'Ik moet dit seizoen minstens 29 keer scoren om tevreden te kunnen zijn'

Maandag, 24 december 2012 om 15:50

Paris Saint-Germain had in de zomer veel geld over voor Zlatan Ibrahimovic en de spits stelt niet teleur. In de eerste seizoenshelft heeft Ibracadabra al achttien keer gescoord: een evenaring van het aantal goals dat Vahid Halilhodzic maakte in de eerste helft van het seizoen 1984/85. In de tweede seizoenshelft gaat Ibrahimovic op recordjacht, al waakt hij voor te hoge verwachtingen.

/

Carlos Bianchi is met 37 competitiedoelpunten de meestscorende speler van PSG in een seizoen en het record in de Ligue 1 staat op naam van Josip Skoblar, die in het shirt van Olympique Marseille 43 keer scoorde in het seizoen 1970/71. Ibrahimovic hoopt deze records te breken: "Maar als ik dat doe, dan breekt iemand anders mijn record in de toekomst weer. Records zijn er om gebroken te worden."

"Het is mijn werk om te scoren", vervolgt Ibrahimovic. "Ik ben goed begonnen aan het seizoen, maar ik beloof niet dat ik een bepaald aantal doelpunten zal gaan maken. Ik probeer wel om mezelf ieder jaar weer te verbeteren. Vorig seizoen maakte ik 28 doelpunten bij AC Milan, dus ik moet minstens 29 keer scoren om tevreden te kunnen zijn." PSG staat mede dankzij de goals van Ibrahimovic bovenaan in de Ligue 1, al heeft het evenveel punten als Olympique Lyon en Olympique Marseille.


Poll

Denk je dat Zlatan Ibrahimovic dit seizoen 43 keer kan scoren?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door job..)

Voor een speler die zegt dat hij in de schoenen van Messi wel 90 goals had gemaakt heeft hij zijn eigen doel flink naar beneden bijgesteld

24 december 2012 om 16:09

Heeft hij nooit gezegd. Was weer zo'n journalist die grappig dacht te zijn.

24 december 2012 om 16:19

Ik bedoel natuurlijk dit artikel:
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=178068

24 december 2012 om 16:26

Die bedoelde Officer ook. Een journalist heeft al toegegeven dit uit zijn duim te hebben gezogen.

24 december 2012 om 16:26

Ik weet dat je dat artikel bedoelt, maar dat zijn valse quotes. Ibrahimovic heeft die dingen nooit gezegd. Hij praat enkel positief over Messi.

24 december 2012 om 16:34

Ik begreep dat je wist welk artikel ik bedoelde, het was meer voor de andere lezers.

24 december 2012 om 16:16

Vergeet afgelopen zomer nooit dat ik in Monaco was en het kranten rekje met 'de hoofd artikel' Zlatan and Silva for 80M to Paris Saint-germain.

Dat andere was van Adrian Mutu naar Ajaccio. Hij zei: dat hij er meer zou maken dan Zlatan? Nou moet je nog hoop werk verichten, want ik zie hem nog niet eens in de top 5 staan.

Mag ook wel met jouw kwaliteiten in die competitie. De Franse competitie is wat dat betreft niet echt wat je noemt hoogstaand.

24 december 2012 om 16:11

Daarom ben jij ook geen voetbalkenner

24 december 2012 om 16:17

Het is toch gewoon zo. Gezien de Spaanse, Duitse, Engelse en zelfs Italiaanse competitie is Frankrijk de #5 competitie. Niet bepaald hoogstaand dus.

24 december 2012 om 16:26

Hoe vaak kijk je Ligue 1? Als je regelmatig de wedstrijden kijkt dan weet je dat de Franse competitie niet onderdoet voor de Italiaanse en Duitse competitie.

24 december 2012 om 16:30

Wel ik wil wel de 5 de rijkste persoon in de wereld zijn... Of de 5de beste voetballer...

Dat is daar wel voetbal van een hoog niveau hoor... En zij hebben ook niet zoveel schulden als Spaanse,italiaanse en Engelse ploegen...

24 december 2012 om 16:37

Dat hangt maar net van het aantal af, wat je top kan noemen. Europa telt iets van 50 competitie's, als de Franse de op vijf na beste is, kun je het top noemen. Maar dan kun je de Nederlandse, plek 7/8 schat ik, ook top noemen, terwijl niemand hem top vindt.

24 december 2012 om 16:48

Met alle respect, maar dan kijk jij weer niet genoeg naar de Duitse competitie. Buiten dat alle clubs daar schuldenvrij zijn, is het een ontzettend sterke competitie die ik momenteel gelijkwaardig aan de Premier League schaal. Frankrijk zit daar wel degelijk een niveautje onder, wat je ook weer terug ziet in de Europa League en Champions League. Clubs als Manchester City, Real Madrid, Man United gaan gewoon keurig met een verlies naar huis bij Borussia Dortmund en Bayern Munchen.

Een recentelijk voorbeeld, en dit is slechts 1 argument, Lille Osc, de Franse kampioen van 2 jaar geleden, werd naar huis gestuurd met een 6-1 nederlaag bij Bayern Munchen. Nu kun je zeggen dat Hazard naar Chelsea verhuisd is, maar het zegt ook wel weer genoeg als één twintigjarige verantwoordelijk is voor de titel.

24 december 2012 om 17:53

Marseilletp,

Je kan overdrijven hoor. Het niveau van de Bundesliga is vele malen hoger dan dat van de Ligue 1. Er is geen team in Frankrijk dat kan tippen aan Bayern of Dortmund qua voetbal. Qua kwaliteit kan PSG zich meten, maar dat is totaal geen team. De Franse competitie is een prima 4e/5e competitie en die strijd mogen ze uitvechten met de Serie A, maar absoluut niet met de Bundesliga.

24 december 2012 om 18:23

@thebutcher/marseille
Je kan lullen wat je wil maar de franse competitie hoort nog niet tot de top 5 competities in de wereld. Spanje, engeland, Italie, Duitsland en ook Brazilie hebben allemaal een sterkere competitie. Misschien ook portugal nog wel.
Dat betekent niet meteen dat het niveau daar laag is, maar voor een speler als zlatan is dat wel het geval. In frankrijk speel je gewoon tegen tegenstanders van niveau roda jc, nec. nac enz.

24 december 2012 om 18:41

Dat dan ook weer niet. Met name de Franse degradatiekandidaten zijn duidelijk sterker dan de Nederlandse. De Ligue 1 is een goede subtop-competitie, onder de top 4 (spanje/engeland/duitsland/italië), maar boven de rest qua niveau. Overigens is men in Frankrijk wel bezig aan een enorme inhaalslag qua stadions (waarbij de eersten al voltooid zijn, o.a. in Lille; Lyon, Marseille en Bordeaux o.a. volgen nog) en de schuldenlast van de Franse clubs zit ook ver onder die van de Spaanse, Italiaanse en Engelse clubs, dus het is best mogelijk dat we de Ligue 1 over een aantal jaar wel als topcompetitie gaan beschouwen.

Trouwens, als de tuchtcommissie 10 januari haar verstand gebruikt en Ibrahimovic een flinke schorsing geeft, gaat Ibra het nog knap lastig krijgen om aan z'n 29 doelpunten te komen.

24 december 2012 om 19:12

@ Lloro

Dat is niet realistisch. Al is het maar omdat de Fransen niet volledig voetbalgek zijn.
Bovendien zitten er nog veel te veel houthakkers in de competitie. Fysiek sterke spelers, technische vaak zeer beperkt. Duitsland heeft een manier van opleiden aangemeten die hen veel heeft gebracht. Tel daar de voldoende financiële mogelijkheden bij op, en je hebt talenten die je redelijk binnenboord kan houden.

In Frankrijk wordt nog steeds matig opgeleid. Voor een land met 65m inwoners komt er veel te weinig door van serieuze kwaliteit. En dan nog hebben sommige Fransen de bijzondere eigenschap zichzelf stelselmatig in de vingers te snijden door starheid, trots en ouderwetse denkpatronen, waarvan de telkens terugkerende perikelen rondom de nationale ploeg en inmenging van de politiek daarbij het mooiste voorbeeld zijn.

Voetballend Frankrijk ligt mijlenver achter op Duitsland in mijn ogen.

24 december 2012 om 19:52

Allereerst vind je starheid, trots en ouderwetse denkpatronen onder ieder volk en niet alleen onder Fransen. De perikelen rond het EK en WK hebben vooral te maken met een aantal ego's, wat deels toeval is, maar ook deels te maken heeft met een opleiding die onvoldoende aandacht aan het mentale aspect van voetballers. Dit is wel een interessant artikel daarover: http://ww w.lexpress.fr/actualite/sport/football/football-le... ent-aussi-faire-des-citoyens_1131328.html (spaties weghalen; als je geen Frans beheerst, wil ik het best samenvatten voor je; ik studeer het )

In Frankrijk breekt inderdaad minder door dan in Duitsland en zeker dan in Spanje, maar dan wel weer meer dan in Engeland of Italië. Ook aan technisch talent. Genoeg technische spelers die in Frankrijk doorgebroken zijn, ik noem Hazard, Nasri, Ribéry, Benzema, Gourcuff. Lees ook dit maar eens, er breekt genoeg Frans talent door op zich, al kan het inderdaad nog beter: http://www.bu tfootballclub.fr/formation-lexcellence-franca ise/ (spaties weghalen) Het verschilt trouwens ook weer per club, Marseille kijkt bijna alleen maar naar fysiek, terwijl Lyon en ook wel PSG veel meer technisch speelt en ook opleidt (al zal er bij PSG weinig ruimte meer zijn voor talent. Overigens is fysiek spel op zich totaal geen belemmering voor een topcompetitie, kijk maar naar Engeland.

Verder zijn Fransen alleen wat minder voetbalgek in het zuidwesten (onder Bordeaux en in en ten westen van Toulouse), daar houden ze zich vooral bezig met rugby. In de rest van het land is voetbal echter duidelijk de grootste sport.

Je optimisme over het Duitse voetbal deel ik overigens volledig, zowel qua opleiding, qua stadions als qua financiën doen ze het daar geweldig. Italië lijkt me echter best in te halen voor de Franse competitie en een minder groot niveauverschil met Spanje en Engeland moet er ook wel inzitten (dankzij de stadionbouw relatief goede financiële positie van Franse clubs dus), waarmee de Ligue 1 dus gewoon een topcompetitie zou worden.

25 december 2012 om 15:43

Goed stuk hoor, alleen Hazard is natuurlijk een Belg en geen Fransman

25 december 2012 om 16:40

Maar is wel opgeleid in de Ligue 1 en daar ging het mij om.

Moet makkelijk lukken in de ligue 1.

24 december 2012 om 16:12

Aangezien zelfs gervinno daar topscorer is geworden moet dat duizend procent lukken.

24 december 2012 om 16:14

Ja dat denk ik ook ik denk dat hij er ongeveer 35 zal scoren in de franse competitie.

24 december 2012 om 18:45

Gervinho is nooit topscorer geweest van de Ligue 1. Hazard is dat zelfs nooit gelukt.

Dan ben jij aan het einde vh seizoen tevreden ibra!

Persoonlijk denk ik dat Zlatan Ibrahimovic meer dan 29 keer zal scoren hij zit nu al aan 18 is echt een geweldige spits.

volgens mij moet hij het kunnen met 2 vingers in de neus, want hij vond het record van Messi niet bijzonder. Hij kon het zelf ook, maakte hij bekend.

Kom maar op ... zou ik zeggen.

24 december 2012 om 16:13

Ik denk dat dat moeilijk zal worden...

24 december 2012 om 16:15

niet voor Ibra dus.

24 december 2012 om 16:18

Het zou eens moeten gebeuren dat hij er 92 maakt dan zou ik echt verbaast zijn.

24 december 2012 om 18:02

Dat heeft hij nooit gezegd, dus je haalt onzin aan. De betreffende journalist heeft bekend dat het een verzonnen verhaal was en dat Ibrahimovic nooit gezegd heeft dat hij het beter zou (kunnen) doen.

24 december 2012 om 18:20

had ik geen weet van. Maar goed, met zijn grote kwaliteiten en mond mag ie in de Franse competitie er toch wel 30 inleggen. Zo goed is die competitie echt niet.

Moet te doen zijn voor Ibrahimovic, mits hij wat zakelijker zou worden voor het doel, al hoop ik eerlijk gezegd van niet. Vind die wondergoals van hem juist fantastisch om te zien. Heb dan ook liever dat hij 1 keer een fantastisch doelpunt maakt dan 3 intikkertjes. Aan de andere kant begint PSG steeds beter te draaien dus zal Ibrahimovic nog meer kansen krijgen en minder zelf hoeven te creëren. Ik zal in ieder geval niet verbaasd zijn wanneer die het haalt.

Om tevreden te zijn moet je als eerste de Franse Competitie winnen
en persoonlijke successen komen daarna.

Hij heeft het record van zijn landgenoot Halilhodzic dus al geëvenaard,, ik denk dat hij de 30 goals wel kan halen!

24 december 2012 om 18:03

Waar staat dat hij het verbroken heeft? Hij heeft het geëvenaard, dat is iets heel anders. Halilhovic scoorde in de eerste helft van het seizoen 18 keer en dat deed Zlatan ook. Komt er dus op neer dat ze het 'record' nu delen.

24 december 2012 om 19:06

Zijn landgenoot..? Waar wil je heen met deze opmerking?
Volgens mij speelt hij toch echt in een blauw-geel shirt.

24 december 2012 om 19:08

Ik dacht dat het wel bekend was dat Ibrahimovic een bosnier is! Bij deze dan..

24 december 2012 om 19:18

En Affelay is een Marokkaan?
Nogmaals, waar wil je heen met deze opmerking?

24 december 2012 om 20:00

Affelay wordt een Marokkaan op het moment dat hij de wet overtreed..zolang hij goede dingen doet is het een Nederlander..

24 december 2012 om 20:03

Afellay wordt een Marokkaan zodra hij voor Marokko gaat spelen, Labyad wordt een Nederlander zodra hij voor Nederland gaat spelen en Ibrahimovic wordt een Bosniër zodra hij voor Bosnië gaat spelen.

25 december 2012 om 01:04

Hij speelt voor Zweden...

26 december 2012 om 08:39

Ik dacht dat het wel bekend was dat Ibrahimovic een Zweed is! Bij deze dan..

24 december 2012 om 23:32

Op papier Zweeds, maar van Bosnisch bloed en vlees. Zelfde geld voor Afellay. Je kan mij niet vertellen dat Afellay zich Nederlands voelt. Op papier zijn ze Hollands en Zweeds maar daar blijft het dan ook bij. Wanneer iemand emigreert naar een ander land en een ander paspoort krijgt is hij toch ook niet gelijk een Amerikaan terwijl hij eerst een Spanjaard was. (bijwijs van spreke) Alleen op papier.

29 doelpunten gaat wel lukken denk ik, vooral omdat PSG steeds beter begint te voetballen. Ik hoop echt dat ze stunten en verkomen in de Champions League. Valencia moet te doen zijn, en met een beetje gunstige loting kunnen ze nog zelfs verder bekeren. Lucas mag meedoen in de CL en dat is in ieder geval al een pluspunt!

29 Goals Ibrahimovic dat lukt wel!

28 goals in Italië is knapper dan 29 in Frankrijk, dus dat gaat wel goed komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco7035
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

2199 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2018 Los Angeles Galaxy 4 3 1 0
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
2016/2017 Manchester United 28 17 7 0
2015/2016 Paris Saint-Germain 31 38 1 0
2014/2015 Paris Saint-Germain 24 19 3 0

In de wandelgangen

Maandag 23 april
Ernesto Valverde overweegt te vertrekken bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren