Engelsen boos op Mertens, twee internationals laten scans maken

Zaterdag, 2 juni 2012 om 23:35

Dries Mertens heeft zich zaterdagavond bepaald niet geliefd gemaakt bij de supporters van Engeland. De Belgische aanvaller blesseerde in de eerste helft Gary Cahill, door hem bij een mislukte aanval een zetje in de rug te geven en zo tegen doelman Joe Hart aan te duwen. De verdediger moest er vanaf met een pijnlijke kaak en liet een scan van zijn gezicht maken in het ziekenhuis.

/

Mertens kreeg geel voor het vergrijp, maar wordt in de meeste Engelse media stevig besproken. Men vraagt zich af waarom de kleine Belg, in een oefenduel vlak voor de EK-start, een dergelijke overtreding moest begaan. Bondscoach Roy Hodgson raakte deze week al Frank Lampard kwijt en kan Cahill eigenlijk niet goed missen. “Als hij niks gebroken heeft, kan hij met ons mee. Hij ondergaat nu nog een CT-scan”, sprak Hodgson na afloop van de 1-0 zege.

Over de actie van Mertens had de bondscoach weinig goeds te zeggen. “Ik was er niet bepaald blij mee, nee. Die duwtjes verwerk je niet zo best, wie keeper of verdediger is geweest kan dat bevestigen. Hij kreeg geel, maar de consequenties voor ons zijn wellicht stukken zwaarder.” Cahill liet zich vervangen door Joleon Lescott; ook John Terry liet zich nakijken in het ziekenhuis met het oog op hamstringklachten. Engeland speelt over negen dagen zijn eerste groepsduel tegen Frankrijk.

Bekijk hier de beelden:Gerelateerd

99 reacties (laatste reactie door k. meijer)

Hufterig duwtje maar geloof nooit dat hij dit doet met de intentie die 2 spelers te blesseren. Al helemaal niet in een oefenduel

3 juni 2012 om 00:00

Hij wilde duidelijk de bal spelen zeker?

on: Tja zo'n type speler is Mertens, hij kan het bloed onder je nagels vandaan halen. Maar soms laat hij ook mooie dingen zien, dit heeft hij zeker niet nodig. Laffe overtreding.

3 juni 2012 om 01:04

Hij geeft een duw met de bedoeling nog te kunnen scoren, niet om de verdediger zijn kaak zowat te breken dat is ook wat Satronica aan probeert te geven.

Ik kan die Engelsen wel begrijpen, het is een hele domme opzettelijke overtreding. Ik zou er ook niet vrolijk van worden als 1 van die Noord Ieren een Nederlander tegen onze keeper op liet botsen op die manier

3 juni 2012 om 01:43

Hij geeft dus een duw met de bedoeling om nog te kunnen scoren? Hoe wilde hij dit dan doen? De bal is al bijna bij de keeper, Cahill staat nog tussen heb en de bal en met zo'n opzichte duw weet je dat er toch wel wordt afgefloten.

Het is gewoon een laffe actie, zeker voor een vriendschappelijke wedstrijd

3 juni 2012 om 09:45

Kom op, dat kan je toch niet menen. Er kan bijna geen haartje tussen Cahill en Hart, maar Mertens duwt om nog te kunnen scoren? Hij probeert trouwens helemaal niet discreet te zijn want hij gebruikt zijn twee gestrekte armen om Cahill te duwen, iets wat je in het voetbal zelden ziet gebeuren voor een speler die de bal tracht te hebben.

Daarna gaat hij ook even langs de Belgische bank om een stoer lachje op te zetten. De Engelsen zijn terecht boos en dit was gewoon een laffe daad van Mertens.

3 juni 2012 om 10:48

Maar hij legt hem wel mooi binnen ;

Och die Engelsen, als de scheids in de CL eens te rap fluit is het van "in de PL mag dit en dat, daar wordt er meer toegelaten, de PL is meer fysiek" etc, dan doet Mertens een duwtje, ok smerig en te opzichtig, maar dan staat wel heel het land in rep en roer. Belachelijk dit, de stoere engelsen zijn plots gewoon dikke mietjes geworden.

3 juni 2012 om 10:50

Kom op zeg, @samur. Ik ga Mertens nu niet verdedigen omdat het toevallig een Psver is, maar je gelooft toch zelf niet dat hij werkelijk deze wedstrijd in is gegaan om even zoveel mogelijk Engelsen te blesseren, gewoon omdat het kan? Het is inderdaad een smerige en onnodige duw die niet hoort in een vriendschappelijk duel, maar dit soort akkefietjes gebeuren zo vaak, gewoon een (slechte) reflex om hier nog wat van een kansloze situatie te maken. Ik neem aan dat je toch wel langer voetbal kijkt dan vandaag? Heb je de duw van Matavz tegen Feyenoord toevallig meegekregen? Zelfde soort situatie, alleen hij deed het slimmer en het leverde de overwinning op. Zulke dingen gebeuren, al had hij nogmaals tijdens een friendly verstandiger moeten zijn en dit laten lopen. Gewoon dom dus, maar niet opzettelijk gemeen of hufterig of wat dan ook.

3 juni 2012 om 13:08

Het is toch logisch lijkt me: Mertens wil volgend jaar kampioen worden met Psv. Hiervoor moet Toivonen vertrekken maar wel veel geld opleveren zodat er goede spelers kunnen worden aangetrokken. Om te zorgen dat Toivonen veel geld oplevert moet hij schitteren op het EK. Mertens dacht dus van laat ik maar wat Engelsen uit de achterhoede verwijderen, dan heeft Ola minder weerstand, kan Zweden gaan verrassen en Toivonen wordt dan meer waard. Zeker als hij dan ook nog weet te scoren...

Mertens is eigenlijk gewoon een heel slim manneke ;-)

3 juni 2012 om 13:11

@snowflake haha zeker mooie reactie. Het leukste van allemaal is dat zo'n klein mannetje 2 van die grote gasten blesseert. Zijn toch zulke beesten hehe? Blijft een vieze acties maar dat gehuil is overdreven. Ze hadden hem als mannen gewoon ff moeten terug pakken zoals dat in het voetbal werkt.

3 juni 2012 om 13:11

Ik wil echt niet stoken, maar dit is typisch Psv.

Toivonen doet dit soort fratsen ook altijd. Ik herinner me ook AZ PSV waar Matavz precies hetzelfde deed en kon scoren.

Lijkt wel of PSV dit afgesproken heeft.

VZ plaats het hele artikel en knip er niet stukjes tussen uit. Het was een onnodige en schandalige duw van Dries daar had die best rood voor mogen / moeten krijgen. Ik hoop dat Cahill niet zijn kaak gebroken heeft.

Dries Mertens trok zaterdagavond in Engeland de aandacht in de interland van Engeland tegen België. De aanvaller van PSV was zelfs even trending topic op twitter. Mertens trok de meeste aandacht toen hij in een aanval tegenstander Cahill duwde, waarna hij zelf de bal kon binnentikken. Cahill klapte daarbij op zijn keeper. De Engelsen vrezen nu op een kaakbreuk voor de verdediger. Dat zou hem het EK kosten. De Engelse commentatoren namen het Mertens zeer kwalijk.

Het doelpunt werd overigens niet goedgekeurd. DE aanvaller van PSV kreeg een gele kaart voor zijn actie.

Opmerkelijk op twitter waren veel reacties van Engelse fans die het selectieve verontwaardiging vonden van de commentatoren. Ook viel het grote aantal Engelse fans op, die Mertens uitlachten om zijn haar, maar hem tegelijkertijd de gevaarlijkste Belg noemden en hem graag bij hun club wilden zien komend seizoen.

2 juni 2012 om 23:49

En de Engelse fans kopen daar de spelers voor hun clubs ofzo? Wat een nutteloze toevoeging.

2 juni 2012 om 23:57

Ja en Frank R uit Londen postte er ook nog bij dat hij een aardbeienshake aan het drinken was en Matheuw S uit Bolton die postte er bij dat hij zojuist terug was van een bezoekje aan de pub!!!!?? Misschien moet Voetbalzone dat er de volgende keer ook bij zeggen?

Ongelooflijk zeg wat loop je hier nu te zeuren. Het is toch nieuwswaarde dat de Engelsen niet blij waren met Mertens. Niet dat de Engelse supporters hem de gevaarlijkste van het veld vonden of wel???

3 juni 2012 om 00:41

Hmmm, twee Ajax-supporters, die als ze wat positiefs horen over een Psv-speler gelijk toeslaan. Komt me bekend voor.. scheinheilig.

Hij mag toch gewoon de hele situatie uitlachen of niet dan. Dit noemen ze een topic, als je zoiets niet wilt zien, lees het niet.

Let op, minimaal 5 rode duimpjes.

3 juni 2012 om 05:38

Als je zoveel om die duimpjes geeft post je spul dan maar lekker op facebook.
De Ajacieden zijn ook niet heilig hoor maak je maar geen zorgen.

Het is een smerige actie van Driesje, maar zoals we allemaal hebben gezien heeft hij soms van dit soort momentjes. Nergens voor nodig want het is een prima voetballer.

3 juni 2012 om 10:43

Vies mannetje, goede voetballer.

3 juni 2012 om 15:23

Ik geef gewoon mijn mening op zijn belachelijke post. Moet voetbalzone hier dan alle tweets over Mertens gaan posten ofzo!!! De kern die uit die duizenden tweets gehaald word is dat Mertens gehaat werd door het overgrote deel. Dat een klein percentage daarbij benoemde dat Mertens prima speelde, dat ze zometeen gingen stappen of wat ze aan het eten waren hoeft toch niet benoemd te worden of wel dan??

Wat heeft het er nu weer mee te maken dat ik een Ajacied ben??? Waar komt die gedachte toch vandaan in Eindhoven dat ze werkelijk denken dat er iemand in Amsterdam wakker ligt om de club uit eindhoven?? Ik heb het al vaker gezegd voor Ajaxsupporters zijn 3 clubs die gehaat worden n.l Feyenoord, Utrecht en Ado. En AZ komt daar een beetje bij maar om PSV ligt niemand wakker hoor.

3 juni 2012 om 00:05

Wat is er mis met zijn haar?

Dat zou een enorme aderlating zijn mocht Engeland niet kunnen aantreden met zowel Terry als Cahill, na alle afzeggingen omtrent blessure-gevallen.

En dan missen ze Rooney ook nog de eerste 2 duels, het zit ze ook niet mee.
Misschien toch maar Ferdinand oproepen?

3 juni 2012 om 00:03

Lijkt mij dat Ferdinand zich niet als tweede keus laat gebruiken. Maar na de blessures van Walker, Dawson en Smalling is de keuze niet zo groot meer. Eventueel kan je nog kiezen uit Micah Richards (als hij daar zelf nog zin in heeft als 5de keuze), Ledley King, Ryan Shawcross of Martin Kelly.

3 juni 2012 om 00:05

Dat kan ook al niet , want hij is geblesseerd .

3 juni 2012 om 00:34

Maakt toch niet uit. Engeland kwam toch al niet door de poule.. Uiteraard wel een schandalige overreding van Mertens... Zo kennen we hem helaas ook in de Eredivisie..

3 juni 2012 om 09:53

Als Suarez deze overtreding had gemaakt heette het winnaarsmentaliteit en nu een schandalige overtreding. Het ligt er maar aan welke clubkleuren een speler (heeft) verdedigd om de ene speler te veroordelen tot een smerige voetballer en de ander met de mantel der liefde te bedekken onder het mum: niet aanstellen of winnaarsmentaliteit.

Vieze overtreding van Mertens, wat een idioot. Het blijft een oefenduel en dan nog de bal binnen trappen. Hij had rood verdiend.

2 juni 2012 om 23:52

Waarom? Duw in de rug is een vrije trap geen geel en de scheidsrechter floot nog niet dus tuurlijk speel je dan door. Hij had pech dat de keeper er dichtbijstond (cahil overigens natuurlijk ook) dat had hij moeten zien en ik begrijp dan de gele kaart ook, maar rood?? Nee dat slaat nergens op.

2 juni 2012 om 23:56

Mertens kon de bal niet meer in zijn bezit krijgen, zijn actie was al gedaan voordat die begonnen was. Waarom dan nog duwen, laat de bal gewoon gaan.

3 juni 2012 om 00:12

Niets minder dan natrappen hoor. De bal is weg en dan alsnog iemand een flinke duw verkopen doe je alleen als je kwade bedoelingen hebt.

Dat duwtje was inderdaad niet nodig. Echter denk ik niet dat Mertens hem had geduwt in de hoop dat hij zich zou pijn doen. Ik denk eerder dat het een beetje frustratie was omdat hij niet eerder bij de bal was. Jammer dat het voor Cahill een 'blessure' oplevert, al denk ik niet dat hij zijn kaak gebroken heeft. Maar goed, ik vond het ook vrij erg welk spelbeeld ik zag op het veld. Ik heb nu niet heel de match gezien maar wat ik zeg was ook wel vrij triestig langs de engelse kant. Het leek precies een 721 systeem waarin de Engelse vaak de Belgen het spel lieten maken en hoopte op stevige tegenprikken. Eigenlijk jammer dat je zo een oefenduel moet spelen terwijl die er toch zijn om dingen bij te leren? En dat in het eigen Wembley stadium, sad.

Domme overtreding, waarom zou je zoiets doen? Die kan dus beter niet naar een Engelse club verkassen hij word uitgekotst dan .

Zeker niet netjes van hem, is toch niet nodig in een oefenpotje, maar snap het wel, die belgen vinden zichzelf altijd supegoed alleen het blijft ongelofelijk om met zulke spelers zo slecht als team te opereren.

2 juni 2012 om 23:47

Wat een rare opmerking is dit nou weer. Welke Belg heb jij al tegengekomen die zichzelf ( het nationaal elftal) erg goed vindt? Nu wil je de Belgen een arrogant ticket aanpraten...

De actie van Mertens sloeg natuurlijk nergens op.

2 juni 2012 om 23:58

Omdat je zo"n rare overtreding maakt als je gefrustreerd bent, en dat zijn die belgen natuurlijk al een paar jaar, omdat ze nooit iets winnen maar qua spelers een wereldselectie hebben. Dat geven de Belgen vaak ook zelf aan, zoals een mertens pas geleden nog.

3 juni 2012 om 00:02

Dat is echt bullshit gewoon. Zo'n overtreding maken als je gewoon graag wilt winnen. Om daar een doelpunt te maken moest die een klein duwtje uitdelen wilde ie kans maken, dat was het.

Neemt niet weg dat het een domme overtreding is, maar om te zeggen dat het uit frustratie is vind ik onzin.

3 juni 2012 om 00:06

@ Reinier67

Je zult wel gelijk hebben...

3 juni 2012 om 09:41

@grandepulga2: Kompany vindt het nationale elftal toch supergoed? Heeft al gezegd dat het WK 2014 het WK wordt van de Belgen. En Mertens heeft vorig jaar gezegd dat de Belgen binnen 5 jaar beter zijn dan Oranje... En hier op Voetbalzone lees je wel berichten van Belgische supporters die proberen te beweren dat hun spelers beter zijn dan de spelers van Oranje. Dus je vraag welke Belg is tegengekomen die het nationale elftal erg goed vindt, is daarmee beantwoord.

3 juni 2012 om 10:46

@mvdw1995 - Ben benieuwd wat jij dan als een forse duw ziet. Dan moet een speler zeker minimaal het veld afgegooid worden?

DIe Mertens blijft toch wel een winnaar hé ??

Ik keur dit niet goed maar Dries is wel een vechter. Hoe dan ook. Hij wil altijd winnen op zijn kleine partoffelkes.

2 juni 2012 om 23:50

Wat zijn partoffelkes precies?

Driesje Mertens, waar is dit nou voor nodig? Het is een vriendschappelijke wedstrijd, daar horen dit soort zaken niet bij. Ik hoop dat Gary Cahill gewoon meekan naar het EK, en hoop toch wel dat Driesje zijn excuses aanbied.

was echt vuil, wat een idiote actie ! dramatische voetballer, die op het hoogste niveau alleen maar grassprieten voorbij kan dribbelen ! enige wat ik hem heb zien doen is kaatsen en van links naar rechts passen.
hij kan en wil niks ondernemen, geen enkele actie. elke bal die hij trapt op goal was te zacht of ver langs of over.

zwaar overrated die mertens

Mertens is sowieso een heel naar mannetje. Altijd op het veld en in interviews komt hij erg irritant over en het verbaast me dan ook niks dat hij weer zoiets flikt. Hoop dat het geen grote gevolgen heeft...

Wat een vies ventje! Hopelijk uit hij zijn spijt en vooral aan Cahill, want hij hoort met zijn vieze Belgische handjes van andere mensen af te blijven.

Vieze overtreding van Mertens...kon die niet door zn benen heen ofzo,zo klein is ie wel

Oke zonder gein...op de foto lijkt het net of Cahill zijn enkel heeft gebroken!
Ik hoop voor Engeland dat er niet zo heel veel aan de hand is,want ze kunnen niet nog iemand missen!

Dit gaat me heel veel duimpjes omlaag ksoten, maar het valt me op dat dit soort hufterig gedrag steeds vaker komt van de Psv'ers. Met Toivonen en Mertens kan dat ook niet anders, vooral niet, omdat de PSV leiding dit goed keurt. Dit gedrag nemen ze alleen ook mee naar hun nationale teams en het zal dan ook niet lang duren voor dit gedrag ook bij de landen teams niet meer zal worden geaccepteerd. Ik snap ook niet waarom een speler als Mertens dit soort gedrag nodig heeft... Ik zeg niet dat je zonder strijd en vuur een wedstrijd in moet gaan, maar zeker als je weet dat je tegenstander een belangrijke periode voor de boeg heeft, behoor je dit soort stomme overtredingen en acties niet te maken...

2 juni 2012 om 23:53

Ik roep het al jaren maar het zit een beetje in de cultuur van die club. Kijk ook maar eens naar de aanvoerder van Oranje: ook een product van Psv.

Hebben zogenaamd een gemoedelijke sfeer maar hebben altijd van die irritante spelers die soms irritante trekjes hebben: van Bommel, Affelay, Kezman, Dzudzak, Toivonen natuurlijk, Mertens en ga zo maar door.

Altijd bij Psv, snap niet hoe het komt maar ja je ziet het vaker bij die clyub.

3 juni 2012 om 00:32

Oke bij Ajax niet dan? Suarez, El Hamdaoui,ibrahimovic,mido, ook allemaal mensen die irritante trekjes hebben totale onzin die je hier verkondigd

2 juni 2012 om 23:57

Dit ligt aan de trainers, niet aan de clubs. De trainers zijn passanten. Bij Ajax mochten Suarez en Vertonghen ook de hele tijd schwalbes maken. Toivonen heeft dit seizoen trouwens zowat geen enkel smerig ding gedaan?

3 juni 2012 om 17:02

Je kan 'm wijs maken wat je wil, maar dat zal toch niet lukken met zo'n anti-psv bril wat je nogal vaak ziet op deze site.

2 juni 2012 om 23:59

Van mij krijg je een duimpjes omhoog, als club voer je een bepaald beleid en als een sterk beleid wilt voeren moet je dit soort spelers straffen oplegen of zo snel mogelijk verkopen. Dus bij PSV hebben ze op dat gebied gewoon een slam en lag beleid omdat ze bang zijn dat ze weg willen.

3 juni 2012 om 00:01

Iets met een pot, een ketel en zwart zien. Elk elftal heeft wel één of meer van dit soort spelers rondlopen.

Smerige actie van Mertens, en ook nergens voor nodig. Je speelt een oefenwedstrijd nota bene. Iemand zou bij een oefenwedstrijd, Mertens eens een afschuwelijk harde trap moeten verkopen, kijken of hij het dan nog doet. Waardeloos vervelend ventje.

3 juni 2012 om 00:00

Ja zeg de Engelsen hebben er ook goed op los getackeld. Moet dit dan het zijn oefenwedstrijden!!
Mertens heeft daar toch nooit de intentie om een speler te blesseren dus wilt iedereen hier niet de heilige komen uit hangen en doen alsof hij hier iemand opzettelijk probeerde pijn te doen.

Anders kunnen ze misschien beter gewoon alle oefenwedstrijden af lassen?

3 juni 2012 om 01:31

idd groot gelijk , er stond druk op de match zoveel is duidelijk er werd veel over gesproken , zowel in Belgische al Engelse media.
De Engelse comp staat er toch om bekend een harde comp te zijn dan moeten ze niet gaan wenen!

ik denk dat het meevalt met Cahill, natuurlijk niet sportief van Driesje, maar dit is topsport
en ook vriendschappelijke duels zijn topsport ..... dus niet klagen aub ''engelsen""

2 juni 2012 om 23:53

Doe niet zo dom, Mertens was de bal kwijt, onmogelijk om hem nog aan te raken. Waarom dan nog duwen, dat is gewoon dom en vies.

Waarom verbaast me dit niet??...

3 juni 2012 om 01:25

Mij ook niet nee.
En dan na de wedstrijd altijd of hij niks heeft gedaan met zijn babystem

Vervelend duwtje dit. Onnodige en het vervuild alleen maar zijn imago.

Ach ja, in de kampioenswedstrijd kan zoiets gebeuren he.

Smerige overtreding van Mertens, helemaal nergens voor nodig. Het is maar een oefenpotje.. heel onsportief en vervelend voor Cahill.

Ik moest op het moment zelf lachen, hoe kleine Dries Cahill tegen z'n doelman duwt, ze alletwee omvallen, Mertens erom heen loopt en zo scoort. Maar als je het achteraf bekijkt zie ik meteen waarom Mertens zo gehaat wordt in Nederland. Totaal onnodig. In de eerste helft ging het er stevig aan toe, duels zoals deze waren er wel meer maar dit was de enige waar iemand geblesseerd raakte.

Als je sommige tackles van Engeland zag, hebben ze zelf ook weinig recht van spreken...

3 juni 2012 om 09:51

Die tackles in Engeland gebeuren in elke wedstrijd om de 2 minuten, zo'n duw in de rug van een speler richting doelman wanneer je de bal niet meer kan hebben nooit. Verwonderlijk is dat niet, de tackles van de Engelsen en van de Belgen waren vaak op het randje, maar bijna altijd met de intentie om de bal te veroveren. Hier is de enige intentie van Mertens een zware botsing uit te lokken tussen beide spelers. Hij gebruik 2 gestrekte handen (dus heel subtiel is dat niet) om hard door te duwen in de rug van een speler.

En dan dat geniepig lachje richting bang een minuut later. Belachelijk gewoon. Belg of niet, de actie van Mertens valt niet goed te praten. De meeste tackles van Engelsen en Belgen wel.

3 juni 2012 om 19:31

Die andere tackles waren minstens even vuil, maar omdat er niemand geblesseerd is geraakt: dan vallen ze wel goed te praten ? Als we tackles gaan oordelen op blessures gaat het de verkeerde kant op. Het was vuil van Mertens, maar zeggen dat in England nooit geduwd wordt is onzin.

Als Cahill niet geblesseerd was geraakt: geen haai die er naar kraait.

3 juni 2012 om 20:04

Ik zeg dan ook niet dat niemand in Engeland duwt, maar er is duwen en duwen. Dit was duwen om twee spelers goed tegen mekaar te laten knallen. En dat gebeurt niet om de 2 minuten op een normaal voetbalveld, omdat er gewoon totaal geen positieve bedoeling achter zit. De tackles die op het randje waren (voornamelijk Parker en Gerard) die vallen wel goed te praten, omdat spelers daar de duels aangaan om de bal te kunnen spelen.

Verder: Waar zie je in mijn reactie dat ik de duw van Mertens als vuil bestempel enkel omdat er een blessure uit komt? Op het moment van de duw en iedereen nog dacht dat het een gewone botsing was zonder verdere gevolgen was mijn reactie meteen één van ontgoocheling en zelfs frustratie voor de actie. Dus zeggen dat geen haan er naar kraait als Cahill niets zou hebben is niet waar. Natuurlijk zou er minder reacties van komen, dat is toch logisch? Als de tackle van Witsel op Wazyl niet zo'n dramatische gevolgen had gehad en de beelden niet zo spectaculair waren geweest, hadden toch ook veel minder mensen hier op gereageerd?

Maar dan draai ik de redenering om, wat heeft de grotere ophef door de blessure van Cahill te maken met de vraag of de actie van Mertens er zwaar over was of niet?

Jammer dat er weer amsterdamse supporters zijn die dit aan PSV moeten verbinden. Kijk naar je eigen spelers uit het verleden daar zaten ook genoeg irritante ventjes tussen,wat ook niet door de club werd afgekeurd.

3 juni 2012 om 00:42

Suarez was een engeltje, want hij speelde voor Ajax.

Dit hoefde uiteraard helemaal niet van Mertens. Uiteraard niet zo bedoeld, maar je weet dat zoiets fout kan lopen....
Langs de andere kant moeten de Engelsen niet klagen... Gerard (vuile speler zeg), Parker, johnson & Cole haalden ook de botte bijl boven...

Actie die ik eerder van Toivonen had verwacht, maar Mertens heeft ook wel zijn trekjes.
Kon de bal nooit meer hebben en duwt hem vervolgens maar vol op de keeper. Toch nergens voor nodig in een vriendschappelijke wedstrijd vlak voor een groot toernooi?

Ik snap wel waarom driesje zo liep te duwen hoor... Hij dacht namelijk dat ze de 'kampioenswedstrijd' aan het spelen waren..

Dit was een hele onnodige overtreding. Als het opzettelijk was bedoeld om hem
te bleseren is dat uiteraard smerig. En mengsel van eerder bij de bal willen komen
en dat het wat minder ging dat ddel van de wedstrijd. Heeft deze overtreding geen
noodzaak hoeften te zijn.

Gaat lekker met de Engelsen, houden niet veel over zo.

Wat Mertens deed was totaal overbodig.

Geniepige overtreding en terecht geel. Maar verder moet je daar niet over zeuren, er waren drie tackles van de Engelsen die veel gevaarlijker waren voor lijf en leed in de eerste helft. Vooral die van Cashley ging er enkele stadia over, en Scott Parker stond een hele eerste helft als een driftkikker te voetballen.

Vieze overtreding van Mertens hoor..

Maarja volgens mij veranderd dat weinig aan de zaak, ik denk dat Engeland toch niet door de groepsfase gaat. Zonder Lampard/mogelijk Terry niet/mogelijk Cahill niet, en volgens mij missen ze Rooney ook al de eerste 2 wedstrijden in de groepsfase? Juist tegen Frankrijk en Zweden.

Onderuit tegen Zweden en Frankrijk en het toernooi afsluiten met een 4-0 overwinning op Oekraïne.

Maarja vele vinden dit misschien lul verhaal maar alles kan in voetbal ;

3 juni 2012 om 01:32

Onnodig, niet vies....; het is gewoon een klein duwtje dat ongelukkig uitpakt; niet meer niet minder.

Zo wat een haters hier allemaal zeg.
Vieze vertreding hier, hufterig gedrag daar. Het lijkt wel alsof Mertens Cahill door midden heeft getrapt als je de reacties hier leest.

Ik verbaas me dat hier geel voor gegeven is. Het is een overtreding, dat wel en de gevolgen zijn naar, maar de overtreding zelf viel best mee.
Cahill en Mertens gaan voor de bal. Allebei op volle snelheid. Keeper komt uit. Cahill is Mertens voor en remt af. Uit een reactie duwt Mertens Cahill weg. Als de keeper in zijn doel was gebleven, dan was het afgedaan met alleen een vrije trap. Als Cahill de bal had weggetrapt en op dezelfde snelheid was doorgelopen dan was er waarschijnlijk niets gebeurd.
Mertens had ook vol door kunnen lopen op Cahill en daarmee zichzelf ook kunnen blesseren. Cahill wegduwen is dan een logische reactie.

Ik zie dit meer als een ongelukkige samenloop van omstandigheden, zoals die wel vaker voorkomen bij een voetbalwedstrijd.

3 juni 2012 om 08:16

Goh, wat een omschrijving zeg. Kom op zeg, Mertens wil natuurlijk niet de twee Engelsen op een brancard hebben, maar de duw zelf was meer dan bewust. Jammer dat de speler van jou club zich even niet kon realiseren dat dit een oefenpotje was...

Mertens is geen koudbloedige crimineel, maar dit was ook geen 'ongelukkige samenloop van omstandigheden'. Mertens werd niet geduwd, zag ze niet aankomen of zoiets. Dit soort acties gebruiken aanvallers meer, en helaas voor de Belg heeft hij nu een slechte naam in Engeland. Aangezien de blessureproblemen van de Engelsen kan ik de boosheid meer dan begrijpen.

Hij en Toivonen zijn de meest geniepige spelers van de eredivie. . Ook kan Mertens hard en gemeen uitdelen, terwijl hij zelf om het minste of geringste gaat liggen en tegenstanders kaarten aan naait. Heb verder niks tegen Psv, leuke club maar die 2 kan ik niet zien of luchten...

Domme actie van Mertens, je weet dat hij tegen de keeper op botst als je hem duwt dus dit is gewoon bewust iemand proberen te blesseren, met wel als doel een goal maken, maar je weet toch dat deze afgekeurd wordt. Misselijk actie van hem.

Ik zag gisteren ook een nog smerige overtreding op Robben. Ik vraag me soms echt af of je nog uberhaupt een oefenpot kan en wilt houden. Te veel spelers hebben geen respect voor hun tegenstander en wanneer spelers een basisplek moet weten te veroveren kan je ook dit soort incidenten krijgen.

Hoe dan ook deze duw heeft niks met winnaarsmentaliteit of wat dan ook positiefs te maken. Mertens wil doelbewust twee tegenstanders op elkaar laten botsen. Tja, dan neem je een groot risico en juist wanneer het een zo belangrijk duel is voor de Engelsen had Mertens even twee keer moeten nadenken. Helaas voor hem zal hij hoogstwaarschijnlijk nog lang van dit incident last hebben. Voetbalfans vergeten niet snel...

Wat een gehuil hier weer zeg. Iemand krijgt een duwtje van iemand van 1m60, heeft een blauw plekje op z'n gezicht, klaar. Heb veel hardere charges gezien in de wedstrijd, en dan gaan zie hier over lopen miepen. Desalniettemin een prima aanleiding voor de overige Nederlanders om Dries even af te zeiken, ga dan gewoon lekker ballet kijken ofzo.

Wat een zielige actie weer van mertens in een oefenduel zo hard gaan duwen slaat helemaal nergens op
Smerig ventje is die mertens gewoon!

Och, wat zeuren die Engelsen nou ? Mertens maakt een lichte overtreding die helaas voor de Engelsen zware gevolgen heeft. Mertens gaat zeker niet in met de bedoeling de speler zo zwaar te kwetsen dat hij het EK niet haalt. Een ongelukje is snel gebeurd. Als je niet wil dat je spelers zich kwetsen, speel dan geen vriendschappelijke interlands, he. Daarbij, juist of Engeland nu het EK niet gaat winnen hierdoor. Engeland heeft echt een slechte ploeg. Ze gaan zowiezo niets winnen. Dus steek het maar niet op Mertens.

Ik ben hier wel blij mee. Die Engelsen zijn al slecht maar nu wordt de selectie nog dunner. bedankt Mertens ; Met club voetbal lijkt het net of Engeland een goed voetballand is, maar eigenlijk stelt het helemaal niets voor. laat Frankrijk ze maar afslachten.

Als je geen spelers gebleseerd wilt raken, moet je geen oefenwedstrijden spelen.
Dit hoort er nu eenmaal aan.

Als je een kwalificatie speelt, spelen die Engelsen ook hard en je hoeft deze wedstrijd als tegenstander neit anders te benaderen.

Beetje zielig.

Dit is wel een vieze overtreding van Mertens hij ziet al aankomen dat Hart de bal onder controle gaat krijgen. Maar nee hij moet per se Cahil duwen. Ik hoop echt dat hij een paar wedstrijden geschorst wordt. want dit kan niet.want door die ene duw kan Cahil geen Ek spelen terwijl hij wel volgens mij een basisplek heeft op de engelse elftal (corrigeer mij als ik het fout heb).

Aanklagen voor mishandeling dat misselijke mannetje van een Mertens, wat een omhoog gevallen dwerg is dat!!!

Kleine stakker. Ik hoop dat ze aangifte tegen hem doen. Letsel door schuld.
Totaal onnodige actie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 13
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Joe HartKeeper60
Kyle WalkerVerdediger60
John StonesVerdediger50
Gary CahillVerdediger51
Dele AlliMiddenvelder51
Eric DierMiddenvelder50
Adam LallanaMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

171 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Napoli 38 18 4 0
2016/2017 Napoli 35 28 6 0
2015/2016 Napoli 33 5 7 0
2014/2015 Napoli 31 6 4 1
2013/2014 Napoli 33 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ga voor Vertonghen, hij is heel technisch voor iemand die zo groot is’

België plaatste zich in een groep met Griekenland, Bosnië & Herzegovina, Estland, Cyprus en Gibraltar zonder al te veel moeite voor het WK van deze zomer en van de Rode Duivels...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren