Van Hanegem: ‘Wat ik meekrijg, vind ik te schunnig voor woorden’

Maandag, 24 december 2012 om 10:07

Willem van Hanegem loopt niet achter Andy van der Meyde aan in de polonaise. De Kromme wil geen bladzijde lezen uit de biografie van de voormalig aanvaller, die onlangs uitkwam. Het boek doet het erg goed in de verkoop en Van der Meydes sportieve en privéleven ligt tegenwoordig op straat. Van Hanegem vindt het echter nogal triest dat zo’n boek zo populair blijkt.

/

De oud-Feyenoorder noemt de biografie van Van der Meyde het diepste dieptepunt in het voetbal. “Ik ga dat boek niet lezen, gun de schrijver en zijn hoofdpersoon al het geld wat ze ermee verdienen, maar wat ik er van meekrijg, vind ik te schunnig voor woorden. Deze meneer Van der Meyde leert ons het leven van zomaar een profvoetballer. Ik vind het meer het levensverhaal van een weggooier. En dat boek blijkt een bestseller”, geeft Van Hanegem maandag aan in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De oud-prof noemt het een schandaal dat het boek zonder één kanttekening vanuit het voetbal wordt geaccepteerd. “Ik had het goed gevonden als de KNVB, de trainers en de voetballers dáár nou eens afstand van genomen hadden. Deze jongen heeft pas echt een waardeloze invloed op jonge mensen en we kopen het nog ook. Hoe verziekt ben je dan met zijn allen? We willen die ellende allemaal lezen, horen en zien. En als het voetbal het niet biedt, zoeken we het in een boek, de krant of een film. Daar moeten we tijdens de feestdagen allemaal eens even bij stil staan.”


Poll

Ben jij het eens met Willem van Hanegem?


Gerelateerd

127 reacties (laatste reactie door javaking)

ligt het aan mij, of denkt hij overal anders over als n ander?

24 december 2012 om 10:35

Haha nee dat ligt zeker niet aan jou. De Kromme is een soort puber die overal tegenaan schopt. Som heeft hij daar best wel een punt mee maar vaak is het ook dikke onzin. On topic in principe kun je dan ook het boek van Zlatan verbieden, Gascoine en weet ik veel wie allemaal nog meer. Het is simpelweg gewoon niet zo heel leuk om een verhaal te lezen over iemand die elke dag van 9 tot 10 op het trainingsveld staat. Dan is de spanning snel weg lijkt mij.

24 december 2012 om 10:40

Met het verschil dat Zlatan wel presteerde en een superster is in vergelijking met mislukking van der Meyde.

24 december 2012 om 10:42

Ja ok maar niet echt een goed voorbeeld voor de jeugd wat betreft iedereen in elkaar beuken lijkt mij...

24 december 2012 om 11:10

Andy van der meyden doet nu heel veel met kinderen dus vanhanegem loopt weer onzin uit te kraaien. Andy is trainer van een jeugteam in apeldoorn wsv c1 en die jongens vinden het geweldig om met hem te werken

24 december 2012 om 11:54

Laten we eerlijk wezen, de Kromme heeft gelijk. Het is alleen maar geldklopperij en het boek voegt totaal niets toe aan de voetballerij waar de Kromme het over heeft!. Ik ga ook echt geen 20 euro neerleggen voor een boek met slechte dialogen en waar het alleen maar over sex, drank en drugs gaat. Hoe kun je jezelf verlagen tot het allerlaagtste niveau.

Leuk voor de knip van Andy, maar waardeloos voor iedereen die het boek in de handen neemt!!

24 december 2012 om 12:17

Een leuk boek is een leuk boek. Als er niks spannends in een boek gebeurd dan zal niemand het ook kopen. Of lees jij uit het telefoonboek voor het slapen gaan?

24 december 2012 om 12:50

vd meijde zal ook best wel oke zijn alleen een beetje simpel.
En hij kon aardig voetballen, en heeft daar veel geld mee verdiendt en geleefd en veel geneukt
Leuk voor hem maar mij boeit dat niets..

Ik vind het ook een kinderlijk geschreven boek, met 10 regels op 1 bladzijde, zo krijg ik ook 200 bladzijde's gevuld.

24 december 2012 om 10:39

Niet echt er zullen ook best wat leuke verhalen instaan, maar wat is die van der Meyde een simpele ziel zeg, aan dat soort dorpsidioten wil ik mijn geld niet uitgeven. Daarnaast zal met het ook niks verbazen als een groot deel van de verhalen een stuk leuker zijn gemaakt.

24 december 2012 om 10:41

ik vind hem als Analist echt een idoot..

24 december 2012 om 11:56


Als analist is van Hanegem een van de grootste!! Luister maar eens goed naar wat hij te zeggen heeft. Het gaat je verbazen hoe goed zijn kijk op de hedendaagse voetbal is!!

van Hanegem is tijdloos net zoals Cruijff dat is!

24 december 2012 om 13:40

Als hij iets te zeggen heeft... Soms loopt hij dom voor zich uit te kijken en reageert hij een paar keer op een opmerking.

Ik vind het een zoutzak om te zien en ik vind het pas schandalig dat die vent mag analyseren bij Sport 1. Dat zouden ze pas moeten verbieden.

Zijn kijk op het voetbal is totaal nutteloos, aangezien wij allemaal kunnen zien wat hij zegt. Met dat pennetje in zijn handen en dan beetje interessant lopen doen. Nee hoor, geef mij dan maar Kenneth Perez bij Eredivisie Live of Aad de Mos bij Sport 1. Die hebben tenminste nog toegevoegde waarde aan de wedstrijd.

24 december 2012 om 11:10

Net zoals Ronald Wattereus komen beide niet serieus over. Ik wil niet veel zeggen Willem, maar ik ben paar jaar terug bij de training van FC Utrecht geweest met mijn zoontje en je was erg stil? en in de media ga je helemaal los? beetje vreemd vind je niet.. Willem

Ik heb respect als voetballer en als mens, maar dit soort uitspraken slaan helemaal nergens op, hou dat voor jezelf en niet uitkramen naar buiten.

(kortom) Je hoeft het boek ook niet te kopen / lezen.. pff.

24 december 2012 om 18:06

Ben het met je eens. Hij heeft zijn mening gevormd op basis van wat hij gehoord en niet obv wat hij gelezen heeft. Dan siert het hem niet dat hij zo'n ongenuanceerd standpunt inneemt. Het moge duidelijk zijn dat vdMeyde veel fout heeft gedaan maar daarmee kan hij ook een voorbeeld zijn. Ik heb het boek gelezen en vind de commotie die vHanegem veroorzaakt overtrokken

24 december 2012 om 11:18

Weet je wat het met de Kromme is...?? Hij heeft zogenaamd overal een andere mening over zodat hij maar in de publiciteit komt... Hij kan dan weliswaar zo nonchalant doen maar oh wee hij zou eens een week niet in het nieuws komen...

24 december 2012 om 11:58


Beste Mike 3-5-2,

Dat is nou juist de bedoeling van een column om elke week in het nieuws te komen!!
De beste man spreek meestal de waarheid die jullie niet durven te horen of zien!!

24 december 2012 om 12:13

Ik hoef dit gezeur van die verbitterde oude man niet aan te horen omdat het me niet boeit... heeft niets met durf te maken.

Dat de beste man de waarheid spreekt is jouw mening..ik denk daar totaal anders over.

24 december 2012 om 12:53

Omdat van Hanegem een feyenoorder is en vd meijde een Ajacied, ben je tegen van hanegem en voor dit debiele verhaal van vd meijde.

Probeer dat eens los te zien van elkaar en gewoon een mening te geven op feite ipv onderbuik gevoelens..

24 december 2012 om 13:14

Mike_3-5-2
Als je het niet boeit, waarom lees je dan dit topic en ga je ook nog reageren?

25 december 2012 om 19:14

A ik ben ajax supporter .
B ik vin dat hele boek een farce die echt nergens op slaat?
is niets meer dan een povere poging om mee te liften op het succes van v/d Gijp in mijn ogen en dan is het ook nog es een stuk minder grappig ..
Het was gewoonweg genant hoe lacherig en ooh zo grappig meneer v/d Meijde dacht te zijn bij vi onlangs? Als ie dit nu echt bedoelde als een waarschuwing voor jonge profs alla maar het lijkt toch echt niets meer dan een zeer doorzichtige poging om wat geld te verdienen ? En spijt toont ie op geen enkel moment tot nu toe ? ook niet over het feit dat ie zijn eigen kind zo verwaarloosd heeft , nee hoor Willem heeft hier gewoon gelijk klaar !

24 december 2012 om 13:09

Hoe verziekt ben je dan met zijn allen? We willen die ellende allemaal lezen, horen en zien. En als het voetbal het niet biedt, zoeken we het in een boek, de krant of een film. Zit wel een punt in...

24 december 2012 om 13:22

Het antwoord: men heeft behoefte aan een zekere onveiligheid. Als die dan gesimuleerd kan worden door een boek of film, krijgen wij niet te maken met de represailles.

24 december 2012 om 14:15

Antwoord: Jou mening.

Edit: kijk naar films als SAW hoe verknipt moet je het hebben en mensen gaan er nog naar kijken ook. Dat dit soort films mensen op idee brengt verbaast mij dan ook niks.

Het boek kun je ook zien dat je als jonge speler juist je leven niet moet vergooien aan drank, drugs, vrouwen, sierraden en auto's. Ik heb juist nu wel respect voor Andy vd Meyde, want hij is heel open en eerlijk in de dingen die zijn gebeurd. Bovendien geeft hij niet iemand de schuld, behalve zichzelf.

24 december 2012 om 10:13

v/d meyde wil graag geld zien, daarom is het boek er. Commercieel dus. Meer niet.

24 december 2012 om 10:16

Dat klopt ook ja! Hij geeft ook toe dat hij 't ook voor 't geld doet. En ja... daar is in principe ook niets mee. aflevering van Tv-show (ivo Niehe) gezien met 'm? Ik vond het een oprecht interview waar hij ook aangeeft dat hij heel graag zijn dochter (en ook zoon in Italie?) weer terug wil zien en spijt heeft van zijn verleden.

24 december 2012 om 10:23

Dan heb je toch echt te weinig van dat boek mee gekregen. Andy heeft dit verhaal laten optekenen om te vertellen waarom zijn carrière nou mislukt was. Trieste van Willem is dan ook dat hij het puur over sex, drugs en drank heeft. Echter, de (al dan niet terechte) aanleiding hiervoor wordt in zijn boek ook beschreven. Namelijk de ziekte van zijn kind en de erbarmelijke jeugd die hij zelf doorstaan heeft.

24 december 2012 om 10:32

Het is alleen maar commercieel, en v/d meyde is slim genoeg om via de TV- show het boek te promoten. Ik heb het niet gezien, ben er verder ook totaal niet in geinteresseerd maar hoe vaak gebeurt het niet dat een tv personality/gevallen ster in samenspraak met een zaakwaarnemer "opeens" een slechte jeugd heeft, zijn leven vergooit heeft en er een persoonlijke snik in verwerken (dochter in Italie) en hoppa: bestsellertje. Daarna krijgt hij/zij uit medelijden een leuke baan aangeboden en is hij/zij verder een graag gezien Bn'er in praatprogramma's en quizzen.

24 december 2012 om 10:37

ik heb ook een slechte jeugd gehad (ja, dit schrijf ik niet voor de lol hier) maar heb daarna mijn leven goed aangepakt, heb mooie zoons, een mooie en lieve vrouw, een mooi bedrijfje opgericht, een mooi huis etc etc. Ik ind het te goedkoop om alles maar op je jeugd te gooien, je ellende en dan opeens het te gelde te maken. Veel te gemakkelijk. En straks zie je zijn kop regelmatig op diverse tv kanalen bij praatprogramma's en quizzen.

24 december 2012 om 10:42

Ach mooie praatjes, als je een beetje respect hebt voor je kinderen dan breng je zo'n boek niet uit. Leuk om te lezen hoe je vader er op los naaide terwijl mama thuis was, wat een geweldige vader ben je dan. Het is gewoon een simpele ziel, niet meer, niet minder.

24 december 2012 om 11:06

@ Brand_fr en geenmoraal

Hebben jullie het boek überhaupt gelezen? Heeft één van jullie zich verdiept in Andy van der Meyde's jeugd? Zijn achtergrond? Interviews van hem
gezien?

Andy is een voetballer geen acteur. Los van het feit dat jullie je conclusie baseren op werkelijk waar niets, zijn ze nog oppervlakkig ook. Het boek draait niet in zijn geheel om sex(?), drugs(?) en drank(?). Beetje kort door de bocht jullie reactie. Wanneer je iemand van kortzichtig en kleinzerig gedrag beticht, kom dan zelf niet met hypocrisie op de proppen.

Geenmoraal jouw reactie geeft verre van een reflectie omtrent de inhoud van het boek. Het is slecht papegaaien-gedrag. Een te kort aan kennis omtrent dit onderwerp en het feit dat er in jouw subcultuur een overheersende slechte opvatting heerst jegens deze biografie, leidt tot jouw reactie. Je bent bang om een gevoel van 'uitsluiting' te voelen. Kom nu niet op de proppen met "ik heb het boek wel gelezen", want daar is je reactie te kortzichtig voor.

Jullie typeren onze samenleving. Kortzichtig en kleinzerig gedrag, een gebrek aan feitelijk kennis en lukraak dingen roepen. Populisme ten top, zich achter de mening van de minderheid scharen om ergens tegen aan te kunnen trappen. Een gezamenlijk vijand zorgt voor een gevoel van 'wij' en 'ons'. Hoge mate van tolerantie met een gebrek aan sociale controle. Deels de oorzaak van Andy's erbarmelijke jeugd en deels de oorzaak van de de-inviduatie die plaats vind door in de anonimiteit onzinnigheden te verkondigen op een forum.

24 december 2012 om 11:15

Dit is precies hoe ik er over denk.. Diep triest dat het leed en verdriet dat deze gast veroorzaakt heeft op zo'n manier geëxploiteerd wordt.

24 december 2012 om 11:16

ik vind jouw reactie juist nergens op slaan. Va Meyde heeft zijn carriere vergooit. Nu gaat hij de zielepoot uithangen, gooit er een groot interview tegenaan via de Tvshow, waar in het algemeen allemaal uitgerangeerde en vergeten figuren in mogen opdraven om weer even financieel te profiteren van de korte bekendheid.

Ik walg van types als Andy. Mijn vader heeft mij, mijn moeder, mijn jongere broers en alle andere vouwen/vriendinnen/maîtresses ook slecht behandelt en belazert. En, ondanks alle excuses is hij gewoon doorgegaan. 1000x keer sorry en "ik hou zoveel van jullie" etc en gewoon doorgaan.

Andy is/was een niet meer dan een zelfingenomen egoïst, hij schrijft nu een "zielige" biografie, hoop op veel aandacht en medelijden en gaat straks lekker cashen. Krijgt misschien een leuk baantje als spitsentrainer bij Ajax. Dat is wat hij wil. Aandacht, medelijden.

Dat is de juist de typerende samenleing. Als je maar rot ben, dan kom je er wel.

Ik heb een stukje van hem gezien bij Ivo Niehe, en dat na 2 minuten weggedrukt. Walgelijk, werkelijk een walgelijke man is het(ivo ook, maar die bedoel ik nu niet)

24 december 2012 om 11:21

Dus iedereen die een moeilijke jeugd geeft gehad zou dus een "loser"moeten worden. Ik heb meer respect voor mensen die ondanks hun moeilijke jeugd wel wat van hun leven maken. Dit in tegenstelling tot die van der Meyde die eerst door een totaal gebrek aan zelfbeheersing zijn gezin naar de klote helpt en er vervolgens heel stoer een boek over laat schrijven.

24 december 2012 om 11:35

@brand_fr Idd, geef je helemaal gelijk!
DE meest verotte personen die schoppen het meestal het verst in de deze tot het bot verotte maatschappij.

24 december 2012 om 11:36

Nergens, maar dan ook nergens zeg ik dat zijn verleden een vrijbrief is voor de gedane zaken. Echter nemen gedane zaken geen keer. Excuus is gemaakt en meer valt er niet te doen. Hij had ook rozengeur en maneschijn kunnen schrijven. Zo blijkt gaat hij liever door het slijk.

Het schijnt dat ieder mens uniek is. Ieder mens gaat dus op zijn manier met zijn/haar problemen om. Wat Andy heeft gedaan is niet goed en zal nooit goed zijn. Echter heeft de man vele tegenslagen gekent, of was jouw dochter ook ernstig ziek, terwijl je carriere door je hand begon te glippen Brand_fr? Was je vader naast vervent overspel-pleger ook een draaideurcrimineel?

Wat Andy heeft gedaan is fout en niet de juiste oplossing. Wat jullie doen is net zo fout, labeltjes plakken zonder kennis te hebben genomen van zaken. Puur en alleen op oppervlakkigheden een mening baseren is in en in triest.

24 december 2012 om 11:43

Die zogenaamde zaken weet jij toch ook niet? "wij' oordelen nou toch ook alleen maar omdat hij dat zelf in zijn boek verteld.. als onze mening is gebaseerd op oppervakkigheden komt dat door het boek zelf, dan is die dus opppervlakkig geschreven..

Hij heeft de aandacht opzich zelf afgeroepen, dan moet je het ook niet raar vinden als mensen daar verschillende meningen over hebben..

24 december 2012 om 12:05


Beste 2bd-ajax,

Dan raad ik jou aan om de mening van zijn ex-vriendin in Italie te bestuderen. Dan ga je heel anders over die v.d Meyde denken en kan je die rotzooi, die je hier op voetbalzone schrijft, weer gaan voorlezen aan degene die in jouw straat leven!!

24 december 2012 om 12:44

Wie in hemelsnaam gaat zich nou verdiepen in vd meydes jeugd? ben jij daar in geintresseerd? En wat doet zijn achtergrond er toe, er zijn genoeg voorbeelden van mensen die met minder kansen toch succesvol zijn gebleken.

Elke mening die wij nu hebben over vd meijden is te wijten aan wat die zelf heeft geschreven of wat die heeft verteld in div progamma's.
Als die niet met zijn gezicht op de tv was geweest of dat boek niet had geschreven had niemand zich nog afgevraagd hoe het met hem ging of een mening over hem gehad.

Verder is het maar een hoop semi intellectueel gezever wat je schrijft, een hoop dure worden om je verhaal wat extra kracht tegeven. Haal je die intressante woordjes weg blijft er eigenlijk niets over van je verhaal.
Verder is je punt ook niet te begrijpen omdat je erg lukraak maar wat opschrijft.

Schrijf je verhaal nog eens op zonder te proberen om de psycholoog uit te willen hangen

25 december 2012 om 00:00

@bugohorst

Schrijf jij jouw verhaal zonder fouten en wij praten verder, deal? Dat jij de woorden niet in de context kan plaatsen en zelfverzonnen krachttermen als fundament voor jouw betoog gebruikt getuigt van .... Het feit dat jij het dure woorden vindt en de toepasbaarheid er niet van kan onderkennen doet mij inzien dat ..... Weet je ik ga het niet eens benoemen, dat zou mij een ban opleveren.

Wanneer ga je het weer over Feyenoord hebben?

24 december 2012 om 10:38

waarom? Hij is columnist en kiest zijn eigen onderwerpen.

24 december 2012 om 11:42

Je hoort Johan Cruijff zelden over andere clubs hebben... En die zeikt ook niet zoveel. Alleen tijdens zijn ´fluwelen revolutie´

24 december 2012 om 12:46

had Cruijff niet steeds commentaar op Mourinho???

Juist Willem, goed gezegd. Je maakt een zooitje van je leven en je beroep. Gaat zielig doen in de pers en dan schrijf je er een boek over. En de mensheid wil dat graag lezen, want we genieten van andersmans ellende. Te triest voor woorden.

24 december 2012 om 10:36

Doet Van Hanegem nu niet hetzelfde, genieten van andersman ellende door er een column aan te wijden. Als je niks met dit boek van doen te willen hebben schrijf/spreek er dan niet over. Maar Van der Meyde zal er blij mee zijn, die extra gratis reclame.

24 december 2012 om 10:43

Van Hanegem is columnist en kiest daarvoor een actueel onderwerp. het boek van Andy /d Meyde schijnt goed te scoren bij het publiek. Men "geniet" ervan, men heeft medelijden met v/d Meyde. Willem vind, net als ik en ik ken er meer die er zo over denken, dat Andy gewoon lekker cashed met dat boek. Meer niet.

24 december 2012 om 12:21

En waarom zou je niet mogen cashen? Als je een boek schrijft.

24 december 2012 om 12:46

over de rug van de slachtoffers van zijn leven cashed hij. Walgelijk, gewoon walgelijk.

24 december 2012 om 10:44

Willem is een zwakzinnige met een gebrek aan aandacht. Zolang men niet de positiviteitsguru van de sportvereniging uit Rotterdam is heeft Willem enkel en alleen rare hersenspinsel betreffende jou. Het begint een trieste vertoning te worden een seniele ouwe man met een pen. Week in week uit spuwt hij, ongefundamenteerde, lariekoek door middel van zijn colum in het AD de wereld in.

Het verhaal is niet één brok ellende. Als men het gelezen heeft (waaronder ik) zou je dat weten. Kritiek leveren op dingen waarvan je de inhoud niet kent is net zo goed oppervlakkig als not-done. Mensen beoordeel je ook los van hun uiterlijke voorkomen. De oorspronkelijke aanleiding van zijn boek is puur en alleen om te vertellen hoe hij in deze neerwaartse spiraal van vergetelheid terecht is gekomen.

Het overspel en overmatig gebruik van drank en drugs is een mengelmoes van; de ziekte van zijn kindje, verkeerde vrienden en een waardeloze jeugd. Makkelijk praten voor de mensen thuis die bij regen opgewacht worden door papa en mama met een koekje en bakkie thee. Het boek is geen vrijbrief voor zijn gedrag, slechts een openbaring voor hoe en waarom het zover kon komen.

24 december 2012 om 10:50

elke Ajacied is in mijn ogen zwakzinnig, ander wordt je geen fan van Ajax

Nogmaals Van der meyde is een idioot die nu, na een leven van je nergens iets van aantrekken en gewoon doen wat je lekker zelf wil doen aan de grond. Nu gaat hij zielig doen, lult wat over zijn dochter en probeert medelijden op te wekken.

Nou, meneer Andy is gewoon een idioot die van mij gewoon lekker in de goot mag blijven creperen en ik hoop van harte dat dochterlief een goede stiefvader krijgt die echt om haar geeft, en niet een die alles doet wat verboden is en in de pers zo graag voor zijn dochter opkomt.

Ik heb ook zo'n pa gehad die alles deed, en mij en mijn broer heeft verwaarloost. Ik spreek uit ervaring.

24 december 2012 om 11:16

Weet je zeker dat jij een eigen bedrijf hebt en twee kinderen? Dat je een vrouw hebt geloof ik wel, want op ieder potje past een deksel. De kans is reëel dat er een persoon, van het andere geslacht, met een verwaarloosbaar iq rondloopt in Nederland. Echter zakenmannen die met iemand in zee gaan die alle Ajacieden "zwakzinnige" noemt, dat kan geen succesvolle happening zijn.

Beste Brand_fr een erg kortzichtig en kleinzerig antwoord. Waarbij je aantoont een slechte gesprekspartner blijkt te zijn. Het slechts beargumenteren vanuit jouw eigen perspectief duidt op een gebrek aan communicatief vermogen. Ik mag hopen dat jij je kinderen niet met zulke eencellige opmerkingen groot brengt, anders staat Nederland een helse klus te wachten.

Ontkenning van hypocriet, kleinzerig en oppervlakkig gedrag van Willems kant duidt op vele tekortkomingen. Terkortkomingen die ik hier niet allemaal ga opnoemen. Ik hoopte op een volwaardige discussie echter ontbreekt het daarbij aan de juiate sparringspartner.

24 december 2012 om 11:38

Jij bent degene die Van Hanegem een zwakzinnige noemt. Een beetje meer respect voor 1 van de beste Nederlandse voetballers aller tijden zou op zijn plaats zijn. Weet me wat het meest triest is van dit alles. Willem is van Feyenoord. Als Cruyff een soortgelijk stukje in de Telegraaf zou schrijven, had je hem never en nooit een zwakzinnige genoemd.

24 december 2012 om 11:39

@ 2bd-ajax

Het lijkt je nogal te raken, heb je veel overeenkomsten met Andy z'n verhaal ofzo of ben je nogal gevoelig ingesteld?

Brand_fr heeft natuurlijk gewoon gelijk dat het boek zo commercieel als de pest is. Zijn familie en ex hebben ook al meerdere dingen ontkracht waarin hij in het boek doet alsof hij van z'n dochter houd en andere dingen die niet kloppen. Heb het boek voor de rest niet gelezen, net als Willem net als Brand_fr. Daar gaat het ook niet om want er is al genoeg over gezegd en geschreven net als dat jij dit doet.

Willem geeft heel duidelijk aan dat we hier te maken hebben met een 'weggooier' wat feitelijk natuurlijk ook zo is gezien zijn carrièreverloop, zijn relatie en noem maar op. Dat zijn feitelijke waarnemingen waarvoor je dat boek echt niet gelezen hoeft te hebben. Dat er een aantal verklaringen in het boek staan geloof ik gelijk, betekend dit dan ook dat hij er niet verantwoordelijk voor is? Willem zegt hier dat we in de media nu alles wat hij gedaan heeft met de mantel der liefde bedekken. Criminelen gooien het ook altijd op een slechte jeugd en praten hun gedrag goed, terwijl het niet meer dan een brevet van onvermogen is. We moeten dit gedrag dus verre van goedkeuren en Andy ook niet de hemel in praten alsof het zo'n geweldige kerel is. Het is een 'weggooier' die we absoluut niet als een voorbeeld voor de jeugd moeten laten zijn, en daar ageert Willem hier vooral tegen. En daar ben ik het dus 100% met hem over eens! Jammer dat jij zo'n man een 'zwakzinnige zonder aandacht' moet noemen....

p.s. Ga nu eens inhoudelijk reageren als je een volwaardige discussie wilt, zie je alleen maar mensen persoonlijk aanvallen en verliest totaal uit het oog waar het nu werkelijk om gaat!

24 december 2012 om 11:52

@ Hanzz,

Nee het raakt me niet echt. Ik zelf kom uit een warm gezin waarin hard gewerkt wordt voor een goed bestaan voor het jongste telg. Echter kom ik uit een stad waar niet iedereen deel uit maakt van zo'n gezin. Ik geef meermaals aan dat het oppervlakkig en kleinzerig is om slechts te reageren aan de hand van via-via verhalen. Ga het boek lezen, verdiep je in de persoon en volg hem eer je een oordeel velt. Je kraakt een film ook niet af aan de hand van een trailer of de mening van een vage kennis. Als ik over iemand's leven, een boek, een film of iets anders oordeel zorg ik voor dat mijn oordeel haar fundament ontleent uit feitelijke kennis.

24 december 2012 om 12:05

@ 2bd-ajax

Als je feitelijke kennis wilt, waarom ben je dan niet alle familieleden nagegaan die een ander verhaal hebben? Zoals al aangegeven is het een eenzijdig verhaal, dus gekleurd en verteld dit dus ook puur zijn beleving van wat er gebeurt is en is het dus per definitie niet het feitelijke, zie ook de andere meningen van mensen uit zijn directe omgeving.

Van Hanegem, ik en wie dan ook kunnen toch heel goed concluderen aan de hand van de verhalen die nu in de media zijn verschenen en de interviews die we voorbij zien komen wat voor levensverhaal het ongeveer is, of niet soms? Ook jij geeft hier heel duidelijk aan dat er verschillende oorzaken zijn voor bepaald gedrag. Wij geven echter aan dat dit nooit een excuus mag zijn en hiermee mag je het al helemaal niet goed praten. Daarom is het beeld welke nu in de media geschetst word ook niet datgene wat we zouden moeten willen. Alles word bedekt met de mantel der liefde en meneer krijgt nog net niet een schouder aangeboden om op uit te huilen... Zoals al aangegeven, dit is precies wat vele criminelen ook doen. Is het dus een vrijbrief voor slecht gedrag, nee! En daar ageert Willem tegen net als ik, het adoreren in de media van de beste man is iets wat ik en Willem verafschuwen en wat onze samenleving juist ten gronde brengt! Ga daar nu eens op reageren!

24 december 2012 om 12:22

Moet dat nou gezegd worden?en dan bedoel ik de 1e zin...

24 december 2012 om 12:28

luister 2bd-ajax: ik heb klanten die voor Ajax, Feyenoord, twente Psv en en nog meer clubs zijn en kan het met iedereen vinden.

Ik ben niet hypocriet, eencellig, sechte ouder, slecht zakenman of wat dan ook.

Ik zie hier een verering van een idioot die v/d Meyde heet, iemand die zijn leven vast hangt van list en bedrog etc. En daar moet ik medelijden mee hebben? Mijn vader heeft hetzelfde geflikt en een spoor van ellende achter zich, maar ik gedraag me normaal in de maatschappij. Ik maak er geen troep van, en ga er geen boek over schrijven en hopen op publiciteit en (veel) geld en medelijden.

deze v/d meyde is een grote mislukkeling, daar ga je toch geen geld voor neerleggen, of medelijden.

24 december 2012 om 13:13

Heb je de fans van Feyenoord achter de goal wel eens gezien? Als die van Ajax zwakzinnig zijn, wat is dat dan?

on:
Willem moet weer wat te zeiken hebben, kan die man ook eens zijn mond houden met zijn eeuwige commentaar op alles en iedereen. Altijd heeft hij van die belachelijke uitspraken. Iedereen moet volgens hem namelijk barca voetbal kunnen spelen... Als messi bij zwolle speelde misschien wel ja, maar dat is nu eenmaal niet zo... sorry Willem

24 december 2012 om 13:43

hahaha dat iedereen er zo serieus op in gaat dat Ajaxsupporters zwakzinnig zijn. Een ajacied schrijft hierboven dat willem zwakzinnig is, waarop ik met een lach schrijf dat je zwakzinnig moet zijn om ajax supporter moet zijn.

Humor heet dat. Mijn zoon staat elke week bij eenw edstrijd achter de goal en is binnenkort drs, dus zo slecht is het niet met die supporters achter het doel. Overigens, als ik die idioten arm in arm met die blote buiken in de Arena zie heb ik ook het idee dat er bij elkaar een iq is van net iets boven dat van britt.

24 december 2012 om 14:48

Jullie hebben toch die supporters achter het doel zitten die hun eigen spelers bekogelen? En kom niet met "dat is 1x gebeurt" want dan weet je stand van zaken niet. Uit betrouwbare bronnen (een vriend van mij die daar zit, waarvan ik zijn stadionverbod heb kunnen laten kwijtschelden) heb ik vernomen dat dik wekelijks gebeurt. Daarbij ben ik met een half jaar ook MSc dus ook niet echt zwakzinnig toch? En toch Ajacied!

24 december 2012 om 22:35

Hoe is het mogelijk dat het bericht van Brand_fr nog niet verwijderd is en hij nog geen ban heeft? Elke Ajacied zwakzinnig, rot toch op.

Hoe kun je Andy een idioot noemen? Hij heeft domme dingen in zijn leven gedaan, maar om iemand een idioot te noemen slaat nergens op.

Andy heeft het goed recht om een boek te schrijven, als mensen het willen lezen doen ze dat en anders niet, er zijn tal van boeken die stukken "erger" zijn.

Hoezo Willem?
Een autobiografie gaat toch over je eigen leven? Dat hij zijn tallenten heeft vergooit is algemeen bekend.
Er zijn talloze voorbeelden waarbij dingen waar men zich voor schaamt zijn verzwegen. Zouden deze 'avonturen' dan een gemis in Willems eigen carriere zijn geweest?

24 december 2012 om 10:19

Je zegt eigenlijk exact hetzelfde als Willem, alleen Willem geeft duidelijk aan dat hij het schunnig vindt en niet passen als 'voorbeeld' van hoe je je kan gedragen. Ben het daar wel mee eens, er is werkelijk waar niemand die ook maar enig moment zegt dat hij zijn carrière en leven op z'n zachts gezegd heeft misbruikt en verkloot. Het enige wat we doen is sympathie hebben voor meneer zijn ellende en het met de mantel der liefde bedekken, eigenlijk een soort vrijbrief om je als een losgeslagen lolbroek te gedragen... Niet echt het juiste voorbeeld voor de jeugd of wel soms?

p.s. Willem was alles behalve heilig in zijn jongere jaren als ik de verhalen mag geloven, maar hij loopt er niet mee te koop.

24 december 2012 om 10:33

ik kan het niet beter verwoorden. Hij loopt te koop met zijn eigen ellende en maakt dat nu te gelde.

24 december 2012 om 13:36

Wellicht kan je je meer focussen op de Nederlanders die ervan genieten en het boek massaal kopen, in plaats van degene die vraag en aanbod zag.

24 december 2012 om 15:26

Hoho Setto, het gaat hier met name om de Nederlandse media met Derksen en consorten voorop die hun eigen zakken ook moeten vullen en daardoor niet meer objectief naar het verhaal kijken en geen moment zeggen hoe zielig meneer eigenlijk is... Het is nog net geen propaganda wat we bij VI horen maar het heeft er verdomd veel van weg....

24 december 2012 om 11:12

Jansen Joenite,

Het is geen autobiografie, maar een biografie. Autobiografie betekent dat je het zelf geschreven hebt. Aangezien de meeste voetballers niet of nauwelijks kunnen schrijven zijn verreweg de meeste levensverhalen over voetballers biografieën.

24 december 2012 om 11:45

Als je erop doelt dat ze achterlijk zijn of een minimalistisch iq hebben, sla je de plank zelf volledig mis. Een goed boek schrijven is een kunst wat vele van ons niet kunnen, vandaar dat niet ieder boek een bestseller is. Veel voetballers studeren af ten tijde dat men de jeugdopleiding doorloopt. Bij Ajax doen vele dat aan de Cruijf-academie (mbo en/of Hbo) en ik denk dat men op Varkenoord ook de juiste voorzieningen heeft. Feit is dat door de miljoenen die tegenwoordig in het voetbal omgaan de levens- en handelswijze van de vele jongens ietwat bekrompen is. Waardoor men veelal niet snugger lijkt. Echter zie alle Scandinaviëse talenten, die spreken binnen notime Nederlands. Nederlandse ex-voetballers wie puike zakenmannen blijken. En bij Feyenoord loopt ook zo'n mooi voorbeeld van een jongen die weet wat er in de maatschappij speet en daarmee begaan is. Namelijk Pele, wie in zijn tijd bij AZ salaris inleverde vanwege zijn waardeloze prestaties toen der tijd. Het grote gros is niet dom, maar verneukt door het geld.

In principe heeft hij wel gelijk. Iedereen lacht er maar om en van der Meyde acteert heel erg dat hij zo jammer vindt dat het zo gelopen is. Maar iedereen ziet dat hij er enorm van genoten heeft en dat heeft een niet al te beste invloed op jonge voetballers/kinderen die het lezen.

Aan de andere kant is het een boek dat vol staat met spanning, seks, sensatie en ongelovelijke gebeurtenissen. Dat willen mensen nou eenmaal lezen. Een boek over een echte prof met een vaste vrouw die alleen maar leeft voor voetbal, dat leest natuurlijk niemand. Een kanttekening erbij zou alleen wel gepast zijn.

hahaha dit echt het domste artikel dat ik ooit over van Hanegem gelezen heb. Dit is echt te hypocriet voor woorden. Toevallig omdat dit auto-biografisch is en de harde werkelijkheid in sommige gevallen. Moeten we dan ook maar niet meer naar oorlogsfilms kijken par example? Van Hanegem schitterende vent maar je uitspraken slaan af en toe kant nog wal!

24 december 2012 om 10:32

Ik denk dat hij het anders bedoelt. Als je kijkt naar de meest succesvolle biografieën over voetballers van de laatste tijd, dan zijn dat Van der Gijp en nu Van der Meyde. Twee voetballers die hun talent eigenlijk allebei vergooit hebben en waarbij voetbal nou niet op de eerste plaats kwam.

Het succes is daarnaast ook niet echt toevallig, aangezien VI de twee boeken helemaal kapot heeft gepromoot. Daarom zie ik dit ook als verkapte kritiek op het programma en welk imago zij voetbal langzaam mee beginnen te geven.

24 december 2012 om 12:10

Als dat de daadwerkelijke reden is, dan ben ik het wel met Willem eens. Hij had dat dan alleen wel iets duidelijker aan mogen geven, of is hij te bang om de confrontatie aan te gaan met de mensen van VI? Daarnaast vind ik het zwak dat hij zware kritiek levert op een boek zonder dat hij het gelezen heeft. Het is beter om het boek inhoudelijk te bekritiseren, of de uitspraken die Andy heeft gedaan naar aanleiding van het boek. Zelf moest ik erg lachen om zijn uitspraak dat hij "opeens verkocht bleek aan Inter". Als dat het niveau is van het boek is er genoeg reden om de inhoud niet al te serieus te nemen.

24 december 2012 om 11:21

En dit is echt 1 van de domste reactie die ik ooit gelezen heb...

Wat Van Hanegem hier zegt is niet dat je er niet naar hoeft te kijken of het hoeft te lezen, maar we mogen toch wel onze afkeer tonen i.p.v. het te bedekken met de mantel der liefde zoals nu veelal gebeurt in de media...

Maarja als jij al praat over 'domste artikel dat ik ooit over Van Hanegem gelezen heb' kan je niveau ook niet al te hoog zijn.

Nee, deze uitspraken snijden hout vriend, i.p.v. dat ze kant noch wal raken...

maar wat ik er van meekrijg, vind ik te schunnig voor woorden... je onderbouwd dus je mening op wat je van anderen hoort. Slecht hoor willem, ik had wel wat meer van je verwacht.
Natuurlijk is het zo dat veel dingen platvloers zijn, en je hoeft er uitteraard geen fan van te zijn.
maar het diepste punt in het voetbal? come on... als je dit boek al serieus gaat nemen willem, dan kun je beter ophouden met dat gezever van jou, en dan kun je beter naar de bahama's gaan met je zak geld en ons met rust laten. soms kun je ook beter niks zeggen.
Maar voor een volgende keer als je toch een mening wilt geven... lees het eerst, en geef daarna je mening!

Weet je wat het diepste punt in het voetbal is Willem? Figuren zoals Balotelli. Dat zijn de malloten die een verkeerd voorbeeld zijn.
En elk normaal denkend mens weet ook wel dat het leven van Andy niet de standaard is voor een profvoetballer en weet dat je dat boek niet te serieus moet nemen

Geef het dan maar zoveel mogelijk aandacht van hanegrm

Willem gaat tijdens de kerstdagen even lekker moraalriddertje spelen. Dit had je ook vele malen eerder kunnen aangeven maar de timing moest precies zijn toch Willem? Ga lekker wat anders doen dan op alles maar te zaniken en te zeiken. Als het maar tegendraads is hé.

Hoe kan je er op reageren dan willem. Als je hem toch niet leest, hou dan je b.., wordt je er ook niet op afgerekend. Maar je had liever gehad dat ze bij jou waren gekomen om een boek over jou te maken. Maar dat doet ze niet veel te saai en het verkoopt niet. meneertje heeft overal wat op te zeggen,en dan ook nog van horen zeggen.wat een triest figuur k.. feyenoorder.

Ik denk dat Willem ook doelt op zijn gedrag bij Voetbal International een paar weken terug. Toen zaten ze ook grappen te maken over dronken/met drugs op achter het stuur zitten, waarop Genee later terugkwam en zei dat dat natuurlijk verkeerd is. Die van der Meyde is toch een beetje een simpele jongen, maar zijn verhaal kan je ook opvatten van hoe het niet moet.

24 december 2012 om 11:16

Die aflevering was echt genant. Maat zo is er wel meer genant aan dat programma.

24 december 2012 om 11:31

Heb hem na een half uur afgezet. Je zou 1,5 uur naar die vd Meyde moeten luisteren, of heel zijn boek lezen...

Boek niet gelezen dus dan is je mening eigenlijk niets waard Willem.

24 december 2012 om 11:11

Mensen mogen dus alleen maar een mening hebben over iets waar ze verstand van hebben? God, wat zou het dan heerlijk rustig worden in Nederland

24 december 2012 om 13:27

Inderdaad, jammer genoeg doet niet iedereen dat. Ik kan jou een lul noemen terwijl ik jou niet ken, dat is precies hetzelfde als wat Willem hier nu doet.

24 december 2012 om 15:53

Zeg ik dat? Nee. Hij heeft het boek totaal niet gelezen. Dat is hetzelfde dat je zegt dat je het eten bij een bepaald restaurant niet te vreten vindt terwijl je er nooit bent geweest.

Je mag wel over dat restaurant oordelen als je er wel hebt gegeten (dan hoef je nog steeds geen verstand over eten te hebben).

Ja hoor Willem als je het boek zo vreselijk vind waarom geef je het dan de nodige aandacht?

Eerlijk is eerlijk hij heeft wel een punt van der Meyde is een schoolvoorbeeld van iemand die je zou moeten verbergen voor de Jeugd. Enkel slechte invloed kan hij hebben maar schijnbaar denk hij hier anders over want hij zat doodleuk te vertellen bij voetbal internationaal hoe hij stomdronken achter het stuur zat.

Wat een zielige figuren zitten hier toch kortzichtige en oponzin gebaseerde reacties. Beetje meer respect zou op zijn plaats zijn voor van Hanegem. Bovendien heeft hij in dit geval ook gewoon gelijk. Van der meyde heeft in bijna elk programma gezeten en werkelijk overal ging het over de dingen die van Hanegem aanhaalt. Ik heb van der meyde er nergens echt afstand van zien nemen, verder dan een paar zinnetjes kwam die niet. In plaats van de schoonheid van het voetbal gaat het over je leven verkloten als voetballer waarbij trouwens over de rug van een hoop (ex) profs wordt gescoord.

24 december 2012 om 11:40

Ja ik vraag me af wat didulica er van vond over dat verhaal dat van der Meyde vertelde ik zou daar niet echt op zitten wachten.

24 december 2012 om 19:26

Waarom zou hij afstand nemen van welke uitspraak dan ook ? Dit is/ was het leven van een kerel, zoals hij het zelf ook omschrijft en nu beseft een gek. Hij was totaal doorgeslagen naar een slechte kant. Hij beschrijft zijn leven, wat voor rare fratsen hij gedaan heeft. Niets mis mee verder, of wel dan ? Dat Van Hanegem een ultra zeurpiet is moet hij zelf weten. Heb die gast nog nooit zien lachen waar dan ook.

Willem heeft natuurlijk een punt. Maar feit is dat alles wat afwijkt van de standaard bijna per definitie interessant is voor de nieuwsgierige mens. Dat dit dan via het RTL Boulevard voor voetballiefhebbend Nederland zwaar geplugd wordt en commercieel uitgebuit is natuurlijk een simpele 1 en 1 is 2.
Maar Willem zou het boek niet aan moeten halen, want hij geeft nog meer free publicity aan het boek.
Als je tegen de nieuwsgierige mens zegt niet doen, weet je het gevolg.

Wat wel een belangrijk punt is, is dat er al genoeg rommel op de wereld is en dat het waarschijnlijk, net als de Story, Prive en alle andere rotzooi weer een nutteloze dood is geweest van menig boom, om tot grondstof te dienen voor dit produkt (mss inclusief het columpie van onze Willem).

Je kan dit boek ook als een waarschuwing zien: er zijn veel verleidingen voor talentvolle voetballers. Jonge gasten moeten goed worden begeleid anders ontsporen ze.

Ik heb in een boekhandel door het boek van vd meyde gebladerd, geen seconden overwogen om daar geld aan uit te geven, leuk voor mensen die nooit een boek lezen, maar wat een triest boek idd, ook kinderlijk geschreven, grote leters en tussen de regels veel ruimte.., zo krijg ik ook wel een 'dik' boek geschreven..
Ik heb het idee dat die vd meyde aardig zwakzinnig is en de weelde van veel geld helemaal niet kan dragen

Wat een brombeer is het toch. Hij snapt toch ook wel dat dit soort boeken juist verkopen omdat ze anders zijn en er uitspringen? Zijn leven was zo apart en dat willen mensen lezen.
Als een voetballer een boek schrijft over hoe hij elke dag naar de training ging en daarna weer naar huis ging om te wachten op de volgende dag verkoopt niet omdat dat ze standaard is.

Ik vind het juist mooi van van der Meyde dat hij zo eerlijk is geweest in zijn boek en dat hij niet de helft weggelaten heeft zo hoort het ook in een biografie.

En dan kan het geen voorbeeld voor de jeugd zijn maar het is juist wel een voorbeeld van hoe mis het kan gaan en wat het vele geld met iemand kan doen als ze niet de juiste mensen om zich heen hebben.

24 december 2012 om 11:39

Ondanks dat hij een veel geld heeft verdiend, is zijn verhaal redelijk goedkoop te noemen..
En van hanegem mag dit vinden en de Kromme heeft meer meegemaakt dan de meest onder ons denk ik zo dus hij zal echt wel weten waar die het over heeft..

24 december 2012 om 19:29

Jij bent meer van de Harry Potter serie merk ik ? Lekker fantasievol. Ieder zijn ding toch ? Vind het alleen een beetje goedkoop van je om te zeggen dat als je dit in principe leest dat je een beetje een simpele bent. Had je liever een boek gehad met kleinere lettertjes en een verhaal over hoe Daley Blind door zijn achternaam en faam van zijn papa alles super makkelijk geregeld kreeg en daardoor de jeugd van Ajax heeft kunnen doorlopen bijvoorbeeld ?

Is juist een goed boek als hij alles naast het voetbal zegt. Dat is het leven. Ik hoef bijvoorbeeld niet te weten hoe Andy zich voelde nadat hij zijn derde doelpunt gescoord had en wat hij die avond gegeten heeft.

Zoveel mensen zoveel meningen.......ik lees de columns van v. Hanegem niet omdat ik hem een oude negatieve zuurpruim vind...(mag ik dat vinden? Ja dat mag ik vinden....) en hij mag dit boek een waardeloos produkt vinden, einde diskussie........

Misschien zou Meneer van Hanegem eerst het boek moeten lezen, voordat hij er oordeel over geeft........

Hmm aangenaam verrastt door van hanegem. Die van der neyde is een verwend kereltje die heel graag in de belangstellling staat en gaat voor het geld. Moet ie zelf weten maar ik hoef dat niet te lezen.

Haha wat een stelletje moralistische kleuters hier zeg ongelofelijk. Van Hanegem slaat weer eens de plank volledig mis. Mensen moeten bij zichzelf te rade gaan omdat het levensverhaal van van der Meyde nogal smeuig is? En dat moeten we maar met kerst over na gaan denken? Hahahaha wat een idioot die vent! Wie denkt hij wel niet wie hij is?

Het is maar beter dta de "kromme" zijn mond snoert... wat een irritant mannetje is dat zeg! is altijd negatief,, er moet een boek komen over zijn carriere, dan staan er weinig positieve punten in.

Tja Willem belicht nu de andere kant van de medaille - zoals hij bijna altijd doet - maar ik vind dat niet zo nodig. Er zijn genoeg mensen die om het boek lachen en daarom juist niet hetzelfde pad als Vd Meyde willen volgen.

100% eens met Willem, hoe verziekt is de maatschappij dat dit leuk is?!

24 december 2012 om 19:30

Hoe kan een biografie met 'grappige' verhalen. ( Ja er zitten ook enkele 'gevaarlijke' stukken in) nu niet leuk zijn ? Wat is er mis mee?

Ik vraag me wel een ding af. Hoeveel van dit boek is waar? Weten mensen hier wel dat er de ex en halfzus van Andy ook een opendoekje over de ex speler hebben gedaan? Van Hanegem heeft best gelijk. Ik kan alleen maar hopen dat jonge spelers dit boek niet als voorbeeld gaan zien. Tenslotte heeft v.d Meyde zijn voetbalcarrie compleet kapot gemaakt. Bij VI leek het er op dat hij weinig berouw heeft over zijn gedrag buiten het veld.

Misschien al met al een leuke pr stunt en een boek met veel leugens. Ik heb eerlijk gezegd alleen medeleiden met Andy's kinderen...

Hij moet leren om pas te oordelen als hij zich ergens in heeft verdiept. Een boek kan je niet met beoordelen als je het niet leest. Daarbij wordt hierin ook uitgelegd hoe het komt dat hij zo is geworden. De wijk Malburgen-west in Arnhem is een echte volkswijk en daar zitten heel veel problemen. Als ik tegen Masv (de club van Malburgen) moet voetballen is het altijd schoppen en vechten, zelfs de scheidsrechters zijn daar bang voor de spelers. Er woont daar een apart volk, het heeft mooie kanten maar ook veel problemen. De combinatie van het opgroeien in Malburgen en een vader als de zijne zorgt voor een traumatische jeugd en daarom wordt je ook anders. Veel mensen willen weten hoe het is om zo'n jeugd en zo'n leven te hebben, gewoon omdat wij het met ons keurige leventje niet kunnen voorstellen. Als mensen willen weten hoe het leven is op deze manier en hoe hij zo is geworden dan is dat hun goed recht? Of niet, Willem?

Ook een slecht voorbeeld is een voorbeeld.

Ik ga het boek ook niet lezen, heb er al genoeg over gehoord.
Het eerste en enige wat in mij na boven komt is: Hoe zielig ben je als je dit als boek uitbrengt?
Zoals zo velen is Andy gek op vrouwen? Ja, dat is niet zo spannend. Andy heeft teveel geld verdient en gaat dan gekke dingen lopen doen. Als je huwelijk niet zo heel goed is dan kan vind ik het raar maar dat moet hij weten, maar het is wel erg debiel als je het dan ook nog eens in een boek gaat schrijven.

Van der Meyde was bij Ajax een held. Ik vind het daarom triest om dingen te lezen hier over hem dat hij een loser, een mislukkeling of wat dan ook is. Vergeet niet dat hij in zijn Ajax-periode de beste rechtsbuiten in de eredivisie was. Dat durf ik wel te stellen.

Hahahhaa ajaciedsn zijn boos. Hij heeft gewoon gelijk. Dat er mensen zijn die dit kopen, lache gewoon.

Een leven lang zuipen, snuiven, neuken en bakken geld over de balk smijten levert nou eenmaal spannendere verhalen op dan netjes de avond voor elke wedstrijd met een glaasje melk en een bruine boterham met kaas achter je kiezen om negen uur je bedje opzoeken... Natuurlijk heeft Van der Meyde er een puinhoop van gemaakt, maar zo gek is het toch niet dat mensen daar over willen lezen?

24 december 2012 om 17:33

Wat dacht je van een boek waar Jansma of Jorritsma alle details van alle eindrondes meedeelt. Dat is dan misschien wel achteraf-gelul, maar niet vunzig, heeft met voetbal te maken en zeer informatief

Van Hanegem, goede voetballer, maar vooral zuurpruim

Van Hanegem heeft gelijk...

Dat boek van van der Meyde heeft niks met voetbal te maken, maar meer met iemand die een aantal jaar profvoetbal heeft gespeeld, meer geld verdiend dan dat ie waard was, en de gekste dingen deed met zn geld.

Dit boek had ook geschreven kunnen worden door een geflopte zanger, geflopte acteur etc etc

De Kromme heeft hier gelijk als hij stelt dat dit totaal niets met het voetbal te maken heeft, sterker nog hij misbruikt de lezer door zijn achtergrond als voetballer. Willem prikt er gewoon doorheen

Wat een onzin, als iemand een voor hem interessant leven heeft gehad waarvan hij/zij denkt dit te moeten/kunnen delen met de rest van de wereld moet hij/zij dat zelf weten. Andy heeft door eigen toedoen naast wat hoogtepunten met name diepe dalen gekend...zijn insteek was niet alleen geld verdienen aan een boekje maar vooral wilde hij zijn kant van het verhaal vertellen...in de praktijk probeert hij jeugd een zetje te geven in de goede richting zodat ze niet dezelfde paden bewandelen als hij.

Van Hanegem.. wat kan ik zeggen over hem .. hij is een beetje raar maar ik mag ik hem wel

Willem: Ik ga dat boek niet lezen, maar vervolgens wel aan oordelen..Ergens klopt er hier iets niet!

25 december 2012 om 11:22

In mijn geval dus het woord Gaan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Leonid Slutsky was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren