Rutten bezig aan laatste jaar als hoofdcoach bij PSV

Vrijdag, 30 december 2011 om 06:30

PSV moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Fred Rutten beschikt over een aflopend contract in Eindhoven en heeft besloten dat hij na dit seizoen op zoek zal gaan naar een nieuwe uitdaging. Dat heeft Rutten laten weten aan De Volkskrant. Het is nog niet bekend wat de coach hierna gaat doen en Rutten zal zijn besluit later deze vrijdag verder toelichten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV hoeft niet rouwig te zijn om het aanstaande vertrek van Fred Rutten


Gerelateerd

93 reacties (laatste reactie door dutchgunner)

Jammer goede veldtrainer en angstig in topwedstrijden maak het seizoen maar goed af

30 december 2011 om 11:38

IK snap niet wat je bedoelt met angstig in topwedstrijden. Met wat meer geluk had PSV zowel Twente als Ajax verslagen want beide keren hadden ze genoeg kansen om te winnen en tegen Twente hadden ze wat pech met de scheids.

30 december 2011 om 11:44

Ook tegen Feyenoord waren ze zeker niet slecht hoor, zat toen zelf in De Kuip. Toen hadden ze gewoon echt pech.

30 december 2011 om 11:51

Ik heb het ook niet over dit seizoen waar hij goede spelers heeft gekregen maar over de andere twee seizoenen

30 december 2011 om 15:04

Nu zeg je het een beetje zelf, de selectie was misschien wel gewoon te matig voor de topwedstrijden.

Hij beschikte over deze verdedigers:
Manolev, Ooijer, Vukovic, Marcellis, Pieters, Salcido, Rodriquez, Kromkamp.

Middenvelders:
Simons, Wuytens, Engelaar, Affelay, Labyad, Ojo, Bakkal en Toivonen.

Aanvallers:
Toivonen, Koevermans, Amrabat en Dzsudzsak.

rutten weg bij psv na dit seizoen, adriaanse waarschijnlijk bij twente weg na dit seizoen.. ik denk rutten volgend jaar terug bij twente..

30 december 2011 om 08:08

En Adriaanse bij PSV volgend seizoen

30 december 2011 om 08:52

dat hoop ik niet. doe mij maar een naam als Cocu, of Faber. Die zijn er allebei wel klaar voor om voor de leeuwen gegooid te worden!

30 december 2011 om 09:00

Hoewel Faber en Cocu nog niet erg veel ervaring hebben als trainer in de top zou ik deze gok ook wel aandurven! Ze stralen in elk geval meer uit dan Rutten, hoewel ik Rutten helemaal niet onverdienstelijk vind dit seizoen.

30 december 2011 om 09:08

Wat stralen zij meer uit dan Rutten? Het zijn allen typische Psv'ers....

30 december 2011 om 09:14

Ik hoop het persoonlijk ook niet

Want inderdaad ik wil Cocu nu wel eens aan werk zien, kan goed met spelers omgaan heeft veel geleerd van zowel Rutten maar zeker van v Marwijk.

Ben zeer benieuwd

30 december 2011 om 09:58

Wanneer ik Cocu of Faber langs de lijn zie staan/zitten, dan zie ik winnaars die overtuigd van zichzelf zijn voor mijn gevoel. Misschien klopt dat niet, maar ze ogen voor mij zelfverzekerder dan Rutten.
Zie ik Rutten staan, dan heb ik totaal niet het gevoel dat ik naar een winnaar kijk die overtuigd van z'n eigen kunnen is.

Daarnaast blijft het schrijnend hoe Rutten presteert in de media.
Ik heb absoluut waardering voor het werk wat 'ie bij PSV levert (met name dit seizoen dan), maar z'n presentatie is gewoon om te janken, constant zoeken naar woorden en vastlopen in z'n antwoorden etc... Het is topclub onwaardig te noemen.

Vraag uit interesse: wat vind jij trouwens een typische psv'er?

30 december 2011 om 10:26

Ik zou zelf graag cocu aan roer zien, zoals ik hierboven al zei
hij heeft goede trainers om zich heen gehad om de kneepjes van het vak te leren
En ik denk dat hij er klaar voor is

30 december 2011 om 12:05

Gaat advokaat of hiddink !! worden denk ik !

30 december 2011 om 12:15

Dan maar Hiddink, Advocaat vertrouw ik niet zo.
Bij Advocaat is zo komt er dan een club met meer geld dan is hij weg krijg hetzelfde als toen met R Koeman

30 december 2011 om 15:22

Zal geen Hiddink worden denk ik, en ik hoop ook niet op Advocaat. Wij kunnen het salaris van Hiddink niet ophoesten, verwacht ik. Cocu en Faber samen eindverantwoordelijk maken lijkt me een mooie uitdaging voor ze, verwacht dat het ze wel aankunnen.

30 december 2011 om 09:32

Rutten terug bij Twente lijkt me heel sterk... Bij de meeste mensen zijn hij en Ten Hag persona non grata... Op zich jammer, want hij liet Twente goed voetballen, zoals hij dat nu ook met PSV laat zien.. Probleem van Rutten is echter wel dat hij vooralsnog niet heeft laten zien echt prijzen te kunnen winnen.. De bekerfinale in 2001, Ok.. Maar mbt het kampioenschap heeft hij het bij PSV vooralsnog af laten weten..

30 december 2011 om 12:11

Rutten heeft vorige week nog tamelijk vervelende dingen over Munsterman gezegd (en wie ben ik om te twijfelen aan de waarheid van zijn woorden), dus een terugkeer naar Twente lijkt me buitengewoon onwaarschijnlijk. Daarnaast: hij was zeer succesvol bij Twente en kon daarom aan de slag bij Schalke. Dat werd niks, maar hij had genoeg krediet om nog naar PSV te kunnen. Ook dat werd (volgens mij niet zozeer door hem) niet zo succesvol als vooraf gehoopt. Dan zal je reflex zijn om terug te verlangen naar de plek waar je succesvol was. Maar de geschiedenis leert dat je nooit terug moet gaan, want dat kan alleen maar uitlopen op een teleurstelling. Twente is ook doorgegroeid, daar waar Rutten dat nog moet bewijzen.

Overigens vind ik dat PSV wel rouwig moet zijn om zijn vertrek, want het is en blijft een vakman die (doorgaans) geen gekke dingen doet of zegt. Dit jaar zag je voor het eerst dat hij uit frustratie iets riep over een scheidsrechter (blom) en dat was eigenlijk volkomen terecht. Hij laat zijn teams altijd verzorgd voetballen en weet spelers beter te maken. Wat hij inderdaad lijkt te missen is de uitstraling van iemand die koste wat kost wil winnen. Maar dat zou je kunnen oplossen door er iemand naast te zetten die dat compenseert. Cocu had dat gekund, maar die zit eigenlijk al een beetje te azen op een kans om het zelf te laten zien.

Ik denk dat PSV kampioen gaat worden en Rutten al snel zal gaan missen.

Dit zag je wel aankomen.
Goede veldtrainer & De Perfecte assisent.
Zelf een club coachen dan zou ik het net onder de absolute top houden.

Benieuwd wie allemaal op het lijstje van PSV staat

Ik ben benieuwd wie de opvolger zal worden. Een nieuwe trainer wil over het algemeen graag een team zijn gezicht geven met één of meerdere aankopen. Nu heeft PSV sinds afgelopen zomer een (op Toivonen na) compleet nieuw middenveld en aanval met allemaal jonge talenten met langdurige contracten. Wellicht dat Toivonen nog vertrekt, maar verder zie ik daar niemand vertrekken. Een nieuwe trainer kan dus alleen kneden in de achterhoede.
Daarom verwacht ik niet dat een trainer als Mc Claren naar PSV toe zal gaan.

Wellicht dat ze kiezen voor Faber als hoofdcoach. Zal tot minder eisend zijn als een trainer zonder PSV roots, waardoor er dus verder gesleuteld kan worden aan deze talentvolle groep. Het enige nadeel is dat hij weinig trainingservaring heeft op het hoogste niveau, maar daarvoor zot Cocu dan ook naast hem.

Fred Rutten is van harte welkom in Enschede, desnoods al in de winterstop.

30 december 2011 om 09:32

U is nog niet zo lang Twente supporter?

30 december 2011 om 11:14

Volgens mij is het overgrote deel van de Twente supporters het niet met jou eens. Hij zal de laatste zijn die naar Twente gaat.

Die gaat naar Enschede. Daar deed hij het goed, heeft hij een goed gevoel met het publiek (denk ik) en heeft hij een betere selectie dan toen.

30 december 2011 om 09:28

Gezien de opmerking over Munsterman afgelopen week (narcist), zie ik dat niet zo heel snel gebeuren.

Fredje bedankt. Cocu wordt de nieuwe hoofd trainer met Ernst Faber en Vennegioor of Hesselink als assistenten

Was op zich al langer bekend, als PSV al tegen Reis zegt dat hij niet op Fred hoeft te rekenen volgend seizoen, weet je al genoeg. Het verwachtingspatroon ligt in Eindhoven ook hoger dan Rutten heeft gebracht, dus deze keus is logisch. Ben wel benieuwd wie zijn opvolger wordt, Guus terug in NL zou inderdaad leuk zijn..

30 december 2011 om 09:55

Hij heeft al gezegd in vi niet terug te willen naar Nederland.

@antihooligan: Mooie trainerstaf met ervaring in elke linie. Het zijn ook mensen die de club kennen.

Persoonlijk denk/hoop ik t volgende: Van Gaal aangevuld met Cocu en Faber. Er zit namelijk heel wat talent in de pijplijn bij Psv. Als je optimaal rendement wil halen uit je jeugdopleiding, is hij de aangewezen persoon. Ik denk ook dat t voor PSV eens goed is, iemand aan te stellen die niet eens afkomstig is uit de eigen gelederen. Een frisse en altijd spraakmakende wind kan denk ik geen kwaad. Als Van Gaal niet naar Ajax kan, denk ik dat hij wel openstaat voor ons. Hij wil via PSV dan proberen aan te tonen dat de huidige tegenstanders binnen Ajax ongelijk hebben.

Alleen of we Louis kunnen betalen, weet ik niet.

Voor alle mensen die Cocu roepen, hij wil nog geen hoofdtrainer worden.

30 december 2011 om 09:17

Maar ja niks is zeker in de voetbalerij

30 december 2011 om 09:25

Daar heb je gelijk in, maar je moet hem niet pushen. Cocu moet zolang mogelijk bij de club blijven en als je hem gaat dwingen om iets te doen waar hij zelf van denkt dat hij er nog niet aan toe is dan loop je risico dat je hem wegjaagt.

30 december 2011 om 10:28

Daar heb jij weer gelijk in, maar vragen /infomeren kan denk ik geen kwaad toch
En ik zal graag willen dat cocu het wordt maar dat wil nog niet zeggen dat het ook wordt

30 december 2011 om 11:16

Misschien Faber als hoofdtrainer en Cocu als assistent? En dan nog een ervaren assistent daarlangs. Lijkt me de ideale oplossing voor Psv.

Dat zat natuurlijk al heel lang in de lucht.

Jammer, dat hij vertrekt uit Eindhoven. Heeft 'behoorlijk' gepresteerd !

Jammer..... hij was zo goed bezig.. ;, kan nu alleen maar beter worden.... das mijn mening!

Mooi voor PSV voor volgend seizoen, want ik denk dat er betere kandidaten zijn voor Psv.

Maar wat interessant is, is hoe de groep dit nieuws oppakt. Je merkt nog wel eens dat vooraangekondigde vertrekken de resultaten niet ten goede komen. Dat is dan voor AZ, Twente en Ajax goed nieuws voor het huidige seizoen. Waar PSV voor mij de grote favoriet was tot gisteren, zijn ze bij mij nu nog wel één van de favorieten, maar zeker niet de grote favoriet.

30 december 2011 om 09:19

Snap wat je bedoeld ......maar

De groep kan ook gaan denken we geven fred een waardige afscheid en pakken de schaal en beker.

Dit zat er natuurlijk aan te komen.br Psv is een club waar je prijzen moet pakken.br Als je dat niet doet lig je eruit maar zo gaat dat bij de meeste clubs. br Opzich vond ik Rutten nog niet eens zo'n hele slechte trainer. Hij is een echte vakman en kan heel goed met de spelers overweg. Je hebt ook niemand horen klagen over Rutten.br De laatste twee seizoenen waren niet best onder leiding van Fred. Maar dat kwam ook omdat hij zelf niet tevreden was. Het bleef me ook verbazen dat ie sommige spelers kans op kans gaf. zie Berg of een Engelaar die spelers horen gewoon op de bank. Er loopt genoeg in de jeugd rond. Fred had Psv ook verdedigend opgesteld de laatste twee seizoenen terwijl het publiek kritisch is in Eindhoven en doelpunten wilt zien. De fluitconcerten kwamen al snel. Het heeft blijkbaar wel geholpen. Want echter dit seizoen heeft hjj naar mijn mening al uitstekend gepresenteerd met geweldig voetbal. Nu heeft ie trouwens wel betere spelers waarmee ie kan werken. De laatste twee seizoenen hebben we niet echt spelers gehad die er ver boven uit steken. op affelay en dudzak lazovic na dan. Nu hebben we Strootman Mertens Wijnaldum Matasv twee goede keepers. Isakson begint ook steeds beter te keepen. Manolev die steeds beter begint te worden. een Lens op de bank een Labayad die in vorm is. Maar die jammergenoeg weg gaat in de winterstop. Ik hoop dat Lens weer invorm raakt. Begrijp me niet verkeerd want ik vind Rutten een uitstekende trainer alleen het is net niet goed genoeg helaas. ik ben zeer benieuwd wie de opvolger zal zijn. Wie hadden jullie in gedachten?

Jammer dat hij weg gaat, hij is een goede trainer. ook al heeft hij nog niet de landstitel gewonnen

Opvolger van Co Adriaanse bij FC Twente? Wie zal het zeggen? Ik vind hem daar persoonlijk wel goed passen en daar is de druk om prijzen te winnen minder groot dan bij Psv...

blijf zeggen dat v.marwijk de nr.1 trainer op het lijstje is!
en het zou zomaar kunnen dat ze elkaar al gevonden hebben....
v.marwijk liet zich laatst wel heel luchtig uit op de vraag of die topclub ook uit nederland kon komen
Rutten zal wss naar heerenveen gaan, daar zal hij wel passen....

30 december 2011 om 09:42

Het lijkt me dat PSV hun trainer al voor het EL willen aanstellen. Aangezien van Marwijk zijn contract verlengt heeft, lijkt het me niet dat hij nu naar PSV zal komen. Op zal PSV zijn contract voor het Ek niet willen afkopen.

De kans dat van Marwijk volgend seizoen bij PSV aan het roer staat lijkt me dus nihil.

30 december 2011 om 09:50

Je mag het zeggen, maar ik denk niet dat, dat er van gaat komen. Ik zie eerder iemand als Steve Mcclaren als opvolger van Fred Rutten.

30 december 2011 om 11:50

Huh? Doel je nu op die uitzending van Studio Voetbal van een maand terug? Ik volg Van Marwijk al sinds de jaren 90 (toen hij trainer was van Fortuna, mijn familie komt uit Sittard) en ik weet zo langzamerhand redelijk goed wanneer hij dingen meent en niet, maar ik vond hem juist redelijk negatief wat betreft de Nederlandse top.

Van Gelder: Maar er staat wel in je contract dat je naar een topclub zou kunnen gaan?
Bert: Ik weet de precieze details van mijn contract niet, maar ja als er een droomclub langs komt dan zet dat je toch aan het twijfelen.
Van Gelder: Zou het dan ook om een Nederlandse topclub kunnen gaan?
Bert: Nou, ik heb zo langzamerhand geleerd in de voetballerij: Zeg nooit nooit.

Met andere woorden: Hij ontkende niet dat hij voor een Nederlandse club zou kunnen gaan werken, omdat hij bang was dat hij zichzelf dan in de toekomst misschien tegen zou spreken.

Ik denk zelf overigens dat het Mclaren wordt. Die was toch recentelijk al een paar keer gesignaleerd in Nederland?

Heel erg jammer maar ik snap het wel. Zijn opvolger komt in een gespreid bedje. We weten allemaal hoe het Twente nadien is vergaan. Ik hoop dat zijn opvolger de tijd wordt gegund om zonder fluitconcerten door te bouwen aan dit fantastische team.

Fred Rutten is toe aan een nieuwe uitdaging? Wat een arrogantie... Er liggen nog genoeg uitdagingen bij PSV die hij vooralsnog niet waargemaakt heeft. Toe zijn aan een nieuwe uitdaging klinkt alsof je het onderste uit de kan hebt gehaald, maar in feite heeft hij nog niets gepresteerd. Ik zet mijn geld vooralsnog op Steve Mclaren als nieuwe hoofdtrainer van Psv.

30 december 2011 om 09:54

Dat is dan ook de 'nette' manier van zeggen dat je het niet goed gedaan heb en weg gaat, in dit geval.

Jammer vind het een goede man, maar heeft uiteindelijk de prijzen niet gepakt ondanks dat hij PSV vaak wel goed laat voetballen. Het kampioenschap zou een mooi en verdiend afscheid voor hem zijn.

Geen groot verlies voor Psv. De Eindhovenaren hebben in het tijdperk Rutten niks bereikt. Geen enkele prijs! Daarom vindt ik het zo raar dat iedereen '' jammer'' of andere lovende dingen zeggen. Het gaat bij een topclub om de prijzen en die heeft Rutten niet gepakt. Andere mensen gaan dan zitten aankomen met goede resultaten in de EL, maar was de CL niet altijd het absolute doel van Psv?

30 december 2011 om 17:25

Nou! We hebben dus wel de lichtstad-cup twee keer gewonnen! :P

jammer dat fredje weggaat
vond en vind hem een goeie trainer
ik denk dat hij naar anderlecht gaat ofzo
ik hoop dat faber of cocu de nieuwe trainer wordt
bedankt fredje

Ik denk zelf dat Philip Cocu de vervanger zal worden:

Phillip Cocu is naar eigen zeggen klaar voor het hoofdtrainerschap. De oud-international van Oranje fungeert momenteel als de rechterhand van Fred Rutten bij PSV én als assistent-trainer bij Oranje.

"als het zich op termijn aandient, ben ik er klaar voor. Ja, ook als dat bij PSV is", laat Cocu weten in een interview met het Eindhovens Dagblad. Cocu verlengde onlangs nog zijn contract bij Psv. De 41-jarige assistent-trainer tekende voor twee jaar bij, tot medio 2014.

volgens mij zou het wel willen als ik dit goed lees ;

30 december 2011 om 10:50

Cocu is naar eigen zeggen nog niet klaar voor het hoofdtrainerschap. Op termijn houdt in dat het nog wel even duurt.

Ik zie liever dat Cocu hoofdtrainer is en aanspreekpunt, met Guus Hiddink als adviserende rol direct naast hem. Op die manier kan Cocu nog veel bijleren en heeft Hiddink nog altijd de bewegingsvrijheid waar hij van houdt, maar staat toch op het veld

Ben persoonlijk als Psv supporter blij dat hij de keuze gemaakt heeft, zowel voor de mens Fred Rutten als de club Psv. Ik denk dat Bert van Marwijk volgend jaar aan het roer komt, en zijn schoonzoon mee brengt. Daarnaast zal hij zijn technische staf van het Nederlands elftal in kunnen passen bij Psv, te weten Cocu en Faber.....

ik vind het eerlijk gezegd ook wel tijd voor een nieuwe coach.
maar wie zal het dan gaan worden, psv zit nou ook weer niet zo goed bij kas om een betere coach zich te kunnen veroorloven.
dus denk ik toch ook aan een beginnende coach van een topclub misschien dan toch faber met cocu?

Advocaat wordt nadrukkelijk genoemd als opvolger Rutten, maar persoonlijk zou ik ook graag Cocu Faber zien. Ook al hebben ze minder ervaring zou zeker een goed duo kunnen vormen.

Van Marwijk zou ook kunnen maar die heeft net bijgetekend bij oranje

Goed Nieuws.
PSV verdient een betere coach dan hij, ik heb nooit in hem zien zitten, laf voetbal koste 1 keer de titel uit bij feyenoord, en 1 keer de2e plaatsuit bij groningen, wat heeft hij nou gebracht deze twent.... alhoewel ik wel hoop dat ie vertrek met de titel, neemt hij dat mooi mee en geefthij de suporters toch noch wat.
Cocu en Faber voor de groep...dan gaat psv pas vlammen.... maar ik vrees dat men weer voor een naam gaat, maar ik zou deze twee kiezen.

Jammer dat Rutten nog geen prijzen heeft gepakt. Nu niks verkopen en kijken of hij met een complete selectie wel een kampioenschap kan afdwingen. We strijden nog mee op 3 fronten en de vorm is groeiende. Eens zien of dat na de winterstop zo doorgaat. Ga aub weg met 2 of 3 prijzen op zak

Cocu en Faber zal mooi zijn, ik kan mij nog herinneren dat Faber zie nog niet toe te zijn aan het "grote werk" bij Psv. Dan is van Marwijk dan meteen zijn assistenten kwijt bij nederlandselftal

Fred Rutten is een goeie trainer, maar hij heeft met nog geen enkele club een prijs gewonnen. Ik denk dat Ernest Faber of buitenlandse trainer (steve Mcclaren) kans maken om bij PSV aan de slag te gaan.

30 december 2011 om 10:37

ehm, tis Ernest Faber, maar je hebt idd gelijk dat Rutten geen prijzen weet te pakken, echter heeft hij het geluk ook niet aan zijn zijde gehad in zijn periode bij Psv, elke keer werden er in de winterstop belangrijke sp[elers verkocht, en hij kreeg er geen of hele matige vervangers voor terug, daarom vind ik dat je Rutten daar niet op af kan rekenen.

30 december 2011 om 10:23

Ik hoop het Fred kom terug nu laat die lampies daar maar zitten

Ik denk dat het stuivertje wisselen zal zijn met Twente.adriaanse met Rutten is een win-win constuctie.

Rutten...geweldige vent, die had van mij een contract voor het leven bij PSV mogen tekenen..... ;

Goede veldtrainer, matige coach. En het belangrijkste: Geen prijzen pakken is wegwezen. Zo simpel is het. Als een spits niet scoort wordt hij ook gewisseld..

Ondanks dat ik Jans een goede en leuke trainer vind, Rutten naar Heerenveen, Jans naar Twente en Adriaanse naar Psv?

Ot:

Rutten, fantastische man ondanks zijn mindere resultaten alleen heeft hij 1 nadeel hij is en blijt de eeuwige 2e op dit moment en dat knaagt ook wel een beetje aan hem volgens mij.

Jammer, ik als Ajax fan had hem graag nog langer gezien bij Psv. (haha geintje)

On: Volgens reacties van zijn spelers is het een goede veldtrainer, maar misschien is ie gewoon niet goed genoeg voor een baan als hoofdverantwoordelijke, ik denk dat Rutten, maar een stapje omlaag moet proberen en daarna kijken of hij weer hoger kan.

Rutten het ga je goed maar eerst dit seizoen nog knallen. Respect dat je (bijna) altijd een heer bent gebleven en dat je de club nooit in diskrediet hebt gebracht.

Ik ben blij dat ie gaat, hopelijk word er nieuwe leven geblazen in dit Psv.

Hij doet het op dit moment prima maar heeft de afgelopen 2 jaar een matige prestatie geleverd. Toch is het een uitstekende trainer en een aardige kerel. Maar het wordt tijd voor een nieuw gezicht voor de groep.

Het zou mooi voor hem en PSV zijn als hij zo doorgaat dit seizoen en de titel pakt.

slim dat hij zijn contract uitlevert. hij is toe aan een nieuwe uitdaging!

Ik vind het wel sterk van hem of zelf aan te geven dat hij weg wilt.
De vraag is natuurlijk als dit toneel is en et voor de lezers anders te informeren dan de werkelijkheid.
Maar ik kan het ook mis hebben.

Rutten is een goede veldtrainer, en heeft de laatste jaren gewoon geen geluk gehad met veel gebleseerde spelers en de vervangers konden het niet opbrengen.

Hopelijk winnen we de Titel, zodat hij nog met opgeheven hoofd kan vertrekken.

Dan neemt hij dus afscheid met een titel, op zich wel leuk natuurlijk. Zoals PSV nu speelt ben ik namelijk overtuigd dat PSV met een grote voorsprong kampioen wordt. Die gaan niet veel punten meer laten liggen.

Is het gek als ik zeg dat Adriaanse als opvolger noem met Cocu naast hem?

Ook al liet Fred Rutten Twente in zijn tijd goed voetballen dat hij er ooit terug komt bestaat niet. Een
paar dagen geleden zit hij onze voorzitter nog af te kraken en van vervelende dingen te beschuldigen. Wie echt weet hoe Twente in elkaar zit weet dat Rutten en Ten Hag niet zo welkom meer zijn. Wel denk ik dat het net als een aantal jaren geleden met Koeman bij PSV maar zo kan zijn dat Fred het kampioenschap toch binnenhaalt. Eerst wordt je afgekraakt en dan toch wel een prijs binnenhalen kan maar zo. En dan lacht hij iedereen uit in Eindhoven.

Dag Fredje, heel erg bedankt voor de geweldige ervaring tegen Feyenoord !!

30 december 2011 om 14:57

Nou, twee keer achter elkaar met slechts 2 goals verliezen in de Kuip, is dat nou zo'n fantastische ervaring?

30 december 2011 om 16:32

Volgens mij heeft hij het over die 10-0..

Het is dan ook sarcastisch bedoelt .........

Denk dat het beter is dat Rutten opstapt,psv heeft altijd wel een degelijke ploeg gehad die makkelijk meestreed om de schaal.
Zou mooi zijn als Cocu voor de groep komt te staan, opnieuw een oud-held voor de groep, alhoewel een goede voetballer niet perse een goede coach hoeft te zijn.

Vind het jammer dat Rutten weggaat! Hij maakte voetballers wel beter!

Vind dat dit nieuws rijkelijk vroeg naar buiten wordt gebracht.
Bijna altijd is het zo dat er wel degelijk sprake is van een weerslag op een spelersgroep.

Onbewust nemen spelers qua instelling, gezagsgetrouw zijn en het open staan voor aanwijzingen zo een mededeling mee het veld op.

Dat ze hem nu juist een fantastisch vertrek gunnen, is natuurlijk heel denkbaar, maar de afgelopen 2 seizoenen heeft de spelersgroep hem flink in de kou laten staan.
En ook al is de selectie sterk vernieuwd, moet het allemaal nog maar zien de 2de competitiehelft.

Psv speelt momenteel absoluut solide en goed, maar je kan echt nog niet zeggen dat de ploeg tot nu toe stabiel is geweest.
Ook zij hebben de 1ste seizoenshelft gewoon teveel punten laten liggen.

Rutten is een fantastisch veldtrainer, daarover geen enkele twijfel, maar ook een kampioenschap as mei zal een zekere smet op zijn Psv tijd met zich mee blijven dragen.

Hij heeft namelijk 2 seizoenen heftige kritiek over zich heen gehad, niet in het minst vanuit eigen gelederen.

Ben heel benieuwd naar welke club hij verkassen zal, denk dat hij weer naar het buitenland wil.....

Een terugkeer naar Twente lijkt me uitgesloten, er is teveel gebeurd na zijn vertrek !

Nou hopen dat fred met een mooi afscheidkan vertrekken. Ideaal zou de dubbel zijn voor een afscheid. De titel sowiezo zodat hij tenminste nog wat heeft gewonnen bij psv. Hoop zekers dat er een mooie club zich meld voor rutten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren