'Ajax moet winnen, maar het publiek wil ook leuke dingen zien'

Vrijdag, 23 november 2012 om 17:50
/

Jody Lukoki mag dan wel toegetreden zijn tot het edele gilde der profvoetballers, de rechtsbuiten van Ajax is niet van plan zijn speelstijl al te veel te wijzigen in dienst van het resultaat. Plezier en frivoliteit moeten volgens hem altijd op de eerste plaats komen. “Natuurlijk gaat het erom dat jouw ploeg wint, maar het publiek wil toch ook vermaakt worden en leuke dingen zien”, zegt hij in een interview op de website van de Amsterdamse club.

“Ik denk dat het ook bij voetbal hoort”, vertelt de twintigjarige aanvaller, die de afgelopen weken diverse malen hartstochtelijk word toegezongen door de Ajax-fans. De geboren Congolees moet echter wel waakzaam blijven dat hij niet te veel en te vaak vervalt in technische hoogstandjes. “Soms doe ik ook weleens een paar schaartjes en krijg ik vervolgens te horen dat ik die bal ook gewoon diep had kunnen spelen en mijn tegenstander op snelheid had kunnen kloppen.”

Coach Frank de Boer doet er alles aan om de jongeling de wetten van het profvoetbal bij te brengen. “Dat losse moet er een beetje uit”, beseft Lukoki. “Ik moet nu een echte, volwassen kerel worden.” De rappe vleugelspits speelde tot nog toe 25 keer mee in de hoofdmacht van Ajax en was daarin goed voor vier treffers. Twee keer stond hij aan de basis van een treffer van een ploeggenoot.


Poll

Jody Lukoki gaat uitgroeien tot een international


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door coopers)

25 wedstrijden en 2 assist, 4 treffers. Precies het beeld wat je ook krijgt als je hem ziet spelen, te weinig rendement. Ik zie veel potentie in hem want hij is op snelheid bijna niet bij te houden voor de tegenstander maar hij moet nog veel bijleren.

- Betere techniek ontwikkelen
- Werken aan de voorzet
- Vanaf rechts naar binnen komen als de bal op links is, of te wel wat meer voor de goal aanwezig zijn als de bal vanaf de andere flank komt.

Maar het is een leuk kerel die in elk geval lef toont en daarmee ook voor gevaar kán zorgen. Ben wel moe van alle buitenspelers bij Ajax met hun tikkie terug voetbal en alleen maar blind naar binnen lopen om ruimte te maken voor een back die er niet is.

23 november 2012 om 16:07

Klopt hij en Sana moeten zich nog ontwikkelen. Ik vind ze allebei nog iets te licht. Maar het komt wel goed met deze jongens als ze zo door gaan en de vertrouwen van frank de boer krijgen. Ik hoop dat ze niet te snel naast hun schoenen gaan lopen want dat kan wel eens tegen werken!

23 november 2012 om 18:48

Ik verwacht ook nog niet dat ze dat doen. Op het moment zijn ze zeg maar allebei een soort van Rhijn, ze weten dat ze belangrijk kunnen worden voor Ajax en met inzet kunnen uitgroeien tot een constante waarde. Het word pas gevaarlijk op het moment dat allebei een vd Wiel zijn, wetende dat ze iets kunnen en op die gedachte gaan lopen teren en het verzaken!

23 november 2012 om 19:39

Ipv Sana had Ajax gewoon Ebicilio in de selectie kunnen laten. Is precies hetzelfde soort slechte voetballer en had weer een transfersom bespaart. Ook Lukoki is veel te licht voor het eerste. Leuke speler voor clubs onderin de Eredivisie,

23 november 2012 om 16:09

Misschien dat je hier nog duelkracht aan kunt toevoegen.
Wordt af en toe nog iets te makkelijk van de bal gezet, maar deze jongen heeft zeker potentie, dat klopt.

23 november 2012 om 16:13

@k.k.d.

klopt, dat is ook zeker nog een verbeterpunt. Maar je ziet in elk geval de wil om de man te passeren en daarmee ben je gewoon een grote meerwaarde in een elftal dat 9 van de 10x diep op de helft van de tegenstander speelt.

23 november 2012 om 16:12

Zijn voorzetten zijn nu een stuk beter dan voorheen maar voor de rest heb je wel gelijk!

23 november 2012 om 19:33

Ze zijn al wel flink beter geworden maar mogen nog wel strakker voor het doel gelegd worden. Bovendien vind ik het nog maar een iel ventje. Wel veel lef en speelt vaak een vrije wedstrijd. Hij komt er wel denk ik.

23 november 2012 om 16:12

Ik vind wel dat hij de laatste tijd heel veel stappen maakt hoor. In het begin was het wat je zegt, 0,0 rendement maar hij lijkt steeds makkelijker zijn man te kunnen passeren, steeds betere voorzetten te geven en slimmer te worden. Hij weet nu beter wanneer hij wel en niet moet gaan, en als er ruimte ligt dan is hij ook echt dodelijk met zijn snelheid. Ik zie deze jongen nog heel ver komen als hij zich zo doorontwikkeld.

23 november 2012 om 16:25

Klopt, en daarnaast waren het er ook niet meteen volle wedstrijden. Dit seizoen heeft hij bijvoorbeeld in 12 wedstrijden 2 goals en 2 assists gehad en is hij 5 keer gewisseld en ook 5 keer erin gebracht. Goed om te zien dat hij zich verbetert, maar het kan altijd nóg beter. ;p

23 november 2012 om 17:17

Ben benieuwd hoe ie zich ontwikkelt de komende jaren. Vaak met zulke snelle buitenspelers is het moeilijk om dit soort dingen aan te leren. Bijvoorbeeld Castelen, Slory, Schaken etc. Allemaal snel maar missen het techniek en overzicht om een echt goede buitenspeler te zijn.

23 november 2012 om 18:00

ga ook even na hoevel van die 25 het ging om een invalbeurtje. ben wel blij met lukoki de laatste tijd, ik zie hem wel de vaste rechtsbuiten worden. hij is nog jong natuurlijk.

23 november 2012 om 18:31

Veel van die wedstrijden waren invalbeurten waarvan sommige rond de 90e minuut waren. Ik ben heel gecharmeerd van Lukoki, hij geeft echt alles en durft ook echt de actie te maken. Sana en Boerrigter zijn veel schuchtiger en doen vaker een balletje opzij of tikkie terug.

Ik ben ervan overtuigd dat Lukoki Oranje haalt zolang hij maar fit blijft.

23 november 2012 om 20:31

daarbij moet wel vermeld worden dat hij vaak als invaller is gebracht !
Maar als ajacied vergeet ik nooit meer hoe hij tim de cler een panna gaf, dat willen we toch zien in amsterdam daarin ben ik het wel met hem eens !
ik vond trouwens tegen borussia dat hij veels te vaak door de lucht werd aangespeeld dat kan natuurlijk niet als je zo kort bent en dan ook nog de grote duitsers tegenover je hebt

23 november 2012 om 23:43

Wat mij zo ie zo verbaasd, en dat geld niet alleen voor Lukoki, is dat buitenspelers zo zelden maar een goede voorzet in huis hebben. Je zou toch verwachten dat daar heel makkelijk op te trainen is.

Met zijn actie en snelheid zit het wel goed, alleen die voorzet moet echt beter.

Als je het niet doet waarbij je balverlies lijd dan volgt er een fluitconcertt

Is een leuke speler om naar te kijken, als hij erin komt gebeurt er meestal wel wat leuks. Enige wat hij niet moet doen, en dat beseft hij zelf dus ook, is dat hij niet te veel moet door draven in het trucjes willen doen. En al helemaal niet op plekken waar het niet nodig is. In de wedstrijd tegen VVV deed hij dat ook weer een keer wat balverlies opleverde terwijl het niet nodig was. Daarnaast moet hij wat minder wisselvallig worden en meer rendement uit zijn acties halen. Hoewel ik wel vind dat zijn voorzetten beter zijn geworden laatste tijd, maar er zit nog meer verbetering in.

Zijn rendement is niet al te hoog. Ook al zitten er natuurlijk ook veel invalbeurtjes tussen. Ik vindt het wel een grappig ventje en een leuke voetballer. Hij boekt ook progressie, hij is veel sterker geworden en zijn voorzet is strakker dan eerst. Zijn snelheid is natuurlijk zijn belangrijkste wapen, veruit snelste speler in de eredevisie. Als hij zich verder weet te ontwikkelen kan het misschien wel een goede vaste waarde worden.

ik heb toch liever da me cluppie wint, okee soms is het leuk een technisch hoogstandje. maar geef mij maar de volle 3 punten!

Er komt in ieder geval meer dreiging vanuit dan Sana en hij is nog 3 jaar jonger ook als ik me niet vergis.
Ik zou hem sowieso opstellen dus en verder laten groeien, Sana is dan een prima back up.

Uit zijn eigen reactie laat hij meteen het bewijs zien dat hij nog onvolwassen is.
Ik denk niet dat je veel zal spelen bij FDB als je trucjes boven een rendement gaat plaatsen.
Ik wist dat hij weinig rendement had maar zo weinig had ik niet gedacht?! Qua rendement en gevaar vind ik Sana en Ebicilio toch beter en belangrijker.
Ik hoor elke keer maar dat Ebicilio op de goede weg is bla bla bla. Heeft hij het verpest bij FDB ofzo? Ik weet dat de Boer zich ergerde aan zijn instelling maar om hem niet te proberen met Boerrighter uit vorm, Sana vermoeid en Lukoki snap ik niet?!
Heeft iemand hier een update van?

23 november 2012 om 16:44

iedereen ziet gewoon dat ebicillio niet goed genoeg is en hij is in de laatate jaren gewoon niet gegroeid in zijn spel door zijn slechte instelling.fdb ziet het ook helemaal niet in hem zitten want fischer is hem nu ook al voorbij en ik denk dat hetzelfde gebeurt met andersen.

24 november 2012 om 00:49

Ebecilio gaat binnenkort weer eens kans krijgen.. Hij is elke week weer 1 van de betere bij jong ajax. Alleen hij kan zomaar als back terugkomen

Ik ben echt fan van hem.
Hij kan een wedstrijd beslissen, die statistieken die hier genoemd worden slaan echt nergens op, hij speelt erg vaak namelijk maar een kwartiertje en dat wordt dan meteen als 1 wedstrijd gezien.
Ja, zo gaat het snel hè...

Op dit moment is hij gewoon de beste optie aan de rechterkant. (sana vind ik links 10x beter dan op rechts)
Zijn voorzetten zijn veel beter geworden ten op zichten van vorig seizoen en 1 tegen 1 is hij bijna niet tegen te houden.
Ajax moet veel meer gebruik maken van zijn niet te stoppen snelheid, veel meer diep sturen en veel sneller 1 op 1 zetten.

Hij moet nog groeien in zijn spel maar de grilligheid in zijn prestaties is natuurlijk inherent aan het jong zijn en aan het type speler dat hij is.

Ik heb in ieder geval veel vertrouwen in die jongen en ik zie in hem echt de vaste rechtsbuiten binnen enkele jaren als hij zich blijft ontwikkelen zoals hij doet. (eindelijk weer eens een speler met een actie op de vleugel! Echt een nachtmerrie voor iedere linksback hoor!)

Of hij er ooit komt durf ik niet te zeggen, maar vanaf het moment dat ik hem bijna drie jaar geleden tegen jong Utrecht (6-0 voor Ajax B1) zag spelen is het wel een favoriete speler van me. Hij durft en is razendsnel, zou alleen wat sterker moeten worden en zijn voorzet moet (hoewel hij stappen maakt) nog veel en veel beter.

Wordt tijd dat Lukoki eens leert niet zo egoistisch te zijn. Hij kon woensdag weer iemand vrij voor de keeper zetten maar besloot voor de zoveelste keer dat niet te doen maar weer zelf een slap schot eruit te gooien.dat kost je doelpunten!

23 november 2012 om 17:59

over het algemeen maakt hij de actie om vervolgens een voorzet te geven.
de situatie waarop jij doelt was wel lastig hoor, hij ging eerst 3 man voorbij (deed hij uitstekend, geef hem daar in de 1e plaats maar credits voor zou ik zeggen want hij is de enige bij ajax die dat kan...) en vervolgens gleed hij weg bij dat schot...
hij had de bal naar links kunnen en misschien moeten geven maar die pass was dan ook nog niet al te makkelijk hoor, er stonden nog wel een paar man voor hem namelijk en de aansluiting was ook wel wat aan de late kant naar mijn mening....

Lukoki komt te kort voor het niveau dat Ajax nastreeft. Net als Sana, Boerigter en (destijds) Ebecilo. De speler die wel potentie heeft (ozbiliz) heeft Ajax m.i. wel erg snel verkocht.

23 november 2012 om 18:25

Ozbiliz is minimaal 2 jaar ouder dan lukoki en presteerde over het algemeen helemaal niks dus hoe je bij die conclusie komt snap ik niet. (ja scoren in oefenpotjes en af en toe een goede wedstrijd maar over het algemeen was het niet al te veel...)
Sana op links is zeker van waarde (maar dan moet hij daar wel neergezet worden zoals in het begin) en Boerrigter in topvorm was een klant voor Oranje...

Lukoki vind ik een groot talent maar dat heb ik al uitgelegd, Ebecilio is 10x niks.

23 november 2012 om 18:34

Ozbiliz loopt momenteel 1 op 3 in de Rusische competitie. Hij ontwikkelt zich prima. Ajax heeft hem te snel verkocht. Boerigter is leuk begonnen bij Ajax maar is ver terug gevallen. Sana en lukoki zijn leuke spelers voor de Eredivisie maar komen te kort voor het niveau waarop Ajax zo graag il spelen. Dit is mijn mening maar ieder zijn mening zou ik zeggen.

23 november 2012 om 19:05

Ozbiliz is leuk begonnen in Rusland, dat weet ik maar al te goed maar bij Ajax zat er totaal geen progressie in.
Dat een bepaalde speler het goed doet in het buitenland wil niet zeggen dat die dat ook had gedaan bij Ajax....
Ik heb namelijk ook het idee dat een speler als Ozbiliz (uit het land Armenië) beter tot zijn recht komt in een competitie in Rusland of Turkije.

Buiten dat is het maar af te wachten hoe hij het later gaat doen natuurlijk maar bij Ajax was het gewoon niks.
Terecht verkocht naar mijn mening.

Lukoki vind ik in potentie een erg goede speler.
Overigens vind ik het argument dat het niet spelers zijn die Ajax nastreeft vrij onbenullig.
Wat Ajax nastreeft kan niet in 1 keer en heeft meerdere jaren (en dus ook generaties) nodig...

23 november 2012 om 20:36

nou nou ozbiliz had totaal geen rendement maakte een mooie goal tegen man u daarmee is dan ook alles gezegd

Hij kan heel belangrijk worden voor ajax, maar dan moet die wel eens aan zijn afmaak gaan werken, dat laat te wensen over. Hij heeft een snelheid, wie weet wel de snelheid van overmars vroeger.
Maar daarna, is het 10 x niks.

Geloof mij maar hoor. Als Roda Ajax van de veld speelt en Ajax dan toevallig dankzij een buitenspel goal wint dan is iedereen die van Ajax houd blij. Het gaat om die punten die Ajax nodig heeft en die zullen ze wel halen ook. Roda is echt in slechte doen en ik zie Ajax dus ook zonder moeite die 3 punten halen. Ik denk zelfs dat Ajax een grote score gaat neerzetten.

23 november 2012 om 19:45

Ik verwacht weer een erg ongeinspireerd Ajax. Men heeft namelijk weer een Europees duel in de benen en de wedstrijd is om half 1. Dat alles is al reden voor de spelers om niet thuis te geven. Als Roda een beetje wedstrijdmentaliteit heeft kan men makkelijk punten pakken. Ajax zal ook volgende week een (zware) nederlaag te verwerken krijgen als PSV op bezoek komt.

Er zit iig wel vooruitgang in Lukoki. Ik denk niet dat het een topper word hoor maar de irritaties worden minder.

Door zijn snelheid en zijn manier van spelen maakt hij het veld heel lang en breed en geeft hij daardoor al meer diepte aan het spel en maakt hij het voetbal makkelijker voor de middenvelders en de spits.
Jongens als Lukoki, Narsingh en Walcott zijn daardoor altijd handig voor het team.

Daarbij vind ik het echt leuk om naar hem te kijken. Zijn actie is echt gericht om buitenom te gaan, de achterlijn te halen en de voorzet te geven.
Je weet wat er komt en als het dan nog lukt kan ik er altijd om lachen.
Hij heeft dit seizoen nog geen slechte wedstrijd gespeeld en verdient het om meer te spelen.

Dat frivole moet hij juist nog even behouden. Hij is nog jong en overzicht komt echt met de leeftijd.
Hij moet nu zijn sterke punten verbeteren zoals zijn actie en zijn voorzet en als dat er natuurlijk in zit moet je proberen dat nuttig te gebruiken voor het team.
Ik denk dat elke speler naar Tadic moet kijken hoe hij zijn speelstijl heeft aangepast om nuttig te zijn voor het team.

Ooh ja en ik hoop dat ze zo gaan spelen:
Zonder controleur, want dat is echt niet nodig in de Nederlandse competitie en het naar voren verdedigen wat we doen met ons systeem.
Het juist belangrijker om de bal in de ploeg te houden.

Cilessen
Rhijn
Toby
Mois
Blind
De Jong
Schöne
Erikssen
Lukoki
Hoesen
Fischer

het publiek wil wel leuk voetbal zien maar de helft kan hem niet eens bij houden met de ogen.

ON: naar mijn mening een goede voetballer voor zn leeftijd, alleen zodra hij een beetje oud begint te worden valt zn sterkste wapen weg dus dit is meer een geval van: op t goede moment verkopen ipv zolang mogelijk bij de club houden zoals ajax dat met fischer, eriksen, boilesen etc. wil gaan doen.

Ajax kan alle wedstrijden winnen.verleden jaar hamerde ik erop via deze site dat de Boer enkel wedstrijden ruim kan winnen als hij het gedurfde opsteling 3-4-3 gaat spelen.velen ook op dit review vonden mijn verhaal belachelijk.uit eindelijk had ik gelijk.
Frank begon verleden jaar tegen roda een keer met de 3-4-3 opstelling.allen ruime zegens.daarna speelde hij weer met 4-3-3.en het ging weer bergafwaarts.
In het voorjaar 2012 ging hij uit eindelijk weer over naar 3-4-3,waardoor hij geen wedstrijd meer verloor.

Wat zie ik nu in de start vanaf het nieuwe seizoen 2012-2013: Juist ja,weer die opstelling 4-3-3.
Oorzaak nu de achterstand op psv.echt ik meen het.

Kom op Frank zeker tegen roda zul je 3-4-3 moeten spelen,anders zie ik het weer somber in.de spelers heb je er echt voor plus 3-4-3 is tijdens de opleiding van elke ajax speler het uit gangs punt.
Verdedigen is niet weggelegd voor Ajax,maar een sterk midden veld wel.

Trouwens ook tegen Real uit,is 3-4-3 de enige kans om in iedergeval gelijk of winnend af te sluiten.
Nu frank nog...............
coach middes des land,en een hart voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

53 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
Real Madrid wil Manchester City aankomende zomer beroven van een basiskracht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren