft Blind prima gespeeld. Na de winterstop vorig seizoen begon heel Ajax goed te spelen, ook Blind. Bij de meeste mensen viel het afgelopen zomer al op dat Blind wel een stabiel 2e seizoenshelft heeft gespeeld. En na de zomer ging hij vrolijk verder en begon steeds meer in zichzelf te geloven, wat resulteert in Ajacied van het jaar.
Ik ben het volledig met Endt eens als je kijkt waar deze jongen vandaan komt

Totale onzin dit. Hij brengt aanvallend niets en laat verdedigend nog altijd steekjes vallen. Omdat hij van een 1 naar een 3 is gegaan, betekent niet dat hij opeens een topspeler is. Siem de Jong is duidelijk de speler van het jaar, met belangrijke goals en is MVP van de eredivisie van 2012.

25 december 2012 om 14:00

Helemaal mee eens. Blind is nog steeds de slechtste speler in de basis van ajax. Snap daarom ook niet dat deze man Blind speler van het jaar maakt. BTW is een uitspraak van Dhr. Endt belangrijk genoeg op op voetbalzone geplaatst te worden? Wie is deze man....

25 december 2012 om 14:07

Als je niet eens weet wie David Endt is neem ik jouw bericht al niet meer serieus.

25 december 2012 om 14:17

Als je niet weet wie endt is moet je niet reageren.

Je kunt zeggen wat je wilt over Blind maar hij staat wel zijn mannetje. Heeft zich goed kunnen ontwikkelen maar er zit nog heel veel rek in die jongen. De Boer heeft hem de kans gegeven en die heeft hij gegrepen. Ondanks alle kritiek en het boe-geroep van de supporters heeft hij zich toch staande kunnen houden. Ik kan het me best voorstellen dat het mentaal loodzwaar moet zijn geweest als je iedere keer krijgt te horen dat je een nietsnut bent en dat je maar beter kunt oprotten. Ik hoop dat Blind snel verlengd want hij hoort gewoon bij Ajax .

Ergens kan ik het wel begrijpen. De ontwikkeling van Blind is wel te prijzen. Toch vind ik dat bijvoorbeeld Eriksen of De Jong beter heeft gespeeld dan hij.

Echt knap hoe hij ondanks alle kritiek zich zo heeft verbeterd, vooral in de cl wedstrijden een van de beste op het veld!

Snel verkopen voor een mooi bedrag en dan Boilesen op zijn postie neerzetten, een jongen met nog veel meer potentie,

25 december 2012 om 13:23

Dat is niet mogelijk omdat zijn contract afloopt. Voor zon speler ontvang je niet meer dan een miljoen.

Boilesen ligt altijd in de lappenmand dus daar hoef je voorlopig ook weinig van te verwachten.

5/6 berichten over de eredivisie van vandaag gaan over Ajax. Wordt nu wel erg veel.. Wel mooi voor Blind dat hij alle mensen die kritiek op hem hadden de mond heeft gesnoerd. Dat maakt zijn prestatie extra mooi en zijn persoonlijke prijs terecht.

26 december 2012 om 08:08

Dan lees je die toch niet, stat nergens dat het verplicht is om deze te lezen.

Die endt is ook niet goed snik daley blind ajaxcied van t jaar kan je nagaan hoe triest het is gesteld met Ajax , blind is gewoon een zwakke back weet zich staande te houden tegen de laage ploegen Eredivisie maar komt international gewoon te kort ,

25 december 2012 om 14:08

Ook in de Champions League was hij een van de betere spelers, daar waar Ajax over het algemeen prima presteerde.

Ik ben het niet met de prijs eens. Ben ook geen Ajax fan dus misschien zie ik het daarom anders dan de meeste Ajacieden, maar voor mij is Siem de Jong de nieuwe leider van dit Ajax. Ik vind dat hij de rol van Vertonghen heeft overgenomen en eigenlijk steeds meer een persoonlijkheid begint te worden.

Een goed voorbeeld daarvan vond ik de wedstrijd tegen Man City, waarin hij twee keer scoorde, maar daarnaast ook echt goed speelde. Ook afgelopen wedstrijd, toen hij gewoon kritiek durfde te geven toen Boerrighter een bal verpestte, spreekt mij positief aan. Vind het bij Ajax vaak nog te lief en zo'n iemand heb je eigenlijk wel nodig in je elftal.

Verder vind ik het ook gewoon een prima voetballer die i.m.o. nogal onderschat wordt. Hij geeft bv. ook vaak heerlijke passjes in de loop mee. Echter, worden die passjes vaak niet op dezelfde waarde geschat als wanneer een Fischer of Eriksen zo'n pass hadden gegeven. Ik ben ook wel benieuwd hoe andere mensen dit zien.

Dus voor mij Ajacied van het jaar 2012: Siem de Jong (hoewel ik het Blind ook wel gun hoor ).

25 december 2012 om 18:09

Je moet, denk ik, Endt een beetje 'kennen' om te snappen wat hij bedoelt.
Endt staat persoonlijk heel dicht bij de spelersgroep en heeft dus gezien wie van het verst is gekomen. Blind komt van veel verder, en dus heeft hij meer stappen gemaakt.

Of hij de beste van het veld is, of de leider, is hier niet aan de orde (al was dat antwoord misschien inderdaad wel logischer geweest)

Toen hij bij Groningen speelde dacht ik: Dit wordt een grote speler... Jaar later dacht ik weer: Pfff dat ik hier ooit lovende woorden voor had.. Maar nu bewijst Blind junior waarom hij in de basis hoort bij Ajax... Hij ontwikkelt zich goed en ik kan, ookal ben ik Feyenoorder, zeggen dat Ruben Schaken het lastig zou krijgen tegen Blind.. Al denk ik toch dat Boilesen een betere speler wordt...

Maar toch denk ik dat De Jong het verdiend om Ajacied van het jaar te worden..
Anders wel Kenneth Vermeer..
Christian Eriksen maakte niet echt een indruk op mij

Dat zegt helaas meer over de kwaliteit van de selectie dan over die van Blind.

Ik vind Blind mentaal ook één van de sterkste en als je kritiek van supporters van Ajax kan overleven vind ik wel dat hij volgende in de rij is om aanvoerder te worden. Als hij verlengt uiteraard.

ja blind doet het aardig, maar het is natuurlijk zeer jammer dat boilesen zoveel blessureleed kent.. want dat leek mij echt een top linksback in wording.

Fijne kerst. Vind die Blind het ook heel goed doen. Eindelijk is ie ontmaagd en is ie een kerel.

Blind doet het aardig tot heel goed.
Heeft zonder enige twijfel het meeste progressie gemaakt dit jaar.
Wat mij zeer opvalt is als hij een raid naar voor onderneemt en hij passt naar Eriksen,die jongen breekt 99%van Blind zijn raids af door de bal naar achter te spelen en dan ""zie"" ik blind denkenm dood te vallen.

Als hij een betere voorzet en meer durf zou hebben is die zo klaar voor een topclub.

Als hij na dit seizoen ook nog 1 seizoen goed speelt in een betere competitie is hij voor mij de linksback van Oranje.

Tja, ik weet het niet hoor. Ja, hij heeft zich enorm verbetert de laatste tijd alleen erger ik me nog groen en geel dat hij te vaak (vooral bij stanadaard situaties) gewoon doodleuk van zijn tegenstander wegloopt. Daarnaast komt hij ook behoorlijk wat snelheid te kort, nu is hij wel een echte Ajacied maar niet de Ajacied van het jaar voor mij. Eigenlijk zou ik niet eens weten wie ik als Ajacied van het jaar zou moeten aanwijzen.

Toen ik de titel las dacht ik direct aan Blind. Hij heeft zich dit seizoen enorm ontwikkeld en is wekelijks een van de betere Ajacieden. Verdedigend knapt hij enorm veel op, daar waar Alderweireld en Moisander altijd wel een dekkingsfout o.i.d. maken en aanvallend doet hij altijd mee, de hele wedstrijd.

Echter mag niet vergeten worden hoe belangrijk Siem de Jong voor Ajax is. Hij is niet de meest sierlijke speler, maar wel de speler die nooit een onvoldoende haalt en ook altijd voorop in de strijd gaat. Op belangrijke momenten staat hij op, met als hoogtepunten: Kampioenswedstrijd tegen Twente en de champions league duels tegen City.

Weetje als je daar op die back staat, iedereen praat over de toekomst.. Kaft jou uit.. Zou ik niet bovenop komen. Goed terug gevochten ! Ik hoop je nog vele jaren bij ajax te zien.

Leuk zo'n prijs voor Blind, maar als ik hem was zou ik met 2 opgestoken middelvingers naar de fans het stadion verlaten aan het eind van het seizoen.

Die gozer is zo enorm verguist door de Ajax-fans en nu wordt hij bejubeld, stelletje hypocrieten.....

Nee, ik zou Ajax aan het eind van het seizoen bedanken voor de opleiding en fijn het stadion verlaten. Met dank aan de fans.

Ik vind Vermeer Ajacied van het jaar

Blind is bezig aan een fantastisch seizoen! Van gaal zou hem een keertje moeten selecteren!

Ik kan 10 basisspelers noemen, die beter zijn dan Blind. En 3 linksbacks van Ajax die beter zijn. Wat een onterechte lof voor dit matige linksbackje, na een paar aardige wedstrijden. In mijn optiek de zwakste schakel van Ajax.

26 december 2012 om 08:14

dan snap je echt niet waarom hij dit is geworden door van endt, hij heeft zich geweldig terug geknokt, terwijl hij door zon supporters als jou, uitgekotst en uitgefloten is geworden.
Ik heb zeer veel bewondering voor blind, die zich zo staande weet te houden en nu moeten de rest eens meer zien, dat wanneer hij naar voren gaat ook de bal aan hem gaan geven, dan kan hij de voorzetten ook nog beter ontwikkellen.

Blind is een prima gack voor Ajax en op zijn leeftijd verder dan zijn vader was. En zoveel betere linksbacks zijn er niet in Nederland. Willems (psv) zeker niet, Braafheid zeker niet, BMI als back ook niet, wellicht Buttner en van Aanholt (vites). Nee, Blind kan zeker nog groeien, goed dat de Boer hem steeds heeft laten staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

330 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Manchester United 6 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0
2014/2015 Ajax 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Man United revancheert zich en houdt Liverpool en Tottenham op afstand

Manchester United is er woensdagavond in geslaagd om zich enigszins te revancheren van de thuisnederlaag tegen West Bromwich Albion door met moeite te winnen van Bournemouth: 0-2. The Red Devils wisten...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 23 april
Ernesto Valverde overweegt te vertrekken bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren