wk2018

Vijf keepers genomineerd voor plek in Elftal van het Jaar 2012

Maandag, 19 november 2012 om 15:56

Op 7 januari wordt niet alleen bekend wie de Gouden Bal ontvangt en wie zich dus de beste speler van 2012 mag noemen, ook komen we dan te weten uit welke spelers het Elftal van het Jaar bestaat. Maandag maakte de organisatie voor professionele voetbalspelers, FIFPro, de vijf doelverdedigers bekend die kans maken op een plek in het beste team van het kalenderjaar. De genomineerden zijn Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Petr Cech, Joe Hart en Manuel Neuer.

/

Real Madrid-keeper Casillas werd de voorbije vier jaren verkozen tot beste doelman van de wereld. In de twee jaren daarvoor, 2006 en 2007, ging de prijs naar Juventus-keeper Buffon. Voor Hart (Manchester City) is het de eerste keer dat hij op de shortlist staat, terwijl Neuer (Bayern München) al twee keer eerder bij de laatste vijf stond. Net als Chelsea-keeper Cech (die al zes keer op de lijst heeft gestaan) wist hij het Elftal van het Jaar echter nooit te halen.

In totaal openbaren de FIFA en de FIFPro 55 genomineerden, die zijn gekozen door 45.000 profspelers over de hele wereld. De vijf keepers zijn inmiddels dus bekend, donderdag weten we welke twintig verdedigers op de lijst staan, maandag 26 november komen er vijftien middenvelders aan het licht en donderdag 29 november worden tenslotte vijftien aanvallers kenbaar gemaakt. Overigens zag het Elftal van het Jaar 2011 er als volgt uit: Casillas; Dani Alves, Nemanja Vidic, Gerard Piqué, Sergio Ramos; Xabi Alonso, Xavi, Andrés Iniesta; Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en Lionel Messi.


Poll

Wie is volgens jou de beste keeper van 2012?


Gerelateerd

146 reacties (laatste reactie door 66666666)
19 november 2012 om 16:47

Ik vond hem op het EK anders niet zo sterk namens Tsjechie.... Ik denk dat dat ook wel zwaar meetelt, dus ik denk dat het gaat tussen Buffon en Casillas.

19 november 2012 om 16:49

Kijk maar in wat voor land hij keept, Zelfs zonder keeper wint Spanje het EK daar heeft Iker geen aandeel in.

19 november 2012 om 16:52

Nou dat viel wel mee hoor, Cech hield Chelsea tegen Barca en Bayeren op de been waardoor dank zijn hem de C.L wonnen. Ik had Nuer of Iker niet zulke reddingen zien maken.

19 november 2012 om 16:56

Hij heeft genoeg matchen voor Spanje gewonnen en ze op heel belangrijke momenten recht gehouden.

WK vs Robben
Penalty vs Paraguay

Opt Ek penalty reeks vs Italie

etc... kan nog door gaan maar dit moet wel duidelijk zijn!

19 november 2012 om 16:51

Wel discussie over mogelijk, Cech won de CL (samen met Drogba) voor Chelsea en is gewoon een fantastische keeper. Hij zou moeten winnen.

19 november 2012 om 16:54

Waar ik Cech onmogelijk reddingen heb zien maken heb ik Neuer niet kunnen betrappen, op een onmogelijk redding, als hij de Kop bal eruit had gehaald Van Drogba had ik kunnen overwegen wie beter was..

19 november 2012 om 16:58

Cech heb ik anders behoorlijk zien blunderen op het EK waardoor Tsjechie al vroeg naar huis kon in een zwakke poule.

19 november 2012 om 17:04

Volgens mij speelde ze op het EK tegen Portugal in de kwart finale.

19 november 2012 om 17:04

@breedje
Ik weet niet wat jij praat, maar Tsjechië werd eerste van hun poule.

on: Ik vind dat Cech de beste keeper is van de vorige seizoen. Mede dankzij zijn belangrijke reddingen won Chelsea de CL.

19 november 2012 om 18:07

Hij had op ek toch echt een grote blunder kan ik me herinneren, -tegen Griekenland? - Dus zit wel kern van waarheid in.

Zelf vind ik casillas beste keeper, weer veel mooie reddingen en vergeleken met de andere toch het best

Cech verdiend hem wel hij was samen met Drogba verantwoordelijk voor de C.L winst, hij stond er wanneer het moest, Iker heb ik in de C.L geen beslissende redding zien maken terwijl ik een Madrid fan ben.

19 november 2012 om 17:47

Maar Casillas was eens te meer een geweldige leider en had ook prachtige reddingen. Ook schreef hij met Spanje geschiedenis en was hij mede verantwoordelijk voor de Madrileense titel. Hij maakte ook misschien wel de mooiste redding in de geschiedenis van het voetbal (die tegen Sevilla). Ik denk dat zolang Casillas nog onder de lat staat, weinig keepers een kans hebben. Niet alleen vanwege zijn uitzonderlijke keeperskwaliteiten, maar ook vanwege het feit dat hij een echte leider is. Dat heeft Cech niet.

Als Van Persie er niet weer opstaat dan kan het gehele verkiezing voor mij gestolen worden. Ook al heeft ie op een botte manier Arsenal verlaten en zal ik proberen om hem snel te vergeten. Maar ik kan niet ontkennen dat zijn impact op een ploeg die bijna uiteenstortte van afgelopen seizoen nog groter was dan Ronaldo en Messi bij Barca en Madrid waar zij omringd worden door talloze supersterren.

19 november 2012 om 16:55

Van Persie was bijna perfect vorig jaar maar hij moet het opnemen tegen Falcao en Ibrahimovic

Ronaldo en Messi staan er sws in dus het wordt Ibra falcao of Persie

19 november 2012 om 17:13

Uhu,, gezien de hype rondom Falcao vrees ik het ergste, maar van Persie moet en zal erin staan

19 november 2012 om 17:26

Op basis van afgelopen seizoen zou hij het moeten van zowel Falcao en Ibrahomovic winnen. Hij had bijna een record in de EPL uit de boeken geschoten en zelfs in de CL wedstrijden voor Arsenal gewonnen.

19 november 2012 om 19:52

De hype rondom Falcao is meer dan terecht. De beste jongen scoort al 2 jaar aan de lopende band en heeft vorig seizoen Atletico naar de EL geschoten, jaar daarvoor werd hij topscorer van de EL met ik dacht 17 !! goals bij Porto.

Daarbij heeft hij het in competitie verband ook geweldig gedaan en maakt hij het telkens weer waar

19 november 2012 om 23:51

Klopt, niets tegen Falcao hoor, maar vind Van Persie in alle facetten (behalve kopkracht) een betere speler, alleen sneeuwt dat wat onder vanwege alle interesse (en daarmee media-aandacht) voor Falcao. Zou me niets verbazen als de team- ipv doelgerichtheid Van Persie weer op gaat breken in een verkiezing

Nou, wat spannend zeg. Het is niet zo dat er één ver bovenuit steekt of zo.

19 november 2012 om 16:47

ik vind iker er echt niet ver bovenuit steken.. de andere keepers die zijn genomineerd zijn ook allemaal erg gewaagt aan iker..

19 november 2012 om 20:19

Iker vind ik toch een stuk beter in al mijn objectiviteit. De rest is erg goed, maar hebben allemaal zo hun blunders gehad afgelopen jaar. Iker niet. Niet dat ik me kan heugen in ieder geval.

Ze zeggen allemaal wel dat Cech de CL heeft gepakt voor Chelsea, maar Iker heeft toch net zo'n groot deel bijgedragen aan de titel van Real. Hij heeft veel geweldige reddingen gemaakt, waaronder tegen Barcelona waar hij ons in leven hield.

20 november 2012 om 00:40

Ook hield Iker heeeel veeel vrije trappen tegen toch?

19 november 2012 om 17:04

Jawel hoor, Cech steekt er duidelijk bovenuit. Hij was briljant in de CL en heeft zo een groot aandeel gehad in die uiteindelijke winst. Cech moet gewoon winnen, dat kan niet anders.

19 november 2012 om 17:41

Ik heb Cech in het afgelopen jaar een paar (niet veel) blunders zien maken. Op clubniveau heeft hij een geweldig team voor zich maar bij Tsjechië is het team wat voor hem staat wat zwakker.

Buffon en Casillas hebben het geluk dat ze zowel op clubniveau als op landniveau een geweldig elftal voor zich hebben, maar zijn beiden elke wedstrijd toch opperst geconcentreerd en hebben bij club en land nooit verzaakt. Ik vind Cech er dus zeker niet boven uit steken. Wel terecht dat hij op de shortlist staat, maar wat mij betreft is hij toch echt de nummer 3. Neuer en Hart zijn ook geweldige keepers maar zijn in mijn ogen toch de nummers vier en vijf.

Wat mij betreft gaat de prijs naar Casillas of Buffon. Spelen beiden al meer dan 10 jaar op wereldniveau en zijn nog steeds elke week ontzettend belangrijk. Ik gun hem Iker natuurlijk, naast zijn prestaties vooral omdat het een echt voorbeeld is als sportman en altijd respect heeft voor de arbitrage en de tegenstander. Daarentegen gun ik het Buffon ook en denk ik dat hij er het meest recht op heeft. De finaleplaats van Italië op het EK en de ontzettend lange ongeslagen reeks van Juventus lijken me genoeg in het voordeel van Buffon spreken, daar hij een groot aandeel in beide prestaties heeft gehad.

19 november 2012 om 17:43

Op het EK was Cech daarentegen weer wisselvallig!

Dat is niet zo moeilijk Iker, Landskampioen + EK

Cech was geweldig.. Maar toch Iker.. Hij won natuurlijk het Ek.

19 november 2012 om 16:43

Zelfs met Valdes win je met Spanje het EK.

19 november 2012 om 16:53

Ja me De Gea en Reina ook...

19 november 2012 om 17:17

Met mij in het doel zou het ook geen probleem zijn geweest voor spanje..

19 november 2012 om 17:26

de Gea en Reina zijn beide ook stukken beter dan Valdez

19 november 2012 om 22:08

Sorry allen, maar Casillas was wel degelijk belangrijk op het EK. In de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië, 59e minuut bij 0-0 stopt hij de kopbal van Rakitic.

19 november 2012 om 17:13

Het aandeel van Cech in de Cl winst was immens. Casillias heeft alleen echt aandeel gehad in de wedstrijd tegen Kroatië waarin hij Spanje behoede voor een vroegtijdige eliminatie.

Ik begrijp de nominaties wel. Het zijn allemaal fantastische keepers en ze verdienen ook allemaal zo'n prijs. Casillas is gewoon een wereldkeeper, Cech heeft ervoor gezorgd dat Chelsea de CL won, Hart is ook een topper, Neuer is ook erg goed en Buffon vond ik vooral op het EK erg goed.

Iker, hij stond er niet alleen voor Real Madrid maar ook voor Spanje. Cech daarentegen keepte op het EK niet zo goed

19 november 2012 om 16:49

Neuer was vorig seizoen beter dan Casillas en Cech

19 november 2012 om 16:56

Inderdaad , zijn fout in bijvoorbeeld de finale van de DFB Pokal en er zijn nog veel meer fouten van hem op te noemen die je de rest van deze keepers niet ziet maken alleen Hart komt dan in de buurt.

19 november 2012 om 16:58

elke keeper van de 5 heeft fouten gemaakt vorig jaar

ik noem een voorbeeld

Casillas tegen Villareal
vrije trap senna

100 procent houdbaar

19 november 2012 om 17:22

Kaka! kan je me dan ook een fout van Buffon opnoemen van vorig jaar ik heb hem namelijk niet kunnen betrappen en toch aardig wat wedstrijden gezien.

fantastsische keepers maar een beetje gedateerde lijst. Ik vind een Hugo Lloris of Samir Handanovic tegenwoordig beter dan Cech en Hart is echt nog te wisselvallig....lijkt wel alsof ze gewoon voor de nationale keepers vd grootste voetballanden hebben gekozen...

19 november 2012 om 16:42

Cech heeft Chelsea hoogstpersoonlijk de CL bezorgd. Lloris zit dit seizoen grotendeels op de bank bij de Spurs. Lloris is nummer 1 bij Frankrijk (groot land), Cech bij Tsjechië (b-categorie). Ik mis je punt een beetje

19 november 2012 om 16:59

volgens mij heeft drogba chelsea de CL bezorgd. Verder vind ik Cech niet meer de keeper van voor zn hoofdblessure. En Hart, vind jij die zo goed dan?

19 november 2012 om 17:04

Nou, heeft zijn ploeg in de penaltyreeks overeind gehouden, heeft die honderd doelkansen van Barcelona gekeerd, en was ook fenomenaal tegen Benfica. Daarnaast speelt hij sowieso een solide seizoen, speelt weer zonder angst en is op weinig foutjes te betrappen.

Hart vind ik inderdaad ook een onbegrijpelijke keuze, maar Engelsen worden nou eenmaal nogal snel gehyped. En het is wel een showkeepertje natuurlijk, keept soms fenomenale wedstrijden en wanneer je dan voor het eerst landskampioen wordt blijven die goede herinneringen nou eenmaal sterker hangen. Maar inderdaad, voor mij had Courtois wel op de plaats van Hart gemogen, vind dat hij nog te onstuimig is en teveel foutjes maakt

20 november 2012 om 00:20

Ik heb Hart het afgelopen jaar goed gevolgd. Maar deze man heeft laten zien dat hij in dit rijtje thuishoort.

Buffon, met Juve 49 competitie duels ongeslagen. Wie doet dat na?

Overigens wel jammer dat Courtouis er niet bij staat. Heeft toch geweldig gekeept en is nog heel jong. Binen 5 jaar is hij de #1 keeper van de wereld, neem dat maar van mij aan.

19 november 2012 om 16:53

Buffon was heel goed maar Juventus was gewoon heel sterk afgelopen 2 seizoenen

1.neuer
2.buffon
3.casillas
4.cech
5.hart

19 november 2012 om 17:18

Courtois?
Of gewoon Lloris, Hart of Neuer.

On, zal toch wel weer Casillas worden.

Vermeer niet genomineerd? Onbegrijpelijk! Heeft Ajax 2 keer kampioen gemaakt, blinkt uit in de Champions League en heeft het geschopt tot eerste keeper van het Nederlands elftal.

19 november 2012 om 17:05

dit is gewoon een rare reactie

20 november 2012 om 20:25

dit is gewoon een sarcastische reactie

21 november 2012 om 09:20

jij bent gewoon vies

Voor mij persoonlijk Cech of Buffon. Vind het trouwens raar dat hart hier tussen staat, zo fantastisch vind ik hem niet altijd keepen. En tja, Iker is natuurlijk ook een geweldenaar, maar voor mij persoonlijk zou die niet winnen.

Dit zijn de 5 namen die ik verwacht had en in mijn ogen verdienen deze 5 het ook het meeste.
Ik hoop natuurlijk op Buffon, was vorig jaar heel belangrijk in de ongeslagen kampioenschap en op het EK was hij ook heel goed.
Neuer vind ik echt een geweldige keeper.
Casillas spreekt voor zich.
Joe Hart is net als Neuer jong en heel talentvol.
Cech was voor Chelsea van grote waarde in de Cl.

Casillas zal het weer gaan worden denk ik.
Toch hoop ik op Buffon of Neuer.

Op naar donderdag dan worden de 20 verdedigers bekend gemaakt.

Wat mij betreft Joe Hart. Wat hij er allemaal heeft uitgehaald was echt ongelooflijk. Iker heeft ook belangrijke reddingen verrichten maar veel minder als Joe Hart bij City. Maar dat komt ook omdat Iker bij de absolute top speelt. City is ook een topploeg maar niemand kan tegen de Spaanse grootmachten aan. Cech was belangerijk voor Chelsea maar vond ik op het Ek echt dramatisch. Terwijl ik niet begrijp wat Lloris en Neuer op deze lijst doen. Tja het zijn prima keepers maar waren ze nou zo geweldig? Buffon heeft natuurlijk een fantastisch Ek gedraaid maar wat betreft de competitie kan ik daar niets over zeggen omdat ik de Serie A niet volg. Denk dat het gaat tussen Hart , Casillas en Buffon. Maar persoonlijk vind ik Hart de beste.

19 november 2012 om 16:58

Buffon ongeslagen kampioen met Juventus en is een van de minst gepasserde doelmannen in Europa dat jaar.

19 november 2012 om 19:20

Waar lees jij dat Lloris genomineerd is? Of heb ik nu iets gemist? Ik dacht dat er 5 keepers een kans maakten, niet 6...

Ik hoop dat het Buffon wordt, Iker is in mijn ogen de enigste echte concurrent dit jaar, en dan gaat mijn persoonlijke voorkeur naar Buffon uit. Zeker vanwege de ongeslagen reeks van Juve, maar ook omdat hij op het EK samen met Balotelli en Pirlo toch wel de belangrijkste speler was.

hart.....ik heb er een hard hoofd in.
Paar erg goede wedstrijden gekeept, maar ook een hele lading slechte en magere wedstrijden.
Op zich vind ik iker de beste, maar cech heeft natuurlijk wel gigantisch gepiekt in de CL.

19 november 2012 om 19:16

Ik vind Hart ook lichtjes overrated. Iedereen vindt die blijkbaar zo goed. Ik vind dat het wat spectaculair oogt bij hem, zijn reddingen zien er moeilijker uit dan dat ze werkelijk zijn. Als je dan een Friedel bezig ziet.. die pakt ook veel onmogelijke ballen.

Het elftal van het jaar, het wordt steeds lastiger om dat team samen te stellen. Andrea Pirlo, Andrés Iniesta, Sergio Ramos, Iker Casillas, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Radamel Falcao moeten sowieso worden opgesteld, maar omdat Chelsea de Champions League heeft gewonnen moet er natuurlijk ook iemand uit dat team worden opgesteld. Maar wie dat dan zou moeten zijn, ik heb echt geen idee. De beste keeper staat in ieder geval vast: Iker Casillas.

19 november 2012 om 16:51

Iker Casillas is misschien wel de beste maar ik vind Neuer dit kalender jaar beter keepen

en Cech heeft goeie momenten maar is eigenlijk nooit de beste

19 november 2012 om 17:00

Mijn elftal.

Ronaldo en Messi spreken voor zich.

Touré, Silva en Kompany zijn de drie belangrijkste spelers van City.

Cassilias is de beste keeper. Van Persie heeft een fantastisch kalender jaar gehad in Engeland en schittert zowel bij Arsenal als bij United. Falcao spreekt ook voor zich. Terry heeft de CL verovert maar dat was ook echt een team effort niet precies duidelijk wie er boven uit stak.

Daarbij is er nog een plekje over voor Ramos. Maar ik vind die nieuwe back van Barca ook goed.

Cassilas
Terry
Kompany
Ramos
Messi
Toure
Silva
Iniesta
Ronaldo
Falcao
Van Persie
19 november 2012 om 17:08

Snap je keuze voor Silva niet zo goed. Dat heeft niks te maken met zijn kwaliteiten, maar hij was de tweede seizoenshelft nogal flets (speelde wel ijzersterk in de eerste) en is dit seizoen grotendeels geblesseerd. Het is een fantatsiche speler, maar juist in de periode januari-nu vind ik hem niet heel sterk. Dan zou ik eerder gaan voor een Pirlo, die een meesterlijk EK speelde, om over zijn prestaties bij Juve maar te zwijgen. Voor de rest kan ik me wel vinden in je elftal, hoewel Terry (ondanks zijn heldenrol in de CL) wat mij betreft ingewisseld mag worden voor een Subotic/hummels

20 november 2012 om 00:23

Silva speelt de afgelopen tijd juist weer beter dan in het 2e seizoenshelft van vorig jaar. Maar dat heeft ook mede te maken met dat hij last van zijn enkels had.

20 november 2012 om 13:19

Ja al had hij last van z'n hele benen, feit blijft dat hij de helft van de periode januari-december niet goed heeft gespeeld, en een deel ook nog geblesseerd is geweest. Ook op het EK was hij flets, matig, niet het sprankelende dat hij kán hebben. Daarom vind ik dat er veel betere alternatieven zijn te bedenken voor Silva in het team van het jaar

Deze moet gewoon weer naar Casillas gaan. Met afstand de beste keeper op dit moment/afgelopen jaar.
Ben benieuwd wat de rest van de nominaties zullen zijn.

Het wordt heel lastig om een team samen te stellen.
Want v. Persie is in topvorm maar Messi Ronaldo Falcao heb je dan ook nog?
Dan de middenvelders? Pirlo vanwege zijn EK, Iniesta vind ik een goed jaar hebben incl. het EK. Maar dan krijg je alleen maar aanvallende middenvelders.
Verdedigers zeg ik Ramos en Kompany en misschien Alba als back.
De enige positie die echt vast staat is voor mij de keeper dus Casillas. Voor de rest wordt het erg lastig.
Want de CL winnaar is ook altijd vertegenwoordigt, misschien in de vorm van Ramires een andere optie zou ik niet weten.

Ik ben benieuwd wat de Fifa er van maakt.

19 november 2012 om 16:50

Ja want op basis van wat verdiend hij een plaats.

19 november 2012 om 16:57

Pirlo is ongeslagen kampioen geworden met Juventus + hij speelde een ijzersterk EK, die hoort ertussen!

Echt geen twijfel over mogelijk.
Iker Casillas.

Snap niet wat Hart in dit rijtje doet overigens.

19 november 2012 om 16:54

Neuer dan? heeft in ze eentje meer fouten gemaakt dan de rest van deze keepers bij elkaar.

19 november 2012 om 16:57

ben je gek gewoorden ofso?

Neuer had een uistekend jaar

19 november 2012 om 16:59

Ik snap niet waarom iedereen zo lyrisch is over Hart. In de grote wedstrijden staat ie er niet. In Engelands team ook niet. Volgens mij vinden met name de Engelsen hem geweldig omdat nu een "engelse topclub" een Engelse keeper heeft.

Neemt niet weg dat ie wel kan keepen! Maar de top van de wereld! Nee absoluut niet.

19 november 2012 om 19:09

Zoals ik al zei heeft hij veel fouten gemaakt vorig seizoen.

Cech is de enige beste, Iker is in mijn ogen zwaar overschat, zoveel ballen houdt ie er nou ook weer niet uit. nou zal ik straks wel wat haatreacties krijgen, maar die zijn van mensen, die dat hebben bepaald door de fifa ratings.
iker is natuurlijk wel een goede keeper, maar lang niet zo'n legende als mensen hem willen doen voorkomen.

19 november 2012 om 17:01

Naar welke wedstrijden kijk je als ik vragen mag?

Ja zoals ieder keeper maakt Iker ook zijn fouten maar als je ziet hoe hij Spanje en Real zoveel jaren recht heeft gehouden kan je niet anders dan hem respecteren. Geen Legende? Nou zijn bijnaam zegt al genoeg. Hij zal voor Eeuwig in de harten blijven van alle Spanjaarden, Madrilenen en iedereen die zijn kwaliteit kent.

19 november 2012 om 17:14

speel je fifa op xbox of playstation?

19 november 2012 om 19:15

Ja inderdaad, hij heeft door de jaren heen geweldig gekeept. Maar ook jij moet gezien hebben dat het dit seizoen (dus vanaf augustus) allemaal wat minder is, hij maakt best veel slippertjes, lijkt niet meer zo onpasseerbaar als voorheen. Ik weet niet in hoeverre een mogelijk conflict met Mourinho daarop van invloed is, maar als Iker om wat voor reden dan ook niet lekker in z'n vel zit, is het een natuurlijke consequentie dat zijn prestaties afnemen. Immers, keepers en spitsen leven bij vertrouwen.

19 november 2012 om 23:09

Dat hij tot nu toe niet zijn best seizoen keept weet ik ook wel, maar als ik mij niet vergist gaat het om vorige jaar niet?

19 november 2012 om 23:10

slider

ik bezit helaas geen spelconsole meer, geen tijd hiervoor -- studies!

20 november 2012 om 13:20

Gouden Bal 2012, lijkt mij dus te gaan over periode januari-december. De halve periode gaat dus over dit jaar

Ik ben een beetje verbaasd hoe iedereen zo snel tot het oordeel komt dat Iker deze verkiezing moet winnen. Okeee de beste man won de titel en het EK, maar we moeten niet vergeten hoe geweldiger Neuer en Cech in de Champions League waren afgelopen seizoen!

Ik vind dat de winnaar de beste keepers moet zijn, een keeper is tenslotte een eenling.

iker had zekerweten een aandeel in het wk en ek. wk de gestopte penalty van Cardozo en het wk heelft hij de sterren van de hemel gekeept. Is gewoon de beste keeper aller tijden. Tis lullig voor de andere keepers die niet winnen maarja hij is eenmaal de beste

Cassilas: Landskampioen met Real en EK gewonnen + Spaanse supercup
Buffon: (ongeslagen) kampioen met Juventus en EK finale bereikt + italiaanse supercup
Neuer: finale CL behaald en duitse supercup gewonnen
Cech: CL winnaar met Chelsea + FA cup
Hart: Kampioen geworden met Man city + community shield

Qua prijzen staat Casillas bovenaan, en ook qua kwaliteiten is hij een van de beste, zoniet de beste.

19 november 2012 om 17:05

Wel moet er enige nuance gemaakt worden: Casillas speelt zowel bij Spanje als Real met een beter team dan Cech bij Chelsea deed in de CL en FA Cup. Neuer zou wat mij betreft het minst aanspraak maken op de plek, aangezien hij van alle keepers de meeste 'blunders' heeft begaan.
Mijn lijstje:
1. Cech
2. Casillas
3. Buffon
4. Hart
5. Neuer

Ik ga voor Cech. Het betrouwbaarst in mijn ogen. Joe Hart is een goede tweede, vanwege vele onmogelijke reacties en het kampioenschap met City. Casillas en Buffon keepen natuurlijk ook prima, maar hebben in mijn ogen niet zo vaak een beslissende rol gespeeld. Wat ik van Neuer moet vinden, weet ik eigenlijk nog steeds niet.

19 november 2012 om 19:55

Ik zou zeggen Joe Hart of Cech. Cech heeft het vooral in de CL geweldig gedaan en samen met Drogba vond ik hen de belangrijkste spelers bij Chelsea voor het winnen van het toernooi.

Joe Hart heeft ook een geweldig seizoen gekeept met formidabele reddingen en heeft er aan bijgedragen dat City de titel won in Engeland.

Ik had gedacht dat Verhoeven er wel bij zou zitten...

On:
Ik denk dat het weer eentonig maar toch terecht voor Casillas wordt gekozen.

Waarschijnlijk wordt er voor Casillas gekozen, maar voor mij zou Cech de winnaar moeten zijn. Puur en alleen omdat hij Chelsea in de CL meermaals op de been heeft gehouden, zodat Chelsea ein-de-lijk de Champions League kon winnen. Maakt hem dat de beste keeper ter wereld? Nee, maar het maakt hem wel de belangrijkste voor zijn team van het jaar 2012.

19 november 2012 om 17:19

Dat maakt hem de beste, vergeten we allemaal doodleuk dat Robben en Messi nog steeds slapeloze nachten krijgen door deze man.

Courtois verdiende ook om in dit lijstje te zitten, al was het maar om het gebaar. Heeft met Athletico een fantastisch seizoen gedraaid en heeft veel mooie reddingen verricht, en dat als 20 jarige jongen in zijn eerste jaar in Madrid!

19 november 2012 om 17:07

Ja maar het gaat toch om de beste doelman van 2012? Of om degene die voor zijn doen het beste gepresteerd heeft? Want dan horen keepers als Vermeer etc er ook tussen.

ik wil niet veel zeggen maar Casillias is gewoon met afstand de beste. Cech is goed maar is zwak met 1 op 1 duels (shaktar dosnek-chelsea) Casillias is op alle gebieden goed. Snel, visie, duiken, reflexen, en een goede aanvoerder.

19 november 2012 om 17:20

Op basis van 1 mindere wedstrijd? Casillas krijgt er elke wedstrijd tegen Messi en co een doelpunt om z'n oren. Daar waar Cech juist Messi overheerst, zo kun je het ook bekijken.

19 november 2012 om 17:38

Ja inderdaad zoals bij de vrije trap waar hij hem bewust door liet, maar dat mijn mening erover. Dat was laatst tegen Barca het geval, waar hij zeker meer had kunnen doen om die bal van Messi tegen te houden.

Dat moet Iker worden, toch wel met een behoorlijke afstand de beste hoor
kampioen van Spanje en Euro 2012! mensen die zeggen dat Spanje ook met Valdes, De Gea of Reina had gewonnen, slaat nergens op. hij heeft Spanje er zo vaak in gehouden.
Cech goeie 2e. Buffon 3, Neuer 4, Hart 5. Lloris en Diego Alves eervolle vermeldingen.

Ik vind het elftal van het jaar maar een rare prijs. Waarom? Omdat het een uitverkiezing is over een kalenderjaar en nagenoeg alle spelers spelen in competities die de jaarwisseling overlappen. Ze kunnen beter opteren voor een elftal van het seizoen in mijn ogen. Nu kijk je toch voornamelijk naar de eerste helft van 2012 omdat daar de prijzen verdeeld worden. De eerste seizoenshelft van 2012-2013 is veel minder interessant om mee te wegen.

Lastige keus. Ik vond Cech slecht een handjevol goede wedstrijden keeper in de Champions League maar vond hem in heel veel wedstrijd onder andere op het EK ook erg matig tot slecht. Kortom ik vond Cech geen goed constant niveau halen. Jammer want ik vind dat Cech na zijn hoofdblessure nooit meer de oude is geworden.

Buffon is ook niet verrassend, vond hem misschien wel de beste keeper op het EK, wat heeft hij man er (op de finale na) toch ballen uitgehaald. Daarbij wat minsten zo belangrijk is is hij met Juventus ongeslagen kampioen geworden. Heeft dus geen wedstrijd verloren. En ook zeer weinig tegentreffers gehad.

Hart is een goede talentvolle keeper, kampioen met Engeland geworden maar vind hem niet de beste en heeft dit seizoen van alle keepers ook niet het beste gepresteerd. Hij is wel top-5 van de wereld maar geen top-3.

Neuer ben ik vanaf zijn eerste wedstrijd bij Schalke een groot fan van. Je zag de eerste wedstrijd van hem gelijk al dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat hij bij de beste keepers van Europa zou horen. Maar ik vind persoonlijk dat Neuer niet zijn beste seizoen heeft gehad. Hij is enorm goed, en ik denk over het algemeen na Casillas de beste keeper op dit moment.

Casillas, ja wat moet je daar nog over zeggen. Is een fenomeen. Vanaf zijn 17e eerste keeper bij Madrid. Heeft volgens mij alles gewonnen wat er te winnen valt en ook dit jaar was hij op wat schoonheidsfoutjes weer uitstekend.

Waar moet je hier op beoordelen? Als je gaat beoordelen op basis van drie pijlers. Namelijk:
- Beste doelman in het algemeen.
- Hoe goed deze doelman het heeft gedaan voor zijn doen.
- Wat heeft hij gepresteerd het afgelopen seizoen.

Als ik op basis van deze drie punten moet beoordelen dan kom ik voor mijzelf dit jaar op Buffon uit.

19 november 2012 om 17:42

Ik ben het volkomen met je eens! Jammer van Cech dat hij zijn top niet meer heb gehaald na zijn blessure. Toch vind ik het wel moeilijk om te kiezen wie der in het beste team mag spelen als keeper, Zoals je al zei op wat gaan ze beoordelen? Ik Hoop en gun het cech maar dat is waarschijnlijk omdat ik fan van hem ben en het ook wel verdient. misschien over paar jaartjes dat courtois de beste keeper word

19 november 2012 om 18:26

Ja we kunnen het allemaal Cech wel gunnen maar ik vind niet dat dit soort prijzen om basis van een gun-factor moeten worden beslist. Cech was gewoon van al deze vijf dit jaar gewoon over het algemeen genomen het minste.

Courtois weet ik niet hoor. Ik denk persoonlijk dat Hart en Neuer de dienst gaan uitmaken na het tijdperk Casillas, Cech, Buffon. Ik vind Courtois een prima keeper, maar vind Hart en Neuer over meer potentie beschikken. Daarna komen jongens als Courtois, Sczcesny, Leno, Rafael, de Gea en ter Stegen. Lloris heb ik nog een beetje mijn twijfels bij of hij nog richting Neuer/hart gaat of meer richting die andere groep gaat.

20 november 2012 om 16:52

Zeker weten qua keeper vind ik hem ook niet de beste, maar ook dankzij hem hebben zij de cl gewonnen. Courtois is met een zeer goed seizoen bezig staat 2e in Spanje wat heel erg moeilijk is met Real Madrid en Barcelona in de Primera Division. Courtois heeft der minder door gelaten dan Valdes, nou vind ik hem ook geen top keeper maar toch de keeper van Barcelona.

Die uitslag kan mij weinig boeien, man Petr Cech was veruit de allerbeste keeper van vorig seizoen.
Niet alleen in de kwartfinales CL hield hij Chelsea overeind. in de halve finale tegen Barcelona was hij geweldig met de hoogtepunt die prachtige save van Messi zijn inzet, via de top van zijn vingers ging die bal belande die pal tegen de paal. Dat was fenomenaal!

bezorgd Messi en Robben tot de dag van vandaag nog steeds slapeloze nachten(nog nooit gescoord tegen Cech). Deed wat Neuer niet lukte en dat is de cup met de grote oren winnen. Samen met Didier Drogba zijn hun de geschiedenis ingegaan als legendes. Cech verdiend meer krediet.

19 november 2012 om 17:39

Daar ben ik het mee eens ondanks dat ik een Madrid fan bent, vind ik echt uit diepe uit mijn hart dat Cech hem dik en dik verdiend...

Casillas is zo belangrijk voor elk team waarin hij speelt in en buiten het veld. De andere hebben dat minder. Ook is hij ook meer een echte leider en bewijst het al vele jaren op het hoogste niveau. Gezien de prijzen die hij heeft behaald dt jaar (ek, Kampioen spanje en supercup Spanje) zou dit voorm ij tochde terechte winnaar zjin, hoewel ik ook groot fan ben van neuer. Casillas = Koning, Neuer = Prins

ik vind zelf cassilas de beste maar hoop dat cech het word!!!

Al zeg ik het als Barca fan, ik vind Cassillas gewoon de beste keeper van de wereld. Persoonlijk vind ik Hart ook een hele goede keeper die zich erg goed heeft ontwikkeld bij city en hij had natuurlijk een groot aandeel gehad in het behalen van de premier leaugue maar het zou mij niks verbazen als Cassillas wederom wint.

Buffon verdiend hem zeker wel. Ongeslagen kampioen en heeft beste gekeept in afgelopen EK. Cech verdiend hem ook wel omdat hij CL heeft gepakt , ook groot aandeel had.

Casillas was altijd mijn favoriet samen met Buffon echter is Joey Hart hier tussengekomen.

Mijn stem gaat naar Joey Hart, wat is hij enorm goed geworden!! Op alle keepersgebieden verslaat hij de andere keepers op het moment net als vorig jaar.

Petr Cech verdient het om te winnen door zijn wedstrijden in de Champions League, dan ga ik met Casillas voor de Primera Division en zijn wedstrijden tegen barcelona
1. Cech
2. Casillas
3. Hart
4. Neuer
5. Buffon

19 november 2012 om 17:48

Hier doe je Buffon te kort. Hij heeft zijn aandeel gehad in de finaleplaats van Italië en nog knapper is de gigantische ongeslagen reeks van Juventus. Hart vind ik daarentegen erg wisselvallig. Een topkeeper natuurlijk, nog jong en heel talentvol, maar ten opzichte van de andere vier is Hart de meest wisselvallige in mijn ogen.

19 november 2012 om 19:38

Daar heb je eigenlijk wel gelijk in, maar Hart keepte top in een competitie waar der veel meer word aangevallen en hij was hartstikke belangrijk in een historisch kampioenschap.

Ik hoop dat Cech wint. Heeft Chelsea met goede reddingen de CL bezorgt.

Dit dan?

Casillas
Ramos
Kompany
Terry
Silva
Xavi
Xabi Alonso
Iniesta
Messi
Van Persie
Ronaldo
19 november 2012 om 18:36

Je vergeet pirlo. Die heeft echt een geweldig seizoen gehad

19 november 2012 om 18:45

Pirlo Xabi Alonso ?

Kijk ik vind het bijzonder dat Casillas,neuer en hart genomineerd zijn, terwijl ze bijna niks hebben laten zien. Persoonlijk vind ik dat meeste mensen geen verstand hebben over keepers. Neuer is geen topper maar een redelijke keeper die regelmatig rare fratsen uithaalt. Hart straalt geen rust uit en is zeer zwak in het hoge ballen. Casillas is een goede keeper die overschat is. En omhoog geschreven zijn i.v.m het media en mensen die elkaar napraten. Buffon is wel een topper met 2 zwakke punten voornamelijk hoge ballen. en meevoetballen. Er zijn veel betere keepers die nominatie verdienen. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik hoop dat cech hem wint. Dat heeft hij wel verdiend.

Wat mij betreft word het Petr Cech. hij is al jaren een betrouwbaar keeper en zou de plek in het wereld elftal verdienen.

Voor de aanvallers wordt het weer een keuze impossible.

Messi en Ronaldo staan er uiteraard sowieso in. Daarna heb je voor de 3e plek Van Persie en Falcao die beide fantastisch hebben gepresteerd. Met Rooney en Ibrahimovic heb je daar achter ook nog eens fantastische nummers 5&6.

Wat mij betreft zijn er drie die het verdienen en die elkaar niet veel zullen ontlopen. Ik heb het dan over Buffon, Casillas en Cech.

Buffon heeft vorig seizoen zeer weinig doelpunten geslikt bij Juventus, rond de 16 als ik mij niet vergis en had enkele cruciale reddingen waardoor ze kampioen werden. Ook met Italie keepte hij een ijzersterk tornooi, op de finale na dan waarin Spanje gewoon heer en meester was. Denk dat Cech en Casillas in Buffon's plaats ook doelpunten hadden geslikt in die finale tegen Spanje.

Cech dan, vooral in de Champions League uitstekend gekeept en zijn team bij momenten recht gehouden. In de competitie heb ik hem niet zoveel bezig gezien maar verwacht niet dat hij daar slecht is en dan plots in de cl goed. Wel een wisselvallig ek, ook mede door een mindere ploeg.

Iker Casillas dan, kampioen met Real Madrid en met Spanje Europees kampioen. Qua prijzen zou hij moeten winnen maar daar gaat het ook niet helemaal over. Hij keepte ook gewoon sterk afgelopen seizoen.

Echter gaat dit ook over de afgelopen vier maanden en daarin vond ik Casillas bij momenten een onzekere indruk maken, kan ook gewoon een mindere periode zijn. Maar goed, ik vind dat ze het alle drie verdienen. Ik ben niet bepaald objectief hier maar van mij mag Buffon na al die vervelende blessures het winnen.

Het elftal van het jaar is altijd zo vervelend, zeker omdat enkele zuid amerikanen bv geen ek hebben gespeeld. Maar goed, deze veldspelers zouden er bij mij instaan: Dani Alves, Ramos, Thiago Silva, Alba, Pirlo, Xabi Alonso, Iniesta, Ronaldo, Messi en Falcao/zlatan

Ik denk dat het ussen cech buffon en casillas zal gaan. Buffon in club en nationaal verband geweldig. Cech in club verband magistraal en in nationaal verband goed. Casillas is altijd geweldig / magistraal.

Casillas moet hem weer winnen. Hij was uitstekend bij Real. Zo redde hij tegen Bayern ook weer 2 penalty's. Maar ook bij Spanje keepte hij uitstekend en brak hij volgens mij zijn 2 vorige records van langste tijd zonder tegengoal. Ook op het EK niet te betrappen op een fout en tegen Kroatië een puike redding, maar ook tegen Portugal hield hij een penalty. Finale had hij ook weer een goede redding tegen Italië. Plekken 2 t/m 4 zijn voor Buffon, Neuer en Cech. Hart vind ik het minst van de 5.

Zie ik hier nou serieus dat Cech laatste staat. Dat zegt ook wel genoeg over het niveau van voetbalkennis op deze site...

1 Cech
2 Casillas
3 Buffon
4 Neuer
5 Hart

Vind Hart maar niets, vind Lloris toch een betere keeper, ondanks dat hij veel op de bank zit

Niemand geschokt over die keuze waarschijnlijk. Enigste die voorlopig onderschat wordt is De Gea, omdat hij toch een slecht begin kende (maar dat was in 2011). Vanaf januari herpakte hij zich. Eigenlijk hoort hij ook thuis in dit rijtje, maar goed, er mochten er maar 5 in en geen 6. Lloris is #7 beste keeper ter wereld. Vanaf dan heb je de Reina's, de Courtois', de Handanovic'en etc.

casillas gaat hem toch pakken dat weet ik zeker. hij heeft ek en competitie gewonnen en de super copa

@footy

bij Messi overheerste hij helemaal niet. door dat zwak spel van Chelsea dat ze verdedigend gaan spelen en dat ze Messi overhoop trapte kwam messi helemaal niet aan kansen toe. En die kansen die hij kreeg scoorde die. Daarbij nog een penalty op de lat en een bal van Alexis op de lat anders was er een totaal andere finale geweest

19 november 2012 om 20:13

Als, als, als... Uiteindelijk ging Chelsea door ten koste van Barca. En Cech had echt wel enkele geweldige reddingen in huis.

'en die kansen die hij kreeg scoorde hij'. Blijkbaar niet, anders had hij de penalty er wel ingeknald en ging Barca wss door.

Mijn dream team van afgelopen seizoen.

Iker
Ramos
Chiellini
Kompany
Messi
Pirlo
Xavi
Ronaldo
Iniesta
Rooney
v Persie

Casillas is normaal de beste keeper van de wereld, maar Cech is degene die deze prijs echt verdiend. Cech was in de CL geweldig en zonder hem (en Drogba) had Chelsea nooit de CL gewonnen. Bovendien keepte hij ook geweldig in de competitie en zonder Cech had Chelsea vorig jaar nog veel meer tegendoelpunten gekregen. Spelers als Messi en Robben hebben gewoon nog nachtmerries van hem. Hoewel ik Casillas verreweg de beste keeper van de wereld vind, vind ik dat Cech vorig jaar de beste keeper was en daar gaat het bij deze prijs om.

Vermeer heeft dit seizoen in ieder geval al beter gepresteerd als Hart in de CL dus als die zo door gaat zal hij wel genomineerd worden volgende keer.

Tja alle 5 keepers hebben een grote prijs gewonnen, behalve Neuer. Verder heeft Casillas wss de meeste (grote) prijzen gewonnen, nl landstitel en EK. Cech heeft de CL gewonnen en Buffon en Hart landstitel. Daarom zou ik de top 5 als volgt zetten (al mag van mij Cech ook op plek 1 staan).

1. Casillas (cech)
2. Cech (casillas)
3. Buffon
4. Hart
5. Neuer

vond Iker Casillas, nou niet bepaald spectaculair dit jaar...

Ik denk dat het tussen Casillias en Cech gaat en daarachter komt Buffon dan neuer dan Hart.

Ongelooflijk dat Casillas uberhaupt nog op dit lijstje staat, er waren toch tal van keepers die het dit jaar stukken beter hebben gedaan, maar omdat het Casillas is, wordt hij weer beschouwd als de grote kanshebber.

19 november 2012 om 22:09

Casilias is landskampioen geworden en heeft het Ek gewonnen. Maar ik ben er mee eens dat andere keepers beter hebben gepresteerd..

5 fantastische keepers natuurlijk. Maar ik zou gaan voor Cech.. Cech maakte een ongelooflijke redding tegen Liverpoo(kopbal Carrol)l(voor mij de een van de mooiste ooit). Cech heeft overigens ook nog eens de CL gewonnen..

Waar is Fernando Muslera ? ik denk tog echt dat hij in de top 5 moet zitten

Cech moet deze gewoon winnen. Alleen op het EK heeft hij een blunder gemaakt en verder heeft hij het hele jaar gewoon geweldig gekeept. Casillas heb ik in de weinige wedstrijden die ik van hem heb gezien al fouten zien maken (dat geldt ook voor Neuer). Hart vind ik dit seizoen nog niet heel erg overtuigen (wel een paar geweldige wedstrijden ertussen zitten). Ik zou het ook kunnen begrijpen als Buffon de prijs wint.

Ik had eerder Llorris gezien op de lijst ipv van Casillas.

Casillias is ongekent nr 1 van de wereld, maar had vorig seizoen nou niet veel te doen of hij was niet erg goed.

Maar ik denk dat Hart wel eens kan winnen, omdat hij het zo goed deed.

Alleen al tegen Dortmund thuis in de CL dit jaar was hij ongenaakbaar.
Dortmund had met 0-8 gewonnen daar als Hart er niet in stond.

Hier kun je toch eigenlijk niet uit kiezen. Persoonlijk vind ik dat Hart vorig seizoen wel erg veel belangrijke reddingen heeft gedaan, waardoor City uiteindelijk toch landskampioen is geworden. Champions League was hij ook een van de betere (of de rest was dramatisch).

Neuer is een beretalent. Die gaat er zeker nog wel komen, maar is er nog niet. Desalniettemin staat hij gewoon terechti in dit rijtje.

Buffon heeft Italie nagenoeg persoonlijk in het EK gehouden. Verder hoor/ zie je er (internationaal) weinig van. Dat is jammer.

Cech heeft Chelsea, samen met Drogba, naar de champions league gebracht. De rest van het team leek eigenlijk nergens op. Alleen door hen zijn ze verder gekomen.

Dus zeg het maar.... Moeilijke keuze hoor. Ik denk dat Casillas het toch weer gaat worden. Die heeft met Spanje toch een naam mee, terwijl ik hem niet bepaald de allerbeste vind.

Deze vijf keepers hebben het stuk voor stuk verdiend om genomineerd te worden. Ze hebben ieder een goed seizoen gedraaid en zijn ook nu weer goed op dreef. Persoonlijk gun ik het Petr Cech het het meest. Hij was zo geweldig tijdens de Champions League. Hij speelde een hele grote rol in het winnen van de Champions League met heel veel belangrijke reddingen. Wat mij betreft de beste keeper die er momenteel rondloopt.

Allemaal zwaar verdiend ! Toch gun ik het Cech het meest buiten het feit dat hij al 6 jaar naast de boot pist ! Mede dankzij zijn aandeel in de CL

Ik vind dat Casillas het verdient. In mijn ogen samen met Buffon de beste doelman ter wereld!

Casilias heeft maar 1 tegen doelpunt bij Euro 2012 Gehad en neuer werd al gepunterd in ze kont door balotelli en bufffon kreeg 4 doelpunte tegen in de finale Engeland (joe hart) kwam niet eens in de buurt bij de halve finale petr Cech moet eerst ze muts weghalen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

666 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren