De Jong: 'Ik ben aanvoerder geweest, Janssen is ook een optie'

Zaterdag, 28 april 2012 om 08:25

Als Jan Vertonghen in de zomer weggaat bij Ajax, moet Frank de Boer een nieuwe aanvoerder aanwijzen. Siem de Jong, die al vijf seizoenen deel uitmaakt van de A-selectie, geldt als voorname kandidaat. De aanvallende middenvelder annex aanvaller ziet een promotie best zitten en denkt ook dat hij het aan zou kunnen. In De Telegraaf legt hij uit dat hij er aan toe is. “Ik ben vroeger ook aanvoerder geweest, denk wel dat ik een leider kan zijn.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Siem de Jong de beste keuze als aanvoerder, volgend seizoen?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door fatbastard1)

Hahaha, bij 23 jaar zit hij al bij oud. Prachtig!

Ik weet niet of hij het aankan. Iedereen kent hem natuurlijk, hij heeft een hele boel meegemaakt en heeft spelers zien komen en gaan. Daar wordt je sterker van.
Toch twijfel ik over zijn leiders capaciteit en over zijn vaste basisplaats.
Ik zal zeker niet zeuren als hij wel tot aanvoerder wordt benoemd.

28 april 2012 om 11:43

Zo jong ziet hij er ook niet uit
Maar even serieus, hij lijkt me ook de beste keus, jansen is niet echt een voorbeeld, zal meer gewisseld worden en speelt niet zo geweldig.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat de Jong 1e keus zal zijn. Misschien eerder nog Janssen. Die lijkt me meer leidinggevende capaciteiten te hebben. En verder zal Chivu toch niet komen.

De Jong moet eerst maar eens in de basis komen volgend seizoen... Ik denk dat wanneer iedereen fit is, Narsingh komt en Erikssen blijft, dat de Jong niet wekelijks speelt... Lijkt me toch wel een pre voor een aanvoerder?

28 april 2012 om 10:20

@ Bekkerz

Ik denk dat het nog lastig gaat worden voor Ajax om Narsingh daadwerkelijk naar de Arena te halen. PSV is al in gesprek met hem en wilt WEL aan de vraagprijs van Heerenveen voldoen. Ajax heeft al gezegd de hoofdprijs niet te willen betalen. Narsingh heeft al eerder aangegeven graag in de top van Nederland te voetballen en dat het hem niet uitmaakt welke club dat is. Hij komt natuurlijk uit Amsterdam maar ik denk dat hij het helemaal niet erg vind om voor PSV te voetballen.

28 april 2012 om 11:06

Loop niet te lullen, psv is absoluut niet in gesprek met narshing
Hij wil gewoon naar ajax toe. Hij heeft niet eens gereageerd op het psv bericht
Hij wil naar ajax omdat hij gegarandeers in oost wil blijven wonen en champions leaugue wil spelen. Jij loopt al weken onzin te verkopen. Ajax blijft zijn 1e liefde en daar wil die slagen. Let maar op narshing zal deze zomer geen psv shirt dragen

28 april 2012 om 11:10

Wat is je bron? Heb er namelijk nog niks over gehoord/gelezen, maar ben wel benieuwd

28 april 2012 om 11:43

als jullie bij jullie miezerige bod blijven en psv wel tegen de 6 miljoen aan bied dan speelt hij gewoon bij psv!

28 april 2012 om 11:59

Afellay is vorig jaar voor 3,5 miljoen weggegaan naar barcelona en dan gaan wij niet 6 miljoen voor narsingh betalen 10 spelers voor zijn plaats die we (goedkoper) kunnen ghalen.

28 april 2012 om 12:05

PSV is toch ook niet gek. Waar moet Lens dan spelen. In de spits? Waar moet Matavz dan spelen. En Wijnaldum? Die speelt de laatste weken rechtsbuiten. Het slaat nergens op. Waar moet PSV die 6 mil vandaan halen?

28 april 2012 om 12:38

Ik heb nergens gelezen dat PSV de vraagprijs wil voldoen. Ik vraag me ook af of ze dat kunnen, zeker als de vCL mis gaan lopen... Daarnaast heeft Narsingh aangegeven zelf het liefst naar Amsterdam te verhuizen (opleiding, CL etc) Ik heb nog steeds goede hoop dat deze jongen in Ajax 1 speelt komend seizoen... Maar goed, dit gaat om de Jong en een eventueel aanvoerderschap ;-)

28 april 2012 om 12:39

PSV is niet in gesprek met Narsingh, maar heeft wel interesse getoont bij Heerenveen... PSV is overigens een net zo grote stap vooruit als Ajax, daar moet je als supporter niet van dergelijke sentimenten bij halen... Ongeacht dat Ajax CL speelt en PSV minder waarschijnlijk.

28 april 2012 om 16:48

@fatbastard

Jij kent Narsingh persoonlijk aan je reactie te horen. Hij heeft al eerder aangegeven Ajax helemaal niet als de enige optie te zien! Heb jij een glazen bol ofzo, PSV kan nog steeds Champions league halen. Ik zie az-feyenoord nog wel gelijk spelen hoor! Ook zal Ajax winnen van Twente.

Ajax heeft gezegd niet de hoofdprijs te willen betalen. PSV wilt/kan dit wel want ze hebben gewoon een extra optie op rechts nodig!

Loop ik al weken onzin te verkopen? Volgens mij heb jij nog nooit gereageerd op mijn posten.

Al met al een beetje een kansloze reactie.

28 april 2012 om 16:49

Wijnaldum is geen rechtsbuiten. Ik ben er nog steeds niet over uit wat nou zijn beste positie is maar dat is zeker niet de rechtsbuiten-positie!

28 april 2012 om 19:21

Ik ken hem niet persoonlijk wijsneus. Maar jij haalt nooit feiten erbij jij schrijft altijd maar wat. Er is nergens bekend dat Narshing gereageerd heeft op de eventuele intresse van Psv laat staan dat ie al in gesprek is. Dus jij bent degene die een kansloze reactie plaatst. En ook een feit is dat er geen geld is Eindhoven eerst maar eens een fatsoenlijke verdediging halen. Dus kom met feiten en anders houd gewoon je mond

28 april 2012 om 12:15

Dat zal het ook voor de Boer zo lastig maken, want stel dat Chivu het niet wordt, dan zal het toch gaan tussen Janssen en de Jong. (alderweireld lijkt me nog iets te vroeg, en Vermeer zeker niet) Dan moet hij toch gaan kiezen wie van deze 2 de vaste basisplaats krijgt.

28 april 2012 om 12:45

wanneer is de laatste x dat siem op de bank zat bij frank? siem word enorm onderschat door veel mensen,het is gewoon een hele goede voetballer een een gewaardeerde kracht in onze selectie, frank zoekt vast wel een plekje voor siem daar ben ik van overtuigd, hoe die dat gaat doen? geen idee.

28 april 2012 om 12:52

Ik denk dat de Jong wel in de basis staat volgend seizoen, want hij is het lieverdje van de Boer. Ik denk eerder dat Janssen op de bank terecht zal komen, maar ook dat er op het middenveld veel gerouleerd gaat worden.

Ik vind Janssen persoonlijk een betere leider. Vind overigens dat Siem het ook wel verdient. Hij is niet voor niks het lievelingetje van Frank de Boer..

28 april 2012 om 11:50

Hij is inderdaad het lievelingetje van De Boer. Dit vind ik wel een zwak punt van De Boer want hij wisselt nooit De Jong, zoals als Siggthorson er in word gezet verplaatst De Boer alles in het team om Siem niet te wisselen. Nu de laatste tijd speelt Siem ook heel goed maar een eerder gedeelte van het seizoen verdiende hij zo af en toe een wissel en gebeurde dit nooit.

Ik denk dat het toch Siem de Jong dan word speelt allang bij de club.
Is een goede rustige voetballer maar kan als het moet ook ingrijpen.

Aangezien Chivu echt niet terug gaat komen, zal De Jongen of Janssen aanvoerder worden. Ik vind Janssen meer het type voor aanvoerder, meer uitstraling en meer ervaring.

Dan zal hij toch eerst een Basisplaats moeten hebben anders i het toch lastig om aanvoerder te zijn. ik denk eerder dat Janssen of Alderweireld dan aanvoerder wordt.

Ik denk dat siem de juiste kandidaat is om Vertonghen te vervangen als aanvoerder.'die jongen weet hoe alles gaat bij ajax, heeft alles meegemaakt, Hoogtepunten (30e landstitel) en dieptepunten (slechte wedstrijden). Dus ik denk dat hij het team prima op sleeptouw kan nemen. Verder zou ik Janssen of Alderweireld reserve-aanvoerder zetten. Janssen met al zijn ervaring en Alderweireld, gewoon een vaste en sterke kracht in de verdediging zullen het ook wel redden als aanvoerder. Maar ik zou De Jong wel aanvoerder zetten. Dat verdient hij gewoon.

Probleem is dat als iedereen fit is, siem gewoon op de bank moet zitten. Dat schiet niet echt op als aanvoerder.

28 april 2012 om 12:18

Hoe kom je erbij dat als iedereen fit is dat de Jong op de bank moet plaats vinden? Hoe dan ook wordt het een lastige keuze voor de Boer, maar ik denk niet dat het zo 1,2,3 vaststaat dat Janssen en Eriksen op het middenveld spelen. Ik denk dat een heleboel te maken zal hebben met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dan zal de Boer denk ik gaan experimenteren met het middenveld en de aanvoerdersband. Misschien laat hij de groep ook wel een mening geven.

28 april 2012 om 12:25

die keuze is heel makkelijk, anita blijft cvm, sinds hij daar speelt draait het veel beter. Eriksen speelt altijd bij de boer. En theo haal je niet om op de bank te zetten, dus die wordt nieuwe aanvoerder.

28 april 2012 om 14:07

Siem lijkt anders ook behoorlijk op een lievelingetje van de Boer, plus het feit dat de Boer in de persconferentie aan gaf dat de Jong in het natuurlijke proces past. Ik denk dat het nog lang niet zeker is wie de aanvoerder wordt en of de Jong op de bank plaatsvindt.

Maak je jansen aanvoerder dan gaat ajax volgend seizoen nog beter presteren dan het huidige seizoen. Jansen is ouder en meer ervaren en bovendien een echte leider. Bovenal, maak je theo belangrijk dan is hij op zijn allerbest.

Hoewel ik denk dat siem de jong geen slechte leider zou zijn ga ik toch voor theo janssen. En de kans dat Chivu terugkeert is ook heel klein, zeker omdat er nadrukkelijk word gesproken over Moisander en Nuytinck

De Jong aanvoerder? Wanneer iedereen fit is verdient Siem niets meer dan een plaats op de reservebank. Janssen de nieuwe aanvoerder hopelijk. Tenzij Chivu terugkeert natuurlijk.

Ik denk dat Theo Janssen een betere aanvoerder zou zijn. Die heeft meer liederscapaciteiten, dat bewijst hij nu al. Hij helpf Ajax de laatste tijd voortdurend over dode punten heen.

de Jong wil ongeveer een keer in de week in het nieuws komen dat hij wel aanvoerder wil zijn? Beetje wanhopig vindt ik.

Ik zie de Jong niet eens als een basisspeler bij een geheel fitte selectie laat staan als aanvoerder. Ja oke, hij heeft veel al veel jaren meegespeeld in het eerste en ja hij kan op veel posities worden ingezet en dat is misschien nou net zijn struikelblok hij is op alle posities het net-niet. Als aanvaller heeft hij veel te weinig scorend vermogen hij mist als je er op gaat letten echt super veel kansen

Maakt geen enkel verschil.

Of je nu Janssen, Siem de Jong of wie weet Chivu aanvoerder maakt. Als diegene maar voorop in de strijd gaat en wat tegen zijn medespelers durft te zeggen.

Ik vind eerder dat hij op de bank moet komen dan aanvoerder zijn.

Ach zo'n big deal is het niet. Als je een topteam wilt zijn heb je meerdere leiders nodig. Het maakt dan echt niet uit wie dat bandje om heeft.

Bij NL was Gio de aanvoerder maar op het veld waren Van Bommel, Stekelenburg en Sneijder net zo goed leiders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

445 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 21 4 0 1
2017/2018 Newcastle United 0 0 0 0
2016/2017 Jong PSV 2 1 0 0
2016/2017 PSV 19 6 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren