Christian Poulsen: twijfelaankoop van Ajax

Dinsdag, 28 augustus 2012 om 11:35 door Liverpool92

De Deen Christian Poulsen wordt geboren op 28 februari 1980. Sinds 22 augustus 2012 speelt hij voor de, wat mij betreft, mooiste club van Nederland: Ajax. De transfer van de Deens international komt voor velen toch uit de lucht vallen, en dat beviel mij wel. Het mooie aan transfers die uit de lucht vallen is namelijk dat je alle reacties in één bericht ziet. Het peilen van de algehele opinie van de Voetbalzone-bezoeker is dus veel makkelijker. Om te weten wat men op deze site van de komst van Niklas Moisander vindt, is een stuk ingewikkelder. Moet je onmiddellijk vierhonderd berichten af.

/

De algehele opinie was echter verdeeld. Om het nog maar zacht uit te drukken. Eigenlijk had iedereen wel een andere mening over de aankoop van de transfervrije middenvelder. De gemiddelde Ajacied 'wist niet helemaal wat hij er mee aan moest', de bovengemiddelde Ajacied vond Poulsen 'een middenvelder met weergaloos loopvermogen die de temperatuur in de kleedkamer kan bepalen' en de Ajacied die onder het gemiddelde bungelt vond hem 'een kloteaankoop, want hij speelde heel slecht bij Liverpool'. De Feyenoorders schaarden zich achter die laatste groep, de PSV-ers vergeleken hem met Van Bommel en verder kwamen er nog meer verschillende meningen langs.

Als Liverpoolvolger kan ik mij toch niet onttrekken aan de mening dat Poulsen bij The Reds echt ongelooflijk slecht was. Stel je Bart Biemans voor met een ernstig oogprobleem en slechts één been. Zoiets ongeveer. Desondanks voel ik mezelf toch een gemiddelde Ajacied. Poulsen heeft bij andere clubs aangetoond een begenadigd voetballer te zijn, maar dat lullige Liverpool-jaar blijft door mijn hoofd spoken. Hij was twaalf wedstrijden lang de zwakste schakel. Zijn harde spel maakte hem ook niet al te populair en dus zit ik nu al sinds zijn komst in dubio.

Morten Olsen vindt hem echter wel een goede voetballer. En hij kan het toch echt weten. Hij werkte tien jaar samen met Poulsen als bondscoach van Denemarken, waar Poulsen tot 92 interlands kwam. Dat is een hoog aantal, en dat werkt dan toch weer in het voordeel van de verdedigende middenvelder. Op het EK werd hij echter uit de basis gespeeld door Niki Zimling. Niks te nadele van Niki Zimling, maar dat is nou niet bepaald een wereldspeler. Het heft elkaar opnieuw allemaal heerlijk op. En zo is het al twee dagen. Als ik een positief punt over de Deen heb gevonden, is er weer een negatief punt dat de stand weer gelijk trekt.

Want ik wil zo graag dat het lukt. Ik gun het Ajax, ik gun het Frank en ik gun het Christian, die nu al 'de nieuwe Tainio' wordt genoemd. Ik hoop daarom maar gewoon dat hij het niveau dat hij had bij Sevilla en Schalke 04 gewoon weer oppakt. Dat ie lekker 'op z'n Anita's' de bal afpakt en vervolgens de hele opbouw regisseert. Dat we met z'n allen in de Arena die gruwelijke belediging van Olsen maar vergeten. Want, hoe talentloos een speler van Ajax ook is, je mag hem niet vergelijken met Mark van Bommel.


Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 21 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 7200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door skopuh)

Leuk stuk om te lezen! Ik ben het ook met je eens, ook ik heb mijn twijfels.
Ik vind het leuk om te lezen als er een stukje humor in zit, mooi geschreven!

Ik vind er niets in zitten.

Geen enkele informatie, geen nieuwe blik op een speler, maar enkel een eenvoudige, korte samenvatting wat het algemene beeld is van deze speler. Spelling is wel aardig, dus 2 sterren.

28 augustus 2012 om 14:19

Nee, dit is het gewoon niet.

@hen_nie
Spelling is wel aardig, lees die eerste zin nog eens:
"de Deen Christian Poulsen wordt geboren op 28 februari 1980." Hij wordt(!) geboren in 1980. Voor de rest is de spelling en grammatica ook niet geweldig dus ik kan met dit stuk helemaal niks.

Naast dat er vrij weinig nieuws, interessants of leuks in zit, is het Nederlands ook nog slecht.

28 augustus 2012 om 14:48

@ Torres94

Spelling is wel aardig betekent iets anders dan de spelling is goed.

28 augustus 2012 om 15:01

Kan je me even uitleggen wat er mis is met die eerste zin? :$

29 augustus 2012 om 08:49

Onzin jongens, je kunt zo'n zin gewoon vanuit een historisch perspectief schrijven, dus met "wordt" is niks mis. Geef gewoon inhoudelijk commentaar op het stuk en ga niet azijnpissen over een zin die schrijftechnisch gewoon OK is.

Op zich een aardig, luchtig stukje, maar mist daardoor wel wat diepgang, en dat zie ik toch liever.

De sneer naar Van Bommel kan ik nog wel waarderen, leuk gevonden. Maar het zit blijkbaar toch nog diep dat hij er ooit als middenvelder drie inprikte in de Arena.

29 augustus 2012 om 16:32

ten eerste is het dan geen spelfout maar een grammaticale fout, ten tweede kan een schrijver gebruik maken van een "preasens historicum", dwz een tt die een gebeurtenis uit het verleden beschrijft, opdat de relevantie van de gebeurtenis wordt benadrukt

tja,zullen we eerst die jongen een paar wedstrijden laten spelen voor we er van alles over zeggen,wie weet is het helemaal niks,maar voor hetzelfde geld is het een schot in de roos.

Wat een verschrikkelijk slecht stuk dit zeg....ik vind het niet erg als je vergelijkingen maakt die hout snijden, maar dit slaat werkelijk waar helemaal nergens op. Is dit humor?

Toch falen zeer veel spelers bij Liverpool, Poulsen speelde alvorens bij Liverpool te gaan geweldig bij Schalke en Sevilla en redelijk bij Juventus. We kunnen niet zeggen dat het aan het talent van de speler ligt want de club of eigenlijk de staf zijn mede verantwoordelijk voor het falen van Poulsen en dit hebben we niet alleen bij hem gezien maar ook bij andere spelers zoals Caroll die geweldig speelde bij Newcastle maar zeer hard faalde bij Liverpool of Dozning ofhednerson. Er is iets met Liverpool... je hebt wel spelers die het geweldig doen zoals Suarez en Gerrard . Wat Poulsen betreft, volgens mij zal hij goed spelen bij Ajax , hij blundert wel af en toe , dit heb ik meerdere keren meegemaakt maar wanneer hij balverlies lijdt doet hij er ook alles aan de bal terugtekrijgen. Hij is gewoon iemand die balans moet bezorgen bij Ajax een eliderfiguur tussen al die jongelingen. Misschien was poulsen gewoon niet gekneed voor het Engelse voetbal...

Ik zou Poulsen de nieuwe Teemu Tainio willen noemen. Beide loopbanen voltrekken zich exact hetzelfde. Beide spelers begonnen bij een goede club in eigen land. Daar maakten zij indruk en knokten zch snel in het nationale elftal van respectievelijk Denemarken en Finland. Vervolgens togen ze beiden naar een club die (op dat moment) een goede naam had in Europa. Tainio verkaste naar AJ Auxerre, Poulsen vertrok naar Schalke 04, beide spelers kwamen lastig op gang, maar speelden zich vervolgens in de basis. Vervolgens kwamen er grotere clubs op hun pad, Tainio mocht onder Martin Jol voor de Spurs gaan voetballen waar hij een gewaardeerde kracht werd. Poulsen werd een gewaardeerde kracht bij Sevilla en Juventus. Clubs die in die tijd met de Spurs vergelijkbaar waren (juve was minder dan nu, Sevilla beter).

Vervolgens komt de terugslag: Tainio kwam bij de Spurs minder aan de bak en vertrok naar Sunderland waar hij uiteindelijk ook faalde, zoals Poulsen keihard afging bij Liverpool. Beiden gingen op een nog lager niveau spelen: Tainio werd verhuurd aan Birmingham City, alwaar hij slechts 6 duels meespeelde. Poulsen vertrok naar het reeds gepromoveerde Evian in Frankrijk. Zowel Tainio als Poulsen speelde redelijk, maar dat mag ook wel verwacht worden van spelers van zulk een statuur bij dergelijke clubs. Wel werden beiden uit de basis gespeeld bij hun nationale teams, het jaar voor ze richting Ajax gingen.

Vervolgens vertrekken ze beiden naar Ajax. Tainio mislukte hopeloos. De vraag is: wat gaat er met Poulsen gebeuren? Degenen die beide loopbanen eens goed naaste elkaar hebben gelegd weten het al op voorhand ;

31 augustus 2012 om 00:18

Appels en peren verhaal. Eerst kijken en dan concluderen. Glazen bol verhaal blablablabla. Komop zeg.

31 augustus 2012 om 10:06

Het is ook bedoeld met een knipoog ;

31 augustus 2012 om 13:39

Het is gewoon echt zonde van je tijd! ;

niks nieuws het nieuwe info het is meer een samenvatting. geen spelfouten en gramatisch gezien is het goed dus 3 sterren

goed stuk met leuke humor

Mensen lief hoe kun je in vredesnaam zo'n stuk schrijven over een speler die nog geen minuut in Ajax 1 gespeeld heeft? Wacht nou eens af voordat je met een oordeel komt.

28 augustus 2012 om 16:16

Als je het stuk begrijpt, snap je dat ik nog niet eens een oordeel vel. Niet alleen naar de titel kijken voortaan.

28 augustus 2012 om 16:22

Nee klopt, ik heb het stuk dan ook niet gelezen. Want ik ga geen stuk lezen omdat iemand denkt verstand van iets te hebben, zonder dat hij wat heeft gezien.

28 augustus 2012 om 17:17

Je doet nog steeds alsof ik al een oordeel heb, terwijl ik juist aangeef nog helemaal geen vooroordeel te kunnen vellen, omdat er te veel plussen en minnen zijn om een duidelijk verschil te hebben.

Nou ja, laat ook maar. Als je het stuk niet leest, maar vervolgens wel een oordeel hebt (de pot verwijt de ketel heet dat) ben je geen discussie waard.

28 augustus 2012 om 16:22

Daarom staat er ook twijfelaankoop en niet geweldige aankoop eeh.

Ik ga deze CE niet beoordelen.
Ik word een beetje moe van het afkraken van spelers zonder dat ze nog maar 1 minuut hebben gespeeld.
Ik word een beetje moe van al die betweters die een mening geven en tegelijkertijd hu mening indekken zodat ze achteraf altijd gelijk hebben.
Ik word een beetje moe van het geklaag over instelling van spelers, is echt een modeverschijnsel.
Ik word een beetje moe van van dat gebazel over werken voor hun centen, alsof ze dat niet doen.
Ik word een beetje moe van het feit dat supporters denken het voor het zeggen te hebben bij de miljoenenbedrijven die voetbalclubs nu eenmaal zijn.
En ik word moe van het feit dat mensen vz aangrijpen om op ongepaste wijze mensen te moeten veroordelen.
Kortom: Ik ben best wel moe. Lol
Maar de artikelen blijf ik lezen

29 augustus 2012 om 22:33

Ik word een beetje moe van het feit dat jij telkens moe wordt.

On: Die eerste zin klopt toch al niet?

Mijn mening over Poulsen. 2 jaar terug was die nog goed maar vorig jaar bij Evian zat hij niet eens bij de best presterende spelers. Ik ga er vanuit dat Ajax hem gekocht heeft als back-up voor iemand anders. Boccara is een aardig talent komt ook uit Frankrijk, die jongen is een erg mooie toekomst weggelegd dus die zal op termijn wel de positie van CVM invullen.

In je artikel heb je het eerst over de gemiddelde Ajacied en kon me hier nog iets bij voorstellen als een dwarsdoorsnee van de supporters van deze club. Toen je het daarna had over mensen die "boven" en "onder" dit gemiddelde zaten ben je me echt een beetje kwijt geraakt.

Ik mis erg de kwalificatie waarop mensen boven of onder dit gemiddelde komen is dit op intelligentie niveau, positivisme, voetbalkennis of misschien heel iets anders. Ben erg benieuwd naar je antwoord!

Vond het geen meerwaarde hebben dat je jouw voorkeur voor Ajax uitspreekt in de eerste alinea, maar de voorbeelden die je in de 3e en 4e alinea noemt maken veel goed en zorgen ervoor dat ik toch blij ben de moeite te hebben genomen om het artikel te lezen.

Slechte CE. Ik snap ook niet wat je op het eind nou eigenlijk zegt. Eerst zeg je dit: 'morten Olsen vindt hem echter wel een goede voetballer.' En daarna zeg je dit: 'dat we met z'n allen in de Arena die gruwelijke belediging van Olsen maar vergeten.' En al helemaal die laatste zin. Je mag hem niet vergelijken met Mark van Bommel? Is dat grappig bedoeld?

Je zeg ook helemaal niets in je stuk. Het lijkt alsof je een stuk schrijft omdat je persé een stuk wilde schrijven. Ik kan hier helemaal niets mee.

Het spijt me, maar ik vind dit echt geen goede CE. Op het moment dat ik dacht dat je je inleiding af aan het ronden was, had ik nog maar 1 alinea te gaan tot je conclusie, en dat hoort niet in een goed betoog. Je kan deze hele CE ongeveer samenvatten tot: "niemand weet wat we bij Ajax van Poulsen moeten verwachten, en ik zelf eigenlijk ook niet". Dat is toch niet de bedoeling? Je schrijft wel redelijk, maar er zit totaal geen idee achter deze CE. En zelf vind ik de sneer die je op het eind naar van Bommel uitdeelt al helemaal onredelijk, al wordt dat gevoel extra versterkt doordat ik vind dat je in deze CE zelf eigenlijk niets te melden hebt.

Deze clubexpert leest vrij aardig weg maar lijkt meer op een samenvatting van een marktonderzoek waarna (te) kort de eigen mening onderbouwd wordt.

Gezien de jeugdspelers (boccara) die eraan komen is dit de ideale tussenoplossing. Ik denk dat Poulsen erop gebrand is nog één keer zijn kunstje te laten zien. Daarnaast is er een aardige Deense enclave bij Ajax waardoor hij in een gespreid bedje beland.

Naar mijn idee dus veel ingrediënten om er een succes van te maken.

Het laatste stukje over van Bommel is gewoon voetbalhumor. van Bommel heeft zich met zijn (slinkse) acties niet echt populair gemaakt in Amsterdam.

Het is gewoon afwachten hoe goed deze speler nog is. Hij heeft een behoorlijk CV opgebouwd met o.a. Schalke, Sevilla en Juventus. Alleen is hij ondertussen wel afgegleden tot het niveau van Evian. Het baart mij ook zorgen dat hij niet meer in de basis staat bij Denemarken.

Maar zoals ik al zei, het is gewoon afwachten hoe goed hij echt nog is.

Ik hoop dat Frank de Boer het middenveld, zoals het tegen NAC stond, laat staan. Ik heb zelden zo'n goed middenveld gezien. Schøne doet het fantastisch als controlerende man, en met Eriksen en Serero ervoor heb je zowel creativiteit als techniek, loopvermogen en inzicht.

Enoh en Poulsen kunnen goede backups zijn (het niveau in de Champions League vereist toch wel wat anders dan een 'avondje' Nac) met ervaring. Eigenlijk heeft Ajax het gewoon al weer heel aardig voor elkaar: Sana en Boerrigter op de vleugel, Siem de Jong in de spits en met Moisander voor Vertonghen.
Eigenlijk nog een linksback erbij (dijks is een talent, maar komt nog te kort voor het Ajax-niveau) en dan kun je meespelen om de tweede plaats in de Cl-poule.

aardig stuk, maar het blijft natuurlijk koffiedik kijken

'stel je Bart Biemans voor met een ernstig oogprobleem en slechts één been.'

Meesterlijk zinnetje dat op zichzelf dit stukje al de moeite waard maakt. Verder ook lekker vlot geschreven, ik heb me een minuut vermaakt.

"want, hoe talentloos een speler van Ajax ook is, je mag hem niet vergelijken met Mark van Bommel."

Met die opmerking pak je drie sterren

Ik heb hem alleen afgelopen dinsdag op de training zien spelen, dus ik kan nog geen oordeel over hem geven. Van clubs als Liverpool en Juventus ken ik hem eigenlijk ook niet zo goed. Maar wat ik dus begrijp, is dat hij (alleen) bij Liverpool gewoon een slecht jaar heeft gehad. Het ligt toch ook voor een deel aan de club waar je speelt, of je op je plek bent, of de speelstijl je ligt etc. Zo was Sana in Zweden ook geen topper, maar heeft hij hier in die paar wedstrijden al heel wat laten zien (en zegt ook dat Ajax helemaal bij hem past). Dus ik hoop dat ook Poulsen kan verrassen, zoveel alternatieven hebben we niet voor die positie..

Ach, weet je, was Ooijer nu zo'on fantastische aankoop? qua wedstrijden bij Ajax zeker niet, maar hij was wel erg belangrijk in de kleedkamer. Al hoop ik natuurlijk wel dat Poulsen meer gaat toevoegen in het veld, dan Ooijer.

In Frank We trust!

Goed stuk om eens te lezen.
Ik wist niet veel van deze speler en dit geeft al wat meer opheldering over wie hij is en wat hij kan.
Ik denk dat een basisplaats bij Ajax hem wel moet lukken maar niet als topper, dus nog altijd lager niveau dan Eriksen.
Die basisplaats krijgt hij dan ook alleen maar omdat Anita en Theo weg zijn maar ik denk dat hij een degelijke vervanger is.
Ik hoop (en dat gebeurt niet vaak) dat deze aankoop van Ajax succesvol is en ik gun hem het beste in Amsterdam.
Hopelijk dat hij de laatste jaartjes van z'n carriere nog eens wat gaat laten zien.

Leuk stukje, ik kijk met vol vertrouwen uit naar zijn debuut, want een 92 voudig international die gaat voetballen tegen RKC met een stel lekker ingespeelde Ajacieden aan zijn zijde, ja dat zie ik wel zitten. Daarbij heb ik vertrouwen in Marc, Frank, Wim & Dennis zij hebben verstand van zaken.

Ik ben helaas de site kwijt maar er was een stuk door een engelse vooraanstaande voetbalverslaggever geschreven, waarin haarfijn werd neergezet hoeveel winst, verlies, gelijk, doelpunten en tegendoelpunten er waren MET en Zonder hem. Mag jij raden welke er beter uit kwam. Elke van de genoemde statistieken waren duidelijk in het voordeel van CP. Dus, als je wat verder kijkt dan je neus lang is (lees: als je op internet zoekt ipv alleen online bij voetbalzone) dan vind je al snel hele andere invalshoeken.

Tevens werd er in dat stuk de oorzaak van de publieke opinie richting Poulsen vermeld. Roy Hodgson had hem aangekocht na het beginnen van de competitie. Club Legend Dalgish zag het naar verluid minder in hem zitten. Zodoende de negatieve houding en dus de "fail" van CP bij Lfc.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Ajax heeft samen met Stoke City en Valencia zijn pijlen gericht op Mahmoud Saber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren