Feyenoord gaat langer door met ‘buitengewoon talentvolle’ Achahbar

Vrijdag, 25 mei 2012 om 14:46

Feyenoord heeft Anass Achahbar langer aan zich weten te binden. De belofte heeft een nieuw contract getekend bij de Rotterdammers en ligt nu tot medio 2015 vast. De achttienjarige spits mocht dit seizoen al enkele malen opdraven in de hoofdmacht en sluit definitief aan bij de eerste selectie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Anass Achahbar al toe aan een basisplaats bij Feyenoord?


Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door wouter!)

ken dit spelertje niet heeft iemand misschien meer info over hem ?

25 mei 2012 om 14:51

Snelle complete spits, goede techniek en neusje voor de goal. z'n fysiek laat nog te wensen over maar benieuwd waar hij staat na een vol seizoen met de "grote" jongens.

zie ook :
http://www.youtube.com/watch?v=zfhfjx7qzss

25 mei 2012 om 14:53

Je filmpje doet het niet.

25 mei 2012 om 14:54

Dat probleem is hier vaker met doorlinken...
typ anders : Anass Achahbar op youtube, 2e resultaat.

25 mei 2012 om 15:48

Hij is toch juist totaal niet snel. Technisch super maar heeft een beetje de bouw van een lillyputter. Korte beentjes , langer boven lichaam waardoor hij amper vooruit komt. Ik denk dat het voor Feyenoord een bruikbare speler kan worden maar iedereen bij feyenoord doet net alsof het een toptalent als v persie, sneijder, vd vaart is. Verre van zelfs

25 mei 2012 om 15:59

Nou komt ietwat te kort om hem als compleet te omschrijven, komt denk ik toch lengte tekort.

25 mei 2012 om 16:10

Deze beschrijving doet me denken aan Van Beukering op jeugdige leeftijd. Anderzijds was Van Beukering bijzonder talentvol en hopelijk is Achahbar dat ook en maakt hij het wel waar.

25 mei 2012 om 16:24

haha. Deze man wordt sowieso beter als vd vaart en sneijder dan v persie moet ik nog maar zien. Maar het gaat zeker een europese topper worden.

25 mei 2012 om 16:40

Nee Messi heeft lange benen..... Messi is 169, en achabar 174

26 mei 2012 om 11:34

Achahbar is technisch net zo goed als v Persie op die leeftijd was hoor. Het is gewoon een toptalent die alleen wat meer moet brengen vanwege zijn gebrek aan lengte voor een spits. Die jongen is vorig jaar nog uitgeroepen tot speler van het jaar en topscorer van de B(!) jeugd met 22 goals uit 21 wedstrijden meen ik. Dat mannetje kan echt wel voetballen alleen de stap voor een 17-jarige speler van de B-jeugd naar het eerste is gewoon groot. Geef die jongen wat tijd. Verder moet je hem zoveel mogelijk over de grond aanspelen terwijl hij nu nog vaak in de lucht aangespeeld werd. Kansloze missie natuurlijk.

Alle grote Engelse clubs wilden hem vorig jaar hebben en Platini en Zidane waren ook enthousiast over deze jongen na het gewonnen EK O17 vorig jaar. Ben erg benieuwd wanneer deze jongen zijn belofte gaat inlossen want ik heb er vertrouwen in dat het hem gaat lukken.

25 mei 2012 om 14:51

Heb je onder een steen gelegen? Hij is misschien na Tonny Trindade de Vilhuena het talentvolste speler uit de Feyenoord groep zoniet als Nederlandse speler.

25 mei 2012 om 14:52

Heeft 7x mee mogen doen dit seizoen.

Speelde tegen Heerenveen een buitengewoon verdienstelijk wedstrijd.
Gaat zeker nog verkomen, denk en hoop alleen dat hij wordt gebruikt als 10, achter de spits. aangezien hij erg snel, behendig en technish is.

25 mei 2012 om 14:53

Groot talent. Wel een hele andere type spits dan Castaignos. Achahbar is een voetballende spits en heeft ook spelers om zich heen nodig die het spelletje zien. Daar waar Castaignos vorig seizoen opviel door zijn doelpunten zou Achahbar volledig ondergesneeuwd raken bij dat Feyenoord. Hoe beter Feyenoord zelf voetbalt hoe beter Achahbar is/speelt. hij is klein van stuk en heeft een goede techniek!

25 mei 2012 om 14:58

@dealwetende Ik vind Castaignos wel een goede speler maar niet zo'n groot talent als deze jongen. En dan doel ik op het talent alleen he want ze moeten het beiden nog maar even waarmaken. Castaignos werd de spits, om het maar hard maar duidelijk te zeggen, bij gebrek aan beter. Dat deed hij alleraardigst en daarmee kreeg hij interesse. Puur omdat hij gewoon iedere wedstrijd speelde. Deze jongen heeft denk ik meer potentie al denk ik dat Castaignos nu al stukken beter is dan vroeger. Ook al heeft hij nauwelijks gespeeld, hij heeft zeker wel veel geleerd.

25 mei 2012 om 15:08

Castaignos werd al door half Europa begeert voordat hij ook maar 1 wedstrijd in het eerste had gespeeld. Kwam omdat hij toen topscoorder was geworden op het ek -17. Dus dat de interesse in hem kwam omdat hij bij gebrek aan beter zomaar een basisplaats kreeg gaat niet op.

25 mei 2012 om 16:25

heel europa zat ook al achter Achahbar aan dus dat maakt niet veel verschil.

26 mei 2012 om 11:37

Castaignos scoorde in alle teams waarin hij zat er op los. Bij Feyenoord een moeizaam begin en scoorde er toen toch 15. Die zou in dit team net zoveel goals hebben gemaakt als Guidetti. Achahbar is meer schaduwspits dus kun je wellicht zelfs beter op de 10 zetten al denk ik dat Vilhena die plek binnenkort gaat opeisen.

25 mei 2012 om 14:53

Mooi dat hij heeft verlengd. Ik hoop dat hij dit jaar meer van zich laat zien binnen Feyenoord.
Maar dan moet hij uiteraard ook meer speeltijd krijgen maar dat zal hij samen met vilhena ongetwijfeld krijgen.

25 mei 2012 om 14:54

Het is een talentvolle spits uit de A jeugd. Hij heeft er alleen weinig gespeeld omdat hij al bij de A-selectie zat. Verder speelde hij ook in de oranje onder 17 dat kampioen werd vorig jaar. Platini noemde m ook een groot talent. Dat is hij ook. Maar qua fysiek moet hij nog stappen maken. Hij staat bekend om zijn hakjes en panna's. Hij was in de jeugd een groter talent dan de vilhena.

25 mei 2012 om 16:26

Weet jij of deze Hagenees voor Nederland of Marokko kiest?

25 mei 2012 om 19:56

Persoonlijk denk ik dat Anass voor NL. gaat kiezen, hij deed het enorm goed bij NL. onder de 17, werd door Zidane en Platini geprezen.

Hij is de man van de combinatie, korte draai en techniek.
Dus hij zal in de voeten aangespeeld moeten worden, z'n mede spelers moet op hem afgestemd moeten worden.

Schaken en Cabral snapte z'n intelligentie niet, die snapte z'n looplijnen niet etc.
Feyenoord heeft eigenlijk voetballende flankspelers nodig, als Achahbar in de spits komt te spelen.

Goed gedaan, wederom, het vastleggen van talentvolle spelers is een goede weg. Hij wordt zeker belangrijk voor onze club.

goed gedaan door feyenoord achahbar is een groot talent die het kan gaan maken hoop dat hij volgend seizoen (nog) meer speeltijd krijgt

Een jonge voor de toekomst, hij gaat het dit seizoen hopelijk echt maken bij Feyenoord en regelmatig een wedstrijdje mee pikken.

Lijkt me wel een talent maar geen speler voor een 433 systeem. Toch? Als hij echt zo goed is dan moet Feyenoord een 442 systeem gaan verzinnen.

25 mei 2012 om 14:56

Hij zou eventueel ook op de flank kunnen spelen, hij kan een mannetje uitspelen. Maar het beste zou zijn als hij op 10 speelt of in de spits, maar dan hebben voorzetten vanaf de flank geen nut en zal je het voetballend moeten doen hoe Barcelona het met Messi doet.

25 mei 2012 om 15:39

Muah, ik zie inachahbar eigenlijk meer een 10. Met zijn fenomenale inzicht en techniek zal daar zijn toekomst liggen denk ik.

Goede zaak van Feyenoord. Achabar is een van de grootste talenten die er rondloopt, ik zie nog geen basisplaats voor hem in het verschiet dit seizoen maar verwacht wel dat hij meer speelminuten zal maken.

Ik zie in hem meer een nummer 10 / schaduwspits dan spits, hij heeft een passeeractie en een geweldig overzicht en inzicht hij komt mijn inziens daar beter tot zijn recht.

Ik vind hem voor de spitspositie aan de kleine kant, ik ken dat mannetje verder niet dus ik weet niet wat zijn echte positie is. Maar zijn lengte heeft hij erg tegen.

25 mei 2012 om 14:58

ja daadoor zou ik hem als schaduwspits zetten achter een type janko hij is meevoetballend en heeft een passeer actie ik denk dat hij op die positie het beste past

Eerlijk gezegd weet ik het nog niet met deze jongen, buiten messi om zijn er niet veel kleine spitsen die het echt gemaakt hebben. Koppen is toch een belangrijke manier van scoren. Hij heeft wel een aantal goede kwaliteiten: balvast, technisch en doelgericht. Met deze kwaliteiten denk ik dat hij beter zal renderen als mannetje achter de spits ipv als diepe spits

25 mei 2012 om 15:15

Iniesta
Xavi
Sneijder
Maradona
Romario

Zijn kleine spelers die door slimheid en juist gebruik van lichaam wereldtoppers zijn geworden. Hoeveel goals worden er nou echt met het hoofd gescoord in een seizoen, dat valt nog vies tegen.

25 mei 2012 om 15:22

Clasie;

Crouch is ook niet de kleinste
Idd, deze spelers maken handig gebruik van hun techniek en slimmigheid.

Dacht dat Silva ook wel klein was?

25 mei 2012 om 15:35

Aguero en Silva zijn inderdaad ook niet de grootste en zo zijn er nog wel een aantal hoor, is ook echt een non argument.

25 mei 2012 om 16:09

Ik heb het toch over spitsen, Iniesta, Xavi en Sneijder zijn toch geen spitsen..de overige spelers heb je gelijk in, maar lengte en fysiek vind ik wel echt belangrijke punten voor een spits en minder voor een speler achter de spits, vandaar mijn opmerking..

26 mei 2012 om 11:40

Villa, Aguero, Romario etc. zijn allemaal niet zo heel groot hoor. Clasie kan dit seizoen zijn lengte ook goed compenseren met slim voetbal. Dat moet Achahbar ook leren want hij werd fysiek af en toe ondergesneeuwd dit jaar. Als je Vilhena op 10 zet en Achahbar er voor kan het zomaar gaan draaien want die twee spelen al jaren met elkaar samen.

Als Feyenoord geen spits weet te strikken, zal hij aankomend seizoen zeker in de basis staan als spits. Hij heeft wat tijd gehad om zich rustig te ontwikkelen en dat doet hij erg goed. Het is idd een erg talentvolle speler, die bij Feyenoord zeker kan uitgroeien tot een topper.
Toch mooi om te zien dat er weer zoveel talent uit de jeugd komt, naast Manu en de Vilhena is Achabar denk ik wel de meest talentvolle, ook al is het moeilijk te vergelijken. Ik probeer het altijd met de vraag voor welke club zal een speler over 5 jaar spelen.
Goed dat hij bijtekend, want hij is verre van uitgeleerd en met een leermeester als Makaay gaat het helemaal goed komen. Over 2 jaar is dit echt wel een grote speler, ben benieuwd naast welke spits die komt te spelen, want anders moet hij het zelf gaan doen, kan goed uitpakken maar ook helemaal verkeerd en dat zou zonde zijn.

25 mei 2012 om 15:18

Dat lijkt me niet hoor, Fernandez zal dan in de spits gaan spelen als ze geen spits weten te strikken.
Cissé-fernandez-schaken zal de aanvalslinie worden!

25 mei 2012 om 15:28

Daar zou je nog wel eens gelijk in kunnen hebben, maar als ze 442 gaan spelen wanneer er buitenspelers gebelesseerd zijn denk ik wel dat hij zal spelen. Dit seizoen zal hij iig wel gaan doorbreken en ik weet niet of hij dit seizoen al moet gaan concurreren met Fernandez.

25 mei 2012 om 15:45

Ik denk eerlijk gezegd dat die Mitchell Te Vrede ons zal gaan verassen.. heeft net als Achahbar uitstekende statistieken in de jeugd. Was topscorer in de A jeugd. Dat hij bij Excelsior dit jaar geen potten kon breken zegt me niet zo veel. Het is lastig om voor een talent bij een slecht voetballende degradatiekandidaat uit te blinken. Guidetti brak overigens ook geen potten voordat hij bij Feyenoord kwam.

in Achahbar zie ik zelf meer een 10 eigenlijk. is wendbaar en heeft een ongelooflijk geweldig overzicht..

25 mei 2012 om 18:02

"guadalajara....

Daar zat ik vandaag ook aan te denken,want iedereen is loovend over hem ook bij excelsior.
En over Guidettie heb je ook gelijk...want die kon bij de andere club inderdaad geen potten breken.
en niemand verwacht iets van Te Vrede..!
Hij kan rustig in zijn spel komen.

28 mei 2012 om 20:30

Achabar is een echte schaduwspits, een uitstervend ras. Del Piero, Bergkamp en Raul. Hij heeft qua speelstijl ook iets van deze legendes weg

Uh romario en maradona waren ook niet de grootste...;-)

dat is goed nieuws...ik denk dat hij en tonny vilhena komen dseizoen echt minuten gaan pakken en dan langzaam maar zeker sterker en beter worden...het is bekend dat talenten soms een dipje kunnen krijgen en daar is koeman de juiste man voor om ze weer uit het dipje te krijgen en dat ze dan vaste waarde zijn binnen feyenoord 1

25 mei 2012 om 15:52

Ik denk dat de talenten nu meer kansen krijgen en ook zien hoe het met de andere (feyenoord) talenten is vergaan sinds ze vetrokken zijn. Laten we eerlijk zijn, welk talent is nu echt doorgebroken? Bruma speelt degradatievoetbal bij HSV en blinkt er niet bepaald uit.. Castaignos heeft zowat geen kans gehad bij Inter en zit op een dood spoor. Van la Parra moet zich via Heerenveen weer proberen te profileren.. en er zijn nogal wat talenten waar helemaal niets meer van vernomen is.. Van al die Nederlandse talenten die weggekaapt zijn door een Europese topclub, welke speler heeft het nu echt gemaakt? Juist... niemand, maar dan ook echt niet 1 speler.

Naar het buitenland verkassen verpest je carriere..

26 mei 2012 om 11:42

Barazite heeft nog een aardige carriere via Austria Wien volgens mij. Maargoed, als je daar terechtkomt kan je beter in Nederland blijven.

Vanaf nu moet hij gewoon elke dag fitnissen en daarna veel vis, vlees en kwark eten dan wordt het een bruikbare spits

Ik sluit niet uit dat het een meerwaarde voor Feyenoord kan worden.
Zal in het volgend seizoen meer aan bod komen en dan moeten we maar zien wat we in de '' kuip '' hebben .

Goede zaak van Feyenoord. Hij is zeker iemand die kan doorbreken bij Feyenoord.

En ik vind ook dat Feyenoord 'n mooie lichting heeft met spelers als Anass Achabar, Elvis Manu, Tonny Andrade de Vilhena, etc.

Maar de lichting van 'n paar jaar geleden met onder andere Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos vond ik de mooiste lichting van Feyenoord de afgelopen jaren.

26 mei 2012 om 11:45

Fer en Wijnaldum zijn van een andere lichting dan Castaignos hoor. Castaignos speelde met Clasie, van Haaren, de Vrij en Martins Indi. Isoufi bijvoorbeeld was een heel groot talent in die lichting maar lijkt het niet te halen. Zit zelfs op de bank bij Dordrecht. Die lichting was fenomenaal. Wonnen ook alle prijzen die je als jeugdteam kon winnen en hadden 7 spelers met wie ze in alle Oranje selecties zaten. Net als het team van Achahbar en Vilhena alleen zijn daar helaas 3 spelers van naar Engeland vertrokken. Anders had je met Rekik, Ake en Ebecilio weer zo'n toplichting te pakken.

Het is echt geweldig dat nu meer en meer toptalenten langer willen blijven bij Feyenoord.
Toont toch weer aan dat we iig sportief in de lift zitten.
Mijn complimenten meneer van Geel en de rest van de technische staf!

Goed bezig feyenoord, liever geld in de toekomst dan in verwende spelers als cabral en leerdam. Groot talent deze jongen ik denk dat hij nog 1 tot 1,5 jaar nodig heeft voor basisplaats.

Mooi dat hij langer vast ligt. Dit is echt een waanzinnig groot talent waarvan ik heel veel verwacht in de toekomst. Het valt me op dat veel mensen hem al afschrijven na een wedstrijd tegen Vvv, waarin hij onzichtbaar was. Hij komt fysiek nog iets te kort maar dat is ook niet gek, het is/was officieel nog een A junior en niet iedereen kan moeiteloos aansluiten. Toch zie ik in hem eerder een nummer 10 dan een echte diepe spits, alhoewel hij wel een neusje voor de goal heeft... Maar met zijn waanzinnige techniek, overzicht en slimmigheid kan hij echt uitgroeien tot een hele goede speler. Van zijn techniek hebben wij in de Eredivisie nog niet heel veel kunnen zien, maar het is echt ongelofelijk wat deze jongen met een bal kan. Ik hoop dat hij dit seizoen vaker de kans krijgt om het publiek te vermaken en zodra hij het fysiek aan kan word dit de nieuwe held van Feyenoord.

Klasse, echt klasse dat van Geel alle jonge talenten een nieuw langdurig contract aanbied. Van Geel en de hele technische staf zijn echt goed bezig. Aan deze jongen gaan we nog heel veel plezier beleven.

Heel erg mooi want hij is echt een hele goeie spits(nu al).
maar ik blijf het raar vinden dat ze steeds die 3 jarige contracten blijven afgeven.
want nu wil hij wel bijtekenen, maar als hij 3 jaar hier is.... dan gaat het net zoals bij Leerdam, Cabral,wijnaldum en fer....
we weten dan Achabar heel goed is...dan waarom geen 4 of 5 jarig contract.
Ik verwacht hem komend jaar nog niet als basis speler te eindigen...dan misschien het jaar daarop....stel voor dat hij het dan heel goed doet...dan heeft hij ook nog maar een 1jarig contract over. Dan tekent hij echt niet bij hoor en kan je ook niet de hoofdprijs vragen!!!
Dus ik snap het niet helemaal.

Als je Achahbar goed wilt gebruiken had je Drenthe voor de 10 moeten halen en dan Annas gewoon in de spits. Annas moet over de grond bediend worden, en Drenthe heeft op 10 bij Everton laten zien over een uitstekende steekpass te beschikken. En had je ook een fysiek sterke speler achter hem gehad. Begrijp die interesse in Immers echt niet, ga gewoon voor Drenthe. Ja, hij kost dubbel salaris maar de kans dat je hem na 2 seizoenen voor 10 miljoen kan verkopen is 10 x groter dan met Immers. En hij overklast Immers op alle fronten, behalve dan met kopballen.

26 mei 2012 om 11:47

Het enige minpunt is dat je bij Drenthe iemand full time in dienst moet nemen om hem met zijn kop bij het voetballen te houden. Anders staat hij weer een paar dagen per week in de Vie of de Riva shirtjes van zichzelf uit te delen of nu in zijn nieuwe winkel achter de kassa. Drenthe is een aardige gozer en een goede voetballer alleen had hij met zijn kwaliteiten nu al veel verder moeten zijn dan waar hij nu is. Dat zegt al een heleboel. Zeker omdat hij bij Everton ook niet slecht speelde en ook daar willen ze hem niet.

Lijkt me een groot talent voor in de toekomst, zou hem aan excelsior verhuren om hem te laten spelen aangezien Achahbar relatief weinig speelt en gaat spelen bij dit feyenoord.

25 mei 2012 om 18:06

Lijkt mij een goed plan inderdaad, een jaartje Excelsior en gewoon kijken hoe hij zich ontwikkeld. Ben benieuwd hoe ver deze jongen het uiteindelijk gaat schoppen, maar heb wel veel vertrouwen in hem.

26 mei 2012 om 11:48

Ik zou hem niet naar Excelsior sturen want dat spel zou hem kapotmaken. Hij moet in een team spelen die veel op de helft van de tegenpartij speelt en combinatievoetbal speelt. Excelsior speelt volgend jaar JL en dat is vooral veel beuk en vliegwerk. Daar kan onze Achahbar weinig leren.

26 mei 2012 om 12:41

Ja het zal zeker zwaar worden voor Achahbar, maar aan de andere kant wordt hij er alleen maar fysiek sterker door en ik neem aan dat Excelsior in de Jupiler Leegue vaak op de helft van de tegenstander zal gaan spelen.

Anass scoorde in de beker wedstrijd tegen Agovv in de kuip. Wel jammer dat andere jongens uit de eigen opleiding niet tekenen, zoals Cabral (toch echt wel een talent hoor, zo iel en dan zo hard kunnen schieten!) en Leerdam, doet toch een beetje pijn.

Vind het jammer dat tie nu al word vergeleken met andere grootheden, ik heb dergelijk weleens wat van hem geoord, kan aardig een balletje trappen voor zover ik heb gezien, sterker dan cabral en balgeil dat die jonguh is

gewoon vanaf volgend seizoen in het eerste elftal zetten en die jongen verder laten gaan met zichzelf te ontwikkelen.. dat ie dan gelijk de champions league voorronde mag spelen is dan een extra dimensie voor hem.

Goed voor de club en de speler, volgend seizoen rustig brengen en seizoen daarna misschien wel basis. Feyenoord gaat aan hem nog veel plezier beleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 NEC 24 13 3 0
2016/2017 PEC Zwolle 19 0 0 0
2015/2016 Feyenoord 7 2 0 0
2014/2015 Feyenoord 14 5 0 0
2013/2014 Feyenoord 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax blijft op kampioenskoers dankzij Sierhuis; Fortuna ruikt Eredivisie

Fortuna Sittard is nog maar één zege verwijderd van de Eredivisie. Het team van trainer Kevin Hofland won vrijdagavond met minimaal verschil op bezoek bij Jong FC Utrecht en heeft volgende...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren