Altidore is AZ dankbaar: 'Ben hier omringd met goede spelers'

Donderdag, 24 mei 2012 om 15:19

Jozy Altidore heeft zijn stekje in Europa gevonden. Op zeer jonge leeftijd maakte de spits al de overstap uit de Verenigde Staten en zijn eerste avonturen liepen steevast uit op een teleurstelling. In de warme schoot van coach Gertjan Verbeek begint hij eindelijk tot volle wasdom te komen. “Ik heb nooit eerder in zo’n comfortabele positie gezeten als het afgelopen jaar bij AZ”, vertelt hij op de website van de FIFA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Jozy Altidore is de AZ-spits van de toekomst


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door remkodj)

Eerste waar ik tegenwoordig aan denk bij Altidore is toch altijd die knal tegen Psv. Blijft echt een prachtig doelpunt.

Iemand die trouwens weet tot wanneer die vast ligt bij AZ ?

24 mei 2012 om 15:27

2015

24 mei 2012 om 16:38

Ja die knal kan ik me nog herinneren ja.... Poeh!

Vind het echt een sterke spits die Altidore. volgend jaar wordt zijn jaar denk ik. nu hij gewend is aan deze voetbalstijl komt het helemaal goed met deze jongen!

24 mei 2012 om 20:35

Dat hoop ik ook ja. want als hij niet beter wordt dan dit mag hij gelijk vertrekken. die 15 goals zeggen mij niks. intikkers, nooit een mooie uitgespeelde goal met veel snelheid en actie. hij heeft dit jaar toevallig twee ballen op zijn slof er lekker ingeschoten. voor de rest was hij heel traag en pover !!!
Maar tweede jaar kan alleen maar beter worden denk ik.

En wie had hij bij Bursaspor voor zich ?

24 mei 2012 om 15:31

Stanislav sestak, Teteh Bangoura & Prince Tagoe.

24 mei 2012 om 15:41

Hoe mooi dat je ook direct die antwoorden weet haha :D

Altidore heeft trouwens de goede keuze gemaakt. Als hij slim is blijft hij ook de komende 2 jaar nog in Alkmaar om zich verder te ontwikkelen. Het zal geen Europese topper worden maar hij kan zeker nog stappen maken naar een mooie club in een leuke competitie. Ik denk hierbij een beetje aan het niveau Wolfsburg, Everton, beetje clubs die tussen de subtop en de middenmoot hangen normaal gesproken. Verder heeft hij ook een enorme teamgeest. Die jongen leeft zelfs op de bank zo ontzettend mee, ik denk dat het een fijne jongen is om in de groep te hebben.

24 mei 2012 om 16:00

Denk je dat serieus? Altidore heeft echt een matige techniek en is daarnaast veel te traag op de eerste meters. Als spits zou je toch in ieder geval toch wel 1 van die 2 moeten hebben. Verder is zijn schot ook nietgeweldig (op dat doelpunt tegen psv en die in de EL na dan).

Hij heeft er dan wel 15 gescoord, maar wel bij de best voetballende club van de eredivisie. Al zet je hem bij een minder dominant spelende ploeg tegen moeilijkere tegenstanders zie ik hem er niet meer dan 5 per seizoen maken.

24 mei 2012 om 16:06

AZ is ook niet in de positie om maar een '' perfecte spits'' te halen.
Altidore heeft dit seizoen een goede indruk bij mij achter gelaten.

Ik vind hem vaak juist wel snel op de eerste meters.
Verder als de voorzetten van Beerens wat vaker aankwamen dan had Altidore er wel misschien 25 gemaakt.

24 mei 2012 om 16:13

Want dan schiet ie ze er wel even in met een mooie volley? Die gast maait regelmatig over de bal heen, met als hoogtepunt de bal die hij er per ongeluk in kopt met zijn schouder.

Verder is hij echt te traag, Regelmatig gaat hij alleen op de keeper af van ongeveer de middellijn, maar is hij allang al weer ingehaald voor dat hij bij het doel is.

Verder ben ik het eens over Beerens. Naast een beetje dreiging heb je er weinig aan. Scoort bijna niet en assists ook veel te weinig.

24 mei 2012 om 16:14

Hij heeft in feite een fantastisch schot, youtube hem ook maar eens. Die goal zoals tegen PSV heeft hij voor de USA vaker gemaakt. Hij heeft echter wel eens een aantal keren over een bal heengemaaid waardoor sommige denken dat hij een matig schot heeft.

Ik ben het met je kritiek verder opzich wel eens, maar je ziet hem gedurende dit seizoen beter worden. Vandaar dat ik ook zei dat hij zich nog 2 jaar zo moet doorontwikkelen bij AZ om dan een stap te maken naar de middenmoot/subtop van zo'n competitie. De absolute top is uiteraard uitgesloten want je kan van hem geen Messi maken, daarvoor is hij inderdaad te beperkt, je kant echter wel een hele bruikbare spits maken. De body heeft hij, het schoot ook, en hij heeft toch een redelijk tor-instinct.

24 mei 2012 om 17:04

Ik zeg niet dat het gaat gebeuren maar zou niet weten waarom hij de absolute top, wat trouwens een heel wijd begrip is, niet zou kunnen halen. De jongen is pas 22 jaar, hij mist veel kansen, maait wel eens over de bal heen en dat ziet er nogal clownesk uit maar ondanks dat loopt hij 1 op 2 en heeft lang niet elke wedstrijd de volle 90 minuten gespeeld. Als ze hem bij AZ wat meer scherpte bij kunnen brengen dan voorspel ik hem een zeer mooie toekomst.

24 mei 2012 om 17:52

Absolute top noem ik Man Utd, Man City, Chelsea, Barca, Real, AC Milan, Juventus, Bayern etc. Dat zie ik hem eerlijk gezegd niet halen. Maar goed, zeg nooit nooit. De bal is rond, het is 11 tegen 11 ;-)

Verwacht veel van Altidore volgend seizoen. Dit seizoen 15 competitiegoals terwijl hij lang niet altijd in de basis begon.

24 mei 2012 om 17:52

je ziet dat hij in potentie een beest van een spits is. Hoop dat AZ hem de tijd gunt om zijn draai echt te vinden, want 15 goals is leuk, maar qua spel kon het echt wel wat beter. Veel slechte aannames, ongelukkige combinaties, etc. Maar ik geloof er echt in dat hij met genoeg vertrouwen echt een goeie kan worden. Hij is ook nog maar 22!

24 mei 2012 om 18:22

ja klopt maar later in het seizoen werd zijn balbehandeling ook beter dat kon je echt merken en zijn aannames.

24 mei 2012 om 22:05

Hij boekt inderdaad steeds meer vooruitgang ! Hij heeft nu een aanpassingsjaar gehad waarin hij het aardig deed, nu tijd om in ze tweede jaar te zien wat hij echt in huis heeft !

Nilmar en Guiseppe Rossi vertrekken denk ik bij Villareal, omdat ze niet in de Segunda Division willen spelen.. Misschien moet Altidore nu terug naar Villareal om daar zijn visitekaartje af te leggen en promoveren met Villareal.. En dan krijgt ie basis als ze in de Primera Division spelen..

24 mei 2012 om 15:47

Hoezo moet ie nu misschien terug? Hij is niet gehuurd ofzo :S Als Villareal heb terug wil hebben mogen ze lekker betalen, denk niet dat ze daar trek in hebben. Lijkt me ook niet dat Altidore naar de Segunda Division wil trouwens.

24 mei 2012 om 15:58

Hallo! Ik dacht dat die gehuurd was he! Kom maar met die rode duimpjes!!

24 mei 2012 om 15:51

Jozy is voor 100% Eigendom van AZ hoor...
Hij Moet dus niets lijkt mij

24 mei 2012 om 16:02

@remkodj

jozy is helemaal niet 100% eigendom van AZ maar 100% van zichzelf.
hij werkt daar alleen, als jij bij iemand werkt ben je ook niet van diegene.

24 mei 2012 om 16:29

Flauwe opmerking... Je weet best waar ze het over hebben.

25 mei 2012 om 19:51

Mijn god...

24 mei 2012 om 17:04

Rossi vertrekt (nog) niet gezien hij een langdurige blessure heeft wat hem nog zeker tot aan de winter buitenspel houdt en misschien ook wel langer.

Er zijn spelers die alleen kunnen scoren tegen de kleintjes, maar Altidore doet het omgekeerde met goals tegen FC Twente, Heerenveen en Psv. Prima spits, kan zich goed doorontwikkelen bij AZ.

Dat weet ik ook wel maar hij had het best kunnen redden bij Bursaspor

Ik vond Altidore alleen maar groeien in het seizoen. Ik verwacht een helehoop van hem en denk dat AZ nog veel plezier aan hem kan beleven. Maar dat is natuurlijk ook wel toe te schrijven aan Verbeek. Als die Altidore niet het vertrouwen had gegeven, dan was hij nu niet zo ver als toen.

Ik heb er wel vertrouwen in dat hij door gaat breken bij Az.

De laatste weken van de competitie deed hij het al uitstekend, nu moet hij deze lijn aankomend seizoen doortrekken.

Ik vergeet altijd dat hij nog maar 22 is. Zijn fysieke spel en zijn uiterlijk van een buffel doen mij altijd denken aan een ervaren rot van minsten 27 jaar ofzo maar dat doet er verder niet toe.

Waar ik wel blij mee ben is dat hij bij AZ nu eindelijk zijn naam waarmaakt. In Amerika heeft hij een gigantische sterrenstatus en zo'n status brengt hoge verwachtingen met zich mee. Bij Villareal heeft hij dat nooit kunnen laten zien en bij AZ laat hij nu zien dat hij wel de over de capaciteiten beschikt om een topper te worden.

Volgend seizoen de topscorder van de eredivisie. Hij gaat zijn talent eindelijk laten zien en hopelijk blijft het niet bij 2 seizoen en blijft hij nog een jaartje (tot 2014).

Nou, hij mag inderdaad in z'n handjes knijpen. Laat ik het zo zeggen: Als hij concurrentie had van bijvoorbeeld Dost of zelfs maar Junker, dan had hij vaker op de bank gezeten.
hij heeft niet overtuigd in het begin. 70 procent van dit succes gaat wat mij betreft dan ook naar Verbeek, die waarschijnlijk een enorme bewijsdrang heeft om Altidore te laten slagen. Anders kan ik het niet beoordelen. Ik vind Altidore namelijk geen geweldige spits. Benschop ook niet, maar hij lijkt me wel iets beter. Maar Verbeek heeft meer uit Altidore gehaald dan ik in het begin had durven dromen. Misschien wilde hij wat bewijzen, zoals ik al zei. Hij heeft heel lang vertrouwen in hem gehad, terwijl dat vertrouwen nergens op gebaseerd leek. Maar uiteindelijk heeft het zich uitbetaald.
Altidore heeft ook goed geluisterd, dus complimenten ook voor hem. Maar hij moet nog wat harder werken. Verbeek moet iedere wedstrijd wel een keer 'jozyyyyyyyy' roepen om hem wakker te schudden.

Maar op technisch vlak is hij vooruitgegaan, getuige z'n tweede goal tegen Twente. En positiekiezen doet hij ook steeds beter. Hij begint al meer aan het 4-3-3 te wennen. Maar hij zal nooit een echte technicus worden. En z'n snelheid valt me eerlijk gezegd tegen. Maar soms heeft hij wel ineens een versnellling. Misschien ziet het er gewoon traag uit ofzo.

Hij heeft niet een super goede techniek en balbehandeling. Zijn koelbloedigheid kan nog veel beter want ondanks zijn 15 goals mist hij toch ook nog een hoop kansen.
Maar hij is wel beresterk, werkt hard. En kiest goed positie.

Als hij aan het eerste werkt dan kan het zomaar zijn dat hij volgend jaar meedoet om de topscorders positie.

AZ zal Altidore niet zo gauw laten vertrekken aangezien Villareal een flink deel krijgt van het bedrag dat AZ krijgt als Altidore naar een andere club gaat. Dus AZ zal hier niet rijk van worden.

Verder wordt het salaris van Altidore tot de zomer van 2013 betaalt door Villareal. Daarna is het salaris op naam van AZ en zakt daardoor het salaris van Altidore.

24 mei 2012 om 16:16

Volgens mij zelfs 50%, plus nog een transfersom van rond de 2 miljoen geloof ik. Daar kan je dus inderdaad weinig aan verdienen, of je moet hem voor 10 miljoen verkopen. Alleen zie ik dat niet zo snel gebeuren.

Ik wil effe iets zeggen:
Toen Altidore kwam dacht ik dat het een goede aankoop zou zijn en de eerste paar wedstrijdne scoorde hij ook makkelijk (dus hij kan het wel) maar daarna kakte hij in, verloor veel duels en over zijn techniek viel helemaal niets goeds te vertellen. Maar!!! In de laatste paar weken heeft Altidore zich toch echt herpakt, op het moment dat AZ het als team zwaar had vanwege het lange seizoen dat ze er op hadden stond Altidore wel en maakte toch nog een paar belangrijke goals. Ik wil niet zeggen dat het een geweldige voetballer is waarvoor je naar het stadion komt, maar eenmaal aan de bal moet je hem er eens af zien te krijgen en als hij dan in de nabije toekomst gewoon die bal op doel rost inplaats van weer eens op de grond gaan liggen claimen om een penalty kan het in de eredivisie nog echt een killer worden en misschien dat stapje hogerop maken.

Als AZ supporter vind ik het leuk om te horen dat sommigen mensen dat vinden maar ik heb toch nog een aanmerking. AZ heeft leuke vleugel spitsen maar ze kunnen niet zo goed voorgeven waardoor AZ de kwaliteiten van Altidore minder kan benutten. Daarom zag je ook vaak dat Holman, Poulsen, Beerens en Gudmundsson vaak naar binnen kwamen. De man met de beste voorzet op de vleugel van AZ was Marcellis die niet de snelste speler is om die ruimte voor zichzelf vrij te maken.

Ik denk toch echt dat Altidore volgend seizoen een killer kan worden, zeker als Wildschut komt met zijn scherpe voorzet. Daarnaast hebben mensen zoals elk jaar weer twijfels bij AZ of ze kunnen meedoen, eerlijk gezegt is dat voor mij ook een vraagteken maar ik durf te zeggen dat AZ (een van) de beste georganiseerde ploegen zijn binnen de nederlandse velden.

Grtz,

Jasper

Ik denk dat Altidore baat heeft bij een echte vleugelsspeler a la Wildschut en geen Holman die nooit voorgeeft. Maar wat nog beter zou zijn is om hem nu al voor 6 miljoen te verpatsen en op zoek te gaan naar een completere spits. Dost had er 40 gemaakt met al die kansen van Jozy

24 mei 2012 om 16:43

1. De kansen die Jozy kreeg had hij puur door zijn fysieke voordeel gekregen maar hij is vervolgens niet koel voor het doel, Dost is een andere typen speler en zou die kansen dus niet hebben gekregen dus dat kun je niet vergelijken.
2. Het is niet dat Holman nooit voorgaf maar dat Holman geen voorzetten kan geven ''zoals ik hier boven al had benadrukt'' maar hij misde inderdaad een goede vleugel speler die hem goed kon bedienen.

24 mei 2012 om 16:58

Als ik me niet vergis had Holman ongeveer 12 assists en Beerens 4 of 5 in de competitie..
Dus ga niet zomaar dingen zeggen;

24 mei 2012 om 17:02

Intikkertjes en lange ballen vanaf de vleugel zijn ook een verschil ;
Meestal waren het die korte combinaties waar Altidore tot dus ver veel moeite mee had/heeft waarbij hij niet de doelpunten maakte maar eerder Martens, Falkenburg en Maher.
Volgende keer zou ik wel iets duidelijker zijn met wat ik precies bedoel ;

24 mei 2012 om 17:30

Holman had never nooit 12 assists. in de Eredivisie
En Beerens heeft er inderdaad te weinig, geen statistieken nodig

Ik heb altijd geroepen dat spelers die net niet alles eruit hebben gehaald maar wel degelijk talent hebben naar Nederland moeten komen. Spelers als Adu of quaresma hebben zoveel talent maar zijn het net niet geworden. Als ze naar Nederland komen en Ff bijgeschaafd worden kunnen ze Misschien aan een tweede leven beginnen en toch tot volle wasdom komen. Nederland staat toch bekend als het land met een goede begeleiding en hier leer je efficiënt gebruik maken van je talent.

Volgend jaar komt Altidore misschien nog beter uit de verft want:

- Pakt Beerens zijn spel op en gaat meer assists geven

- Trekt AZ een goede linksbuiten aan (wildschut? Danny Verbeek?) Of gaat Gudmundsson zijn talent waarmaken?

- Holman is alleen nuttig om te kaatsen met Poulsen en dan geeft Poulsen de voorzet/assist.
Gezien Holman weg gaat en Poulsen ook weggaat, heeeft AZ behoefte aan een Echte vleugelspeler op links die zijn eigen boontjes kan doppen en dan gewoon een Echte verdediger (a la klavan?) op linksback, want verdedigend liet/laat Poulsen wel is wat steekjes liggen...

Maar goed,
15 goals is natuurlijk al een top jaar uit 30 wedstrijden.
En iets van 6-7 goals in de EL (4 kwalificatie+6groep+6 playoff, dus 16 wedstrijden)(speelde niet alles)
Is toch een top jaar voor hem als je ziet dat hij bij Villareal 1x, Bursa 1? Hull 1? Xerez 1? misschien soms 2 à 3...

24 mei 2012 om 17:48

Komt door Verbeek, iedere spits scoort onder hem (behalve makaay)

24 mei 2012 om 18:37

Inderdaad! Verbeek i een held!

Maar, stel je voor... Altidore die bruikbare voorzetten geeft? Holman kan dat niet en Beerens heeft maar heel soms (1 per 10 wedstrijden?) zijn heerenveen vorm onder Verbeek.

De meerderheid van de goals van Altidore komen of van zijn eigen actie (of schot) of vanaf Maher. Held

Zijn minpunten zijn voor iedereen duidelijk zichtbaar, snelheid en techniek. Daardoor heeft hij er maar 15 in plaats van 25 gemaakt. Hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel, vooral omdat AZ nu geen betere alternatieven heeft.

Goede speler Altidore Die knal tegen Psv was mooi. En Anderlecht uit was hij echt top, toen hij inviel voor de geblesseerde Benschop.

Voor diegene die nog kritiek hebben; Altidore is echt wel goed genoeg voor een competitie als de eredivisie! 15 Goals in je eerste seizoen is gewoon heel netjes. Doen de meeste 22 jarigen hem niet na en bovendien speelt hij heel volwassen al.

Vond hem een goeie speler al vanaf het WK , wat tegenviel is dat hij vaak wissel stond en weinig minuten maakte bij villareal. Bij az zit die goed, veel minuten en meestal goed spelen

Ik heb respect voor deze blinde geweldenaar. Hij blijft er maar voor gaan. Wel of géén kritiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

75 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren