‘Real had in 2003 de beste spelers, maar wat hebben ze gewonnen?’

Zondag, 22 juli 2012 om 23:00
/

HOENDERLOO - Verscholen in de bossen tussen Arnhem en Apeldoorn ligt een Golden Tulip Hotel waar menig voetbalteam zich al jaren in alle rust kan voorbereiden op wat komen gaat. Het verblijf in Hoenderloo is uitgegroeid tot een begrip in de voetballerij.

Door QASIM HAKIM

In dit geval gaat het over AZ, dat zich hier begint te focussen op de voorronde van de Europa League en het Eredivisieseizoen, terwijl het Olympisch team van Marokko zich er klaarstoomt voor de aankomende Spelen in Londen. Het is rond de klok van kwart voor twee spitsuur in de loungeruimte van het hotel. De selectie van de Alkmaarders is met ronde buiken van tafel gelopen na de middagmaaltijd. De Marokkanen van bondscoach Pim Verbeek benen in tegengestelde richting om hun lege maag juist te gaan vullen. Er worden onderweg veel handen geschud, want de Noord-Afrikanen hebben natuurlijk een Nederlands getinte staf en daarnaast spelers die geboren en getogen zijn in ons land. Soufian El Hassnaoui en Imad Najah bijvoorbeeld, maar de bekendste spelers van het ‘Nederlandse’ viertal zijn natuurlijk Nordin Amrabat en Zakaria Labyad.

/

Na de lunch is Labyad de eerste die aanschuift. Het was een bewogen seizoen voor de aanvallende middenvelder, waarin hij kenbaar maakte transfervrij naar Sporting Portugal te vertrekken, terwijl PSV beweert dat hij contractbreuk pleegt. Labyad laat de betrokken clubs met elkaar praten, wellicht onderhandelen. Zelf focust hij zich op de Olympische Spelen, een uitgekomen droom die niet meer verpest mag worden. “Dit is natuurlijk geweldig, vooral omdat het voor het Marokkaanse voetbalteam lang is geleden dat ze deelnamen aan de Olympische Spelen. Je doet mee aan een toernooi waarin topteams als Brazilië, Groot-Brittanië en Spanje acteren.”

Laatstgenoemde is een tegenstander van de Marokkanen in Groep D. “We spelen de derde en laatste wedstrijd tegen Spanje. Natuurlijk kunnen wij Spanje verslaan, maar het is beter wanneer voorafgaand aan dit duel al zes punten hebben. Dat moet kunnen, met tegenstanders als Honduras en Japan. Maar niemand mag onderschat worden.” Labyad zegt namelijk dat alle zestien landen kansrijk zijn. “Je weet toch nog wel dat Real Madrid de allerbeste spelers van de wereld had? Wat hebben ze uiteindelijk gewonnen? Natuurlijk heeft iedereen het over Brazilië en Spanje, landen met geweldige voetballers. Maar het gaat om het collectief, geloof me.” Labyad heeft een punt. Hij doelt op het Real Madrid, dat in de zomer van 2003 David Beckham kocht van Manchester United. De Engelsman ging Ronaldo, Zinédine Zidane, Luís Figo, Roberto Carlos en Raúl vergezellen als zesde Galáctico, maar pas in 2007 werd Becks voor het eerst kampioen van Spanje. Toen waren Zidane, Figo en Ronaldo al vertrokken uit de Spaanse hoofdstad.

/

“Ik kan me voorstellen dat andere ploegen Marokko zullen onderschatten”, zegt Labyad. “We zijn een Afrikaans land en daar wordt vaak van gezegd dat het ontbreekt aan tactisch vermogen. Met jongens zoals Adelaziz Barrada (Getafe), Houssine Kharja (Fiorentina), Zouhair Feddal (Espanyol) en Nordin (Amrabat) hebben wij echter spelers in huis die weten wat er gevraagd wordt.” Labyad draait zich een kwartslag als hij wat gestommel hoort, het zijn dichterbij komende voetstappen met de daarbij horende gedaante van Nordin Amrabat. Inderdaad, als je het over de duivel hebt…. “Sorry, dat ik te laat ben.” Het is hem vergeven. De in Naarden geboren aanvaller brengt altijd zoveel enthousiasme met zich mee, dat je het hem wel moet vergeven dat hij zich niet stipt aan zijn afspraak heeft gehouden. Waar normaal gesproken een journalistieke dialoog pas na een minuut of tien op gang komt, is Amrabat een geschenk voor een journalist.

Het vizier en de vingers zijn gericht op zijn Blackberry, maar over zijn tong rolt meteen actuele voetbaltaal. Leg dat ding nou weg, gebiedt Labyad hem, maar Amrabat kan meedere dingen tegelijk. Hij bedient iedereen van informatie, zoals hij in het veld met zijn dribbels verschillende verdedigers kan bezighouden. Voetballend Nederland raakte hiermee echt bekend toen hij van FC Omniworld naar VVV verkaste en in Venlo tijdens het seizoen 2007/08 de pannen van het dak speelde. Een transfer naar PSV werd hiermee verdiend. “Om eerlijk te zijn ben ik weer het type speler dat ik bij VVV was, maar in de tussentijd heb ik me natuurlijk wel ontwikkeld. Bij PSV werd ik te zeer in een keurslijf gestopt. Aan de rechterkant blijven en een voorzet geven. Dat was het.” Labyad kijkt hem aan. “Een beetje zoals Beckham?” Amrabat beaamt de woorden van zijn maatje lachend. “Zo wilden de mensen bij PSV dat ik speelde, maar zo’n soort voetballer ben ik niet. Bij Kayseripsor kreeg ik mijn vrijheid weer terug. In de Turkse competitie wordt op het fysieke vlak veel van je gevraagd Het is keihard werken. Vergelijk het met Engeland.’’

/

Labyad: “Meer met Schotland toch?”, plaagt hij Amrabat. “Nee, Schotland! Jij dan? Met je Portugal!” De twee lachen. Amrabat: “Even alle gekheid op een stokje. De manier van voetballen in Turkije heeft veel weg van de Engelse stijl.” Van onderschatting mag geen sprake zijn, benadrukt de man die zijn toptransfer naar Galatasaray na maandenlang gesteggel te pakken heeft. “Eindelijk, ik ben echt opgelucht. Galatasaray, en ook Fenerbahçe en Besiktas, zijn topteams. Dat spelers als Ricardo Quaresma, Simão Sabrosa en Guti niet echt hun draai kunnen vinden bij Besiktas is veelzeggend. Ik ben blij dat ik de stap nu mag maken. Gaan spelen in de Champions League maakt één van mijn dromen werkelijkheid. En als ik naar de situatie van Zakaria kijk, dan maakt hij ook een stap vooruit. Vanuit de Portugese competitie is de stap naar een absolute topcompetitie makkelijker dan via de Eredivisie.”

/

“Neem Jan Vertonghen, afgelopen seizoen de beste speler van Nederland. Hij gaat nu naar een Engelse subtopper, Tottenham Hotspur. Jongens van Benfica zoals David Luiz, Ramires en Fábio Coentrão maakten meteen de stap naar een topclub. Luiz en Ramires spelen voor Chelsea, terwijl Coentrão nu het shirt van Real Madrid draagt.’’ Wellicht dat Amrabat de kampioen van Europa of Spanje met zijn nieuwe club tegenkomt in het lucratieve miljoenenbal. Voor hem geldt in ieder geval: één zomer, twee vervulde dromen. Dat is de prachtige realiteit, voor een jongen die lang moest wachten op een groot toernooi en een sportieve vooruitgang. “Ik meen wat ik nu ga zeggen. Deelnemen aan de Olympische Spelen is voor mij een grotere eer dan op een WK spelen. De allergrootste atleten van de wereld komen in Londen samen. Daar bij mogen zijn is toc

Poll

Vind jij het jammer dat Labyad en Amrabat niet voor Oranje hebben gekozen?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door kevink)

Laten ze bij Marokko eens de groepsfase van de Afrika Cup overleven, voordat ze een grote mond gaan opzetten. Qua spelersmateriaal is het een hele leuke selectie, echter lijkt het nergens op als ze met 11 man op het veld staan.

22 juli 2012 om 09:44

Ach man als een Oranje of Duitsland zich via de de Afrikaanse groep fases moesten kwalificeren voor een WK of EK dan hadden ze het net zo lastig gehad als Marokko. De velden zijn meestal helemaal naar de klote, de tegenstanders zijn fysiek veel sterker en ze maken er ook volop gebruik van tegen tactisch sterkere teams als Marokko en dan heb je nog de scheidsrechters die niet altijd even eerlijk zijn. Oh ja en dan zijn er nog spelers die nooit 100 procent geven voor het team om dat ze bang zijn geblesseerd de raken en hun plek bij hun eigen club kwijt te raken. Al deze factoren bij elkaar maken het gewoon lastig voor teams als Marokko om zich te kwalificeren aan een eindtoernooi. De meeste Marokkaanse voetballers kunnen zich moeilijk aanpassen aan Afrikaans voetbal en vandaar dat Marokko ons altijd teleur stelt bij een eindronde of de kwalificatie daar van..

Nou moet ik natuurlijk wel toegeven dat Oranje nog altijd een stuk sterker en succesvoller is, en de meeste Marokkanen weten dat gewoon hoor laat daar geen discussie over bestaan.

22 juli 2012 om 10:34

Wie heeft er een grote mond in get interview dan?

22 juli 2012 om 11:53

Die grote mond hebben ze in Nederland heel goed bestudeerd.

22 juli 2012 om 11:55

Master D

Het is belangrijk als je eerst goed gaat informeren. Het gaat echt om het Olympische elftal neem ik aan en niet het a selectie van het Marokkaanse elftal.

22 juli 2012 om 12:51

@master D
Je informatie klopt niet, want ze hebben toch de finale bereikt dan moet je toch eerst de groepsfase overleven. We hebben het hier nog altijd over spelers onder 23 jaar. Waarom heeft Nederland zich eigenlijk niet geplaatst, jong oranje heeft toch een talentvolle lichting hadden zich toch makkelijk moeten plaatsen naar mijn idee.

''jong Marokko is zaterdag 10 december verslagen door Gabon in de finale van de Afrika Cup onder 23 te Marrakesh.

Marokko opende de score op een doelpunt van Younes Mokhtar in de 22e minuut.
Landri Obiang Obiang scoorde voor Gabon in de 33e minuut gevolgd door een goal in de 41e minuut van Allen Nono.

Marokko die eindigt in de top drie van de Afrika Cup U23, is samen met Gabon en Egypte gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2012 te Londen.''

denk dat marokko geen schijn van kans heeft want er zijn gewoonweg teveel betere teams..het zou echter wel leuk zijn voor marokko en ik zal voor ze duimen....en ik vind het zeker niet jammer dat die 2 niet voor oranje heeft gekozen.. oranje heeft genoeg talent waar ze ook makkelijk mee kunnen winnen..

Voor Amrabat was de stap van VVV naar Psv te groot. Hij had beter een tussenstap kunnen maken via Heerenveen of Utrecht ofzo, maar via een omweg is hij nu ook op zijn plek bij Gala. Je moet nog maar afwachten of hij daar een basisplaats krijgt. Amrabat speelt toch het beste vanuit een vrije rol , en bij de topclubs(in hun land) wordt er toch meer gevraagd dan alleen maar , ga erin en doe je ding.

Labyad is een leuke speler die alleen nog niet veel wedstrijden in de benen heeft. Hij doet het goed in dit interview om afstand te nemen van de situatie Psv- Sporting. Ik weet nog niet of ook hij een basisplaats gaat hebben bij Sporting.

Voor Marokko dit OS toernooi geldt gewoon , niets moet alles mag en ze kunnen misschien voor een leuke verassing zorgen. Enkel als je bepaalde teams ziet dan moet je concluderen dat ze een fantastische dag nodig hebben om van die teams te winnen.(brazilie vooral).

@ Master_d , je haalt twee elftallen door elkaar. Dit is de Olympische selectie van Marokko. De selectie die de finale haalde van de Afrika Cup 2011 (onder de 23) en zich daardoor kwalificeerde voor de Olympische spelen.

Labyad Respect jongen!voor je vaderland spelen is geen keus die je moet maken,volgen van je Hart idd!kunnen spelers als Ozil en Affelay een voorbeeld aan nemen!!!!!respect voor jullie beide boys,en Amrabat welkom bij Gala...forza Galatasaray

22 juli 2012 om 10:06

Wie zegt dat Ozil niet met zijn hart heeft gekozen?
Man hou toch op, dit soort denkbeelden bij o.a de marokanen zorgt ervoor dat ze zich zelf niet als Nederlander zien en ze niet worden gezien als Nederlanders door de Nederlanders.
En dan maar roepen dat er gediscrimineerd wordt, kijk eerst naar jezelf voordat je gaat wijzen.
Respect verdien je door wat bij te dragen en niet door wat te roepen.

22 juli 2012 om 10:36

@scuba5: je spreekt een turk aan en hebt het over gedrag van Marokkanen.

22 juli 2012 om 12:36

Is dat zo ?
Of zeg ik, o.a de ... !!

22 juli 2012 om 14:55

Waar heb jij het over man,ozil heeft voor duitsland gekozen vanwege zijn carriere meer niet.dat is niet je hart volgen vriend,dat is je verstand volgen kun je beter zeggen!nogmaals spelen voor je vaderland moet geen keuze zijn,dat komt uit je hart!en als je zo graag voor duitsland hebt gekozen omdat je duitser bent dan moeten die gasten ook meezingen met het volkslied dan!!!!!!!

22 juli 2012 om 16:40

Dan snap ik je reactie niet.. Je zegt tegen een turk houd op man door dit soort gedrag v oa marokkanen.

22 juli 2012 om 10:30

Daar sluit ik me helemaal bij aan,het is toch heerlijk om voor je eigen land uit te komen,klasse mannen!!!!!

22 juli 2012 om 16:06

Cimbomlu, waarom is Marokko dan het vaderland van een Labyad? Die jongen is in Utrecht geboren, in Nederland opgegroeid, in Nederland naar school geweest, in Nederland zijn voetbalopleiding gehad. Het enige dat hem nog Marokkaan maakt is zijn paspoort door die belachelijke nationaliteitenwet die Marokko heeft.

22 juli 2012 om 16:45

Onzin die jongen spreekt, eet, trouwt waarschijnlijk marokkaans net zoals de meesten marokkaanse families. En wordt na zijn dood waarschijnlijk ook in marokko begraven wat heel gebruikelijk is bij ons. En zo kan ik nog wel doorgaan. Dus alleen paspoort? Aub zeg geen dingen waar je veel te weinig vanaf weet blijkbaar.

22 juli 2012 om 18:37

Hoe bedoel je domme wet? Je kan niet op iets oordelen als je zelf niet in de situatie zit. Jij bent misschien volbloed Nederlander? Geboren en getogen in jouw land? Ok, dan zal jij nooit voor keuzes staan. Wees blij en oordeel anderen niet zo. Dat komt heel arrogant over, alsof jij het allemaal zo goed weet...

22 juli 2012 om 20:46

Domme wet omdat Marokkanen hun nationaliteit nooit kwijt kunnen. Ook als ze er van af willen of als je er normaal gesproken geen recht meer op zou hebben.

23 juli 2012 om 18:29

@lovrefc:

Labyad is en blijft een marrokaan,die jongen kan goed voetballen en dan zijn ze ineens wel goed en moeten ze niet voor hun vaderland kiezen maar voor het land waar ze zijn
geboren zogenaamd!maar als een marrokaan of turk iets fouts doet,zijn jullie de 1ste die roepen rot op naar je eigen land!en als je niks snapt van de cultuur van buitenlanders moet je niet van die onzin dingen roepen........

24 juli 2012 om 08:03

@cimbomlu

Lekker over 1 kam scheren zeg! En naar mijn weten heeft Özil nooit aangegeven dat zijn hart bij Turkije ligt maar hij vanwege zijn carriëre voor Duitsland heeft gekozen, accepteer nou maar gewoon dat niet ieder met Turks bloed ook daadwerkelijk een Turk is.

En trouwens, Labyad maakt hier toch echt de keuze en volgt niet zijn hart! Hij heeft, zoals hierboven al aangegeven, alles in NL en in de jeugd van NL gespeeld, de enige reden dat hij voor Marokko kiest is dat hij in het Nl-elftal vrijwel geen kans zou hebben.

Wat een rare titel voor dit artikel.... Interessante titel, niet boeiende tekst...

Zegt een speler die met zijn land telkens moet onderdoen tegen de zwakste Afrikaanse landen,kan dus beter mondje dicht houden!

Staan wel fouten in VZ: Amrabat is geboren in Naarden en niet in Amsterdam ten tweede in 2003 werd Real Madrid landskampioen en wonnen zij de Supercopa het jaar daarvoor ook met dit sterrenensemble hebben zij de CL gewonnen dus zo dramatish was die periode niet. 2004,2005 en 2006 werd er niets gewonnen maar het geeft nogal een vertekend beeld.

Overigns staat er in het begin van de tekst dat :

''de selectie van de Alkmaarders is met ronde buiken van tafel gelopen na de middagmaaltijd. De Marokkanen van bondscoach Pim Verbeek benen in tegengestelde richting om hun lege maag juist te gaan vullen. ''

Er zijn maar 6 spelers die overdag eten van dit elftal, de overige teamleden doen mee aan de Ramadan.

''galatasaray, en ook Fenerbahçe en Besiktas, zijn topteams. Dat spelers als Ricardo Quaresma, Simão Sabrosa en Guti niet echt hun draai kunnen vinden bij Besiktas is veelzeggend.'' Het zijn totteams maar dat deze spelers hun draai niet kunnen vinden is veel zeggend..wat wordt hier meebedoeld dat deze spelers niet goed genoeg zijn vor Besiktas? een zwakke EL kandidaat?

Zwak stukje tekst... Blijf gewoon een leuk forum waar spannende geruchten en interessane nieuwtjes opstaan maar echt dit soort stukken kloppen vaak gewoon niet..

Wat een vervelend kereltje is dit zeg. Hij is ook niet zo slim volgens mij. Wat een rare opmerking dat Vertonghen van Ajax naar een subtopper gaat terwijl er een paar spelers vanuit Portugal direct naar een topclub gingen. Dat doen spelers van Ajax toch ook vaak zat? Sneijder, Zlatan, Emanuelson, Suarez, Huntelaar. Wat klets je voor onzin joh Labyad.

22 juli 2012 om 10:39

@bearsc: lees de tekst goed, amrabat zei dat en niet labyad.

22 juli 2012 om 11:09

En als ik naar de situatie van Zakaria kijk, dan maakt hij ook een stap vooruit. Vanuit de Portugese competitie is de stap naar een absolute topcompetitie makkelijker dan via de Eredivisie.”

Hij heeft gewoon gelijk, de laatse tijd vertrekken er steeds meer topspelers vanuit Portugal naar de echte Topclubs.

de afgelopen 3 jaar zijn er maar weinig van de Eredivisie toppers vertrokken naar de Europese top.

Suarez naar liverpool vind ik niet echt een toptransfer.
Afellay naar Barca was ook niet echt een succes voor Afellay.

Vanuit Portugal vertrok Coentrao, Di Maria, Ramires, Falcao etc naar de absolute top, allemaal geslaagd ook nog bij hun clubs.
tel daarbij Hulk ook nog komende transferseizoen.

22 juli 2012 om 11:43

Hij heeft geen gelijk!
De laatste tijd gaan er weinig jongens van Sporting naar de absolute top.
Spelers van Benfica en Porto gaan vaak naar de absolute top.
Porto en Benfica liggen ook gewoon net onder de top iets wat je van Sporting niet kan zeggen die club heeft ongeveer hetzelfde niveau als de top in Nederland.

22 juli 2012 om 11:52

memphisdepay

Sporting Lissabon is een stugge ploeg en als ze tegen ploegen als Benfica of Porto spelen is het niet te voorspellen wie er dan zal winnen. Sporting kun je zien misschien als subtopper van Portugal, maar naar mijn mening is dat goed voor zijn ontwikkeling. Vond het ook een mooie uitdaging voor Ricky van Wolfswinkel.

22 juli 2012 om 11:59

Falcao naar Atletico is echte top maar Liverpool niet?

en 3 jaar is een vreemde interval, waarom kijk je niet naar 5 of 6 jaar in plaats van een relatief korte 3 jaar? Dat zegt niet zoveel toch.

22 juli 2012 om 15:20

Bearsc,

Amrabat zegt dat, niet Labyad. Eerst de tekst goed lezen en daarna kritiek uiten.

22 juli 2012 om 16:17

Boefje18,

Doe nou niet zo bijdehand, want wie het ook zegt, mijn kritiek blijft hetzelfde over de transfers naar grote clubs. Probeer je te concentreren op de inhoud ipv blij te zijn als je iemand op een foutje kan betrappen, dat levert een stuk interessantere discussies op.

22 juli 2012 om 16:46

Bearsc,

Ik ga discussies zeker niet uit de weg, maar het is toch belangrijk dat je weet wie wat zegt. Je zegt:' Wat klets je voor onzin joh Labyad'. Terwijl die jongen er niets mee te maken heeft. Zou jij het leuk vinden als ik jouw zou aanspreken over dingen die jij helemaal niet hebt gezegd?

Wat betreft de inhoud, Amrabat probeert te zeggen dat - hedendaags - spelers in de Portugese competitie de stap naar de absolute top eenvoudiger (nadruk) maken.

Zlatan, Sneijder en Huntelaar zijn geen recente voorbeelden, Suarez is naar Liverpool gegaan (elke voetballer die een bal kan trappen, wordt aan Liverpool gelinkt) en Emanuelson is geen basisspeler en heeft Milan heel weinig gekost. Terwijl de namen die Amrabat noemt, heel veel geld hebben opgeleverd.

Zelfs de captain van Ajax - beste speler van de Eredivisie - is naar de subtop van Engeland gegaan. In mijn optiek geeft dat een hoop weer over de interesse van de topclubs in Nederlandse spelers.

22 juli 2012 om 16:50

Je kan ook gwn je fout toegeven ipv zo te reageren. Je begon je reactie met iets van een vervelend ventje. Blijkbaar ging je er direct vanuit dat t om labyad ging, aangezien die beste jongen al zo vaak daarvoor is uitgemaakt.

Als ze nou zorgen dat ze winnen van Honduras en Japan heb je zes punten ben je eigenlijk al geplaatst en die laatste wedstrijd is toch de mooiste wedstrijd zeker gezien de rivaliteit tussen beide landen. Ik hoop dat ze er doorheen komen en dat ze zeker Brazilië ontwijken, want dat is in mijn de grote favoriet.

Geweldig hoe mensen zo vroeg in de ochtend zwaar gefrustreerd zijn, maar nogal graag ontkennen dat er geen haat in hun zit. Ze hebben geen haat aan het Marokkaanse elftal en de spelers zelf, maar als je een hele lijst opnoemt van de Marokkaanse spelers deugen ze allemaal niet. Heel opvallend. Zo kan ik me herinneren waarin Afellay zwaar bekritiseerd werd door Geenstijl, maar zelfs op voetbalzone zijn er een paar die van wanten weten en hem nogal graag beledigingen opzoeken op zijn afkomst. Waarom? Omdat hij geen indrukwekkende prestatie liet zien op het ek. Onderbuikgevoelens van mensen hier die reageren vanuit politieke omstandigheden in dit land, maar vergeten op de inhoud te reageren. Voetbal dus. Nu zal er vast iemand mij gaan citeren op mijn reactie dat ik zogenaamd slachtofferrol speel blabla of hoe men dat ook wil gaan noemen, puur omdat ik een ander mening heb en de situatie heel anders bekijk.

Het is toch raar? Letterlijk bij iedere topic over het Marokkaanse elftal word het team zo zwaar gekleineerd zonder enige inhoud. Als er op voetbalzone een topic zou verschijnen over Macedonië zouden vele gezegd hebben: 'misschien maken zij een grote kans op dit toernooi, ze zijn niet zomaar gekwalificeerd?' Maar als het om Marokkaanse elftal gaat is het: 'die redden het nooit, wat een drama team en die ego spelers van hun.'

Dit word vaak ontkend maar het is gewoon heel erg opvallend.

22 juli 2012 om 14:29

Goed duidelijk stuk tekst. Kan me daar wel goed in vinden. Ik moet helaas zeggen dat ik mezelf ook weleens te kijk heb gezet door op deze manier mijn frustratie te uiten. Ik heb al een tijd geleden besloten om mijn eigen mening te vormen en me niet meer te laten leiden door suggestieve media of Geert Wilders achting praktijken, hoe makkelijk en verleidelijk het ook is om er in mee te gaan.

OT: Ik denk idd wel dat het zwaar wordt maar dat wordt het voor iedereen. En je hebt je gekwalificeerd dus maak je kans.

22 juli 2012 om 15:05

Ge-wel-dig

@ De idiote posters, wees eens wat blijer met ons, marokkanen. Wij leveren het beste schoonmaakwerk, doen het zwaarste werk in de fabrieken, zorgen ervoor dat de politie zo nu en dan wat te doen heeft en leveren ook nog eens schitterende voetballers voor 'jullie' land. Affelay, maher, boulahrouz.

Dima magreb!

24 juli 2012 om 08:11

@belhanda070

Van de ene kant wordt er gekleineerd door vooroordelen door bepaalde leeftijdsgroepen, over 1 kam geschoren en denigrerend gereageerd op meningen, maar van de andere kant wordt er net zo goed over 1 kam geschoren, meningen niet geaccepteerd en op vooroordelen gehandeld. Want als de Marokkaanse leden niet in de minderheid waren zou je een vergelijkbaar beeld zien bij alles wat met het Nl-elftal te maken heeft.

@jamal91

Boulahrouz een schitterende voetballer? Ik denk dat de meningen daarover wel verschillen, qua voetbal althans. En "zorgen ervoor dat de politie zo nu en dan wat te doen heeft" is nou niet echt iets om trots op te zijn, maar dat zal je wel dollend bedoeld hebben.

Als je een groupie een interview laat doen dan is dit het resultaat want het is een lang stuk met alleen maar open deuren.
On topic: Marokko kan als team voor een leuke verrassing zorgen want ze hebben goede spelers maar komen gewoon kwaliteit tekort om de echte grote jongens te verslaan.

22 juli 2012 om 12:22

@ramondiaz: ik kan me in je reactie vinden. Daarom vind ik het echt jammer dat benatia (udinese, niet vrijgegeven) en belhanda (montpellier, was geblesseerd) niet mee konden. Daarmee lever je al heel wat kwaliteit in.

Wat mij steeds meer begint tegen te staan is dat steeds sneller de drang naar een topclub wordt geuit. Hier verthongen als voorbeeld aanhalen en vergelijken met de transfers van david luiz en ramirez bijvoorbeeld. Als fan van sporting zou ik liever horen hoe geweldig een speler het vindt om bij zo n mooie club te spelen ipv alweer bezig te zijn met de vervolgstap en jouw club als handig opstapjebr ziet

@ Belhanda070 gewoon negeren die mensen joh. Niemand zegt hier dat het olympische elftal van marokko het toernooi gaat winnen. Dat sommige bezoekers meteen beginnen van jah we zijn niet goed genoeg Spanje Brazilie Engeland en ook Uraguay zijn beter. Weten wij ook wel Nederland had gewoon ook van deze ploegen verloren of wou je zeggen van niet. Dit marokko schat ik nog inderdaad niet goed genoeg om ver te komen maar vergeet niet dat marokko maar twee dispensatiespelers heeft meegenomen. Amrabat en de aanvoerder van marokko Houciane Kharja ( Fiorentinna ), ze wouden Benatia ook graag meenemen maar mocht helaas niet van zijn club aangezien Udinese Voorronde CL konden ze hem niet vrijgeven.

Maar van dit team zie ik jongens als Bergdich ( lens ) Barrada ( getafe ) El Kaddouri ( juventus ) Labyad ( sporting ) Bounou ( atletico madrid ) El Kaoutari ( montepellier ) Feddal ( Espanyol ) deze jongens zie ik nog ver komen en over een aantal jaar bij een mooie club eindigen. de rest van het team heb ik mn twijfels over. Jammer dat Belhanda ( montepellier ) niet fit is en niet meekan naar de Os en dat Benatia niet van zijn club udinese word vrijgegeven anders hadden we wel voor het brons kunnen gaan. Carcela ( Anzhi ) werd niet vrijgegeven door de fifa aangezien hij al was begonnen met de kwalificatie met de belgen voor de os voordat hij voor marokko koos. Ait Fana ( Montepellier ) zelfde verhaal als carcela. dan heb je nog Regattin ( fc toulouse ) die niet meekan omdat zn papieren nog niet in orde zijn hij heeft pas marokko boven frankrijk gekozen is basisspeler bij zijn club. Taarabt ( Qpr ) die niet door Pim werd geselecteerd ook jammer dat hij niet meegaat.

Maar het is wel duidelijk dat Marokko erg veel talent heeft het miste alleen echte spits. Maar nu El Hamdaoui een club heeft gevonden en als hij weer zn oude niveau kan halen is dat probleem opgelost. Dan heb je toch straks een mooi elftal met jongens als El Ahmadi, El Hamdaoui, El Arabi, Basser, Feddal, Belhanda, Taarabt, Boussoufa, Benatia, El Kaoutari, Bergdich, Barrada, Labyad, Bounou, El Kaddouri, Carcela, Assaidi, Regattin, Amrabat en Kharja met dit materiaal moet je toch straks wel het wk kunnen halen lijkt me.

Ik kan me de wedstrijd Feyenoord-real voor de supercup nog goed herinneren uit die tijd. Real won met 3-1 maar Feyenoord speelde helemaal niet slecht. Van Hooijdonk scoorde een prachtige vrije trap. Moet een geweldig gevoel zijn als voor je een muurtje staat met Zidane, Raul, Figo, Roberto Carlos en Guti en jij schiet de bal daar overheen en vol in de kruising.

Ik heb de selectie even opgezocht en ik ben niet echt onder de indruk. Er zijn op z'n minst 5 landen met een betere selectie. Ze zullen heel wat geluk nodig hebben om een aardig toernooi te hebben, winnen gaat em niet worden. Ze hebben met Kharja, Amrabat en Labyad wel geinige spelers, maar daar staan wereldtoppers(in wording) tegenover. Teams als Brazilië(rafael, Marcelo, Thiago Silva, Pato, Neymar etc.), Groot-brittanië(richards, Cleverley, Sturridge, Giggs, Ramsey)en Spanje(de Gea, Alba, Muniain, Tello, Azpilicueta), notabene tegenstander van Marokko in de poule. En dan heb je nog teams als Zwitserland, Uruguay en Japan die nog gelijk zijn aan Marokko. Dus, het zou kunnen, maar ze zullen geluk nodig hebben.

Wat wordt er toch weer lekker negatief gedaan over ons Marokkanen. Deze jongens hebben voor Marokko gekozen, wat is daar mis mee? Deze jongens hebben hun hart gevolgd en voor Marokko gekozen, dat hebben ze met hun volle verstand gedaan.

En om even terug te komen over het continentaal Afrika: op dit wereldgedeelte is plaatsten voor een toernooi het allermoeilijkst. Afrikaanse velden zijn dramatisch, de spelers zijn fysiek ijzersterk maar dan ook echt ijzersterk en ook nog eens retesnel. Hiernaast hebben ze allemaal berecondities en spelen Afrikanen met hun hart. Die schoppen elke speler doormidden als het moet, en ja dat zijn wij Marokkanen toch niet zo gewend. Geloof me, als Nederland zich in Afrika moest plaatsten voor een wk, zie ik een kans dat Nederland dat niet eens lukt(gebasseerd op alle factoren die net over Afrika opnoemde).

Ik denk dat wij de poule doorkomen met overwinningen op Honduras en Japan. Ik hoor mensen zeggen dat Japan netzo goed is, maar ik heb de selectie bekeken en ik ben totaal niet onder de indruk. We moeten gewoon uitgaan van onze eigen krachten, met ons hart spelen en er voor gaan.

Inschallah gaan we een mooi toernooi gemoet!

22 juli 2012 om 23:57

Marokkanen zijn toch ook Afrikanen?

Ik mis toch wel een aantal spelers in de selectie die er bij hadden moeten zijn zeker na de afmelding van dispensatiespelers als Benatia, Belhanda, el Ahmadi en Assaidi etc.

Jammer dat Verbeek zijn oren heeft laten hangen naar Eric Gererts door te kiezen voor eenheid(sworst) en niet voor pure/ruwe kwaliteit; Taarabt had ie echt mee moeten nemen. En datzelfde geldt voor Skouma (wydad Casablanca) ook al heeft ie afgelopen seizoen vaker op de bank gezeten i.v.m. conflict met zijn waardeloze (inmiddels ontslagen) trainer. Als extra spits/buitenspeler had Iajour (raja Casablanca) ook wel een plekje verdient in de selectie.

Maar hopelijk heeft Verbeek er wel een (hecht) collectief van gemaakt dan kunnen we nog mooie dingen beleven op de OS inshallah!

wie heeft meegenomen als dispensatiespelers? hahah

Toen won Real niets omdat galactico-geiler Perez dacht dat ze het zonder Makelele ook zouden kunnen.

23 juli 2012 om 13:56

In 2003 won Real het landskampioenschap en de Supercopa, jaar ervoor de Champions League.

Ja maar Real heeft in het voetbal wel dubbel en dik geschiedenis geschreven.wat heeft Morokko dan al geschreven?

Als het over Marokkaanse spelers gaat, heel VZ op zen kop.

Marokko heeft goeie individuele spelers en als team zijn ze veel gegroeid tijdens het Toulon-toernooi. Zoals Labyad al zei, bij de eerste 2 wedstrijden 6 punten pakken en tegen Spanje op safe spelen.

real madrid heeft het goed gedaan totdat ze makelele gingen verkopen en veel teveel top aanvallers ervoor in de plaats gingen halen..

madrid heeft jarenlang europese velden gedomineert jammer dat mensen alleen het einde herinneren..
ooit houd een fase op..

ontopic

waarom is een sporter opeens een nederlander? zoals affellay,robin van persie,heitinga,van der wiel etc alle niet volbloed nederlands maar omdat ze als sporter uitkomen zijn het opeens nederlanders?

waarom als elia,narsing,affelley,van persie gwn werkende mensen waren bijv.fabriek of een scholier.. waarom zijn het dan opeens allochtonen?
waarom is de chinese ping pongster nu opeens nederlander als ze voor nederland uitkomt
als ze in een chinees restaurant zou werken waarom dan opeens allochtoon?

leg mij dat eens uit jullie hollanders.. zo'n raar volk hier
echt waar hoor misselijk wordt je ervan

Marokko en collectief......ahummmm

Wat een leuke poll 83% zegt nee.

Deze 2 waren toch bank zitters geweest bij het Nederlands elftal.er zijn wel een paar spelers met een Nederlandse nationaliteit die beter zijn op die posities.

Het is ook maar de vraag of ze wel goed in het Nederlands elftal passen. 1 ding is zeker en dat is dat "ik" het niet zal accepteren als 1 van deze 2 in een oranje shirt speelt.

Als Marokko gewoon hun eerste en tweede wedstrijd weet te winnen, Vechten wij het wel met ze uit wie groeps winnaar word

Even terugkomend op de titel over Real Madrid in het begin van deze eeuw!
Wat een verschrikkelijk goed elftal op papier en qua spel maar helaas niet qua prijzen...
Als je alleen al kijkt wat er allemaal in het veld stond:

Casillas
Salgado
Helguera
Hierro
R. Carlos
Luís Figo
Makélélé
Guti
Zidane
Raúl
Ronaldo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

25 jaar
56 fans
Aanvaller
SeizoenClubW
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
2016/2017 FC Utrecht 18 3 2 0
2016/2017 Sporting Portugal 0 0 0 0
2016/2017 Jong FC Utrecht 2 0 0 0
2015/2016 Fulham 2 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren