Verrassende uitslag in Milaan nekt Anderlecht van Van den Brom

Dinsdag, 4 december 2012 om 22:45

Niet Anderlecht maar Zenit Sint-Petersburg overwintert in Europa. Het team van trainer Luciano Spalletti boekte dinsdagavond een minimale overwinning op AC Milan, dat met diverse reservespelers aantrad. Voor Anderlecht was de overwinning van Zenit in het San Siro een hard gelag. De krachtmeting tussen Málaga en het team van John van den Brom eindigde onbeslist en zodoende kunnen de Brusselaars zich volledig richten op de verrichtingen in eigen land.

/

AC Milan - Zenit Sint-Petersburg 0-1
Allegri opteerde in het laatste groepsduel voor een veredeld B-elftal en moest zijn beslissing met een minieme nederlaag bekopen. In de eerste minuten onsnapte Zenit toen Bruno Alves een duidelijke overtreding op Giampaolo Pazzini in het strafschopgebied maakte. De arbiter liet doorspelen. De eerste kans voor Zenit, tien minuten voor rust, was meteen raak. Na niet goed uitverdedigen aan de kant van Milan schoot Danny het leer achter Christian Abbiati: 0-1. Milan probeerde voor rust op gelijke hoogte te komen, maar pogingen van Bojan Krkic, Mathieu Flamini en Pazzini resulteerden niet in een tegentreffer voor Vyacheslav Malafeev.

Nog geen dertigduizend toeschouwers zagen hoe Milan ook in het tweede bedrijf geen nederlaag kon afwenden. Dat was voor een groot deel aan Malafeev te danken. Na een pass van Kevin-Prince Boateng leek Pazzini voor de 1-1 te zorgen, maar de doelman van Zenit redde spectaculair. In de laatste tien minuten maakte smaakmaker Stephan El Shaarawy zijn opwachting. De clubtopscorer van i Rossoneri liet een goede kans liggen en zodoende ging Milan voor eigen publiek onderuit.

/

Málaga - Anderlecht 2-2
De eerste helft in La Rosaleda leek doelpuntloos te eindigen, maar het venijn in de slotfase. Anderlecht ging met gemengde gevoelens richting de kleedkamer. Een goal van Behrang Safari werd vlak voor rust afgekeurd omdat Milan Jovanovic buitenspel zou hebben gestaan. Eén minuut later sloeg Málaga toe. Na voorbereidend werk van Sebastian Fernández schoot Duda de bal hard achter Silvio Proto: 1-0. Beide ploegen hadden daarvoor al uitzicht gehad op een doelpunt, maar door goed keeperswerk van Carlos Kameni en Proto kwam het scorebord niet in beweging.

Vijf minuten na de onderbreking kwam Anderlecht op gelijke hoogte. Jovanovic ontving het leer van Dieumerci Mbokani en passeerde Kameni op beheerste wijze; 1-1. Luttele minuten later leek de Servïër voor de 1-2 te zorgen, wederom op aangeven van Mbokani, maar de paal stond een doelpunt in de weg. Roque Santa Cruz trof vlak daarna ook de paal namens Málaga, maar dat was voorbode van de 2-1 voor de Zuid-Spanjaarden. Na een goede combinatie met Diego Buonanotte schoot Duda het leer voor de tweede maal achter Proto: 2-1. In de slotfase zorgde Mbokani voor de 2-2 en het was aan Kameni te danken dat de Congolees in de extra tijd niet ook nog eens voor de 2-3 zorgde.


Poll

AC Milan noch Málaga wint de Champions League


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door alexnijs)

Stomme Milan. Laat het helemaal lopen voor het hard knokkende Anderlecht !!! Heel erg sneu

4 december 2012 om 22:48

Ze hadden gewoon betere resultaten moeten halen, dan had het de "hulp" van Milan niet nodig gehad.

4 december 2012 om 22:51

milan heeft veel geluk gehad dat ze van anderlecht hebben gewonnen ja, ze waren de mindere, en nu verliezen ze nog van een kwakkelend zenit ook, wat een blamage, en erg jammer voor anderlecht als je hun budget vergelijkt met de andere 3

4 december 2012 om 22:51

Milan moest gewoon zijn plicht doen, das al..

4 december 2012 om 22:51

Ze hadden vaak de ref tegen man.

4 december 2012 om 22:53

Dat is onzin, dat zou betekenen dat Anderlecht in 4 wedstrijden meer punten zou moeten halen dan Zenith in 5.. Milan had gewoon hun sportieve plicht moeten vervullen.

4 december 2012 om 22:53

Milan heeft in de breedte nou eenmaal niet zo een goede selectie... en volgens mij hebben ze niet express verloren.

Ze hadden in Zenith ook al geluk, tegen Anderlecht inderdaad ook...

Maar ze kunnen de schuld niet aan Milan geven, die heeft haar best wel gedaan.

5 december 2012 om 08:40

'sportieve plicht' is een term dat in Nederland graag wordt gebruikt waarmee je kan hopen dat ploegen als Ajax en co Europees kunnen overwinteren. In Italië kennen ze dat niet. Geplaatst -- Ok, klaar. Spelers sparen, focus op de volgende wedstrijd waar het weer ergens om gaat.

5 december 2012 om 11:23

Milan was beter als zenit , ze kunnen er ook niet aan doen dat ze hebben verloren en als de match er echt niet om zou gaan hadden ze nog wel met een andere ploeg gespeeld en zeker niet El Shaarawy en Robinho er nog ingebracht ...

4 december 2012 om 22:56

Milan was gewoon de betere ploeg hoor. Niet elke ploeg heeft Twente/psv-trekjes als je het hebt over wedstrijden laten lopen.

ac slecht!!! verder geen woorden aan vuil maken!

5 december 2012 om 11:21

Hou je mond als je de match niet hebt gezien , bedankt.

7 december 2012 om 16:38

gewoon een zielige prestatie van een team als milan

7 december 2012 om 17:18

Komaan man ! Milan domineerde de hele partij ! ja jammer dat ze dan niet winnen maar daar zullen ze zelf niet van wakker liggen omdat het toch niets meer uitmaakte , als je de match had gezien had je wel anders gesproken...

Mooie Europese campagne , waar veel meer had in gezeten, i p v punten hadden we met wat meer geluk 15 of 11/12 punten i p v 5 punten kunnen hebben. Maar als je je kansen niet afmaakt en de ref nekt jou een paar keer dan lukt dat niet .

Ben wel blij en fier met de prestaties die geleverd zijn tegen ploegen die een veel groter budget hebben!

4 december 2012 om 23:01

15 punten wil zeggen dat je alleen thuis verliest van Malaga en de rest wint. Dat is nu wel wat overdreven.

Uitslag van vanavond was terecht ondanks die afgekeurde goal.

Maar ja we verdienden vaak meer maar we verloren, op Zenit de scheids tegen en de betere ploeg. Op Milan durfden we niet aanvallen en thuis tegen Milan was het de ervaring van AC Milan die ons de nederlaag bezorgde maar dat is CL

4 december 2012 om 23:07

Als ze alle geluk van wereld hadden , hun kansen hadden afgemaakt en niet genekt word door ref , hadden ze 15 maar zeker 12 punten kunnen pakken...

Goeie poll...

Spelen de Nederlanders overigens nog wel eens (goed) bij Schalke?

Oef, ik kan nu enige frustratie wel begrijpen. (ik ken het)
Erg sneu dit, zonde!!!

Verrassende uitslag in Milaan? Vind ik niet, speelde niet met hun beste elf omdat ze toch al geplaatst waren. Dan kan je natuurlijk dit verwachten, al konden ze bv ook met hun basiself verliezen. Overigens heeft Anderlecht het ook aan zichzelf te danken. Vandaag meer dan voldoende kansen gehad om toch te winnen en zelfs ruim te winnen. Mbokani, een prutser was het vandaag. Had minstens een hattrick kunnen maken maar doet dat niet.

5 december 2012 om 13:56

mbokani wat een prutser? duidelijk geen analist.. of voetbalkenner..

er zat altijd 2 man op.. ondanks dat lokt hij altijd een fout uit, staat echt sterk op zijn
benen en hij scoort nog eens ook

die laatste kans was inderdaad jammer.. maar dat is gemakkelijk praten als je met je
luie reet in de zetel zit.. na 87min knokken en afzien kan het wel, dat je wat minder
scherp bent.. trouwens hij glijd uit als hij schoot dus....

voor de rest heb je wel gelijk

AC Milan was de volledige wedstrijd de bovenliggende partij en kwam zeer onverdiend op achterstand tegen Zenit, als er één ploeg voetbalde voor de overwinning was het Milan wel. Bojan Krkic en Christian Zapata vond ik persoonlijk de beste spelers van het veld, Robinho viel overigens nog wel geweldig in. Nu even door naar degene waarvoor ik deze wedstrijd eigenlijk bekeek, Bojan Krkic Pérez! Hij startte fenomenaal tegen de Russen en was degene die voorin voor creativiteit zorgde, hij bracht snelheid in het spel die Boateng niet kon brengen. Na rust kwam hij niet echt meer in de wedstrijd, al was hij wel de enige die voorin de steekpass probeerde te geven. Helaas werden bijna alle passes in de diepte onderschept dus kon hij niet echt meer zijn stempel drukken op de wedstrijd. Al met al, hij mag trots zijn op deze wedstrijd en verdiend ook een kans in de Serie A!

4 december 2012 om 22:54

Toch nog een kleine payback dan, want in Spb was Zenit de enige die de overwinning verdiende tegen Milan.

4 december 2012 om 22:58

Dat kan kloppen, volgens mij heb ik die wedstrijd niet bekeken. Ik bijf het overigens belachelijk vinden dat Zenit doodleuk 90 miljoen uitgeeft aan twee spelers en dit matige spel op de mat legt.

4 december 2012 om 23:09

Tja, je bent niet de enige. Het bestuur had Spalletti nooit de verantwoordelijkheid mogen geven over het gehele technische beleid. Het gaat me niet eens om die 90 miljoen, maar om de spelers die gehaald zijn. Er is te veel betaald voor spelers die zich niet kunnen onderscheiden van de rest. Spalletti had beter in Italie kunnen kijken naar een Jovetic ofzo.

4 december 2012 om 23:23

Hulk vond ik zeker een goede versterking, hij is namelijk iemand die de ploeg op sleeptouw kan nemen als een coach hem goed kan motiveren. Echter zag je bij Spalletti ook al de frustratie onderling bij de wissel van Hulk, die twee liggen elkaar niet. Dan is die 50 miljoen al snel een struikelblok voor velen.

Axel Witsel vind ik een ander geval, die jongen moet in een goed draaiend elftal spelen en kan vanuit daar het verschil maken. Dan moet je niet naar Zenit gaan waar je het spel moet gaan maken. Verder is 40 miljoen euro natuurlijk veel te veel voor hem, met 20 miljoen was je er echt wel geweest.

4 december 2012 om 23:33

Hulk heeft genoeg kansen gekregen en ik heb zelfs wedstrijden gezien waarin hij niet eens een simpele pass van 3 meter kon geven(anderlecht thuis) en nog mocht hij blijven staan. Als je structureel zo speelt wordt een trainer daar ook gek van. Het is nou niet de eerste keer dat hij Hulk naar de kant haalde. Wij als neutrale kijkers kunnen erom lachen(ik dan), maar als ik Spalletti was zou ik Hulk gewoon naar het tweede sturen en hem terug laten komen totdat hij leert dat hij niet de enige is met een lichtblauw shirt aan.

4 december 2012 om 23:42

Daar kan ik natuurlijk niet over oordelen, ik volg het Russische voetbal totaal niet. Soms kijk ik nog wel hoe onze oude held Samuel Eto'o het doet in de Europa League als ze vroeg moeten spelen, maar daar houd het wel op. Hulk was bij FC Porto een geweldige speler zoals Cristiano Ronaldo bij Real Madrid eigenlijk speelt; vrij en met afstandsschoten en geweldige acties scheurt hij de tegenstander kapot. Dat hij zo zou falen in Rusland had ik echt niet verwacht! Maar als hij zo slecht presteert, moet je hem inderdaad maar eens naar het tweede zetten. Die arrogante maniertjes afleren, daar heb ik namelijk ook een enorme hekel aan! Gerard Deulofeu had dat ook vorig jaar, nu met nog een jaartje Barça B is hij nu in absolute topvorm teruggekeert!

4 december 2012 om 22:54

Hij speelt toch redelijk vaak hoor in de Serie A.

4 december 2012 om 23:06

Dat weet ik, maar ik had toch iets meer verwacht van Bojan en vooral Allegri. Maar waar ik me aan stoor is het feit dat Allegri zegt Bojan een serieuze kans te willen geven, maar hem bij een klein dipje meteen naar de kant haalt. Zo krijgt hij nooit het vertrouwen dat hij zo nodig heeft! Een Bojan in topvorm kan gewoon het spel van Milan dicteren, maar Allegri weet het nog niet echt uit hem te halen. Gelukkig speelt hij nu wel een aantal sterke wedstrijden dit seizoen in de Serie A!

4 december 2012 om 23:10

Technisch is hij zeker 1 van de betere in ons elftal maar de reden dat hij geen vaste basisklant is is, denk ik, z'n fysiek. Elke match die hij speelt wordt hij toch echt verschillende keren simpelweg van de bal gelopen, dus daar zal hij aan moeten werken. In Spanje zou hij evt nog z'n mannetje kunnen staan maar in Italië heeft hij het, op dat vlak, wel erg moeilijk.

4 december 2012 om 23:18

Dat is inderdaad zijn zwaktepunt, fysiek is hij simpelweg niet één van de sterkste. Technisch is hij inderdaad ontzettend sterk; misschien wel één van de beste van Milan. Hij heeft het overzicht, kan de beslissende pass geven en heeft ook nog eens scorend vermogen. Echter moet hij tegen de sterke Italiaanse verdedigers de ruimte zoeken en het duel zo veel mogelijk proberen te mijden. Een beetje zoals David Silva doet in Engeland, hij kan het fysiek ook daar niet bijbenen. Toch is hij één van de beste spelers van de Premier League, zo'n rol voorzie ik voor Bojan ook bij Milan.

Anderlecht werkelijk bestolen hoor. Die goal van Safari afkeuren? Lachwekkend en cruciaal voor deze partij.

Met hangen en wurgen toch 3 Russische clubs in de EL. Typisch Russisch weer: eerst jezelf keihard in de problemen brengen en dat in de laatste moment toch nog weten op te lossen.

Het is nu te hopen dat Zenit de chemie weer weet terug te vinden en zich als Europese titelkandidaat stelt. Daarvoor hebben ze de kwaliteiten. Wie weet komen er nog wat extra spelers bij.

4 december 2012 om 22:58

Als Zenit nou weer net zo gaat spelen als tegen Cska en Spartak dan komt het wel goed, had jij trouwens die ruzie gezien tussen Hulk en Spalletti? Hoop dat dat goed gaat

4 december 2012 om 23:10

Nee, ik zat naar Ajax te kijken. Als dit zo is moet Spalletti consequent zijn en zijn kapitaal maar lekker naar het tweede sturen. Misschien dat hij dan zijn egoïstische gedrag afleert.

Anderlecht...de wedstrijd van vandaag vatte heel de groepsfase uitstekend samen. Talloze grote kansen die worden gemist, de scheidsrechter die op cruciale fases rare beslissingen neemt. Anderlecht had gewoon 2de moeten staan. Enkel thuis tegen Malaga werd een kansloos verloren. De eerste wedstrijd tegen Wilan moest gewonnen worden evenals uit in Zenit. Maar ook daar besliste de scheidsrechter anders door een uiterst zwakke Zenit een makkelijke strafschop te geven en Anderlecht 2 zuivere penalty's niet te fluiten. Gelukkig nam Anderlecht sportief wraak door thuis wel van Zenit te winnen. Tegen Milan was Anderlecht ook in de 2de wedstrijd de betere, althans de eerste helft, de 2de helft was voor Milan. Vandaag moest gezien de kansen ook gewoon gewonnen worden, maar op een cruciaal moment krijgt Anderlecht niet waar het recht op had, een voorsprong en nog geen minuut later valt hij aan de andere kant. Malaga counterde vooral de 2de helft, maar de grootste kansen waren voor Anderlecht dat beter speelde. Het zat ze niet mee. Anderlecht verlaat de CL met een dubbel gevoel, enerzijds met een opgeheven hoofd vanwege het goede spel, dominantie in zowat alle wedstrijden. Anderzijds verlaten ze de CL met een zuur gevoel, al de rare beslissingen en gemiste kansen...

Het is zuur dit, want voor Anderlecht doet zichzelf enorm tekort en hoorde gewoon op de 2de plek te staan achter Malaga.

5 december 2012 om 12:02

"het is zuur dit, want voor Anderlecht doet zichzelf enorm tekort en hoorde gewoon op de 2de plek te staan achter Malaga."

Nu niet gaan zweven hé, intrinsiek is Anderlecht nog altijd de 'slechtste' ploeg van de poule. Daar gaan een aantal wedstrijden waar er meer in zat niks aan veranderen.

Gisteren heb ik de eerste helft gezien en daarin kon na 15 minuten spelen, Anderlecht al gemakkelijk op 3-0 achterstand gestaan hebben. Met dank aan Proto en de ongelooflijke misser van Wellington. En om verder geen illusies te maken, Malage speelde met 5 basisspelers op de bank, dus je kan evengoed van een B-elftal spreken.

Tjonge tjonge, die Kameni speelde gewoon de beste wedstrijd van z'n leven

Hield alles uit z'n doel(bijna alles)

Hmmmm. Wanneer ik lees 'verrassende uitslag' in combinatie met een Italiaanse club, begin ik toch twijfels te krijgen........

Slechte wedstrijd van Milan, droevig om naar te kijken.
Maar ik kan het wel begrijpen, aangezien we in de competitie eindelijk een beetje de weg omhoog hebben gevonden en dat moeten proberen vol te houden.

Ik had dit wel een beetje verwacht maar hoopte tevergeefs op het beste

Anderlecht speelde een erg goede campagne. Op die ene wedstrijd tegen Malaga na speelde ze prima partijen. Een gebrek aan efficiëntie kost hen uiteindelijk wel de kwalificatie.

Anderlecht en Ajax zijn toch voorbeelden voor betaald voetbalclubs in de lage landen. Geen makkelijke poule van beide en ze verweren zich toch kranig. Jammer dat de Brusselaars zich niet kwaliferen, maar ze kunnen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

Bij de nos zit die afgekeurde goal niet eens in de samenvatting. Men laat enkel de goal van Malaga zien. Zijn dit officiële samenvattingen misschien. Slaat echt nergens op.

4 december 2012 om 23:18

Die mensen daar hebben er sowieso geen verstand van joh. Ze presenteerden het oude logo van Cska en Danny schijnt een Braziliaan te zijn terwijl ik zou zweren dat het een Portugees is...

4 december 2012 om 23:37

Zelfs over Barcelona, waar ze volgens velen zo gek van zijn, trekken ze meestal aan het kortste eind. Het niet kennen van jeugdspelers als Gerard Deulofeu en Marc Bartra, namen verkeerd uitspreken en het denken dat ze 'het spelletje van Barça' kennen terwijl ze hooguit tien wedstrijden per jaar van ze zien. Ergerlijk!

4 december 2012 om 23:18

Ik had het ook al gezien. Ook die reuzekans van Bruno zat er niet in. Ik vond het doelpunt van Zenit trouwens zeer matig verdedigd van Milan maar dit zal wel toeval zijn

Het grote nadeel van Poule wedstrijden... Een Milan die er nog voor moest gaan had welicht wel gewonnen van Zenit en zodoende Anderlecht een plaats in de volgende ronde gegeven... Erg vervelend... Hopenlijk komen wij Anderlecht niet meteen weer tegen, ik wil eens een keer wat andere duels in Europa!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Lazio7241
6.AC Milan6110
7.Atalanta6019
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

320 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren