Man City maakt het nog spannend tegen Wolves, Jol en Vorm winnen

Manchester City won vorige week afgetekend van stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United (1-6) en de supporters waren zaterdag naar het Etihad Stadium gekomen om opnieuw veel doelpunten te zien. De verwachting was dat het geplaagde Wolverhampton Wanderers met ruime cijfers opzij gezet zou worden, maar dat gebeurde niet. In de slotfase, na de rode kaart voor Vincent Kompany, kwamen the Citizens zelfs nog goed weg. Het geplaagde Blackburn Rovers gaf de drie punten weg bij Norwich City, terwijl Michel Vorm en Martin Jol met respectievelijk Swansea City en Fulham wonnen.

/

Man City - Wolverhampton Wanderers 3-1
Wayne Hennesey zal vannacht niet lekker slapen. De doelman van Wolverhampton Wanderers, die Dorus de Vries op de bank weet te houden, keepte vijftig minuten lang uitstekend tegen de voetbalmachine van Roberto Mancini. De sluitpost had een antwoord op pogingen van Edin Dzeko en Sergio Agüero, maar ging vijf minuten na de pauze gigantisch in de fout toen Agüero hem onder druk zette. Hennessey leverde de bal zomaar in bij Dzeko, die simpel kon binnen tikken. Nadat Aleksandar Kolarov voor de 2-0 had gezorgd (intikker, waarbij Hennessey er opnieuw niet goed uitzag) leek het duel wel gespeeld en de supporters maakten zich op voor nog een paar doelpunten.

Het werd echter nog flink spannend toen Vincent Kompany een overtreding beging op de doorgebroken Kevin Doyle. De aanvoerder moest van het veld met een rode kaart en Stephen Hunt benutte de toegekende strafschop. Het werd nog even spannend in de slotfase, maar de thuisploeg counterde via Adam Johnson (schot in de verre hoek) naar 3-1. Manchester City is de eerste ploeg sinds Burnley in 1961 die in de laatste twaalf wedstrijden tenminste twee keer wist te scoren.

/

Wigan Athletic - Fulham 0-2
Na twee nederlagen op rij had Martin Jol zaterdag weer reden tot lachen. Uit bij Wigan Athletic won zijn Fulham met 2-0, dankzij goals van Clint Dempsey en Moussa Dembélé. De Amerikaanse aanvaller zette the Cottagers enigszins tegen de verhoudingen in op voorsprong. De thuisclub, waar Ronnie Stam opnieuw van begin tot eind op de bank bleef, liet zich niet van de wijs brengen en raakte de lat boven Mark Schwarzer via een schot van Victor Moses. Ook Fulham trof het hoogste aluminium echter via Bobby Zamora. Jol besloot Bryan Ruiz, die vorige week nog scoorde, er voor de laatste minuten nog bij te brengen. De Costa Ricaan stichtte echter weinig gevaar; Maynor Figueroa was dichter bij de gelijkmaker, maar hij raakte slechts de paal. Dembélé vergrootte de score kort voor tijd nog na zwak defensief werk van the Latics.

Sunderland - Aston Villa 2-2
In het Stadium of Light vielen zaterdag mooie doelpunten. De bezoekers pakten na twintig minuten de leiding via Stiliyan Petrov, die de bal ontving, Wes Brown weg zette en daarna met links fraai uithaalde richting de rechter bovenhoek. De bal viel buiten bereik van Simon Mignolet binnen en gaf the Villans zo de voorsprong. Met een hard en mooi schot maakte Connor Wickham, het begeerde talent dat in de zomer voor Sunderland koos, er voor rust nog 1-1 van. Met zijn achttien jaar en 212 dagen werd hij zo de jongste doelpuntenmaker van het seizoen tot dusver. Nadat Mignolet na een lelijke botsing met Emile Heskey van het veld ging (hij werd vervangen door Kieren Westwood) dacht Richard Dunne kort voor tijd de winnende te maken, door een vrije trap van Petrov met het hoofd te verlengen tot in het doel. Stéphane Séssègnon tekende echter laat alsnog voor een punt met een rake kopbal.

/

Norwich City - Blackburn Rovers 3-3
Supporters van Blackburn Rovers hebben het dit seizoen niet makkelijk: de club barst van de ambitie, maar goede resultaten worden er niet gehaald. Zaterdag tekenden the Riversiders weer eens voor een punt, maar daar zal men niet blij mee zijn. Met een prachtige knal zorgde David Hoilett vlak voor rust voor de 0-1 op bezoek bij Norwich City, waarna Steve Morison met een heerlijke volley de gelijkmaker op het bord zette. Op aangeven van Mauro Formica bezorgde Yakuba, een halfuur voor het eindsignaal, zijn ploeg de tweede treffer. Chris Samba zorgde voor lucht en knikte de 1-3 tegen de touwen, waardoor de aansluitingstreffer van Bradley Johnson geen waarde meer leek te hebben. Een penalty van Grant Holt, diep in blessuretijd, betekende echter 3-3.

Swansea City - Bolton Wanderers 3-1
Na twee duels met tegendoelpunten stapte Michel Vorm ook zaterdag het veld niet af met een clean sheet. De Nederlandse keeper verrichtte wel een paar prima reddingen tegen Bolton en zag hoe zijn teamgenoten zelf ook tot scoren kwamen. Na rust braken the Swans de score open. Luttele seconden nadat Ricardo Gardner er met rood vanaf moest bij de bezoekers, sloeg Joe Allen toe. De Bolton-defensie liet hem te ver opkomen en richting de korte hoek schieten. Allen liet die kans niet onbenut. Binnen tien minuten stond het ook 2-0; Darren Pratley veroorzaakte een strafschop en Scott Sinclair verzilverde de buitenkans. Bolton kwam weer wat terug in het zadel na een eigen doelpunt van Danny Graham, maar in de laatste minuut van de blessuretijd zorgde diezelfde Graham (als dertigste speler ooit met zowel een eigen doelpunt als normaal doelpunt) voor opluchting.