Hoesen: 'Dat woord heb ik de afgelopen weken nu al zó vaak gehoord'

Vrijdag, 7 december 2012 om 16:25

Danny Hoesen kan zaterdagavond tegen FC Groningen zijn achtste officiële wedstrijd voor Ajax spelen. Het gaat hard met de 21-jarige spits die de vacature in de punt van de aanval goed invult. Het woord 'jongensboek' kan Hoesen bijna niet meer horen. "Dat woord heb ik de afgelopen weken nu al zó vaak gehoord", vertelt de aanvaller via de officiële kanalen van Ajax. "Natuurlijk snap ik het wel een beetje, maar aan de andere kant: ik ben naar Ajax gekomen om te spelen. En dat doe ik nu."

/

"Weliswaar speel ik door omstandigheden al meer dan verwacht, maar dan nog kan je niet echt over een jongensboek praten. Ik ben pas net begonnen. Misschien dat ik het ooit anders zie als ik later op mijn carrière terugkijk, maar ik heb nu niet het idee dat ik de hoofdrol speel in mijn eigen jongensboek." Hoesen maakte mooie momenten mee. "Die wedstrijd tegen PSV zal ik nooit vergeten. Zeker niet het moment in aanloop naar die wedstrijd toe. Een paar dagen voor de wedstrijd kwam de trainer naar me toe en vertelde me dat ik waarschijnlijk zou gaan spelen. Dat het uiteindelijk zo mooi uitpakte met een overwinning en een doelpunt is natuurlijk fantastisch. Een moment om nooit te vergeten."

Hoesen stond afgelopen week ook in het Santiago Bernabéu, terwijl hij nog geen half jaar geleden zijn wedstrijden op vrijdagavond in de Jupiler League afwerkte. "Bernabéu is echt een van de mooiste stadions ter wereld. Het was prachtig om daar te mogen spelen. Ik had er vooraf heel veel zin in en was ook niet echt zenuwachtig toen het moment van de aftrap dichterbij kwam. Toch zal de uitslag (4-1, red.) me meer bijblijven dan de hele entourage eromheen. Ik hoor nu immers bij de groep en dan is winnen het enige dat telt. Gelukkig werd de nederlaag iets verzacht doordat we ons die avond wel voor de Europa League hebben geplaatst."Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door roytjeeeee)

Hij is nu ijzersterk bezig, en snoert alle critici de monden. Beter blijft ie zo doorgaan, hij was net de spits die Ajax zocht.

Tegen Madrid was ie, net als de rest van de selectie onzichtbaar, maar dat kan je hem niet kwalijk nemen. Hij begint net pas.

Edit:spelfout

7 december 2012 om 17:30

Vond hem tegen Real toch een van de beteren aan Ajax zijde. Hij moet alleen echt gaan zorgen dat hij minder kansen nodig heeft om te scoren. Verder doet hij het boven verwachting goed.

7 december 2012 om 17:39

Vind ook dat hij doelgerichter moet worden. Is sterk aan de bal, goed overzicht en kan goed kaatsen, maar voor het doel is hij nog verre van een killer. Al was de goal tegen PSV natuurlijk wel een spitsengoaltje

7 december 2012 om 17:43

Zeker, maar geen killer goal. Hij krijgt heel vaak op de rand van het strafschopgebied een schietkans, dan zijn het vaak slappe ballen die hij op de keeper afhobbelt.

7 december 2012 om 19:14

@ ingmarafca

vind doelgerichtheid dan niet echt de goede term. Meer de kunst van het afmaken die het beter moet gaan verstaan want hij heeft genoeg pogingen en afwisselend nog heel aardige ook. Loopt vrij behoorlijk, handelt soms wat traag maar het idee is bijna altijd goed.

Ik vind het wel een sierlijke speler. Nu maar hopen dat hij een snelle ontwikkeling ingaat en de verwachtingen kan waarmaken. Anders is achteraf de tekst van Overmars "hij was goedkoop dus we namen de gok" toch een beetje knullig.

Jongensboek? Wat hij zegt hij kwam gewoon als versterking naar Ajax dan weet je dat je grote wedstrijden kan spelen. In zijn ogen had hij ook al in de premier league kunnen spelen.

7 december 2012 om 18:54

Je moet jezelf even in zijn schoenen plaatsen, een spits van Fortuna Sittard wordt overgebracht naar Ajax, speelt daar maar net een half jaar, en moet al bij het eerste van Ajax melden, terwijl City voor de deur staat.

We hadden gewoon geen betere spits kunnen krijgen(in de goede zin)

7 december 2012 om 19:11

Ja daar heb je gelijk in. Maar hij heeft altijd talent gehad anders was hij niet zo vroeg naar het buitenland gegaan. Misschien hoorde hij wel al op een hoger niveau thuis en heeft iedereen zitten slapen. Maar goed hij had ook voor hetzelfde geld kunnen verpietern bij Fulham B

3 doelpunten uit 4 wedstrijden is niet slecht. Als spits wordt je uiteindelijk toch afgerekend op de treffers die je maakt.
Heb ook het idee dat Eriksen en De Jong beter spelen met Hoesen in de spits, vooral Eriksen lijkt een stuk sterker te spelen met een aanspeelpunt die hem begrijpt.

Hoop dat hij deze lijn kan vasthouden en nog kan doorgroeien, leuke sympathieke speler, technisch goed onderlegt en tactisch sterk. Heeft Ajax toch leuk opgehaald in Londen!
goed gescout.

7 december 2012 om 17:03

tja goede statistieken, maar als je de wedstrijden tegen roda, psv en real zag, had hij meer moeten scoren. Ik heb niet het idee dat hij een killer is, maar hij laat de rest wel beter spelen inderdaad. Het is (mede door de blessure van sigthorsson) lang geleden dat we met een echte nummer 9 speelden

Hoesen lijkt zo'n speler te zijn die precies weet waar hij moet opduiken voor de goal. Hij heeft echt zo'n spitsen instinct. Kan daarnaast zijn mede voetballers beter laten spelen. Ajax heeft een goede keuze gemaakt om hem erbij te halen.

Vind het opvallend dat Johan Derksen en Rene v/d Geijp deze man op een wedstrijd af kunnen schrijven voor de top.

Vooral de volgende zin:

Derksen: 'ik vind het geen topspits, ik vind het een goede spits!'

Als je op je 21 een goede spits bent bij ajax, wie zegt dan dat je geen topper kan wórden?

Deze jongen moet in potentie heel veel hebben anders pikt een engelse club je niet op bij fortuna.

Fischer - Hoessen - Andersen kun je over een jaar of wat heel goed mee aan komen in de eredivisie.

7 december 2012 om 17:24

Helemaal mee eens. Misschien word die geen topspits, want die garantie kunnen wij natuurlijk hem ook niet geven. Maar Ibrahimovic was op zijn 21e ook alleen "maar" een goede spits. Scoren deed hij bv. niet veel, maar nu is die toch echt een wereldtopper.

We zullen zien.

7 december 2012 om 17:31

Totaal niet mee eens. Aan Zlatan kon je echt wel zien dat hij in potentie een wereldtopper was en hij deed af en toe bizar geniale dingen. De vergelijking loopt een beetje mank wat mij betreft .

7 december 2012 om 17:49

Ja, dat kan je nu makkelijk zeggen, achteraf. Wedden dat je het zelf al niet weet dat je ook je twijfels had of het een wereldtopper zou worden? Want toen scoorde hij heel moeilijk. En je kan alleen een wereldtopper worden als je op een gegeven moment leert scoren. Dat deed hij pas op latere leeftijd. Zelfs Hoessen heeft op dit moment met 3 uit 4 een betere moyenne dan Ibrahimovic op zijn hoogtijdagen bij Ajax. Je kon zien dat hij potentie had, zoals je al zegt. Maar een wereldtopper kon je hem moeilijk noemen. En vergeet niet dat hij een beter team had, dus in die zin viel Ibrahimovic met terugwerkende kracht zelfs tegen met zijn statistieken als spits. En mijn vergelijking loopt totaal niet mank, want ik vergelijk Hoessen als spits als 21-jarige, net als dat Ibrahimovic was toen hij 21 was en bij Ajax speelde, niet nu hoe hij nu speelt (weergaloos)...

7 december 2012 om 17:34

@maher 4 ever

"fischer - Hoessen - Andersen kun je over een jaar of wat heel goed mee aan komen in de eredivisie."

Als je nog wat verder kijkt zul je met Boccara, Sporkslede, Veltman, Denswill en Dijks ook geen modderfiguur slaan. Als alles goed gaat komt Meleg in januari er ook nog bij, alhoewel ik daar nog niets van heb gezien.

7 december 2012 om 18:20

Klopper1900,

In principe hebben ze bij ajax belachelijk veel potentieel de komende jaren.

Fischer - Hoessen - Andersen
Meleg - Sporkslede - Klaassen
Dijks - Denswil - Bazoer - Tete
V/d Hart

+ Lukoki
+ Veltman
+ Bocarra
+ Boilesen
+ Koppers?
+ Ligeon?

Daarnaast zitten er in de a's na dit alles nog een paar zeker bruikbare spelers op den duur voor ajax 1 en de b-lichting is net als die van feyenoord echt geweldig!

Goede toekomst voor ajax en feyenoord en in principe voor elke nederlandse club als Platini is een paar regeltjes gaat invoeren en anders ook. Financieel gezond.

7 december 2012 om 18:38

Hou eens op in de toekomst te kijken, we spelen in het jaar 2012/2013. De rest is voor later. Het kan ook ineens anders lopen. Word een beetje moe van die toekomstige opstellingen want je hebt geen drol aan.

7 december 2012 om 19:01

@johnnie10

Beetje rare reactie. Behalve Andersen, Meleg, Bazoer en Tete hebben ze allemaal al eens meegespeeld met Ajax 1. Dus wat nou alleen maar in de toekomst kijken. Maher4ever heeft gewoon gelijk. Bij Ajax en Feyenoord loopt er gewoon belachelijk veel talent rond, wat ze de komende jaren wel wat op gaat leveren. In veel gevallen al dit seizoen.

7 december 2012 om 21:21

Ja, er loopt veel talent rond, maar je komt er pas later achter of het echte toppers zijn of worden. Dan kun je nu wel mooie opstellingen maken voor het seizoen 2016/2017, maar daar schiet je weinig mee op.
Natuurlijk hebben wij en Feyenoord vele talenten in de selectie. Maar dat is nogmaals, voor later.

7 december 2012 om 23:55

Nogmaals onzin. Daarnaast lees je niet. Behalve de 4 genoemden hebben ze allen al meegespeeld. Andersen zit morgen bij de selectie en gaat misschien wel zijn eerste minuten maken. Je hebt het over 2016/17, eerder volgend seizoen al en seizoen er op. En nogmaals velen kunnen en worden dit seizoen al ingepast.

Hoesen is lekker bezig. Vond hem een van de weinige die redelijk speelde tegen Real. Tegen PSV was die ook heel sterk. Het valt me ook op dat hij heel onbevangen speelt. Ik hoop dat hij zo door blijft gaan.

Het was dapper van De Boer dat hij Hoesen gewoon opstelde tegen PSV en niet voor een meer ervaren speler in de spits koos, zoals Siem de Jong bijvoorbeeld. Dat het dan ook nog goed uitpakt met een doelpunt is alleen maar mooi.
Over hoe goed deze jongen echt is, kunnen we pas over een aantal maanden oordelen. Het begin is in ieder geval veel belovend.

Hij doet het idd niet slecht en pakt zijn doelpunten mee in de eredivisie.
Maar op een hoger niveau(cl),net als alle ajaxspelers komen veel te kort.
Trouwens elke speler in de nederlandse competitie,een enkeling daar gelaten.
Tis wat een ander hierboven al eerder zei: we kunnen over een paar maanden pas echt beoordelen of hij daadwerkelijk een versterking is.
Locadia van psv scoort tegen vvv ook 3x en gelijk is heel nederland in rep en roer. Het waren uitstekende spitsengoals,maar wel tegen met alle respect vvv.
Nederlandse competitie is voor een spits een walhalla.
Neem bijv matavzs speelde pas 3x in de basis dit seizoen en heeft er toch 7inliggen.
Wijnaldum speelt als een natte krant maar ook bij hem staat de teller op 4.
Wat ik wil zeggen is,...je bent al snel goed in de eredivsie.
Maar of de mickeymouse league de juiste graadmeter is...????

7 december 2012 om 17:51

Eriksen komt niet te kort voor de Champions League. Dus niet alle Ajax-spelers over 1 kam scheren he.

7 december 2012 om 19:03

Nee Eriksen komt niet tekort, want dat is namelijk nog te zacht uitgedrukt. Gotze is een talent en geschikt voor het niveau waar je naar moet streven als je Champions League speelt. Eriksen is een overschatte voetballer en met spelers als Eriksen heb je niks te zoeken in de cl.

9 december 2012 om 19:15

Whaha lachwekkend. Gotze is naar waar je moet streven? Gotze is 1van de beste spelers van CL. en je hebt in totaal 32 teams, je kan moeiljk 32 x 11 topspelers hebben. Maar ik merk dat je niet veel voetbalverstand en/of inzicht hebt, anders praat je wel anders over Eriksen.

toen ik het bericht las afgelopen zomer dat ajax ene danny hoesen had weten te contracteren had ik als limburger zoiets van "leuk om erbij te hebben als breedteversterking maar veel aan spelen zal hij niet toekomen" Nu is sigtorsson al een tijd weer geblesseerd en pakt hoesen het verbazingwekkend goed op. Ik volg ook fortuna op de voet en hij deed het daar aardig met om zich heen, met alle respect, mindere spelers. Danny weet zich snel aan te passen aan een hoger niveau en kijk wat hij gekost heeft? het was een gok maar die pakt tot dusverre heel goed uit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

115 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren