Cocu: 'Deze wedstrijd vraagt om resultaat en dat is winnen'

Vrijdag, 6 april 2012 om 16:10

Phillip Cocu krijgt zondag de kans om zijn eerste prijs te pakken als trainer. De coach van PSV neemt het met zijn ploeg in de bekerfinale op tegen Heracles Almelo en Cocu weet dat PSV de favoriet is. "Als we winnen is het zeker ook de beker van Fred Rutten en Erik ten Hag, zij hebben een belangrijke basis hiervoor gelegd", benadrukt Cocu op de website van zijn club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie wint de KNVB Beker?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door adlin)

Hoevaak gaan we de komende dagen nog horen van - al dan niet - schijnheilige mannetjes dat Fred Rutten ook een aandeel heeft gehad in het feit dat ze in de finale staan? We weten allemaal wel dat hij tot voor kort de coach was en de halve finale haalde voordat hij werd ontslagen.

6 april 2012 om 16:24

Wat een onzin. Het is normaal dat ze Rutten erkenning geven. Die man heeft alles voor PSV gegeven en zijn stinkende best gedaan. Het was echt niet zijn schuld dat de prestaties minder waren.

OT: Inderdaad Cocu, dit moeten we gewoon winnen. Wij als supporters kunnen wel weer een prijs gebruiken!

6 april 2012 om 16:37

Het was ook grotendeels niet zijn schuld. Daarom is het ook zo misselijkmakend dat ze in Eindhoven nu al dagen voor alle microfoons staan te dringen om te melden dat het toch ook echt de beker van Fred zou zijn. Toen hij werd weggestuurd heb ik nauwelijks iets gehoord van die figuren en de spelers hebben hem op cruciale momenten ook gewoon in de kou laten staan.

Het waren toch vooral slappe teksten van Brands en Sanders.

6 april 2012 om 16:41

Wat is daar misselijkmakend aan? Rutten is toch de coach die PSV naar de finale van de beker heeft geleid?

Ik was het ook niet helemaal eens met het ontslag, dus met die 'slappe teksten" ben ik het wel eens. Het was niet terecht om Rutten de schuld te geven, maar zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal. Je ziet ook vaak dat een nieuwe trainer een schokeffect meebrengt, dus wat dat betreft kan ik wel begrijpen dat ze voor ontslag kozen.

6 april 2012 om 16:48

Als het actueel en relevant is, hoor je van diezelfde figuren niets. Zij hebben toch ook die onzin-argumenten gehoord nadat Fred net was ontslagen?

Nu een tijd later als ze op het punt staan om een bekertje in de wacht te slepen, acteren ze allemaal de sociale man door Fred ook de credits te geven.

6 april 2012 om 16:49

Welke figuren heb jij het over? Ik snap je probleem werkelijk niet. Als deze "figuren" niets gevraagd wordt over de situatie, hoeven ze niets te melden. Ik heb het gevoel dat jij gewoon een afkeer richting PSV hebt.

6 april 2012 om 16:57

Vrijwel iedereen die het al over zijn aandeel heeft gehad in het feit dat ze de bekerfinale spelen. Iedereen had toen zijn zegje ook kunnen doen; er hoeft daar echt niets voor gevraagd te worden. Net zoals er deze week echt niet aan iedereen is gevraagd of Fred ook een aandeel heeft gehad in het behalen van de finale.

Ik denk dat jouw 'probleem' is dat je je geen moment afvraagt hoe zuiver al die teksten zijn van figuren die tot voor kort altijd veilig hun mond hebben gehouden over het belachelijke ontslag van de man die ze zo ''waarderen''.

En nee, ik heb totaal niets tegen Psv. Ook niets met Psv.

6 april 2012 om 17:05

Je geeft nog geen concrete voorbeelden. Je praat echt onzin hoor. Niemand heeft toen zijn mond gehouden. Alle spelers zeiden dat het hun eigen schuld was en dat ze het jammer vonden dat hij ontslagen was.

6 april 2012 om 17:11

Wat zeur je toch over voorbeelden.. Je bespreekt notabene een voorbeeld in dit artikel. Exact hetzelfde geldt voor iedereen die toen binnen Psv werkzaam was en die je er nu voor het eerst over hoort. Dat een aantal spelers volgend goed gebruik zeiden dat ze het jammer vonden en dat ze ook schuldig waren klopt, maar that's not the point here.

Ben er van overtuigd dat psv de cup pakt met hun surplus aan klasse in vergelijking met dat van heracles.

6 april 2012 om 18:27

Op dat gebied moeten ze Heracles zeker weg kunnen spelen. Maar ik denk dat Heracles nog wel eens kan stunten. Als je zag tegen AZ hoeveel inzet ze toonden dan kunnen ze het PSV nog knap lastig gaan maken.

7 april 2012 om 21:58

het was niet alleen de verdienste van Heracles maar het feit dat AZ net een zware wedstrijd achter de rug had (met 10 man tegen 11 van Udinese); Heracles had geluk dat AZ niet hun nodige niveau haalde na de zware wedstrijd tegen Udinese

Iedere wedstrijd vraagt om resultaat en dat is winnen. Dat aan deze wedstrijd direct een prijs verbonden is maakt het natuurlijk extra mooi. Laat deze voetballers eerst maar eens beseffen dat ze Iedere wedstrijd 100 moeten geven! En anders niet veel onder doen voor een modale eredivisie club!!

Bij een finale is alleen het winnen belangrijk. De rest maakt helemaal niks uit.

Ik hoop dat Heracles kan stunten. Een kleinere club gun ik de beker, omdat zij dit als een echt hoofdprijs beschouwen.

6 april 2012 om 16:34

Je denkt niet verder dan het feit dat het mooi zou zijn voor Heracles. Want zou het ook mooi zijn voor het Nederlandse voetbal? Tuurlijk, het laat zien dat elke kleine ploeg kan stunten in de beker, en dus kans maakt op een prijs, maar verder?

Heracles zal nooit ver komen in Europees verband, waardoor we sowieso minder punten gaan verdienen.. Heracles zou het puur in de thuis wedstrijden kunnen laten zien daar het voordelige kunstgras.

Nee, geef mij maar Psv, die dan daarna niet bij de eerste 2 mogen eindigen, want dan gaat het ticket alsnog naar Heracles toe..

6 april 2012 om 16:40

Als Heracles de beker wint dan verdienen ze het ook gewoon om Europa in te gaan.
Dat is hun goed recht en hebben ze helemaal zelf verdiend. Dat is juist de beloning en de charme van het voetbal.
Of moeten wij voortaan de Europse tickets op voorhand al verdelen onder Ajax, Feyenoord, Psv, FC Twente en AZ, zodat geen andere club in aanmerking komt voor de Europese plaatsen.

Waar speelt het grootste deel van de Nederlandse clubs dan om?
Volgens mij hopen ze allemaal ooit Europa in te kunnen, net zoals FC Den Haag en NEC afgelopen seizoenen.

6 april 2012 om 18:20

Eigenlijk heeft Heracles tot nu toe maar 1 moeilijke wedstrijd gespeeld om in de finale te komen.
Ik vind dat een team als Heerenveen dat het hele jaar al goed presteert het meer verdiend om Europa in te gaan dan Heracles.
Maar ik denk dat PSV ook wel zal winnen, al met al een betere ploeg.
Bovendien zijn ze in tegenstelling tot AZ bij hun wedstrijd, volledig uitgerust.

7 april 2012 om 05:20

Heracles heeft misschien een gunstige loting gehad. Dat geluk hebben hoort er ook bij. SC Heerenveen kan zich nog via de competitie plaatsen. En dat hebben ze op basis van de competitie zeker verdiend. Maar omdat de top 6 dicht op elkaar staat kan de nr 6 heel veel pech hhebben en met lege handen komen te staan.

iedereen doet alsof het een spannende pot gaat worden maar daar ben ik helemaal niet van overtuigd, ik denk zelfs dat psv gewoon makkelijk gaat winnen!!

6 april 2012 om 16:35

Iedereen was er ook al zeker van dat AZ het wel even zou gaan winnen, en we weten hoe dat afgelopen is.. Ik verwacht overigens dat PSV niet dezelfde fout maakt en gewoon gaat winnen, mooie binnenkomer voor Cocu, zijn eerste prijs. Ik zie gelijkenissen met Frank de Boer en denk dat hun met de juiste keuze's ook heel ver kunnen komen in het vak.

6 april 2012 om 16:41

Gelijkenissen met de Boer? Daar koopt niemand wat voor. Er zijn net zo veel gelijkenissen als verschillen.

Daarbij zeg je dat iedereen verwachte dat AZ van Heracles ging winnen, maar iedereen nu wel weet hoe dat is afgelopen. Dan lijkt het of je ze niet onderschat, maar vervolgens heb je het alleen maar over een overwinning van PSV alsof Heracles geen schijn van kans heeft.

Heracles heeft wel degelijk een goede kans. Zoals je zelf al zegt hebben ze AZ (dat het hele jaar toch beter en constanter presteert dan Psv) uit de beker geknikkerd. Ze hebben de wedstrijd tegen Ajax ''speciaal laten lopen'' en er gaan weet ik het hoeveel uitgelaten fans mee die 90 minuten lang hun club aan zullen moedigen. Onderschat Heracles niet.

6 april 2012 om 17:01

AZ heeft een druk programma en waren moe, dus kon heracles het volhouden tot extra tijd en scoorde toen.

6 april 2012 om 17:12

PSV heeft geen zwaar programma gehad? Valencia 2x, Heerenveen 2x, Ajax en Twente onder andere.. Ontslag van de traiiner.. Die hebben ook geen makkelijke tijd achter de rug.

Dit gaat nog een leuke wedstrijd worden. PSV kan vol aan de bak tegen Heracles Almelo, want die spelen in een wedstrijd die de meeste hun hele leven niet meer mee gaan maken. Heracles zal alles op alles zetten en PSV zal een goede pot moeten spelen als ze willen domineren.

Nou het is niet te hopen dat we dan van dat afgrijselijke resultaat voetbal te zien gaan krijgen want dan gaat alleen Heracles een spelletje voetbal spelen. Ik verwacht een vrij open wedstrijd omdat Heracles zeker wel kan voetballen.

Ik hoop op een klein stuntje van Heracles! Het zou mooi zijn als PSV helemaal niks wint dit jaar met dat wanbeleid.

6 april 2012 om 16:37

Een klein stuntje voor Heracles? Dat ze in de finale staan is voor Heracles al dé stunt van de afgelopen jaren en als ze hem zouden winnen... Poehh dan is dat onbeschrijflijk voor Heracles!

Wat je over PSV zegt is jammer en maakt jou reactie een stuk negatiever. Elke club verdient het beste en dus ook Psv.

Normaal klopt he dat winnen enkel het belangrijkste is in een finale, maar voor PSV zou het wel heel lekker zijn om dit ook met overtuigend voetbal te doen en zonder kansen weg te geven.

Voor Heracles gaat het om de eer en glorie die ze kunnen verdienen door deze prijs te winnen en om Europees voetbal.

PSV hoort te winnen en als ze een goed seizoen draaide had deze finale ook niet zo belangrijk voor ze geweest. Ze zitten nu alleen in een situatie waarin een overtuigende overwinning op een enorm gemotiveerd Heracles ze een boost aan vertrouwen geeft voor het slot van de competitie. Daar moet PSV voor voetballen.

Bekerwinst zou mooi zijn, maar als ik eerlijk ben win ik nog veel liever de wedstrijd daarna uit bij Rkc. Als we die wedstrijd winnen terwijl alle concurrenten elkaar treffen kan je echt een goede slag slaan richting, in ieders geval, de 2e plek, CL voetbal. Maar goed, op basis van de kwaliteiten moet PSV 'gewoon' van Heracles winnen, al denk ik dat het echt een hele moeilijke pot gaat worden aangezien dit dé wedstrijd van het jaar (decennium, geschiedenis?) is voor Heracles. Al verwacht ik dat de drang voor PSV om weer eens een prijs te winnen ook groot is. Beloof wel een leuke wedstrijd te worden.

"deze wedstrijd vraagt om resultaat en dat is winnen. Hoe dat gebeurt, liefst met ons eigen spel, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat"

Dus spelen volgens Rutten zijn filosofie?

Tja, PSV zal wel winnen, ik hoop op mooi voetbal. Voor de neutrale supporter is dat het leukste.

Heracles wint de beker. Een finale is toch een wedstrijd apart en al helemaal niet te vergelijken met de competitie. Heracles gaat stunten.

Zou Cocu een totaal andere opstelling in gedachte hebben ? Mij lijkt dit wel eeen oplossing , op safe , maar toch genoeg aanvallende impulsen. Geen Matavz maar met Lens zodat er veel snelheid in zit.

Verder kan Engelaar nooit het voetbal verleert hebben en heeft altijd een goede pass in huis gehad. Die als blok met Strootman , en dan kan de rest ervoor lekker vrijuit voetballen.

Bank:
Isakson ( Sinouh )
Willems
Manolev
Derijck
Wijnaldum
Labyad
Matavz

Tyton
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Pieters
Engelaar
Strootman
Depay
Toivonen
Mertens
Lens
6 april 2012 om 18:22

Depay had ik gewisseld met labyad als ik jou was. Depay is een groot talent maar nog geen basisplaats voetballer.

Deze wedstrijd moet gewonnen worden, zo krijgt dit seizoen van PSV tochnog een kleurtje en het is ok gelijk mooi voor Cocu meteen in zijn eerste jaar een prijs winnen. Maar dit was niet gelukt zonder de hulp van Rutten.

6 april 2012 om 17:58

Zonder de hulp van Rutten hadden we ook geen prijzen in 3 jaar gehaald

Ik denk dat het wel een leuke wedstrijd zal worden en zeker geen makkelijke voor Psv!
Heracles zal alles geven en bij PSV ontbreekt het vaak aan inzet. Kwalitatief is psv beter, maar op inzet gok ik toch dat heracles de beker pakt. Dat het slechter is voor Nederlands voetbal in europa, ik zie heracles het toch beter doen dan Ado eerlijk gezegd.

Tuurlijk is het mooi voor cocu om meteen een prijs te pakken, maar op 1 wedstrijd na is het voornamelijk Rutten die hem verdient. Ik heb nooit begrepen dat hij weg moest, ik vind niet dat de mentaliteit en spel nu beter is.

Een uitstekende trainingsweek achter de rug,dat zullen ze wel fijn vinden om te horen in Almelo.rutten zei dit ook regelmatig en dan kwam er meestal een dramatische wedstrijd achteraan van Psv.

6 april 2012 om 18:17

Rutten was inderdaad altijd positief. Als er een slechte trainingsweek zou zijn geweest had hij waarschijnlijk op een opgeluchte en blije manier aan de media verteld dat hij veel gezien heeft was hij kan verbeteren in de komende weken en dat er nog veel progressie te boeken is.

Rutten is een goede trainer voor elke club die net niet mee doet om de prijzen. In die rol heeft hij toen ook bewezen een hele mooie en stabiele bodem te leggen voor succes in de jaren daarna. Voor clubs als Groningen en Heerenveen zou dit daarom ook een goede trainer zijn. Anders moet hij toch echt naar het buitenland en dan hoop ik op Spanje. Ik zie hem al elke vraag beantwoorden met: Si, ....... (maar we hebben gespeeld naar onze mogelijkheden en een aardig resultaat gehaald in het Spaans dan).

6 april 2012 om 18:24

In principe is het ook beter om positief te worden benaderd dan op een negatieve manier toch? Tenminste voor mij werkt dit in ieder geval beter. Maar uiteraard kan je ook wel een kritisch zijn. Ik denk dat Rutten dit ook wel is geweest alleen niet naar de media toe. En eigenlijk vind ik dat wel een erg goed punt van Rutten.

6 april 2012 om 19:22

Onzin Kingbee

Rutten heeft bijna alle weken 3 wedstrijden gehad en dus nooit kunnen stellen dat er een goeie trainings week aan een duel vooraf ging

Onzin, kwats.... etc....

6 april 2012 om 19:29

Oh dus in die weken dat ze 3 keer speelden hebben ze nooit getraind want volgens jouw is het dus alleen een trainingsweek als ze iedere dag trainen,onzin,kwats.....etc......een trainingsweek bij een topploeg bestaat nooit uit ieder dag trainen dus Onzin,kwats....etc......

6 april 2012 om 19:45

Meneke toch....

Een trainings week is echt wel iets anders dan twee uitloop uurtjes en rotondotjes (of hoe je het ook wilt uitschelden.

Tranings weken heeft rutten alleen in de zomer & winterstop gehad

Popiejoopie

Ja winnen, maar dan ook echt vol op de aanval gaan, niet zo'n saaie pot. Verdedigen is verliezen. Als PSV gewoon eigen spel speelt dan winnen ze.

6 april 2012 om 18:25

Wat is dan het eigen spel van psv?
Ze spelen het hele seizoen nog niet goed.
Iedereen is de weg kwijt binnen de selectie en doet dingen wat het niet moet doen.

6 april 2012 om 18:30

1-0 voorkomen en dan achterover leunen, dat is toch het spel waar PSV zo goed in is. Dat heeft Rutten al die tijd laten zien, ben bang dat Cocu dat lekker van hem over gaat nemen. Ik hoop op een spannende pot en gun het Heracles enorm, maar voor het Nederlands voetbal zou het beter zijn als PSV gewoon wint.

Als je even kijkt heeft Heracles ook wel een belachelijk makkelijke loting gehad op weg naar de finale.
AZ uit was dan wel een hele moeilijke wedstrijd, maar verder hebben ze tegen amateurclubs en de Graafschap en RKC gespeeld.

PSV heeft wel een iets moeilijk programma gehad met Twente uit, NEC thuis wel, en Heerenveen uit.

PSV heeft gewoon meer kwaliteit bovendien zijn de meeste spelers echt wel gemotiveerd om een prijs te pakken, en ik denk dat de zenuwen Heracles wel eens parten kunnen gaan spelen, dus ik verwacht een vrij simpele zege voor PSV

Gelukkig hoeft niemand Fred Rutten te bedanken, want de beker staat nu in almelo, en daar zal hij ook blijven, helaas moet hij wel even mee naar rotterdam

Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden voor psv .daar ben ik van overtuigd.
Maar ze zijn aan hun stand verplicht om hem te winnen.we zullen zien .het zal spannend worden.
Ik gok op verlenging en een 3-2 winst daarna voor psv

Ik hoop op Heracles als bekerwinner, maar ik denk dat de zenuwen Heracles nog wel eens parten zouden kunnen spelen.

Maar laten we hopen op een bekerwaardige finale.

Heracles heeft de hele week naar deze wedstrijd toegeleefd, dus het zal best een spannende pot worden.
Ze moeten in ieder geval met een andere instelling op het veld staan dan in de wedstrijd tegen Ajax, want anders worden ze helemaal weggespeeld.
Beide partijen in ieder geval veel succes gewenst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
211 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 april
Lionel Messi is overtuigd van de kwaliteiten van Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren