De Boer laat niets los: 'Wie zijn vervanger gaat worden, vertel ik niet'

Vrijdag, 7 december 2012 om 15:55

Lucas Andersen is opgenomen in de selectie van Ajax voor het thuisduel met FC Groningen. De jonge Deen neemt de plek over van Christian Poulsen, die met een hamstringblessure kampt en twee weken toe moet kijken, De selectie van Frank de Boer bestaat uit dezelfde spelers waarmee Ajax het tegen PSV (3-1 winst) en tegen Real Madrid (4-1 nederlaag) deed.

/

"De teleurstelling van de nederlaag bij Real Madrid hebben we inmiddels achter ons gelaten", vertelde De Boer vrijdag. "FC Groningen is een ploeg die de stijgende lijn te pakken heeft. Allesbehalve gemakkelijk dus. Ik weet de opstelling al, maar mijn spelers nog niet. Wie de vervanger van Poulsen gaat worden, vertel ik dus nog niet."

"Maar wie mij een beetje kent, kan dat zelf wel invullen", benadrukte De Boer, die Lasse Schöne zal verkiezen boven Eyong Enoh. De Boer verwacht geen makkelijke wedstrijd. "Ik heb het gevoel dat ze de stijgende lijn te pakken hebben. Michael de Leeuw is natuurlijk de man in vorm, maar ook Texeira is in betere doen. Ik vind het een degelijk team. Het hangt er een beetje vanaf hoe ze hier naartoe komen, maar wij zullen het spel gaan bepalen, denk ik."Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door bulykin)

Schöne zal gewoon starten, tegen clubs als Groningen moet je vooruit durven voetballen en dat gebeurt met Poulsen niet echt naar mijn mening.

7 december 2012 om 16:07

Dan zou dit waarschijnlijk gewoon de opstelling worden. Ik vind Schöne helaas wel nog steeds te traag in handeling, maar een betere optie is er momenteel niet. Hoop dat Serero weer snel fit is. Verder hoop ik op het debuut van Andersen, dat belooft een mooie speler te worden.

Vermeer
van Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
de Jong
Schöne
Eriksen
Boerrigter
Hoessen
Fischer
7 december 2012 om 16:12

Denk ook dat Schöne zal starten. Zelf denk ik dat de Boer zo begint:

Misschien dat hij ook wel met Veltman begint, gezien Alderweireld nog wat klachten heeft, maar dat denk ik niet. Hoop dat Andersen ook wat speelminuten mag maken. Ben eigenlijk wel benieuwd.

vermeer
van Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
Eriksen
Schöne
de Jong
Boerigter
Hoesen
Fischer
7 december 2012 om 17:19

Hoop dat Andersen begint. Talent a la Fischer. Die kan wat mij betreft niet snel genoeg doorbreken.

7 december 2012 om 17:52

Dat verwacht ik ook. Hoewel real de teugels ietwat liet vieren tegen Ajax in de tweede helft, bracht schone een stukken meer voetbal. Het middenveld werd minder voorspelbaar. Iets wat tegen een middelmatige ploeg als Groningen goed van pas kan komen. Die spelen immers countervoetbal pur sang. Laf met 1 spitsje. Ik voorzie een 5-1 overwinning!

Denk dat hij Atouba laat starten, wat is er trouwens met Lorenzo Ozbilicio gebeurd? Vond dit altijd een van de grootste talenten van de europese velden.

7 december 2012 om 16:05

Ja man want Atouba speelt nog echt bij Ajax...

7 december 2012 om 16:26

Las palmas Kan je jou topper zien

7 december 2012 om 16:42

Haha, leuk man! je hebt zeker je lolbroek aan. Ohw wacht ik zie het al, een defenitieve ban tot september 2015 nicee! Ik denk dat Schöne gewoon speelt. Enoh heeft het sinds z'n terugkeer van z'n blessure nou niet echt super gedaan.

7 december 2012 om 16:06

Ebecilio of Ozbiliz, wie van de twee bedoel je?

7 december 2012 om 16:09

Haha dat jullie nog serieus op deze man reageren. Met zijn eerst zin over Atouba geeft hij toch duidelijk aan dat hij de draak steekt met het artikel, waarom? Joost mag het weten, maar om dan nog serieus op deze meneer te gaan antwoorden is natuurlijk ook niet heel slim en zinvol.

7 december 2012 om 16:29

wie zegt dat ik serieus ben?

7 december 2012 om 16:08

Het is Lorenzo Ebecilio en die speelt bij Jong Ajax. Lasse Schöne lijkt mij gewoon de logische vervanger voor Christian Poulsen.

Ik had ook wel Sporkslede willen zien, maar helaas. In de voorhoede zou ik met Fischer, Hoesen en Lukoki starten. Tweede helft zou ik graag Lucas Andersen in actie willen zien

De Ajax-selectie voor het duel met FC Groningen:

Kenneth Vermeer
Toby Alderweireld
Niklas Moisander
Eyong Enoh
Christian Eriksen
Siem de Jong
Daley Blind
Tobias Sana
Lasse Schöne
Derk Boerrigter
Jasper Cillessen
Danny Hoesen
Ricardo van Rhijn
Jody Lukoki
Joël Veltman
Viktor Fischer
Mitchell Dijks
Lucas Andersen (ivp Christian Poulsen)

Vermeer
van Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
de Jong
Schöne
Eriksen
Lukoki
Hoesen
Fischer
7 december 2012 om 16:57

Ebecilio speelt in Rusland toch? Of is dat Ozbiliz?

7 december 2012 om 17:20

Das Ozbiliz. Ebicilio is helaas nog eigendom van Ajax. Hoop dat hij snel ergens anders aan de slag kan. Is voor hem beter. Is voor Ajax beter.

7 december 2012 om 17:31

De Armeense: Aras Özbiliz speelt in Rusland bij Koeban Krasnodar. Ajax heeft ongeveer een miljoen euro voor de buitenspeler ontvangen.

Lorenzo Ebecilio speelt bij Jong Ajax met Davy Klaassen en Denswil om er een paar op te noemen.

7 december 2012 om 16:11

Sarcasme, of misschien wel cynisme wordt hier blijkbaar nauwelijks opgemerkt door de reagerende personen. Blijft leuk.

7 december 2012 om 16:23

Naja het ding is dat er hier vaak genoeg grote onzin gepost wordt en je onderhand amper kunt bedenken of iemand echt zo dom is (wat zeer goed mogelijk is hier) of dat iemand gewoon normaal doet en het sarcastisch bedoelt...

Van de Europese velden... of van de Ajax-jeugd?

7 december 2012 om 16:13

Europees, misschien wel wereldwijd, Ozbilicio is een toppertje

7 december 2012 om 16:27

Wanneer speelt hij dan? Jou toppertje

7 december 2012 om 16:40

Bij FC Barvalester United CF toch?

Hoop dat Andersen minuten gaat maken, laat een hele goede indruk achter bij de A1 en Jong Ajax!! Verder denk ik dat hij Schone er in zal zetten op CVM (die is gebrand te laten zien dat hij in de basis hoort) en zo voetballend het middenveld van Grun te overlopen
Lets' go Ajax!!

Lucas Andersen, weer zo'n topper uit de eigen jeugd....we moeten wel een beetje uit gaan kijken voor de Denen op de Uefa coëfficiënten lijst want Ajax pakt een hoop punten voor ze dit jaar.

7 december 2012 om 16:12

We moeten eerder een beetje kijken naar de kneusjes uit ons eigen land die zo snel uitgeschakeld worden voordat we kunnen knipogen. De Denen van Ajax halen juist punten voor Nederland ....

7 december 2012 om 16:54

Tot nu toe is het anders PSV die de meeste punten heeft gehaald in het verleden voor Nederland. Ik kan me nog jaren herinneren dat ajax al uit de voorronde lag tegen een of andere laagvlieger voor dat ik kon knipogen.

7 december 2012 om 17:25

Die jaren zijn inmiddels alweer afgevallen. Al de laatste 5 seizoenen tellen.
Dus resultaten behaald in het verleden geven geen Europese plekken voor de toekomst.

7 december 2012 om 16:15

Voorlopig is dat nog de enige club in Europa. Die overschatte Nederlanders liggen eral uit.

7 december 2012 om 16:18

Lucas Andersen speelt net een paar maanden bij Ajax, durf jij hier serieus met droge ogen te beweren dat hij eigen jeugd is?

7 december 2012 om 17:23

Is dat belangrijk dan? Andersen is een toptalent. Ben erg benieuwd of hij nu al speelminuten krijgt. Hij doet het erg goed bij Jong Ajax, is een van de smaakmakers. En voor als je het wil horen. Andersen is natuurlijk geen eigen jeugd. Gewoon jong naar Ajax gehaald.

7 december 2012 om 16:30

Eigen jeugt?? Dat binnen een half jaar. Dat gaat snel.

7 december 2012 om 16:52

Wat is hier eigen jeugd aan? En ik mag hopen dat de opmerking over de coëfficiënten lijst een grapje van je is en dat je niet echt denkt dat ze voor Denemarken punten kunnen halen.

7 december 2012 om 16:58

Haha, uit eigen jeugd. Net zoals Fischer en Eriksen zeker. Allemaal gekocht in de jeugd en na 1 of 2 jaar al doorgebroken. Trouwens , weet er iemand welke positie die Andersen speelt? Er wordt dus gesuggereerd dat hij op de plek van poulsen kan spelen of begrijp ik het verkeerd?

7 december 2012 om 17:26

Andersen is geen eigen jeugd, net als Fischer. Eriksen is iets meer eigen jeugd, maar ook niet helemaal. Andersen speelt rechtsbuiten/rechts voorin, maar kan ook een beetje om de spits heen zwerven. Hele leuke voetballer om naar te kijken.

Nee, hij zal niet spelen op de plek van Poulsen. Eerder op die van Boerrigter of Lukoki.

zeer belangrijke wedstrijd groningen is een voetballende ploeg, kan lastig worden maar ajax moet deze wedstrijd echt benaderen als een champion league wedstrijd zo heel jammer zijn als er punten worden verspeel zaterdag.

Ik wil graag boccara of sporkslede meer minuten zien maken, ik zie dat eyong enoh weer bij de selectie zit.. ik zie hem liever niet meer maar een jeugdspeler op die positie.. Als je de jeugd perspectief wilt geven moet je dat doen en niet een klungel als enoh minuten geven.. miss met schone starten en dan jeugd erin!

7 december 2012 om 17:28

Ben het volkomen met je eens. Ben ook erg onder de indruk van Boccara. Heerlijke voetballer, die wat mij betreft net zo fel is als Enoh alleen ook nog kan voetballen. Ik verwacht wel dat hij in het tweede deel van het seizoen meer minuten gaat maken. Ook Sporkslede doet het erg goed trouwens.

7 december 2012 om 20:01

Schone gaat ook starten en bij een gunstige tussenstand zie ik Andersen ook wel invallen. Sporkslede heeft een beetje een terugslag en ik denk dat Mats Rits eerder kans maakt om weer in de selectie te zitten. Boccara is bestraft omdat hij zonder het te melden naar Parijs was afgereisd voor religieuze redenenen (bar mitzvah van een familielid). Hij zal waarschijnlijk na de winterstop weer zijn kansen krijgen.

Goed dat Schone weer in de basis zal starten. Ik hoop ook op het debuut van Andersen. Je ziet aan alles dat dat een geweldenaar kan worden. Ik zeg 3-0!

Lassé zal denk gewoon starten, maar omdat hij het nog niet wil zeggen kan makkelijk dat hij mag beginnen.

Ik vermoed wel dat Lasse Schöne aan de basis zal starten in plaats van de geblesseerde Poulson. Tegen Groniningen gaat het naar mijn mening een open wedstrijd worden, met veel ruimte voor beide ploegen.

Ajax moet dan van eigen kracht uitgaan en wat aanvallender starten.

Ik hoop ook op Lasse Schöne . Tegen Real Madrid zag je al dat het beter ging lopen toen Schöne erin kwam. Schöne is ook verdedigend zeker niet slecht dus verdiend gewoon een kans in de basis als VM. Hopelijk pakt hij z'n kans en toont hij de Boer dat hij in de basis hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1254 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Ajax zette Perez en De Boer ‘voor het blok’: ‘Het kon wel een tandje minder’

Ronald de Boer was tussen 2011 en 2014 als jeugdtrainer werkzaam bij Ajax en verrichte in diezelfde periode televisiewerk voor FOX Sports. De oud-middenvelder onthult zaterdag in Het Parool dat zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren