Liverpool-eigenaar gaat voor jongelingen: ‘Kijken niet naar korte termijn’

Woensdag, 29 juni 2011 om 21:55

Sinds de Amerikaanse rijkaard John Henry de scepter zwaait over Liverpool is de sky the limit voor the Reds. De club versterkte zich afgelopen seizoen al voor grote bedragen met Luis Suárez en Andy Carroll en daar is Jordan Henderson onlangs bijgekomen. Velen trekken de vergelijking met Manchester United, dat met Phil Jones, Ashley Young en David de Gea drie grote aankopen heeft gedaan.

/

Henry laat echter weten dat Liverpool geen overhaaste uitgaven gaat doen. “Alles in de sportwereld heeft tegenwoordig een te hoge prijs. Je moet keuzes maken die gebaseerd zijn op een plan”, geeft de eigenaar aan op Twitter. “Sommige dingen gebeuren vroeg, andere dingen pas laat. Het belangrijkste is dat er iets gebeurd. Soms is het juist beter iets te ontwijken.”

De speculatie dat Liverpool interesse zou hebben in Wayne Bridge, de dertigjarige linksback van Manchester City, zijn volgens Henry dan ook onzin. “De geruchten zouden niet moeten gaan over spelers van die leeftijd. We worden geen succesvolle club door alleen te kijken naar de korte termijn.” Twee namen die nog wel altijd rondzingen op Anfield zijn Charlie Adam (Blackpool) en Stewart Downing (Aston Villa).


Poll

Liverpool heeft versterking nodig om mee te doen om de landstitel


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door Rickdinho)

Dat zeggen er wel meer..
Hij zal het moeten laten zien.
Manchester United heeft geweldig ingekocht met die 3 talenten.
Nu zal Liverpool ook iets moeten doen voor de toekomst anders kunnen ze de aansluiting wel eens helemaal gaan verliezen met de absolute top.
Vooral de verdediging is niet het sterkste punt van het elftal.
Dus daar zouden ze wel wat jonge goede spelers kunnen gebruiken....

Ik vind die Adam van blackpool echt een geweldige speler, wat die afgelopen seizoen heeft gepresteerd bij (met alle respect) een kleine club als Blackpool vind ik echt heel knap. Hij zou een goede aankoop zijn, maar ik zou eerst 1 of 2 verdedigers halen...

Stewart Downing zou ik dan nemen. Het is een engelse speler en dat wilt Liverpool dacht ik ook. Want Engeland staat bekend als veel buitenlandse spelers en daar willen clubs als Manchester United en Liverpool wat aan veranderen.

Want als je naar het Engelse elftal kijkt komen ze nooit ver op Tournooien zoals: Ek en Wk. Dus vandaar dat ze nou eens tijd vinden om meer engelse voetballers de kans te geven om bij clubs zoals: Liverpool, Manchester United, Chelsea en Arsenal te laten spellen.

Als ik Liverpool was zou ik Cavani van Napoli hallen. Cavani vind ik een betere speler dan Andy Carroll, waar ik al niet zo grote fan van ben. Maar als ze hem hallen heb je een goeie aanvallers in huis met onze landgenoot Dirk Kuyt en onze vriend Luis Suaréz.

Ik denk dat Liverpool nog 1 of 2 spelers nog gaan hallen.

29 juni 2011 om 22:16

Volgens mij wil Liverpool vooral Britten. Dus dan zou Adam ook voldoen.

30 juni 2011 om 13:34

Maar Adam lijkt me redelijk overbodig bij Liverpool. Het middenveld is daar namelijk nogal druk bezet. Ik hoop dat Adam naar Bolton gaat. Toch een aardige subtopper die dit seizoen verzorgd voetbal liet zien. De creatiefste man daar (holden) is toch vaak geblesseerd.

Liverpool had ook voor Jones moeten gaan, al hadden ze de slag denk ik toch niet gewonnen.

Dat soort spelers daar moet Liverpool bovenop zitten. Zeker als je aangeeft dat je aan de toekomst denkt. Liverpool had Jones, in tegenstelling tot Man Utd, wel direct een basisplaats kunnen aanbieden.

Als Liverpool komend seizoen al wil meestrijden om de titel dan zullen er nog aankopen moeten volgen. De basiself die er nu staat is behoorlijk goed, maar vooral in de breedte is met name Man Utd een stuk verder.

29 juni 2011 om 22:20

Liverpool had ook 22 miljoen op Jones geboden, dat is bevestigd door z'n voormalige werkgever.

Daarnaast hoop ik dat ze één of twee goede wingers en een Lb.

Eventueel een CB en als Mereilles weg gaat een CDM halen en Gerrard door schuiven.

Pepe
Johns/Kelly
Carra/Sktrl
Agger/ev.aan
NIEUW
Lucas
Gerrard
NIEUW
Mer
Suarez
Carrol
29 juni 2011 om 22:25

@ Sanderdob

Oke, dat wist ik niet. Liverpool kan namelijk nog wel een fatsoenlijke verdediger gebruiken. Verder valt het op dat je Kuyt niet opstelt in je opstelling en ik persoonlijk zou Mereiles en Gerrard omdraaien.

29 juni 2011 om 22:49

Inderdaad, persoonlijk zou ik voor wat meer kracht gaan met deze opstelling. Eventueel, Kuyt en Suarez omdraaien.. misschien terugleggen op Gerrard, en dan misschien nog Rodwell halen als Jack in the box. Caroll met zn elleboog op tafel. en Suarez die het afrond met een stift.

Reina
Johnson
Carragher
Skrtel
Agger
Henderson
Meireles
Kuyt
Gerrard
Suarez
Caroll
29 juni 2011 om 23:37

Het probleem is dat Kuyt als buitenspeler gewoon niet goed is. Ik weet het, het is onze landgenoot en ik ben ook echt een fan van hem. Maar hij is gewoon een spits. Ik zie Kuyt dan ook meer als back-up voor Carrol volgend seizoen, want Caroll is gewoon erg blessure gevoelig.

Mereilles vind ik niet echt een controleur dus vandaar dat ik Gerrard en Mer zo heb gezet.

@gazhims3lv, jij zet Henderson er al meteen in en je haalt Lucas er uit... Lucas is verkozen tot speler van het seizoen door de fans(meer dan terecht ook). Daarnaast is Henderson ook best aanvallend ingesteld waardoor je eigenlijk met 7 aanvallende spelers speelt en zonder echt controleur.

Al snap ik wel wat jullie bedoelen hoor

30 juni 2011 om 00:02

Ik weet niet of je het door hebt maar die Flamagan is geweldig bezig op rechtsback positie. Of hoe hij ook precies heet. En met Johnson op links hoeft Liverpool zich geen zorgen te maken. Alleen die Carragher en Skrtel achterin vind ik toch wel een zeer zwak duo. Ze zijn allebei ontzettend traag ze worden makkelijk gepasseerd door een beetje goede aanvaller.

30 juni 2011 om 00:32

Carrager is een zeer degelijke verdediger die eigenlijk alleen snelheid mist. Flanagan is echt nog heel jong, natuurlijk heeft hij het goed gedaan, maar je kan niet verwachten dat hij 50 wedstrijden speelt. Hij krijgt sowieso een terugval dit seizoen. Ik snap je punt wel helemaal en je vergeet Kelly nog die er nu een tijd uit was. Die speelde ook heel goed op de RB positie en kan ook CB spelen.

Maar toch moeten ze sowieso een LB halen, want die is gewoon zeer ''matig'' bezet. Johnson kan daar idd spelen, maar dat is niet ze natuurlijke positie. Dan heb je Aurelio, veel te blessuregevoelig en oud. Robinson is ook echt nog heel jong.

30 juni 2011 om 07:49

Ik zie geen Jonjo Shelvey in je opstelling?

1 van de grootste talenten van Engeland, zal ik zeker opstellen.

verder ziet het er prima uit

30 juni 2011 om 12:37

Shelvey speelt nu ook nooit in de basis, vraag me af wie jij er uit wil halen voor hem... (zeg alsjeblieft niet Lucas)

Liverpool moet Guarin van Porto halen, Vertonghen halen, en als laatste Edison Cavani, dan speel je zeker mee om te titel, misschien nog Borja Valero om wat meer controle op het middenveld te krijgen!

Het doet me erg goed dat deze nieuwe eigenaar ook werkelijk verstand heeft van het huidige voetbal.
Jonge spelers, Engelse spelers doen mij goed, maar ook buitenlandse jongens zijn van harte welkom op Anfield.
Carroll, Suarez, Henderson zijn echt versterkingen, al moeten we dat natuurlijk nog gaan mee maken volgend seizoen. Wel is het mooi te zien dat die eeuwige rivaliteit tussen Liverpool en United nog altijd speelt. Allebei de oude Engelse volksclub die nu graag willen investeren in jonge spelers met groot potentie.
Hopelijk komt er achterin bij Liverpool nog een goede aanwinst. Carra is natuurlijk een held voor Liverpool, maar ook hij wordt ouder en ik denk dat het een mooi moment is om Carragher wat vaker te vervangen voor een jonge speler zoals Cahill bijvoorbeeld. Jammer dat ze naast Jones hebben gegrepen.
Ik ben erg benieuwd wat Liverpool nog gaat doen de komende jaren en hoe er ontwikkeld word binnen de club. Wel zijn we op de goede weg.

29 juni 2011 om 22:34

Van voetbal heeft Henry geen verstand, maar hij heeft wel een visie op het runnen van een sportclub en verder heeft hij geluisterd naar de juiste mensen en zitten de juiste mensen nu op de juiste positie. Ik denk dat we een topleider hebben.

30 juni 2011 om 08:21

Zeker Lfcdutchy, daarom komt ons ook echt een goed seizoen tegemoet.
Nieuwe eigenaren, nieuwe trainer en wat nieuwe spelers.
Alles lijkt er op dat we het goed gaan doen dit seizoen. Het is natuurlijk moeilijk om in die top 4 te komen, maar ik denk zeker dat dat gaat lukken met de impact van Dalglish en de inzet van de spelers. Er is eingelijk wat rust in de club en mensen weten waar ze mee bezig zijn. Goed om te zien.

heel mooi dat die man een goede visie voor ogen heeft. echt iets wat lieverpool nodig had. ik zou nog wel graag een cb een lb en een vleugelaanvaller zien. Sakho en een Hazard zouden hele goede aankopen voor liverpool zijn. jong en zeer talentvol. de 2 beste uit frankrijk. een linker vleugelverdediger zou ik zo niet weten. Coentrao zou natuurlijk de droomkandidaat zijn,maar die is zo goed als zeker naar Real Mardid. mischien een felipe of een cissokho...

Er wordt overal zelfs gesuggereerd dat ze meireiles willen verkopen omdat hij medisch gezien zwak is met veel blessures.

Ik kan niet veel goeds zeggen over het inkoopbeleid van Liverpool.
''alles in de sportwereld heeft tegenwoordig een te hoge prijs.''
Deze regel hierboven is gewoon niet waar, ze maken het zichzelf allemaal te duur.
Ik zou ze voorstellen een hele goede scout te kopen waar je bijvoorbeeld: Dzsudszak, Ruiz, Reis, Erikson, Vertonghen, Douglas mee had kunnen scouten.
Dan zou je veel voordeliger uit zijn met spelers die veel meer potentie hebben dan de meeste die ze nu gehaald hebben.
De enige echt goede aankoopt die ze hebben gedaan is Suarez en dat zal wel een lucky buy zijn geweest.

29 juni 2011 om 23:41

Hoe kan je nou zeggen of Henderson nou een slechte aankoop is geweest ? Hij heeft nog niet eens een wedstrijd gespeeld! En Carroll heeft een paar wedstrijden gespeeld op 50-70% omdat hij nog niet helemaal fit was en toch heeft hij twee keer gescoord! Deze spelers hebben in hun jonge jaren al aardig wat ervaring in de PL terwijl die spelers die jij noemt niet verder zijn geweest dan dat grapje van een competitie hier, waar ze wel goed presteren.

Eriksen, Vertonghen en Douglas zijn dan ook de enige spelers waarvan ik verwacht dat ze het kunnen maken in de top. De overige drie zijn meer subtop vind ik.

30 juni 2011 om 17:21

''terwijl die spelers die jij noemt niet verder zijn geweest dan dat grapje van een competitie hier, waar ze wel goed presteren. ''

Gelukkig bepaald de competitie de talent van de spelers want dan zijn wel snel klaar met beoordelen van spelers of toch niet?

Suarez z'n kracht was onvoorspelbaarheid dat veranderd niet in de Pl.
Ruiz zijn kracht is balvastheid en een sublieme techniek die zeker in de PL zal werken.
Hij speelde uit tegen Tottenham namelijk ook briljant.
Douglas is een ijzersterke verdediger en Vertonghen hoef ik eigenlijk neit veel te zeggen of die wat gaan toevoegen aan Liverpool.
Dzsudzsak is gewoon een hele nuttige speler.
Ik vind hem niet een waanzinnig talent maar met een hele goed voorzet, een goed schot en wat snelheid kom je aardig ver.
Zeker bij een club als Chelsea had Dzsudszak echt niet slecht gepresteerd.

Dat je de aankoopt Caroll probeert goed te praten kan ik geen goed word over zeggen... Daar koop ik Wesley Sneijder voor of een Van der Vaart of wat dacht je van Eriksson + Vertonghen?!

Je kunt gewoon niet zeggen dat Liverpool goed met hun geld omgaat.
De talenten die ze hebben gekocht kunnen misschien wel grote spelers worden maar het staat niet garant voor succes.
Ik zou veel beter scouten in Bijv. Nederland en daar 3 grote talenten weghalen voor de prijs van 1 Caroll.

30 juni 2011 om 19:06

Eerst zeg je dat deze talenten die ze gekocht hebben niet garant staan voor succes (ze hebben zich al bewezen bij hun oude kleinere clubs in de Pl.) terwijl je daarna zegt dat je 3 grote talenten in Nederland weg moet halen maar dat staat net zo min garant voor succes!

En over Carroll iedereen weet toch dat Engelse, jonge talenten ontzettend duur zijn, daarbij heeft Chelsea dit bedrag betaald. Want de deal was Carroll+17 miljoen voor Torres. Ik wil het belachelijke bedrag niet goed praten hoor. Er is gewoon veel te veel voor hem betaald.

En ik heb ook niet gezegd dat een Ruiz of Dzsudzsak het niet zou maken in de PL, ik heb alleen gezegd dat de spelers die Liverpool koopt al ervaring hebben in de PL. Daarna zei ik dat ik alleen van Eriksen, Vertonghen en Douglas verwacht dat ze echte top worden. De overige drie zijn in mij ogen subtop materiaal maar dat is mijn mening hoor, als jij denkt dat ze het wel kunnen maken in de top heb ik daar niks op tegen.

29 juni 2011 om 23:53

Het kan idd op die manier, maar deze spelers hebben bij de club waar ze nu zitten toch progressie geboekt doordat ze daar wedstrijden spelen en daarna pas weer een stapje hoger kunnen, bv naar topclubs in het buitenland....

30 juni 2011 om 00:06

Heb zelde niemand zoveel onzin horen uitkramen. Dus er lopen volgens jou geen goeie scouts bij Liverpool? Daarbij denk je nou echt niet dat die jongens die jij opnoemt niet bij Liverpool op de lijst staan. Man elke topclub heeft tegenwoordig duizenden talenten die ze in de gaten houden. Daar zitten al die jongens ook echt wel bij hoor. Daarbij Dzsudzsak komt tekort, Ruiz past niet in Engeland, Reis is voorlopig nog geblesseerd, Eriksen is NOG niet goed genoeg, Vertonghen zou zeker een aanwinst zijn, Douglas is ook echt nog niet goed genoeg. Als je ziet hoe snel die man onder stress staan. Bijvoorbeeld tegen Ajax of Villarreal. Dat kan echt niet bij Liverpool. Daarbij denk ik ook niet dat Suarez een lucky aankoop was hoor, die wouden ze gewoon graag hebben omdat ze daar veel potentie ik zagen, en terecht. Daarbij is Henderson in mijn optiek samen met Wilshere van Arsenal op het moment het grootste Engelse talent. Verder vindt ik Carroll ook een geweldige spits, of hij 40 miljoen waard is is een tweede, maar dat heeft niks met scouting te maken.

Verder verstandige woorden van de eigenaar. Als je nou gewoon nog 2 jonge spelers met de kwaliteiten van Henderson haalt doe je volgend jaar ook gewoon weer mee in de top.

''henry laat echter weten dat Liverpool geen overhaaste uitgaven gaat doen.'' Ik vond Carroll anders ook een te dure overhaaste aankoop , als ze daarmee tot de zomer hadden gewacht was de prijs waarschijnlijk een stuk lager uitgevallen en bovendien hadden ze voor 40mln vele andere, misschien nog wel betere spitsen kunnen aantrekken. Maar goed dat geld is nu eenmaal uitgegeven, ik ben in ieder geval benieuwd naar de overige aankopen deze zomer, de toekomst ziet er al steeds rooskleuriger uit voor Liverpool.

Liverpool heeft mij erg verbaasd, in negatieve zin, met de aankoop van Caroll. Weggegooid geld als je het mij vraagt. Zoveel geld neertellen voor iemand die geblesseerd is en niet vol voor zijn sport leeft, niet minder dan bizar.

De aankopen van dit seizoen zijn in mijn ogen zijn veel doordachter. Engelse namen, talenten, die alleen maar beter worden. Verstandig inkopen. Er is nog steeds veel geld mee gemoeid maar je ziet duidelijk dat er een plan ligt bij Liverpool.

Beloofd weer eens spannend seizoen te worden en hopen dat Liverpool kan aansluiten.

30 juni 2011 om 13:48

Suarez kwam zoiezo in Januari.
Ze hebben Torres toen nog verkocht voor de prijs van Carroll + 15 milj.; dus 50 milj., dat was de deal.
En ze Moesten nog een extra spits vinden op een dag of 2...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren