Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De KNVB MOET ingrijpen!

Laatste update:

Wat een grote verrassing, dacht ik cynisch toen ik las dat voor de zoveelste keer de clubs uit de Topklasse niet willen promoveren naar de Jupiler League. De nieuwe regeling komt eraan, maar kan je het clubs eigenlijk wel kwalijk nemen?

De Eredivisie, elke club in de Jupiler League droomt ervan. Zelfs de nummer laatst weet dat er kans is door het periodesysteem. Speel je een paar geweldige wedstrijden op een rij, dan kan je al promoveren naar de Eredivisie.

Ik ben zelf van mening dat het gat tussen de Eredivisie en de Jupiler League niet zo groot is. VVV-Venlo overleeft al een paar jaar met puur geluk de play-offs om promotie/degredatie. En Willem II is ook een goed voorbeeld. Vorig jaar speelden de Tilburgers zwak in de Jupiler League, om toch doodleuk te promoveren naar de Eredivisie.

Daarom pleit ik ook voor een nieuwe regeling. Aan de Jupiler League blijven achttien teams meedoen, maar twee teams promoveren direct naar de Eredivisie, nummer drie speelt een direct promotie/degradatieduel. De laatste drie clubs degraderen direct naar een lagere competitie. De spanning in de competitie word hoger en clubs kunnen niet meer gokken op de periodetitel. Alleen de beste clubs promoveren en dat is weer goed voor het niveau van de Eredivisie.

Onder de Jupiler League blijven de Topklasse zaterdag en zondag, maar ook de clubs uit de beloftencompetitie kunnen promoveren. De kampioenen uit de Topklasse zaterdag en zondag promoveren direct naar de Jupiler League, de kampioen van de beloftencompetitie doet dat ook. De jeugd kan daardoor eerder groeien naar een hoger niveau, waardoor het gat met het eerste elftal nog kleiner word. In de Spaanse competitie word dit al met succes toegepast, waarom niet in Nederland?

Wedstrijden op vrijdag zie ik eigenlijk niet zitten. Na een lange werkdag hebben weinig mensen nog even zin om pakweg Almere City-Telstar te bekijken. Ik hoop dat de KNVB ziet dat dit waardeloos is. De wedstrijden moeten gewoon verspreid worden over vrijdag, zaterdag en zondag. Vrijdagavond is de tijdsbepaling van één duel in de Jupiler League. Dat duel begint om 20:45. Op zaterdag om 13:00 uur beginnen we met drie duels, om 15:00 komen daar nog drie duels bij. De laatste twee duels worden op zondag rond 16:00 uur gespeeld.

Het word aantrekkelijker om in de Jupiler League te spelen. De televisiegelden worden door het tijdstip op zaterdag ook misschien hoger. Een leuk, attractief Jupiler League-duel voor een Eredivisiepakket op zaterdagavond, het zal voor Eredivisie Live aantrekkelijk zijn. Om 13:00 uur word er gefloten voor het begin van voetbal in de Jupiler League en om 22:40 word er afgefloten in de Eredivisie.

Ik hoop dat de KNVB begrip toont voor de clubs in de Topklasse en de Jupiler League zo snel mogelijk aantrekkelijker maakt. Ik speel zelf in de Hoofdklasse, waar mijn team koploper is en met de nieuwe regelingen droom ik van betaald voetbal. Het is mogelijk. De KNVB heeft het lot van de Jupiler League in haar grote handen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

goed geschreven zelf zie ik niks in het promoveren van topklasse naar jupiler league vooral Spakenburg en Rijnburgse boys die gaan dat sws niet doen maar dat van degradatie eredivisie - jupiler league vind ik goed idee

5 sterren

10 december 2012 om 14:36

@ goalmaster

Door de nieuwe regelingen zullen teams het misschien wel gaan overwegen. Nu denkt geen club eraan maar met nieuwe maatregelen misschien wel. Niet letten op sterren, van neefje a.u.b.

10 december 2012 om 14:36

@ kroef.

Bedankt voor je reactie.

Het niveau is niet bijster hoog, dat ben ik met je eens. Maar de charme van het Jupiler League voetbal is het aantal goals en de verrassingen. Nummer laatst Excelsior verslaat zomaar de koploper Sparta. En er lopen veel talenten rond in onze tweede competitie. Dat maakt zo'n competitie juist zo mooi.

"de laatste drie clubs degraderen direct naar een lagere competitie. De spanning in de competitie word" - word moet natuurlijk wordt zijn

Dat van de beloftencompetitie wordt misschien een lastig verhaal. De b-elftallen van bijvoorbeeld Barcelona en Real Madrid komen beide uit in de Segunda Division. In Duitsland komen veel b-elftallen van Bundesliga teams uit in de Regionalliga's. Deze competities zijn vergelijkbaar met de Nederlandse Jupiler League (segunda Division) en de amateurcompetities in het geval van de Duitse b-elftallen. Qua niveau gaat dit natuurlijk niet op, maar het probleem wat ik wil aangeven is dat in die landen de b-elftallen al zijn verweven in het hele nationale voetbalsysteem. De beloften in Nederland maken deel uit van een aparte competitie die geen verbindingen heeft met het amateurvoetbal en de Jupiler League. Om het dus door te voeren dat zulke teams ook kunnen promoveren naar de Jupiler League en dergelijke zou je het hele systeem van amateurcompetities in de war moeten gooien.

Ideeën rond de Jupiler League met betrekking tot het degraderen vind ik zeer goed. Twee teams degraderen en een rechtstreeks degradatieduel lijkt mij een stuk leuker dan het systeem wat er nu is. Ik vind ook zeker dat alleen de beste teams in de Jupiler League aanspraak mogen maken op promotie. Wat betreft clubs uit de Topklasse was het voor mij niet helemaal duidelijk wat je nou precies wil. Wil je dat het verplicht voor ze wordt om te promoveren?

Dan het puntje over de speeltijden. Ik kan het niet meer eens met je zijn. 's Middags voetballen op zaterdag zou denk ik ideaal zijn voor veel Jupiler League clubs. Dit wordt ook gedaan in Duitsland en het is eigenlijk ook veel praktischer voor voetbalsupporters aangezien 's avonds meestal veel te laat wordt gespeeld. Een probleem is wel het amateurvoetbal. Veel supporters zijn natuurlijk zelf ook voetballers en zouden dan niet naar de wedstrijd kunnen van bijvoorbeeld SC Cambuur als ze zelf ook voetballen op die tijd.

Afgezien van het ene kleine foutje en dat ik het niet altijd met je eens ben vind ik toch dat je een leuk stuk geschreven hebt. Je alinea's zijn wel wat kort, maar dat zorgt er ook weer voor dat het lekker vlot wegleest. Je hebt het stuk eigenlijk al in één zucht uit. Ik geef je daarom ook vier sterren.

10 december 2012 om 14:40

@ sjonniex

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat we de clubs niet hoeven te verplichten. Als de ene club het niet wil, dan heeft één club geluk, maar ik denk dat met nieuwe maatregelen clubs het wel gaan overwegen. Dat is goed voor de nieuwe competities. De Knvb moet niet zo strict zijn. Want ik denk dat de Ijsselmeervogels minstens even goed zijn als Telstar. De competities moeten wel vol zitten met de beste clubs. Ik denk ook dat de beloften in principe niet slechter hoeven te zijn dan amateurclubs. De beloftencompetitie op zich is één competitie. Ik denk dat je daarvan de beste club moet laten doorstromen. Ze hoeven niet worden opgenomen in het amateurvoetbal.

10 december 2012 om 14:49

Klopt, maar helaas is de Knvb wel zo strikt.. Door al die eisen wil er gewoonweg geen enkele amateurclub promoveren naar het professionele voetbal, dus het hele idee van de Topklasse wordt eigenlijk teniet gedaan door de Knvb zelf. Ik weet niet of het zou gaan werken met de beloftencompetitie. Zoals ik al zei is dit in Spanje en Duitsland gewoon verweven met andere competities. Als er een team uit de beloftencompetitie wil promoveren moet er dus ook één degraderen naar de beloftencompetitie. Dan krijg je denk ik een heel omslachtige methode omtrent degradatie/promotie. Dat amateurclubs het niveau aankunnen ben ik wel met je eens. De top uit de Topklasse is zeker niet minder dan de lagere teams uit de Jupiler League. Goed voorbeeld is natuurlijk FC Oss die moesten uitkomen in de Topklasse vanwege financiële problemen en de reductie van de Jupiler League naar 18 teams. Die wonnen ook lang niet alles in de Topklasse en werden volgens mij niet eens kampioen.

Ik denk juist dat het periodesysteem de Jupiler League juist zo spannend is! Aangezien de bovenste 6/7 clubs van de Jupiler League toch altijd wel gelijkwaardig zijn en de beste aan het eind van de rit mogen het dan gaan uitvechten!

Willem II is daar natuurlijk een heel goed voorbeeld van! Begon het seizoen met een compleet nieuwe selectie, de laatste 10/15 wedstrijden begon Willem II pas écht te voetballen en waren ze ook overduidelijk het beste team van de Jupiler League, maar toch werden ze maar 5e! (uiteindelijk nog gepromoveerd via Play Offs)

10 december 2012 om 14:44

@ A Swinkels.

Bedankt voor je reactie. Maar ik ben het niet met je eens. PEC Zwolle is absoluut niet gelijkwaardig aan Go Ahead Eagles of Helmond Sport. En wat betreft Willem II, een team moet stabiel zijn. Alleen stabiele clubs kunnen promoveren naar mijn gevoel. FC Twente deed het ook heel goed, iedereen dacht dat ze fluitend kampioen zouden worden, maar ze zakten in de laatste wedstrijden door de ondergrens en werden zesde.

Ik ben het volkomen met je eens over de doorstroming van teams uit de Jupiler League naar de Eredivisie. Je hebt hier een handig systeem voor bedacht.
Maar ik denk dat de meeste teams uit de Topklasse niet naar het betaald voetbal willen. Veel clubs hebben hier het geld niet voor en het is een hele verandering voor een club om van amateur naar professioneel te gaan. Bij betaald voetbal komt er voor de club veel meer bij kijken dan je denkt.
Verder vind ik dit een goed geschreven stuk en vond ik het leuk om te lezen.

De Knvb is diegene die alles door hun afschuwelijke eisen tegenhoudt. Topklassers willen niet promoveren, simpelweg omdat de eisen gewoon te gortig zijn. Ze moeten zoveel meter sponsorborden opgeven voor sponsors van de Knvb, ze moeten een x aantal contractspelers onder contract hebben staan en ze moeten de boel veiliger te maken.

Dat levert uiteindelijk een veel te grote kostenpot op, maar in jouw stuk lees ik hier weinig over. Gemiste kans, want het is goed dat je er een CE aan wijdt. Je hebt wel een fijne schrijfstijl en je maakt weinig fouten. Je argumentatie kon wat mij betreft op bovengenoemde vlak bater.

10 december 2012 om 14:46

@ vandergulik

Bedankt voor je reactie. Ik ben daar inderdaad niet op ingegaan. Dat is niet zo slim van mij, maar anders werd de CE te lang (+1000 woorden). Het is inderdaad een gemiste kans. Maar ik vind dat we vooral wat betreft contractspelers soepel moeten zijn. We moeten de clubs niet de Topklasse uitjagen!

10 december 2012 om 16:33

De Knvb stelt simpelweg belachelijke eisen aan het profvoetbal. Door deze reden willen clubs niet promoveren naar de JL en sommige JL clubs zullen hierdoor omvallen. jammer.

Prima stuk, maar wat aan de korte kant. Kort maar krachtig zal ik maar zeggen. Ik ben het helemaal met je eens. 5 sterren!

Mooi geschreven, wel een kort stuk.

Prima vergelijking met het Spaanse voetbal, dat zou ook hier prima passen!
Alleen denk ik niet dat de televisie gelden omhoog gaan als je de wedstrijden verplaatst, waarschijnlijk eerder nog achteruit, zeker als de eredivisie duels de jupiler league duels tegelijk plaats vinden.

4/5

10 december 2012 om 14:49

@ Maxbra

Bedankt voor je reactie. Ik denk wel dat de tv-gelden omhoog zijn. Echte Nederlandse voetbalgekken kunnen van 13:00 uur tot 22:40 voetbal gaan kijken. Dat is aantrekkelijker voor Eredivisie Live dan pakweg PEC Zwolle TV, wat lang niet zo veel kijkers op levert. Ook op zenders his het zaterdagmiddag wat saai. Misschien gaan clubs dan juist voor de Jupiler League. En de Eredivise en Jupiler League duels gaan in mijn regeling niet gelijk. Alleen drie wedstrijden wel. Dat moeten dan minder aantrekkelijke wedstrijden zijn. Soms word er echter geen wedstrijd om 16:30 gespeeld, dan kan je om 16:00 uur wel een topwedstrijd als Sparta- MVV op het programma zetten.

Dat er wat moet gebeuren is wel duidelijk. Maar toch zitten er een aantal suggesties bij waarbij ik mijn vraagtekens zet/ heb.

Zo wil je uit de Jupiler League 3 ploegen laten degraderen tenkoste van de beloften, hoofklasse zaterdag en zondag. Stel Telstar, Excelsior en Veendam degraderen. Kan je denk ik moeilijk iemand in de beloftencompetitie plaatsen. Omdat ze dan de enige "niet belofte ploeg" zijn.
Verder stel Jong Sparta wordt kampioen, dan kan die dus niet promoveren omdat ze zo bij het echte Sparta in de competitie komen te spelen.
Wat ook een nadeel is voor de profclubs is dat ze niet bijv Fischer, Locadia, boetius met de beloften meer kunnen laten meespelen want dat zou competitievervalsing zijn. Dan kan je gewoon je A-spelers allemaal inzetten om te blijven promoveren.

Dus kortom ik zou de beloften er buiten houden.

Wat ik wel goede punten vind zijn je andere speeltijden. Zo kunnen ook de "gelovige" clubs op zaterdag blijven spelen. In ieder geval hun thuiswedstrijden.

Het periodekampioensysteem is wel vreemd. Beter doen ze bijvoorbeeld nummer 1& 2 promotie en nummer 3 t/m 9 speelt play offs om het laatste ticket.

Maar goed ik denk dat het nog wel even zal duren voor de amateurs echt zullen promoveren. Vreemd want bijna elk land kent dit systeem al

Goed over nagedacht en sterke argumenten, mooi stuk en complimenten!

Leuk stuk,je hebt ook helemaal gelijk maar het heeft ook met de publieke interesse te maken dat er vrijdag bijna geen hond komt,ik vind dit zelf als Almere City suppporter een goed stuk complimenten!

Ik bewonder je creativiteit en je denkvermogen wat betreft kansen voor de beloftes danwel veranderingen in het promotie/degradatie beleid. Er zitten hier en daar wel wat ogen en haken aan, maar als dit met de juiste contacten wordt besproken zijn er zeker mogelijkheden wat betreft de doorstroom en op die manier het aantrekkelijker is zowel financieel als voor de status/plezier van het hedendaagse voetbal. Zo krijg je wel meer concurrentie strijd en clubs die zich op die manier sneller kunnen onderscheiden en hogerop te komen. Ook het aanbod wordt hierdoor automatisch groter.

Het enige wat tegenzit zijn de Eisen die de Knvb daar tegenover zet mbt de overstap naar het betaalde voetbal van een Topklasser. Je moet is weten hoeveel daaraan vooraf gaat wil dat de realiseren zijn kwa sponsors, capiciteit, beleidsvoering en bestuurlijk. Ook moet de contractering allemaal bekostigd worden en moet de gemeente ook akkoord gaan wat betreft de veiligheids risico's en het kostenplaatje rondom de sponsering en de televisie rechten. Ook moet je rekening houden dat je als topklasser faillet kan worden verklaard als je je financiele zaken niet op orde heb als je naar de Jupiler league gaat, want ik weet dat Rijnburgse Boys en Achilles 2 jaar geleden ook de overstap wilde overwegen, maar puur uit financieel beleid en vanuit de spec was de gok te riskant..

Je krijgt van mij toch 5 sterren voor je creativiteit en het meedenken danwel zoeken naar oplossingen. Je had alleen wel beter op het eisenpakket in kunnen gaan wat betreft de overstap jegens het betaalde voetbal..

Je schrijfstyle en grammatica zit ook dik in orde. Ga zo door.

Leuk stukje met nieuwe ideeën. Maar of het echt haalbaar is. Om maar een voorbeeld te geven, zelf voetbal ik op zaterdagmiddag, dus kan je die wedstrijden al nooit zien. Dan mocht je vrij zijn of tijd hebben om te kijken, kijk ik liever naar een spetterende pot uit het buitenland (engels voetbal) waar het niveau velen malen hoger ligt en toch een stuk aantrekkelijk is dan pak hem beet Almere City - Telstar. Ik, denk velen met mij, zou daar persoonlijk niet mijn zaterdag middag voor opofferen.

Dus in dat opzicht trek je al niet meer toeschouwers en dat is juist hetgeen wat je wilt.

Degradatie zou ik ook niet voor drie clubs kiezen, dan ben je gelijk een aardig aantal kwijt en of de kwalitieit er dan beter naar wordt wat dan uit de eerste divisie stroomt vraag ik mij ook af.

Maar zoals gezegd, leuk stukje en dat er iets moet gebeuren is in ieder geval een feit, want nu wordt het er niet aantrekkelijker op en sinds de samenvattingen op zaterdag zijn heb ik het totaal niet meer gekeken. Kijk ik liever wat anders op dat tijdstip

11 december 2012 om 14:55

@ wesley Fr

Ik kijk dan ook liever een topwedstrijd maar vrijdagavond is echt een tijdstip waar niemand wat aan heeft. Dan ga ik liever naar de disco, maar zaterdagmiddag zorgt ervoor dat jonge gasten tenminste nog naar het stadion kunnen. Er zijn veel mensen die op zaterdag moeten voetballen, maar er zijn ook veel supporters die jongs zijn opgegroeid met een club, goede tijden hebben meegemaakt en fan zijn geworden van het leven. Die jaag je weg om 20:00 uur vrijdag.

Ik mis op enkele allinea's na argumentatie.
Verder is het wel leuk geschreven.
Het is een modaal stuk, daarom 3 sterren.

Ik grijp nu ook maar even de kans om mijn idee te presenteren
De beloftencompetitie moet inderdaad met de jl worden samengevoegd, dan kijken de fans van een topclub in de Eredivisie naar het 2e team, dus extra inkomsten. Daarnaast wordt een 3e niveau gepresenteerd als overgansdivisie tussen het betaald voetbal en het amateur voetbal. Hierin kunnen ook de overige teams terecht die door het toelaten van de beloftenteams afvallen.
En de speeltijden ben ik het ook niet mee eens, maar dat is omdat ik die van de Eredivisie anders wil.
Speeltijden Eredivisie:
Zaterdag:
16.30
18.30 (2)
20.30 (2)
Zondag:
12.30
14.30 (2)
16.30
Speeltijden Jl:
Vrijdag:
18.45 (meer wedstrijden live)
20.45
Zaterdag:
12.30 (2)
14.30 (2)
Zondag:
20.45 (topper)
Maandag:
18.45
20.45
Dan is er meer Eredivisie live en ruimte voor de JL. En dan het betaalkanaal gratis maken, een deal sluiten met Tommy teleshopping of tellsell levert denk ik veel geld op. Ik denk niet dat mensen er moeite meehebben dat er dan geen voetbal is terwijl ze werken, en dat ze al het voetbal gratis kunnen bekijken.

goed stuk. maar je moet sowieso geen wedstrijden op zondag spelen. Voor clubs als Ijsselmeervogels en Spakenburg bijvoorbeeld is dat verre van aantrekkelijk, omdat spakenburg een christelijk dorp is. Die clubs zouden liever niet willen promoveren naar de jupilerleague. over de degradatie/promovatie-systeem naar de eredivisie vindt ik overigens prima.

Ik moet toegeven het niveau van de Jupiler League is niet bijster hoog. Maar toch vind ik het een goed idee om ook daar die ploegen te laten degraderen en uit de hoofdklasse en topklasse te promoveren. Ik weet sinds de Knvb-beker één ding zeker, de topklasse en hoofdklasse verschillen niet eens zoveel van niveau dan de Jupiler League teams. Dat bleek wel uit de wedstrijd Psv-achilles, waar Achilles zelfs nog 2(!) doelpunten mocht maken in het Philips Stadion, terwijl vooraf niemand hun een kans gaf. Ajax had het lastig met Sneek, Feyenoord de eerste helft met Xeres enz.

Overigens een goed verhaal. 5 sterren heb je dik verdiend.

13 december 2012 om 13:03

@ tijger 98

Bedankt voor je reactie. Helemaal met je eens, maar Achiles scoorde in eigen huis twee keer tegen PSV en niet in het Philips Stadion

Ja klopt je hebt gelijk. Wie was die andere tegenstander dan, die wel in Philips Stadion speelde?

13 december 2012 om 16:00

@ tijger98

Psv- EHC 3-1

Depay 1-0
Wijnaldum 2-0
Starman 2-1
Maria 3-1

13 december 2012 om 16:05

Oh ja inderdaad. Daar had PSV het overigens ook moeilijk mee.

13 december 2012 om 16:08

@ tijger 98

Dat is een snelle reactie. En PSV had het daar zeker moeilijk mee

Leuke gedachte. Ik ben het juist niet met je eens. Leuk en aardig dat je de jupiler league wilt heroverwegen, alleen denk ik dat niet het probleem oplost, dat jupiler league niet aantrekkelijk genoeg is. Wanneer ik kijk alleen al naar hoeveel clubs er in 1 gebied zitten, denk ik dat er nog veel voordeel te halen is.

Alleen al in West Noord-brabant had je NAC Breda, RKC Waalwijk en RBC Roosendaal (toen ze nog JL speelde) dicht bij elkaar zitten. 3 ploegen die geografisch heel dicht bij elkaar liggen, uitdezelfde groep voetballiefhebbers (voor supporter) en sponsors lopen vissen.

Laatst bij Voetbal international werd Agovv belciht, dat het faillisement duidelijk aan te komen is. Vitesse, Heracles en Enschede zitten daar ook in die regio en doen het duidelijk beter.

In sommige gevallen is het misschien verstandig om te fuseren. Dat idee voor FC Limburg is nog niet zo gek. Natuurlijk heb je de oude knarren, die niet los kunnen laten van de historie. Als je te laat ingrijpt, gaat je cluppie toch failliet.

Daarnaast stel jij voor om tijdens Eredivisie wedstrijden of op eredivisie dagen uit te gaan zenden. Ik denk dat het niveau van de Eredivisie dermate hoger is, dat mensen eerder naar de wedstrijden van de eredivisie zullen kijken.

13 december 2012 om 16:48

@ Serato

Bedankt voor je reactie.maar over tijden, nu gebeurt dat ook. Op vrijdag zijn bijna alle wedstrijden in de Jupiler League, terwijl er dan ook een wedstrijd in de Eredivisie aan de gang is. Daarnaast denk ik dat door te hervormen de Jupiler League juist leuker word. Er komen jeugdteams bij en vele mensen willen af en toe wel kijken hoe de jeugdspelers van de toekomst het doen in de Jupiler League. Toch leuk dat je ook oordeelt op binnenkant van stuk en toch vier sterren geeft ondanks dat je het niet eens met me bent.

Ik vind niet dat de Beloften al zo hoog moeten beginnen. Ik vind het best dat je beloften wil laten instromen in het voetbal, maar dat moet dan wel in de Hoofdklasse ofzo. Je moet ze ook allemaal dan in het profvoetbal zetten, anders krijg je een beloften competitie met niet altijd evenveel ploegen. Dit maakt promotie en degradatie tussen beloften, topklasse en Eerste Divisie, erg ingewikkeld.

Volgens mij kun je de (te) hoge drempel tussen de Jupiler League en het amateurvoetbal het beste drastisch verlagen door te gaan werken met twee Jupiler Leagues die naast elkaar bestaan, zoals nu met de Topklasses het geval is.

Die twee Jupiler Leagues deel je dan geografisch een beetje logisch in (zodat je lekker veel streekderby's krijgt) en je vult ze met de clubs uit de huidige Jupiler League, de beste clubs uit de huidige Topklasse en de beloftenelftallen van de topclubs uit de eredivisie. Wedden dat bijvoorbeeld Almere City liever AFC of Jong Ajax op bezoek ziet komen dan FC Oss, dat er meer mensen zitten te wachten op Emmen - WKE dan op Emmen - Telstar en dat FC Eindhoven - Jong PSV wat meer toeschouwers zal trekken dan FC Eindhoven - Agovv?

Het is een goed idee om de Periodetitel aan te pakken. Echter ben ik niet voor volledige afschaffing.

Periodetitel geeft ook voordelen. Wedstrijden blijven het hele seizoen spannend door de periodetitel. Je hebt ondanks een slechte start of periode kans om iets te bereiken. Een extra rede om je club aan te moedigen.

Je wordt als het ware niet een grijze muis in de middenmoot (en ook onderin, aangezien het degraderen niets voorstelt (zoals je ook in je stuk aan geeft))

Na mijn mening moeten er minder periodetitels zijn en over meerdere wedstrijden. Hier door komen er kwalitatief betere ploegen in de play-off.

eventueel voorbeeld:
3 periodes van 10 wedstrijden + beste niet periodewinnaar play-off.

2 eredivisie- teams

Vanaf hier draaien we het om:
1e ronde: 2 slechtste periodetitelwinnaars -- vs -- eredivisieteams
eindronde: winnaar ronde 1-- vs -- 2 sterkste periodetitelwinnaars.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren