Positieve signalen voor Ajax: 'Het beste voor mij is om hier te blijven'

Maandag, 24 december 2012 om 07:45
/

Het lijkt erop dat de onderhandelingen tussen Ajax en Viktor Fischer over een nieuwe overeenkomst geen problemen zullen opleveren. Het contract van de achttienjarige aanvaller loopt over anderhalf jaar af en binnenkort zullen de Deen en zaakwaarnemer Sören Lerby zeer waarschijnlijk hun fiat aan een nieuwe deal geven.

Fischer hield gesprekken over contractverlenging nog af, maar gaat binnenkort om de tafel met Ajax. "Het beste voor mij is om bij Ajax te blijven", vertelt de tiener maandag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik denk niet na over andere clubs. Het belangrijkste voor mij was een plek in de A-selectie zodat ik de kans zou krijgen om me te bewijzen."

"Dat is nu gebeurd. Dat maakt praten straks een stuk gemakkelijker", verzekert Fischer. De aanvaller maakte zijn debuut in de hoofdmacht in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en speelde zondag in en tegen FC Utrecht (0-0) zijn vijftiende officiële duel van de huidige voetbaljaargang.


Poll

Viktor Fischer is het grootste talent uit de A-selectie van Ajax


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door afca_leeds)

Heel goed als hij blijft. Je kon het gisteren zien. Hij vergat over te spelen bij een100% kans. Die kleine dingetjes goed doen klaar v de top

24 december 2012 om 08:11

inderdaad. hij moet nog even wennen aan het hogere tempo t.o.v. de jeugd.

positieve is wel dat hij de situaties waarin kansen ontstaan vaak zelf creëert of ziet waardoor hij de juiste loopactie maakt.

dat soort dingen kan je namelijk niet/veel moeilijker leren.

24 december 2012 om 08:43

Ik vond hem iets van Messi hebben. Zijn looplijnen dan. Alleen blokkeerde bij hemin zijn hoofd of schrok hij ervan dat hij ruimte kreeg.

24 december 2012 om 09:02

Hij hoefde juist helemaal niet te wennen aan het hogere niveau. Hij is al dusdanig ver dat hij schrikt van hoeveel tijd hij wel niet heeft. En doordat hij teveel tijd heeft weet hij niet zo goed wat hij er mee moet doen.

Dat zag je gisteren bij een paar acties van hem, doordat hij na ging denken over wat hij moest doen ging hij fouten maken. Zo ging hij meerdere malen zelf terwijl hij af moest spelen en vice versa.

Op de momenten dat hij weinig tot geen kans kreeg om na te denken was hij op zijn gevaarlijkst. Zo schoot hij een bal in 1x uit de lucht vlak naast de kruising en gaf hij in het 1x raken spelletje de bal vrijwel nooit weg.

Goeie voetballer, moet zeker nog 4 jaar blijven! Held

24 december 2012 om 08:08

Ben eerlijk maar 4 jaar gaat niet lukken zeker niet met deze ontwikkeling die hij door maakt.

Verwacht dat Fischer doorgroeit als aanvallende middenvelder in de rol van De Jong en Eriksen, laatstgenoemde zouden komende zomer wel eens kunnen vertrekken.
Die jongen maakt dit seizoen een fenomenale groeicurve door.....kan het Ajax niveau nu al volwaardig meespelen, dat toont hij zijn recente wedstrijden reeks.

Denk dat zijn top ook hoger ligt dan die van Eriksen, die duidelijk in zijn ontwikkeling stagneert ookal werkt hij heel hard.

Ajax heeft nog zoveel aanstormend talent op achterhand, zal bovendien jaarlijks stabieler worden in het nu gehanteerde spelconcept dat steeds meer variatie laat zien trouwens.

24 december 2012 om 08:59

Persoonlijk hoop ik juist dat ze hem op de flanken houden. Hij is momenteel zo goed en zo gevaarlijk op die positie. Zijn looplijnen zijn zo doelgericht dat hij per wedstrijd gewoon 4 a 5 x voor het doel komt. Wanneer hij dan koelbloedig blijft schiet hij er gewoon 1 a 2 in per wedstrijd. Iets wat gisteren dus mistte.

Siem de Jong, Alderweireld en Eriksen staan op de nominatie om te vertrekken. Eriksen zal met een een jarig contract toch nog wel minimaal 15 miljoen opleveren terwijl Siem de Jong met een contract voor 2 jaar ook nog ruim 10 miljoen op zal gaan leveren. Alderweireld heeft nog een contract voor één jaar maar zal toch ook nog wel rond de 7 a 7,5 miljoen op leveren.

Voor Alderweireld hebben we Veltman, Denswil en Bazoer. En daar maak ik me niet zo druk over aangezien Veltman die positie al vrij moeiteloos in vult. Mocht Moisander ook nog vertrekken zie ik graag Virgil van Dijk komen.

Wanneer Siem de Jong en Eriksen allebei vertrekken zie ik graag één aankoop terug. Dit kan in een vorm van een Maher of van Ginkel. Personlijk vind ik Djuricic helemaal niet zo goed als iedereen hem vind. De overige positie kan ingevuld worden door Serero, Klaassen, Rits, Andersen, Schone.

Vermeer
Rhijn/Ligeo
Velt/Bazoe
V.Dijk/Dens
Boiles/blind
Schon/sereo
Bocc/sporks
Ginke/Maher
Boerr/Lukok
Sigg/Hoes
Fissc/anders
24 december 2012 om 11:29

Ik kan mij bijna helemaal in je verhaal vinden. De Jong, Eriksen en Alderweirel verkopen. Van dat bedrag een groot deel opzij leggen en Maher ophalen. Indien Bocarra of Sporkslede zich niet aandien en het niveau niet aan kan, haal dan een extra verdedigende middenvelder met het profiel van Anita. In Nederland kan ik er zo snel niet eentje noemen, misschien is het een idee op Serero daar neer te zetten.

Verder ben ik best gecharmeerd van Moisander. Doet het beter dan ik had verwacht en omdat hij tweebenig is, zou je hem ook prima rechts in het centrum zetten. Als Veltman zich aandient kan hij links in het centrum, als Denswil zich aandient kan op rechts in het centrum. Gezien het vertrek van Alderweirel/eriksen/de Jong zoals hij het beschreven hebt, dien je ook van achteruit nog wat ervaring te hebben. Hetgeen wat Moisander bied, die verder voor de eredivisie een uitstekende verdediger is.

Wat ik mij ook nog eens besef: waarom heeft niemand het over Boilesen eigenlijk? Heel lang geblesseerd geweest, maar was voorheen het talent uit de jeugd, werd gevolgd door heel de wereld. Speelde in de jeugd tevens centraal. Zou hij niet in het centrum kunnen staan bij het vertrek van Alderweireld, mits hij terug komt op oud niveau?

Vermeer
van Rhijn
Denswil?
Moisander?
Blind
Maher
Bacarra/aank
Serero
Boerrigter
Siggi/Hoes
Fischer
24 december 2012 om 12:41

Moisander heeft ervaring maar is niet de leider die men nodig heeft in de verdediging. Is iemand die heel slecht met ruimte achter zich kan voetballen en is qua snelheid één van de mindere. Iets wat hem moeilijk geschikt maakt voor het systeem van Ajax die graag met een hoge lijn speelt. Daarom ben ik niet zo blij met Moisander. Voor de ervaren man maakt hij teveel amateuristische fouten.

Serero op de CVM positie gaat niet werken naar mijn idee. Mochten Boccara/sporkslede niet voldoen. Daar zou ik Moisander dan wel graag willen zien voetballen. Namelijk is hij verdedigend sterk genoeg om zijn mannetje te pakken, maar voetballend dusdanig sterk dat hij ook op kan bouwen. Waardoor hij op 2 manieren naar mijn idee veel meer toevoegt aan dit team.

In tegenstelling tot vele ajacieden die nu Hosanna roepen vind ik Blind nog steeds niet goed genoeg. Hij speelt nu acceptabel maar meer ook niet. En naar mijn idee kan hij ook niet beter dan wat hij nu voetbalt en dat is niet goed genoeg. In zowel Boilesen als in Dijks zie ik betere spelers voor de linksback positie. Deze hebben de fysieke lengte en snelheid mee voor de back positie. Iets wat Blind overduidelijk mist naar mijn idee. Hoop dus eigenlijk ook gewoon dat Blind vertrekt. Scheelt ook weer 600.000 euro aan salaris.

Mijn ideale team voor komend jaar met inbegrip van eventuele transfers?
Vermeer
(wissels: Cillessen - Hart)
Rhijn - Veltman - Van Dijk (van Groningen) - Boilesen
(wissels: Ligeon - Bazoer - Denswil - Dijks)
Moisander (cvm positie)
(wissels: Boccara - Sporkslede)
Schone - Maher/ginkel (aankoop)
( wissels: Serero - Andersen - Klaassen - Rits)
Boerrigter - Sigthorson - Fisscher
(wissels: Lukoki - De sa - Hoessen - Helenius als jeugdige aankoop)

- Boilesen en van Dijk zijn allebei snel, fysiek sterk en kunnen goed koppen. Vandaar mijn voorkeur boven andere spelers.
- Moisander op de CVM positie kan goed de opbouw verzorgen maar ook goed genoeg verdedigen om zijn mannetje op te pakken. Tevens ook lengte en fysiek erbij op het middenveld.
- Van Ginkel vind ik persoonlijk completer dan Maher. Heeft fysiek, lengte, inzicht, overzicht, kopsterk, ervaring, talent. Body op het middenveld erbij is altijd fijn. Zeker tegen ploegen als Utrecht/ado.
- Helenius is een jonge spits van bijna 2 meter. Een speler waarmee je een heel ander systeem kan spelen als het nodig is. Net zoals Feyenoord speelt met Pelle. Daarnaast is hij ook een mooie stormram wil je iets forceren.

Heel verstandig dat hij blijft. Hier kan hij nog veel leren en ervaring op doen. Ook erg gunstig voor Ajax, het is een groot talent. Ik zeg een win-win situatie

hoeveel heeft ajax eigenlijk betaalt voor Fischer?

24 december 2012 om 09:03

+/- 1 miljoen euro bruto.
Daar komt natuurlijk nog wel een opleidingsvergoeding bij van een paar % bij elke doorverkoop. Dat is volgens de Fifa wettelijk vastgesteld op 4 of 5% of zoiets dergelijks.

24 december 2012 om 09:08

amai wat een koopje best wel slim

24 december 2012 om 09:14

Hetzelfde geld voor Andersen, die is ook voor minder dan 1 miljoen opgehaald en heeft zijn debuut ook al gemaakt. Maar zo zijn er nog wel meer spelers in de Ajax selectie die heel weinig gekost hebben.

Van Rhijn zelf opgeleid
Alderweireld zelfopgeleid uit samenwerkingsverband met Gba
Blind zelf opgeleid
Enoh 1 miljoen Ajax cape town
Siem de Jong zelf opgeleid
Eriksen 2,2 miljoen
Boerrigter 800.000
Hoessen +/- 1 mil
Fisscher +/- 1 mil

Met spelers op de bank als Veltman, Denswil, Sporkslede, Ligeon, Lukoki die ook allemaal eigne jeugd zijn. Boccara die minder dan 1 mil koste. Boilesen, Mitchell Dijks, Schone die ook allemaal minder dan 1 mil of transfervrij waren.

24 december 2012 om 09:56

En in de reserve hebben we er een van 16,25 miljoen lopen, haha .

Voor Fischer en Ajax zal het goed zijn als hij nog 2/3 jaar blijft. Dan zie ik hem zeker bij een club als Barca/real spelen.

24 december 2012 om 10:05

Tja, van mij part mag hij in de winterstop voor jan joker vertrekken. Als hij maar vertrekt. Zijn instelling en zijn rondlopen bij de selectie heeft alleen maar een negatieve invloed op de rest.

Persoonlijk wil ik alleen maar spelers bij de selecite zien die er 100% voor gaan. Daarom ben ik ook een fan van Siem de Jong. Als er spelers bij zitten zoals Sulejmani/hamdoui/ebecillio die het blijkbaar niet op kunnen brengen om 100% te geven zie ik ze liever niet meer bij Ajax. En maakt het me niet uit wat spelers gekost hebben.

Barcelona is een mooi voorbeeld. Geen enkele speler heeft sterallures. Xavi voelt zich niet beter dan een iniesta. Iniesta voelt zich niet beter dan Fabregas en Fabregas voelt zich niet beter dan Busquets.

Het team belang met daar in de positieve sfeer, instelling en mentaliteit moet ten allen tijde voor op staan. Mensen moeten voor elkaar durven, willen en kunnen vechten. Dat creeert namelijk een groepsgevoel en daarmee win je de kleine wedstrijden. Iedere speler die dat teamgevoel ondermijnt of iets dergelijks moet buiten het team vallen vind ik.

En gelukkig deelt Frank de Boer die mening.

Heel verstandig dat hij bij Ajax wil blijven. Groot talent met zeer veel dreiging. Moet nog veel leren maar de basis om een goede speler te worden is er zeker. Over 2 of 3 jaar is het vroeg genoeg om naar het buitenland te vertrekken.

Overigens hoop ik voor Ajax dat Fischer gisteren niet teveel op Voetbalzone heeft gekeken want de manier waarop nogal wat Ajacieden hem hier gisteren met de grond gelijkmaakten was weerzinwekkend. Hij speelde zeker niet super maar mag dat als je 18 bent. Fisher is toch niet degene die het team op sleeptouw moet nemen wanneer het niet loopt zoals gisteren in de 2e helft.

24 december 2012 om 09:47

@korenaar, sluit ik me bij aan. Ik zit me ook weleens te verbazen over het opportune geblaat bij live meepraten. mensen typen alles neer wat in ze opkomt, schrijven spelers de hemel in bij een simpele pass of branden ze af bij een gemiste kans. Eigenlijk verspilde moeite om te lezen maar je bent weleens benieuwd naar meningen van een ander. Inderdaad was het beter als Fisher die pagina gister even oversloeg. Ging overwegend nergens over maar het zijn waarschijnlijk de spanning en adrenaline die we lezen. Ik zou die mensen adviseren eens naar het stadion de te gaan voor wat meer overzicht, beleving en realiteitszin.

24 december 2012 om 10:15

@korenaar,

Zowiezo is het goed als geen enkele speler dusdanige fora leest. De meest mensen geloven alles blindelings wat een Van der Gijp zegt. Of wat Waterreus verkondigd. Natuurlijk hebben deze mensen regelmatig goede punten. Maar zeker een Johan Derksen is de eigenwijsheid zelve met belachelijke standpunten.

Veel mensen roepen vaak dingen die totaal ongegrond of onderbouwd zijn.

Hopelijk mag hij straks ook nog spelen als iedereen fit is. Zou toch jammer zijn contract tekenen en hij speelt vervolgens niet meer.

Heerlijke speler dit zijn de smaakmakers die kleur geven aan de Nederlandse competitie.

ook voor de speler zelf beter er zijn weinig clubs waar je zoveel begeleiding en speeltijd krijgt.

Lijkt me voor hem ook verstandig als hij zeker nog 3/4 jaar bij Ajax blijft. Groot talent hoor, heerlijke techniek, ziet de ruimtes goed op het veld en groot loopvermogen, maar als hij naar een grote club gaat, moet hij daar gewoon als een grote meneer binnenkomen, gewoon nog lang blijven en aan jezelf werken.

Groot talent, handig aan de bal, goede versnelling en een goede kop (laat zich niet snel gek maken).
Hij heeft echter nog veel stappen te maken om door te groeien naar de echte top!
Beste voor alle partijen als hij bijtekent!

Blijf lekker bij Ajax. Je hebt talent, je krijgt het vertrouwen van je trainer. Waar in Europa's grote competities wil je hetzelfde bereiken op dit moment met jouw leeftijd?

Lekker rijpen in Amsterdam, daarna op je 22e gewoon naar een club waar hij echt voor zijn geld moet werken, en niet meer alleen lekker kan/mag ballen zoals in onze eredivisie

Veelbelovende speler. Heeft wel iets van Messi of Laudrup weg, al zal hij natuurlijk nooit net zo goed worden. Draaft soms zijn acties te ver door terwijl eerder op goal schieten of de bal afgeven een betere oplossing is. Zou Fischer ook wel eens in spits of als aanvallende middenvelder aan het werk willen zien.

24 december 2012 om 11:37

Laudrup was op zijn leeftijd niet zo ver als Fischer... daarnaast kun je op basis van de eerste 4 maanden niet zeggen hoe snel iemand zal blijven groeien... Beetje simpele opmerking van je.

Ik hoop dat hij de nieuwe mister Ajax wordt. Klinkt gek en schier onmogelijk natuurlijk, maar wat kan ik van die vent genieten. Speelt zo gemakkelijk en zo goed in zo een korte tijd... echt heerlijk!

24 december 2012 om 13:20

Ik bedoel dat ie niet zo goed als Messi zal worden. Dat is vind ik de beste speler ooit. Laudrup kan Fischer misschien wel evenaren.

Goed dat hij blijft.. je ziet het vaak bij talenten die te vroeg verkassen van hun club naar een andere club dat ze daar mislukken..

Hij kan de cristiano ronaldo van ajax worden binnen nu en twee jaar.

Nou, als zij nu gewoon hun fiat aan de deal geven dan krijgen ze er een mercedes voor terug.
Iedereen blij

Zeer groot talent. Ik denk dat hij beter wordt dan Eriksen maar laten we niet te hard van stapel lopen.

Heel goed jongen, ik ben blij dat je de juiste beslissing heb genomen, zowel voor jezelf, Ajax en ons de supporters. Persoonlijk ben ik fan van deze jongen, naast het talent wat er vanaf druipt heeft hij een goede instelling en beschikt hij over een gezonde dosis bluf,iets wat ik een lange tijd gemist heb bij spelers Zijn tactiek heeft denk ik wel gewerkt want nu bij basisspeler is zal hij een beter conract voorzichzelf kunnen bedingen. Wellicht dat dit Eriksen nog beweegd om er nog 1 seizoen aan te plakken, wil hij dat niet dan hoop ik dat hij een zelfde soort deal maakt zoals Suarez toen des tijd deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

669 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren