Seedorf heeft afspraak met Milan en wil nog twee of drie jaar doorgaan

Donderdag, 1 maart 2012 om 20:15

MILAAN - Clarence Seedorf speelde dit seizoen 921 minuten in de Serie A. Het is nog maar eens de bevestiging dat de middenvelder, die over een maand zijn 36e verjaardag viert, het Milan-lab helemaal uitbuit. Seedorf verliet zijn jeugdliefde Ajax immers al op negentienjarige leeftijd, enkele weken na het winnen van de Champions League, en keerde nooit meer terug naar Nederland. Seedorf denkt intussen nog niet aan stoppen, maar de wereldburger staat wel op een kruispunt.

Door DANIEL CABOT KERKDIJK

/

Seedorf heeft een aflopende verbintenis met i Rossoneri. In tegenstelling tot diverse ploeg- en generatiegenoten hoeft hij zich in principe geen zorgen over zijn toekomst in rood-zwart Milaan te maken. "Ik wil nog twee of drie jaar doorgaan. Ik heb met AC Milan een afspraak dat ik net zolang kan blijven als ík wil, zolang ik maar fit ben en goed presteer. Een andere mogelijkheid na AC Milan is een avontuur in een ander land. Brazilië bijvoorbeeld." Seedorf sluit niet uit dat hij in de toekomst voor een trainersloopbaan kiest. "Het is zeker een mogelijkheid waarover ik heb nagedacht. Maar nu focus ik mij op voetballen."

In de kameraderie van AC Milan loopt men weg met Seedorf, maar de 87-voudig international is van alle markten thuis. Hij runt een sportmanagementbureau, een Japans restaurant, is technisch adviseur van de jeugdopleiding van Serie C-club Monza, richtte de foundation Champions for Children op en is verder onder meer ambassadeur van One Young World. Nederland kent hem ook als de man met het indrukwekkende torso die de Champions League viermaal met drie verschillende clubs won. "De Champions League is het meest belangrijke clubtoernooi in de wereld. Iedere voetballer droomt ervan om die trofee minstens eenmaal in zijn loopbaan in de lucht te steken. Het maakt echter niet uit hoe vaak je de Champions League wint. Je wilt altijd meer. Meer prijzen winnen. Als ik aan een Champions League-wedstrijd begin, dan weet ik dat ik op het allerhoogste niveau speel en dat ik tegenover topspelers sta. Dat voelt goed. Een topteam verslaan of in elk geval proberen te verslaan, geeft je elke keer een geweldig gevoel. Dat gevoel is niet te omschrijven."

/

Veel geld uitgeven, roekeloosheid, onbezonnenheid. De tijd dat Italiaanse clubs hun grote uitgavenpatroon nog konden compenseren met de verkoop van spelers, is voorbij. Goede transfers maskeren niet langer een miljoenenverlies. "Het is duidelijk dat de Serie A een van de slachtoffers van de financiële crisis is en dat het daardoor voor Italiaanse clubs moeilijker is geworden om topspelers aan te trekken", geeft Seedorf aan. "Dat is niet goed voor het niveau. Italiaanse clubs zijn daarbij te afhankelijk van televisie-inkomsten en de investeringen van hun eigenaren, in plaats van inkomsten uit entreegelden en commercie." Seedorf hecht weinig waarde aan het feit dat Italië mogelijk drie kwartfinalisten in de Champions League zal hebben en Engeland niet één. De Premier League wordt immers als hét voetbalwalhalla gezien. "Ik denk niet dat er sprake is van verval", zegt hij over de 'crisis' in Engeland. "Ik heb een andere mening. Men geeft vaak aan dat er tussen de Premier League en de Serie A een groot verschil is, maar mijns inziens is het verschil tussen deze twee competities nooit groot geweest. In elk geval niet qua niveau en gewonnen prijzen. De Italiaanse topclubs hebben in Europa altijd goed gepresteerd, net als de Engelse topclubs. Het zijn momentopnamen, cycli."

De media in Italië rolden afgelopen seizoen over elkaar heen om elkaar af te troeven met de meest waanzinnige superlatieven voor het team van Massimiliano Allegri. Vier muren van geluid stegen om de twee weken op rond de arena van het San Siro. Na acht jaar zonder Scudetto mocht AC Milan zich op 7 mei in Rome de beste club van Italië noemen. "Een jaar of twee geleden bestond ons team veelal uit routiniers, die maar één doel hadden: het winnen van de Champions League", stelt Seedorf. "Dat was belangrijker dan het winnen van de titel. Afgelopen seizoen is er met de komst van een nieuwe coach en jonge, vaardige maar onervaren spelers het nodige veranderd. Met het winnen van de landstitel zijn we aan een nieuw tijdperk begonnen. Ik ben heel erg trots op op onze prestaties in het afgelopen kalenderjaar. Het wordt zelfs alleen maar beter. Voetbal is een wiel dat alsmaar blijft draaien."

/

Robin van Persie benadert dit seizoen bij Arsenal de perfectie, maar ook hij kon niet voorkomen dat de Londenaren in het eerste achtste finale-duel met AC Milan met liefst 4-0 onderuit gingen. De return in het Emirates Stadium lijkt een formaliteit. "Ik denk dat het huidige Arsenal met een gebrek aan effectiviteit kampt en hun sterke punt is meteen ook hun zwakke punt: onvoorspelbaarheid. Op papier heeft Arsenal voldoende kwaliteit om elke keer weer een topwedstrijd te spelen, tegen welke club dan ook. Maar het voetbal dat zij tentoon spreiden is niet altijd zoals het zou moeten zijn. Het is heel erg lastig om de kracht van Arsenal in te schatten." Het is nog niet duidelijk of Van Persie komend seizoen voor Arsenal speelt, maar volgens Seedorf laat de Rotterdammer zijn beslissing niet afhangen van het eventuele mislopen van deelname aan de Champions League. "Een speler moet een club niet verlaten omdat men zich niet voor de Champions League heeft geplaatst. Er moeten andere redenen zijn. Van Persie geeft Arsenal veel, maar we moeten niet vergeten dat Arsenal, en vooral Arsène Wenger, hem veel hebben gegeven. Ze hebben op hem gewacht en hem tijd gegeven om zijn werkelijke potentieel te ontwikkelen. Als Van Persie bij Arsenal vertrekt, is het heus niet omdat men niet aan de CL deelneemt."

Nederland was ooit gidsland met zijn beroemde Totaalvoetbal, maar sinds 2002 is het gedaan met de Europese successen van het Nederlandse clubvoetbal. "Ik hoop dat de verschillen in de voetballerij in de toekomst minder groot zullen zijn, het liefst in balans", vervolgt Seedorf. "Dat is heel belangrijk. Een competitie die telkens door dezelfde clubs wordt gewonnen, wordt met verloop van tijd minder interessant. Het investeren van veel geld in nieuwe spelers betekent niet automatisch dat je meer kwaliteit in huis haalt." Seedorf weet echter dat de scheefgroei tussen arme en rijke voetballanden niet zomaar wordt opgelost. Toch vindt hij dat 'de minder bedeelden' van het Europese clubvoetbal niet moeten worden uitgesloten als potentiële winnaars van bijvoorbeeld de Champions League. Het Ajax van 1994/95 is een goed voorbeeld. "Clubs die niet op een sterke financiële huishouding leunen staan telkens weer voor een nieuwe uitdaging en dat is niet anders dan hun eigen organisatie en creativiteit optimaal benutten. Mijns inziens is toernooiwinst geen onmogelijke missie."

/

Het Paris Saint-Germain van Qatar Investment Authority, het M


78 reacties (laatste reactie door psv_man)

Van dat ' wereldburger' zijn word ik altijd zo moe van. Voor hem is de wereld zonder grenzen, maar als je hem vraagt of die ooit in NL wilt gaan wonen is er opeens wel een grens en zegt die nee...br

1 maart 2012 om 08:58

Vind je het gek, hij wordt overal aanbeden behalve in Nederland. Er zijn meer tegenstanders als voorstanders voor deze geweledenaar.
Ja dan zou ik het ook weten, ik zou ook niet ergens gaan zitten waar niet iedereen mij wil hebben.
Of laat ik het zo zeggen dat er weinig zijn die laten blijken dat het respect verdiend die hij hier nu niet krijgt.

1 maart 2012 om 11:09

Dat is juist mijn punt. Hij doet zich voor als een soort verlichter (in andere interviews) die de wereld als 1 grote dorp ziet waar iedereen samen kan leven. Dat is dus niet zo. 'wereldburger' is een holle frase. Er zijn nu eenmaal verschillen.

1 maart 2012 om 20:32

En waarom wordt hij in Nederland niet aanboden dan?
Iedereen heeft jarenlang geroepen dat hij gewoon in het Nederlands Elftal thuis hoort en ze hem terug willen hebben. Hij is een geweldige speler en vindt het in Nederland minder prettig leven in een ander land. Wat is daar mis mee dan? Er zijn genoeg mensen die zo denken hoor.

1 maart 2012 om 22:37

Lariekoek, hij is voor het ek 2008 (wk 2004) geselecteerd en toen mocht hij slechts 10 - 20 min invallen. Daarna werd hij niet eens meer geselecteerd, reden: Wij hebben een systeem/formatie waar seedorf niet in past. onzin... AC Milan voormalig trainer had op een persconferentie al eens gezegd dat hij het onbegrijpelijk vind dat clarence niet voor oranje werd geselecteerd.

1 maart 2012 om 09:09

Verplaats je in zijn schoenen; zou je dan echt in Nederland willen wonen?

1 maart 2012 om 09:23

Maar toch zien velen hem nog wel terugkeren bij ajax... Juist ja ik vat hem....

1 maart 2012 om 11:10

Dat was mijn punt ook niet...

1 maart 2012 om 12:14

Nederland is echt niett zo een leuk land ofso. En ze haten hem hierzo, in Italie wordt hij aanbeden door alle fans. Maar ja, hij is rijk, kan overal wonen. Van de VS tot China.

1 maart 2012 om 12:35

@ Brian

Waarom zou je in Nederland gaan wonen als je overal contacten hebt opgebouwd. Als ik dat had dan was ik ook al lang uit Nederland vertrokken. Hier is qua klimaat en sfeer geen enkele reden om te blijven. De enige reden waarom mensen hier zitten is omdat ze familie, vrienden etc. hier hebben en zich in dit land verstaanbaar kunnen maken.

1 maart 2012 om 14:24

Daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat Seedorf zichzelf constant betitelt als 'wereldburger' en (fysieke) grenzen van landen onzin vindt. Maar uit het feit dat hij niet in NL wilt wonen, blijkt wel dat ook hij denkt in grenzen en hokjes. Dus zo' n verlichtde geest heeft die ook niet, al wilt hij/men dat graag doen geloven.

2 maart 2012 om 09:59

@brian

Waar zie jij dat Seedorf zichzelf als wereldburger betiteld? Volgens mij is dat toch echt door de schrijver, niet Seedorf zelf.

1 maart 2012 om 15:44

@brian

Als je commentaar wilt leveren, dan doe dat op feiten. Seedorf heeft nooit gezegd dat hij niet meer in Nederland wilt wonen. Hij ziet zichzelf niet meer voor een Nederlandse club uitkomen, dat is een groot verschil, maar het maakt niet uit. Je wilt je negativiteit graag uitdragen... Je mag moe worden, maar dat komt door je verkeerde aannames en interpretaties. Ik wil je nog net niet achterlijk noemen, maar dat kwam wel even in me op...

Noemt hij zichzelf trouwens wereldburger???

1 maart 2012 om 17:18

Dit heeft hij gezegd:
''ik voel me een wereldburger. En Nederland maakt deel uit van de wereld. Ik heb er familie, vrienden. Maar om daar weer te gaan wonen? Nee, dat zie ik niet zo snel gebeuren.’' (De Pers, 14 feb.).

Wereldburger klinkt zo verlicht en filosofisch verrijkt, terwijl het gewoon een holle frase blijkt te zijn. Ik waardeer het minder als mensen zich in woorden mooi uitlaten maar in daden iets anders laten zien.

1 maart 2012 om 20:40

Dus hij heeft Niet gezegd, dat hij er niet meer wilt wonen. Dat maak jij ervan. Hi ziet het niet zo snel gebeuren omdat het waarschijnlijk niet in zijn plannen past.
je kan negatief blijven, maar daar heb je hem niet mee.

Je kan het een holle frase vinden , maar dat komt door jouw interpretatie. Als hij zich in Nederland zou komen vestigen, dan zou jij ook zeggen , het is een holle frase, want hij kan als wereldburger overal naartoe maar hij kiest voor Nederland...

Hij laat zich filosofisch uit, maar hij sluit niets uit, dat doe jij voor hem...

1 maart 2012 om 21:54

Onzin natuurlijk. Bij dit en de rest van het interview gaat een zeker negativiteit uit richting Nederland (al dan niet terecht). Hij is geen wereldburger. Hij is een burger die het voor het uitkiezen heeft om op mooie decadente plekken te wonen. Dat is zijn goed recht, maar doe dan niet alsof je een verlichte geest bent.

Aan dat filosofische schijnheiligheid heeft niemand wat.

2 maart 2012 om 00:26

Feit blijft dat jij leest, dat hij niets meer met Nederland te maken wilt hebben. Terwijl de realiteit is dat hij zich niet zo heeft uitgesproken. De negativiteit naar Nederland toe is zoals je al laat doorschemeren, waarschijnlijk terecht. Maar daar reageerde ik niet op.

Als hij zichzelf een verlichte geest vindt, dan zal ik ook zeggen, doe normaal... Maar ik heb niet het idee dat hij dat van zich zelf vind. Zijn manier van praten wordt niet geaccepteerd in Nederland. Dat werd het niet op zijn 16e en dat word ook nu niet geaccepteerd... Daarvan ben jij ook een voorbeeld...

1 maart 2012 om 17:41

logisch het is ook geen nederlander maar een Surinamer.
hij is in Suriname geboren dus why shall he live here?

1 maart 2012 om 21:55

Ja, vraag dat maar eens aan de half miljoen Surinamers die in NL wonen...

1 maart 2012 om 22:53

Zo kort door de bocht dit.

Echt,

Triest.

De meeste mensen zijn hier omdat ze in hun eigen land geen fatsoenlijk bestaan kunnen hebben.
Meneer Seedorf heeft zijn centjes, zijn contacten en zijn huizen in het buitenland.

Geef hem eens ongelijk om niet permanent terug te keren naar Nederland.

1 maart 2012 om 23:03

In Suriname kan je gewoon fatsoenlijk wonen en leven hoor. Volgens mij denk je nog steeds dat ze in krottenwijken in de jungle wonen ofzo.

Hij is in Suriname geboren, maar heeft rest van zijn jeugd in NL doorgebracht, dus ja om nou te zeggen dat die niks met Nederland heeft.

2 maart 2012 om 00:28

Wonen er een half miljoen Suriname hier? Niet dat het belangrijk is, maar ik denk dat je er een kwart miljoen te veel hebt geteld.

2 maart 2012 om 19:50

Meneer brian

ja je kan fatsoenlijk leven in suriname als je een fastoenlijke baan hebt
als je je eigen baas bent als je een bedrijf hebt of een winkel ..
of als je een nederlandse studie heb gevolgd en via kpmg
in suriname aan de slag kan ..

Maar als je je hele leven in suriname woont en ouders hebt die geen geld hadden om voor elk kind een studie te bekostigen ..
Dan moet je struglen en husslen voor alles er is geen overheid om bij aan te kloppen voor hulp ...het IS Hardknock Life... van daar de term this is su

Suriname is geen afrika !!! nee dat is zo maar er is in suriname genoeg armoede genoeg echte armoede geloof mij maar er zijn daar mensen die Letterlijk en figuurlijk een moord plegen voor een broodje met pinda kaas .

Klets dus a.u.b geen bulshit

O ja en als je je af vraagt waarom een half miljoen surinamers in nl wonen ben je mss vergeten dat suriname een kolonie was van jullie dus nog al meer dan logische dat er surinamers zijn die denken Heey hoe zou het aan de andere kant zijn !!!!!

Wereldburger klinkt zo verlicht en filosofisch: ja er zijn mensen die dieper gaan dan alleen a.b.n meneer brain ...

Ik weet zeker dat clarence meer filisofie en hersens heeft in zijn linker pink dan jii hebt in je hele brein !!!

4 maart 2012 om 10:38

Brian,

Je hebt een bijzonder passende afbeelding gekozen als foto bij je profiel

2 maart 2012 om 15:18

Seedorf is geboren in Suriname, maar groeide op in Nederland(vandaar het NL paspoort)
Heeft later in Spanje gewoond en woont nu al jaaaren in Italie. Daar komt bij dat zijn vrouw Braziliaans is. Deze man spreekt 5 of 6 talen vloeiend, heeft het geld en status om op elk plekje van de wereld te wonen. Daar komt inderdaad dus bij kijken dat hij niet op waarde wordt geschat door veel Nederlanders (lees niet: Voetbalzoners, dus de mensen die alleen voetbal kijken tijdens het EK en WK en bij Seedorf alleen maar kunnen denken een een gemiste penalty of twee). Ligt het dan aan mij of heeft deze man groot gelijk om een ander land uit te kiezen dan Nederland.

topper als voetballer en als mens. Volstrekt onbegrijpelijk dat een schraal geval als Van Bommel basisspeler is bij Oranje en deze topper niet....

1 maart 2012 om 12:06

Volgens mij spelen ze allebei een voorname rol op het middenveld van AC Milan. Waarom Van Bommel een schraal geval is weet ik ook niet. Heeft 1 Cl gewonnen en een finale verloren. Verder in 4 verschillende landen kampioen geworden en een WK finale gespeeld, dus die heeft ook een aardige staat van dienst, of niet?

1 maart 2012 om 15:52

Tevens is hij basisspeler bij Milan en Seedorf niet.

1 maart 2012 om 18:20

Seedorf speelt meestal hoor en dan is hij nog aanvoerder ook.

1 maart 2012 om 20:36

Jawel hij speelt genoeg en dan is hij ook nog eens aanvoerder, ook in belangrijke wedstrijden (zie CL wedstrijd vs. Arsenal).

2 maart 2012 om 09:25

Seedorf en Van Bommel zijn beide fantastische spelers die het eigenlijk overal al hebben laten zien. En ik pleit overigens nog steeds voor Seedorf in Oranje. Het is en blijft een held en ik denk dat hij ook als invaller heel belangrijk kan zijn op het EK.

Waarschijnlijk is hij door zijn vele reizen tot de conclusie gekomen dat er leukere plaatsen op de wereld zijn om te wonen dan Nederland. Neem het hem eens kwalijk

Wat een geweldige voetballer en wat een persoonlijkheid.

Hij zegt weinig tot niks verkeerd, en geeft zijn mening en visie heel duidelijk .

Deze man heeft alles wat hij bereikt heeft tot nu toe verdient en niks is in zijn schoot geworpen.
Deze man moet een voorbeeld zijn voor sommige verwende voetballertjes van tegenwoordig en dan maak ik een knipoog naar Sneijder.

Forza El Presidente!!!

Meest miskende Nederlandse voetballer ooit. Seedorf mag dan niet in de harten van het Oranje carnavalspubliek zitten, de échte voetballiefhebbers weten wel beter.

1 maart 2012 om 12:27

Mooie woorden en dat verdiend deze vent helemaal!

Wat een op en top sportman!

Wat heb ik toch geweldig veel respect voor deze man!
Haalt niet alleen het uiterste uit zijn voetballoopbaan maar is daarnaast ook al jaren actief bezig een leven na het voetbal te realiseren.
Ondanks zijn vele prijzen toch gewoon de Clarence gebleven die hij altijd was.

Dat hij niet meer naar Nederland komt snap ik verdomd goed, die man heeft in heel Europa de status van held en hier lopen en paar azijnzeikerds die het nog over een penalty in '96 hebben!

Ik hoop nog jaren van hem te genieten in dat prachtige zwart/rood, en als hij dan toch als trainer aan de slag wil begin dan maar bij ons aller Ajax, desnoods vlieg je elke dag op en neer naar Milan dat zou ik je geen seconde kwalijk nemen met al die mierenneukers hier!
4 Champions League's, dat haalt onze hele Ek-selectie nog niet bij elkaar!!

Ik word zo gek van mensen die nog steeds volhouden dat rvp in de spits moet bij het Nederlands elftal.
Huntelaar is zoveel beter bij het Nederlands elftal en bewijst zich x op x maar mensen houden vast aan rvp omdat hij een betere voetballer is. rvp past gewoon niet in dit systeem.

Robin eruit en hunt erin!

(hiermee wil ik niet zeggen dat rvp niet goed is want dat is hij zeker wel, maar niet in dit systeem)

On: Ik vind dat deze man een plek verdient ook al is het bij de wissels! Niet te geloven dat de bondscoaches hem x op x passeren.

1 maart 2012 om 12:08

Ik zeg het ook al een tijdje. De manier waarop Nederland nu speelt kan je beter met Huntelaar spelen. Om RvP tot zijn recht te laten komen zal het team ietwat anders vormgegeven moeten worden. VD Vaart ipv Sneijder bijvoorbeeld en buitenspelers die meer voorgeven dan de naar binnen trekkende Robben en Kuyt. Van Persie wil ook af en toe zelf mee combineren in de aanval, iets wat Huntelaar niet doet. Die loert op zijn kans en loopt veel. Hele andere benadering van de spitspositie in ieder geval.

1 maart 2012 om 22:38

wat heeft dit met deze topic te maken?

Seedorf was al op jonge lijftijd wijs, wat hem niet altijd in dank is afgenomen.
Een jongen die heel vroeg volwassen was, tamelijk uitzonderlijk in het voetbalmilieu.

Hij is als nog altijd spelende 36 jarige ook de meest succesvolle (nederlandse) speler ooit, heeft als speler met 3 verschillende clubs 4 maal de Championsleague gewonnen !!
Onvoorstelbaar knap en uniek !

In dit topic spreekt hij weer rake taal en raakt hij de essentie van de ontwikkelingen in het voetbal.

Bewonderenswaardig zijn ook z'n activiteiten buiten het voetbal bij de club waar hij speelt.
Seedorf is een echte kosmopoliet en weliswaar niet het fenomeen geworden wat Cruyff is, maar gezien zijn behaalde titels en gerichtheid op de samenleving als totaal heel zeker in statuur met hem vergelijkbaar......
Terwijl hij nog een leven voor zich heeft..... en hopelijk nauw bij het voetbal betrokken blijft.... trainer worden zou een goed idee en logische vervolgstap zijn......

Mooi stukje journalistiek hierboven trouwens !

1 maart 2012 om 11:49

Heel goed stukje journalistiek! Echt mooi om te lezen!

Pffff, wat heeft deze man een uitstraling zeg!! Ik ken geen voetballer met meer uitstraling en rust, man man man. Maakt Seedorf weleens een overtreding? Nauwelijks volgens mij. Zijn er veel overtredingen op hem? Ook nauwelijks volgens mij. Dat heeft zeker te maken met zijn enorme uitstraling, zowel als voetballer en als mens.

Als hij het veld oploopt is er natuurlijk ontzag van iedere tegenstander. Natuurlijk willen ze winnen, maar hij is zo fair, zo eerlijk, zo groots.

Fantastische voetballer, geweldige carriere, maar een nog geweldiger mens!

Ik snapte nooit waarom ze seedorf niet mochten ik vond het echt een goeie voetballer ik heb het nooit echt gesnapt misschien kwam dat omdat ik toen nog te jong was maar waarom eigelijk ?

1 maart 2012 om 22:40

Denk eens hééééél goed na?! En dat is de harde waarheid...

Ik kan eerlijk gezegd geen negatief punt over deze man vinden, zowel voetballend als als mens niet. Voetballend is hij natuurlijk niet meer doodelijkste, maar die compenseert ie met zowel overzicht, rust en ervaring. Echt een persoon die het maximale uit z'n leven haalt en vooral met zijn eigen zaken bezig is en nooit een negatieve smeer uitdeelt naar andere.

Indrukwekkende cijfers voor zo ondergewaardeerd voetballer in Nederland. Ik hoopte dat ie ooit nog is terug zou komen naar Ajax als speler, maar ik heb mezelf al uit deze droom geholpen. Overigens snap ik het ook dat hij hiervoor past gezien het feit dat hij nu perfect heeft in Italië en naast zijn voetbal zoveel andere ambities heeft. Hopen dat hij misschien later nog wat kan gaan betekenen als trainer, adviseur of wat dan ook voor Ajax en/of Nederland. Want de ervaring als voetballer heeft hij als geen andere, heeft verstand van zaken doen en managen van mensen. Verder heeft hij ook de connecties en respect in voetbalwereld. Naast al deze punten is het vooral een ingetogen man die volgens mij heel goed de rust en leiding kan bewaren en wie, de beoogde toekomstige directeur van Ajax, hehe.

Volgens mij is dit een open sollicitatie van Seedorf. Eventjes loftrompetten steken naar Anzhi met de hoop dat ze hem in de zomer binnen gaan halen. Toch blijft het raar dat Seedorf in Nederland nooit de respect heeft gekregen die hij verdiend terwijl in andere landen als een God wordt gezien. Van mij mag hij best naar Rusland komen als hij dat wil. Hij is nog steeds fit, brengt veel ervaring mee waar jonge Russen als Shatov en Georgi Gabulov van kunnen leren en aan de bal is het nog steeds een geweldenaar.

Het voetballandschap verschuift; en daarmee Russische clubs in het bijzonder. Na het WK van 2014 zal dan ook een fors deel van de deelnemende landen hofleverancier zijn van spelers voor de Russische league, in onstuitbare opmars, en de Italiaanse competitie, dat dan een heropleving zal kennen.

vroeger zo'n goede voetballer en nog altijd gebleven. Staat ook en ik ken het begrijpen dat hij een vurige ambitie heeft. Daarom kan van Marwijk hem beter meenemen ;

Ik vraag me af,waarom Clarence de laatste tijd zoveel in het nieuws komt. Als hij zo tevreden is met zichzelf,dan zou ik zeggen. Lekker zo blijven leven en anderen daar niet mee lastig vallen. We horen het wel,want hij heeft besloten om te gaan doen.

1 maart 2012 om 22:36

hahahahahaha
als je al van jezelf weet dat je een hekel aan hem heb, waarom
kom je zijn interview lezen en je ogen bepijnigen?
en ik weet zeker dat je bij elke nieuwe headline weer opnieuw ging kijken.
ik hoef je toch niet te vertellen hoe dit interview hier terecht is gekomen??
of wel??

Echt ongeloofelijk de succesvolste voetballer van nederland maar tog geen waardering Schandalig.
Blijf maar lekker bij Milan de rest van je leven daar word je gelukkig wel aanbeden.

Seedorf blijft een geweldige atleet, en spant zich in voor goede doelen. Je zou bijna zeggen dat er geen enkel smetje op zijn blazoen is te vinden. En toch is dat er. Zoek maar eens Seedorf + Brunswijk op Youtube op. Hij liet zich met grote voorkeur ceremonieel prostitueren voor de eer en glorie van de gezochte crimineel die Ronny Brunswijk is.. Desalniettemin volg ik de sportieve ontwikkeling van deze man nog steeds, en ik verwacht dat hij inderdaad nog wel 2 jaar het niveau van AC Milan haalt.

hji is erg oud laat hem naar rusland ofzo gaan geld maken en stoppen lekker geld gemaakt en je leven leven

Seedorf is en blijft een fenomeen, jammer dat die geen succes in het Nederlands Elftal had.

1 maart 2012 om 21:15

Je hebt nu eenmaal spelers die alleen/beter renderen bij hun club of hun land en niet bij allebei. Wat niet onlogisch hoeft te zijn, gezien je normaliter twee verschillende coaches hebt met hun eigen tactiek en je over het algemeen verschillende ploegmaten hebt.

Je bent bij de nationale ploeg ook ontzettend afhankelijk wat voor materiaal het land er geleverd wordt door de clubs. Er valt bij een club makkelijker een team bij elkaar te krijgen door opleiding en gericht aankopen.

Seedorf matchte daarin blijkbaar niet met de rest van de ploeg en (de tactieken) van de bondscoaches, hoe spijtig ook. Gebrek aan kansen heeft hij in elk geval niet gehad met zijn 87 interlands.

2 maart 2012 om 17:57

Klopt, maar ik zeg ook niet dat het onlogisch is, maar het gewoon jammer vind want Seedorf in vorm bij het Nederland Elftal zal goed van pas kunnen komen =)

2 maart 2012 om 23:57

Het is ook zonde, dat iemand met zijn capaciteiten en zijn status niet rendeerde in Oranje.

4 maart 2012 om 20:35

Je kan niet stellen dat hij geen gebrek aan kansen heeft gehad, omdat hij nooit en te nimmer op zijn eigen positie heeft gespeeld in het Nederlands elftal, daarbij komt ook nog eens het gegeven dat hij ook prima wedstrijden heeft gespeeld voor Nederland. (tevens zijn zijn interlands bijna allemaal op jongere leeftijd afgewerkt)

Rooney zegt zelf over Seedorf hij is waarschijnlijk de beste speler tegen wie ik ooit heb gevoetbald!
persoonlijk vind ik het een geweldige voetballer met rust en perfecte pasjes hij straalt oook gewoon rust uit. Ik snap het niet waarom hij niet in het Nederlands Elftal zit!!!

Seedorf, de meester die op z'n 19e al speelde, oogde en praatte alsof hij een hele carriere achter zich had. Hij is door niemand echt begrepen in z'n jonge jaren. Een aardige, rustige gozer maar wel iemand die zoveel uitstraalt dat het intimiderend kan zijn. Daar konden sommigen binnen en buiten de groep ook niet tegen. Door z'n strafschoppen gehaat door heel Nederland. Hij was een van de zondebokken van de vorige generatie. Want Nederland wilde Seedorf nooit zo belangrijk maken dat alles om hem heen gebouwd zou worden. Hij had nooit de vrijheid die hij nodig heeft om goed te renderen. Een eeuwige zonde van deze legende die waarschijnlijk in elk ander land een standbeeld zou krijgen.

HUP seedorf!!! geweldige,slimme en vooral goed in zijn vel zittende prof, zo zie je er maar weinig, hij zit daar op zijn plaats en denk dat ie nog wel 2 a 3 jaar van waarde kan zijn daar ja!

Daarna kan die mooi de jeugd van ajax gaan trainen lijkt me.

Wat een geweldige voetballer en mens is Seedorf toch geworden. Hij heeft zich meer dan bewezen. In Milaan hoor je nog weleens mensen naar Seedorf fluiten als hij een slechte wedstrijd speelt. Dat geeft mooi aan hoe Seedorf wordt gezien. Hij is een topper die veel heeft gewonnen en nog zijn er mensen die het niet in hem zien zitten. Ik weet niet wat de reden is dat Van Marwijk Seedorf niet oproept voor een interland, maar dat is toch belachelijk?

Had Seedorf vroeger lang haar? Dat heb ik gemist dan!

Heeft nog genoeg te bieden deze man. Niet altijd vaste basis kracht misschien, maar wat een speler is hij. Geweldig dat hij zolang door gaat.

Seedorf = een levende legende heeft veel voor Milan betekent maar op dit moment is hij verre van een basisspeler. Ik vind dat hij wel mag blijven bij Milan maar dat hij dan genoegen moet nemen met een plek op de bank en soms misschien wel op de tribune(!) en dan niet moet zeuren. Ergerde me af en toe kapot wanneer hij werd gewisseld wanneer hij een waardeloze wedstrijd speelde en hij hoofschuddend het veld verliet alsof het onterecht was dat hij gewisseld werd. Hij moet zich ook niet bemoeien met de keuzes van Allegri zoals die wel eens in het verleden heeft gedaan. Anzhi kan een grote ploeg worden maar dan moeten ze jou niet contracteren Seedorf, niet als speler in ieder geval. Jij bent al op je retour en bent veel te wisselvallig en zal niet lang meer mee kunnen. Ze moeten eerder een wat jongere speler kiezen die lang bij de club kan blijven en op hoog niveau kan spelen.

2 maart 2012 om 13:56

Waneer seedorf ze hoofd schud is het meestal omdat hij niet tevreden was met ze Eigen spel
niet omdat hij gewisseld word !!!!!

Kom op Seedorf ga aan de slag als (voorlopig) parttime bondscoach van Suriname. Zorg dat de wetgeving wordt aanpepast (met jouw staat van dienst kun je daar echt wel wat bereiken), zodat ook de Surinaamse Nederlanders voor het nationale elftal in aanmerking kunnen komen. En dan op naar het wk 2018.

2 maart 2012 om 13:52

Dat is een droom die niet zal uitkomen. Ik en velen mede surinamers hopen dat het ooit zover zal komen ..maar helaas de svb (surinaamse voetbal bond ) werkt het tegen.

Zo een 2-3 jaar terug had Clarence aangeboden om geld en energie te pompen in de svb.
Enigste wat hij wou is deels zeggenschap in de svb, wat meer als logisch is
als je ergens geld in stopt.

Het is geen geheim dat in suriname veel gesjoemeld word met inkomsten.
Dus omdat te verkomen wou hij zeggenschap.

In Suriname leeft men nog steeds met het syndroom; je bent naar holland gegaan
en nu kom je terug en denk je ons ff te vertellen hoe het moet ..

Ik kan me nog herrineren dat een hoog leraar van surinaamse afkomst zijn expertise
wou geven voor niets in suriname, zonder dat hij zou worden betaald ..
Antwoord van het bestuur daar: nee is niet nodig, we doen het zelf ..

Heel jammer maar het is wat het is ...

heeft er iemand een zakdoek voor brian dan kann die even uithuilen

seedorf een groot voorbeeld voor heel veel voetballers hij had voor oranje veel kunnen beteken maar het was hem niet gegund door de coaches echt te gek voor mijn is hij een hele grote als je ziet hoe belangrijk hij nu nog is dat moet een ander nog maar eens bewijzen

Respect voor deze man.

Ongelooflijk dat een voetballer van zijn kaliber niet zijn stempel heeft kunnen drukken op het Nederlands Elftal. Kijkend naar het huidige elftal zou hij ''niet in het systeem passen''... Dirk Kuijt doet het inderdaad veel beter... Maak mij niet wijs dat Seedorf het op die positie minder doet. Een linie terug naast Van Bommel zou hij ook wel renderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 23 april
Bayern München is van plan om een transfer van Robert Lewandowski naar het geïnteresseerde Real Madrid te blokkeren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren