De Boer naar trainersvergadering UEFA, Mourinho bedankt voor de eer

Zaterdag, 27 augustus 2011 om 16:03

Op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september vindt in het Zwitserse Nyon het dertiende Elite Club Coaches Forum plaats, het overleg tussen de trainers van de Europese topclubs. De coaches gaan de huidige trends in de voetballerij bespreken en kunnen tegenover de Europese voetbalbond UEFA hun mening geven over bepaalde zaken. Ajax-trainer Frank de Boer heeft een uitnodiging ontvangen.

/

De Boer bevindt zich in goed gezelschap, want vrijwel alle Europese toptrainers geven acte de présence. Onder anderen Josep Guardiola (Barcelona), Sir Alex Ferguson (Manchester United), André Villas-Boas (Chelsea), Massimiliano Allegri (AC Milan) en Gian Piero Gasperini (Internazionale) zijn uitgenodigd en hebben bevestigd te komen.

De grote afwezige op de vergadering is José Mourinho. De coach werd vorig seizoen een aantal Europese wedstrijden geschorst omdat hij beweerde dat de UEFA op de hand van rivaal Barcelona zou zijn. Volgens Mourinho zou Barcelona stelselmatig bevoordeeld worden door scheidsrechters. De oefenmeester kreeg een schorsing en heeft nu geen zin om naar Nyon te komen.


Poll

José Mourinho had gewoon naar de vergadering moeten gaan


103 reacties (laatste reactie door Navarro)

Laat maar weer zien hoe kinderachtig Mourinho is zeg, alle grote heren komen, behalve hij, omdat hij het ergens niet mee eens is, dat kan die toch Juist op die gelegenheid aangeven, maar dar zal die de ballen wel niet voor hebben.

Voor de rest, goed dat zoiets georganiseerd wordt en dat er veel coaches op af komen

27 augustus 2011 om 16:22

waarom zou hij nog komen lijkt me duidelijk wat zijn mening is toch...
en het is logisch dat ie niet komt ik zou ook niet naar mensen gaan waar ik meerdere keren al geruzie mee zou hebben,

27 augustus 2011 om 16:31

Hoe kun je nou zeggen dat mourinho de ballen daar niet voor heeft. Zeg dat het een klootzak is, oke daar zit wat in. Maar dat hij voor zoiets de ballen niet heeft is onterecht, deze man doet alles waar hij zin in heeft. En hier heeft hij duidelijk geen zin in, hij vindt dat ze niet naar hem luisteren. Of dit terecht of goed is ligt erbuiten, maar het is niet zo dat hij daar geen ballen voor heeft.

27 augustus 2011 om 16:56

Ik heb hem nog nooit face to face zoiets zien zeggen, altijd zielig via de pers.. maarja, het is wat jij wilt hoor, ik heb hem nog nooit face to face tegen Guardiola zien zeggen dat hij hem en barca niet moet omdat ze altijd de scheids (volgens hem) meehebben.

27 augustus 2011 om 17:03

Weer zo´n reactie zonder enige onderbouwing, hoezo zou hij dat nou tegen guerdiola moeten zeggen. Hij vind het toch uefa´s schuld van die scheidsrechters. En ´face to face´ heeft hij vorig jaar toch gedaan, hij had tegen de uefa, met alle andere trainers erbij, gezegd dat de scheidsrechters pro-barca zijn. Dus behoorlijk 'face to face' lijkt mij.

27 augustus 2011 om 17:13

@glennn

''ik heb hem nog nooit face to face tegen Guardiola zien zeggen'' Als iets face to face gebeurt kan jij dat toch niet zien??

Is dit een mooi gebaar dat hij is uitgenodigd?? Of word bij wijze van de coach van Otelul die ook CL speelt ook uitgenodigd??

27 augustus 2011 om 16:11

Volgens mij worden alleen de trainers van de grote clubs uitgenodigd. Ajax zit daar traditiegetrouw bij.

Wat is Mourinho kinderachtig zeg!!!! Hij wordt helemaal niet benadeeld door de Uefa. hij moet zijn spelers in bedwang houden en van die harde overtredingen, van zijn eigen spelers, keihard straffen.

Wel goed dat Frankie daar eens even uit gaat leggen hoe voetbal gespeeld moet worden.

27 augustus 2011 om 16:32

Ik denk niet dat het erom gaat hoe voetbal gespeeld moet worden , maar juist hoe de visie van de toptrainers is op randzaken rondom het voetbal.
Juist de plaats bij uitstek waar Mourinho zijn visie rondom dit soort dingen kan geven.
Wie weet heeft hij een opbouwende bijdrage , hoe het allemaal eerlijker en beter kan, oplossingen dus.
Maar nee meneer kan alleen maar commentaar leveren , maar wenst niet bij te dragen aan eventuele oplossingen.
Mijn eerste gedachte bij dit artikel was dan ook maar 1 woord ''kleuter''.

27 augustus 2011 om 17:16

Ik bedoelde het ook niet letterlijk (lichtelijk ironisch). Frank de Boer is een relatief onervaren trainer die straks in gesprek gaat met Ferguson en al die andere ervaren trainers. Ik denk ook niet dat ze voetbalvisies gaan met elkaar gaan delen. Het zal inderdaad gaan om zaken als financial fair play, de jeugdopleidingen en wellicht ook over hoeveel buitenlanders je in je selectie mag hebben. Daar kan Frank de Boer heel erg goed over meepraten.

Weet misschien iemand hoe bepaald wordt welke coaches zijn uitgenodigd?

On: Mooi voor Frankie om er bij te zijn lijkt me!

27 augustus 2011 om 16:21

Op basis van in het verleden behaalde resultaten volgens mij, Ajax zit er al jaren bij en is toch echt geen topclub meer, Europees gezien dan. Maar laten we hopen op betere tijden.

27 augustus 2011 om 16:29

Er wordt gekeken naar de toonaangevende clubs nationaal en internationaal gezien op dit moment en vanuit het verleden ook die reputatie hebben opgebouwd.
En wanneer je aan dat soort van criteria voldoet kan, lees goed, kan je uitgenodigd worden.

Op zich is het een forum, waarin de clubcoaches dus hun ervaringen, gedachten en kijk op het hedendaagse topvoetbal bespreken met verantwoordelijken van de Uefa.
Noem het het uitwisselen van ideeën, waar dan in de toekomst op voortborduurd kan worden en misschien geïmplementeerd kunnen worden.
Verder kan op deze manier Uefa van hun kant ook nieuwigheden mbt het voetbalspel toelichten, zoals dat bijvoorbeeld gebeurde tov de 5de en 6de assistent in het verleden.

Voor dat mensen weer haterig gaan reageren richting Mourinho, wat wel begrijpelijk is.
Iedereen had raarder opgekeken als hij wel was gekomen!

En trainers van Europese topclubs, waar kijken ze dan naar? Ajax is de laatste jaren nou niet bepaald een topclub meer als je naar Europese prestaties kijkt.

27 augustus 2011 om 16:13

Nee, maar Ajax is wel een ploeg van naam en speelt ieder jaar europees voetbal. Dus is het in mijn ogen wel logisch dat Ajax ook haar mening mag uiten over bepaalde onderwerpen bij de Uefa.
Overigens zou Psv dan ook moeten worden uitgenodigd maar dat is weer een andere discussie.

27 augustus 2011 om 16:23

denk niet dat men daar om de mening van fred rutten staat te wachten.

27 augustus 2011 om 16:36

en waarom niet dan?
Wie weet heeft hij een unieke visie op verbeterpunten, dan zou hij zo maar heel nuttig kunnen zijn.
Het gaat er hier niet om hoe iemand als coach funtioneert, maar om aan ideeen uitwisseling te doen , eventueel afspraken te maken over een eerlijk transferperiode/termijn etc. ik zie niet waarom Rutten daar geen bijdrage aan zou kunnen leveren.

27 augustus 2011 om 17:04

Waarschijnlijk omdat Fred Rutten gewoon geen voetbalnaam is. Frank De Boer is oudspeler van Barcelona en nu succesvol coach van Ajax. Kijk naar de andere namen die wel zijn uitgenodigd, daar zitten ook Roy Hodgson van Wba, Felix Magath bij Wolfsburg en Thorsten Fink van Basel bij. Van WBA weten we dat die never nooit ooit Europees spelen en dat Hodgson wel een aardige naam heeft opgebouwd in Europa bij Liverpool. Ook bij Wolfsburg ziet er niet naar uit dat ze mee gaan doen om de prijzen of Europees voetbal gaan halen. Ook weer een gevalletje: ' grote naam' . En Rutten heeft die niet. Dus krijgt-ie geen uitnodiging, helaas.

27 augustus 2011 om 17:26

Heeft dus niet met topclubs te maken als ik jou rdenatie volg, enkel met namen.

27 augustus 2011 om 17:29

Ook zonder grote/goede voetbalnaam kan je een goede en gezonde mening hebben , daar heb je echt geen grote naam voor nodig.
Ik doelde meer op het feit dat ik de opmerking van Rayvg nodeloos kleinerend vond, niet op het feit dat het logischer is dat Frank wel en Fred niet is uitgenodigd.

27 augustus 2011 om 21:40

ik denk dat hodgson vooral al 'grote' trainer gezien word omdat ie 2 jaar geleden de finale van de EL bereikte met Fulham

27 augustus 2011 om 16:16

En dat is waarom ajax de grootste club van Nederland genoemd wordt....ondanks de matige successen in europa van de afgelopen jaren toch nog gezien worden als een europese topclub

27 augustus 2011 om 16:19

Ajax is idd geen Europese topclub meer, maar ajax wordt wel degelijk in het buitenland en ik denk ook in binnenland gezien als een club die enorme prestaties heeft geleverd in binnen- en buitenland. Dat is waarom ze daarvoor worden uitgenodigd.

27 augustus 2011 om 16:18

Ik denk ook dat de status van de Boer een grote rol speelt. Immers is hij een vrij grote Nederlandse voetballer geweest, die toch niet bij de minste ploegen zijn kunsten heeft laten zien.

Edit: en niet te vergeten de status die Ajax nog heeft binnen de voetbalwereld.

27 augustus 2011 om 16:35

Denk niet dat de status van De Boer hier meespeelt. Vorig jaar was Martin Jol er ook bij en die heeft nou ook niet zo'n status als voetballer of trainer opgebouwd dat je zegt dat hij er bij zou moeten zijn.

Hahaha Mourinho nog altijd de Boss die hij altijd inzich had, prachtig dit!

* eehy kben geene barca fan, therefore I'm not anti-real :--)

Hieruit blijkt dat Mourinho en de Uefa niet door 1 deur kunnen.
Ik begrijp Mourinho hierin wel.
Waarom ergens komen als je elkaar toch niet mag.
Als ik bijvoorbeeld word uitgenodigd door mn schoonmoeder die ik niet mag dan ga ik niet

Als er dan zo'n probleem is met de scheidsrechters kun je toch ook gewoon naar die vergadering komen, dan kun je er echt voor zorgen dat er wat gebeurt. Er gaat echt niks veranderen met het beleid dat ze voeren in de Eufa over de scheidsrechters. Een beetje hypocriet dat hij niet komt.

Aan de ene kant begrijp ik het ook wel, want ik kan begrijpen dat hij een beetje pist is dat hij zo'n lange schorsing krijgt voor een interview.

Iedereen maar roepen wat kinderachtig etc. Misschien heeft Mourinho wel vele belangrijkere dingen te doen, jullie weten blijkbaar allemaal wat er in zijn agenda staat en dat hij die 2 dagen ook vrij is. Persoonlijk weet ik niet of hij de tijd ervoor heeft. Ten tweede, Mourinho mag echt zelf beslissen of hij wel of niet gaat hoor. Dat kan hij echt wel zelf beslissen hoor. Daar hoeven jullie je druk over te maken

Mij verbaasd dit niets.
Maar druk maken kan ik me hier niet over. Hij vast andere dingen te doen.

Wat zeuren jullie nou allemaal? Als jullie een uitnodiging krijgen van een instantie waar jullie liever niet komen, dan gaan jullie toch ook niet? Altijd dat gezeur op Mourinho.

Een mooi moment voor De Boer om kennis te maken met tal van coaches van Europese topclubs.
Kan hij daar met vele grootheden binnen het trainerscorps kennis maken en over zaken van gedachten wisselen.
Geeft hem inzicht in actualiteiten en ontwikkelingen binnen de Uefa, terwijl tegelijk onderlinge gesprekken kunnen worden gevoerd.
Zal zijn internationale netwerk als trainer sterk vergroten !!

Ontving Jol vorig jaar ook geen uitnodiging ? Volgens mij is hij daar toen ook naartoe geweest.27 augustus 2011 om 20:16

4 duimpjes naar beneden, maar geen enkele reactie op een goed onderbouwde post. Wat een stel trieste kinderen zitten er toch op voetbalzone

Toch wel wat he Frank de Boer naar zo vergadering. En volgende week op de bank met een bespreking met Peter Bosz. Dat is wel even wat anders dan met Fergusson en Garduiloa en andere grote namen.

Dan kan de beste club van de het beste voetbal land ter wereld natuurlijk niet ontbreken.

Er zal wel veel gepraat worden maar weinig bereikt. Maar mischien dat ze het onderwerp cameras op de doellijn nog weer een keer kunnen aanhalen.
Maurinho zou niet eens uitgenodigd moeten worden spelbederver dat hij is.

typisch weer.. Kinderachtig mannetje die mourinho.

Wel fijn dat voetbalzone en menig lid op voetbalzone tot een conclusie komt. Kan iemand met een quote aankopen dat Mourinho heeft gezegd.. dat hij niet komt omdat hij geschorst is?

Zou het misschien ook mogelijk zijn dat Mourinho belangrijkere dingen aan zijn hoofd heeft, namelijk zijn elftal dat een helse taak staat te wachten?

Jammer dat mensen gelijk negatief gaan reageren terwijl ze niet eens de reden weten waarom Mourinho niet komt.

27 augustus 2011 om 16:20

Inderdaad.. pure voorbarige conclusies die hier getrokken worden door menig voetbalzone lid. Alhoewel ik ook voetbalzone hiervoor aankijk, immers is de zin: ''de oefenmeester kreeg een schorsing en heeft nu geen zin om naar Nyon te komen.'' wel heel erg lullig geformuleerd.

27 augustus 2011 om 16:44

Ik werd bang dat er helemaal geen redelijke reacties meer kwamen bij dit artikel. Gelukkig bewijzen twee mensen het tegendeel, bedankt voor jullie reacties.

27 augustus 2011 om 16:30

De reden dat Mourinho niet komt staat in de laatste alinea.

27 augustus 2011 om 17:06

De reden die de media geven wat betreft zijn afwezigheid, staat in de laatste alinea. Niet de reden die Mourinho opgeeft.
Waardeloze objectiviteit, tevens door Mourinho zelf veroorzaakt, dat dergelijke dingen bij voorbaat geinsinueerd worden.

Beetje idioot bericht natuurlijk. Al moet ik zeggen dat ik Mourinho soms wel begrijp hoor. Tegen Porto zag je Messi ook onderuit gaan, wat gewoon een vrije trap is natuurlijk. De scheids (van eigen bodem) floot direct en ging al naar zijn zak om de 2e gele kaart voor Rolando eruit te toveren. Nou, vanuit Barcelona ogen gekeken: vrije trap mee, portugees onder de douche, winst in de zak, geen slecht perspectief toch. Maar alsnog moet Messi vanaf t moment dat hij op de grond ligt de scheidsrechter smekend aankijken of hij die Rolanda eraf wil sturen. Slaat toch nergens op? Hij waarschuwde Messi, maar ik vind dat refs nu een keer de ballen moeten hebben om hem hiervoor een kaart te geven. Net als genoeg andere bij Barca (en ja, ook bij andere ploegen hoor). Wat dat betreft is C. Ronaldo als prof echt vooruit gegaan.

Mourinho zal hij geen twee daagjes weg kunnen bij Madrid, te druk bezig met de voorbereiding nog. En 31 augustus is sowieso al een delicate dag, met het afsluiten van de transfermarkt om 00:00 en op dit moment wil hij nog van drie spelers af.

Mijns inziens heeft Mourinho overschot van gelijk. Als dit een bijeenkomst zou zijn waar spijkers met koppen geslagen zouden worden dan zou hij echt wel komen. Het is echter al jaren een gezellig dagje uit voor een aantal trainers, die dan heel geleerd met elkaar van gedachten gaan zitten wisselen en dat was het dan, verder gebeurt er niets. Is er iemand hier die zich iets kan herinneren van de voorgaande bijeenkomsten? Nee hè? Mourinho denkt, en volgens mij terecht, ouwehoeren kunnen ze zonder mij ook wel, ik heb wel iets beters te doen.

27 augustus 2011 om 16:43

Je hebt gelijk. Weinig of nooit wordt er iets bekend gemaakt van wat er nu precies allemaal besproken wordt. Maar dat betekent dus tegelijk ook niet, dat ze daar alleen zitten voor de gezelligheid. Mensen als een Wenger en Ferguson lijken mij o.a. wel van die mensen, die echt niet ergens naartoe gaan om zomaar hun tijd te verdoen. En die lopen toch al een tijdje mee.

Verder weet je ook niet in hoeverre zaken die tijdens dit forum worden besproken uiteindelijk terug te vinden zijn in nieuw opgestelde regels die door de Uefa worden uitgevaardigd. Dat weet je niet, want dat vertellen ze niet. Maar het zal heus wel zinvol zijn als je het nu al voor de 13de keer organiseert. Anders was het allang doodgebloed in het verleden en was niemand meer op een uitnodiging ingegaan.

En Mourinho... die heeft al vanaf 2003 of 2004 deze ontmoetingen bijgewoond, dus als het alleen maar ouwehoeren zou zijn geweest dan komt ie er wel een beetje laat achter of niet dan???.
Mourinho wil alleen maar schitteren door afwezigheid om een punt te maken in zijn dispuut dat ie heeft met de Uefa. Dat moet hij weten, dat is zijn goedrecht. Al komt het een beetje kinderachtig over en denk ik dat hij zijn probleem met de Uefa beter bespreekbaar kan maken juist op dit soort forums. Maar ja.

27 augustus 2011 om 16:58

Het zou allemaal kunnen wat je zegt, maar ik heb er nog nooit iets van gezien of gehoord, dus blijft het een beetje duister. Maar als ze het daar onder gelijkgestemden een dagje naar hun zin hebben en even de stress kwijt zijn, vind ik het best hoor.
Overigens is Wenger niet uitgenodigd of heeft zijn komst nog niet bevestigd, hij staat althans (nog) niet in het rijtje.

27 augustus 2011 om 17:05

@marsefeyen

Ohw dat van Wenger weet ik ook niet 100% zeker. Vorig jaar was ie er wel, dus ik ging er maar voor gemak vanuit dat ie er ook wel zou zijn.

Mourinho kennende is het simpelweg weer aandacht trekken en een hetze proberen op te voeren, maar wie weet heb ik het fout, misschien is zijn moeder jarig ofzo, ik weet het niet.

A number of Europe's premier coaches have been invited and among those who have confirmed their attendance are: Josep Guardiola (FC Barcelona), Sir Alex Ferguson (manchester United Fc), André Villas-boas (chelsea Fc), Roy Hodgson (west Bromwich Albion Fc), Rémi Garde (olympique Lyonnais), Didier Deschamps (olympique de Marseille), Massimiliano Allegri (AC Milan), Ralf Rangnick (FC Schalke 04), Thomas Schaaf (SV Werder Bremen), Frank de Boer (afc Ajax), Jorge Jesus (SL Benfica), Gian Piero Gasperini (FC Internazionale Milano), Felix Magath (vfl Wolfsburg), Vítor Pereira (FC Porto), Mircea Lucescu (FC Shakhtar Donetsk), Unai Emery (valencia Cf), Thorsten Fink (FC Basel 1893) and Rudi Garcia (losc Lille Métropole).

Dit zijn de coaches. Die worden geselecteerd als ze coach zijn in de CL dit seizoen of een grote naam hebben als coach én speler.

27 augustus 2011 om 16:48

Mag Wenger weer niet komen van Platini?

27 augustus 2011 om 16:55

Wenger is geen ja-knikker voor de uefa, dus die gaat kritiek geven (terecht) maar dat willen ze bij de uefa natuurlijk niet. Als Mourinho stennis gaat schoppen doet hij dat op zijn manier en dat zet eerder Mourinho in een slecht daglicht dan de Uefa.

Maar Wenger zal vast wel een uitnodiging hebben gekregen en afgeslagen of denkt er nog over na. Zou wel triest zijn als Roy Hodgson er wel 1 krijgt maar Wenger, topcoach, niet.

27 augustus 2011 om 17:00

Platini mag Wenger totaal niet he. Hij heeft Wenger al wel eens een zelfzuchtige zakenman genoemd die niks geeft om het voetbal. Ook heeft hij gezegd dat hij hoopt dat Wenger er niet meer is als er ooit technische hulpmiddelen ingevoerd worden bij het voetbal.

27 augustus 2011 om 16:58

Lachwekkend dat een Roy Hodgson, (wat moet die daar, hij heeft 1x in europa goed gedaan met Fulham) wel mag komen en zoals er tussen staat Wenger niet, ook een Thorsten Fink van een club als Basel die mag komen, grappig dat dan juist een manager als Wenger niet mag komen, neem deze bijeenkomst ook niet meer serieus..

27 augustus 2011 om 17:10

Hahahaha die coach van Benfica is ook uitgenodigd. Ik vind hem echt geniaal, hoe hij langs de lijn aan het rennen is. De Boer is weer het tegenovergestelde van Jesus, dat zal wel een leuk gezicht zijn die twee aan een tafel. Wel leuk dat zulke grote trainers met elkaar om de tafel gaan om hun visie met andere te delen. Daar kan de Boer nog veel van opsteken.

Waarom is Fredje Rutten niet uitgenodigd. Toch ook een trainer van een NL topclub?

27 augustus 2011 om 16:52

Omdat er in Nederland maar 1 club in aanmerking komt en dat is Ajax. Dat heeft denk ik te maken met de bekendheid en grootte van de club. en Ajax speelt natuurlijk weer CL. Maar als je ziet dat Roy Hodgson van WBA ook een uitnodiging krijgt, dan zie ik niet in waarom twente of PSV ook geen uitnodiging krijgt. Op ze minst, psv dan.

nee, PSV is een Nederlandse subtopper en doet niet mee aan de champions league, misschien volgend jaar weer

Mourinho is een grote schande voor het voetbal.

ach ja je kunt er ook gewoon geen zin in hebben, als je het idee hebt dat er toch niets met je ideeen word gedaan dan kun je inderdaad beter niet gaan. frankie zal wel het zwarte schaap zijn daar, helemaal blij met zijn uitnodiging.

Ik denk dat niemand kwaad is dat Mourinho niet naar de vergadering komt. Hij zou zijn handen misschien niet kunnen thuishouden als het hem niet aanstaat...
Ik ben benieuwd wat er uit deze vergadering zal komen, maar ik denk dat het vooral een gezellig onderonsje zal worden om over het komende seizoen te praten.

27 augustus 2011 om 18:30

Teleurstellende reactie, van iemand die ik veel hoger had zitten en* dan... zo'n sneertje.

van de ene kant snap ik mourinho wel maar aan de andere getuigt dit wel dat hij een slechte verliezer is, en als hij commentaar op scheidsrechters heeft nu de ultieme kans om er iets tegen aan te doen

Mooi dit dar Ajax nogsteeds als een grote club word gezien.
Misschien kan Frank wat ideeën uitwissel met Pep aangezien ze allebij van hetzelfde soort voetbal houden.

Men wil altijd iets verzinnen om Mourinho zwart te maken. Wie zegt dat dit de reden is? Misschien heeft hij wel een andere belangrijke afspraak.

Ik geef Mourinho groot gelijk. Je kan zeggen wat je wilt van de beste man maar schijnheilig is hij niet.

27 augustus 2011 om 19:03

Schijnheilig is hij niet?

Mwa, ik denk juist dat je dat wel bent, als je daar niet naar toe komt.
Het zal echt wel een trainer zijn die over veel kwaliteiten beschikt. Maar ik vind dat hij echt te ver is gegaan in de laatste wedstrijd met Barca. Zoiets kun je niet maken als trainer.
En juist deze vergaderingen zijn om je mening te geven, Mourinho is gewoon een slechte verliezer.

27 augustus 2011 om 19:23

Ik bedoel het in de zin van dat hij niet naar een forum gaat van een organisatie waar hij problemen mee heeft. Waarom zijn gezicht daar laten zien als hij herhaaldelijk heeft aangegeven het niet eens te zijn met de manier van zaken doen.

Je kunt me niet wijs maken dat daar daadwerkelijk iets wordt gedaan wat echt invloed heeft. Vriendjespolitiek en deals die onder de tafel worden gesloten lijkt me logischer.

27 augustus 2011 om 20:18

Schijnbaar weet jij dan de definitie van vergaderen niet. Natuurlijk zijn er ideeen en meningen die je daar kunt neerleggen, en die bevordenend zijn voor het voetbal of werk van deze mensen. Bij elk bedrijf wordt er vergaderd, is dat dan ook doelloos volgens jou?dat doe je om nieuwe ideeen en meningen te delen over ideeen. Ten bate van het bedrijf waarin je werkt. Nu is de Uefa een overkoepelende organisatie, maar het is toch juist goed om van de trainers en clubs te horen wat ze nu van de Uefa vinden en de meningen te delen over de ideeen die de uefa heeft?

Mensen bij Mardid proberen altijd wat te verzingen om Mourinho te beschermen...

Wat is hij echt een lafaard zeg, hij riep eerst dat de Uefa Barcelona bevoordeelt maar hij zelf kan niet aanwezig zijn.

Ik heb zo iets als hij een echte man is? een echte Special One is dan moet hij gaan en zijn mening vertellen...
Vertellen aan de Uefa baas dat zij Barcelona bevoordelen. Dan noemt ik hem pas een echte heer en niet als een baby die alleen maar via de media kan huilen.

27 augustus 2011 om 19:07

uh ok

Mensen bij Barcelona proberen altijd wat te verzinnen om Mourinho zwart te maken...

lekker voor mourinho .. krijgt hij ervan moet die maar is een keer normaal doen. moeilijk he normaal doen. kijk hoe rustig guardiola blijft en hoe die mourinho uit ze dak gaat altijd.

27 augustus 2011 om 19:25

Moeilijk he, het artikel helemaal lezen.

Als je het had gelezen had je begrepen dat hij uit vrije wil niet gaat.

Deels begrijpelijk dat Mourinho niet komt, maar ook kinderachtig. Watje..

Goed dat de rest wel normaal komt!

Nee,

Doe jouw Real bril uit en reageer als je wilt.

Mourinho heeft zich belachelijk gemaakt...jij kon het zelf ook zien.
De hele wereld praat er over. Jij zegt dat Barca Mourinho zwart maakt, maar wat zeg je over de hele wereld die negatief over hem gingen praten de laatsten clasico...zijn die ook Barca fans toevallig.

Vooral jij en Drogba die altijd onzin vertellen en Barcelona spelers zwart willen maken.
Jij die gene die zegt dat Barcelona spelers kaarten aansmeren , maar je bent jouw eigen club vergeten. Zij naien geen kaarten maar die juigen zelfs wanneer een tegenstander een rood kaart krijgt.

Ik zal je herinneren: denk aan die gejuig van Marcelo tegen Tottenham Hotspur. Echt zielig.
Als je met een vinger naar anderen wijst, wijzen er automaatisch 3 naar jou zelf.

Hier heb je de link om te kijken hoe jullie spelers de anderen ook kunnen naaien.
http://www.youtube.com/watch?v=arnrij9ij8c

Duiken kunnen jullie ook wel.

Dus geen hypocritie meer aub.

en zo trekt meneer mourinho zonder dat anderen dat door hebben wederom alle aandacht. slimme man is dat.

Is Wenger ook uitgenodigd? Trouwens Mourinho begrijp ik wel, als je het ''onterecht'' vindt dat je geschorst bent, wil je helemaal niet komen bij zo'n vergadering.

Waarom is Wenger niet uitgenodigd? Dat is echt totaal belachelijk. Alle topclubs zouden een voorbeeld kunnen nemen aan het beleid van Arsenal. Als iemand verantwoordelijk beleid voert is het wel Arsenal/wenger. Geen torenhoge schulden, geen exhoribante salarissen, financieel gezond.

Maarja, Wenger is te vaak kritisch op de Uefa/fifa dus dan mag ie niet komen..

Ik weet niet waarom Mourinho niet komt, maar als het is omdat hij boos is op de Eufa dan zou het echt heel stom zijn. Hij kan dan juist zijn stem laten horen over dingen waar hij het niet meeeens is.

Er zullen hier veel mensen zijn ide het er neit meeeens zijn, maar deze man voelt zich wel erg groot hoor. Hij voelt zich de grootste in de voetbalwereld.

28 augustus 2011 om 00:07

Dus jij weet, zonder een verklaring van Mourinho te hebben gelezen, dat hij niet is gekomen omdat hij zich er te goed voor voelde?

Bovendien heeft Mourinho vaak genoeg zijn stem laten horen over dingen waar hij het niet mee eens is, maar er wordt toch niet naar geluisterd...

Mourinho heeft 100% gelijk
dit is niks nieuws, Chelsea - barca 4x geen overtreding zien die er 100% was? zelfs een blinde weet beter.
Inter-barca, rode kaart aannaaien aan Inter, ook dat zag je duidelijk dat het schwalbe was
Real-barca rode kaart Marcelo, duidelijke schwalbe, je krijgt het nooit bewezen, maar Barca wordt wel bevoordeeld, want dit kan geen toeval zijn
Dan vergeet ik nog bewust de finale CL tegen Arsenal en de 8e finales tegen arsenal vorig jaar.
Jammer dat het mooiste voetbal geholpen wordt door de uefa, het blijft nu gewoon een ja maar als club.

Mourinho is een onnozel mannetje. Hij kan niet tegen zijn verlies. Het is niet voor niets dat in elpais werd gepubliceerd dat Mourinho het volgende zou gezegd hebben tegen zijn spelers net voor de terugwedstrijd van de supercup tegen Barcelona:

''speel maar hard. De Spaanse scheidsrechters durven geen rode kaarten geven aan een ploeg van het kaliber als Real Madrid.''

Wat hij vorig jaar niet doorhad is dat de Europese scheidsrechters dit wel durven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren